Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos tegnap kapta (13 db)

Tegnap kapta meg kislányom a 2 hónapos oltást. Ma kivihetem sétálni?

Nem volt lázas,egész nap aludt.Ma már nevetgél,jókedv?.Kivihetem így?Olyan jó id? van.

Legjobb válasz: Ez csak természetes! Ilyen szép idõben nem is szabad benn tartani a babát! A friss levegõre egy betegnek is szüksége van. Mi tegnap a 3 hónapos oltást kaptuk, és megyünk mi is majd sétálni!

Ez csak természetes! Ilyen szép idõben nem is szabad benn tartani a babát! A friss levegõre egy betegnek is szüksége van. Mi tegnap a 3 hónapos oltást kaptuk, és megyünk mi is majd sétálni!
Persze, hogy kiviheted:) Mi kedden kaptuk meg a 3 hónapos oltást, volt egy kis sírás, de azért nem olyan mint a 2 hónaposnál (akkor 2-t kapott) Nem lázasodott be egyiknél sem, ahogy hazaértünk egybõl adtam neki egy fél Germicid kúpot. Egész nap jókedvû volt, nem is látszott rajta, hogy szurit kapott. Mi még aznap sétáltunk :)
Nyugodtan kiviheted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Már hiányzik a levegõ. :-D
mi is tegnap kaptuk meg a 2 hósat, és ráadásul 2-t mert a prevenárt is most kapta.nagyon hõsiesen viselte.nem lázasodott be, igy ma reggel már ki is vittem egy kicsit. nálatok hogy zajlott az éjjszaka?sokaktól hallottam h végigaludta a gyerek az éjszakát, de az én fiam 2szer is felkelt enni.pedig reménykedtem h végre lesz egy nyugodt éjszakám, de nem igy volt

Tegnap kaptam meg 2 hónapos német boxer kutyámat, a tenyésztőtől kaptam kb 1 kg Friskis Junior tápot. Mennyit ehet 1 étkezéskor és napi hány alkalommal?

Még az is érdekelne hogy miért remeg. Környezet változás miatt? Kb 15 fokos helyiségben van tartva.

Legjobb válasz: A tenyésztõ volt képes Friskiest adni? Nem kaphat szegény eb normális tápot? a 15 fok elég neki, de egy két hónapos kutyának nagy stressz a környzetváltozás, nem engeditek be legalább az elsõ egy-két éjszakára?

A tenyésztõ volt képes Friskiest adni? Nem kaphat szegény eb normális tápot? a 15 fok elég neki, de egy két hónapos kutyának nagy stressz a környzetváltozás, nem engeditek be legalább az elsõ egy-két éjszakára?
Ha te mindent ennyire görcsösen és szó szerint veszel, ha ennyire nem vagy képes értelmezni a dolgokat és tovább gondolni, akkor hagyjuk. Reméljük a te kutyád nem lesz beteg, ideggyenge, agresszív, és nem pusztul el 2-3 éves korában. A szaporítónak remélem jó sokat fizettél, karácsony elõtt gondolom jól jött neki a lóvé, meg persze hadd hozzon le szegény még 10-20 almot, hisz olyan jó a vérvonal, mindenki ácsingózik a kutyáiért.
Csak reménykedni lehet, h megúszod probléma nélkül. A boxer nagyon felkapott fajta lett, elég nagy számban szaporítják, ráadásul beteges is a fajta. Ha nem figyelnek oda, h csak egészségügyi szûrésekkel rendelkezõ és mentes egyedeket párosítsanak, akkor szinte borítékolható a baj :( Nem csak dp lehet a gond, hanem szív, epilepszia, rák és még sok minden más. Elég sok boxert ismerek, nem találkoztam még olyannal, aki szaporítótól van és nincs semmi eü gondja. Remélem tényleg, h neked mákod lesz.
szobatisztaságra hogyan nevelitek? féléves koráig legyen bent veletek. Kan amúgy a kölyök? :)
A kérdező hozzászólása: kan a kutyus , szoba tisztaságra úgy próbáljuk ha be piszkít a házba akkor fel takarítjuk a vég termékét és oda hívjuk, etetés ivás után fél-1 órával kimegyünk vele. de ha van jobb módszeretek azt szívessen meg fogadom és köszönöm.
A kérdező hozzászólása: ki visszük az udvarra a vég termék és oda hívjuk az elõbb ezt rosszul írtam
Nem fogja a kettõt összekötni.Próbáld rajtakapni, amikor még szimatol vagy már éppen a dolgát végzi és vidd ki.Ha kint végzi el, nagy dícséret neki, vagy valami finom falat.Éredés után, evés után ki kell vinni rögtön, vagy nagyon figyelni, mert akkor végzik el a dolgukat leggyakrabban.
A végterméket ne hurcoljátok sehova. A kicsit minden evés, ivás, alvás, játék után ki kell vinni oda ahova szeretnétek ha végezné a dolgát, ha sikerül nagy dicséret, üdvrivalgás stb. Ha mégis besikeredik (befog eleinte) szó nélkül feltakarítjátok ecetes vízzel (domestos felejtõs, ammónia van benne ami a vizelet egyik alkotóeleme) Utólag ne szidjátok, és isten ments, hogy az orrát beledörgöljétek meg hasonló baromságok. Ha éppen az orrotok elõtt kezdi el, csak akkor lehet szidni, én ilyenkor fel is kaptam és kiszaladtam vele az udvarra.
A kaja, amit kap tényleg gyenge minõségû és inkább több, mint kevesebb gazdának nincs problémája a szaporított kutyájával.reméld, hogy téged elkerül, mert inged gatyád rámegy a kezelésére.Csak megjegyzem, hogy szintén jó helyrõl vásárolt kutyára, most költenek vagyonokat ismerõsök és lehet altatás lesz a vége, mert nem gyógyítható.Ott sem szûrték a szülõket, az egyébként örökletes betegségre.
A kérdező hozzászólása: proplan puppy táp jó neki????
Ismerõsöm több mint 40 éve tenyészt boxert, aranykoszorús mestertenyésztõ, sok gyõztes kutyát felnevelt. Eleve úgy ad ki kölköt, hogy törzskönyvvel, fullra oltva, féreghajtva, szerzõdéssel. Ismeri a vérvonalakat és tudja, melyikre mi a jellemzõ, akár betegségek is. A boxer a dp-n kívül hajlamos szívproblémákra, epilepsziára, veseproblémákra, bõrproblémákra. Még a tenyésztõnél is elõfordulhat, de szaporítónál százszor inkább.Attól, hogy ismerõstõl vettél és jó körülmények között tartja a kutyáit, még szaporító.Mivel biztos hogy nem kaptál garanciát tartalmazó szerzõdést, mit csinálsz, ha olyan öröklött problémája van, amire akár százezres nagyságrendû összeget költhetsz?Annyiból vehettél volna normális helyrõl is kutyát. Vagy ha a 2 éves kutyádat majd le kell altatni veseelégtelenség miatt?Ilyen boxert is ismertem, szintén "jó helyrõl"volt szaporítótól.
Pro Plan is tele van gabonával, csak a reklámja jó.Amit a Nestlé gyárt tápot, azzal alapból bizalmatlan lehetsz. Fentebb írták a Brit tápokat, olcsóbbak és jobbak.Megrendelheted pl.itt, én innen szoktam.5 ezer ft felett ingyenes a kiszállítás az egész országba: [link] Egyébként a tenyésztõ ismerõsöm is évekig a Pro Plant etette, de a végén mindegyik kutyája allergiás lett.Lehet hogy az összetételén változtattak valamit. Tápot váltott és egyik kutyájának sincs azóta baja.
A kérdező hozzászólása: Sajnos a környéken ahol élek nem találtam brits tápot , netrõl pedig nem szeretnék rendelni , sajnos volt pár rossz tapasztalatom internetes rendeléssel kapcsolatban... viszont royal canin-t találtam 1580/kg , de valamiért pro plant ajánlották és dicsérték tápszer boltban.
Hmm, nekem mindenki azt tanácsolta, hogy kaja ELÕTT sétáljon a kutya, hogy ne tele hassal fusson, és kapjon bélcsavarodást. Nem tudom, hol az igazság. :)
1500-ért nagyon drága a royal, nálunk még a piacon kimérõsben is 1200/kg (neten nagy kiszerelésben kb 700-800 ft kilónként) Jó áron pedig csak neten tudod beszerezni ezeket a tápokat, nekem soha semmi gondom nem volt még, pedig amit csak tehetek (nem csak tápot)én már netrõl rendelem, akár külföldrõl.
A kérdező hozzászólása: vagyishogy szaporítótol származik 1 kutya akkor 100%-ban displaziás lessz? továbbá ha az dember szaporítótol vesz akkor elkönyvelhetõ h menhelyen köt ki 2-5 %-ka?
Van háromféle kutya. Egyik a menhelyi/sintértelepes, akit megkapsz ingyen. Másik a tenyésztõ kutyája, a TENYÉSZTÕÉ, akiért, ja ki kell perkálni a 100-150 ezret vagy többet alaphangon, de nem lesz dp-s, nem rontja a fajtáját, szerzõdést kapsz hozzá... Soroljam? A harmadik meg szaporító, a haver, a nagyi, a szomszéd bácsi aki gyártja a kutyákat, lehet jó körülmények között de mindenképpen tönkreteszi a fajtát a hozzá nem értésével, adja a szûretlen beteg kutyákat a jóhiszemû embereknek akik azt hiszik azért mert ismerik az eladót az garancia. Hát nem. Ha dp-s lesz a kutyád ki fogja perkálni a mûtét árát? Te. Egy tenyésztõnél? Mondjuk nem lesz dp-s. EZÉRT nem veszünk szaporított kutyát. És valóban, a véleményem az, hogy az ilyen kutyáknak nem kell megszületniük. A tiéd nálad van oké, de nyakamat rá hogy az alom 7-8 kölykébõl 2-3 menhelyen köt ki az elkövetkezõ öt évben.
Az én boxerem 4 hónapos, és 95%-ban szobatiszta, az az 5% meg az, amikor hosszabb idõre hagyom egyedül otthon, mint ameddig tartani tudja vagy ha nagyon-nagyon játszik, és hirtelen már nem tudja tartani. Én nagyon nem javaslom, hogy a kutya a család életterén kívül cseperedjen a elgfogékonyabb korszakában. Mikor tudja megtanulni az együttélés szabályait, az alapokat, ha most elszalasztjátok?
Valószínûleg azért remeg mert fél (vagy fázik ha kiraktad ilyen hidegben). Friskies tápot én semmiképpen nem ajánlanám, fõleg ha már fajtiszta kutyát vettetek. Szerintem elég max egy csészényi, de jobb lenne tudni az etetési útmutatót, neten talán fent van valahol.
Pff..nagy tenyésztõ lehet ha friskiest adott, nyakamat teszem rá hogy szaporítótól hoztad. Szerencsétlent elszakítod az anyjától 0 immunrendszerrel 15 fokos helységbe. Ez olyan mint egy 1 éves kisbabát bezárnál egy pincébe.. Elõször is vegyél normális tápot (brit, taste of wild, select gold, orijen, eukunauba stb.), holnap elsõ dolgod legyen állatorvoshoz vinni ki tudja be van e oltva normálisan, meg hát ha olyan helyrõl van lehet nem is egészséges. Aztán vidd be a lakásba, és majd tavasszal legyen csak kint, ez a 3 hónap tél pont megfelelõ lesz a kiszoktatáshoz majd késõbb, napi 1 fárasztó séta minimum ha már megvan minden oltása, féreghajtása. És olvass rengeteget a fajtáról, nevelésrõl, nézegess kutyás mûsorokat. Ha soknak tûnik inkább keress neki másik gazdit aki normálisan tudja tartani hozzá illõ módon.
A kérdező hozzászólása: Sajnos az oldalon is ujj vagyok így címszót korlátoznom kellet. Tegnap elõtt kaptuk 2 éjszakát velünk töltött szegénykém. Oltást már kapott farka le van vágva féreghajtva is volt jövõ 7-en jutok vele állat orvoshoz. Olvasok is elég sokat kutyákról, elég sokat törõdöm is vele babusgatom etetem napi 4 szer 2-maréknyi táppal de konkrétumot étkezési adagról nem találtam semmit , apropó mi a baj Friskis Junior-al????
Az a baj vele, hogy csupa gabona és adalékanyag (színezék, tartósítószer és mindenféle hülyeség amire a kutyának semmi szüksége). Vegyél neki egy jobb tápot. Nem sokkal drágábban pl. ott van a Brit Premium. Válaszd a Puppy vagy Junior változatot (nem tudom ebbõl pontosan milyen van), mindenesetre ez ezerszer jobb, mint a Friskies. Ja és a Darling, Chappi, Pedigree meg ehhez hasonló tápok ugyanúgy nem jók. Amúgy a 15 fok szerintem kicsit kevés egy rövid szõrû kiskutyának. Lehet az én kutyáim vannak elkapatva, de még a cane corsom is fázik hosszabb távon ilyen hõmérsékleten, pedig csupa izom nagy kutya. Imád a kandalló elõtt feküdni. Én biztosan bevinném a kicsit, akár az elõszobába. Milyen fekhelye van amúgy? Valahova be tud "kuckózni"?
Nem babusgatni kell, hanem magad mellé venni legalább az elsõ héten, azonnal orvoshoz vinni, és nem a leggányabb kajával etetni. Ha annyira utána néztél volna hogy a Friskies egy ócska [email protected], annál még a moslék is többet ér. Acana, Orijen, Brit, Eukanuba... Soroljak még jó tápokat? Tenyésztõ ilyet nem ad a kutyájának, újabb szaporítós kutya, várjuk további kérdéseid!
Itt egyes. 1) Nekünk a Brit Care vált be legjobban. Nem is a legdrágább, az eb szereti, és az emésztése is normálisan mûködik vele. 2) Nekem nem lenne szívem egy ilyen kis kutyát kint tartani, jobb lenne, ha veletek lehetne a házban egy jó darabig. 3) Ha tartósan remeg, akkor tessék elvinni az állatorvoshoz. 4) A tápokra általában rá van írva az adagolás, de nekem ezzel sohasem volt gondom, az eb mindig annyit evett, amennyire éhes volt.
Ja, és ha nem akarsz mindig tápot adni neki, akkor lehet ám fõzni is a kutyának (vagy megosztani vele a konyhai maradékot - rizs, krumpli, hús, zöldségek...csak olajos és fûszeres dolgokat ne kapjon).
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem babusgatni kell, hanem magad mellé venni legalább az elsõ héten, azonnal orvoshoz vinni, és nem a leggányabb kajával etetni. Ha annyira utána néztél volna hogy a Friskies egy ócska [email protected], annál még a moslék is többet ér. Acana, Orijen, Brit, Eukanuba... Soroljak még jó tápokat? Tenyésztõ ilyet nem ad a kutyájának, újabb szaporítós kutya, várjuk további kérdéseid! "Nem babusgatni kell" Ha babusgatom nem mellettem van????? (babusgatás= simogatás hozzá beszélés) "Leggányabb" kajával etetni , "Friskies egy ócska szar" káronkodás megy de indoklás nem. Egyébként utána néztem de nem tûnt fel semmi ami káros lenne kutyusom számára. Még 1 kérdés mi a különbség szaporítós és tenyész kutya közt??? Ez azért is érdekelne mivel úgy tûnik nekem mintha szívetek szerint meg is ölnétek szaporított-akat
A kérdező hozzászólása: A kutyus 1 kazánházban van kazántól kb 2 méterre. Kutyakosarat kapott , benne 2 gyapjú pokróc abban alszik , és 1 plüss bernáhegyi vigyáz az álmaira. Egyébként napközben sokat járhat be a házba. Csak estére sajnos nem tudom bent tartani mivel 2 hónaposan nem szobatiszta , padlóra piszkít :S amire a többi család tagom "allergiás" de ha mondjuk van valami ötletetek hogy a padlót ki kerülje az nagyon jó lenne. a fajta kutatása közben azt találtam 1 videóban hogy kint és bent is 1aránt tartható.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az 5-ös válaszoló vagyok. Leírtam, hogy miért nem jó a táp és mi vele a baj. Ha ezt nem tudod értelmezni, az elég nagy probléma. Egyébként itt az összetétele: Összetétel: Gabonafélék (4% kukorica), Hús és állati származékok (4% csirke), Növényi fehérjekivonatok, Olajok és zsírok, Növényi eredetû származékok, Különféle cukrok, ásványi anyagok, Zöldségek (0, 5% zöldség). A kutya alapvetõen húsevõ, tehát ha gabona van az elsõ összetevõk között, abból van a legtöbb a tápban, ami nagyon nem jó. Abban tápanyag nincsen, arra jó, hogy a kutya ne haljon éhen, de fejlõdni nem fog tõle normálisan. Hús és állati származék: az állati származékok a csõrt, tollat, patát meg ehhez hasonló vágóhidas maradékokat jelenti, ami azért kicsit sem ideális. Egy normális tápban min. 20-25%-nak kéne lennie a hústartalomnak, ami nem egyenlõ a fehérjetartalommal! Nem mindegy, hogy a fehérje húsból, valami melléktermékbõl vagy növényekbõl van. A tenyésztõ meg a szaporító között az a különbség, hogy a szaporító csak a pénzre megy, nem érdekli, hogy a kutya milyen betegségeket örököl, milyen a genetikája, milyenek a felmenõi. A legócskább táppal eteti, rendszeresen rossz körülmények között tartja az állatait, a szukát, majd a kölyköket nem viszi rendszeresen állatorvoshoz, mert hát az pénzbe kerül. A szerencsétlen szukákat folyamatosan elletik, és szerencsétlenek tönkre vannak menve idõsebb korukra, már ha megélik... Egy normális tenyésztõ odafigyel a fent említett dolgokra és a kutya, az adott fajta nemesítése az elsõ, nem az, hogy mennyi pénzt keres vele.
Leírták fentebb, hogy a Friskies miért szar. Mert tele van minden olcsó cuccal, ami a kutyának nem kell, ahelyett, hogy a szükséges cuccokat tartalmazná. Egy kölyökkutya fejlõdéséhez fontos a jó minõségû táp, amiben az összetevõk megfelelõek, a Friskies, Chappy és társai nem ilyenek. A szaporítással nekem az a fõ bajom, hogy amikor tele vagyunk kutyákkal, akkor még bejönnek a képbe újabb adag kutyák, ki tudja, milyen szülõktõl, milyen betegségeket megörökölve stb, de azért ezen ne ess kétségbe, az én kutyám is egyszerû "kerti kutya" (értsd, a kertben élt egy kan és egy szuka, így hát idõnként kölykeik is lettek). Ettõl függetlenül elviekben jobbnak tartom vagy menhelyrõl befogadni a kutyát, vagy rendes tenyésztõtõl venni, aki komolyan veszi a dolgot, és odafigyel arra, hogy egészséges szülõktõl egészséges kölykök szülessenek. A kazánház hosszútávon teljesen jó hely lesz, ha kint akarjátok tartani, csak most még szerintem túl kicsi ahhoz, hogy kibasszátok egyedül aludni oda. A szobatisztaságot majd megtanulja, ha megtanítjátok (értsd: dícsérni, ha kint végzi, és egy ejnye-bejnyét megemlíteni, ha bent intézi). Egyébként ha felteszel egy ilyen kérdést, akkor ne vedd támadásnak a válaszokat, a kutyások közül sokan úgy érzik, hogy a) mindent tudnak, b) csak annak lehet kutyája, aki már elõre mindent tud a kutyákról. Én a magam részérõl pl. a tápokról akkor kezdtem tanulni, amikor elhoztam az ebet, elmentem a kutyaeledel boltba, körbenéztem, megkérdeztem az eladókat, és Royal Canine-nal kezdtem az etetést.
Itt 12-es, 11-es jól összefoglalt mindent, fõleg a szaporítás és tenyésztés közti különbséget. :)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Végre 1 normális hangvételû komment , nagyon szépen köszönöm mindenkinek az információt. És én kérek elnézést hogy véletlen elkerülte figyelmemet elöttem szólok kommentje. Táp összetétel.... Megfogadom a jó tanácsokat amiket írtatok. Egyébként akitõl vásároltam a kutyámat barátom ismerõse és csak jót hallotam tõle igaz nem törzskönyvezettek a szülõk , de volt alkalmam meg tekinteni kutyámnak a szüleit is teljesen kulturál környezetben voltak tartva mintahogy a kicsinyei is. És szerény véleményem szerint díjnyertes szülõk is nemzhetnek beteg utódokat. Akkor azoknak veszniük kell Egyébként is nagy testû kutyáknál elõfordulhat diszplázia de én nem vagyok szakértõ... Elõttem szólónak pedig minden tiszteletem hogy benne van még emberség és emberi hangnemben is tud beszélni nem csak a kutyák nyelvén beszél... :) tisztelet még a kivételnek. utóirat itt van zeus kutyus a nappaliban
"utóirat itt van zeus kutyus a nappaliban" Üdv neki, és jó éjszakát. :) még egy dolog: örülök, hogy sikerült elmagyaráznunk érthetõen a lényeget, a többieket meg tényleg ne bántásnak vedd, a többség csak a kutyák javát akarja, ami helyes, a stílus meg hát, olyan-amilyen...ez egy netes fórum, a maga fura és durva stílusával. Meg kell szokni, és a tartalmat látni a kommentek "durva külseje" mögött. :)
PErsze, rohangálós nagy séta az kaja elõtt van, kaja után meg gyors pisikaki kör. Kérdezõ, arra vigyázz, hogy hirtelen a magas beltartalmú táp sok lehet neki, ha nincs hozzá szokva az emésztése, ezért fokozatosan, keverve állj át rá.

2 honapos lányom tegnap kapta meg a kötelező oltást meg még az agyhátrtya ellenit, de ma egyszerűen nem birok vele. Lehet a tegnapi oltásoktol nyűgös és siros még ma?

Legjobb válasz: Az én lányom a 4 hós oltás után volt ilyen, és másnap reggelre lett hõemelkedése, 37,8. Lehet hogy attól olyan.

Az én lányom a 4 hós oltás után volt ilyen, és másnap reggelre lett hõemelkedése, 37, 8. Lehet hogy attól olyan.


Van egy 4 hónapos cicám ami már 2 hónapja az enyém és egy egy hónapos amit még csak tegnap kaptam nem jönnek ki egymással a nagyobb mindíg bántja mit tegyek?

Lécci Válaszoljatok:D

Legjobb válasz: válaszd szét õket,és csak fokozatosan szoktasd õket egymáshoz,talán akkor majd megbarátkoznak egymással:D

válaszd szét õket, és csak fokozatosan szoktasd õket egymáshoz, talán akkor majd megbarátkoznak egymással:D
Elõször is nagy hiba, hogy egy egyhónapos cicát elhoztatok, ezt élete végéig szenvedni fogja a cicus, mindig nehezebb lesz a kommunikációja, mivel az anyjától kellett volna elsajátítania. gyébként ne félj, a cicák meg fogják szokni egymást, mert még elég fiatalok. Azért ne hagyd egyedül õket együtt, amíg nem jönnek ki problémamentesen egymással.
A kérdező hozzászólása: okés köszi:) )))
Miért ebbe a kategóriába tetted?
A kérdező hozzászólása: Véletlnül...:S:S:S

Tegnap kaptam egy sar pei kutyát 3 honapos mit kell adni neki enni és mi az amit szigoruan tilos? És mennyi oltást kell kapni? Eddig 2 kapot parvot

meg olvasta valami atkárol azt honnan ismerem fel ?

Legjobb válasz: Elõször is vidd el állatorvoshoz. Van oltási könyve? Egy 3 hónapos kutyának, már 3-4 oltáson, 4 féreghajtáson túl kéne lennie! Ennek mind szerepelnie kell az oltási könyvben. Az orvos mindenrõl tájékoztatni fog, az oltásokról, az etetésérõl, hogy ennél a fajtánál mire kell odafigyelned. Kérdezz tõle bátran!

Elõször is vidd el állatorvoshoz. Van oltási könyve? Egy 3 hónapos kutyának, már 3-4 oltáson, 4 féreghajtáson túl kéne lennie! Ennek mind szerepelnie kell az oltási könyvben. Az orvos mindenrõl tájékoztatni fog, az oltásokról, az etetésérõl, hogy ennél a fajtánál mire kell odafigyelned. Kérdezz tõle bátran!
Elsõ vagyok! Új kutya érkezésekor mindenképpen pár napon belül fel kell keresni a dokit, aki ad féreghajtót (ha régen kapott), bolha-kullancs ellen kezeli, és felméri a kutya állapotát, oltási könyve alapján el tudja dönteni mi legyen a köv. lépés. Ezt mindenképpen célszerû beikatni, mert így nem csak akkor találkozik vele a doki, amikor beteg.
A legjobb ha meglátogatod az orvost és megbeszéled vele az oltási programot, valamit tõle kérsz tanácsot a tartást illetõen, mert neki egybõl fel fog tûnni ha valami esetleg nincsen rendben vagy pótolni kell.
Itt egy link a vakcinázási programról: http://allategeszsegugy.pfizer.hu/cms/netalon.xml?data_id=41
szia! nekem az oldalamon van egy elég hosszú szöveg a kutya etetésével kapcsolatosan, kutyakrol.mlap.hu...

Tegnap kaptuk meg a 2 hónapos oltást. Este és egész éjszaka 37.3 volt a hőemelkedése, ami reggelre lement 37re. Lehet, hogy estére belázasodik, vagy most már rendben lesz?

Egy kicsit ny?gös, de alszik rendesen.

Legjobb válasz: Szia. Nekünk is igy volt,de ha már lejebb ment 37re,akkor nem lesz láza.De azért mérd meg délután is,hogy biztos oké minden. Üdv.: 5 hónapos kisfiú anyukája

Szia. Nekünk is igy volt, de ha már lejebb ment 37re, akkor nem lesz láza.De azért mérd meg délután is, hogy biztos oké minden. Üdv.: 5 hónapos kisfiú anyukája
én minden fürdetés elõtt mérem neki ilyenkor ha oltást kap. De szerintem a tegnappal átvészeltétek a problémát! Boldog babázást :)

Tegnap délután kaptuk meg a 2 hónapos kötelező védőoltást+Prevenárt. Meddig megengedett a hőemelkedés?

Olyan elkeseredett vagyok,mert itt mindenki Manója lazán viselte,mi meg még most is szenvedünk ezzel a fránya h?emelkedéssel.

Legjobb válasz: 3-4 napon belül normálisak a tünetek. Az elsõ ilyen dupla oltásnál az én kisfiamnak is 2 napig hõemelkedése volt. A másodikat már tényleg lazán viselte. :)

3-4 napon belül normálisak a tünetek. Az elsõ ilyen dupla oltásnál az én kisfiamnak is 2 napig hõemelkedése volt. A másodikat már tényleg lazán viselte. :)
jaj a höemelkedés nem gond az orvos be is gurul ha mondanád neki már a 38 láz se nagy baj csak a 39- töl .
az én fiam csúszott a 3. dózissal, 11 és fél hónaposan kapta õket. és még mindig lázas volt, igaz már csak másnap. elõtte így volt: 2 nap láz, 3. nap hõemelkedés.
Én biztos azonnal elvinném az orvoshoz. Nem hinném hogy normális lenne.
Szerintem nincs köze az oltáshoz! Ismerõsöm kutyusával ugyanez volt a helyzet pár napja, vmi vírust szedett össze. Menjetek vissza a dokihoz!
Én kutyám is így járt vagy 3 héttel ezelõtt. Hétfõn megkapta a kombinált oltását. Csütörtökön már kicsit hígabbat kakált, de a kedve jó volt. Péntek hajnalra meg mint akit elvágtak. Nagyon ment a hasa. Vittük is a klinikára reggel, valami vírust nyalt fel õ is. Szóval szerintem vigyétek.
hívjátok fel az orvost, õ biztos meg tudja mondani, h normális vagy sem.
Biztos , hogy nem az oltás akkor az én kutyusomnak is lett volna valami baja .... Vigyétek el inkább dokihoz .. Az én kutyusomnak is ezek a tünetei voltak és valami vírust kapott el szerencsére 2 oltással megúszta . Remélem jobban lesz a kutyusod ! :)
Az én kutyám se akart enni, inni hányt meg stb.... És kiderült, hogy valami vírust kapott el, és minden nap vinni kellett oltani és egyszer el is késtem a suliból..DE MEG ÉRTE!!!
Hát, hogy engedelmes legyen! :-)
Attól függetlenül, hogy nem a legmunkamániásabb, ÖV-ni járhatsz vele, õ biztos élvezni fogja, de szerintem te is. Sõt akár frizbizni, agilityzni, flyballozni is tökéletes, neki öröm ha veled együtt sportolhat mozoghat. És mivel sokrétû, így szinte tényleg mindenbe bele tudtok kóstolni, de az elvárásaid ne legyenek felé irreálisak.
Éppenséggel sportkutya és családi kutya, szeret dolgozni, tehát munkakutyának is nevezhetõ, de nem olyan elmebajos, mint pl. egy németjuhász, ami megkattan, ha nem teljesíthet feladatot. Okos és engedelmeskedni szeretõ kutya, innentõl kezdve meg kb. bármit csinálhatsz vele, a súlyhúzástól elkezdve az õrzõ-védõn, mentõkutyázáson, agilityn keresztül, talán csak az agárpálya nem neki való terep. A lényeg, hogy a gazdával együtt csináljon valamit. Amire tökéletesen alkalmatlan, az a házõrzés és a családtól elzárva kertben tartás, meg a májer gazda agresszív kutyája szerep, lévén rendkívül emberszeretõ és ragaszkodó fajta.
Személyvédelemre kiképezhetõ, bár ahhoz, hogy a civil életben is megállja a helyét elég komoly és tapasztalt kiképzõ szükséges. Ahhoz, hogy hobbi szinten lejárjatok suliba, esetleg versenyre, ahol csibészkarra kell fogni, nem civilnek öltözött segédet fogatni vele, ahhoz egy "átlagos", normális suli is tökéletes. Hogy vészhelyzetben mit reagál, megvédene vagy nem azt látatlanban senki nem tudja megmondani. Valószínûleg védene, mint minden olyan kutya is, akinek jó a kapcsolata a gazdájával, attól függetlenül, hogy ÖV vagy nem.
Show kutya. Persze egy bizonyos mértékig kiképezhetõ mindenre, mint bármelyik kutya.
A kérdező hozzászólása: Ahham, okés:) Semmiképp nem lesz belõle õrzõ védõ?:D Megnevelem, persze már van tapasztalatom, csak gondoltam ilyen testalkattal és pofával járhatnék vele majd valami õrzõsre. :(
Ahogy #5 mondta, show kutya. Sokoldalú, sokmindenre tanítható, de kiemelkedõ eredményeket nem fogsz elérni vele semmiben.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor csak sima családi kutya lesz csúnyácska külsõvel :D
az amstaff sport és munkakutya általában, de legtöbben hobbi kutyának veszik, csak neveld hogy engedelmes legyen és mindig hallgasson rád, ne akarjon más kutyákat megölni..
Azért mielõtt beskatujázod, nézd meg magát a kutyát, hogy miben jó, mit szeret, mennyire alkalmas az a konkrét amstaff bármire is. A fajta ad valamiféle alapot, de vannak családiasabb és sportosabb egyedek, az alapján döntsd el, mi lesz vele. És szerintem mindenképpen kóstoljatok bele egy-két sportba, ami mindkettõtöknek bejön, jól fog tenni a kapcsolatotknak is, meg hát magának a kutyának, illetve neked is :)
beskatulyázod*

Tegnap kaptam egz burmai 2 hónapos cicát, milyen fontos dolgokra kell odafigyelnem nála?

Valaki aztmondta, hogy ne sok tejet adjak neki,inkább vizet.Meg ne csak száraz kaját,hanem konzervet is.A hideget azthiste nem szereti,mondjuk ma volt kint az udvaron sétálni egyet. és semmi baja nem volt.Házban tartom, a sz?rét hogyan ápoljam?Ha összekeni mivel mossam le?Nem szereti a szárító zaját,melegét.A kutyával egeynel?re elég ellenszenves...

Legjobb válasz: egy * azt hiszem egyenlõre

A kérdező hozzászólása: egy * azt hiszem egyenlõre
Hát maiket mondtak neked, azt szerintem is tartsd be.Még annyi, hogy én a tejet sosem adom se túl hidegen, se túl melegen, mindig meglangyosítom a cicáknak.És tényleg ne adj neki sokat, mert kis fosos lesz. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!