Találatok a következő kifejezésre: 2 hete császárral (39 db)

2 hete császárral született babám. Sajnos nagyon kevés a tejem (kb.100ml-t tudok lefejni egy nap) - meddig reménykedhetek hogy ennél legalább egy kicsit több lesz?

Legjobb válasz: Szoptass gyakran, most nem kell sok tej a babádnak, nem mindenkinek folyik a teje az elsõ hetekben. A www.lll.hu oldalon olvashatsz a császáros szoptatásól gyakorlati tanácsokat. Ne add fel!És nem kell három óránként szoptatni, a piciket gyakrabban kell mellre tenni.gratulálok a babához

Szoptass gyakran, most nem kell sok tej a babádnak, nem mindenkinek folyik a teje az elsõ hetekben. A http://www.lll.hu oldalon olvashatsz a császáros szoptatásól gyakorlati tanácsokat. Ne add fel!És nem kell három óránként szoptatni, a piciket gyakrabban kell mellre tenni.gratulálok a babához
Szedj homeopátiás tejserkentõt, igyál laktoherb teát, a napi 2.5liter folyadék legyen meg, amikor a kicsi alszik, pihenj te is vele! ha etettél, utána is fejjél, ha csak pár csepp jön, ne ess kétségbe, de ezzel is arra ösztönzöd a szervezeted, hogy többet termeljen! egyik ismerõsöm elkezdte újra a terhesvitamint szedni, neki attól indult be megint, egy másik ismerõsöm a sörre esküszik! :) szóval választási lehetõséged akad! sok sikert, és ne add fel!
A kérdező hozzászólása: Szedek, eszem-iszom, szopizun, pihenek, terhesvitamint éppen nem szedek- végül is... S Köszönöm!
nem irtad, h szopiztatáson kívül van-e meg a 100ml, mert ha igen az jó, persze itt az a lényeg, h a baba mennyit eszik egy nap!Ha tudsz akkor szerezz be mérleget, ilyenkor az sokat segít!álltalában ilyenkor 40ml-ket esznek egy-egy evészet alkalmával, ha ez megvan akkor a babád nem éhezik, ha nincs akkor kell kiegésziteni esetleg lefejt tejcsivel vagy tápival! van egy olyan készitmény, h Mothetlove:More Milk plus kapszula vagy van tea, homeos bogyó, maláta sör, sok folyadék és a fejés minden szopi után!Ne aggódj, be fog indulni, de ha azon görcsölsz, h több legyen akkor ezzel teszel rosszat!Ne stresszelj, mert az is nagyon árt sok sikert, egy 3, 5hós baba anyukája
Császáros voltam, napi tízszer szopott legalább a babám, minden nyekergésre megkínáltam pár hónapon keresztül. Most 19 hós, most már az a bajom, hogy apadjon már el a tejem. :-) Gyakori mellretevés, éjszakai szoptatás (együttalvás) és sok fehérje, meg mentes ásványvíz. Nekem ezek váltak be. Meg az Eurovit kismamáknak. Ettõl jobban volt tejem mint az Elevittõl.
ja, és ne méregesd a babát, csak heti egyszer! illetve ne adj neki más enni-innivalót, ezek fontosak még!

Császár után 2 héttel még mindig, ha pisilok behúzódik a köldököm és a varrás tájéka. Normális ez?

Legjobb válasz: Igen, ne aggódj! Kell néhány hét, mire teljesen felépülsz! Ráadásul a mûtét helye még sokáig érzékeny lehet, fõleg a frontokra! Én már lassan négy hete vagyok túl a császáron és most kezdek jobban lenni, de még azért sokszor fájdogál a hasam alja. Jobbulást!

Igen, ne aggódj! Kell néhány hét, mire teljesen felépülsz! Ráadásul a mûtét helye még sokáig érzékeny lehet, fõleg a frontokra! Én már lassan négy hete vagyok túl a császáron és most kezdek jobban lenni, de még azért sokszor fájdogál a hasam alja. Jobbulást!

Létezik olyan, hogy a császár után 2 hétre elmúlik a vérzés és rá 4 napra újra vérzek? Vagy ez már lehet mensi?

Legjobb válasz: a gyermekágyi vérzés ilyen (ebbõl a szempontból mindegy, hogy császár volt-e vagy hüvelyi szülés), amikor már azt gondolod, hogy vége van, van néhány nap szünet, majd megint beindul néhány napra ez teljesen természetes akár több hétig is eltarthat ez a kissé bizonytalan állapot

a gyermekágyi vérzés ilyen (ebbõl a szempontból mindegy, hogy császár volt-e vagy hüvelyi szülés), amikor már azt gondolod, hogy vége van, van néhány nap szünet, majd megint beindul néhány napra ez teljesen természetes akár több hétig is eltarthat ez a kissé bizonytalan állapot
Sajna ez a normális én is szültem császárral, kb 4 hét volt mire elmúlt nekem.
6 hete van hogy teljesen elmúljon, szóval normális. Még az is annak számítana, ha vérzésed lenne.
Normális a fura szag, én is utáltam a betéteket meg még inkább. Szerencsém volt, elsõ szülés után 4 hétre, második után 3 hétre már nem váladékoztam.
A kérdező hozzászólása: A sok betétbõl már elegem van, mert a császáros sebembõl savó ürül... Mikorra gyógyul meg? A kellemetlen szag akkor normális? Abszolút nem vérszag...

Első babám császárral született 2007-ben, 2 hete volt egy műtétem méhen kívüli terhességgel, a császár helyét vágták újra. Az orvosom azt mondta hogy 3 hónap múlva lehet próbálkozni, nem túl rövid idő ez? Ennyi idő alatt rendesen összeforr a vágás?

Legjobb válasz: Szerintem azért lehet ilyen hamar próbálkozni, mert a méhedet nem bántották, sõt lehet, hogy az izmaidat sem. A felszíni vágás meg 6 hét alatt begyógyul. Terhesség szempontjából igazából a méhen lévõ heg állapota a fontos.

Szerintem azért lehet ilyen hamar próbálkozni, mert a méhedet nem bántották, sõt lehet, hogy az izmaidat sem. A felszíni vágás meg 6 hét alatt begyógyul. Terhesség szempontjából igazából a méhen lévõ heg állapota a fontos.
Engem laparoszkópiával mûtöttek méhen kívüli volt, a petevezetõben akadt el és a doki azt mondta 4 hét múlva lehet megint próbálkozni.Neked mit mondott a dokid mi miatt jön ez létre???
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utolsónak:Sajnos erre a kérdésre nem kaptam választ, mint ahogy sok másra sem, pl.: miért nem vették észre 7 hétig, pedig véreztem és görcsöltem is rendesen. Végül a 8-ik héten vették el. Nekem is volt laporoszkópia is, mert azzal szívták le a vért a hasüregembõl. Neked mielõbbi felépülést!
Szia! Hátha a dokid ezt mondta, akkor úgy is van!De ha te túl korainak találod, akkor várj még egy pár hónapot, amikor úgy érzed, hogy most már biztosan bemersz vállalni egy újabb terhességet! Egyébként merem ajánlani neked a Naturlandos körömvirágkrémet, ha kened vele a sebed, akkor gyorsabban regenerálódik! Gyors felépülést kivánok!

3 hete szültem császárral, és semmi étvágyam nincs.2 hét alatt lement az a 15 kiló ami feljött, sőt még plusszba 2 kiló. Normális ez? Alig tudok enni.

Legjobb válasz: Szia! kb. 2 hét és újra olyan lesz az étvágyad, mint terhesség alatt. Én is 15 kg-t hiztam, még 3 le is ment, de a terhesség kezdõ súlyomat tartom most, pedig rendesen eszek, nem diétázom. 9 hónapos a lányom és még napi 3-szor szopizik. Üdv.

Szia! kb. 2 hét és újra olyan lesz az étvágyad, mint terhesség alatt. Én is 15 kg-t hiztam, még 3 le is ment, de a terhesség kezdõ súlyomat tartom most, pedig rendesen eszek, nem diétázom. 9 hónapos a lányom és még napi 3-szor szopizik. Üdv.
Teljesen normális, én a legtöbb anyától azt hallottam, hogy úgy kellett etetni, magamat is beleértve. Öklendezve ettem, de a szoptatás miatt muszáj volt. Majd megjön az étvágyad, de figyelj oda magadra!

4 hete szültem (császár) és 2 hétben múlt el a vérzésem, és most sárgás váladék folyik. Normális?

Legjobb válasz: Normális, igen, nekem is ilyen volt mind a kétszer. gyermekágyi folyás: (lochia puerperalis) a szülés után a méh összehúzódását kíséro folyás, mely szövettörmeléket, véralvadékot és a méh sebgyógyulásának váladékát tartalmazza. Az elso napokra az erosen véres, sötét színu váladék jellemzo. A 3-5. napra a gyermekágyas folyás még mindig véres jellegu, de világosabb színu, a menstruációra emlékezteto illatú. Az 5-7. napra kialakuló gyermekágyi folyás már nem véres, hanem savós, rózsaszínu. A következo 2-3 héten a méh összehúzódását a fehéres-sárgás színu, szagtalan, és egyre kevesebb mennyiségu lochia jellemzi. Lúgos vegyhatású, ezért a hüvely normális pH-jának visszaállása csak a lochia megszunte után várható. A gyermekágyi folyás a szülést követoen még hat hétig fennállhat.

Normális, igen, nekem is ilyen volt mind a kétszer. gyermekágyi folyás: (lochia puerperalis) a szülés után a méh összehúzódását kíséro folyás, mely szövettörmeléket, véralvadékot és a méh sebgyógyulásának váladékát tartalmazza. Az elso napokra az erosen véres, sötét színu váladék jellemzo. A 3-5. napra a gyermekágyas folyás még mindig véres jellegu, de világosabb színu, a menstruációra emlékezteto illatú. Az 5-7. napra kialakuló gyermekágyi folyás már nem véres, hanem savós, rózsaszínu. A következo 2-3 héten a méh összehúzódását a fehéres-sárgás színu, szagtalan, és egyre kevesebb mennyiségu lochia jellemzi. Lúgos vegyhatású, ezért a hüvely normális pH-jának visszaállása csak a lochia megszunte után várható. A gyermekágyi folyás a szülést követoen még hat hétig fennállhat.

Császárral fogok szülni 2 héten belül (fájásgyengeség miatt az első is az volt), de már most iszonyúan félek. Más is van ezzel így? Mit tegyek ellene? Még 2 hetet ki kell bírnom, nem beszélve a környezetemről!

Az el?z? m?tét minden mozzanatára emlékszem és ha belegondolok, annyira borzalmas semmi nem volt, csak az a sok kis apróság (beöntés, katéter, remegés, tisztulás, mozgás). Eszembe sem jut a dolog pozitív oldala , a baba!, annyira beparáztam.

Legjobb válasz: Könnyebb lesz sokkal a 2.császi,nekem is 2volt és most ujra babát várok!Hidd el már tudni fogod mi miért történik és sokkal hamarabb helyre jössz:-)Én az elsõvel ugy éreztem soha nem leszek olyan mint voltam,szörnyû volt..A másodikkal meg 1napot voltam császis szobába utána babásba mert el tudtam magam és a fiam látni:-) Ne félj!Esetleg málnalevél teát még ihatod hogy felkészítse a méhed!Könnyü szülést és gyors felépülést kívánok:-)És csak pozitívan!!!

Könnyebb lesz sokkal a 2.császi, nekem is 2volt és most ujra babát várok!Hidd el már tudni fogod mi miért történik és sokkal hamarabb helyre jössz:-)Én az elsõvel ugy éreztem soha nem leszek olyan mint voltam, szörnyû volt..A másodikkal meg 1napot voltam császis szobába utána babásba mert el tudtam magam és a fiam látni:-) Ne félj!Esetleg málnalevél teát még ihatod hogy felkészítse a méhed!Könnyü szülést és gyors felépülést kívánok:-)És csak pozitívan!!!
Szia!Ha megnyugtat én is beszari vagyok!De én elõbb, kedden reggel megyek, de már más nem jár az eszzemben!Én is ezt érzem!Az elsõ után, én is remegtem, fáztam, de akkor altattak!Most viszont spinális lesz, azért is félek mert még az nem tudom milyen, csak amit mások meséltek!Az egész korházi ottlét, na meg a kislányomat itthon hagyni!MÉg fel sem fogtam, hogy mennem kell!Te hol szülsz?És hányadikán?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm az összes hozzászólónak a biztató szavakat!!! Rendesek vagytok! Én is itthon hagyok egy 4 éves kislányt, az is idegesít, habár szerencsére nagyon apás. Márc. 25-re vagyok kiírva és Szolnokon fogok szülni.Remélem tényleg könnyebb lesz a felépülés, már csak a másik gyerekem miatt is.

Hétfön lesz 2 hete hogy császárral szültem. A menstruációs vérzésem meddig fog tartani kb?

Legjobb válasz: Szia.Sajnos választ adni a kérdésdre nem tudok,remélem lesznek majd olyanok akik igen. Nekem a pici még a pocimban van,és ha nem vagyok nagyon szemtelen megkérdezhetném hogy hogy zajlott a császárod?Meddig fáj,és mikor tudtál elõször felkelni?Több napig voltál e bent,és hogy közben amikor vágtak éreztél e valamit?Eddig úgy van hogy én is e sorsra kerülök,és nem tudom mi vár rám.Kérlek,ha lenne kedved,válaszolj nekem,persze nem kötelezõ.Bocs hogy nem erre a válaszra vártál. 36+6 hetes kismami

Szia.Sajnos választ adni a kérdésdre nem tudok, remélem lesznek majd olyanok akik igen. Nekem a pici még a pocimban van, és ha nem vagyok nagyon szemtelen megkérdezhetném hogy hogy zajlott a császárod?Meddig fáj, és mikor tudtál elõször felkelni?Több napig voltál e bent, és hogy közben amikor vágtak éreztél e valamit?Eddig úgy van hogy én is e sorsra kerülök, és nem tudom mi vár rám.Kérlek, ha lenne kedved, válaszolj nekem, persze nem kötelezõ.Bocs hogy nem erre a válaszra vártál. 36+6 hetes kismami
Sziasztok! Nekem 3 hónapja volt császárom, és a vrzés utána 3 hétig tartott, az utolsó héten már nagyon gyenge volt. De szerintem ez mindenkinél változó. A mûtét gyorsan zajlott, azért volt rá szükség mert a babám elakadt a szülõcsatornában. Gerincben érzéstelenítettek, így kedves válaszoló-kérdezõ :) nem éreztem a vágást. 12 óra után kellett felkelni zuhizni. Na, azt nem kívánom az ellenségemnek sem. Kb 3-4 napig borzasztóan fájt, nem mertem lefeküdni mert tudtam hogy fel kell kelni. Kedd reggel volt a császárom, péntek délben otthon voltunk. És napról napra könnyebb lett, teljesen jól úgy 2 hét után éreztem magam. A vágásom már nem is látszik, nem érzéketlen a hasam sem. Ez 1 hónap után jött helyre. De biztos ez a felépülés is egyénenként változó. Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: Szia semmi baj szívessen válaszolok: A mütét 1 álltalán nem fáj nem érzel semmit csak amikor a babát veszik ki akkor 1 kicsit kellemetlen de nem fáj. a mütét után 6 orával segítenek felállni ami fáj 1kicsit de utána majd könnyebb lesz ha már sétáltál. Ha felszívodó varratot kapsz akkor csak a két végét fogják lecsipni ami szintén nem fáj és ez után már tényleg könnyebb lesz nem fog fesziteni semmi. Engem a mütét után számított 5. napon engedtek haza kb 1 hétig fáj a seb (varrat szedés" után)de inkább csak feszül. Remélem kielégitõ választ írtam de ha mégsem akko rnyugodtan kérdez még és megprobálok válaszolni. Szép szülést neked!
Szia én ma 4 hete h császárral szültem és még mindig vérzek!
Én ma 10 hete, hogy császárral szültem. Nekem is kb. 3 hétig tartott a tisztulás, de az utolsó héten már nem is vér volt, csak a nyálkás valami. Elég volt a tisztasági betét is nappalra. Mivel engem este nyolckor mûtöttek, ezért nekem nem kellett felkelnem 5 óra múlva, csak reggel 7kor "állítottak talpra". Én semmit sem éreztem, azt sem, hogy veszik ki a babát. Felszívódós varratom volt, kedd reggel engedtek haza, akkor lecserélték a kötést, és azt mondta a doki, hogy 1 hét múlva levehetem. Azóta szinte már nem is látszik a vágás.
Köszi szépen.Ez bõven elég.Pontosan ezeket akartam tudni.Köszönöm szépen hogy válaszoltatok nekem.Jó babázást kivánok nektek.

Császárral szültem 2 hete az utóbbi napokban nagyon érzem a sebem. Ez nagy baj vagy front van?

Legjobb válasz: szia! igaz, hogy én már 5 éve szültem császárral, de ha emlékeim nem csalnak akkor a front közeledtével nekem is érzékenyebb volt a sebem. Sõt! a mai napig amikor közeledik a front, viszket a sebem!

szia! igaz, hogy én már 5 éve szültem császárral, de ha emlékeim nem csalnak akkor a front közeledtével nekem is érzékenyebb volt a sebem. Sõt! a mai napig amikor közeledik a front, viszket a sebem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!:)
nagyon szívesen! boldog babázást!:)
Szia! Márciusban szültem, császárral. Szerintem most kezd gyógyulni a hasfalmetszés! Emlékeim szerint két hetesen még nekem is érzékeny volt. Sõt most is az. Kellemes babázást! Üdv. 4, 5 hónapos picilány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!