Találatok a következő kifejezésre: 2 hete el (560 db)

3 hete at ugrottam egy magas falat.1 hetre ra elmentem dokihoz 1 honap gipsz. ( A sarkammal lett valami :-? ) Ebbol eltelt 2 het, a gipsz meglazult. Mit tegyek? ! Kellene uj gipsz ra? Vagy talan hadjam igy tovabbi 2 hetig? Elore is koszonom!

Legjobb válasz: Meglazult,mert lesoványodik a lábad, sorvadnak az izmaid, tehát egyre jobban lötyögni fog a gipsz a lábadon. Ez van, ne izgulj miatta, nekem is így van :)

Meglazult, mert lesoványodik a lábad, sorvadnak az izmaid, tehát egyre jobban lötyögni fog a gipsz a lábadon. Ez van, ne izgulj miatta, nekem is így van :)

Az lehetséges, hogy a menszesz előtt már 2 héttel el kezd fájni a mellem alsó része?

Eddig csak el?tte 2-3 napja fájt és akkor is általában oldalt.Bár a jobb oldali az ami jobban és el?bb kezdett, a bal oldalinál szinte észre sem veszem.

Legjobb válasz: Ugyanez történt velem is pár hete, két héttel a várt menzesz elõtt elkezdtem PMS-tüneteket produkálni, aztán meg késett szintén majdnem két hetet. Elmentem orvoshoz, õ pedig azt mondta, hogy nincs semmi baj, valószínûleg kimaradt egy peteérésem. Én azért a helyedben elmennék dokihoz!

Ugyanez történt velem is pár hete, két héttel a várt menzesz elõtt elkezdtem PMS-tüneteket produkálni, aztán meg késett szintén majdnem két hetet. Elmentem orvoshoz, õ pedig azt mondta, hogy nincs semmi baj, valószínûleg kimaradt egy peteérésem. Én azért a helyedben elmennék dokihoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi!
sajnos van ilyen, sõt, pl. nekem gyakori a félidõs migrén is, vagyis két héttel utána- elõtte fáj a fejem, néha megúszom, akkor cska a derekam, viszont a mensi alatt semmi bajom.

Ha a 25. héten 2 héttel el van maradva a baba, behozhatja még a "lemaradást"?

Legjobb válasz: Szia! Mihez képest van lemaradva? Nekem a 12.héten azt mondták,hogy túl kicsi a baba, a 37.-en meg,hogy túl nagy és számoljak egy 4 kilós babával.Na erre megszületett a kisfiam 3200 grammal és 52 centivel,teljesen egészségesen (ma már hat hónapos, 8 kiló és 72 centi-a mi boldogságunk).Minden babus a saját ütemében fejlõdik.Élvezd ki a babavárás minden percét,és utánna jó babázást.Egy boldog anyuka

Szia! Mihez képest van lemaradva? Nekem a 12.héten azt mondták, hogy túl kicsi a baba, a 37.-en meg, hogy túl nagy és számoljak egy 4 kilós babával.Na erre megszületett a kisfiam 3200 grammal és 52 centivel, teljesen egészségesen (ma már hat hónapos, 8 kiló és 72 centi-a mi boldogságunk).Minden babus a saját ütemében fejlõdik.Élvezd ki a babavárás minden percét, és utánna jó babázást.Egy boldog anyuka
32 hétig minden érték az alsó határon volt, most a 38 héten pedig már 40 hetesnek felel meg. Ált. a végén gyorsabban fejlõdnek.


Frissen szerzett "B" kategóriás vezetői engedéllyel csak úgy vezethető gépkocsi ha van mellettem már érvényes vezetői engedéllyel rendelkező személy, és ha igen meddig (KB:1-2 hét)? Előre kösz mindenkinek

Legjobb válasz: 2 évrõl szólt a fáma, de ha jól értesültem, ezt be akarták vezetni, de nem lett belõle semmi. Pótkocsit viszont 2 évig nem vontathatsz.

2 évrõl szólt a fáma, de ha jól értesültem, ezt be akarták vezetni, de nem lett belõle semmi. Pótkocsit viszont 2 évig nem vontathatsz.
Elsõ vagyok: http://ujszo.com/online/kozelet/2011/03/14/valtoznak-a-kozle.. Szeptembertõl csiriplenek hasonlót.
Csak ajánlott opció.
sajnos nem. de nem lenne baj.
Nem, nincs ilyen szabály, és nem is lenne semmi értelme. Fõleg nem 2 évig. Persze, majd 2 éven át valaki kísérgetni fogja a friss jogsid rokont/havert. Nevetséges. Amúgy meg nyilván érdemes egy darabig jogsis ember mellett vezetni, de nem kötelezõ, és semmiképp nem kell ilyen hosszú idõre.
tegnap 23:06 Amúgy azt ugye tudod, hogy ez nem is Magyarországról szól? És amúgy is csak a 17 éves vezetõkrõl van benne szó, nem általánosságban errõl a kérdésrõl.
03:01 Elolvastam, amit belinkeltem, igen. És te elolvastad a hsz-em, miszerint ennyit találtam, és ez is csak szeptembertõl beszél HASONLÓRÓL?

Van egy tíz hetes cicám, 2 hete él nálunk, sajnos a lakásba nem engedik behozni, így kint él egy dobozban. Hogy oldjam meg nagyobb korában, hogy n menjen el?

Legjobb válasz: Mi ezt úgy csináltuk, hogy sokat foglalkoztunk vele. Gondolom, mindig ki akar mászni, hát vedd ki egy kicsit. Legyél ott mellette, hagyd, hadd fedezze fel a körülötte lévõ dolgokat. Ne engedd messzire elõször, csak szépen, fokozatosan. Néhány napig a doboz körül játsszatok, esetleg úgy, hogy egyszer-egyszer visszateszed a dobozba, és mondjuk egy madzagot húzgálsz elõtte. Aztán pár nap múlva hagyhatod kicsit messzebbre is menni, de figyelni kell rá, mert képes elkóborolni.

Mi ezt úgy csináltuk, hogy sokat foglalkoztunk vele. Gondolom, mindig ki akar mászni, hát vedd ki egy kicsit. Legyél ott mellette, hagyd, hadd fedezze fel a körülötte lévõ dolgokat. Ne engedd messzire elõször, csak szépen, fokozatosan. Néhány napig a doboz körül játsszatok, esetleg úgy, hogy egyszer-egyszer visszateszed a dobozba, és mondjuk egy madzagot húzgálsz elõtte. Aztán pár nap múlva hagyhatod kicsit messzebbre is menni, de figyelni kell rá, mert képes elkóborolni.
õk persze már bentiek
én is igy jártam az elsõ cicámmal de aztán érveltem anyumnak hogy miért is jobb egy cica bennt aztán megenyhült és a cicám már a kezdetektõl bemehetett a lakásba.most pedig van 2 kiskutyim (yorki jack russel) és két sziámi cicus ugyhogy csak egyszer kell rávenned õt, õket.
A lány cica is szeret csavarogni, õt meg azért lesz érdemes ivartalanítani, hogy ne szüljön hegyre-halomra cickányokat, de azzal ráérsz 1 éves koráig. Szeressed nagyon, és akkor nem vágyik majd máshová.
Nekem volt, és van is több cicám, menhelynek segitek , én szerintem ha lány cicád van, és nagyon szereted, és ö is igy érzi nem fog elmennei !!De a nagy hidegben nem tudod bevinni kicsit beljebb a szobába kicsi még .) (elöszoba, vagy valami garázs? )
A kérdező hozzászólása: Lány
Hát ha fiu akkor ivartalanitani kell, nem fog el menni !!
A kérdező hozzászólása: Nagyon vigyázok rá.
A fajtája tök mindegy, mindegyik fajta elkóborolhat, ki tudja miért. Hááát ha ivartalanítod, akkor nagyobb esély van arra, hogy késõbb nem kódorog el, de a kinti cicák már csak ilyenek. Amíg ilyen pici, nagyon vigyázz rá, nehogy eltûnjön.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, ezt teszem vele, de van egy kis gond:van benne egy kis perzsa beütés is, azt hallottam, hogy a perzsák képesek elkóborolni, az utcán találtuk
A kérdező hozzászólása: Nem sikerül õket rávennem, Kormit nagyon féltem, mi lesz vele, szerencsére melegíti már a 2 nagy cicóm.

Honnan jött az a szokás, hogy 1-2 napos ünnepnél 2 hétre elõre be kell vásárolni?

Mire jó ez?

Legjobb válasz: Betáraznak, biztos ami biztos alapon.

Betáraznak, biztos ami biztos alapon.
Ez a fogyasztói társadalom. Egyesek teljesen pánikba esnek, ha 1 napig nincs nyitva a tesco. Szánalmasnak tartom az ilyen felvásárlási lázban szenvedõ emberkéket, de sajnos egyre terjed a hasonló mentalitás.
Nagy a szegénység, ilyenkor látszik :D Fõleg ha belenézel a kosarukba és alapvetõ élelmiszer szinte nincs is benne , csak csoki fagyi sör meg cukrosüdítõ, de az rekesz számra. Hülyék az emberek, fogyasztanak ész nélkül.
Vendégek jönnek. Vagy ha már végre otthon dögölhet az ember akkor lehet lazulni-zabálni egész nap. Lehet hogy valakinek olyan király melója van hogy egész nap csak fecserészik a kollégákkal, de aki egész héten szív az értékel egyben 3-4 napot mert hetente két nap pihenõ (már ha megvan!) kevés.
Hülyék. Én tudatosan nem készülök ilyenkor. Ha olyanom van, akkor elugrok egy étterembe és kajalok ott.
Tudod egyeseknek világvége érzéssel ér fel, ha két napig nem nyit ki a Tesco vagy Auchan.
Szimpla ostobaság. Emellett pedig fogalmuk nincs az ésszerû vásárlásról, aki minden nap leszalad a boltba mindig csak azért, ami éppen elfogyott, az tényleg bajban lesz, ha egy napig zárva a bolt. Õ bajuk.
Népbetegség. Az üzletek pedig kihasználják. Anyám és társasága szentül meg van gyõzõdve abban, hogy 2 héttel az ünnepek elõtt akciók vannak, olcsóbbak a cuccok. A francokat. Hiába mondom el nekik, hogy ilyenkor épp hogy drágábbak, utólag sajnálkoznak, majd a következõ alkalomkor újra 2-3 héttel az ünnep elõtt mennek el vásárolni. A vásárolt cuccok mennyisége is röhejes. 2-3 hatos csomag üdítõ, rengeteg csoki és cukorka, és egy kevés alapvetõ élelmiszer kerül a kosárba. Mindezt átlagosan 1-2 vendég számára, nagyobb ünnepekkor 4-5.

Van nekem egy Citroen Xsara 1.4i szerintetek mi a baj? 2003as évjáratú és egy hónapig nem használtam most kb.2 hete elő vettem és olyan probléma fogadott hogy

első helyzetjelző meg a tompított jó ás itt ki is merült a jó,,,, de már a reflektor sem megy se az index elől se hátul hátul pedig semmi nem világít és elvittem itt helyben a legjobb autóelekronikai szerelőhöz és azt mondja hogy a BSI ment tönkre azzal nem nagyon lehet mit tenni szerintetek hogy lehetne megoldani csere nélkül valahogy a szerelő is ezen töri a fejét

Legjobb válasz: Szerintem kormánykapcsolód köszönt le ... De tegyétek rá a gyári mûszert azzal tutira ki lehet deríteni .. Nehogy egybõl egy bsi -t vegyél !

Szerintem kormánykapcsolód köszönt le ... De tegyétek rá a gyári mûszert azzal tutira ki lehet deríteni .. Nehogy egybõl egy bsi -t vegyél !
le kell venni az akksisarut egy idõre
A kérdező hozzászólása: az már volt kb. 5 percig volt levéve de semmi nem változott.
Astrával jártam már így, sajnos utastér központi egység baja volt, ami egyben van a biztosíték táblával a G Astra esetében, de ellenõrizd a biztosítékokat, reléket

Terhes vagyok. Most azt mondta a doki aki vizsgált, hogy 2 héttel el van maradva, vagy valahogy kissebb a magzat. És, hogy a koponya körvonala nem jól kivehető. Volt valakinek ilyen?

Legjobb válasz: Hány hetes vagy? Eddig nem volt semmi gond? Én megnézetném másik dokival is, meg gondolom visszahívott kontrollra.

Hány hetes vagy? Eddig nem volt semmi gond? Én megnézetném másik dokival is, meg gondolom visszahívott kontrollra.
A kérdező hozzászólása: Igen elküldött másik helyre ultrahangra ahol jobb a gép.Eddig jónak tûnt minden, de eddig másik orvosnál voltam.Most ez a doki azt mondta, hogy a méretei alapján kissebb, de csak lehet kissebb a terhesség, remélem nincs baj.õ most azt mondta 10 hetes vagyok nem 12.Ès a koponyája sem jól kivehetõ.Remélem nincs semmi baj.
SZia nekem az elején volt ilyen de 10 hetes kora körül rendezõdött. Nekem annyi volt hogy 4-5-6-7mm-el kisebb volt a CRL mindig, ez baromira bántott, de 10 hetes UH-ra behozta a lemaradást! :)

2 hete el kezdtem gyúrni kézzel és normális ha ki vannak az alkaromon dagava az erek?

Legjobb válasz: Semmi bajod nem lesz tõle, sokaknak ki vannak.

Semmi bajod nem lesz tõle, sokaknak ki vannak.
A kérdező hozzászólása: De miért van ez ?
Egyáltalán nem baj, "bedurransz" , ezáltal a vérkeringés is megnõ, és ezzel a tápanyagellátottság is fokozódik.
Az erõltetéstõl dagadnak meg. A legtöbb kondisnak olyan a keze, nekem is olyan volt.

2 hete el van dugulva az orra, mi lehet az oka?

Ha kiporszívózom az orrát a kisfiamnak, jön ki valamennyi váladék, de mégis el van dugulva. Egész nap a száján veszi a leveg?t, éjszaka pedig horkol. Másfél hete elvittem orvoshoz lázzal, köhögéssel, nem írt fel antibiotikumot, lázcsillapítót és lándzsás utifüvet javasolt. A "dugulásra" pedig írt fel cseppeket, viszont azt nem mertem adni neki, mert a tájékoztatóra azt írták, 6 éves kor alatt nem adható (16 hónapos a kisfiam). Most ismét h?emelkedése van, és maradt ez az orrdugulás. Szerintetek ez nátha, vagy komolyabb? Eltarthat a nátha 2-3 hétig is ilyen fokú orrduglással?

Legjobb válasz: Próbáld tengervizes orrsray-vel, az jól felhigítja, utána porszívózd ki neki.

Próbáld tengervizes orrsray-vel, az jól felhigítja, utána porszívózd ki neki.
Nálunk pont ugyanez volt. Orrmandulagyulladása volt. Ne szívd az orrát, vidd vissza orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves Második, én is erre tippelek, most olvastam utána a tüneteinek és pontosan ugyanazok! Nektek mit írt fel az orvos? Ugye, nem mûtik egybõl? Holnap mindenképp elviszem dokihoz, csak kérlek, nyugtass meg!!! :(!
Második vagyok: Mi antibiotikumot kaptunk 2 nap alatt elmúlt a láz, viszont a dugulás még mindig egy kicsit érezhetõ. Én is gondolkodom visszamenni az orvoshoz emiatt. Mondjuk nálunk 3 napig volt nagyon lázas és utána kapta az antibiotikumot. Remélem Ti is hamarosan megygyógyultok.
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon köszönöm. Nekem az volt a gyanús, hogy a kisfiam csak a száján vesz levegõt, nem igazán tud enni sem, éjszaka pedig nagyon horkol. Remélem, nincs nagy gond, Nektek is jó egészséget!!
Mi is így voltunk ( 5 hós).Két hete elhúzódó nátha.Antibiotikumos orrcseppet kaptunk, hõemelkedés miatt, Sumamedet, kis köhögés volt még.A végén nem jött semmi az orrából, de folyamatosan szörcsögött.Elvittem fül-orr gégére, ott látta a doki, hogy meg van duzzadva az orrmandulája, emiatt szörcsög, de nincs semmi baj, leecsetelte, és ennyi.Sõt mondta, hogy ez felléphet 9-12 hós koráig a babáknak , mert szûkebbek az orrjárataik, és majd kinövik.Úgyhogy ne ijedjek meg.Fura is volt hogy csak hanyatt fekve szörcsög.Ne izgulj, minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Most voltunk dokinál, elküldött fül-orr gégészetre, szerdán megyünk majd. A doki szerint ki kell venni az orrmanduláját. (de õ nem vizsgálta meg, csak látatlanba mondta). Jaj, úgy félek, szerintem még nagyon kicsi hozzá: csak 16 hónapos. Nagyon bízom benne, hogy csak gyógyszert kap... Felhívtuk már a fül-orr gégészt, egyeztettünk vele és õ azt mondta, másfél éves korig csak akkor csinálja meg a mûtétet, ha szövõdménye van már. Remélem, nem lesz mûtét!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!