Találatok a következő kifejezésre: 2 hete a dolog (43 db)

Vannak olyan tesztek amik már 2 héttel a dolog után kimutatják, hogy terhes-e az illető vagy sem? Vagyis a kérdés az, hogy sex után 2 héttel csinálok 2 tesztet amidnekettő negatív az már biztos nem?

Legjobb válasz: húú ebben biztos vagy mert itt sokan mást mondanak?és és én sem láttam még olyat amire 2 hétnél kevesebb lenne írva.vagy te tudsz ajánlani valamit?

A kérdező hozzászólása: húú ebben biztos vagy mert itt sokan mást mondanak?és és én sem láttam még olyat amire 2 hétnél kevesebb lenne írva.vagy te tudsz ajánlani valamit?
Semmi sem biztos, csak az adó és a halál! Amúgy szerintem, ha 2 tesztet csináltál és mind a 2 negatív, megnyugodhatsz!
A legtöbb teszt már 1 hét után kimutatja a pontos eredményt! :)
(1. Vagyok) Biztos lehetsz benne amit a 2. válaszoló írt, mert én is így tudom!
Szerintem meg hülyeség hogy 1 héttel utána már kimutatja! Nézzetek már utána kicsit a dolgoknak, mielõtt itt válaszokat adtok. Pl hogy a fogamzás után mennyi idõ a beágyzódás..... Még be sem ágyazódik rendesen 1 héttel utána, nemhogy már a teszt kimutatná, mensi elõtt 1 héttel. Amúgy sex után 2 héttel van akinek már kimutatja, de mint a tesztekre is rá van írva, kimaradt mensi után 1-2 nappal. De még akkor sem biztos!!!!!!
A kérdező hozzászólása: utána néztem egy hét a beágyazódás utána legalább 3-4 napot kell várni mire a hcg (asszem) hormon termelõdni kezd(ha kezd...) tehát az egy hetesek tényleg nem lehetnek jók.

27 hetes kismama vagyok. Az ultrahang szerint 2 héttel nagyobb a baba súlya mint kellene. Normális dolog ez?

Kicsit aggódom emiatt.

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem akkor estél teherbe, amikor a nagykönyv szerint kellett volna, hanem 2 héttel hamarabb, és igazából 29 hetes vagy. Nálam meg ilyen tájékon vontak le 2 hetet...

Lehet, hogy nem akkor estél teherbe, amikor a nagykönyv szerint kellett volna, hanem 2 héttel hamarabb, és igazából 29 hetes vagy. Nálam meg ilyen tájékon vontak le 2 hetet...
Persze, hog ynormális.Uh.val álltalában nagynak becsüplik a babát.Az orvosom mondta, hog +-500grammot csal a uh.Nekem is nagy babát jósoltak, aztán 3620grammal született meg.De az is lehet, hogy elöbb estél teherbe, mint a számolás.A szüle´skor úgy is kiderül majd.
ne foglalkozz vele, semmi baj. Az UH-t az orvos kezeli, az õ kézügyességén múlnak a pici méretei, amibõl a súlyát is kikalkulálja a gép, szóval ha 1 miliméterrel odébb teszi az egérkurzort, 1-2 hét plusz minusz...
Szia, nekem az elsõ gyerekõcnél 2800-at jósolt az uh a szülés elõtt egy-két nappal, aztán 3800 lett. Most pedig minden hónapban 3 héttel nagyobbnak adta ki a gép a méreteket, aztán most a legutolsó vizsgálatnál azt mondta a doki, hogy teljesen átlagos méretû lesz. 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!
Szia ne halagass az UH-ra.Én is ugy jártam hogy szülés elõtt 3 nappal voltam, és azt mondták hogy a baba visszavan fejlõdve és nagyon kicsi 2800gm ítélték meg.Beakartak fektetni korházba míg nem szülök meg infúziókra, de én akkor már a 41-ik hétben voltam.Nem halgattam az orvosokra és nem engettem az infúziót.Mindenképp bekelett feküdnöm mert 41 hetes voltam és szülést indítottak.3 napjára megszületett az aprócska leányom 4100gm, és 50cm.Ennyit a 4d UH-ról.

Nekem 2-hete lesz, hogy abortuszom volt. Azóta elmúlik és megjön a menszeszem, normális dolog ez? Volt már igy valaki? És még valami, hogy ha nem várjuk ki a 6-hetet, mennyi az esélye a teherbe esésnek?

Legjobb válasz: Teherbe eshetsz. Szerintem várjatok még a dologgal, nehogy még összeszedjél egy fertõzést, ilyenkor hamarabb megy. Az abortuszhoz nem tudok hozzászólni, mert nekem még nem volt, az orvos nem mondott semmit hogy meddig tart a vérzés? Ha nem múlik el érdemes lenne visszamenni a dokihoz.

Teherbe eshetsz. Szerintem várjatok még a dologgal, nehogy még összeszedjél egy fertõzést, ilyenkor hamarabb megy. Az abortuszhoz nem tudok hozzászólni, mert nekem még nem volt, az orvos nem mondott semmit hogy meddig tart a vérzés? Ha nem múlik el érdemes lenne visszamenni a dokihoz.
Nekem missed-ab om volt, ugyanolyan mûtét, mint a sima abortusz. Én 1 hétig véreztem utána. A 6 hetet pedig várjátok ki, bár nekem csak 2 hét volt, de védekezés nélkül szinte elsõre teherbe eshetsz megint!!!!Ez nem játék, hogy vagy-vagy! Persze ha sima abortuszod volt és nem missed-ab. Abban az esetben is megkell várni azt az idõt amit az orvosod mondott!
Nekem 2hónapja volt abortuszom, de azóta 1 hetet megvan, 2 napot kihagy.1 hónap után elkezdett dõlni belõlem a vér 1, 5hétig.Vettem pásztortáskateát, azt kezdtem el inni és tökéletesen rendbe jöttem.Megnyugtatásod érdekében menj vissza az orvosodhoz!Nekem nem volt hozzá kedvem, mert megbántam, hogy elvetettem a babát!
Igyál pásztortáskateát pár napig reggel éhgyomorra 1 pohárral, az majd kitisztit.Lehet a ciszta is eltûnik!Próbáld meg.Ihatsz majd utánna cickafark és kamillatea fõzetet, az eltünteti a gyulladásokat a szervezetedbõl és visszaáll reméljük a menzeszed is!Ird meg majd, hogy tudtam-e segiteni!Javulást!:)
Hogy mi?
A kérdező hozzászólása: azóta megint volt egy mütétem, bennem maradt vmi a babából, azért véreztem.vissza kell mennem még ultrahangra, de még mindig fáj a hasam.
A kérdező hozzászólása: azóta kiderült hogy cysztám van állitólag fel szivódik igaz ez?és azt tudjátok hogyan?

Normális dolog, hogy escapelle bevétele után 6 nappal enyhén vérzek és úgy fáj a hasam mint amikor megjön, de rendesen kb 2 hét múlva kéne hogy megjöjjön?

Legjobb válasz: Normális. Elég durva adag hormon van benne, akár 2-3 hónapra felboríthatja a ciklusod. Off: kicsit morbid, hogy ennyien szednek escapelle-t, minden harmadik kérdés errõl szól.... Azért az nem cukorka...

Normális. Elég durva adag hormon van benne, akár 2-3 hónapra felboríthatja a ciklusod. Off: kicsit morbid, hogy ennyien szednek escapelle-t, minden harmadik kérdés errõl szól.... Azért az nem cukorka...
Hogyhogy nem voltatok bent megbeszélni? 30 nappal elõtte kell idõpontot egyeztetni.
Önkormányzat függõ.
ha hétköznap, munkaidõben lesz, akkorsemennyiben (a kéttanús)
A kérdező hozzászólása: A polgármesteriben voltunk ma és mivel kismama vagyok eltekintenek a várakozási idõtõl.Hétfõn kell mennünk a házasságkötõ terembe megbeszélni a dolgokat.Kíváncsi vagyok mennyibe fog ez nekünk fájni :-)
Ha nem lesz vendég akkor semmibe.... Terembérlet nekünk 12700 volt...de ez hely és önkormányzatfüggõ..

2 hónapja félbe kellett hagynom a Belara szedését, mert visszerek jöttek elő a lábamon. Azóta 2-szer jött meg, de csak 1-2 napig tartott (ált 6 napig szokott) Normális dolog ez? Mennyi idő még visszaáll a szervezetem? Összesen 2 hétig szedtem csak!

Legjobb válasz: ui.: persze, hogy abbahagyatta veled azonnal a dokid a belarát, hát trombózist is lehet kapni a fogamzásgálóktól, és ha már a visszereket is elõhozta, ki tudja még mit csinál az erekkel..

ui.: persze, hogy abbahagyatta veled azonnal a dokid a belarát, hát trombózist is lehet kapni a fogamzásgálóktól, és ha már a visszereket is elõhozta, ki tudja még mit csinál az erekkel..
Hát szerintem ez a baj, hogy 2 hétig szedted és nem szedted végig a levelet. Szerintem attól megzavarodott a hormonháztartásod.
A doki azt mondta, hogy 2 hét után csak úgy hagyd abba a szedését? Ilyet sem hallottam még... Teljesen összezavartad ezzel a hormonháztartásod, kell még egy pár hónap még teljesen visszaáll a régibe.
A kérdező hozzászólása: Igen, azt mondta, azonnal hagyjam abba, ne is szedjem végig!
nekem is visszeres lett a lábam a belarától, meg még pluszba 4 hónap alatt 12 kiló jött fel rám tõle, és tiszta depis lettem tõle! a te dokid legalább foglalkozott veled, mert az enyém csak azt hajtogatta, hogy várjunk, amíg hozzászokik a szervezetem! (persze, várjunk, mert õ jó kis jutalákot kap ezután a termék után, azért írják fel most sokaknak)azzal etetett, hogy ettõl nem lehet hízni, mert alacsony hormontartalmú. 4 hónap után elmentem egy másik dokihoz, ki volt akadva teljesen, azonnal váltanom kellett, most yasminellét szedek.ez a doki azt mondta, hogy hülyeség, hogy a belara alacsony hormontartalmú, nem új gyógyszer az, csaj újra felkapták.. a lábam még a mai napig fáj néha, a visszerek is megvannak, a kilókból viszont 6 lement semmiféle mozgás nélkül.. sztem te is keress fel egy másik dokit is, kérdezd meg a véleményét, hátha tud valami okosat mondani. sok szerencsét!
A papírt a posta utólag lehamisította, és a pénzt sose láttuk.
A kérdező hozzászólása: Ez nem túl jó hír. Hogy bírták meghamisítani? Én biztos beperelem õket, ha az aláírásomat hamisították oda.
2hetes késésnél már ki kell hogy mutassa bármelyik teszt ha babás vagy.Ugyhogy szerintem most sajnos nem jött össze:(
A kérdező hozzászólása: Ja Pregimax Plusz a teszt neve.Ez milyen minõségileg mennyire megbiható?A gyógyszertárban ilyen kapható csak.
én nem tudom milyen az a teszt!de inkább menj el orvoshoz én is így jártam ahogy te! elmentem dokihoz aki kiderítette hogy van egy cisztám nekem is késett 11 napot tesztek tesztek hátán!de nem kell a cisztátol megijedni

2 hét múlva Iránba megyek 9 napra (edzőtábor), ez nagyon váratlanul ért és nem igazán tudom ott mi várhat rám . Valaki segítene (vagy aki volt már) hogy pl milyen a kaja, szokások, ilyesmik? Esetleg valami fontos dolog amit magammal kell vinnem?

Legjobb válasz: Ott garantáltan csak jó várhat rád. Hihetetlenül biztonságos. Az emberek nagyon kedvesk, ez egy europai számára elöször nagyon szokatlan lesz. Irán nagyon szép amit tudsz néz meg belõle. A kaja nekem nem jött be, van kebab ami nekem nem izlett. A dinnye nagyon finom. Nem írtad a nemedet és azt sem hova mész. Ha férfi vagy akkor nincs különösebb gondod, a férfiak nem járnak rövidnadrágban és te se járj. Ha nõ vagy akkor kendõ kel a fejedre és hosszú nadrág vagy szoknya, nem viselhetsz ujjatlan felsõt. Amit a médiában hallasz hogy Irán maga az ördög nem igaz. Rengeteget tanulhatnánk tölük. Ja, én 9 nap után még maradnák legalább két hétig, most rendkívûl olcsó Irán.

Ott garantáltan csak jó várhat rád. Hihetetlenül biztonságos. Az emberek nagyon kedvesk, ez egy europai számára elöször nagyon szokatlan lesz. Irán nagyon szép amit tudsz néz meg belõle. A kaja nekem nem jött be, van kebab ami nekem nem izlett. A dinnye nagyon finom. Nem írtad a nemedet és azt sem hova mész. Ha férfi vagy akkor nincs különösebb gondod, a férfiak nem járnak rövidnadrágban és te se járj. Ha nõ vagy akkor kendõ kel a fejedre és hosszú nadrág vagy szoknya, nem viselhetsz ujjatlan felsõt. Amit a médiában hallasz hogy Irán maga az ördög nem igaz. Rengeteget tanulhatnánk tölük. Ja, én 9 nap után még maradnák legalább két hétig, most rendkívûl olcsó Irán.
második vagyok. A külügyminisztériumi honlapok többségének fele sem igaz. Kendõt kell viselned és mint írtam vagy hosszú nadrágot vagy hosszú szoknyát és hosszú ujju felsõt. A szine mindegy. A párom zárt cipõben volt de láttunk lányokat szandálban is fõleg a nagyobb városokban és Északon. Ha szereted a yoghurtot van shallot (mogyorohagyma) yoghurt, nagyon finom. Kostóld meg a répalekvárt esetleg a rozsavizet. a kenyerük nagy lapos kenyér, több fajta van, ahol sütik ott tudsz venni, nagyon finom. A sütiféléik is finomak. Ha esetleg még eszedbe jut még valami konkrét kérdés szívesen válaszolok (két honapja jöttünk haza).
Azt még elfelejtettem hogy a csapvíz iható.
http://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?iran A kaják nagyon jók, az emberek kedvesek. Kerüld az gondokat és kövesd az edzõd tanácsait mit lehet és mit nem. (Igaz én még nem voltam, de van egy iráni ismerõsöm aki rengeteget mesélt az országról).
A kérdező hozzászólása: 16 éves lány vagyok, és köszönöm a válaszokat, most kicsit megnyugodtam mert utánanéztem az országnak és a fertõzések meg ilyenektõl kicsit megijedtem..
A kérdező hozzászólása: u nagyon köszönöm :) Még az lenne, hogy kell valami védõoltás vagy ha jó helyen vagyunk akkor felesleges? Mert az egészet tegnap tudtam meg és 20-án indulunk és azt se tudom melyik városba..
Iránban nincsenek rossz helyek, bárhol vagytok jó helyen vagytok. Nem gondolnám hogy bármilyen védõoltásra szükséged lenne. Ha pl Franciországba mennél akkor sem oltatnád be magad, Irán sem roszabb, nem a távol kelet. Sok helyen squat (gugolos) wc van ami elöször furcsa de sokkal higiénikusabb mint a mieink, ott sem kapsz el semmit.

Több, mint 2 hete nem voltam edzésen, mert pihentem meg lusta voltam. Milyen kifogást mondjak az edzőmnek? Kicsit bonyolultabb a dolog, olvass tovább! .

A volt legjobb barátn?m járt má oda 3 éve amikor én fél éve odakerültem, jó vagyok mindenkivel meg minden, csak egy kicsit piheni akartam meg lusta volta, semmi komoly. Viszont most össze vesztem ezzel a lánnyal aki az osztálytársam is, tehát az, hogy beteg voltam nem mondhatom, mert suliba voltam..Már szeretnék vissza menni, de nem merek és mindig 1 edzéssel húzom, mert nem tudtam semmit kitalálni, és egyre rosszabb lesz.. Az a lány hétf?nként nem jár, szerintetek menjek el akkor, hogy ? ne legyen ott és ne buktasson le mindenki el?tt? Az edz?m pont az a fajta, aki 1 edzésr?l hiányzásról is rákérdez, nem hogy 3 hétr?l..nemtudom mit tegyek, segítseteek!!!

Legjobb válasz: mond meg az igazat....

mond meg az igazat....
azt se mondd, hogy a helyesírást gyakoroltad. Egyébként mondd meg az edzõdnek, hogy pihenni akartál. Biztos nem fog neki örülni, de ez van. Vállald fel a tetteidet.
Szerintem is mond meg az igazat. Ha normális az edzõd, akkor megfogja érteni. De többet ilyet ne tegyél! Nem lehet valamit csinálni is, meg nem is. Döntened kell.
Persze, mondd meg az igazat. Minél tovább húzod, annál nehezebb lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!