Találatok a következő kifejezésre: 2 hete császárral. Normális, (10 db)

4 hete szültem (császár) és 2 hétben múlt el a vérzésem, és most sárgás váladék folyik. Normális?

Legjobb válasz: Normális, igen, nekem is ilyen volt mind a kétszer. gyermekágyi folyás: (lochia puerperalis) a szülés után a méh összehúzódását kíséro folyás, mely szövettörmeléket, véralvadékot és a méh sebgyógyulásának váladékát tartalmazza. Az elso napokra az erosen véres, sötét színu váladék jellemzo. A 3-5. napra a gyermekágyas folyás még mindig véres jellegu, de világosabb színu, a menstruációra emlékezteto illatú. Az 5-7. napra kialakuló gyermekágyi folyás már nem véres, hanem savós, rózsaszínu. A következo 2-3 héten a méh összehúzódását a fehéres-sárgás színu, szagtalan, és egyre kevesebb mennyiségu lochia jellemzi. Lúgos vegyhatású, ezért a hüvely normális pH-jának visszaállása csak a lochia megszunte után várható. A gyermekágyi folyás a szülést követoen még hat hétig fennállhat.

Normális, igen, nekem is ilyen volt mind a kétszer. gyermekágyi folyás: (lochia puerperalis) a szülés után a méh összehúzódását kíséro folyás, mely szövettörmeléket, véralvadékot és a méh sebgyógyulásának váladékát tartalmazza. Az elso napokra az erosen véres, sötét színu váladék jellemzo. A 3-5. napra a gyermekágyas folyás még mindig véres jellegu, de világosabb színu, a menstruációra emlékezteto illatú. Az 5-7. napra kialakuló gyermekágyi folyás már nem véres, hanem savós, rózsaszínu. A következo 2-3 héten a méh összehúzódását a fehéres-sárgás színu, szagtalan, és egyre kevesebb mennyiségu lochia jellemzi. Lúgos vegyhatású, ezért a hüvely normális pH-jának visszaállása csak a lochia megszunte után várható. A gyermekágyi folyás a szülést követoen még hat hétig fennállhat.
Sajna ez a normális én is szültem császárral, kb 4 hét volt mire elmúlt nekem.
6 hete van hogy teljesen elmúljon, szóval normális. Még az is annak számítana, ha vérzésed lenne.
Normális a fura szag, én is utáltam a betéteket meg még inkább. Szerencsém volt, elsõ szülés után 4 hétre, második után 3 hétre már nem váladékoztam.
A kérdező hozzászólása: A sok betétbõl már elegem van, mert a császáros sebembõl savó ürül... Mikorra gyógyul meg? A kellemetlen szag akkor normális? Abszolút nem vérszag...

Császár után 2 héttel még mindig, ha pisilok behúzódik a köldököm és a varrás tájéka. Normális ez?

Legjobb válasz: Igen, ne aggódj! Kell néhány hét, mire teljesen felépülsz! Ráadásul a mûtét helye még sokáig érzékeny lehet, fõleg a frontokra! Én már lassan négy hete vagyok túl a császáron és most kezdek jobban lenni, de még azért sokszor fájdogál a hasam alja. Jobbulást!

Igen, ne aggódj! Kell néhány hét, mire teljesen felépülsz! Ráadásul a mûtét helye még sokáig érzékeny lehet, fõleg a frontokra! Én már lassan négy hete vagyok túl a császáron és most kezdek jobban lenni, de még azért sokszor fájdogál a hasam alja. Jobbulást!

3 hete szültem császárral, és semmi étvágyam nincs.2 hét alatt lement az a 15 kiló ami feljött, sőt még plusszba 2 kiló. Normális ez? Alig tudok enni.

Legjobb válasz: Szia! kb. 2 hét és újra olyan lesz az étvágyad, mint terhesség alatt. Én is 15 kg-t hiztam, még 3 le is ment, de a terhesség kezdõ súlyomat tartom most, pedig rendesen eszek, nem diétázom. 9 hónapos a lányom és még napi 3-szor szopizik. Üdv.

Szia! kb. 2 hét és újra olyan lesz az étvágyad, mint terhesség alatt. Én is 15 kg-t hiztam, még 3 le is ment, de a terhesség kezdõ súlyomat tartom most, pedig rendesen eszek, nem diétázom. 9 hónapos a lányom és még napi 3-szor szopizik. Üdv.
Teljesen normális, én a legtöbb anyától azt hallottam, hogy úgy kellett etetni, magamat is beleértve. Öklendezve ettem, de a szoptatás miatt muszáj volt. Majd megjön az étvágyad, de figyelj oda magadra!

2 hete szültem császárral, de még élénk piros a vérzésem. Normális ez?

Legjobb válasz: normális, a gyermekágyas idõszak 6 hét, addig bármi lehet az eleje tiszta vér, majd sárgás lochia jelenik meg a sebgyógyulás miatt ,de még utána is vissza-vissza jöhet a vér, amikor már azt hiszed, hogy elmúlt, mert 3 napja nem jött semmi

normális, a gyermekágyas idõszak 6 hét, addig bármi lehet az eleje tiszta vér, majd sárgás lochia jelenik meg a sebgyógyulás miatt , de még utána is vissza-vissza jöhet a vér, amikor már azt hiszed, hogy elmúlt, mert 3 napja nem jött semmi
nekem 3 császárom volt és nekem az elsõ egy hétben volt piros aztán utána már alig, de az eltartott 4-5 hétig.Mindenkinek más szerintem ne aggodj, de ha nem csökken a mennyiség azért keress fel egy dokit
Akár 6 hétig is tarthat.

2 hete szültem császárral. Mennyi idő míg a méhem visszahúzódik? Nem kéne szednem az ergam cseppeket? Az normális hogy viszket a hasam a vágás felett? A sebem szép, nincs begyulladva.

Legjobb válasz: Azt nem tudom mikorra kell vissza húzódnia de az tuti h a 6 hetes kontrollon nekem már normál méretû volt.Errõl a csepprõl még nem hallottam.Nekem is viszketett ez normális mert ott is meg lett macerálva.Nekem pl kék zöld volt.

Azt nem tudom mikorra kell vissza húzódnia de az tuti h a 6 hetes kontrollon nekem már normál méretû volt.Errõl a csepprõl még nem hallottam.Nekem is viszketett ez normális mert ott is meg lett macerálva.Nekem pl kék zöld volt.
nem szedtem semmit, hogy visszahúzódjon, viszketett nekem is a hasam és sokáig majdnem a köldökömig érzéketlen volt
én simán szültem, de a 6 hetes kontrollon még nem volt az eredetire visszahúzódva a méhem. sógornõmnek 8 hetesen sem... így sztem ez egyén függõ. a cseppekrõl meg a viszketésrõl semmit sem tudok mondani.

2 hete szültem császárral és ma szó szerint csoki barna folyás öntött el. Normális ez?

A szülés után kb b? egy hétig véreztem csak.Azóta semmi.Ma reggel épp öltözni akartam, amikor elöntött a "folyás".Sötétbarna szín?, nem véres.Nagy mennyiségben, azóta is folyik.Most rendez?dnek a hormonok?Vagy nem véreztem eleget?Köszi ha valaki tud vmit segíteni.Sziasztok.

Legjobb válasz: nekem van egy könyvem itthon, amiben ezt írja a gyermekágy résznél: "elõfordul, hogy a szülést követõ második hét végén enyhe vérzés jelentkezik, amelyet nem követ a ciklus újrakezdése" azt nem részletezi, hogy miért van így, de feltételezem, hogy hormonális okai lehetnek.

nekem van egy könyvem itthon, amiben ezt írja a gyermekágy résznél: "elõfordul, hogy a szülést követõ második hét végén enyhe vérzés jelentkezik, amelyet nem követ a ciklus újrakezdése" azt nem részletezi, hogy miért van így, de feltételezem, hogy hormonális okai lehetnek.
Nekem egy hónapja volt a 2. császárom, de a mai napig, két-három naponta kilökõdik ilyen barnás folyás.Nem folyamatos, csak érzem, h kilökõdik, és ennyi.Nem tudom mikor akar már elmúlni.....

2 hete szültem császárral. Normális, hogy hosszú, véres, nyúlós valami jött ma ki belőlem?

Legjobb válasz: Szerintem igen, normális, de hívd fel a dokidat, majd õ megnyugtat!

Szerintem igen, normális, de hívd fel a dokidat, majd õ megnyugtat!

Császár után vagyok 2 héttel, normális a derékfájás?

Legjobb válasz: Sokmindentõl fájhat a derekad! Túlsúly, sokat fogod a babát, ne egyenesen ülsz...

Sokmindentõl fájhat a derekad! Túlsúly, sokat fogod a babát, ne egyenesen ülsz...
Elsõnek igaza van, én még az ülve szopiztatást is idesorolom..:) Nekem is fáj..és több, mint 2 hónapja szültem..:)

Császárral szültem. Normális 2 hét után, hogy a sebem alatt kőkemény csomók vannak?

Legjobb válasz: Nem csomók, hanem egy egybefüggõ csík...

A kérdező hozzászólása: Nem csomók, hanem egy egybefüggõ csík...
Természetesen normális, úgyhogy ne nyomkodd és ne idekeskedj emiatt és megvígasztallak a csomók ott is maradnak.Csak idõvel már nem fogsz foglalkozni velül legfeljebb, ha felfázol, vagy idõjárásváltozás lesz akkor megduzzad a sebed megkeményszik érékenyebb lesz és kész elmúlik, majd ismét elõjön.Örök körforgás;))) De tényleg ne ideeskedj az már úgy marad és nem egyedi mindenkinek így van aki császáros:) /Én is az vok./

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!