Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos vagyok és a hasam (7 db)

Mekkora az a nagy poci? Nekem 14 hetesen 78 cm-es a hasam. Én nem várok ikreket ez tuti.
Én 11 hetes kismama vagyok és nekem is 78 cm-es a hasam. A barátnõmnek 5 hónapos terhesen akkora hasa volt, hogy többen azt hitték mindenórás. Ez gondolom alkati kérdés lehet.
Szerintem is alkati kérdés. A kolleganõmrõl 5 hetes terhesen mindenki azt hitte, hogy legalább az 5. hónapban van. De van akinek sokáig nem látszik. Nekem 14 hetesen nem feltûnõ, de a nadrágok nem érnek össze, pedig a súlyom nem változott.
ez egyénenként változó. én nagyon vékony vagyok, most 19 hetes és 78 cm a hasam, de a baba nagyobb mint ilyen korára szokott lenni/ezt a doki mondta/ és a hasam pici, azért mert lent van a baba. nem baj, ha nagy, ha ikreket vársz, úgyis hamarosan kiderül ultrahangon. barátnõm 9 hetes terhes és akkora a hasa, mint nekem. neki a doki azt mondta, hogy még nem biztos de vszínûleg ikreket vár. gratu a babához
nekem 2-3 hónaposan még nem volt hasam, sõt fogytam az állandó hányingertõl.
Ha feszesek az izmaid (lapos has), akkor nem látszik majd! Az én barátnõmnek 4hónaposan volt az esküvõje és nagyon picit látszott, bár én már gyanakodtam, h az arca pufibb volt, nem volt észrevehetõ-köszönhetõ a jól választott ruhának is!
Ez teljesen alkatfüggõ, de szerintem 2-3 hónaposan még nem fog látszani. Én vékony vagyok, 20 hetes terhes voltam az esküvõnk napján, és aki nem tudta, észre sem vette, alig látszott. (Amúgy a ruha szabásával is lehet csalni :) , bár nekem karcsúsított ruhám volt, mégsem látszott, a kolléganõmnek 20 hetesen már majdnem nagyobb pocakja volt, mint nekem az utolsó hetekben.
Kedves kérdezõ, ha nem te vagy az elsõ aki terhesen megy férjhez, akkor miért kérdezed, hogy mekkorát nõ a has?Hmm? Nem mindegy, max úgy fogsz kinézni, mint Uma Thurman a Kill Bill-ben :) )
"hát"-tal, "és"-sel nem kezdünk mondatot...a lesz 1 "sz".helyesíró programot használj legalább!
A kérdező hozzászólása: Hát az én esküvõm kerti parti lessz és nem szokványos esküvõ lessz.És azt kérdeztem hogy mire lehet számitani.Ja és amugy nem én lennék az elsõ aki terhesen megy férjhez.
Én 13 hetes vagyok, de elég konkrét már a pocakom! Persze a menyasszonyi ruhák nagyon szépen eltakarnak. Csak azt nem értem, miért jó az, ha terhes vagy esküvõdön? Lehet hogy végig émelyged vagy akár hányod az egészet! Nem tudsz annyit táncolni sem és lehet hogy olyan fáradékony leszel - mint a legtöbb kismama - hogy már este 8-kor aludni szeretnél!
Én 10 hetesen kismamanadrágot vettem és tunikákat a brendonban...nekem volt pocim.
Munkatársamon már 2-3hónaposan látszott, elkezdett kerekedni a hasa...De alapból vékony, 52kg volt ahogy teherbeesett.
A hasad valószínûleg nem lesz nagy az elsõ 3 hónapban, de ha tudnád, milyen terhesen émelyegni, hányni, akkor valószínûleg nem vágynál arra, hogy terhes legyél az esküvõdön. Szerintem kár lenne, ha életed legszebb napját megmérgezné a rosszullét és az ólmos fáradtság, csak azért, hogy 2-3 hónappal elõbb szülhess... Szerintem mindennek megvan az ideje, de természetesen te döntesz, hiszen a te életed!

1 hónapos babám reggeltől-estig nyög és erőlködik, már vagy 2 hete, mintha egész nap görcsölne és fájna a hasa. Valakinek hasonló?

1 hetet kórházba is voltunk emiatt,de szervi baja nincs. Én viszont nem tudok beletörődni,hogy míg más baba eszik-alszik,egy kis sírástól eltekintve csendbe van,az enyém a nap 24 órájába ijesztő nyögéseket és hangokat produkál.Ha van széklete,ha nincs ez akkor is fennáll.Már kiborultam idegileg.Segítsetek!

Legjobb válasz: és van kakija? Mert az én lányom is irtóra tud nyögni, akár egész nap, félálomban is tudja csinálni, de olyankor a kakival küszködik, mégha elõtte 2 órával is kakilt. Most jöttem még csak rá, hogy a kamillatea segít, elsõ hajnalunk volt hogy nem nyögött. Hippeset csináltam neki, gyengébbet mint ami rá van írva. 7 hetes a drágám, 2 hetes kora óta csinálja, már neurológusnál is voltunk vele, de segíteni õ nem tudott egy próbát megér, ha még nem próbáltátok, amúgy állítólag 3 hónapos kora után elmúlik, tudom sovány vigasz Kitartás!

és van kakija? Mert az én lányom is irtóra tud nyögni, akár egész nap, félálomban is tudja csinálni, de olyankor a kakival küszködik, mégha elõtte 2 órával is kakilt. Most jöttem még csak rá, hogy a kamillatea segít, elsõ hajnalunk volt hogy nem nyögött. Hippeset csináltam neki, gyengébbet mint ami rá van írva. 7 hetes a drágám, 2 hetes kora óta csinálja, már neurológusnál is voltunk vele, de segíteni õ nem tudott egy próbát megér, ha még nem próbáltátok, amúgy állítólag 3 hónapos kora után elmúlik, tudom sovány vigasz Kitartás!
Szia, nekünk ez a hasfájás miatt van így. Amit leírtál abszolút rá illik az én majd 1 hónapos kislányomra. Nekünk ami azonnali enyhítést nyújt neki, ruhán keresztül infralámpával melegítem a pociját, közben simogatom, és ez 10 perc alatt megnyugtatja. Sajnos 3 hónapos korig mondják ezt a hasfájást (de ismerõsöméknél 6 hónapos múlt a kislány mire megszûnt) Mellette SAB simplex cseppeket adunk neki minden étkezésnél, és olyan tápszerre váltottunk (sajnos nincs anyatejem), ami ezeket a tüneteket enyhíti. A legrosszabb, hogy én is csak ülök sokszor az ágya mellett és "nézem" ahogy szenved, mert másban már nem tudok neki segíteni.
Kedves Kerria!!milyen tápszerre váltottál?????a hasfájás nálunk is megvan, 1 hónapos a kis picurkám, de szerencsére nem tart egész nap!mindent kipróbáltunk (espumisan csepp, mecsek tea, stb.)a teát elhagytuk, szénsavmentes szentkirályit iszik helyettem és angol cseppet (gripe water-gyógyszertárban lehet venni recept nélkül!) kap. ez már 1 hete bevált!próbáld ki!
szinte minden baba hasfájós, csak általában anyukák segítenek rajtuk. kórházban nem mondták?????? több gyógyszer is van, nekünk az infacol jött be, de sokan ajánlják az angolvizet is. tornáztatni kéne minden tisztábatétel után, elõtte meg meg kéne masszírozni a pocakját! ezt kérdezd meg a védõnõtõl, majd megmutatja hogyan. azonkívül még sok alternatíva van, pl. cseresznyemag párna, hajszárítózás, szélcsõ. tényleg nem mondták ezeket a kórházban?
Elõször kezdtük a Nestlé Beba Sensitive táppal, ez javított sokat a helyzeten, viszont megfogta a székletet. Utána kipróbáltuk Milumil Komfort 1-et, ez hashajtó hatású, könnyebben jöttek neki a pukik, viszont a híg széklet megviselte, és pár napja áltunk át a Novalac-ra, na errõl még nem írok véleményt, mert várok vele pár napot. Egyébként a Nestlé volt szerintem a jobb, mert bár megfogta a székletét, a nyögések, szenvedések minimálisra csökkentek. A komfort 1-nél amit tapasztaltam, hogy lehet hogy múlt a hasfájás, de a sûrû, híg széklet miatt hascsikarás lépett fel, ami miatt ismét nyöszörgünk. Pár nap múlva szívesen megírom, hogy mi lett a tapasztalat a Novalac-kal kapcsolatosan.
Infacol- nálunk nem vált be masszírozni, mindig masszírozzuk tornázni is tornáztatjuk cseresznyemag párna helyett mi infralámpázunk szélcsõ- nekünk nem ajánlják (bár Férjem vett), de tönkre tehetjük vele a baba végbelét, ha nem megfelelõen használjuk Kórházban egyébként pl nekem nem mondták ezeket. Gondolom kórháza válogatja, hol milyen mértékû a tájékoztatás. Angol vizet ki fogom próbálni, csak azt írják, hogy 1 hónapos kora után lehet, így ezt megvárjuk, és beszerzünk belõle. Bár remélem a táp is beválik.


Ha valaki terhes, akkor a hasa milyen "állagú"? Kemény, és nem lehet behúzni, vagy puha és össze lehet szorítani a hurkákat kézzel? 1-2 hónapos terhesen be lehet húzni még a hasat ha valóban terhes vagy?

Legjobb válasz: Nekem kemeny volt es meg mindig az, most vagyok 10 hetes,de azert kemeny ,mert fel van puffadva.En nem nagyon tudom behuzni mar,meg az elejen amikor kiderult betudtam,de mostmar nem megy.

Nekem kemeny volt es meg mindig az, most vagyok 10 hetes, de azert kemeny , mert fel van puffadva.En nem nagyon tudom behuzni mar, meg az elejen amikor kiderult betudtam, de mostmar nem megy.
Én sajnos nem tudom mert még nem tapasztaltam!de ugy tudom kemény és nem tudod behuzni!
Szia! Az én hasam kemény mint amikor jól bekajálsz és meg sem bírsz mozdulni.Behúzni lehetetlen. Az elsõ két hónapban még rendszeresen puffadt a has azért nem tudod behúzni, de ez mindenkinél más. Üdv:18 hetes kismami
7 hetes babócás vagyok, és nem tudom behúzni, mert akkor fájdogál egy picikét a pocim! :)

5 hónapos terhes vagyok, és egy picit ideges, mert a köldököm mellett 2 napja szúr a hasam! Eddig semmi bajom nem volt! A védőnő azt mondta hogy a méhet tartó izmok miatt! Lehet ez?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem egyszerûbb és megnyugtatóbb lenne, ha elmennél dokihoz. Lehet, hogy vaklárma és nincs semmi gond, de legalább megnyugodnál.

Szia! Szerintem egyszerûbb és megnyugtatóbb lenne, ha elmennél dokihoz. Lehet, hogy vaklárma és nincs semmi gond, de legalább megnyugodnál.
Szerintem nincs miért aggódnod!!!A védõnõnek igaza van, azért szurkál mert nyúlnak-alakulnak az izmok!!!!
Szerintem is a szalagok nyúlása miatt van. Én is most vagyok 22 hetes, és minden nap nyilall a köldökömnél, sokszor mind a két oldalt. Idáig sosem volt ilyen. Azért ha belegondolsz, hogy a méh állítólag 5000xesére nõ a 9 hónap alatt, ezt fájdalom nélkül nem lehet "megúszni". Én is aggódtam, amikor elkezdõdött, mert soha nem volt ilyen, ráadásul a dokim szabadságon van még 2 hétig, de szerintem csak annyi, hogy most kezdenek igazán nõni a babák, és csinálják a helyet maguknak. Szóval ne aggódj! Boldog babavárást!
19 hetes vagyok, velem ugyanez a helyzet, bár nekem nem egyfolytában fáj, hanem idõnként elõjön, és amikor leülök, akkor azért elmúlik. Pl. itthon takarítok, nem úszhatom meg hajolgatás nélkül, na akkor tutira nem jó neki. Kicsit le szoktam ülni. No meg nekem a méhlepény is a mellsõ falon van.

2, 5 hónapos a kisbabám, és ha oldalra fordítom akkor már a hasára fordul, de a kis keze maga alatt marad. Mennyi idős korban fordulnak át? Hogyan taníthatnám meg neki hogy a kis kezét kihúzza maga alól? Vagy hagyjam forogni és majd rájön magától?

Legjobb válasz: Igen, hagyd. Nem kell méág ilyenkor ezt csinálnia úgyhogy ha rájön jó ha nem úgy is jó. Még ráértek. Ügyes baba. Az enyém 4 hós lesz de még nem csinálja. 5-6 hós korban kell tudnia átfordulni de sokaknak megy már hamarabb is ahogy itt olvasom.

Igen, hagyd. Nem kell méág ilyenkor ezt csinálnia úgyhogy ha rájön jó ha nem úgy is jó. Még ráértek. Ügyes baba. Az enyém 4 hós lesz de még nem csinálja. 5-6 hós korban kell tudnia átfordulni de sokaknak megy már hamarabb is ahogy itt olvasom.
Az én lányom hétfõn volt 3 hónapos, pár napja már oldalra fordult és ma délután, lent a földön a pléden átfordult hasra. (Megnéztem a fiam babakönyvét, õ csak 18 hetesen csinálta ugyanezt.) Majd magától rájön.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, érdekes nézni ahogy próbálkozik, esténként fürdés elõtt szoktam hagyni kicsit hadd próbálkozzon, akkor elõbb utóbb sikerül is neki.
Hagyd õt próbálkozni! Nagyon kis aktív, hogy ilyen korán kezdte :) 3 és 6 hó között "illik" megfordulni a babáknak, totál jók vagytok :D
Az én fiam még nincs 3 hónapos, de már 6 hetesen hasról hátra és 9 hetesen hátról hasra fordult. Azóta is szorgalmasan gyakorol. Nagyon édes olyankor. Igaz még viszonylag hamar elfárad, de egyre jobban megy neki.

Merröl merre szoktak elöször fordulni a babák (hasrol hátra vagy hátrol hasra), mennyi idösen? Mitöl lehet hogy a 3 honapos fiam 2*megfordult hátrol hasra és töször nem tudja megcsinálni pedig probálja?

Legjobb válasz: Az én lányom hasról fordult elõször hátra, mert nem nagyon szeretett hason feküdni, így kénytelen volt... 3 hónaposan még nem késtetek le semmirõl, van olyan baba, aki 5-6 hónaposan kezd csak el forogni, ráadásul azt mondják, a fiúk lustábbak. Velünk is megtörtént, hogy 3 hónapos kora elõtt egyszer sikerült átfordulnia hátról hasra, és utána hónapokig meg sem próbálta.

Az én lányom hasról fordult elõször hátra, mert nem nagyon szeretett hason feküdni, így kénytelen volt... 3 hónaposan még nem késtetek le semmirõl, van olyan baba, aki 5-6 hónaposan kezd csak el forogni, ráadásul azt mondják, a fiúk lustábbak. Velünk is megtörtént, hogy 3 hónapos kora elõtt egyszer sikerült átfordulnia hátról hasra, és utána hónapokig meg sem próbálta.
szia az én fiamat a hasára raktam és õ onnan tudott átfordulni elõször a hátára.visszafele már nehezebb volt.1-2 hónap eltelt a két forgás közt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!