Találatok a következő kifejezésre: 2 hónaposan a baba foga (7 db)

2 hónaposan jöhet a baba foga?

Legjobb válasz: Az én kislányomnak 3 hónapos korában kezdett kibújni a fogacskája. Igaz 6-7 hónaposan bújt csak ki teljesen. De elképzelhetõ igen.

Az én kislányomnak 3 hónapos korában kezdett kibújni a fogacskája. Igaz 6-7 hónaposan bújt csak ki teljesen. De elképzelhetõ igen.
Elég kurtán írtál, az tény, hogy a legtöbb babának ilyenkor beindul a nyálzása, rágja az öklét esetleg, lassan megtanulja, hogy kell mindent bevenni a szájába; ezek szerintem részben a fogzás tünetei, részben pedig azt jelzi, ahogy fejlõdik. Nálunk is voltak ezek, a nagy bölcsek mind jósolgatták, hogy jön a foga, aztán 6 hónapos koruk után bújt ki az elsõ...

2 honapos babának johetnek a fogai? Kisfiam nyálzik és állandoan az oklét harapdálja, 2 és fél honapos fejlett baba /6300 g/. Az ínyén látok egy fehér kis csomót /nem kozépen, hanem kb. a szemfogánál/.

Legjobb válasz: Jöhetnek. Legnagyobb csodálkozásomra a fiam 3 hónapos volt, mikor kijött az elsõ foga. 5 hónaposan 4 foga volt, most már 6, és 4 jön egyszerre. Nagyon meglepett, mert a nagynak csak 10 hónaposan jött az elsõ. Ebbõl is látszik, mennyire mások a gyerekek. De azt nem tudom, hogy a tiédnek is azért van-e amit csinál.

Jöhetnek. Legnagyobb csodálkozásomra a fiam 3 hónapos volt, mikor kijött az elsõ foga. 5 hónaposan 4 foga volt, most már 6, és 4 jön egyszerre. Nagyon meglepett, mert a nagynak csak 10 hónaposan jött az elsõ. Ebbõl is látszik, mennyire mások a gyerekek. De azt nem tudom, hogy a tiédnek is azért van-e amit csinál.
Az én babám is ezt csinálja 2 hónapos kora óta. Tegnap töltötte a 4 hónapot és van már 2 foga. Ugyhpgy jönnek azok a fogacskák nállatok is!
Jöhetnek bizony:) Nálunk 4 hósan jött az elsõ, és még nincs 5 hós, és 3 foga van!!:) )))
Szerintem is jöhetnek! Sõt! Nekünk is így volt, viszont csak 4 hónaposan bújt ki. De 2-2, 5 hónapos korától kulturáltan zubogott a nyála, és hol duzzadt, hol fehér volt az ínye.
Nem!:) Ezt minden baba csinálja! Az én fiamnak is fehér a szemfogánál, de még nem jön!
Az én lányom is pont 2 és fél hónapos, ugyanezt csinálja. Ez babaszokás, nem a foga miatt van. :)
igen, már mozgolódhatnak a fogacskák de még csak az ínyében. lányom 2 hós korától küzdött a fogaival, duzzadt volt az ínye, de csak 5, 5 hósan bújt ki.
Az én kisfiam 2 hónapos, és õ is nagyon nyálzik, és állandóan a keze a szájában van. Mi is arra gondoltunk a párommal, hogy biztos jön a foga. Az enyém 7070gr, és 61cm.

Nem lesz baja a 2 hónapos kölyök kutyának ha rendes nagy kutyáknak való tápot eszik? Nem árt a fogának?

Legjobb válasz: A fogának nem árt, de nem neki való! Vegyél neki minõségi kölyök kutya tápot, egy kölyöknek másra van szüksége, mint egy felnõttnek!

A fogának nem árt, de nem neki való! Vegyél neki minõségi kölyök kutya tápot, egy kölyöknek másra van szüksége, mint egy felnõttnek!
A fogának nem árt, de még egy ideig be kellene áztatni neki.Viszont a kölykök szervezete mást igényel mint a felnõtt kutyáké.Nagyobb energia, vitamin stb tartalmú táp a legjobb.De nem mindegy milyen a táp.Mert pl egy pedigré kölyöktáp nem ér annyit mint egy prémium tápból a felnõttnek való.Milyen fajta?
Szia. A junior tápok túl vannak misztifikálva. A kutyák mindenevõk. A sok okos, aki majd lehúzza a véleményem, tegye fel magának a kérdést, hogy a több ezer kóbor kutya kölykei milyen junior táphoz jutnak hozzá?? Mégis épek egészségesek. Gyakorlatilag bármit megeszik, csak EGY dologra vigyázz: tejet csak úgy adhatsz neki, ha felforraltad és 1:1 arányba hígítod vízzel. De ez is csak fél éves koráig. Ja, és ne kényeztesd el mindenféle finomsággal, mert akkor késõbb csak a drága kaját eszi meg. A kiskutyáknak nagyon erõs és éles foguk van. Akár betondarabot is adhatsz neki, az sem tesz kár a fogukban, amennyiben nem rángatod ki a szájából. Nagyobb veszélynek van kitéve, ha pl egy rongydarabot akarsz kicibálni a szájából.. Sok kitartást a kutyushoz!
Második vagyok.Nekem volt régen egy ó német juhászom, akkoriban még nem tudtam mit, hogyan kell, és nem is volt ilyen választék kutyatápból mint manapság.Sima bolti tejet adtam neki, (ez alapból fele víz)kenyérrel, egy-egy tojást ütöttem bele, meg valami húsféle is volt mindig benne.Ami épp volt otthon, felvágott, nyesedék, májkrém stb.Álomszép dús, csillogó szõrû hatalmas kutyám lett.
A fogának nem árt, de a gyomrának nem tesz jót. Egy kölyöknek sok fehérjére, vitaminra van szüksége, azért jók a kölyök tápok, mert ezeket mind tartalmazzák. Áztasd be neki meleg vízbe, vagy ha van maradék húsleves, akkor abba.


vidd el egy dokihoz, vigyed babauszásra sokat tornáztasd!
Hát, én egy kicsit már aggódnék. Ismerek egy gyereket, akinek nagyon megkésett mozgásfejlõdése volt, és sokáig nem foglalkoztak vele, majd kiderült, hogy erõsen hipotón, azaz gyenge izomtónusú. Fejlesztésre jár, most 5 éves, rengeteget fejlõdött, még van mit behoznia, de 1-2 éven belül behozza, azt mondják.
Én aggódnék. Lányom 7 hónaposan felült, kúszott. 8, 5 hónaposan már felállt és akkor kezdett el mászni is. Most lesz 11 hónapos, bútorok mellett lépeget.
ha segítséggel ül fel akkor nem ül fel. pont ültetni, segíteni nem szabad. ezt simán lehet arra fogni, hogy segítettél, így lusta. de pont ezért elvinném gyógytornászhoz. a kommandósan mászik, ez gondolom azt jelenti, hogy nem mászik, hanem kúszik, igaz? akkor menni kell neurológushoz is, elméletileg a 10 hónapos tanácsadáson küldtek volna. lehet a doki félreértett, mert olyan nincs, hogy kommandósan mászik :( kommandósan kúszik van... :( igen, aggódnék
Aggódnék. 8 hónaposan fiam már mászott (kúszni már jóval elõbb).Súlya sem nagy, úgyhogy az miatt se lehet.
Mi 5 hónaposan vittük tornára a lányunkat, mert még nem tartotta hason a fejét.(Méhen belül visszamaradt súlyfejlõdésû baba volt). Kb. 2 hónapig jártunk. Azért hagytuk abba mert a gyógytornász állandóan kúszatni akarta 7 hónaposan, pedig csak 6 hósan kezdett el forogni. 9 hós korától "kommandózott", 10 hónaposan felült, rá egy hétre elkezdett mászni, majd újabb hét múlva felállt. Most 11 hónapos. Szerintem vidd el valahová, mert minél késõbb kezdik el fejleszteni (ha szükség van rá), annál késõbb érhetõ el javulás.
Szerintem nem biztos hog baj van, csa lasabb. Ha ez megnyugtat, én lányom már ült segítséggel 9.5 hós kora óta. De csak 11.5 hósan tudott magától felülni, azóta mászik. A karja nem volt elég erõs, mert bezzeg a bútorok mentén már rég lépeget! ha ülni szépen egyenes háttal ül, ennyi idõsen már meg lehet ültetni, gyogytornász is ezt mondta. De ha pár hét múlva se ül fel, kérdezd meg a védõnöd, de hidd el egyik napról a másikra fog majd! :)

2 hónapos babán fején van egy pukli. Mármint a jobb oldalán olyan, mintha egy csontkinövése lenne, nem szimetrikus a feje! Ez el fog mulni?

Legjobb válasz: Mindkét irányba fordítja a fejét? Mert ha van egy határozottan domináns oldal, akkor az el tudja nyomni a koponyát :(

Mindkét irányba fordítja a fejét? Mert ha van egy határozottan domináns oldal, akkor az el tudja nyomni a koponyát :(

Tényleg nincs jó módszer? 7 hónapos múlt a lányom és egyszerűen nem tudom éjszaka hogy kezeljem, hogy ne keljen fel 1-2 óránként, tudom, hogy nem éhes és egyéb baja sincs, a foga esetleg, de az sem lehet mindig.

Mindig mást olvasok és teljesen elbizonytalanodok, most akkor szoktassam egyedül alvásra, vagy mindig ugorjak ha sír? Nem akarom, hogy rossz legyen neki de már nem bírom.

Legjobb válasz: Én megbeszéltem a párommal,hogy nem kelünk fel, kipróbáljuk mi lesz. Sírdogált egy darabig és visszaaludt. 3 nap után végigaludta az éjszakát.De minden gyerek más.

Én megbeszéltem a párommal, hogy nem kelünk fel, kipróbáljuk mi lesz. Sírdogált egy darabig és visszaaludt. 3 nap után végigaludta az éjszakát.De minden gyerek más.
hát lehet, hogy ha nem ugrálnál mindig oda hozzá, akkor megszokná, hogy még ha még fel is ébred, ne bömböljön egybõl a mami után, hanem csak nézegessen ki a fejébõl, aztán úgyis elalszik ha nem történik semmi
A kérdező hozzászólása: És kibírtatok 3 éjszakát? Én is mindig eltervezem, de max 2 percig bírom, az a baj.
Kibírtunk 3 éjszakát, kispárna, nagypárna, összeölelkezés, fogszorítás. Ha változást akarsz, másképp nem megy.
Nekem 3 és fél éves a kisfiam, és a mai napig felkel éjszaka 2 és 3 óra között. Mindig. Ilyenkor odabújik hozzám egy kicsit, aztán visszakísérem a helyére... Régen aludtam egyhuzamban 7 órát.
Nekünk 4 nap volt. Hasonlóan a kispárnás nagypárnás összebújósékhoz :) Más megoldás nem nagyon van. Köztes meg végképp nincs. Vagy kicsinál, vagy kibírod azt a pár napot.
20:44-nek Én abban a pillanatban visszakísérném, hogy nem, nem, Te már nagyfiú vagy és a saját ágyadban kell aludnod.Szia , puszi, ennyi.
De édes lehet:) )!
Kislányom 6 és fél hónapos, és már 3 hónapos kora óta ezt csinálja. Szerintem olyan hasizma van, hogy megirigyelhetné bárki. És ennek ellenére még nem ül fel egyedül és nem is mászik. Érdekes. :-) De nagyon édi, mikor csinálja!
Az én lányom is ezt csinálja mikor nincs rajta ruha akkor meg a combiját fogja meg és úgy tornászik.Szerintem fel akar ülni mert amikor segítek neki akkor olyan kis boldog:)
Jaj de cuki lehet:) )) Én lányom 4 hós õ is ezerrel erõlködik felfelé, mondjuk nem fogja meg hozzá a ruciját meg én nem segítem ülésbe, mert félek hogy rosszat tesz a gerincének. (mondjuk õ még tényleg kicsi az üléshez).
A kérdező hozzászólása: De gyorsak voltatok! :) Nagyon cuki ilyenkor! :) Nem ültetem, ha néha odaadom az ujjamat szépen felhúzza magát, és elégedett sóhajtást produkál mikor ül, de azonnal engedem is vissza, ami már kevésbé tetszik Neki. Olyan édes ahogy próbálkozik! :)
Igen az én fiam is 5 hónapos lesz jövõ héten és õ is ezt csinálja. Van amikor elborul oldalra, akkor meg abban a pózban emelgeti magát. Ma például így oldalt emelkedett, egyik kezével a szõnyegen támaszkodott, másik kezével meg az én nadrágom szárát húzta, nem tudom mit szeretett volna, de nagyon próbálkozott.:)
A kérdező hozzászólása: De édik! :D:D Néha Õ is eldõl oldalra. Olyankor átlököm hasra, nagyon szeret úgy lenni, de ha megunja, visszafordul és folytatja tovább, néha tök be is vörösödik a kis feje az erõlködéstõl :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!