Találatok a következő kifejezésre: 2 hónaposan a (2147 db)

2 hónapos a babám és könnyen megijed. Leginkább alváskor szokott előfordulni. Ez normális?

Múltkor lehúztam a wc-t és arra is megijedt pedig nincs közel a szobája és a wc. A legutóbbi hétvégén és most is hazautazunk a nagyszül?khöz. Felborítja a napirendjét? Ma akkor indultunk, amikor még aludt. Végül is aludt tovább a kocsiban.

Legjobb válasz: õõõ, bocsi, de ez két kérdés egyben, ugye? :) Nekünk olyan 3 hétig tartott 2 hónapos kora körül az ijedõs idõszaka, de olyan szinten, hogy nem tüsszenthettünk, mert már üvöltött. :) Aztán egyszer csak elmúlt.

õõõ, bocsi, de ez két kérdés egyben, ugye? :) Nekünk olyan 3 hétig tartott 2 hónapos kora körül az ijedõs idõszaka, de olyan szinten, hogy nem tüsszenthettünk, mert már üvöltött. :) Aztán egyszer csak elmúlt.
Teljesen normàlis ha megijed! De ezen tudsz könnyen vàltoztatni, szoktasd hozzà a zajokhoz! Èn pèldaul porszivozok mellette...zenèt hallgatok.... ha sürün hall zajokat nem fog megijedni többször!Egyszoval, csinàlj mindent ugy , mintha a baba nem lenne ott, ès sose suttogj ha elaludt mert akkor kèsöbb minden kis zajra fel fogja kapni a fejèt! Nekunk is 2 honapos a pici.
Nekünk is voltak ilyen idõszakok. Mint ahogy az elõttem szóló írta, hozzá szoktattuk a zajokhoz. Most 6, 5 hónapos és az ismeretlen hangoktól vagy elcsodálkozik vagy megijed (látjuk a szemén és olyankor odabújik hozzánk, de már nem sírja el magát, pedig nálunk sem bírta apa tüsszentését vagy ha megnyitottuk a zuhanyt). Amikor "megijed" nem hagyjuk abba a zajt, hanem beszélünk hozzá ha mód van rá memutatjuk neki honnan jön. 3.alkalommal már természetesnek veszi.

2 honapos a babamat meg szoptatom es szedek terhesvitamint, ti mennyit szedtek belöle? Minden nap?

Legjobb válasz: Az én babám 4 és fél hónapos éppen ma fogyott el az elevit és azt hiszem már nem veszek többet.Heti 1-2 szedtem.

Az én babám 4 és fél hónapos éppen ma fogyott el az elevit és azt hiszem már nem veszek többet.Heti 1-2 szedtem.
Nekem a védõnéni napi 1-et javasolt, és én szedek még Béres cseppet is mellé.

2 hónapos a lányom. Kezdettől fogva anyatejet kap. Szépen gyarapszik. Igényszerinti szoptatás van még mindig. Szeretném bevezetni a 3 órás alvást és 3 órás fennlét+etetés. Szeretném az éjszakai szoptatást megszüntetni. Hogyan kezdjek hozzá?

Legjobb válasz: az én babám is 2 hónapos.Én is igény szerint szoptattam, azt mondtam,hogy biztos szomjas. Mostmár oda jutottunk,hogy fél óránként költött fel, borzasztó fáradt voltam. Végül kitaláltuk a férjemmel,hogy ez igy nem mehet tovább és ki kell alakitanunk rendszeres étkezést , mert valószinû,hogy lusta enni, eszik egy picit, aztán mikor kicsit éhes megint sir. Úgyhogy a múlt éjjel külön szobába tettük és elõször 3 órát aludt, azután megettem és 2 órát aludt, közben sirt, de nem mentem hozzá.Azután megint evett és 2 órát aludt nyugodtan. Sikerült igy nekem pihennem 7 órát megszakitásokkal. kicsit furcsa volt,hogy nem hallottam cuppogni, de legalább pihentem. Az éjszakai szoptatást én is szeretném megszûntetni, hogy tudjak pihenni. Ebben nincs tapasztalatom, de ha sikerül megirom :)További jó babázást

az én babám is 2 hónapos.Én is igény szerint szoptattam, azt mondtam, hogy biztos szomjas. Mostmár oda jutottunk, hogy fél óránként költött fel, borzasztó fáradt voltam. Végül kitaláltuk a férjemmel, hogy ez igy nem mehet tovább és ki kell alakitanunk rendszeres étkezést , mert valószinû, hogy lusta enni, eszik egy picit, aztán mikor kicsit éhes megint sir. Úgyhogy a múlt éjjel külön szobába tettük és elõször 3 órát aludt, azután megettem és 2 órát aludt, közben sirt, de nem mentem hozzá.Azután megint evett és 2 órát aludt nyugodtan. Sikerült igy nekem pihennem 7 órát megszakitásokkal. kicsit furcsa volt, hogy nem hallottam cuppogni, de legalább pihentem. Az éjszakai szoptatást én is szeretném megszûntetni, hogy tudjak pihenni. Ebben nincs tapasztalatom, de ha sikerül megirom :) További jó babázást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nagyon hasznosak számomra.


Mit tud/tudott 2 hónaposan a babátok?

Legjobb válasz: 2 hónapos baba tárgyakat fogni és szájába venni???? Ez azért nem a nagyátlag. Ezt 3. hó körül csinálják csak.

2 hónapos baba tárgyakat fogni és szájába venni???? Ez azért nem a nagyátlag. Ezt 3. hó körül csinálják csak.
Szia! Most kerestem elõ a babakönyvet. Kinyomta magát, tartotta a fejét, az öklét megmarkolta a másik kezével, ekkor tudott elõször tárgyakat megfogni, és mindent a szájába vett. Ekkor aludta át elõször az éjszakát. Asszem ennyi :)
2 hónaposan??? Enni, aludni, sirni, hason pár másodpercre megemelni a fejét. Ennyit, mert ennyi az elvárható egy 2 hónapostól.
Az én kislányom hason szeretett lenni, de mivel én gyakran a hátára fektettem le, így õ már akkor elkezdett forogni, hogy hasra kerüljön. Egyébként folyamatosan ette a kis kezét, és amit talált a szájába tette.
Szia. Az én kisfiam 2 hósan kezdte átaludni az éjszakát, de volt azért még, hogy felkelt enni(még most is van ha koraeste eszik), akkor már tartotta a kis buksiját, persze volt azért, hogy elfáradt és olyankor a vállunkra tette, de nem adta fel, erõszakoskodott hogy õ tartani szeretné.Akkortól lehetett kicsit lekötni a figyelmét(persze nem sokáig) pl a zenélõ forgóval, akkor már kezdte nézegetni rajta a mackókat, és akkortól kezdett el gügyögni.Elõtte csak sírt ha valami baja volt.Napról napra egyre többet gügyögött :) Ennyire emlékszem. 3 hós fiú anyukája
Nekem most 2 hónapos a fiam.Mostmar figyel a hangokra, követ minket a szemével.Sokat mosolyog, néha kacag is.Rengeteget dumál, be nem áll a szája :D mindenkivel beszélget, gagyarászik, különbözõ hangokat ad ki.A fejét ügyesen, de még nem biztosan tartja.Oldalra fordul.Nyul, a tárgyakéé, állandóan a kezében kell legyen egy textilpelus mert oda van érte.Gyömöszöli, ráhúzza a kis arcára, aztán le, betömi a szájába...Nálunk a legújabb, h felfedezte h van keze es elõszeretettel szopogatja az öklét :)

2 hónapos a kislányom. Az első hónapban nagyon jó alvó volt, csak enni kelt fel, de ez az elmúlt 2-3 hétben ez megváltozott. Van ötletetek, hogy mi lehet az oka?

Nem akar elaludni, sír és hiába próbáltunk ki már mindent (nem éhes, nem a hasa fáj, ha ölbe veszem, akkor is sír).

Legjobb válasz: Az én 2 hónapos kislányommal pontosan ugyan ez a helyzet, éépen most készülök elvinni orvoshoz, hogy nincs e valami baja, amit nm vszünk észre, mert már mindent megtettünk amit emberileg tudunk, de úgy ordít naphosszat, mintha a karját tépnénk. És az fáj a legjobba, hogy ha magamhoz ölelem akkor még jobban syr, tényleg már csak arra tudok gondolni, hogy valamije fáj.

Az én 2 hónapos kislányommal pontosan ugyan ez a helyzet, éépen most készülök elvinni orvoshoz, hogy nincs e valami baja, amit nm vszünk észre, mert már mindent megtettünk amit emberileg tudunk, de úgy ordít naphosszat, mintha a karját tépnénk. És az fáj a legjobba, hogy ha magamhoz ölelem akkor még jobban syr, tényleg már csak arra tudok gondolni, hogy valamije fáj.
Az én lányom most lesz 8 hetes. Nem vagytok hasfájósok? Mert mi pl. azok vagyunk. De ebben a korban amúgy már nem csak esznek-alszanak a picik, Panna rengeteget játszik is. Azért is sírnak, ha unatkoznak, vagy nem akarnak még aludni, és próbáljátok rávenni õket.
A kérdező hozzászólása: Mi hasfájósok vagyunk, de ez másfajta sírás, az lehet hogy azért, mert még nem akar elaludni. Viszont lekötni se nagyon köti le semmi, pedig próbálkozom sok mindennel. Neked mivel játszik a babád?

2 hónapos a babám, kb.1 hete kiütések jelentek meg rajtam, úgy viszketnek, mintha szúnyogcsípés lenne. Voltam bőrgyógyásznál, nem mondott semmit, mitől lehet. Nem tudja. Mitől lehet? Soha nem volt bőrproblémám.

Legjobb válasz: Szia.Az én babám kb 1-1,5 hónapos volt,mikor én tele lettem kiütésekkel,vagyis csak a hasam,a combjaim,meg a karom,de az enyém csalánkiütésre hasonlított inkább... Durván 2 hét alatt nyomtalanul eltûnt... Én sem tudom mitõl volt,orvosnál sem voltam vele. Olvastam itt olyat,hogy lehet valami köze az oxitocinhoz,de semmi konkrétat nem tudtam meg :(

Szia.Az én babám kb 1-1, 5 hónapos volt, mikor én tele lettem kiütésekkel, vagyis csak a hasam, a combjaim, meg a karom, de az enyém csalánkiütésre hasonlított inkább... Durván 2 hét alatt nyomtalanul eltûnt... Én sem tudom mitõl volt, orvosnál sem voltam vele. Olvastam itt olyat, hogy lehet valami köze az oxitocinhoz, de semmi konkrétat nem tudtam meg :(
A kérdező hozzászólása: Köszi. :) remélem csak a hormonok..

Alig múlt 2 hónapos a kisfiam amikor már hasra fordult. Nem győztük visszaforgatni. Amióta megkapta (egy kicsit késve) a 2 hónapos k9telező oltását csak néhányszor fordult meg. Miért?

Másnak is csinált így a babája? Mikor kap ismét kedvet hozzá?

Legjobb válasz: Oltások után az enyém is egy kicsit megtorpan dolgokban. A forgást (hátról hasra) akkor kezdte hanyagolni, mielõtt megtanult hasról hátra. Amikor már az is megvolt, akkor újra csinálta, most mind a kettõ megy. Talán egy hét kellett hozzá.

Oltások után az enyém is egy kicsit megtorpan dolgokban. A forgást (hátról hasra) akkor kezdte hanyagolni, mielõtt megtanult hasról hátra. Amikor már az is megvolt, akkor újra csinálta, most mind a kettõ megy. Talán egy hét kellett hozzá.

2 hónapos a kislányom. Szeretnék már hasizomgyakorlatokat illetve a fenékre, combra gyakorlatokat csinálni. Nem ugrálni. Lehet? Nem lesz a tejemnek baja? (Terhesség alatt is tornáztam).

Legjobb válasz: Nekem is 2 hónapos a kislányom!Én futni járok és felüléseket csinálok.Sajnos még mindig nem fogytam és nem is izmosodtam.Én is szoptatok és semmi bajom.Most olyan gyakorlatokat keresek amit a babával lehet végezni.PL.Rubint Réka: Baba-mama torna Minden jót!

Nekem is 2 hónapos a kislányom!Én futni járok és felüléseket csinálok.Sajnos még mindig nem fogytam és nem is izmosodtam.Én is szoptatok és semmi bajom.Most olyan gyakorlatokat keresek amit a babával lehet végezni.PL.Rubint Réka: Baba-mama torna Minden jót!
ha nem viszed tulzasba szerintem csinalhatod , en is nekifogtam 3 hosan.Elso valaszolonak, ha megkapod nem irod ki a cimet en is szeretnem azt a tornat. koszi
Nyugodtan tornázz, én már az elsõ héten elkezdtem a mélyhátizom és hasizom erõsitést és a futást pedig a 3.héten. Tej van bõven, az ize sem változott meg. De arra figyelj h fokozatosan kezd el, és ne fáradj ki nagyon, nem baj ha elsõre nehezen megy..egyre jobb lesz. 2hónapos nekem is a kisfiam.

2 hónapos a babám és még nem változott a szeme, lehet, hogy így is marad?

9hetes a babám, mindenki azt mondja, hogy esélyes a kék szemre, de én furcsálnám, hisz a férjem és én is barna szem?ek vagyunk. Bár van dédnagyapa aki kék szem? volt és van a családban kék szem? gyermek. a szeme a születését?l fogva kék, nem szürkéskék. 1 hónapja látok benne kicsit halvány barnás foltokat, de nem er?teljes, csak, ha a napbanéz a kis szeme. Aki látja, mind azt mondja, hogy már változott volna, sötétedett volna a szeme, ha barnulna.

Legjobb válasz: 6 hónapos korukra alakul ki a szemük színe a babáknak, ami még késõbb is változhat árnyalatokban. Ha már látsz benne barnás foltokat, akkor szerintem be fog barnulni. A barna nagyon domináns szín. Az én kisfiamnak sötétkék szeme volt és szépen lassan kivilágosodott, neki középen inkább fehér a pupillája mellett a színe. Nálunk a családban senki nem barna szemû, többségben kék mindenkié, így talán megmarad neki, most 8 hós. De nekem pl. iskoláskoromra zöldült be a szemem. Egy ismerõsöm kisfiának viszont 1-2 hósan kezdett foltokban barnulni a szeme és ha jól emlékszem 4 hós korára lett teljesen barna. Ezen tapasztalatok miatt én azt gondolom, a te gyerkõcödnek is barna lesz a szeme. Boldog babázást!

6 hónapos korukra alakul ki a szemük színe a babáknak, ami még késõbb is változhat árnyalatokban. Ha már látsz benne barnás foltokat, akkor szerintem be fog barnulni. A barna nagyon domináns szín. Az én kisfiamnak sötétkék szeme volt és szépen lassan kivilágosodott, neki középen inkább fehér a pupillája mellett a színe. Nálunk a családban senki nem barna szemû, többségben kék mindenkié, így talán megmarad neki, most 8 hós. De nekem pl. iskoláskoromra zöldült be a szemem. Egy ismerõsöm kisfiának viszont 1-2 hósan kezdett foltokban barnulni a szeme és ha jól emlékszem 4 hós korára lett teljesen barna. Ezen tapasztalatok miatt én azt gondolom, a te gyerkõcödnek is barna lesz a szeme. Boldog babázást!
Szia. Szerintem még késõbb is változhat, mint 6 hós kor. A 11 hós kislányomnak kb. 2 hete kezdett el zöldülni a szeme. Eddig sötétszürke volt, most kezd a belseje barnulni a külseje meg zöldülni, pont olyan, mint a férjemé.

Szerdán leszünk 2 hónaposak a párommal? Van valami ötletetek h mit adjak neki?

egyébként én lány vagyok. a párom 17 éves.Nyitott mindenre. és ha lehetne olyat irjatok ami nem nagyon költséges. elõre is köszönöm:)

Legjobb válasz: ?????? 2 hónapra? minek?

?????? 2 hónapra? minek?
Szerintem 15éves vagy.
Adj neki 2 puszit. Az nem túl költséges, pont csak egy kis kedvesség, ahogy írtad. :) Szerintem is felesleges ajándék a hónapfordulótokra. Ha nagyon ragaszkodtok hozzá, akkor csináljatok aznapra valamit, esetleg menjetek el moziba, szerdán úgyis féláron vannak a mozijegyek. :)
Hónapforduló. Ajvè.... 18 még biztos nem vagy......
Én fõznék neki. De azt én sem értem, hogy minek a hónapforduló? Évforduló okés, de 2 hónapra minek?
A kérdező hozzászólása: köszönöm utolsó:)
A kérdező hozzászólása: Nem nagy ajándékra gondoltam csak valami kedvességre. Amúgy meg nem szoktunk veszekedni. elég pozitív tapasztalatokat szerezhettetek ilyen téren ha így álltok hozzá.
én megmondom, csinálj kaját, mutatok linket, ezt biztos szeretni fogja: http://www.youtube.com/watch?v=3d-qENAaNbM
Mondjuk add azt neki, hogy a következõ veszekedéskor nem szakítotok, így növelitek a kapcsolatok átlagélettartamát és el fognak tûnni a közéletbõl ezek az ostoba hónapfordulók.
A kérdező hozzászólása: a koromat tudom.köszi utolso. És tényleg csak jelképes ajándék mint ahogy 1-2 normalis válaszoló irta h mozi vagy fõzzek neki. Ezeket köszönöm:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!