Találatok a következő kifejezésre: 2 hete a kisbabámat, (23 db)

Kisbabám 7 hetes, férjem elutazott 2 hétre. A kicsi emlékezni fog rá, ha hazajön?

Legjobb válasz: persze. Kisfiam 3 hetes volt, amikor apukája elment 1 hétre. Amikor visszajött mosolygott rá.

persze. Kisfiam 3 hetes volt, amikor apukája elment 1 hétre. Amikor visszajött mosolygott rá.
4 hetesen a babák még nem tudatosan mosolyognak. :-)
Terhesség alatt is hallotta már a hangját, úgy hogy valószínû nem felejti el. :)
Az én ferjem egy hétre ment el. Nem felejtette ám el, amikor apa hazajött nagy nagy mosollyal fogadta és megismerte.

Ultrahang alapján az AC érték/pocak körfogat/2 héttel kisebb a kisbabámnak. Volt másnak is ilyen nem lett gond belőle?

Legjobb válasz: A combcsontjs mindig normál volt, a fejecskéje ált. 2 héttel nagyobb, a pocakja pedig mindig 2-4 héttel kisebb. 40. héten 3350g 51cm-rel született, tök arányos gyönyörû kisfiú! Nyugi, minden rendben, nem egyszerre nõ mindenük és különben sem szentírás az átlagos érték, mellesleg miliméterekrõl beszélünk...

A combcsontjs mindig normál volt, a fejecskéje ált. 2 héttel nagyobb, a pocakja pedig mindig 2-4 héttel kisebb. 40. héten 3350g 51cm-rel született, tök arányos gyönyörû kisfiú! Nyugi, minden rendben, nem egyszerre nõ mindenük és különben sem szentírás az átlagos érték, mellesleg miliméterekrõl beszélünk...
Szia! Nálunk minden érték2 héttel nagyobb, csak a pocakja kisebb 2 héttel! A dokink ennyit mondott erre, hogy hosszú baba lesz mint a nõvére, de vékonyabb! A lányom 61 cm-vel és 3950 grammal született! Én nem bánom, ha nem lesz ekkora a súlya!
Elsõ vagyok. A kisfiam adatai 31+3 naposan ezek voltak: BPD: 82 mm (kalkulátor szerint 33, 3 hét) AC: 258 mm (29, 7 hét) FL: 60 mm (31, 1 hét) Súlybecslés: 1733 g Szóval kedves utolsó, Te se idegeskedj emiatt. Én a végén (5 hétig) szoros kórházi megfigyelés alatt voltam több probléma miatt és volt olyan hét, hogy szinte semmit nem hízott, meg olyan is, hogy fél kilót. Nem egyformán és egyforma ütemben nõnek. És látod, teljesen átlagos méretû babám lett.
Ezek a dolgok félig-meddig jóslások. A (szuper) védõnõm mondta, hogy ha valamit nem tökéletes szögben mérnek és egy millimétert elcsúszik a mérés, akkor már kilókat (!) tudnak tévedni: a valóstól vagy plusz egy kiló, vagy mínusz - simán kijöhet. Kórházi szobatársamnak a szülés napján azt mondták, kb. 3 kilós babát fog világra hozni. Elakadt a pici, majd vákuummal megszületett és 4200 volt! Vannak dolgok, amiket csak a jó Isten tud és szerintem ez így van jól. :)
A kérdező hozzászólása: Egyébként a többi érték teljesen jó, sõt van amelyik 2 héttel nagyobb is.Nem tudom, a pocakja miért lehet kisebb...
Szia! Éppen most akartam kiírni ezt a kérdést! Kedden voltam uh-on azóta tiszta ideg vagyok! Azért mentem mert szerintem pici a babuci, és ott azt mondták, hogy 2120 g, minden értéke ok, de az AC 32 hetesnek felel meg. Akkor voltam 34 hetes, vagyis több mint 2 héttel le van maradva. Azt mondta 2 hét múlva vissza kell mennem, megnézni fejlõdik-e a baba rendesen. Azóta marhára félek. Remélem minden ok lesz, de ahogy olvasom másnak is volt így. Te hány hetes avgy?
A kérdező hozzászólása: 32 hetes vagyok, és azm ac 30 hetesnek felelt meg.Engem is visszarandeltek, de most, hogy ennyi ilyet olvasok, már nem félek annyira... Én úgy érzem, hogy minden rendben, és ezt próbálom magamban szugerálni:) Kedves sorstársam, majd írd meg, hogy mit mondtak két hét múlva, én is írok!
Ok, írok majd!

2 hét múlva négy hónapos lesz a kisbabám, és nem nagyon forog mit kell csinálnia, ennyi idősen egy kisbabának? 16 hetes kisfiú anyukája

Legjobb válasz: Szia ne aggódj, semmi baja, nekem 4 hósan már forgott, de a barátnõmnek csak másfél évesen volt hajlandó megfordulni, nem ment, stb. Ahova letette, az ott feküdt.Lusta volt. Minden gyerek más, és más.Ti még nagyon is ráértek az ilyesmivel, pláne mert fiú. A fiúk késõbb érnek, lassabban fejlõdnek. Persze ittt is van kivétel.

Szia ne aggódj, semmi baja, nekem 4 hósan már forgott, de a barátnõmnek csak másfél évesen volt hajlandó megfordulni, nem ment, stb. Ahova letette, az ott feküdt.Lusta volt. Minden gyerek más, és más.Ti még nagyon is ráértek az ilyesmivel, pláne mert fiú. A fiúk késõbb érnek, lassabban fejlõdnek. Persze ittt is van kivétel.
azért nem árt odafigyelni, ha 1-1, 5 hónapon belül sem csinálja vidd el a gekkóba vagy vidd el a dévény-hez, ott kiderül lusta vagy más probléma van-e. Azért lehet gond, ha nem mozog idõben, .mert a mozgás kihat a beszédfejlõdésre is pl. itt meg tudod nézni mi az irányadó a baba fejlõdésében: http://www.informed.hu/eletmod/care/dev/?article_hid=71778
Nem kell aggódni, minden baba más ütemben fejlõdik. Az én kicsim csak 5, 5 hónaposan fordult hasáról hátára, és 7, 5 hónaposan vissza. Onnantól kezdve viszont mindennap valami újat csinál, most 8 hós lett és elkezdett mászni, feláll, oldalt lépeget. Kisfiúk általában egy kicsit késõbb csinálnak mindent. Nyugi, minden rendben van :-) de ha aggódsz, beszélj a gyermekorvosotokkal és a védõnõvel.
Szia! Nekem pont ma 16 hetes a kislányom. Kb. 2 napja oldalára fordul néha-néha, de hasra meg vissza még nem. Én egy csomó könyvet olvastam a baba fejlõdésérõl és ennyi idõsen még egyik sem írja, hogy forognia kéne. Én nem aggódok. Nekünk nagyon hosszú volt a szülés, ezért vissza kell járnunk kontrollra a kórházba, ahol egy nagyon tapasztalt, öreg doki bácsi nagyon alaposan meg szokta vizsgálni, és nincs vele semmi gond :) Úgyhogy ne izgulj!!!! Minden jót!
A kisfiam 3hósan fordult hasról hátra csinálta egy párszor aztán nem csinálta jó sokáig. 7, 5hósan kezdett rájönni hogy meg tud fordulni mikor már stabilan ült. És gondolom innen jött az ötlete hogy most már forognom kellene. Ez volt egy hete. Mostmár jol magy neki, és próbálgatja a mászást. Szoval ne izgulj. Majd forog ha õ is ugy gondolja.

Már késik jó ideje. Kb 2 hete, de ez nem mérvadó, hisz nem pontosak a ciklusaim. Tesztjeim negatívak. Viszont csütörtök dél óta picit barnázok. Nem igen szoktam, max mensi előtt 1-2 órával, aztán átmegy szépen rózsaszínbe, majd vérbe. Kisbabám lesz?

Ez a barnázás azonban most már ugye 3.napja fönnáll. Tegnap este csináltam egy clearblue-tesztet, negatív lett...nem reggeli vizeletb?l. Picit fáj a mellem is, meg a derekam. Most akkor mensi jön, vagy baba? Véleményeteket szivesen venném! Köszi!

Legjobb válasz: Szerintem a mensid készülõdik, 2 hét késés után a tesztek már nappali vizeletbõl is pozitívat jeleznek ha baba van.

Szerintem a mensid készülõdik, 2 hét késés után a tesztek már nappali vizeletbõl is pozitívat jeleznek ha baba van.
A kérdező hozzászólása: 2.baba lenne. elsõnél is volt legalább 4 hét késés, és sosem volt a vonal erõteljes. Kevés a hcg-m....mondta annó a dokim...önállóan nem termelt sokat a szervezetem. Inkább az zavar, h 3 napig még sosem barnáztam....és nem változik se a mennyisége, se az állaga.
A kérdező hozzászólása: azért még várom a véleményeiteket....leginkább arra, h ez a 3.napja tartó barnázás, aminek köze nincs a vérhez, lehet e mensi?
A kérdező hozzászólása: sajnálom h nincs válasz...:(
Mensi jön!
A kérdező hozzászólása: remélem....

2 hónapos kisbabám 2 hete nem hízik. Sőt vesztett is a súlyából 6dkg-ot? Ez mitől lehet?

Nem ny?gös és ugyanúgy átalussza az éjszakát. Lehet hogy nem elég neki a tejem?

Legjobb válasz: Az is azámít, hogy kaki elõt méred vagy utána stb. 6dkg szerintem ilyesmibõl simán összejön. Havonta hízzon az a lényeg. Talán a melegtõl lehet. Mi se híztunk a héten semmit. 5 hós.

Az is azámít, hogy kaki elõt méred vagy utána stb. 6dkg szerintem ilyesmibõl simán összejön. Havonta hízzon az a lényeg. Talán a melegtõl lehet. Mi se híztunk a héten semmit. 5 hós.
Nekünk is pont így volt. Aztán elküdték vizeletvizsgálatra, és bakit találtak nála. Kapott gyógyszert és aztán hízott is sokat. De nem biztos hogy a tiednek is van valami baja, lehet hogy csak a meleg miatt nem hízik, mert kiizzadja. Van ilyen alkat, hogy nehezen hízik. Ha továbbra se hízik azért kérdezd meg a dokit.
Feküdj hanyatt, egyél csokit, igyál kávét 1-2 kortyot vagy kólát energiaitalt.
csak lustizik, én ugyanennyi idõs vagyok és én is kb. 1-2 hete érzem, de vannak napok amikor semmit sem érzek meg vannak napok amikor intenzív a mozgása. a kakaó, csoki jó ötlet, a kólát és energia italt én nem ajánlom, nagyon egészségtelen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Kicsit meg is nyugodtam! Colat néha iszok mert kicsit fölviszi a 80/60-as vérnyomásomat.
ha alacsony a vérnyomásod, az más. akkor muszáj vagy 1 kávé, vagy egy kis kóla naponta.
Egyáltalán nem érzed 2 napja? Semmi apró mozgást? Hát nálam a 17.hét után nem volt olyan nap hogy ne érezzem, és megmondom õszinzén hogy nem is lettem volna nyugodt...igyál kólát, egyél valami édeset, mozogj egy kicsit és ha utána sem érzel semmit, szerintem a biztonság kedvéért menj be az illetékes kórházba egy ellenõrzésre.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Ettem csokit és a hátamra feküdtem így érzek valami apró mozgást de sokkal kisebbek mint amilyenek voltak.
Szia! Én a 3. gyermekemnél éreztem hasonlót. Be is mentem a helyi kh-ba. Uh-t csináltak, egy kicsit hülyének néztek, de megérte, mert nyugodtan mentem haza. :) Minden rendben volt, csak lustizott a Drága! :) További szép babavárást, könnyû szülést!

33 hetes kismama vagyok. 2 hete voltam uh-n kicsinek találták és ezért kontrollra kellett mennem ma, de nem fejlődött semmit a kisbabám. Holnap be kell feküdnöm. Mit tesznek majd velem?

elindíthatják a szülést?

Legjobb válasz: Éppen van egy ismerõsöm hasonló helyzetben. Az elsõ legfontosabb: maradj a helyzet magaslatán. A "legrosszabb" esetben kint kell táplálni a kicsit, mert a méhlepény valamilyen okból nem tudja ellátni a feladatát tökéletesen. Az is lehet, hogy van valamilyen módszer, amivel a méheden belül táplálni tudják õt. Az ismerõsöm is hasonló terhességi korban volt, megszületett a babája (meg kellett szülnie), kb 3 hétig voltak kórházban. A baba szépen, minden baj nélkül felturbózta magát 2 kilóra kint, már otthon vannak. A te eseted lehet hogy más, csak biztatásként írtam, hogy nem vagy egyedül ebben a helyzetben, és minden jól fog alakulni, szorítok!

Éppen van egy ismerõsöm hasonló helyzetben. Az elsõ legfontosabb: maradj a helyzet magaslatán. A "legrosszabb" esetben kint kell táplálni a kicsit, mert a méhlepény valamilyen okból nem tudja ellátni a feladatát tökéletesen. Az is lehet, hogy van valamilyen módszer, amivel a méheden belül táplálni tudják õt. Az ismerõsöm is hasonló terhességi korban volt, megszületett a babája (meg kellett szülnie), kb 3 hétig voltak kórházban. A baba szépen, minden baj nélkül felturbózta magát 2 kilóra kint, már otthon vannak. A te eseted lehet hogy más, csak biztatásként írtam, hogy nem vagy egyedül ebben a helyzetben, és minden jól fog alakulni, szorítok!
Elõször is maradj nyugodt, mert ha ideges vagy, azzal csak ártasz magadnak és a kicsinek is. Szerintem kivizsgálások várnak rátok, de lehet, hogy majd megindítják a szülést. Emiatt ne aggódj, nem lesz a babának semmi baja. Az öcsém 30 hétre született és makk egészséges. Egy ideig kórházban lesztek, amíg egy jó súlyt el nem ér a kicsi, majd kiengenek titeket.

Éppen ma 2 hete késik a menstruációm, viszont két terhességi tesztem is negatív eredményt adott. A terhesség jelei kezdetben jelentkeztek nálam, de most nem érzékelem a változást. Nagyon szeretnénk kisbabát, reménykedhetek még?

Legjobb válasz: Szia. A két hét késés szerintem ma´r terhesse´get jelenthet.Menj el orvoshoz,ö majd biztosat mond.nekem 1 hét ke´sés utánn pozitívat mutatott a teszt. De a teszt sem mindíg megbi´zható. Szori´tok neked.

Szia. A két hét késés szerintem ma´r terhesse´get jelenthet.Menj el orvoshoz, ö majd biztosat mond.nekem 1 hét ke´sés utánn pozitívat mutatott a teszt. De a teszt sem mindíg megbi´zható. Szori´tok neked.
Jó esélyed van arra, hogy babát vársz, mert ennyi késés már nem a szokványos kategória, tehát egy-két nap késés még elfogadott, de a két hetes késés már okot adhat a reménykedésre! =o) Vannak, akiknek hetek múlva mutat pozitív eredményt a teszt, hiszen nem mindenkinek egyforma szinten növekszik a HCG-szintje a szervezetében. Lehet, hogy te is ezek közé a nõk közé tartozol. Ha két hete késik a menstruációd, akkor a hivatalos számítás szerint 6 hetes terhes lehetsz, tehát ha elmégy a nõgyógyászodhoz, õ már kitapintással nagyon pontosan meg tudja mondani a baba jelenlétét. Gratulálok, remélem jelzel, ha sikerült! =o)
Szia. Szerintem is a´llapotos lehetsz, de a 6 hét az sok.Kb.4 hetes terhes lehetsz, ha 2 hete ke´sik.A peteére´s kb.a 14.nap körül van.Ezért gondolom, hogy kb.4 he´t. Remélem, hogy sikerült a baba.
Szia! Nekem a tehességi teszt csak harmadjára lett pozitiv az 5héten, ugyhogy bármi lehetséges.Sok sikert:) 27hetes kismama:)
Két hete késik és még nem voltál orvosnál??A teszt negatív eredménye nem mindíg pomtos attól függ mennyi a hcg hormon a szervezetedbe nem mindenki egyformán trmeli.
Szia! Nekem is elõször negatív lett a tesztem, ha gondolod, csinálj egy harmadikat is, vagy keresd fel az orvosodat. Persze az is lehet, hogy csak késik, esetleg kimarad egy, de valószínû, hogy terhességrõl van szó.
Szia! 1 hetes késés után elmentem dokihoz, de meg sem vizsgált, azt mondta, hogy menjek vissza 2 hét múlva, mert akkor már a petezsáknak ki kell alakulnia, akkor biztosabban meri majd állítani, hogy terhes vagyok-e vagy sem. Eddig 2 tesztet csináltattam, mindegyik negatív lett. A hét elején még én is érzékeltem a jeleket, ma már nem. Holnap lépek bele a 4. hétbe, akkor csináltatok még 1 tesztet, és várunk. 2 hét múlva úgy is kiderül minden.
Múlt hónapban nekem is 2 hetet késett a mensim, de a teszt nem mutatta ki, h terhes lennék. Így dokihoz mentem, aki megállapította, h van egy pocaklakóm vagyis még akkor petezsákom. Szóval irány a doki! :) Viszont még korai beleélni magad a dologba...
Nekem is éppen ma van hogy 2 hete késik a menstruációm, de én nem érzek semmi véltozást.Egyszer igaz kihánytam a kávét de csak ennyi volt.Aki tud segíteni az írjon. Elõre is köszönöm.

3 hete volt missed ab-om sajnos 6 hét után elhalt a kisbabám! 2 évet és 7 hónapot vártunk rá! Nagyon megviselt, amikor kiderült! Most együtt voltam a párommal! Szerintetek sikerülhet egyből menstuáció nélkül?

Tényleg igaz,hogy sokkal gyorsabban várandós lehet az ember missed ab után?Iszonyatos lenne ha megint ilyen sokat kéne várnom!

Legjobb válasz: Sajnálom ami veled történt. Velem kétszer történt meg. A dokim állítja, hogy a szervezetnek el kell felejtenie a terhességet, hogy ne történjen meg még egyszer ez a szörnyûség. Mi az elsõ missed ab után alig vártuk, hogy ismét terhes legyek, hát a sietségnek köszönhetõen lett még egy missed ab. A második után 6 hónapot vártunk, remélem a következõ terhességgel már semmi problémánk nem lesz. Hidd el, jobban jársz, ha megfogadod a doki tanácsát.

Sajnálom ami veled történt. Velem kétszer történt meg. A dokim állítja, hogy a szervezetnek el kell felejtenie a terhességet, hogy ne történjen meg még egyszer ez a szörnyûség. Mi az elsõ missed ab után alig vártuk, hogy ismét terhes legyek, hát a sietségnek köszönhetõen lett még egy missed ab. A második után 6 hónapot vártunk, remélem a következõ terhességgel már semmi problémánk nem lesz. Hidd el, jobban jársz, ha megfogadod a doki tanácsát.
Szia! Sajnálom ami a babáddal történt. Nem tudom ez után hogy megy de nincs ilyenkor egy kis várakozási idõ? Sikerült túl jutnod ezen? Ugyan is ha lelkileg a másik babádat nem tudtad még elengedni az megnehezítheti a teherbe esést. ( Bár én azt kívánom, hogy mimnél elõbb sikerüljön.) Lehetséges, hogy könnyebb teherbe esni pontosan nem tudom de butaságot nem akarok neked írni.
Sajnálom ami történt!Azt javaslom érdemes betartani , pontosan a sikeres terhesség érdekében, és a szervezet megfelelõ regenerálódása érdekében, a 6 hét szexmentességet.Fõként hogy a mûtét után felfrissül a méh nyálkahártyája , sokkal nagyobb az esély arra hogy rögtön (vagy nagyon hamar)újból sikerüljön, nagyon nem mindegy hogy meggyógyult e a mûtéti beavatkozásból a szervezet.Ezt a pár hetet bírd ki kérlek.Csodálkozom azon hogy ezt az orvosod nem mondta el.Semmiképp nem bántásból írom, nehogy úgy vedd, de szerintem ez alap a mûtét után.Egy picit várjatok, és aztán ismeretlenül is drukkolok!Bocs kicsit off, de hogy válaszoljak az alap kérdésre, sikerülhet de az nem biztos hogy jó, ebben az esetben.
Szia! Nagyon sajnálom, fél éve én is átestem ezen, szóval tudom milyen! Nekem a dokim 6 hétig megtiltotta a házaséletet és 3 hónapig nem eshettem teherbe! Sajnálom, hogy téged nem tájékoztatott, pedig fontos lett volna a következõ terhesség miatt, mert csak egy mûtét kell a regenerálódás, lelkileg is! Persze van akinek ezután egybõl sikerül, van akinek nem! Mi a 3. hónapnál járunk, hamarosan megtudom, hogy sikerült-e, remélem igen! Sok sikert! De szerintem jobb lenne, ha nem is 3 hónapot, de egy menzit mindenféleképpen megvárnátok!

Kisbabát szeretnénk.2 hete voltunk együtt a párommal. Éreznem kellene már valamit?

Tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: Ennyi információból nem tudjuk megmondani!

Ennyi információból nem tudjuk megmondani!
2 hét után esetleg már lehet érezni valamit, de inkább késõbb, bár leginkább attól függ, hogy hol tartasz a ciklusodban, mikor kell megjönnie.
semmit nem érezhetsz még.. ha elmarad a mensi akkor teszt s akörül fogsz éreznivalamit elött nem igen
mikor kell megjönnie
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Jún.7.-re nem várom!
én is 7-re nem várom, még semmit nem érzek
A kérdező hozzászólása: Szia!Drukkolok neked 7.-re!!!
Június 7 kb. két hét múlva lesz. De számolok pontosan: 12 nap! Mostanában volt csak ovud. A 2 héttel ezelõtti együttlétbõl csak akkor lehet baba, ha neked mensi alatt vagy közvetlenül utána volt ovud. Ez ritka. Mindez persze átlagos 28 napos ciklusra igaz. Szóval lehetsz terhes, de csak a mostani együttlétekbõl, és tünetek meg... majd az elmaradt mensi után.
Kedves Kérdezõ! Eljött a nap! Mára nem vártad, ugye nem is jött? 6/8 vagyok, aki szintén mára nem várta! Mizu?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!