Találatok a következő kifejezésre: 2 hós gyakran (3 db)

Hőemelkedése volt a 2 hós babámnak este milyen gyakran ellenőrizzem a hőmérsékletét? Fütött szobájában lehett ruhát száritani? Nem fogja irritálni a mosó és öblitő illata?

Legjobb válasz: Már gondolom megoldódott valamilyen formában a hõemelkedés, de egyébként óránként, 2 óránként érdemes ellenõrizni. Ha nagyon melegszik, az úgyis érzed v. jelzi sírással. A szobában szárított ruha kimondottan jó, mert párásít, habár ha meg van esetleg fázva, akkor könnyebben bedugulhat az orra. Ilyenkor nem a fûtés, hanem a nyitott ablak és a kicsit melegebb ruha a jó megoldás a doktornénink szerint, nekünk ez eddig be is vált. Télen is bukóra kinyitottuk a lehúzott redõnynél az ablakot és tényleg jobbat aludt. A láznak sem jó, ha meleg van a szobában, mert leizzad és megfázik az izzadtságtól.

Már gondolom megoldódott valamilyen formában a hõemelkedés, de egyébként óránként, 2 óránként érdemes ellenõrizni. Ha nagyon melegszik, az úgyis érzed v. jelzi sírással. A szobában szárított ruha kimondottan jó, mert párásít, habár ha meg van esetleg fázva, akkor könnyebben bedugulhat az orra. Ilyenkor nem a fûtés, hanem a nyitott ablak és a kicsit melegebb ruha a jó megoldás a doktornénink szerint, nekünk ez eddig be is vált. Télen is bukóra kinyitottuk a lehúzott redõnynél az ablakot és tényleg jobbat aludt. A láznak sem jó, ha meleg van a szobában, mert leizzad és megfázik az izzadtságtól.

2 hós kisbabám gyakran veszi a szájába az öklét(evés előtt és után is ) ez az éhség jele vagy már jön a foga? mikor jön ki az első fog?

Legjobb válasz: nálunk is ez volt, a doki azt mondta elvileg még nem jöhet a foga, az csak kb min. 5-6 hónaposan jelentkezhet, de mindig vannak kivételek, cumizik a babád? én a 3. hónapban adtam neki oda végül, elõtte nem, azóta nem nagyon csinálja.. valószínû csak reflex, v felfedezte, h milyen jó:), ha nem cumizik, akkor lehet csak "pótcselekvés", sztem kérdezd meg a gyerekorvost, ez csak az én tapasztalatom..:)

nálunk is ez volt, a doki azt mondta elvileg még nem jöhet a foga, az csak kb min. 5-6 hónaposan jelentkezhet, de mindig vannak kivételek, cumizik a babád? én a 3. hónapban adtam neki oda végül, elõtte nem, azóta nem nagyon csinálja.. valószínû csak reflex, v felfedezte, h milyen jó:) , ha nem cumizik, akkor lehet csak "pótcselekvés", sztem kérdezd meg a gyerekorvost, ez csak az én tapasztalatom..:)
Szia.Az én babám(9 hetes) is ezt csina´lja, söt, szinte minden baba. Felfedezte a kezét.Ha éhes lenne, akkor sírna közben.Azt mondják, hogy "nassol" a baba.
Nekem is 2 hós a babám és most kezdte el ezt a tevékenységet. Én is azt hittem a foga. Nincs cumija és csak szopizik. Én nem adok neki cumit, nem jó ötlet. Majd abbahagyja:)
Minden baba csinálja, mint ahogy a nyálzást is, szóval minden rendben :) Fogacska kb a 6. hónap után lesz.
Hát igen!!!:) Az én kislányom is 2hónaposan kezdte el enni az öklét.Nem akartam de adtam neki cumit, minthogy az ujját találja meg. Az öklérõl vagy az ujjáról nehezebb leszoktatni, mert az mindig kéznél van!!!:) Ja és vannak kivételek (a sógornõmnek) 2 és fél hónaposan már volt 2 foga.Szóval erre a 5-6 hónapos fogzásra sem lehet adni!

Kislányom 11 hós. Minden éjjel 1 max 2 óránként kel és csak cicivel alszik vissza. Fog most nem jön, nem úgy néz ki, este bő vacsi is van, nincs meleg sem hideg. Mitől ébred mégis ilyen gyakran, meddig tart ez?

Legjobb válasz: Az én kisfiam másfél éves, és ugyanezt csinálja. Mondjuk már nem egy-két óránként, de kb. 3-4 alkalommal egy éjjel. Most éppen fogzik is (hátsó rágó foga jön), de amikor nem jött foga, akkor is ébredt. Néha sikerül egy kis simivel vissza altatnom, de általában kéri a cicit. Én úgy gondolom, hogy megvárom míg magától abba hagyja, mert nem szopizik sokáig, 5 perc alatt általában vissza szokott aludni, annyit meg még kibírok, és reménykedem, hogy majd õ egyszer csak abba hagyja, mert nekem nincs szívem leszoktatni, hiszen miattam szokott rá, és akkor egyszer csak elveszem tõle. De ha nagyon nem bírnám, biztosan én is elgondolkodnék rajta. Szerintem azért alszanak vissza csak cicivel, mert csak úgy tud ellazulni és elaludni, mert ehhez szokott hozzá, és nem tud egyedül vissza aludni ha felébred.

Az én kisfiam másfél éves, és ugyanezt csinálja. Mondjuk már nem egy-két óránként, de kb. 3-4 alkalommal egy éjjel. Most éppen fogzik is (hátsó rágó foga jön), de amikor nem jött foga, akkor is ébredt. Néha sikerül egy kis simivel vissza altatnom, de általában kéri a cicit. Én úgy gondolom, hogy megvárom míg magától abba hagyja, mert nem szopizik sokáig, 5 perc alatt általában vissza szokott aludni, annyit meg még kibírok, és reménykedem, hogy majd õ egyszer csak abba hagyja, mert nekem nincs szívem leszoktatni, hiszen miattam szokott rá, és akkor egyszer csak elveszem tõle. De ha nagyon nem bírnám, biztosan én is elgondolkodnék rajta. Szerintem azért alszanak vissza csak cicivel, mert csak úgy tud ellazulni és elaludni, mert ehhez szokott hozzá, és nem tud egyedül vissza aludni ha felébred.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!