Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos vagyok és (192 db)

2 hónaposak vagyunk és a háziállatán kívül senkijével sem találkoztam még. Miért? 16/L

Egyszer voltam náluk, akkor is felszaladtunk ledobni az iskolatáskánkat és aztán mentünk is. Õ viszont már lespanolt a családommal, sokat van nálunk, minden barátommal jóban van. Én egy barátját ismerem közelebbrõl, párral vagyok köszönõviszonyban, de ennyi. Fel sem merült benne, hogy bemutasson bárkinek, pedig nagyon szeret, és érzem is. Én vagy paranoiás vagy szégyellhet esetleg?

Legjobb válasz: Van szád, használd másra is... mondjuk kérdezd meg

Van szád, használd másra is... mondjuk kérdezd meg
Mert nincs neki.
16 évesen közel sem olyan komoly a kapcsolat, hogy bemutasson a családjának. Majd fél év, egy év múlva visszatérhetsz erre a kérdésre.
Én pl a saját családomát meg lakásunkat szégyellem, ezért nem hozok haza senkit.
A kérdező hozzászólása: elõtte barátok voltunk 8 hónapig, megkérdeztem már tõle és azt mondta, a családja nem túl érdeklõdõ minek mutasson engem be nekik. nyilván 16 évesen lehet, hogy nem éeltre szóló kapcsolat, engem inkább az zavar, hogy õ már mindenkimet jól ismeri, én viszont nem ismerem a hozzá közelállókat túlságosan
az, hogy te bemutattad otthon, a te döntésed. ne hibáztasd ezért. szerintem 2 hónap kevés ahhoz, hogy valakit otthon bemutasson. várj egy kicsit, és ne erõltesd.

Mennyi az esélye, hogy a hasmenéses kiscica (1-2 hónapos) parvovírusos és/vagy el fog pusztulni?

A korát nem tudom pontosan, ránézésre nem lehet több 8 hetesnél. Az erdőben találtam egy hete. Valaki kidobta. Hazahoztam, de ma észrevettem, hogy hasmenése van. Amúgy vidám és (még) nincs lefogyva. Konzervet, szárazat és egyszer-egyszer joghurtot kapott. Holnap viszem dokihoz. De mennyi az esélye, hogy ebbe belehal?

Legjobb válasz: Férges, ez 100%, már szinte úgy születnek, fõleg kóbor, elhanyagolt anyától. Belepusztulhat, de azért az orvos, a féreghajtás (rendszeres majd), meg 1-2 szuri megmenti általában a kiscicákat. Ivartalaníttasd amikor eljön az ideje. A kiscicáknak egyébként a folyékony tápláléktól (anyatej) és a férgességtõl szokott lenni hasmenésük, egy kis kúra megoldja.

Férges, ez 100%, már szinte úgy születnek, fõleg kóbor, elhanyagolt anyától. Belepusztulhat, de azért az orvos, a féreghajtás (rendszeres majd), meg 1-2 szuri megmenti általában a kiscicákat. Ivartalaníttasd amikor eljön az ideje. A kiscicáknak egyébként a folyékony tápláléktól (anyatej) és a férgességtõl szokott lenni hasmenésük, egy kis kúra megoldja.
dehogy férges... az enyémet 4hetesen találtam, keveset kapott anyatejet, amibõl erõsödött volna egy kicsit, hazavittem etettem és kb 2hetente (úgy hogy kapott már oltást kombináltat és féreghajtót) volt egy kicsi hasmenése! Ez normális, mivel némelyik nagymacskának is kényes a gyomra, kicsiknek meg fõleg! De joghurtot ne adj akkor neki, mert az minket embereket is van hogy meghajt! Enyém most van túl egy víruson, hányt-hasmenése volt, és csak szárazat és vizet kaphatott! mivel ilyen kicsi lehet nem is kedveli a szárazat, adhatsz neki fõtt rizst az nagyon jó a pocinak, de olaj nélkül csak fõtt rizst, a legjobb a zacskós ilyenkor. és adhatsz neki tojást, olyan 3-4 perces tojást, aminek folyik a sárgája! De ma már viszed a dokihoz, kb ugyanezeket ha megkérdezed helyeselni fog, mert én is orvostól hallottam!! Sok sikert és sok boldogságot hozzá!!! :) Kedves vagy, hogy befogadtad!! :)
Mi lett a cicával??
Nemis ertemm miert kell ajandek 2 honapra..:D hat te is vegyel mwki macit:)
Alapvetõen te ismered... szóval kiindulhatnál abból, hogy mit szeret. De lehet valami hasonlóan általános is. Mint pl. egy szexi kép önmagadról, amit dedikálsz vagy valami ilyesmi.
Ez most lehet, hogy hülyeség, de én egy bugyimat adtam neki oda még anno... :)
Macis pizzát!
Azért az hülyén néz ki, ha nem ad cserébe semmit, ami rá emlékezteti, Õ meg kapott tõle valami ilyesmit. Valami kis dolgot, de ne ékszert vagy alsónemût/ruhát, az még 2 hónapnál szerintem túl korai. Mondom elmész ajándék boltba és nézel valami aranyos dolgot.
Cseréljetek melleket... a szoptatós dajkáknak is jó a változatosság és nektek is... elvégre 2 hónapos korban még szopik az ember...
a testedet :P egyébként szerintem semmi extrát, valami kis egyszerû ajándékot.
Most mondanám, hogy 4 doboz sört meg egy sokán-sajtos pizzát, de olyat kellene, ami megmarad, mert hát a maci is olyan, hogy maradandó ajándék. Valami kicsi kis kabala szerû dolgot ha adsz cserébe neki, elmészegy ajándék boltba és körülnézel. Csak ne plüss dolgot adj neki, mert az szerintem sznassz hatást kelthet, hogy õ is azt adott és most te is hasonlót adsz.
Nekünk elég egy jó forró csók, meg egy ölelés :) 21f ne aggódj
Szereintem adj egy neki egy jó fincsi vacsit egy forró fürdõvel kísérve és egy szexi fehérnemûben egy jó kiadós szexet :D hidd el nem rakja egy hamar zsebre


Van egy 2 hónapos staffordom és csináltattam neki egy ólat betonbol vagy hogy mondják :D és hogy oda ki rakhatnám e nem e fog mag fagyni? Az ól nagyon jól szigetelt!

Legjobb válasz: egy 8 hetes kiskutyánál nem lehet várni etetés után fél órát, mert õk még rögtön evés, és ébredés után üritenek.

egy 8 hetes kiskutyánál nem lehet várni etetés után fél órát, mert õk még rögtön evés, és ébredés után üritenek.
egy 8 hetes kiskutya még képtelen arra, hogy kifûtsön a testmelegével bármilyen jól szigetelt ólat. Elõször jól megfázik, aztán kap egy tüdõgyulladást, és a veszettség elleni oltást már nem is kell neki beadatnod, mert addigra elpusztul. Jövõ hétre már havat mondanak.
Hiába írsz ki 45 kérdést, a 2 hónapos kutya a fûtött lakásba való, és nem csak a hideg miatt, hanem a szocializáció miatt is. Bár gyanítom gõzöd nincs arról, hogy mi az a szocializáció.Pedig ez a legfontosabb fõleg egy szaporított staff keveréknél, mert ki tudja milyen a genetikai háttere, mivel gyanítom törzskönyved nincs hozzá. Semmilyen ól nem megfelelõ neki, legalább tavaszig bent kell lennie, de egy stafford(keverék) is minimum kinti-benti tartást igényel, nem lehet elszeparálni a gazdától. Ha ezt nem vagy képes felfogni, akkor ajándékozd el a kutyát olyannak, aki normálisan bánik vele.
téged kellett volna 3 éves korodban kirakni november végén egy ólba bmeg -.- idióta
A beton eleve hideg, nyáron meg túlmelegszik.Kinek a fejében született meg az a zseniális ötlet, hogy betonból készítsen ólat?Kb.annyit ér, mint sok parasztnál a kútgyûrûhöz láncolni a kutyát.Már bocs, de minek kellett neked az a szerencsétlen, ha nemes egyszerûséggel ki akarod cseszni télen egy beton tákolmányba?Bent a helye tavaszig.
Aztán jól elvadul és a család se fog bírni vele tavaszra...
Rövid a szõre, tehát nem lenne jó neki. Ha meg van nevelve meg minden, akkor semmi kárt nem tesz a lakásban. Elviszed sétálni hogy üríteni tudjon. Játszol vele, hogy lefáraszd. Utána már árak pihenni fog. De etetés után várj legalább egy fél órát, és utána mozgasd! :)
Teljesen mindegy, hogy milyen fajta, 8 hetes kiskutyát nem rakunk ki az udvarba november végén! Legalább a garázsba, vagy az elõszobába engedd be azt a szegény kis állatot. Ráadásul a staffiknak nagy szükségük van az ember közelségére. Ha nem tudod kielégíteni az ALAPVETÕ szükségleteit, minek hoztad egyáltalán el?

2-hónapos vagyok szeretnék elmenni magamtol 4d-re. Szegeden hol van ilyen? Ahol egyböl fogadnak. És mennyibe kerül?

Legjobb válasz: A MediCenter Szakorvosi Rendelõintézet Szegeden, a Petõfi Sándor sgt. 39. szám alatt található, a Belvárosban. Intézetünk könnyen megközelíthetõ autóval (az épület zárt udvarában térítésmentesen parkolhat), villamossal (4, 4A) és autóbusszal (10, 20, 76, 11, 11Y, 21, 21Y) is.

A MediCenter Szakorvosi Rendelõintézet Szegeden, a Petõfi Sándor sgt. 39. szám alatt található, a Belvárosban. Intézetünk könnyen megközelíthetõ autóval (az épület zárt udvarában térítésmentesen parkolhat), villamossal (4, 4A) és autóbusszal (10, 20, 76, 11, 11Y, 21, 21Y) is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.De oda magamtol bemehetek nem fognak szolni, hogy majd csak 20-dik héten menjek??????
Nem hiszem, hogy szólhatnak érte... Csak még elég keveset fogtok látni, ennyi... mi épp ezért várunk még, pedig nagyon kíváncsi vagyok már!! Mint mindenki! De szerintem jelentkezz be, hívd fel õket, itt Bp-en be kell jelentkezni!
Szegedi Tudományegyetem ÁOK Szülészeti és Nõgyógyászati Klinika 6725 Szeged, Semmelweis u. 1. (06 20) 222-0000
Nem szól senki, csak telefonálj oda elõtte. Ez a te döntésed+a te pénzed, akkor mész 4Dre, amikor csak akarsz. :) )

Ma voltunk a 2 hónapos oltáson, és mikor vizsgálta a doktornéni a kislányom, megkérdezte sok néz e balra. Ez baj? Vagy miért kérdezhette?

Legjobb válasz: Szerintem a fejecskéjén látta, hogy azon az oldalon van többet,nem lehetséges?

Szerintem a fejecskéjén látta, hogy azon az oldalon van többet, nem lehetséges?
Kényszertartásnak hívják és valószínûleg elõbb-utóbb kinövi, de lehet pelenkázásnál tornáztatni a buksiját. Forgasd jobbra-balra a fejét ötször, ha engedi. Másik gyakorlat szerint össze kellett fognunk a kezeit és a lábait egy kézzel (az elején lehet 2 kézzel is) középen a hasa fölött és szintén jobbra-balra dönteni. Így rá van kényszerítve, hogy mozgassa a fejét. Nekünk nagyon jó volt.
az én babám is sokat nézett balra. aztán egyszer csak nem. most már 9 hónapos, viszonylag gyors mozgásfejlõdése van, már oldalazva lépeget, és néha elengedi a kapaszkodót, szóval nyugi, ez nem jelent semmit, legfeljebb annyit, hogy szeret arra az oldalra nézni.
A kérdező hozzászólása: Mikor neked sokat nézett balra mit mondott az orvosotok??:)
Nekünk az elején szinte mindig úgy tartotta, hogy balra. Ha aludt ha fent volt és csak feküdt, mindig balra fordította a fejét. Nálunk a méhben biztos úgy volt, és azt mondta a doki hogy lehet kicsit kötött az izomzata, azért akarja mindig balra fordítani a fejét. Mondta hogy rakjuk a kiságyba úgy hogy jobbról jöjjön a fény és a hangunk is (amúgy is így feküdt..) de nálunk magától elhagyta, annyit tettünk, hogy mindig átfordítottuk neki. 2 hónaposan már nem volt vele semmi gond. Valahogy 6. hét körül már mind a két oldalra fordította a fejét és nem a bal volt a kedvence. Ha baj lenne akkor mondta volna a doki, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: nem tudom:( ha baj lenne csak mondta volna...:S nem tudtam megkérdezni mert rengetegen voltak..
Mi is ilyen tornáztatást végeztünk, õ mindig jobbra fordította a fejét, de már kinõtte.4 hós.
01-11 16:09 vagyok. mi is minden pelenkázásnál jobbra balra forgattuk a fejét, egy hét alatt teljesen rendbejött. szerintem amúgy magától is rendbejött volna.
A kérdező hozzászólása: ::D Köszönöm a válaszokat, most az a szitu hogy jobbra néz rendszeresen:D:D:D:D
10:05ös vagyok. semmi baj nincs, túlparázod:) )
Miért nem kérdezted meg tõle?

Most érkezett hozzánk egy 2 hónapos kiskutya, és ahonnan el lett hozva azt mondták, elképzelhető hogy a kislány lépett rá a kutyus bal első lábára azért sántít. Kell vele valamit csinálni, vagy el fog múlni magától?

Rá lépni tud, s?t szaladni is akár, de úgy vettem észre egy picit meg van duzzadva. A válaszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Állatorvos tud választ adni. Mindenképpen fel kell venni vele a kapcsolatot, így rá is kérdezhetsz erre is.

Állatorvos tud választ adni. Mindenképpen fel kell venni vele a kapcsolatot, így rá is kérdezhetsz erre is.
Ha 2 hónapos a kutya, akkor még több oltás is hátravan a programjából, úgyis vinnetek kell az orvoshoz. Õ majd mgnézi a lábát is.
A kérdező hozzászólása: Igaz. Csak bátyám kutyája, nekem már van egy 8 éves, csak õ kérdezte, de igazatok van holnap viszi, tõle majd pontos választ kap! Köszi a válaszokat.
Szerintem a pocakja lesz.AZ én babóm tiszta anyatejes de õ is csinál ilyet. Ilyenkor a mecsek tea segít.

Babámat 5 hetesen műtötték gyomorszűkülettel. 2 hónapos múlt, és mintha varratmaradványt látnék a hegben (olyan mintha koszos lenne, de nem lehet letörölni). Vissza vigyem sebészhez vagy elég, ha a gyermekorvos látja?

A varratszedés m?tét után 1 héttel volt.

Legjobb válasz: Vidd a sebészhez, mert nem kell, hogy több orvos turkálja ugyanazt a dolgot...én egyébként gondolom, hogy egy felületi véraláfutásról lehet szó, ami megalvadt esetleg , így sokáig tart felszívódnia, de a biztonság kedvéért jobb megmutatni.

Vidd a sebészhez, mert nem kell, hogy több orvos turkálja ugyanazt a dolgot...én egyébként gondolom, hogy egy felületi véraláfutásról lehet szó, ami megalvadt esetleg , így sokáig tart felszívódnia, de a biztonság kedvéért jobb megmutatni.
Az is lehet, hogy ha egy varrat, ami nem szívódott fel (ha egyáltalán olyat használtak) most dolgozódik ki a szervezetbõl. Azért mindenképpen mutasd meg orvosnak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!