Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos vagyok és a (147 db)

2 hónaposak vagyunk és a háziállatán kívül senkijével sem találkoztam még. Miért? 16/L

Egyszer voltam náluk, akkor is felszaladtunk ledobni az iskolatáskánkat és aztán mentünk is. Õ viszont már lespanolt a családommal, sokat van nálunk, minden barátommal jóban van. Én egy barátját ismerem közelebbrõl, párral vagyok köszönõviszonyban, de ennyi. Fel sem merült benne, hogy bemutasson bárkinek, pedig nagyon szeret, és érzem is. Én vagy paranoiás vagy szégyellhet esetleg?

Legjobb válasz: Van szád, használd másra is... mondjuk kérdezd meg

Van szád, használd másra is... mondjuk kérdezd meg
Mert nincs neki.
16 évesen közel sem olyan komoly a kapcsolat, hogy bemutasson a családjának. Majd fél év, egy év múlva visszatérhetsz erre a kérdésre.
Én pl a saját családomát meg lakásunkat szégyellem, ezért nem hozok haza senkit.
A kérdező hozzászólása: elõtte barátok voltunk 8 hónapig, megkérdeztem már tõle és azt mondta, a családja nem túl érdeklõdõ minek mutasson engem be nekik. nyilván 16 évesen lehet, hogy nem éeltre szóló kapcsolat, engem inkább az zavar, hogy õ már mindenkimet jól ismeri, én viszont nem ismerem a hozzá közelállókat túlságosan
az, hogy te bemutattad otthon, a te döntésed. ne hibáztasd ezért. szerintem 2 hónap kevés ahhoz, hogy valakit otthon bemutasson. várj egy kicsit, és ne erõltesd.

18 hetes és 2 naposak vagyunk. Ezekkel a számolásokkal mindig bajban vagyok. Most akkor 4 vagy 5 hónaposnak minősülünk?

Hisz elviekben a 18 hét, az 4 hónao és 2 hét.

Legjobb válasz: Szia.4hós vagy... nem minden hónap pont 4hetes :) én 30hetes vagyok és 7 hós :) Szerintem... Minden jót ...

Szia.4hós vagy... nem minden hónap pont 4hetes :) én 30hetes vagyok és 7 hós :) Szerintem... Minden jót ...
Az orvosok úgyis hetekben kérdeznek és a végén te is megszokod, hogy hetekben beszélj!De általában 1hónap 4hetet szoktak számolni.de ahogy az elõttem szóló is írta nem minden hónap 4 hetes!!!! :) jó számolást hetekbe :D
A terhesség 10 holdhónap. A heteket el kell osztani 4, 44-el és kijön pontosan, mennyi idõs babás vagy.
Ha a naptári hónapokat akarod mondani, akkor nézd meg, hogy az utolsó mensid óta hány hónap telt el. Például, ha Kiss Mariska utolsó menstruációjának elsõ napja május 12-én volt, akkor Maris most három és fél hónapos terhes, mivel hogy annyi naptári hónap telt el azóta körülbelül. Ha holdhónapokban akarod számolni (úgy, ahogyan az emberek döntõ többsége hirtelen fejben megteszi), akkor a heteket csak simán elosztod néggyel, ezek szerint Mariska már mondhatja, hogy négy hónapos, hiszen 15 hetes elmúlt, a 16. hétben van. Én azért nem szeretem ezt a holdhónapos számítást, mert ezek alapján nagyon mókás lenne a 38. héten a kérdésekre benyögni, hogy a tizedik hónapban vagyok, vagy tíz hónapos leszek. Szerintem kerekedne a kérdezõk szeme. :-D
Mekkora az a nagy poci? Nekem 14 hetesen 78 cm-es a hasam. Én nem várok ikreket ez tuti.
Én 11 hetes kismama vagyok és nekem is 78 cm-es a hasam. A barátnõmnek 5 hónapos terhesen akkora hasa volt, hogy többen azt hitték mindenórás. Ez gondolom alkati kérdés lehet.
Szerintem is alkati kérdés. A kolleganõmrõl 5 hetes terhesen mindenki azt hitte, hogy legalább az 5. hónapban van. De van akinek sokáig nem látszik. Nekem 14 hetesen nem feltûnõ, de a nadrágok nem érnek össze, pedig a súlyom nem változott.
ez egyénenként változó. én nagyon vékony vagyok, most 19 hetes és 78 cm a hasam, de a baba nagyobb mint ilyen korára szokott lenni/ezt a doki mondta/ és a hasam pici, azért mert lent van a baba. nem baj, ha nagy, ha ikreket vársz, úgyis hamarosan kiderül ultrahangon. barátnõm 9 hetes terhes és akkora a hasa, mint nekem. neki a doki azt mondta, hogy még nem biztos de vszínûleg ikreket vár. gratu a babához

Mennyi az esélye, hogy a hasmenéses kiscica (1-2 hónapos) parvovírusos és/vagy el fog pusztulni?

A korát nem tudom pontosan, ránézésre nem lehet több 8 hetesnél. Az erdőben találtam egy hete. Valaki kidobta. Hazahoztam, de ma észrevettem, hogy hasmenése van. Amúgy vidám és (még) nincs lefogyva. Konzervet, szárazat és egyszer-egyszer joghurtot kapott. Holnap viszem dokihoz. De mennyi az esélye, hogy ebbe belehal?

Legjobb válasz: Férges, ez 100%, már szinte úgy születnek, fõleg kóbor, elhanyagolt anyától. Belepusztulhat, de azért az orvos, a féreghajtás (rendszeres majd), meg 1-2 szuri megmenti általában a kiscicákat. Ivartalaníttasd amikor eljön az ideje. A kiscicáknak egyébként a folyékony tápláléktól (anyatej) és a férgességtõl szokott lenni hasmenésük, egy kis kúra megoldja.

Férges, ez 100%, már szinte úgy születnek, fõleg kóbor, elhanyagolt anyától. Belepusztulhat, de azért az orvos, a féreghajtás (rendszeres majd), meg 1-2 szuri megmenti általában a kiscicákat. Ivartalaníttasd amikor eljön az ideje. A kiscicáknak egyébként a folyékony tápláléktól (anyatej) és a férgességtõl szokott lenni hasmenésük, egy kis kúra megoldja.
dehogy férges... az enyémet 4hetesen találtam, keveset kapott anyatejet, amibõl erõsödött volna egy kicsit, hazavittem etettem és kb 2hetente (úgy hogy kapott már oltást kombináltat és féreghajtót) volt egy kicsi hasmenése! Ez normális, mivel némelyik nagymacskának is kényes a gyomra, kicsiknek meg fõleg! De joghurtot ne adj akkor neki, mert az minket embereket is van hogy meghajt! Enyém most van túl egy víruson, hányt-hasmenése volt, és csak szárazat és vizet kaphatott! mivel ilyen kicsi lehet nem is kedveli a szárazat, adhatsz neki fõtt rizst az nagyon jó a pocinak, de olaj nélkül csak fõtt rizst, a legjobb a zacskós ilyenkor. és adhatsz neki tojást, olyan 3-4 perces tojást, aminek folyik a sárgája! De ma már viszed a dokihoz, kb ugyanezeket ha megkérdezed helyeselni fog, mert én is orvostól hallottam!! Sok sikert és sok boldogságot hozzá!!! :) Kedves vagy, hogy befogadtad!! :)
Mi lett a cicával??

Hogyan lehet köhögést csillapítani 2 és fél hónaposan? Vagy vigyem a Kicsim inkább orvoshoz?

Elkaptunk valami köhög?s kórságot. Aggódom, nem tudom mit csináljak? Én, Apjuk mindenki benyalta ezt a vackot.

Legjobb válasz: Az én védõnõm Sinupret cseppet ajánlott mikor a fiam ilyen pici volt, és két nap alatt rendbejött. Vény nélkül kapható, és csak gyógynövényeket tartalmaz.

Az én védõnõm Sinupret cseppet ajánlott mikor a fiam ilyen pici volt, és két nap alatt rendbejött. Vény nélkül kapható, és csak gyógynövényeket tartalmaz.
Nem vagyok paramami 2 gyerekkel, de én egy ekkora babát elvinném az orvoshoz, vagy az ügyeletre. Van akinél a tüdõgyulladás is így kezdõdik, és sajnos most ilyen járvány van a mi ovinkban is:( Amúgy a hátát bekenheted vékonyan Baby luuf balzsammal, ez nagyon jó!!! Az én kisebbikem 7 hetesen esett át ilyenen és a patikus javaslatára kipróbáltam a kencét. Lehet kapni Hustensaft-ot, van többféle is, de csak 1 jó újszülött kortól, a többi nagyobb kortól használható.Jó a hidegpárásító is a szobába. Aztán Cebion csepp. Hagymatea, akár kamillás filterrel készítve. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Jobbulást!!!
Ilyen picit én is elvinnék orvoshoz. Simán lehet belõle tüdõgyulladás. Vagy most hétvége van, hívj ügyeletet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat lányok. A köhögés valami csoda folytán javul de hétfõn ha nem múlik csak visszaviszem az orvoshoz. Én eszem a lándzsás útifû szirupot lehet neki is jutott egy kicsi az anyatejen keresztül...? Mégegyszer, nagyon szépen köszönöm! Felírok mindent és utána nézek.

Kisfiam kedden kapott oltást létezik, hogy attól van hasmenése? Vagy 2 hónaposan így változik a székletük? (mustár sárga és nagyon híg.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ha kedden kapott oltást akkor nem attól hígabb a széklete, péntek van, nem hiszem hogy attól. Sopis baba? Nem lehet hogy valami olyat ettél ami meghajtja?

Szia! Szerintem ha kedden kapott oltást akkor nem attól hígabb a széklete, péntek van, nem hiszem hogy attól. Sopis baba? Nem lehet hogy valami olyat ettél ami meghajtja?
A kérdező hozzászólása: igen szopizik.nem ettem semmi olyant .dinnyét ettem atól lehet?
Lehet. Ha holnap is olyan akkor nézesd meg.
Biztos hogy nem az oltástól.

Van egy 2 hónapos labradorom Éjjel a kutyus be van zárva a kamrába. Este 11-kor fekvés, reggel 6-kor reggeli. A kettő között 3-5 felé nyüszít, és kaparja az ajtót. Ilyenkor kimenjünk hozzá, vagy hagyjuk, hogy megtanulja ilyenkor egyedül kell lenni?

Legjobb válasz: Ne keljetek fel miatta korábban. Lehet, hogy pisilnie kell, azért nyüszít, de ha idõsebb lesz, megtanulja visszatartani éjszakára. Vagy tudatni akarja, hogy õ már kialudta magát, kezdõdhet a nap. Rá fog jönni, ha sosem vesztek róla tudomást (de akkor tényleg soha!) hogy nincs értelme nyüszíteni. Még nagyon kölyök, persze, hogy tele van nem kívánatos viselkedésekkel. Már ilyenkor neki lehet állni leszoktatni róla.

Ne keljetek fel miatta korábban. Lehet, hogy pisilnie kell, azért nyüszít, de ha idõsebb lesz, megtanulja visszatartani éjszakára. Vagy tudatni akarja, hogy õ már kialudta magát, kezdõdhet a nap. Rá fog jönni, ha sosem vesztek róla tudomást (de akkor tényleg soha!) hogy nincs értelme nyüszíteni. Még nagyon kölyök, persze, hogy tele van nem kívánatos viselkedésekkel. Már ilyenkor neki lehet állni leszoktatni róla.
szegénykém. 2 hónapos labit bezárni?? gratulálok, szegénynek bele se merek gondolni milyen élete lesz. talán lekéne mozgatni.és többet foglalkozni vele..ha gondolod én tudok neked segíteni mer van 2 labim..ha segítség kell akkor küldj üzit..
Biztos nem vagy normális! Mikor a boxer kölxök ezt csinálta éjjel 3-kor, semmit nem kellett tenni, megitattam, adtam neki egy kicsit enni és játszottam vele! Ezután kifáradt és aludt tovább..NE zárd be a kutyát! Gondolom téged sem zártak anyádék a kamrába mikor aludni akartak..
A kérdező hozzászólása: látszik sok a gyagya és értelmetlen ember. köszönöm a segítségeket már mindenre megkaptam a választ!
A kérdező hozzászólása: mekkora egy farok vagy no koment
Gratulálhatsz, de én meg neked gratulálok. 1. Ha máskor kérdezel, akkor írjál le minden körülményt. 2. Ha már mintagazdi vagy és beviszed, akkor miért a kamrába? 3. Ha 3-5 között nyüszít, akkor kipihente magát nyilván és unja a banánt, amennyiben igaz, hogy napközben egy egész kertben mozoghat..logikus, hogy ilyenkor kipihenten nincs kedve pár négyzetméteren ücsörögni..
A kérdező hozzászólása: Napközben mikor kitikkadt a sok játéktól, és elaludt a klassz kis kutyaházikójában, remegett a szentem, bevittük a kis plédjére és állati klasszat aludt. A további nem hozzáértõ gusztustalan kommentektõl kíméljetek! Kutyatenyésztõtõl tudjuk 3 hónapos korában lehet éjjel kint!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Már amelyik használható volt. Az az 1. Imádom azokat az embereket akik úgy bírálnak, hogy nem tudják mirõl van szó. De ha hozzátehetem én meg gratulálok annak a kutyatartónak, aki hagyja, hogy a 2 hónapos kutyája éjjel a mínuszokban kint a kertben fagyjon meg. Egész nap kint játszik, éjjel meg alszik egy nagyot a melegben.....
minek kutya ha kamrába tartod? gusztustalan, ajándékozd el a kutyát neked nem való !!
Még én vagyok a farok (jelzem, nõként)..pont az ilyen intelligens emberek miatt járok erre az oldalra.. Olyan jól szórakozom azon, hogy ilyenkor aztán nagyon elégedettek tudnak lenni magukkal..! :) Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok!

Most érkezett hozzánk egy 2 hónapos kiskutya, és ahonnan el lett hozva azt mondták, elképzelhető hogy a kislány lépett rá a kutyus bal első lábára azért sántít. Kell vele valamit csinálni, vagy el fog múlni magától?

Rá lépni tud, s?t szaladni is akár, de úgy vettem észre egy picit meg van duzzadva. A válaszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Állatorvos tud választ adni. Mindenképpen fel kell venni vele a kapcsolatot, így rá is kérdezhetsz erre is.

Állatorvos tud választ adni. Mindenképpen fel kell venni vele a kapcsolatot, így rá is kérdezhetsz erre is.
Ha 2 hónapos a kutya, akkor még több oltás is hátravan a programjából, úgyis vinnetek kell az orvoshoz. Õ majd mgnézi a lábát is.
A kérdező hozzászólása: Igaz. Csak bátyám kutyája, nekem már van egy 8 éves, csak õ kérdezte, de igazatok van holnap viszi, tõle majd pontos választ kap! Köszi a válaszokat.

A 2 hónapos oltás után vagyunk és a popsijába adott fél kúp után 5 perccel kakilt, benne volt a kúp kb 50%. Ismételjem újra?

Legjobb válasz: Mennyi a láza? ha nem nagyon sok, akkor várja vele egy háromnegyed órát, látni fogod, elég volt-e az ami annyi idõ alatt felszívódott.

Mennyi a láza? ha nem nagyon sok, akkor várja vele egy háromnegyed órát, látni fogod, elég volt-e az ami annyi idõ alatt felszívódott.
Igen, a kerdes, hogy mennyi a laza. Ha 38 alatt van, akkor ne adj ujat. Ha 39, akkor igen, egy felet, de csak ha egy ora mulva is annyi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!