Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos vagyok (457 db)

Mennyit van fent 2 hónapos vagy akörüli babád?

Délel?ttönként alig-alig alszik hosszabb ideig. Össze kell szednem magam, ha valamit akarok mellette csinálni. Nálatok hogy alakul?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk így néz ki a napirend: reggel 8 körül ébred, szopizik és utána végig ébren van (max fél órákat szundít az adamo bölcsõben vagy a pihenõszékében vagy babakocsiban), a délutáni 2-3 óra körüli szopinál elalszik és 3-4 órát alszik. Utána ébred, szopi és játszunk apával vagy sétálni megyünk. Aztán 8-9 körül fürdés, utána szopi és alszik reggel 8-ig. Éjjel kb. 1-2 alkalommal ébred enni. Napközben jól elvan magában, úgyhogy én tudok mellette házimunkát végezni. Nem így volt nálunk sem, de szép fokozatosan rászoktattam a kislányomat, hogy egyedül is lefoglaljam magát, mert nekem sem volt mellette idõm még wc-re menni sem. Most sokáig elvan a kiságyában a zenélõ forgóval, az adamo hintájában vagy a pihenõszékében.

Szia! Nálunk így néz ki a napirend: reggel 8 körül ébred, szopizik és utána végig ébren van (max fél órákat szundít az adamo bölcsõben vagy a pihenõszékében vagy babakocsiban), a délutáni 2-3 óra körüli szopinál elalszik és 3-4 órát alszik. Utána ébred, szopi és játszunk apával vagy sétálni megyünk. Aztán 8-9 körül fürdés, utána szopi és alszik reggel 8-ig. Éjjel kb. 1-2 alkalommal ébred enni. Napközben jól elvan magában, úgyhogy én tudok mellette házimunkát végezni. Nem így volt nálunk sem, de szép fokozatosan rászoktattam a kislányomat, hogy egyedül is lefoglaljam magát, mert nekem sem volt mellette idõm még wc-re menni sem. Most sokáig elvan a kiságyában a zenélõ forgóval, az adamo hintájában vagy a pihenõszékében.
Szia! Elsõ válaszolónak jó tanácsa van. Adamo hinta! Hidd el, megéri megvenni! Holnap lesz 2 hós kislányom. Áldom aki kitalálta. Vateráról olcsón tudod megvenni. Enyém sem volt el, mindig sírt, folyton a kezemben volt, mert nem bírtam hagyni a kiságyban. A hintában olyan nagyokat alszik :-) Nappal folyton ott van, plüssöket raktam fel neki, azokat szépen nézegeti. Persze foglalkozok is vele szopi után, de nekem is van dolgom. Kibeszélgetjük magunkat :-), aztán elkezd nyûgösködni, jön a hinta, beszél az állatokhoz, aztán jól lefárad és alszik nagyot. Ha megébred elég csak meglöknöm és már megyek is vissza mosogatni, takarítani, mert szépen visszaalszik.
Nekem is ma 7 hetes a fiam, és pont ugyanezt akartam kérdezni!! :D Eddig sok bajunk volt, úgyhogy össze-vissza volt a napirend, ha ébren volt, szinte mindig sírt (hasfájás, székrekedés, volt hasmenés, nátha, szóval minden kijutott a 7 hete alatt szegénynek). Most vettem észre pár napja, hogy azért van ébren, mert kialudta magát, és unatkozik. Én letettem a játszószõnyegre, ma már kisebb idõt egyedül is elvolt, ill. a pihenõszék csodákra képes. :) Azt ki tudom vinni a konyhába is, amikor fõzök. Jönnek majd a minuszok, de baby tv-t is kapcsoltam már neki (nem hiszem, hogy látja, de tetszett neki, gondolom, a zene meg a fény).
A kérdező hozzászólása: Hú, igen... hát kicsi fiam ma 7 hetes. Reménykedem... Azért örülök, hogy Neked sikerült! :-)
Most 10 hetes. Kb. 2-3 hete van így, hogy már elvan magában is, elõtte sokkal hasfájósabb is volt ill. még nem igazán érdekelték a játékok, csak az ölemben akart lenni. Szépen lassan alakult ez és egyszer csak észrevettem, hogy már nem sír ha otthagyom.
A kérdező hozzászólása: Persze. Teljesen jogos és értem... Akkor mennyi idõs volt és most?
Hát nagy titkot nem tudok neked elárulni:) Egyszerûen, fokozatosan. Eleinte beraktam mondjuk a pihenõszékében, de én nem mentem ki a szobából. Vasaltam pl. mellette, de közben beszéltem hozzá. Aztán kimentem 5 percre, majd 10-re, de mindig visszakukucskáltam hozzá és mondtam, hogy szia kicsim, anya itt van csak éppen ezt vagy azt csinál stb. Persze sokszor õ is sír(t), fõleg, hogy hasfájós és enyhe refluxa is van. Mondjuk nyilván elkülönítettem a hasfájós sírást és az anya-gyere-foglalkozz-velem sírást. Amikor fájdalmában sírt, nyilván egy percre sem hagytam magára. Szóval így szépen fokozatosan ment a dolog, meg nyilván ahogy nõ úgy egyre több minden érdekli, csörgõk, játékhíd, fények, színek, úgyhogy elég jól leköti magát már egyedül is. Persze sokat játszom vele én is, de amikor fürdök/fõzök stb. muszáj egyedül hagynom.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ! Hogy szoktattad rá, hogy el legyen? :-) Egy kicsit én is gondban vagyok.
Nekem most 8 hetes a pici fiam. A napi rendünk kisebb változásokkal: reggel kelés 6-7 között, utána szopi. 1, 5-2 óra nyûglõdés vagy vigyorgós játszadozás után(hasfájástól függõ opció) után ismét szopi (olyan 9 körül), majd délig alvás. Én ilyenkor szedem össze magam. Délben szopi, utána háromig szórakoztat, mosoly-sírás-szopi(igény szerinti szoptatás szépsége:) )-hinta-mosoly...3-4-tõl alszunk(bent vagy kint) 5-6-ig, utána szopi, nálunk sem maradhat ki a játszás apával, aki megfürdeti 1/2 8-1/2 9 között, majd újra szopi és ismét a hasfájástól függ az elalvásig eltelt idõ hossza és tartalma. Szerencsénkre olyan aranyos kis pasi, hogy az estét átalussza, amiért anya nagyon hálás!:) Én sem tudok mellette nagyon semmit sem csinálni. Segítségem csak a férjem van, de õ nappal dolgozik, így mindig úgy érzem, hogy el vagyok-és szerintem nem csak úgy érzem-havazva.
A kérdező hozzászólása: Hol kapható a hinta és hova szereltétek fel?
Nem tudsz bimbóvédõvel szoptatni? Mert nekem is befelé fordult a bimbóm, de azzal 10 hónapos koráig szoptattam a lányom(magától hagyta abba).
Az utolsó válaszoló nagyon hasznos tanácsot adott. Én is ezt tanácsolom! Mint már írtam én R-med bimbókiemelõt használtam, de az Aventes is tuti jó! Ha kipróbálod kérlek írj már ide sikerült e? Nagyon érdekelne és sok sikert kívánok!
Én mindig fogtam a bimbóvédõt, úfy szoptattam, így nem jött le. Vettem Avent Niplette vákuummal mûködõ bibmókiemelõt, amire azt írták, hogy csak terhesség alatt lehet használni, de nekem szülés után is remekül bevált, kb. 3 hetes lehetett a kislányom, amikor elkezdtem simán, bimbóvédõ nélkül szoptatni, azóta sincs gond, pedig durván befele fordult a mellbimbóm, a szülõszobán nem is tudtam szoptatni, ha a csecsemõsök nem hoznak kiemelõt, nem is tudom, mi lett volna.
Én is fejtem a tejem az elsõ 6 hétben, befelé forduló mellbimbó miatt. Aztán újra megpróbáltam szoptatni és ment. A mellszívó már biztos kiemelte a mellbimbódat egy kicsit és a babád is lehet hogy erõsödött születése óta. Próbálgasd csak folyamatosan, hátha egyszer ráérez. Esetleg próbáld meg úgy, hogy szoptatás elõtt kicsit megfejed a melled, hogy ezzel is kiemelkedjen a bimbód, könnyebb lenne neki elkezdeni a szopit. Azért mertem ajánlani a próbálkozást a szopival, mert azt írtad, hogy nem tudott, de lehet hogy azóta tud, bízz benne és magadban, sokat erõsödhetett azóta. Gyakoribb fejéssel biztos tudnál valamit javítani, de én is tudom, hogy az nagyon fárasztó, sok kitartás kell hozzá. Minden jót nektek!
Tanácsadó látott már? Mert ha tudnál mégis szoptatni, akkor már nem is lenne probléma a fejt tejmennyiség... Többféle trükk is létezik egyébként, hogyan lehet megpróbálni belecsempészni a baba szájába a mellet ill. megtanítani neki a helyes rákapást. De ehhez a legjobb az lenne, ha élõben látna titeket egy szakember, mert akkor célzottabb javaslatot tudna tenni.
Én is csak fejek de nekem is csökkent a tej mennyisége, én 4óránként fejek nappal, éjjel nem így reggel van 60ml, napközben 30ml fejésenként! Most én is azt fogom csinálni, hogy gyakrabban fogok fejni, éjjel is kéne de olyan fáradt vagyok, hogy nincs hozzá erõm.
R-med bimbõ kiemelõ!!! Próbáld ki! Egyszerû a használata és nem is drága. Én ennek köszönhetem, hogy ma is tudom még szoptatni 8 hós kislányomat. Bár nekem lapos volt a mellbimbóm, de lehet, hogy befelé fordulónál is beválik. Veszíteni nem fogsz vele mert tényleg nem drága max 1500ft.
a tesóm kislánya korababa volt és nem tanult meg szopizni. Majdnem 2 éves koráig volt anyatejci. Valóban bejön a gyakoribb fejés és az éjszakai fejés is sokat jelent. Próbáld ki. Sok sikert!
Nekem is befelé forduló volt. Én úgy csináltam hogy a mellbimbót két ujjam közé vettem, összeszorítottam és úgy adtam a szájába. az enyém azonnal rákapott, és egy idõ után már magától tudta hogy kell. Nem tudom nálad beválik-e? Egy próbát megér!
A kérdező hozzászólása: Azzal kezdtem a kórházban is, de nem jött össze. Fel mérgelte magát és állandóan leverte a kezével, kész kinlódás.
Minél gyakoribb a fejés, természetesen annál több tej termelõdik, de hosszútávon ez mégsem jó megoldás, mert nagyon kimerítõ az anyának, fõleg, ha éjjel is fej. Mindenképpen az lenne a megoldás, hogy a Te melledbõl szopizzon, de most már nyilván az is bonyolítja a helyzetet, hogy idáig cumisüvegbõl kapta, így valószínûleg még nehezebben fogadja el az anyamellet. Ha pótlás kell, azt sem szabad cumisüvegbõl adni (szóba jöhet a pohár, a kiskanál, a fecskendõ, a szoptanít készülék, amíg a tejtermelés el nem éri a baba igényét). Nem tudom, hogy most mi a helyzet, mennyire sikerült visszaszoktatni a babát a cicire a korábbi tanácsok alapján, de ha még mindig fennáll a probléma, akkor tudok ajánlani olyan szoptatási tanácsadót, aki nem csak tanácsot ad és elmegy, hanem telefonon tartja veled a kapcsolatot, egészen addig, amíg meg nem oldódik a probléma. Mivel nem megy házhoz, ez ingyen van. Az biztos, hogy sok türelem kell hozzá, sokat kell kísérletezni, de nem szabad feladni, mert biztos meg lehet találni azt a módszert, ami eredményre vezet. Sok erõt és kitartást kívánok Neked!

Jollakik? Kislányom eddig 140-160evett. Most meg 100-110 eszik 2 honaposak vagyunk.

kiszopiza mindkét mellet aztán lemérem és csak 100 110gr eszik.nem sir és jokedélyü de én aggodom..ja meg a kezét rágja szivja...ha valaki tapasztalt ilyet ..irjon

Legjobb válasz: Felejtsd el a mérleget.Te sem eszel mindig ugyan annyit.Én 2 évig szopiztattam de csak 4-5 hetente mértem.Úgy is észreveszed ha nyugtalan, vagy nyafogós.A mérleg csak stresszeli az anyát mikor néha kevesebbet mutat.(mint nálad most). A tesóm védõnõ,és õ sem javasolja a mérleget.Rakd el ja szekrény mélyére és hidd el nem fog a babád lefogyni.Csak szopiztass nyugodtan, és ne foglalkozz mással.

Felejtsd el a mérleget.Te sem eszel mindig ugyan annyit.Én 2 évig szopiztattam de csak 4-5 hetente mértem.Úgy is észreveszed ha nyugtalan, vagy nyafogós.A mérleg csak stresszeli az anyát mikor néha kevesebbet mutat.(mint nálad most). A tesóm védõnõ, és õ sem javasolja a mérleget.Rakd el ja szekrény mélyére és hidd el nem fog a babád lefogyni.Csak szopiztass nyugodtan, és ne foglalkozz mással.
Az én kislányom is két hónapos, van hogy két cicbõl 170-et szopott, volt hogy 100-at, van hogy egy cici elég neki. Ha nem sír szopás után, jókedélyû, hízik, akkor nincs gond. Én már vissazvittem 1 hete a mérleget, nem méregetem. Ha nincs nyûg szopi után, akkor elég neki, amennyit szopik, nem mindig esznek ugyanannyit, mint ahogy nekünk is más az étvágyunk, van hogy többet, van hogy kevesebbet, de napszakonként is változhat. Ne aggódj, az rosszabb, a kézrágás pedig valószinû 2 hónaposan indul be, mert az én lányom keze is állandóan a szájában van, és szívja, cuppog. :)

2 hónaposak vagyunk. A szopi sokszor 1, 5-2 óra. Én már idegileg kész vagyok. Ugy érzem inkább a tápszer. Mit tegyek hogy elfogadja a cumis üveget?

Legjobb válasz: Most ez a dolgod hogy szoptass!!! De ha neked könnyebb beönteni a szájába a tápot csak sajnálni tudlak.

Most ez a dolgod hogy szoptass!!! De ha neked könnyebb beönteni a szájába a tápot csak sajnálni tudlak.
Minden elõttem szólóval egyetértek (fura mi? :) ) a lényeg az hogy a szíved mit súg..igaza van az utolsónak, ha CSAK az elvárások miatt akarsz szoptatni, akkor tényleg hagyd a csudába..szenvedés lesz minden egyes napotok...Ha viszont szíved szerint szoptatnád, amíg lehet, akkor megoldást kell találnotok, másfél-2 óra alatt már biztos hogy nem az éhségét, szomjúságát csillapítja.2 hónaposan már erõs, és ügyes megeszi ami neki kell kb.10 perc alatt. A többi "cumizás", elhiszem hogy idegesít vagy fáj, vagy kellemetlen a felázott mell. Ha 10 percig érzed hogy rendesen szívott, vedd le a cicirõl, ha nagyon szopi mániás, cumival is bepróbálkozhatsz valahogy ki kell húzni 2, 2és fél óráig legalább a következõ szoptatásig, mert így sose fog meggyógyulni. Én mindig más pozícióban tettem mellre, és legkevésbé a hónalj tartás fájt. Mi is rengeteget küzdöttünk, de ha a szíved, meggyõzõdéset azt súgja, akkor megéri "szenvedni". Én nem bírtam volna elviselni, hogy tápszert kapjon, csak azért mert én nem tettem meg minden erõfeszítést és kényelmesebb lett volna esetleg az üveg. Az immunanyagok átvitele egyébként 6 hónapos korig is nagyon fontos, mert egy 2 hónapos babának még nagyon fejletlen a saját immunrendszere és 3-4 hós korra már a lepénybõl kapott immunanyagok is elfogynak, szóval a tejben lévõ marad számára. És a szopiztatás nagyon kényelmes szerintem, ha mentünk valahova, semmi elõkészület nem kellett, bárhol meg tudtam etetni, itatni. Igaz, hogy így csak én tudtam ezeket megtenni, de olyan fájdalmasan hamar eljön az az idõ, mikor már bárki megetetheti helyettünk, és egyre inkább távolodik el a kisgyerek:) )Olyan rövid ez az idõ amig még ilyen közel lehet hozzánk. Bocs hogy ilyen hosszú voltam...
Sokszor nekem is volt úgy, hogy csak engem akart a lányom, de nem volt éhes. Ez a 1, 5 óra tényleg szopival telik el? Lehet hogy a hasa fáj, vagy tényleg a közelségedre vágyik. Türelem, kitartás. A cumisüveget nekem sem hajlandó elfogadni a lányom pedig már 5 és fél hónapos. Nem is fogadta el soha, ezért ha bárhová megyünk állandóan szopizni kell 2 óránként még ma is. Szerintem próbáld még egy kicsit, esetleg elvenni tõle, ringatni, beszélgetni aztán egy óra múlva megint megkínálni. (bál lehet hogy ezt már próbáltad) Hidd el (biztos ezt is tudod) az anyatjenél nincs jobb. Én most kezdtem meg a gyümik adását, és van amikor nem úgy szopizik amennyit szokott és már hiányzik!
Szia, én értem, hogy érzel.. Nekem az elso hónap nehéz volt, mire megszoktuk a szoptatást, kezdett fogyni a tej. Rettenetesen kétségbe estem, rossz anyának éreztem magam, és mindent megtettem, hogy visszahozzam. 3 hónaposan már biztos voltam benne, hogy nem elég, pótolni kellett, minden szopizás után sírt a babus is, én is. A 4. hónaptól pedig fejtem, surun, és uvegbol kapta, de így is annyi lett a tejnek, 5 hós korátol tápszeres. Igen, a legjobb szoptatni, de az anya is csak emberbol van, és bizony van, hogy kimerul és kiborul, nincs ezzel semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Lemértem vacsoránál 20 perc után még csak 50-et szopizott, úgy hogy az elején ömlött a szájába a tejcsi. :( Rossz a technikája? Tudok ezen segíteni?
Becsülendõ a hozzáállásod!! Akkor ezek szerint van tejed, lehet hogy megoldás a fejés nektek! :) Kívánok nektek sok sikert! Szerintem menni fog! :) Ja a negyedik voltam.
Szia.Szerintem is próbálkozz a fejéssel, majd add oda neki cumisüvegbõl, ha nem akarja elfogadni ne add fel, azt is meg kell tanulnia, hogy azt hogy kell szívnia.Nekem is jó pár napos küzdelem után sikerült(nálunk is az Avent-os cumisüveg vált be)Kísérletezz!Hatalmas élmény, mikor sikerül!Én is így voltam mint te, csak neki a hasa fájt a szopizástól, mert lassan jött a tej és csak kapkodta a levegõt, mert türelmetlen volt.Azóta lefejem és max.20 perc alatt megeszi, néha azért add neki oda a lefejt cicit egy kicsit, mert õk ügyesebben kitudják szívni, meg neki is kell anya közelsége!Sok sikert, kitartást és türelmet, meglesz az eredménye!!
Szia, Szerintem sem lesz semmi baja a tápszertõl! Én 2, 5 hónapig tudtam szoptatni, de a vége már kész szenvedés volt nekem és a babának is. (borzasztó érzés volt tudni, hogy éhes maradt és csak sírt hogy még kell neki, de már nem volt mit kiszívni.) Hogy kíméld a melled próbáld meg a bimbóvédõt, nekem bevált! Szerintem semmivel nem kényelmetlenebb tápszert adni, hiszen már pillanatok alatt elkészíthetõ és nem nagy macera. Aki ezért elítél, tényleg nem szenvedett még a szoptatással!
Volt benne részem, hetekig szenvedtem mig lett tejem rendesen de megérte mert lassan 7 hónapja szoptatok. Ha akkor nem akartam volna ennyire szoptatni akkor most tápos gyerekem lenne. Kenegesd valamivel és próbálkozz!! Nagyon meg fogja érni.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, de gondolom még nem volt benne részed, milyen az amikor szétázott a melled a gyerek szájába, de már megint kérné! Próbáld ki és akkor megértesz engem is.
szia, elozo vagyok. Az ilyen kimerult anyukáknak biztos nem esik jól a Szoptatni Szuperul tudo anyukák kemény bírálata. Elég a gond anélkul is...Ne csuggedj, amíg tejed van boven, szerintem se add fel, ha máshogy nem megy, probáld tényleg fejni, az gyorsabb, és tudod, hogy jollakik vele. Megvan viszont a rizikó, hogy ha megszokja az uveget, lehet, hogy késobb sem fogja kérni a cicit. Ha most nem fogadja el, válassz olyan cumisuveget, amely a mellbimbot utánozza, nekunk az vált be. Sok sikert, kitartás!!!
Nemis ertemm miert kell ajandek 2 honapra..:D hat te is vegyel mwki macit:)
Alapvetõen te ismered... szóval kiindulhatnál abból, hogy mit szeret. De lehet valami hasonlóan általános is. Mint pl. egy szexi kép önmagadról, amit dedikálsz vagy valami ilyesmi.
Ez most lehet, hogy hülyeség, de én egy bugyimat adtam neki oda még anno... :)
Macis pizzát!
Azért az hülyén néz ki, ha nem ad cserébe semmit, ami rá emlékezteti, Õ meg kapott tõle valami ilyesmit. Valami kis dolgot, de ne ékszert vagy alsónemût/ruhát, az még 2 hónapnál szerintem túl korai. Mondom elmész ajándék boltba és nézel valami aranyos dolgot.
Cseréljetek melleket... a szoptatós dajkáknak is jó a változatosság és nektek is... elvégre 2 hónapos korban még szopik az ember...
a testedet :P egyébként szerintem semmi extrát, valami kis egyszerû ajándékot.
Most mondanám, hogy 4 doboz sört meg egy sokán-sajtos pizzát, de olyat kellene, ami megmarad, mert hát a maci is olyan, hogy maradandó ajándék. Valami kicsi kis kabala szerû dolgot ha adsz cserébe neki, elmészegy ajándék boltba és körülnézel. Csak ne plüss dolgot adj neki, mert az szerintem sznassz hatást kelthet, hogy õ is azt adott és most te is hasonlót adsz.
Nekünk elég egy jó forró csók, meg egy ölelés :) 21f ne aggódj
Szereintem adj egy neki egy jó fincsi vacsit egy forró fürdõvel kísérve és egy szexi fehérnemûben egy jó kiadós szexet :D hidd el nem rakja egy hamar zsebre

2 hónaposak vagyunk és a háziállatán kívül senkijével sem találkoztam még. Miért? 16/L

Egyszer voltam náluk, akkor is felszaladtunk ledobni az iskolatáskánkat és aztán mentünk is. Õ viszont már lespanolt a családommal, sokat van nálunk, minden barátommal jóban van. Én egy barátját ismerem közelebbrõl, párral vagyok köszönõviszonyban, de ennyi. Fel sem merült benne, hogy bemutasson bárkinek, pedig nagyon szeret, és érzem is. Én vagy paranoiás vagy szégyellhet esetleg?

Legjobb válasz: Van szád, használd másra is... mondjuk kérdezd meg

Van szád, használd másra is... mondjuk kérdezd meg
Mert nincs neki.
16 évesen közel sem olyan komoly a kapcsolat, hogy bemutasson a családjának. Majd fél év, egy év múlva visszatérhetsz erre a kérdésre.
Én pl a saját családomát meg lakásunkat szégyellem, ezért nem hozok haza senkit.
A kérdező hozzászólása: elõtte barátok voltunk 8 hónapig, megkérdeztem már tõle és azt mondta, a családja nem túl érdeklõdõ minek mutasson engem be nekik. nyilván 16 évesen lehet, hogy nem éeltre szóló kapcsolat, engem inkább az zavar, hogy õ már mindenkimet jól ismeri, én viszont nem ismerem a hozzá közelállókat túlságosan
az, hogy te bemutattad otthon, a te döntésed. ne hibáztasd ezért. szerintem 2 hónap kevés ahhoz, hogy valakit otthon bemutasson. várj egy kicsit, és ne erõltesd.

2-hónapos vagyok szeretnék elmenni magamtol 4d-re. Szegeden hol van ilyen? Ahol egyböl fogadnak. És mennyibe kerül?

Legjobb válasz: A MediCenter Szakorvosi Rendelõintézet Szegeden, a Petõfi Sándor sgt. 39. szám alatt található, a Belvárosban. Intézetünk könnyen megközelíthetõ autóval (az épület zárt udvarában térítésmentesen parkolhat), villamossal (4, 4A) és autóbusszal (10, 20, 76, 11, 11Y, 21, 21Y) is.

A MediCenter Szakorvosi Rendelõintézet Szegeden, a Petõfi Sándor sgt. 39. szám alatt található, a Belvárosban. Intézetünk könnyen megközelíthetõ autóval (az épület zárt udvarában térítésmentesen parkolhat), villamossal (4, 4A) és autóbusszal (10, 20, 76, 11, 11Y, 21, 21Y) is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.De oda magamtol bemehetek nem fognak szolni, hogy majd csak 20-dik héten menjek??????
Nem hiszem, hogy szólhatnak érte... Csak még elég keveset fogtok látni, ennyi... mi épp ezért várunk még, pedig nagyon kíváncsi vagyok már!! Mint mindenki! De szerintem jelentkezz be, hívd fel õket, itt Bp-en be kell jelentkezni!
Szegedi Tudományegyetem ÁOK Szülészeti és Nõgyógyászati Klinika 6725 Szeged, Semmelweis u. 1. (06 20) 222-0000
Nem szól senki, csak telefonálj oda elõtte. Ez a te döntésed+a te pénzed, akkor mész 4Dre, amikor csak akarsz. :) )

2 hónapos vagyok, be van gyulladva az ínyem, mit csináljak? Nem lesz baja a babának?

Legjobb válasz: A babának nem lesz semmi baja. Én viszont a helyedben elmennék fogorvoshoz, és majd õ javasol valamit. Terhesség alatt gyakori probléma az ínyvérzés, érzékenység, a fogak is jobban romlanak. Nehogy otthon kezeled magad, aztán ebbõl kifolyólag probléma lesz a fogaiddal, meglazulnak, stb.

A babának nem lesz semmi baja. Én viszont a helyedben elmennék fogorvoshoz, és majd õ javasol valamit. Terhesség alatt gyakori probléma az ínyvérzés, érzékenység, a fogak is jobban romlanak. Nehogy otthon kezeled magad, aztán ebbõl kifolyólag probléma lesz a fogaiddal, meglazulnak, stb.
Próbáld ki a LACALUT fogkrémet, nekem segített! Ha nem múlik el tõle pár nap múlva, szerintem menj el fogorvoshoz! DM, Tesco, mindenféle áruházban lehet kapni, 800-900 ft körül van.
Menj el fogorvoshoz, ne kezdj házi gyógyításba.Mi van ha tovább terjed? A doki majd leecseteli. S szóljál, hogy kismama vagy.

2 hónapos fiamnak 3 naponta volt széklete. Most 4 hónapos múlt, 2 hete adok neki gyümölcsöket, és most 5 napig nem volt. (6. nap reggelén lett. ) Én úgy tudom naponta kellene lennie. Szerintetek ez normális? Vagy vigyem el orvoshoz?

Nem fájt a hasa,nem volt ny?gös.

Legjobb válasz: Ha elolvasná néhány válaszoló a kérdést...Most 4 hónapos és 2 hete kap. Nem 2 hónapos. Kérdezd meg az orvost, lehet fogja neki az a gyümölcs.

Ha elolvasná néhány válaszoló a kérdést...Most 4 hónapos és 2 hete kap. Nem 2 hónapos. Kérdezd meg az orvost, lehet fogja neki az a gyümölcs.
2. Vagyok, bocsi tényleg elnéztem a kérdést! De lehet szorulása a gyümölcstõl is, amíg meg nem szokja a bélrenszere a szilárdat. Nekünk is így volt, kb 1 hónapig.
A kérdező hozzászólása: Anyatejes.De nekem azt mondták hogy adjak neki gyümölcsöt. :( Akkor most hagyjam abba?
Túl korán kezdted a gyümölcs adását, ha anyatejes :( Ha csak anyatejet kapna, normális lenne, hogy nincs kaki több napon át. Ha kevert táplálású, vagy csak tápszeres, akkor kellene lennie.
2 hónaposnak még ne adj gyümölcsöt! Legkorábban 4 hósan tudják megemészteni, anyatejes babánál 6 hósan is elég kezdeni! Nem tudja megemészetni még a szilárdat ezért lett még ritkábban széklete! Ha CSAK anyatejet kap teljesen normális ha napokig nincs kaki, azt teljess mértékben hsznosul.
Szerintem nem baj, 1 hétig rendben van. Ha nem fáj a hasa, és tényleg nem nyûgi akkor ne aggódj. Bár bevallom én is szoktam, mert a 2 hónapos kisfiam is néha kakisztrájkba kezd, de eddig 2 naponta azért volt neki, még ha az az utolsó pillanatban is. :) A fiad anyatejes?
Én elolvastam a kérdést és változatlanul azt gondolom, hogy ha anyatejes, négy hónapos és két hete kap gyümölcsöt a Baba, akkor túl korán kezdte a Kérdezõ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!