Találatok a következő kifejezésre: 2 hete 2 db (32 db)

A szivar mennyire karos a szervezetre? Heti 2-db-ot szivok, akkor en mar nagydohanyos vagyok?

Legjobb válasz: hát attól függ ha 2szálat akkor minek? ha 2 dobozt akkor nem sok én is cigie és én naponta fél dobozt szívok szal én se mondhatom h. nagy dohányos vagyok csak figyelek arra h. ne legyen több. sztem te is figyelj h. ne sokat szívj

hát attól függ ha 2szálat akkor minek? ha 2 dobozt akkor nem sok én is cigie és én naponta fél dobozt szívok szal én se mondhatom h. nagy dohányos vagyok csak figyelek arra h. ne legyen több. sztem te is figyelj h. ne sokat szívj
egyetértek az elöttem szólóval!
a szivar nem annyira káros a szervezetre mint a cigi, a szivart nem tüdõzöd le , ám viszont a száj rák könnyebben kialakulhat mint a ciginél, ám a szivar heti 1, illetve havi 5-6 szállal szinte (a szájszagon kívül) más károsodáshoz nem vezet, illetve nehezebb rászokni mint a cigire, nem tartalmaz kátrányt.. én is szoktam elszívni egyet-egyet ha ideges vagyok, vagy ha csak akarok elmélkedni egy kicsit..:) (úgy h nem cigizek)
Szerintem akarhanyat szivsz el hetente, minden szal egy kis mereg! Ugyhogy vigyazz! A szivar karos, minden szal karos amit elszivsz! Csak nem olyan nagy mertekben.Sztem add fel a szivarazast, mert lehet aztan nem veszed eszre hogy naponta szivsz el 2-ot!
utolsó: töketlen vagy, gondolom tetris vagy klipi vagy:)

Másodállású vállalkozó lehetek-e, ha 2 db 4 órás (vagyis 2 db heti 20 órás bejelentett) munkahelyem van?

Legjobb válasz: Másodállású akkor lehetsz, ha minimum heti 36 órára vagy bejelentve, ami ezek szerint megvan, és a járulékot legalább a minimálbérig (73500 Ft jelenleg) megfizetik utánad. Akkor már nem kell járulékot fizetned másodállásban magad után.

Másodállású akkor lehetsz, ha minimum heti 36 órára vagy bejelentve, ami ezek szerint megvan, és a járulékot legalább a minimálbérig (73500 Ft jelenleg) megfizetik utánad. Akkor már nem kell járulékot fizetned másodállásban magad után.

10 hetes vagyok és a doki azt mondta, hogy szedjek femibion 800-at. én úgy tudom, hogy azt 12. hétig kell szedni.1 dobozba 30 db van. Még 2 hetem van a 12. hétig. A többit dobjam ki? annyira nem olcsó! Ti mit szedtek?

Legjobb válasz: Szia! Én is így jártam a Femibionnal, de én tovább szedtem a míg el nem fogyott, ha jól emlékszem a folsav tartalma magasabb mint a 400-as tablettának. De szedheted másnaponta is én a 24. hét óta már csak magnéziumot calciumot és cinket szedek, mert az orvos szerint most van bõven zöldség, gyümölcs amiben van minden vitamin. Boldog babavárást 36 hetes kismami

Szia! Én is így jártam a Femibionnal, de én tovább szedtem a míg el nem fogyott, ha jól emlékszem a folsav tartalma magasabb mint a 400-as tablettának. De szedheted másnaponta is én a 24. hét óta már csak magnéziumot calciumot és cinket szedek, mert az orvos szerint most van bõven zöldség, gyümölcs amiben van minden vitamin. Boldog babavárást 36 hetes kismami
Szedd be nyugodtan, tényleg csak a folsav miatt ajánljáj 13. héttõl a femibion 400-at mert abban már csak a fele van. A folsavat nem lehet túladagolni , bajod nem lesz, csak már nincs szüksége a szervezetdnek rá. Ugyanis a velõcsõ már ilyenkor rendezõdik!!!
Nem szedek semmit. Eszek epret, cseresznyét, borsót, almát, házi tejet, tojást és még sok egészséges házi ételt.
Szia, sztem nyugodtan szedd másnaponta. Nekem ez a megoldás amúgy is kellemesebb volt. Az viszont nem igaz, hogy nincs már szükség késõbb folsavra, vas mellé is gyakran teszik (én ilyet kaptam a vérszegénységemre): segít a sejtosztódásban, a vérképzésben. A DHA-ról pedig nagyon jókat olvastam, azt is végig ajánlják. Én sokáig szedtem a másikat, ami a 12. hét utánra ajánlanak, de most csak sima dha-t veszek majd sztem, mert annyi mindent kell már szednem a vérképem miatt.

Baby királypitonom hozzávetőlegesen 1 hete kapott enni, ekkor megevett 2 db kis egeret de még nem üritett. Mi lehet ennek oka? Ez nagy problémára utalhat?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem probléma.A mi kígyóink van,hogy 2 hét múlva ürítenek.Függ attól,hogy mennyit evett.Minél többet esznek,annál több ideig tart az emésztés.Ha nem öklendezi vissza akkor nincs probléma.

Egyáltalán nem probléma.A mi kígyóink van, hogy 2 hét múlva ürítenek.Függ attól, hogy mennyit evett.Minél többet esznek, annál több ideig tart az emésztés.Ha nem öklendezi vissza akkor nincs probléma.

Na, akkor tegyétek meg tétjeiteket. :D Meg tudok tanulni 2 hét alatt 30 db 11-es törileckét, hogy átmenjek pótvizsgán vagy sem?

Legjobb válasz: Nem értem a nemlétezõ logikátokat, komolyan! Egész évben nem tanultok, nyáron is halogatjátok, és ilyenkor izgultok hogy 2 hét alatt sikerülni fog-e. Segítek, nem azt fogja kérdezni a tanár, hogy tudod-e a tételt, mert ki is ugorhatsz az ablakon ha csak bemagolod... Logikára építve kell tanulni, ok-okozati összefüggésekkel, az események kiváltó okaival kezdve, a következményekig, és ez oda-vissza...

Nem értem a nemlétezõ logikátokat, komolyan! Egész évben nem tanultok, nyáron is halogatjátok, és ilyenkor izgultok hogy 2 hét alatt sikerülni fog-e. Segítek, nem azt fogja kérdezni a tanár, hogy tudod-e a tételt, mert ki is ugorhatsz az ablakon ha csak bemagolod... Logikára építve kell tanulni, ok-okozati összefüggésekkel, az események kiváltó okaival kezdve, a következményekig, és ez oda-vissza...
Persze, hogy meg :) 2 hét rengeteg idõ. A 11-es töri meg tök jó, ha jól emlékszem, francia forradalom, meg Napóleon, meg ilyenek :D Forradalmak kora! Márciusi ifjak! De szerettem :) Pedig alapból nem a kedvencem a töri. A lényeg, hogy minden nap foglalkozz vele, 2 hét, 14 nap, tegyük fel, 1 hét alatt megtanulod, ami azt jelenti, hogy napi 4-5 leckét megtanulsz, így egy hét alatt mindent átveszel, és marad még egy teljes heted ismételni! fontos, hogy így oszd be, mert a törinek le kell ülepedni :) Hajrá, ügyes legyél! Állj hozzá úgy, mint a meséhez :)
kizárt dolog.
Imádom a címkéidet! :D Viccet félretéve: ne légy ennyire idióta, hogy nem mész át pótvizsgán, tök ciki, ráadásul kikerülsz a megszokott osztályból. Ülj le és seggeld be. Aztán ünnepeld meg. Hajrá hajrá!
Szerintem nem fogod megtanulni, mert egész évben nem foglalkoztál vele, és most is csak halogatod. De az ilyeneknek mindig van akkora szerencséjük, meg a tanár is jóindulatú lesz, és meglesz az a kettes pótvizsga, ha egy kicsit tanulgatsz rá.
Program az is ami bekér N számot és rendezi. Program egy vadiúj 3D játék is. Melyik típusból sikerült a 2 program/3 hét?
A kérdező hozzászólása: Elõszõr egy olyat ami megjegyzi amit beirsz név. Megkérdezi, hogy hívnak utána pedig kiirja , hogy üdvozöllek pl: Sanyi, István stb. A másik program amit sikerült megcsinálnom az pedig egy matek össze adást kivonást osztást elvégzõ program persze egybe nem bírtam rakni az összes mûveletet szóval külön vannak. Mind a két programom cmd-ben fut.
Hú akkor ez nagyon nehézkesen megy neked :S Én 4 napja tanulom a C++-t és most végeztem ki a dinamikus memóriakezelést :O
szerintem tanulld meg eloszor a turbo pascalt azutan konyyebb tapasztalat en is most tanulom a c t kozep suliban

Volinát szedek én is hónapok óta, de mostani hónapban már közel 2 hetet késik a vérzés. Mitől lehet ez, negativok a tesztek (2 db) mit csináljak?

36 éves vagyok, nem-e menopausa?

Legjobb válasz: 1: ne hidd hogy a teszt a fogantatás pillanatában már bejelez 2: lehet korai menopausa is, vagy álterhesség. gyakrabban menj el orvoshoz. 3: a fogamzásgátló beleszól a hormonrendszerbe; 4: a fogamzásgátlót nem TE választod - fordulj nõgyógyászhoz!

1: ne hidd hogy a teszt a fogantatás pillanatában már bejelez 2: lehet korai menopausa is, vagy álterhesség. gyakrabban menj el orvoshoz. 3: a fogamzásgátló beleszól a hormonrendszerbe; 4: a fogamzásgátlót nem TE választod - fordulj nõgyógyászhoz!
Kefélj minél többet, és ne agyalj minden apróságon.

Kismamák! A 25. heti terheléses cukorvizsgálat előtt nektek mit javasolt az orvos? Olvasom, hogy valami szirupos löttyöt szoktak ilyenkor inni. Nekem egy pohár tejet + 2 db zsemlét mondott, amit 1 órával a vérvétel előtt kell megenni.

Legjobb válasz: hát elõtte szerintem semmiképp ne egyél-igyál semmit, mert úgy szokták, hogy éhgyomri vérvétel, utána kórháztól függõen 75 g glükóz vagy 2 zsemle tejjel, és 2 óra múlva megint vérvétel. Nekem még a cukrot is magamnak kell beszerezni és bekeverni:D

hát elõtte szerintem semmiképp ne egyél-igyál semmit, mert úgy szokták, hogy éhgyomri vérvétel, utána kórháztól függõen 75 g glükóz vagy 2 zsemle tejjel, és 2 óra múlva megint vérvétel. Nekem még a cukrot is magamnak kell beszerezni és bekeverni:D
24-27 hét között végzik, én úgy tudom. Nálunk 24. héten és venni kell a cukrot
Mindenhol más a terheléses vizsgálat. Egyik helyen glükózszirup, a másikon zsemle.
elõzõ vagyok megint. nekem most egy olyan jutott az eszembe, hogy a fordulónapom még 25. hétnek számít vagy már 26.nak? Mi van, ha mondjuk egy pár nap késéssel csináltatom meg? Most ugyanis nagyon zsúfolt a hetem, jövõ héten jobb lenne.
Nekem nem kellett vinni, adták a cukros löttyöt. Nem annyira rossz, mint hittem, mert sok "megfélemlítõ" véleményt olvastam elõtte, hogy majd nem lehet meginni, meg ilyenek. Nem finom, de kibírható. :( Az volt a rossz, hogy elõtte sem, és a két óra várakozás közben sem lehetett se inni, se enni, ráadásul nálunk az SZTK-ban csinálták, ahol a labor mellett pont ott van egy Fornettis büfé... Gondolhatjátok, mit érez a sok éhgyomorra érkezett ember amíg várakozik... Engem az viselt meg jobban. :) )
Én ma reggel voltam terheléses vérvételen, most vagyok 24 hetes, és a 24-26. hét között végzik. Szigorúan éhgyomorra kellett menni, levették a vért, megitatták a szirupos löttyöt, utána 2 óra elteltével ismét vérvétel volt. Közben semmi inni-ennivaló. Én haza is sétáltam, mert nem volt kedvem ott ücsörögni. Üdv! 17 hós kislány anyukája és 24 hetes kismama

2 napja késik, és ezen a héten nátha ellen gyógyszereket szedtem. (Algoflex, Rubophen, Neocitran, kb. mindegyikből 2 db-ot, ill.2-szer). Lehet-e bármiféle probléma, ha kiderül, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Háát, nem volt célszerû ennyi mindent összeenni. Igazság szerint meg kéne nézni a gyógyszerek dobozán, hogy terhesség esetén szedhetõ-e, s ha igen, akkor végülis nem baj. Algopyrin származékot és Panadolt lehet enni terhesség alatt is, bár azt is az én orvosom a második trimeszterre javasolta. Azt mondta, az elsõben és harmadikban ne szedjek semmit. De hát ezt is orvosa válogatja.

Háát, nem volt célszerû ennyi mindent összeenni. Igazság szerint meg kéne nézni a gyógyszerek dobozán, hogy terhesség esetén szedhetõ-e, s ha igen, akkor végülis nem baj. Algopyrin származékot és Panadolt lehet enni terhesség alatt is, bár azt is az én orvosom a második trimeszterre javasolta. Azt mondta, az elsõben és harmadikban ne szedjek semmit. De hát ezt is orvosa válogatja.
Nem lesz semmi baj. Mielõtt kiderült, hogy babát várok, több, mint 1 hónapig szedtem még a fogamzásgátlót, emellett nagyon csúnyán megfáztam, így én is szedtem mindenféle csodaszereket, hogy jobban legyek, több mint 1 hétig. Amikor az orvosomnak megemlítettem, azt mondta, hogy nem hiszi, hogy bármelyik is gondot okozna..Most meg itt van a makk egészséges, 5 hónapos kislányom.. Persze, úgyis meg fogja a védõnõ is kérdezni, hogy szedtél-e v.milyen gyógyszert, ha tényleg baba van a háttérben, amikor felveszi az anamnézist.
Szia! Elnézést a késõi reagálásért, de csak most olvastam a kérdést. Igazából a probléma az, hogy több féle láz és fádalomcsillapítót együtt szedni egy idõben egyáltalán nem javasolt, még két félét sem, nemhogy 3-at. Ez borzasztó sok!!! Ezt a saját egészséged érdekében mondom. Nem csökkenti egyáltalán a tüneteket, ellenben a mellékhatásokat erõsíti (gyomorfekély, májkárosodás stb). Az, hogy a babának árt-e? Kis mennyiségben nem probléma ennyire az elején (ha baja lesz mégis a babának, akkor az vetéléssel végzõdik általában az elsõ trimeszterben). Remélem nem ijesztettelek meg? Minden jót!

Csótányproblémánk van! A héten ez volt a 2. nap, hogy találtam, (illetve ő talált meg engem) nem is kis példányokat. ( Összesen 2 db) Állítólag van valami spray ami jó a dögökre, tudtok e róla valamit, és ha igen Kecskeméten hol lehet venni?

Egyébként garzonról van szó, tiszták vagyunk tehát valahonnan ide csatangoltak. Bár ők ott vannak mindenhol.Eddig is láttam már itt egyet kettőt, de azok kisebbek voltak, ha 4 havonta láttam egyet sokat mondok. Mire jönnek ? Hogy tudom (kiirtani nem lehet ) elterelni őket ?

Legjobb válasz: Attól hogy még tiszták vagytok ugyanúgy megjelenhetnek. Nos a spré jó megoldás erre az igaz, csak tudni kéne a forrását hogy honnan másznak elõ. Ha van szomszédotok ahol nagy a rendetlenség akkor lehet onnan másznak át hozzátok. De az is elképzelhetõ sõt gyakoribb probléma szokott lenni hogy a szennyvíz elvezetõ csatornánál van valami gubanc fõleg a szag elfogónál, vagy valahol kivan rohadva egy rács és onnan kerülnek elõ, vagy valahol akár a kád mögött ha van vagy a zuhany tálca alatti részen akkora disznóól van hogy onnan is elõkerülhetnek akár. De az is elképzelhetõ hogy ha valamelyikõtök vagy te vagy a párod vagy bárki akivel együtt laksz õ össze szedte valahol, elég ha a táskába bemászik és már ott is van és simán elszaporodhatott.. Esetleg a konyhabútorok mögött is megeshet. Én javaslok egy nagytakarítást és mindenhol befújnám sprével a helyet ahol csak lehetséges.

Attól hogy még tiszták vagytok ugyanúgy megjelenhetnek. Nos a spré jó megoldás erre az igaz, csak tudni kéne a forrását hogy honnan másznak elõ. Ha van szomszédotok ahol nagy a rendetlenség akkor lehet onnan másznak át hozzátok. De az is elképzelhetõ sõt gyakoribb probléma szokott lenni hogy a szennyvíz elvezetõ csatornánál van valami gubanc fõleg a szag elfogónál, vagy valahol kivan rohadva egy rács és onnan kerülnek elõ, vagy valahol akár a kád mögött ha van vagy a zuhany tálca alatti részen akkora disznóól van hogy onnan is elõkerülhetnek akár. De az is elképzelhetõ hogy ha valamelyikõtök vagy te vagy a párod vagy bárki akivel együtt laksz õ össze szedte valahol, elég ha a táskába bemászik és már ott is van és simán elszaporodhatott.. Esetleg a konyhabútorok mögött is megeshet. Én javaslok egy nagytakarítást és mindenhol befújnám sprével a helyet ahol csak lehetséges.
A lefolyokbol erkeznek hozzad a lakasban, tehat te hiaba vagy tiszta, ha a tobbi lakorol ez nem mondhato el pl. Az arab-obolben nagyon sok csotany van, itt a kinti emesztobe szokas rendszeresen gazolajat onteni, mivel ez kiirtja oket. A lefolyokat rendszeresen tisztitani, vannak specialis tisztitoszerek erre, es ejszakara bedugni, igy akadalyozva van a bejutasuk, de az ajton, ablakon is bejuthatnak.
Az lenne a legjobb megoldás, ha szólnátok a többi lakónak és szakembert hívnátok, aki az egész házat lefertõtlenítené.. csak így érdemes, mert hiába irtjátok ki a sajátotokban, a szomszédból simán átjönnek megint.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat ! Ma kitakarítottam alaposan mindent, szóltam a folyosón is a többi lakónak most figyelünk, hogy mi lesz.
Bábolna bio csótánycsapda. Beleragadnak a dögök. Sztem még a tecsóban is van.
A mortein mindenre jó :)
nekem volt vape meg mortein.Ettõl csak megdöglenek, de el nbem tûnnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!