Találatok a következő kifejezésre: 2 hós mostanában (10 db)

2 hós babám mostanában nagyon nyűgös és nagyon keveset eszik. Láza nincs. Miért lehet ez?

Nagyon aggódok!

Legjobb válasz: Szerintem a legbiztosabb módja, hogy megmutatod a dokinak. Az enyém 11 hetes és kb. 2 hete borzasztó nyûgös, fõleg délután és rengeteget sír. Tegnap kint volt a doktornõ, nem látott semmi problémát. Én kértem egy beutalót vérvételre biztos ami biztos, ha nagyon aggódsz, szerintem kérj Te is. Mondjuk az én lányom eszik rendesen. Ha láza nincs, lehet, hogy szimplán a meleg miatt eszik kevesebbet.

Szerintem a legbiztosabb módja, hogy megmutatod a dokinak. Az enyém 11 hetes és kb. 2 hete borzasztó nyûgös, fõleg délután és rengeteget sír. Tegnap kint volt a doktornõ, nem látott semmi problémát. Én kértem egy beutalót vérvételre biztos ami biztos, ha nagyon aggódsz, szerintem kérj Te is. Mondjuk az én lányom eszik rendesen. Ha láza nincs, lehet, hogy szimplán a meleg miatt eszik kevesebbet.
Nálunk is így van és az én babám is 2 hónapos. Nem laksza közelben? Hátha jó hatással lennének egymásra a picik. Bár, lehet, hogy ebben a korban még nem igénylik a "játszótársakat".
Az enyém még csak 5 hetes múlt, de kb Õ is 2 hete nyügös.A melegben gyakrabban eszik, de kevesebbett.Alig alszik.Lehet az idõ teszi.

Kicsi fiam, 3, 5 hós. Mostanában megint kelünk éjszaka? 5-10 perc szopi, és alszunk tovább. Esetleg a fejlődési ugrás miatt van, vagy a meleg? Nappal is 2 óránként szopizik. Szívesen szoptatom, csak már olyan jó volt, hogy átaludta az éjszakát.

Legjobb válasz: Igen, valószinüleg fejlõdési ugrása van. Az én lányomnak is volt ilyenkor, egy hónap alatt 5 cm-t nõtt! Nálunk két hétig tartott és aztán visszaállt minden a régi rendre. Kitartás! Alíz

Igen, valószinüleg fejlõdési ugrása van. Az én lányomnak is volt ilyenkor, egy hónap alatt 5 cm-t nõtt! Nálunk két hétig tartott és aztán visszaállt minden a régi rendre. Kitartás! Alíz
Fejlõdési ugrás! Ne aggódj, újra át fogja aludni az éjszakákat! Esetleg az is lehet, hogy megszomjazik ebben a melegben, teljesen érthetõ. Az én fiam 5 hós, 2x kel éjjel, nappal kétóránként eszik, ebben a melegben nem is csodálom!
14 hónapos lányomnál már kibújt a 16.fog is, és talán egy hete átalussza az éjszakát. Addig óránként, kétóránként 5-10 percre ébren volt. Nekem sem volt valamit tuti jó pihenés, de annyira hozzászoktam az éjszakai szopiztatához, hogy most meg hiányzik, hogy nem ébredünk.

Miért sír fel 2 hós babám álmából mostanában?

Két napja mindig sírdogál. Ímmel-ámmal eszik, de ha jóllakott, akkor is kéri, de amint a szájában van, kilöki és sír. Ha elalszik akár a karomban, akár leteszem a kiságyba, kis id? múlva felsír. Megint elszunnyad, megint felsír... Nem hinném, hogy hasa fáj, mert a lábát nem is húzza, és nem is feszíti magát (mint ilyenkor szokta) De akkor mi lehet az oka?

Legjobb válasz: De igen, néha taknyos, de a dr.nõ írt ki nekünk sóoldatot, azt cseppentek az orrába + kiszedem a fikuszt + porszívós orrszívóztunk is már. Hát hogy a torka is fájna, na látod, ezt nem tudom...

A kérdező hozzászólása: De igen, néha taknyos, de a dr.nõ írt ki nekünk sóoldatot, azt cseppentek az orrába + kiszedem a fikuszt + porszívós orrszívóztunk is már. Hát hogy a torka is fájna, na látod, ezt nem tudom...
Nézd meg a torkát, lehet, hogy fáj neki. Nem taknyos? Lehet, hogy nem kap levegõt rendesen.
Valamiért nem tud mély álomba kerülni! Én ugy csináltam, hogy betekertem egy puha plédbe és a karomba ringattam kb 1 órát hagytam igy aludni letettem utána kicsit felébredt de vissza aludt!
Szia! A pléd az tényleg jó ötlet!Én is soxor altatom úgy hogy, négyzet alakúra hajtom a plédet, a fejét az egyik sarokhoz teszem és a keresztben betakarom vele!Mintha pólyában lenne!Jókat szokott úgy aludni! Lehet tényleg a kis torka fáj!Mutassátok meg dokinak!az én lányom is most náthás! Jobbulást a babádnak! Neked pedig boldog babázást!
Ha nem látod, hogy beteg lenne próbáld büfiztetni.Nálunk mindig ez a ludas ha szopi közben bealszik.Fogd fel és simogasd a hátát, az szokott segíteni.


Miért kel mostanában 4.5 hós babám éjszaka 2 óránként?

Már teljesen ki vagyok... Eddig átaludta az éjszakát,vagy egyszer kelt hajnalban. 7-9 között alszik el,este 11-ig legalább 4x ki kell venni az ágyból,a kezemben megnyugszik. Visszateszem,megint. Hajnali 2 körül nyünyörög,kiveszem,kezemben elalszik. 4-t?l totál káosz. Eszik,elalszik,vissza teszem. Másfél óra múlva megint kel,kiveszem,cicire teszem,alszik,vissza és ez így megy reggel 8-ig. Van,hogy kiveszem,semmi baja,vissza teszem és már kezdi. Az ínye még nem duzzadt,nem hiszem,hogy a foga jönne. A frontok sem viselték meg így,inkább napközben volt ny?gösebb. Almát eszik 5 napja,gondoltam talán ez a baj,de az csak 3 napja megy ez az éjszakai hercehurca.

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem írni,hogy amikor cicire teszem nem szopizik,csak a szájába veszi és alszik. Kivéve a 2 órai kelést,akkor iszik. Cumit nem fogadja el.

A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy amikor cicire teszem nem szopizik, csak a szájába veszi és alszik. Kivéve a 2 órai kelést, akkor iszik. Cumit nem fogadja el.
Kedves 7es! színre milyen? nem sárga? mert ha igen akkor valószínû nekünk is a fog lesz a gond.
Az én 4 és fél hónaposom éjszakái is felborultak az utóbbi 1-1, 5 hétben....én valami csodát várok. Doktornõ ma azt mondta, hogy szerinte alakul az egója, ébredjen hozzá apuka, mert tõlem csak a cici kellene és éjszaka akarja bepótolni a nappali hiányos evést (mivel folyamatosan elkalandozik a drága, 130 g-nál többet nappal nem nagyon eszik egyszerre). Ja, egyébként az enyém is nyáladzik és a keze a szájában matat sokszor, de doktornõ megnézte az ínyét és szerinte még nem várunk fogat a közeljövõben.
Büdös savanyú szagú lett a széklete és nagyon jóval hígabb , mint elõtte illetve napi 2 alkalommal is produkált, elõtte naponta csak egyszer
Utolsó válaszoló! milyen a babád széklete? bocs a kérdésért, de én meg nem tudom mire fogni a székletváltozást...
Szia! Nálunk ugyan ez volt. Kentem az ínyét dentonixal, de az nem sokáig volt jó. Majd 1 hete vettem borostyán nyakláncot , mert már más ötletem nem volt és ahogy rátettem másnaptól csak egyszer kel fel megint enni. Bár a fiamnál elõjöttek a fogzási tünetek: széklet változás , nyáladzás, a kezét mindig a szájába tette, aztán késõbb ordítás. A nyaklánc hatására ez mind elmúlt , a székletváltozás kivételével.
3-as vagyok. Biztatni nem tudlak. Harmadik gyerekkel "mókázzuk" ezt most. 4 hónapos koráig átaludta az éjszakákat, vagy egy hajnali szopi volt. Akkor kinõtt az elsõ két foga, azóta az van, amit leírtál. Most 8, 5 hónapos, a 6. foga van kinövõben. Azóta 3, 5 óra volt a maximum, amit egyben aludt, de a fog áttörése elõtti egy-két napban jellemzõ hogy óránként ébred és sír. Néha 20 percenként... Nem minden babát visel meg ennyire, de van ilyen.
A kérdező hozzászólása: Szuper :( örülök is, meg nem is. Úgy várom, hogy kis egyfogú vitéz legyen, de ezek a kelések.. Mire lesz ebbõl fog szerintetek? Még hónapokig is elhúzódhat, igaz?
Foga piszkálja, ez tipikus tünet. Attól, hogy nem látod duzzadtnak az ínyét, a foga piszkálja.
Jönnek a fogai. De egy próbát megér, hogy elhagyod az almát 3-4 napra, és megnézed van-e javulás.
Nálunk ugyan ez van, csak már két hónapja.6 hónaposak leszünk.
A színe változó, van mikor sárgás van mikor nagyon durva zöld.

Mostanában nagyon nyűgös az 5, 5 hós kisfiam. Nappal is sokat nyüszög, este elalvás után felriad - nehezen alszik vissza és éjjel 2-2, 5 óránként kér enni. Lehet tudatos ilyen korban az 'anyaigény', a nyüszögés?

Alul kint van a két foga (legalábbis áttörték az inyt már). Este szokott kapni Viburcol-t ha nagyon nyügi, nappal pedig homeos chamomilla bogyót. Keveset is eszik, alig hízik... Elég aggasztó! Mit tegyek? Ja és már nem csak anyatejes, hanem (ha elfogadja) tápszert kap!

Legjobb válasz: Ja és tegnap este óta nagyon szörcsög is szegény...

A kérdező hozzászólása: Ja és tegnap este óta nagyon szörcsög is szegény...

5 hós fiam 2-2, 5 óránként kér enni mostanában, talán már nem elég a tejem neki?

Legjobb válasz: Igen elõfordulhat.Nekünk is volt ilyen mélypontunk.Illetve,volt olyan is,h óránként szopizott egy falatot.Mindez megfázásnak és hányós-hasmenéses vírusnak volt köszönhetõ. Ha egészséges a pici és te is,akkor valószínûleg eljött az ideje,h új ízeket is megkóstoljon.

Igen elõfordulhat.Nekünk is volt ilyen mélypontunk.Illetve, volt olyan is, h óránként szopizott egy falatot.Mindez megfázásnak és hányós-hasmenéses vírusnak volt köszönhetõ. Ha egészséges a pici és te is, akkor valószínûleg eljött az ideje, h új ízeket is megkóstoljon.
Hát nálunk is volt ilyen, hogy 2-2, 5 óránként szopizott, de megetettem amikor kérte és fejlõdött szépen. Csak 6 hós kora után kezdtük a hozzátáplálást és még mindig az anyatej a fõ táplálószere. Állítólag nem is baj ha 1 éves koráig az marad. Nyilván attól van már tízórai, ebéd és lesz uzsonna is, de ha van pisi, kaki rendesen nem hiszem a tejed mennyiségével legyen baj. Ilyenkor már jöhet a foga is és olyankor szüksége van rá, hogy a fájdalmát enyhítse a te közleségeddel, vagy egyszerûen csak Téged akar :-) A kisfiam 6, 5 hónapos és már szinte lerángatja rólam a ruhát, hogy szopizhasson, de csak a közelségem miatt, mert még sokszor akkor is ezt csinálja ha nem telt el csk egy óra. Csimpaszkodik és keresi a mellem :-)) De ha elterelem a figyelmét és játszunk, elfelejti és nagyokat nevet, jókedvû marad (ha éhes lenne ordítana) és szopizik 2-3 óra múlva. Szóval nem biztos, hogy a tejed mennyisége csökkent, de attól ha úgy érzed már elkezdheted a hozzátáplálást. Esetleg kérd ki a védõnõd véleményét is.

Miért van az hogy mostanában a 7 hós babám éjjel 2-3 óránként felkel cicizni?

Igazából nem is eszik csak cumizik rajta.Felsír és ameddig ki nem veszem a kiságyból és a mellemre nem teszem egyre jobban nyafog.Majd ha megkapja azonnal alszik tovább de nehezen tudom t?le elvenni mert akkor újra nyafogni kezd.Így fél órát is kell néha fognom.Mire visszaalszom szinte kelhetek újra.Egyszerre most 4 foga bújt ki.Lehet hogy a fogzás?

Legjobb válasz: A fogzás is lehet,vagy szeparációs szorongás.Az is ilyen kor körül esedékes.

A fogzás is lehet, vagy szeparációs szorongás.Az is ilyen kor körül esedékes.
Nálunk is ez ment 2-3 hétig. Az én babám is 7 hós. Nálunk valószínûleg a fogzás miatt volt, mert ahogy kibújt a 2 alsó fogacska már megint nem kelt fel annyiszor. Ma pl. csak egyszer ébredt meg, elõtte meg 8X is akár. Hozzáteszem hogy amikor kijött a foga és már nem annyira fájdalmasan sírt fel akkor hagytam kicsit hogy elnyugodjon magától... Elõtte hiába hagytam volna persze.

5 hós kisbabám mostanában az esti elalvás után 1-2 órán belül előfordul hogy felsír. Miért?

De nem ébred fel szerintem teljesen. Kb 1 percig sír vagy 2 aztán alszik tovább. Ilyenkor bemegyek hozzá és megnézem, de mivel mire beérek már kezd csendesedni, így nem is veszem ki az ágyából. Szerintetek miért sír ilyenkor? Más babája is csinál ilyeneket? Foga még nem jön! Vagy legalábbis semmi jele...

Legjobb válasz: A fogjövetel egyik jele az, hogy az éjszakai nyugodt alvások kezdenek megváltozni. Ilyenkor jobban érzékelik a fájdalmat. Lefekvés elõtt kenjétek be az ínyét. Nekem 1 éves a lányom, most jön a 13-14. foga. Alkalmanként adok neki 1 ml Nurofent lefekvés elõtt, de csak akkor ha tudom biztosra, hogy egész nap a fogai miatt nyûgös és ordít.

A fogjövetel egyik jele az, hogy az éjszakai nyugodt alvások kezdenek megváltozni. Ilyenkor jobban érzékelik a fájdalmat. Lefekvés elõtt kenjétek be az ínyét. Nekem 1 éves a lányom, most jön a 13-14. foga. Alkalmanként adok neki 1 ml Nurofent lefekvés elõtt, de csak akkor ha tudom biztosra, hogy egész nap a fogai miatt nyûgös és ordít.
Nekünk is akkor van ez, ha jön a foga. Elalszik, és fél-1 óra múlva sírva megébred, de vissza is alszik. Na innen tudom, hogy hamarosan újabb fogunk lesz...
Álmodik, melege van, bármi lehet.
Valószínûleg dolgoznak a fogacskái egyenlõre még csak az ínye alatt, esetleg a meleg, vagy úgy hallottam amikor megtanul egy új mozgásformát akkor is történhet ilyen(gondolom ezzel álmodik).

Miért pelenkázzák mostanában 2 éves korukig a babákat? Én anyukám szerint 9 hósan szobatiszta voltam. NEM provokálni akarok, tényleg érdekel.

Legjobb válasz: 1 éves koromra szobatiszta lettem és elkezdtem járni. de a lányoknál ez gyorsabban megy. anyum egyikünket sem pelenkázott sokáig, mikor elérkezettnek látta az idõt ment a bilire szoktatás. ma egész más a világ szerntem, máshogy nevelik a gyerekeket.

1 éves koromra szobatiszta lettem és elkezdtem járni. de a lányoknál ez gyorsabban megy. anyum egyikünket sem pelenkázott sokáig, mikor elérkezettnek látta az idõt ment a bilire szoktatás. ma egész más a világ szerntem, máshogy nevelik a gyerekeket.
Ha belegondolsz régen más világ volt. Nem voltak ilyen jó pelenkák amik nem eresztik át a pisit.... Ha most is textil pelenka lenne a babák popsiján, lehet hogy õk is könnyebben leszoknának a pelenkázásról.
Egyébként nem is lenne rossz, ha már ennyi idõsen szobatiszták lennének.. mennyi pelenka-pénzt meg lehetne spórolni!
9 hónapos még nem minden esetben tud járni. ha még járni sem tud, akkor bilizni is nehezen. ez most csak egy laikus hozzászólása, még nincs gyerekem.
... és három évesen tudtak írni-olvasni... ne dõlj be mindennek... :)
Akkor te valami csodagyerek voltál :) Egy gyereknek ovodás korára (3 éves) kell teljesen szobatisztának lenni. Én lányom 14 hónapos, nagyon értelmes kislány, jár, beszél is 20-30 szót, de azért a szobatisztaság még igencsak odébbnak látszik.
Szia! Sajnálom, hogy ilyen sokan bántanak! Én 10 hónapos voltam mikor már tudtam szólni, hogy bilizni szeretnék. Persze volt pár baleset, de 1éves koromra már simán ment minden és onnantól kezdve nem hordtam pelust. Valóban elkényelmesedett mindenki, és mindig az aktuális divatot követik a tömegek. Pl pár éve még csak 3 óránként lehetett szoptatni, ma pedig igény szerint a "menõ". Én is anyukám módszerét fogom követni a szobatisztaságra való szoktatás terén. Jó babázást neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm utolsó, nem tudom miért baj az ha valaki kérdez egyet, szerettem azt az oldalt de túl sokan vannak itt már akik elriasztanak.
Mostanában azért lényegesebben nehezebb bilire szoktatni a gyerekeket és ez azért van, mert ma már sokkal "jobb" pelusok vannak, nem csurog, nem folyik, kényelmes a babának, nem ázik a gyerek a pisiben mint régen. És mért akarjon az a gyerek megtanulni szólni meg bilizni ha a pelusba produkálni sokkal könnyebb és kényelmesebb neki?
Az egyik unokatestvérem is 9 hónaposan szobatiszta volt. Ha a gyerek már tud ülni akkor már el lehet kezdeni próbálkozni a bilivel anyukám szerint. Az mondjuk biztos hogy a régi pelenkáról könnyebb volt leszoktatni a gyerekeket, de azért szerintem nem kell kivárni a 3 éves kort, és csak azért elkezdeni akkor, mert nem vennék be az oviba. Én 1 éves kora körül akarom elkezdeni a próbálkozást. aztán persze ez is gyerekfüggõ, mert van aki nehezen érõ típus, ami nem baj. Egyik ismerõsöm gyermeke 2, 5 éves, nálunk voltak múltkor, és szólt is a pici hogy kakilnia kell, de az anyukája azt mondta, hogy most nyugodtan mehet a pelusba. Na ez az ami nag hiba. Szegény teljesn összezavarodik, hogy mi az hogy most lehet, holnap meg nem. Szóval ha van eredménye a próbálkozásnak nem szabad "visszafejleszteni" a gyereket. Õk is hozhattak volna bilit.
14, 54-es vagyok.A tej csak költõi volt mert ez szokott még ilyen lenni, hogy az én idõmben már rég ittak a babák tejet...2 gyerekem van.az elsõ fiam elég korán el kezdtem a bilizéshez szoktatni, de az istenért nem akart.nem szólt, nem akart rajta ülni sem, és az sem zavarta a pisibe tocsog, pedig még azt is beválaltam, hogy CSAK textilpelust adok rá, hátha akkor zavarni fogja a pisi és szól.de nem.pedig 10 hónaposan már szaladt a drága, de ez valahogy nem ment neki.aztán azt mondtam ennyi volt.nem csinálok belõle idegronycsot.Ha felismeri, hogy pisilnie kell majd szól.ez be is következett, de már simán elmúlt 2 éve.és magától egyik napról a másikra lett szobatiszta.és igen változik a világ, és ez jó.a "menõ"igényszerinti szoptatás egy remek dolog.igy tudtam sokáig szoptatni 2.fiamat.õ most nyáron lesz másfél éves, és én akkor tervezem a pisi, kaki bilibe csinálását, semmi erõltetés nélkül.mert minden gyerek más.
http://www.uvonline.hu/private/szirka/texts/pelenkatlan.doc Azoknak akik szerint 1 éves kor elõtt korai a biliztetés! Kedves kérdezõ! Az éremnek mindig két oldala van, ezen az oldalon bármit kérdezel (mindegy milyen stílusban), lesznek olyan válaszolók akik finom fogalmazva is elküldenek a sunyiba! És olyanok is, akik egyetértenek veled. Kérdeztél és válaszoltunk, dönts szíved szerint. Szerintem is érdemes biliztetni, amint tud ülni.
Kedves 15:08as! A menõ szándékosan került idézõjelbe! Én is igény szerint szoptatok. Ráadásul kizárólag anyatejet kap a kicsi, se tea, se víz se semmi! Sok hasonló vitát indíthatnánk, pl: hozzátáplálás, mikortól, mivel kezdve VAGY testvérek kis vagy nagy korkülönbséggel ESETLEG együtt aludjon az anya a babával, vagy a baba helye a kiságyban van stb stb A menõvel azt akartam kifejezni, hogy a világ folyamatosan változik, ami évekkel ezelõtt jó volt és tuti az mára elavult és káros is. Gratulálok a két gyermekhez és további szép napot neked!
15:14 van ebben a cikkben is sok igazság. szerintem az okos ember észreveszi, hogy mikor akarnak velünk megvetetni egy terméket és mi az, amire valóban szükségünk van. lehetséges, sõt biztos, hogy a pelenkagyártók is próbálják belénk sulykolni, hogy minél tovább vegyük a pelenkát. (meg a babavizet, holott a Mo-i, bpi víz jónak mondott. nyugodtan ihatja a gyerek. mert most nem arról beszélek, amikor a kerti kútból itatják a gyereket, aztán csodálkoznak, hogy beteg lesz. de az a lényeg, hogy a babákat sem kell túl félteni, mert lehet, hoyg azzal ártunk nekik)
Szia Anyukám szerint én 14-15 hósan lettem nappalra szobatiszta és kb 18 hósan éjjelre. Az elmondása szerint sok bölcsistársamat azonban még sokáig pelusozni kellet. Manapság szerintem is nagy szerepe van a kényelmes pelusoknak abban, hogy késõbbre tolódik a szobatisztaság. Abban is egyetértek az elõttem szólókkal, hogy az erõltetés inkább káros, semmint hasznos és hogy minden gyereknek más a fejlõdési üteme. A lányom 16 hónapos. Kb a szülinapja környékén kezdett el szólni, hogy "kaka" - mikor már bement. Most ott tartunk, hogy már az ingernél is szól - viszont a bilibe nem hajlandó termelni. Játszik vele, bilizteti a babáit, ruhában/pelusban ráül és imitálja a cselekvést: nyom, vagy mondja hogy csurog stb... de ennyi és én egyenlõre megelégszem ennyivel. Pedig érdekli a téma, jár velünk wc-re, nézi ahogy lehúzzuk, mesélünk róla, hogy hová kerül amit lemos a víz stb... Úgy gondolom, kicsit még tart attól, hogy az õ "testének a része" így eltûnjön. De majd megérti, és abban biztos vagyok, hogy erõltetéssel nem érnék el nála semmit.
Szia. Én azért hiszem el, hogy 9hósan szoba tiszta volt a kérdezõ mert állitólag én is, 9hónapos voltam mikor már nem kellett pelus.Anyum szokta mondani ej kislányom te nagyon hamar tudtad hova... :) az én kisfiam 20hósan lett szobatiszta, a kislányom most 15hónapos lesz, de eddig ha próbáltam csak sirt a bilin:( de nyáron megfelelõ lesz, ha be is pisil nem fázik meg mert meleg van, akkor sokkal könnyebb:) ez van....
én is szobatiszta voltam 1 éves korom elõtt. és bár babám még nincsen, de van egy késõn született öcsém, akinek úgymond a második anyukája vagyok. amint megtanult járni anya elkezdte a bilire szoktatást. nálunk úgy zajlott, hogy otthon le a pelust, bugyit fel és mehetett játszani. kapott egy bilit(ló alakú volt, úgyhogy játékból is szívesen ült rajta). elmondtuk neki, hogy mire való, bíztattuk, hogy szóljon ha érzi, hogy pisi lesz. és ha szólt mindig kapott valami jutalmat. nem kellett 1 hét és rájött, hogy sokkal kényelmesebb a pelus nélkül, onnantól kezdve sose kellett pelenka, éjjelre sem. szerintem egyáltalán nem volt korai, a családunkban minden gyereket hamar szoktattunk szobatisztaságra. sokkal könnyebb utána a kisgyerekkel.mindegy hol voltunk, ha szólt azonnal wc-keresés. senkinél sem vette észre, hogy trauma érte volna. plusz ilyen pelenka árak mellett én sem pelenkáznám 3 éves koráig. egyébként sem tartom jónak. szerintem a kisgyereknek is jobb pelenka nélkül, de ezt addig nem tudja, amíg meg nem mutatják neki. egyszerûen kényelmesebb a pelenka. bilire szoktatni türelemmel kell, hogy õ is akarja, játékosan.
Sógornõm 3 éves és 3 hós koráig pelenkázta a lányát. Mikor én szóvá tettem ezt, azt mondta mit akarok van olyan gyerek akit 5 évesen is pelenkáznak:)
Hát pedig elég provokálloan hangzik már ne is haragudj.Nem azt mondom h lehetetlen 9hossan szobatisztának lenni, de azért necces.Akkor a te babad is 2honap mulva szobatiszta lesz?Siess nehogy 2évessen is pelenkázni keljen ám.Miért baj ez nem értem.
A kérdező hozzászólása: Ki iszik tejet?
én sem hiszem, hogy 9 hósan szobatoszta voltál.én nem azt mondom, hogy anyukád nem mond igazat, de hogy nem emlékszik már rá, az tuti.ahhoz hogy 9 hónaposan szobatiszta legyen egy gyerek, 6-7 hónaposan ell kell kezdeni a szoktatást.nos ez szerintem lehetetlen.próbáld meg a gyerekeddel és ha bevált irj ide nekünk, hogy hogy csináltad.és akkor én is el kezdek próbálkozni.anatómialig lehetetlen, de a te anyukád biztos sokat tud.és szerintem már tejet is iszik mert abban az idõben már rég tejet ittak a babák.
hát ez jó kérdés! én 1-5évesen voltam szobatiszta. a fiam 10hónapos kora óta (most 22hós) ültetem bilire, és nagyon ügyesen bele is végzi a dolgát, de a vizeletét nem tudja egész nap tartani, és mire szól, addigra már a pelenkába meg- így egész nap adok rá pelenkát. Pedig hidd el, hogy mindent megteszek, és õ még ügyesnek is számít, de szerintem két évesen sem lesz még teljesen szobatiszta. Neked van gyermeked? Sikerült szobatisztaságra szoktatni? ha igen, hogyan? esetleg anyukád tapasztalatait megosztanád velünk?
A kérdező hozzászólása: Igen, ezért kérdezem, mégiscsak jobb, mint egy nagy gyerek fenekét törölgetni, meg a költsége sem ugyanaz, nem csak magamról tudom így, hanem ismerõs idõs nénik is mondják, hogy õ gyerekük 1 éves korukig mind szobatiszták voltak.
A kérdező hozzászólása: Nekem van egy 7 hós kislányom, persze, nekünk még odébb van a rászoktatás, de amikor elnézem, hogy barátnõm a 2 éves kislányát pelenkázza, valahogy olyan fura. Anyukám szerint, pár hétig nagyon koncentráltunk a dologra, és volt rá valami szavam, ha kellett bilizni, és ültetett rá, nem volt ebbõl gond. Gondolom, hogy fordultak elõ néha balesetek, de legalább megpróbáltuk, mostanában pedig azt látom, hogy húzzák-halasztják ameddig csak lehet, gondolom, mert manapság könnyebb a pelenkázás mint régen.
A kérdező hozzászólása: A saját anyámnak hadd higgyek már...
Ja, igaz, a mai pelenkák annyira kényelmesek és komfortosak.. ha csak kisdolog megy beléjük, a felülete tök száraz marad a pelenkának, szóval a babáknak sem "érdekük", hogy bilibe termeljenek.
Egyébként meg most hogy így mondjátok... a 14 hónapos lányomnak még nincs is bilije. Nem is látott még olyat. Anyum azt mondta, hogy elég lesz neki nyáron venni, és nyáron próbálkozni a szobatisztaság kérdésével, amikor jó meleg lesz, és nem gond, ha pucér fenékkel szaladgálhat egy kicsit... Akkorra lesz 19-20 hónapos.
Legyek öszinte??? Nem hiszem, hogy 9 hónaposan szobatiszta voltál.....Esetleg 19. A lányom korán csinált mindent, mégis 21 hós korától szobatiszta rendesen...... 9 hósan.Nézd majd meg a saját gyermeked mit fog tudni 9 hónaposan.Biztosan nem közölni, hogy pisilni kell, e´s kakilni.Pláne nem éjjel.
http://209.85.129.132/search?q=cache:iSkpLZhaj0EJ:www.inform.. ezt a cikket elolvasva nem értek veled egyet kérdezõ. az orvosok azon a véleményen vannak, hogy az ideális kor 2-3 év között van, mert ekkor képes biológiailag kontrollálni a baba a székletét. egy másik cikk pedig arról ír, hogy rá fog szokni idõvel a gyerek a bilire, de nem szabad erõltetni, mert az esetleg lelki sérülést is okozhat számára. szerintem neked van egy véleméyed, a barátnõdnek egy másik. tartsd tiszteletben
A kérdező hozzászólása: Figyi, nem vitatkozom veled, írtam is, hogy nem provokálni akarok, és ha nem tudsz rendesen válaszolni a kérdésemre akkor hagyd ki légyszi, az anyámmal beszélem meg inkább a dolgot mintsem veled, jó?
A kérdező hozzászólása: 14:31 köszönöm, végre egy értelmes válasz!
Íme egy másik cikk, amiben az is le van írva, hogy mik a korai bilire szoktatás hátrányai. http://www.babafalva.hu/hp/szobatisztasagra-neveles/
Az én fiam rengeteget eszik.10 hónapos.El tudjátok képzelni mennyit kakál??? Volt olyan, hogy 1 hónapban 100 db pelus elment!8, 5 hónapos korától bilizünk. A reggeli kaki mindig okés. A többi a necces.De így legalább spórolunk.Különben gyereke válogatja, hogy meddig kell pelenkázni.Van ilyen is , olyan is.
A túl jó pelenkák miatt a gyereknek tkppen fel sem tûnik az összefüggés és nehezebb is vele együtt mûködni a bilizés téren.

Ez fogzás!? !? ! Kislányom 5 hós és egy hónapja, hogy minden éjjel felébred 1.5-2 óránként, sírdogál, mostanában már nehezen is alszik vissza. Hiába adok Viburcolt, Dentinox-ot, chamomilla-t.

Nappal ny?gös, rágicsálna örökké, nem tudom elaltatni, kínszenvedés minden napunk. Ha el is alszik nappal, fél óra után minden ok nélkül felsír és felébred. Az ínye nem duzzadt, bár nyáladzik, rágicsál, de mégsem történik semmi 1-1.5 hónapja. Csak akkor érzi jól magát, ha az utcán babakocsizhat (ott sok az inger és nem figyel a fájdalomra?!)

Legjobb válasz: nálunk az elsõ 2vel 3 hónap szenvedés volt.

nálunk az elsõ 2vel 3 hónap szenvedés volt.
valszín a foga. az 1. 2 nálunk is így bújt ki, a többivel könnyebb:)
A kérdező hozzászólása: és másfél hónapig ez ment???? barátnõm szerint a fogzási fájdalom 4-5 nap, semmiképpen nem 2 hónap...
Sajnos én is megerõsítem, nekünk is 2-3 hónap volt....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!