Találatok a következő kifejezésre: 2 hete császármetszéssel (12 db)

2 hete császármetszésem volt. Nagy a hasam, mint egy 4-5 hónapos terhesnek. Mennyi idő alatt megy le a hasam?

A terhességem alatt 20 kg-ot híztam. Vegyek hasleköt?t, vagy mi lenne jó ?

Legjobb válasz: Ez nagyon változó. Ne lepõdj meg,hogy ekkora maradt a hasad.Ez ilyenkor normálisnak számít,persze vannak szerencsésebbek is,akiken pár hét után már nem is látszik,hogy szültek. (Nekem mondta az orvosom,hogy olyan ruhát vitessek be ,amikor hazaengednek,ami kb,6 hónapos terhesen volt jó rám.) Eleve 6 hét kell mire a méh visszanyeri eredeti méretét. Én 15 kg-ot híztam és most 6 hónappal szülés után is maradt hasam(nem túl nagy). Én a hasszorítót nem bírtam elviselni ,mert fájt a sebem.

Ez nagyon változó. Ne lepõdj meg, hogy ekkora maradt a hasad.Ez ilyenkor normálisnak számít, persze vannak szerencsésebbek is, akiken pár hét után már nem is látszik, hogy szültek. (Nekem mondta az orvosom, hogy olyan ruhát vitessek be , amikor hazaengednek, ami kb, 6 hónapos terhesen volt jó rám.) Eleve 6 hét kell mire a méh visszanyeri eredeti méretét. Én 15 kg-ot híztam és most 6 hónappal szülés után is maradt hasam(nem túl nagy). Én a hasszorítót nem bírtam elviselni , mert fájt a sebem.
szia! én is 20kg körül hiztam, 1hónapja szültem császárral. nekem is akora volt a hasam mint ha legalább 5-6 honapos lettem volna. most még nem ajánlom neked a hasleszoritot mert nem tudod ugy sem hordani a sebedtõl. szerintem várj még, én is 3hétel szülés után keztem hordani, fokozatosan csak 1-2órára, naponta többször, nekem másfél hét alatt ha hiszed ha nem látványosan kisebb lett a pocim. a férjem azt mondja most kb 4hónapos lehetek :9
Én 10 hete szültem, de még mindig nagy a hasam, pedig súlyra annyi vagyok, mint terhesség elõtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Én 8 hónapja szültem császárral és sajnos még most is a kismama gatyót kell hordanom, mert nagy maradt a pocim. Kb. 5-6 hónapos méretû. :( Remélem diétával idõvel lemegy, csak most a szopi mellett inkább nem kísérletezek.

Császármetszéssel szültem 2 hete. Mikorra megy le a hasam?

Legjobb válasz: Szia, ez attól függ, hogy mennyi súlyfelesleg maradt a szülés után. Ha csak 1-2 kiló, akkor 6 hét, 2 hónap alatt visszamegy. Ha több, akkor fokozatosan kb. fél év alatt, de lehet kíméletesen tornázni is, de csak szigorúan 6 hét után!!!

Szia, ez attól függ, hogy mennyi súlyfelesleg maradt a szülés után. Ha csak 1-2 kiló, akkor 6 hét, 2 hónap alatt visszamegy. Ha több, akkor fokozatosan kb. fél év alatt, de lehet kíméletesen tornázni is, de csak szigorúan 6 hét után!!!
Én pont 6 hete szültem császárral és 30kg -t szedtem fel. Már csak 10kg felesleg van rajtam ( csak :-) ), de a hasam nagyon sokat ment már le. Szerintem még egy hónap és lemegy szépen. Elõtte lapos hasam volt. Szóval nekem kb 2 hónap szerintem, de egyéntõl függõ!!
Szerintem ez alkatfüggõ. Én 18 kg-t híztam, de szülés után 2 héttel már egyáltalán nem volt hasam. Viszont 6 kg feleslegtõl még mindig nem tudtam megszabadulni, és már eltelt 2 hónap.
Én is 30 kilót híztam, lassan 4 hónapos a kislányom és már 21 lement. Hasam még mindig van, pedig elõtte nekem is lapos volt. Már nem engednek elõre a sorban, de azért van:)

Császármetszés után 2 héttel normálisak ezek a dolgok?

Sok kérdésem van. Meddig fogok vérezni? Azt mondják császárosoknál kevesebb, mint hüvelyi szülésnél. Néha, fõleg mikor nehezebbet emelek, darabos és sok van. Nagyon nehezen indúlt meg a wc-zés nálam a mûtét után, eleinte fekete, majd sötét zöld volt a szine, és még most is inkább zöld. Nincs epém, okozhatja ez? Fura a pisilés is, nem is tudom elmagyarázni, de néha majd kiszakad a hasam. Gondolom ez azért van, mert az izmok átvoltak vágva.

Legjobb válasz: Két császárom volt. Az elsõnél 8 hétig, a másodiknál 1,5 hétig véreztem. Sajnos a másik 2 válaszodat passzolom. Átvágták a hasizmod?

Két császárom volt. Az elsõnél 8 hétig, a másodiknál 1, 5 hétig véreztem. Sajnos a másik 2 válaszodat passzolom. Átvágták a hasizmod?
Nyugodj meg ezek teljesen normális dolgok. Nekem dec-ben volt az utolsó császárom ( amúgy már ez volt a 3. úgyhogy rutinos vagyok...), rövid ideig véreztem és nagyon keveset. 1-2 szer volt mikor jobban megindult de alapjában véve nem volt túl erõs vérzés. a wc-s dolog nekem is nehezen ment, de tettem róla ( vagyis sok olyant ettem ami könnyíti a dolgot) hogy sikerüljön, sok joghurtot ettem, sok nagyon sok kompótot ettem, fõleg szilvát és szilvalekvárt, ittam rá tejet :-) A pisilés addig volt rossz míg ki nem vették a varratokat a hasamból ( 6. nap), és még pár napig utána még. Egy császár nagy hasi mûtétnek számít, és igen izmokat is átvágnak, idõ kell mire helyrejön az ember.
2-es vagyok. Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy nekem mind a 3-szor hosszanti vágásom volt/van. Szóval nálam vágtak mindent a köldökömtõl...
1. vagyok Azért csodálkoztam, hogy izmot vágtak, mert nekem az 1. sürgõsségi volt, és mégsem vágtak át izmot, csini bikivonalas vágást kaptam. A 2. progi volt, ott még arra is figyeltek, hogy csak 1 hegem legyen.
A kérdező hozzászólása: Bikinivonalban vágtak, nekem is második császár, programozott volt. Az elsõnél nem emlékszek ilyen jellegû fájásra, és epém is volt még, ezért a wc-zés más volt. Már beindúlt, nincs szorulásom, sõt, csak nem tetszik a szine. A pisilés végképp fura, még ég is egy picit, de nem látok semmi furcsát rajta.
Én 8 hétig véreztem, úgyhogy a 6 hetes kontrol is késõbb volt. 3 napot voltam bent a kórházban, wc-re már csak itthon mentem, de akkor rendes volt. Epe kérdésekben nem vagyok járatos, azt szerintem dokitól kellene kérdezni. Mostanság nem vágják át az izmokat, hanem "széthúzzák". Lehet, hogy a katéter miatt van fura érzésed, esetleg megnyomott valamit? Ha bármiben bizonytalan vagy, hívd fel az orvosod, majd telefonon megmondja, kell-e látnia vagy ráér a 6 hetes kontrol.
Én 6 hétig véreztem, alig-alig. Csak széthúzták az izmokat bikinivonalban, pisilés egyáltalán nem fáft. Szerintem menj dokihoz és kérdezz rá biztos ami biztos...

3, 5 hónapja szültem császármetszéssel.3 héttel ezelőttig minden ok volt, de 2 hete elég rendszeresen görcsöl a hasam a hegem alatt, ill. eléggé fáj. Olyasmi, mint a szülés előtti görcsök, vagy inkább mint a hascsikarás. Ez vajon mi lehet?

Belek, vagy a méhem? 2 hónappal ezel?tt szét is nyílt a sebem? A körülötte lev? rész eléggé csomós, de a mostani fájdalmat nem tudom hova tenni.6 hetes kontrollra még nem tudtam visszamenni, mert nincs senki, akire hagyhatnám addig a gyermekeimet. Az normális, hogy még mindig érzéketlen a hasam a heg körül?

Legjobb válasz: Jav: 2 hónappal ezelõtt szétnyílt a sebem.

A kérdező hozzászólása: Jav: 2 hónappal ezelõtt szétnyílt a sebem.
2 hónappal ezelõtt szétnyilt a heged, és még nem tudtál visszamenni 6 hetes kontrollra?Hát ez jó, pedig illõ lenne, akár még ugy is hogy viszed magaddal a gyereket, vagy mittudomén, nem hiszem el hogy nem tudod megoldani.Amugy az érzéketlenség normális, nekem is szurklált után a hasam néha még 3, meg 5 hónappal is, de hogy hascsikarást mitõl érezhetsz?Lehet hogy érdemes lenne megmutatni orvosnak.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ. Elhihetõ sajnos, hogy nem tudtam visszamenni, mert vidéken lakunk, autó nincs, 2 kisgyerekkel volánozni, férjem külföldön, nuku segítség, nagymamák meghaltak már sajnos. Amikor felnyílt a sebem felhívtam a szülészetet, és ott elmondták, hogy hogyan kezeljem le a sebet, ami 3 napra rá ismét összeforrt.

Császármetszés után meddig tart a menstruáció? Már kb.2 hete megvan, fogamzásgátlót is szedek közben. Menjek orvoshoz, vagy várjak még vele?

Legjobb válasz: mármint a szülés utáni vérzésre gondolsz vagy amikor elõször jön meg utána? Amikor elõször jön meg annak semmi köze ahhoz hogy hogy szültél. Mindenképp keresd fel az orvost mert nem normális a két hete tartó vérzés.

mármint a szülés utáni vérzésre gondolsz vagy amikor elõször jön meg utána? Amikor elõször jön meg annak semmi köze ahhoz hogy hogy szültél. Mindenképp keresd fel az orvost mert nem normális a két hete tartó vérzés.
szia! ha most császároztak meg: utána ugyan úgy 6 hétig vérzel, mint aki hüvelyi úton szült. Mert ugye leválasztották neked is a placentát. De ha azon már túl vagy, és sima menzesz, akkor szerintem is doki a megoldás!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat Felkeresem az orvosomat

3 évvel ezelött szültem császármetszéssel. Most a 35 héten vagyok a másodikat várom és kb 2 hete kezdett fájni a vágásom. De belül érzem hogy fáj. Kívül is nagyon érzékeny lett. Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: valószínû a pocakod feszíti a hegszövetet. Figyelgesd, elképzelhetõ még az is hogy megreped egy picit abõröd körülötte. ( ahegszövet kötõszövet nem nyúlik olyan jól mint a bõr). Ha nagy panasz okoz (tûrhetetlen fájdalom, hosszú,mély berepedések a bõrön) futás orvoshoz, akkor nem bírta a hasfalad a terhelést. Én is császáros voltam, annó kicsit tarok is ettõl alehetõségtõl, bár bõrgyógyászként tudom, hogy max0,001% az esély rá hogy be is következik a baj!

valószínû a pocakod feszíti a hegszövetet. Figyelgesd, elképzelhetõ még az is hogy megreped egy picit abõröd körülötte. ( ahegszövet kötõszövet nem nyúlik olyan jól mint a bõr). Ha nagy panasz okoz (tûrhetetlen fájdalom, hosszú, mély berepedések a bõrön) futás orvoshoz, akkor nem bírta a hasfalad a terhelést. Én is császáros voltam, annó kicsit tarok is ettõl alehetõségtõl, bár bõrgyógyászként tudom, hogy max0, 001% az esély rá hogy be is következik a baj!

Császármetszés hege kemény a két végénél, 2 hete szültem. Ez normális? Nem is fáj már.

Legjobb válasz: Mafel eve szultem ,es nekem is ilyen gombocka volt a ket vegen a hegnel. Aztan felszivodott. Szerintem a varratok lehettek. En is meg voltam ijedve de aztan nem volt belole semmi. De ha nagyon aggodsz es nem vagy benne biztos kerdezz ra orvostol.

Mafel eve szultem , es nekem is ilyen gombocka volt a ket vegen a hegnel. Aztan felszivodott. Szerintem a varratok lehettek. En is meg voltam ijedve de aztan nem volt belole semmi. De ha nagyon aggodsz es nem vagy benne biztos kerdezz ra orvostol.
Teljesen normális! :) Nekem is volt két kemény nagyobb gombóc a két végé, de felszívódott kb a 4. hónapban szülés után, már egyáltalán nincs 11 hónapja szültem.
Ne haragudj hogy a kérdésedbe kérdezek.... 4 hónaposak az ikerbabáink. Pár napja viszket a hegem és tegnap vettem észre hogy a vágás felett be van keményedve és néha érzékeny is. Normális ez is????
Tavaly augusztusban szültem, nekem is volt az egyik végénél, a doki azt mondta a belsõ varrás miatt, majd eltûnik. El is tûnt.
a két végénél a gombockák a csövek helyei amin keresztûl a folyadékféléket szivtak le vagy micsoda.... Természetes h itt ott keményebb ahogy gyogyul majd elmulik. Amig nem faj pirosodik be vagy nyilik szét elvileg semmi gond... ezek a fajdalmak legkésõbb a 6.hétig elmulnak... off nektek iskellett clexane injekcizoni 10napig otthon?
Nekem 3 hétig kellett, bár vannak visszereim.
3-as vagyok! nekünk lombikkal lettek a babáink. a beültetéstõl kezdve kellett a clexane szülésig és még utána 6 hétig. Trombózishajlam miatt.
Elsõ vagyok, igen én is injekcióztam 10 napig otthon. Nagyon utáltam, magamnak nem mertem szúrni!

Csaszarmetszes utan vagyok 2 hettel es tobbszor veres volta szekletem es csak szimplan veres foltokra is figyelmesek lettunk azon a tajekon bugyin keresztul is. Van valakinek barmely tapasztalata vagy tudomasa errol a tortenesrol? .

Legjobb válasz: Nincs aranyered? Szülés után nagyon gyakori és vérezni is szokott. Kényes téma, de székelés közben nincs fájdalmad? Én majdnem bizonyosan erre tippelnék.

Nincs aranyered? Szülés után nagyon gyakori és vérezni is szokott. Kényes téma, de székelés közben nincs fájdalmad? Én majdnem bizonyosan erre tippelnék.
Jah és császármetszés után is simán lehet.
Szia! Én is császárral szültem és szülés után kb. 3 héttel velem is ez történt, viszont nekem székelés közben fájt is. Kb. 3-4 alkalom után elmúlt ( már pont mire bevetettem volna az aranyér elleni kenõcsöt a Reparont. ) Egyébként ha nem érzel kívül semmit attól lehet belsõ aranyered, akkor is ha nem fáj.

Császármetszés utáni kérdés? 2 hete vették ki a varratokat, de ahol megkötötték a cérnát, szóval a csomó benn maradt. Azt nem vette ki a doki. de már 2hete ott van. Ki fog esni? Vagy mi lesz vele?

Legjobb válasz: Hát elég laza vagy, ha azért nem mentél vissza az orvoshoz. Ez lenne a minimum, a hálapénzbõl meg vissza kérnék egy tizest...! Szegény gyereked, õ is majd ha elesik, csak félig fogod bekötni a sebét?:O

Hát elég laza vagy, ha azért nem mentél vissza az orvoshoz. Ez lenne a minimum, a hálapénzbõl meg vissza kérnék egy tizest...! Szegény gyereked, õ is majd ha elesik, csak félig fogod bekötni a sebét?:O
A kérdező hozzászólása: köszi, hogy nem a kérdésemre kaptam választ.egyébként hálapénzt csak a 6hetes kontrollon kap(na) a doki.de azért nem izgatott eddig a dolog, mert elég jó orvos, gondoltam csaknem hagy úgy benn cérnát, hogy az baj legyen, de most már 2 hét elteltével jó lenne ha "eltûnne" onnan.
Nekem nem hagytak bent cérnát.Mindenképpen menjél vissza a dokidhoz, ne várj vele.
Nekem bennemaradt ugyan igy és a 6 hetesen kiszedte. Semmi gond nem volt belõle én közben rákérdeztem és mondta nem gáz.
Nekem is maradt bennvarrat, semmi gondot nem okoz, majd valamikor kijön!Ha nincs begyulladva, stb.akkor nem gáz.
szia! Az elsõ idióta ne foglalkozz vele! Nekem is bent maradt, azt mondta a doki, h magától ki fog esni, de ha engem zavar akkor ne várjuk meg és kiszedi! Én a 6 hetesen kértem, h szedje inkább ki!
Utolsó! Már ne is haragudj, de hogy mersz idiótának nevezni valakit?
Nekem már 3 éves volt a fiam, mikor a belsõ varrás/fehér cérna/kijött.De úgy viszketett, alig vártam, hogy haza érjek.A másik mütétnél kb 10 év után jöttek ki a csomók.Klinikán voltam épp, Belklinikán a doktornõ mondta mutassam már meg a prof-nak, mert még ilyet nem látott.Na nem volt egyszerû a mûtét, de elmlt.Eszembe nem jutott volna, hogy vissza kérjem a hálapénzt.

2 hete szültem császármetszéssel. Használhatok Anita hasszorító bugyit?

Nagyon szorít, de nem fáj.

Legjobb válasz: Szerintem lehet, csak egész nap ne viseld, hagyjál szünetet! Egyébként a hasadnak is jó, ha "magától" is dolgozik. Én 3szor szültem császárral, és mindig hordtam hasszorítót, mert kimondottan jól esett, hogy valami tartja helyettem a hasamat.

Szerintem lehet, csak egész nap ne viseld, hagyjál szünetet! Egyébként a hasadnak is jó, ha "magától" is dolgozik. Én 3szor szültem császárral, és mindig hordtam hasszorítót, mert kimondottan jól esett, hogy valami tartja helyettem a hasamat.
szia a csaszaros mamanak eloszor is gratulalok a szuleshez es a babadhoz! egyaltalan nem ajanlatos csaszar utan leszoritani a hasadat radasul csak 2 hete szultel aztan ne kerdezt mittol vannak gorcseid! aki ilyet irt az nem szult csaszarral mikor en szultem igy megmondta a doki nem leszoritani a hasat a muteteset konnyu bugyit hasznalni nem tornazni es nem emelni nehez dolgogak a menszim is kegyetlen gorcsokkel jart en 7 honaon keresztul szules utan minden honapban szenvedtem es szedtem az optalgint!sok sikert anyuka!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!