Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos tegnap, nappal (8 db)

3 hónapos babámnál az orvos megállapította 1 hónapja, hogy puhább a koponyacsontja. Emeltük a Vigantolt napi 2 cseppre. Tegnap megállapította, hogy még mindig puhább neki. Kinek volt már hasonló tapasztalata?

Kutacsok már záródnak, legalábbis a nagy kutacs már kisebb.

Legjobb válasz: 2 hónapos a babám de már az 1 hónapos vizsgálaton emelte a Vigantolt.Nekünk 3-4 cseppre.Most a második havi vizsgálaton még mindíg azt mondta egyik nap 3 másik nap 4 cseppet adjak.Én nem aggódok mert egyenlõre nem láttam a dokin hogy ez nagy gond lenne.

2 hónapos a babám de már az 1 hónapos vizsgálaton emelte a Vigantolt.Nekünk 3-4 cseppre.Most a második havi vizsgálaton még mindíg azt mondta egyik nap 3 másik nap 4 cseppet adjak.Én nem aggódok mert egyenlõre nem láttam a dokin hogy ez nagy gond lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Megnyugtattál :) Szép estét!

Tegnap kaptam meg 2 hónapos német boxer kutyámat, a tenyésztőtől kaptam kb 1 kg Friskis Junior tápot. Mennyit ehet 1 étkezéskor és napi hány alkalommal?

Még az is érdekelne hogy miért remeg. Környezet változás miatt? Kb 15 fokos helyiségben van tartva.

Legjobb válasz: A tenyésztõ volt képes Friskiest adni? Nem kaphat szegény eb normális tápot? a 15 fok elég neki, de egy két hónapos kutyának nagy stressz a környzetváltozás, nem engeditek be legalább az elsõ egy-két éjszakára?

A tenyésztõ volt képes Friskiest adni? Nem kaphat szegény eb normális tápot? a 15 fok elég neki, de egy két hónapos kutyának nagy stressz a környzetváltozás, nem engeditek be legalább az elsõ egy-két éjszakára?
Ha te mindent ennyire görcsösen és szó szerint veszel, ha ennyire nem vagy képes értelmezni a dolgokat és tovább gondolni, akkor hagyjuk. Reméljük a te kutyád nem lesz beteg, ideggyenge, agresszív, és nem pusztul el 2-3 éves korában. A szaporítónak remélem jó sokat fizettél, karácsony elõtt gondolom jól jött neki a lóvé, meg persze hadd hozzon le szegény még 10-20 almot, hisz olyan jó a vérvonal, mindenki ácsingózik a kutyáiért.
Csak reménykedni lehet, h megúszod probléma nélkül. A boxer nagyon felkapott fajta lett, elég nagy számban szaporítják, ráadásul beteges is a fajta. Ha nem figyelnek oda, h csak egészségügyi szûrésekkel rendelkezõ és mentes egyedeket párosítsanak, akkor szinte borítékolható a baj :( Nem csak dp lehet a gond, hanem szív, epilepszia, rák és még sok minden más. Elég sok boxert ismerek, nem találkoztam még olyannal, aki szaporítótól van és nincs semmi eü gondja. Remélem tényleg, h neked mákod lesz.
szobatisztaságra hogyan nevelitek? féléves koráig legyen bent veletek. Kan amúgy a kölyök? :)
A kérdező hozzászólása: kan a kutyus , szoba tisztaságra úgy próbáljuk ha be piszkít a házba akkor fel takarítjuk a vég termékét és oda hívjuk, etetés ivás után fél-1 órával kimegyünk vele. de ha van jobb módszeretek azt szívessen meg fogadom és köszönöm.
A kérdező hozzászólása: ki visszük az udvarra a vég termék és oda hívjuk az elõbb ezt rosszul írtam
Nem fogja a kettõt összekötni.Próbáld rajtakapni, amikor még szimatol vagy már éppen a dolgát végzi és vidd ki.Ha kint végzi el, nagy dícséret neki, vagy valami finom falat.Éredés után, evés után ki kell vinni rögtön, vagy nagyon figyelni, mert akkor végzik el a dolgukat leggyakrabban.
A végterméket ne hurcoljátok sehova. A kicsit minden evés, ivás, alvás, játék után ki kell vinni oda ahova szeretnétek ha végezné a dolgát, ha sikerül nagy dicséret, üdvrivalgás stb. Ha mégis besikeredik (befog eleinte) szó nélkül feltakarítjátok ecetes vízzel (domestos felejtõs, ammónia van benne ami a vizelet egyik alkotóeleme) Utólag ne szidjátok, és isten ments, hogy az orrát beledörgöljétek meg hasonló baromságok. Ha éppen az orrotok elõtt kezdi el, csak akkor lehet szidni, én ilyenkor fel is kaptam és kiszaladtam vele az udvarra.
A kaja, amit kap tényleg gyenge minõségû és inkább több, mint kevesebb gazdának nincs problémája a szaporított kutyájával.reméld, hogy téged elkerül, mert inged gatyád rámegy a kezelésére.Csak megjegyzem, hogy szintén jó helyrõl vásárolt kutyára, most költenek vagyonokat ismerõsök és lehet altatás lesz a vége, mert nem gyógyítható.Ott sem szûrték a szülõket, az egyébként örökletes betegségre.
A kérdező hozzászólása: proplan puppy táp jó neki????
Ismerõsöm több mint 40 éve tenyészt boxert, aranykoszorús mestertenyésztõ, sok gyõztes kutyát felnevelt. Eleve úgy ad ki kölköt, hogy törzskönyvvel, fullra oltva, féreghajtva, szerzõdéssel. Ismeri a vérvonalakat és tudja, melyikre mi a jellemzõ, akár betegségek is. A boxer a dp-n kívül hajlamos szívproblémákra, epilepsziára, veseproblémákra, bõrproblémákra. Még a tenyésztõnél is elõfordulhat, de szaporítónál százszor inkább.Attól, hogy ismerõstõl vettél és jó körülmények között tartja a kutyáit, még szaporító.Mivel biztos hogy nem kaptál garanciát tartalmazó szerzõdést, mit csinálsz, ha olyan öröklött problémája van, amire akár százezres nagyságrendû összeget költhetsz?Annyiból vehettél volna normális helyrõl is kutyát. Vagy ha a 2 éves kutyádat majd le kell altatni veseelégtelenség miatt?Ilyen boxert is ismertem, szintén "jó helyrõl"volt szaporítótól.
Pro Plan is tele van gabonával, csak a reklámja jó.Amit a Nestlé gyárt tápot, azzal alapból bizalmatlan lehetsz. Fentebb írták a Brit tápokat, olcsóbbak és jobbak.Megrendelheted pl.itt, én innen szoktam.5 ezer ft felett ingyenes a kiszállítás az egész országba: [link] Egyébként a tenyésztõ ismerõsöm is évekig a Pro Plant etette, de a végén mindegyik kutyája allergiás lett.Lehet hogy az összetételén változtattak valamit. Tápot váltott és egyik kutyájának sincs azóta baja.
A kérdező hozzászólása: Sajnos a környéken ahol élek nem találtam brits tápot , netrõl pedig nem szeretnék rendelni , sajnos volt pár rossz tapasztalatom internetes rendeléssel kapcsolatban... viszont royal canin-t találtam 1580/kg , de valamiért pro plant ajánlották és dicsérték tápszer boltban.
Hmm, nekem mindenki azt tanácsolta, hogy kaja ELÕTT sétáljon a kutya, hogy ne tele hassal fusson, és kapjon bélcsavarodást. Nem tudom, hol az igazság. :)
1500-ért nagyon drága a royal, nálunk még a piacon kimérõsben is 1200/kg (neten nagy kiszerelésben kb 700-800 ft kilónként) Jó áron pedig csak neten tudod beszerezni ezeket a tápokat, nekem soha semmi gondom nem volt még, pedig amit csak tehetek (nem csak tápot)én már netrõl rendelem, akár külföldrõl.
A kérdező hozzászólása: vagyishogy szaporítótol származik 1 kutya akkor 100%-ban displaziás lessz? továbbá ha az dember szaporítótol vesz akkor elkönyvelhetõ h menhelyen köt ki 2-5 %-ka?
Van háromféle kutya. Egyik a menhelyi/sintértelepes, akit megkapsz ingyen. Másik a tenyésztõ kutyája, a TENYÉSZTÕÉ, akiért, ja ki kell perkálni a 100-150 ezret vagy többet alaphangon, de nem lesz dp-s, nem rontja a fajtáját, szerzõdést kapsz hozzá... Soroljam? A harmadik meg szaporító, a haver, a nagyi, a szomszéd bácsi aki gyártja a kutyákat, lehet jó körülmények között de mindenképpen tönkreteszi a fajtát a hozzá nem értésével, adja a szûretlen beteg kutyákat a jóhiszemû embereknek akik azt hiszik azért mert ismerik az eladót az garancia. Hát nem. Ha dp-s lesz a kutyád ki fogja perkálni a mûtét árát? Te. Egy tenyésztõnél? Mondjuk nem lesz dp-s. EZÉRT nem veszünk szaporított kutyát. És valóban, a véleményem az, hogy az ilyen kutyáknak nem kell megszületniük. A tiéd nálad van oké, de nyakamat rá hogy az alom 7-8 kölykébõl 2-3 menhelyen köt ki az elkövetkezõ öt évben.
Az én boxerem 4 hónapos, és 95%-ban szobatiszta, az az 5% meg az, amikor hosszabb idõre hagyom egyedül otthon, mint ameddig tartani tudja vagy ha nagyon-nagyon játszik, és hirtelen már nem tudja tartani. Én nagyon nem javaslom, hogy a kutya a család életterén kívül cseperedjen a elgfogékonyabb korszakában. Mikor tudja megtanulni az együttélés szabályait, az alapokat, ha most elszalasztjátok?
Valószínûleg azért remeg mert fél (vagy fázik ha kiraktad ilyen hidegben). Friskies tápot én semmiképpen nem ajánlanám, fõleg ha már fajtiszta kutyát vettetek. Szerintem elég max egy csészényi, de jobb lenne tudni az etetési útmutatót, neten talán fent van valahol.
Pff..nagy tenyésztõ lehet ha friskiest adott, nyakamat teszem rá hogy szaporítótól hoztad. Szerencsétlent elszakítod az anyjától 0 immunrendszerrel 15 fokos helységbe. Ez olyan mint egy 1 éves kisbabát bezárnál egy pincébe.. Elõször is vegyél normális tápot (brit, taste of wild, select gold, orijen, eukunauba stb.), holnap elsõ dolgod legyen állatorvoshoz vinni ki tudja be van e oltva normálisan, meg hát ha olyan helyrõl van lehet nem is egészséges. Aztán vidd be a lakásba, és majd tavasszal legyen csak kint, ez a 3 hónap tél pont megfelelõ lesz a kiszoktatáshoz majd késõbb, napi 1 fárasztó séta minimum ha már megvan minden oltása, féreghajtása. És olvass rengeteget a fajtáról, nevelésrõl, nézegess kutyás mûsorokat. Ha soknak tûnik inkább keress neki másik gazdit aki normálisan tudja tartani hozzá illõ módon.
A kérdező hozzászólása: Sajnos az oldalon is ujj vagyok így címszót korlátoznom kellet. Tegnap elõtt kaptuk 2 éjszakát velünk töltött szegénykém. Oltást már kapott farka le van vágva féreghajtva is volt jövõ 7-en jutok vele állat orvoshoz. Olvasok is elég sokat kutyákról, elég sokat törõdöm is vele babusgatom etetem napi 4 szer 2-maréknyi táppal de konkrétumot étkezési adagról nem találtam semmit , apropó mi a baj Friskis Junior-al????
Az a baj vele, hogy csupa gabona és adalékanyag (színezék, tartósítószer és mindenféle hülyeség amire a kutyának semmi szüksége). Vegyél neki egy jobb tápot. Nem sokkal drágábban pl. ott van a Brit Premium. Válaszd a Puppy vagy Junior változatot (nem tudom ebbõl pontosan milyen van), mindenesetre ez ezerszer jobb, mint a Friskies. Ja és a Darling, Chappi, Pedigree meg ehhez hasonló tápok ugyanúgy nem jók. Amúgy a 15 fok szerintem kicsit kevés egy rövid szõrû kiskutyának. Lehet az én kutyáim vannak elkapatva, de még a cane corsom is fázik hosszabb távon ilyen hõmérsékleten, pedig csupa izom nagy kutya. Imád a kandalló elõtt feküdni. Én biztosan bevinném a kicsit, akár az elõszobába. Milyen fekhelye van amúgy? Valahova be tud "kuckózni"?
Nem babusgatni kell, hanem magad mellé venni legalább az elsõ héten, azonnal orvoshoz vinni, és nem a leggányabb kajával etetni. Ha annyira utána néztél volna hogy a Friskies egy ócska [email protected], annál még a moslék is többet ér. Acana, Orijen, Brit, Eukanuba... Soroljak még jó tápokat? Tenyésztõ ilyet nem ad a kutyájának, újabb szaporítós kutya, várjuk további kérdéseid!
Itt egyes. 1) Nekünk a Brit Care vált be legjobban. Nem is a legdrágább, az eb szereti, és az emésztése is normálisan mûködik vele. 2) Nekem nem lenne szívem egy ilyen kis kutyát kint tartani, jobb lenne, ha veletek lehetne a házban egy jó darabig. 3) Ha tartósan remeg, akkor tessék elvinni az állatorvoshoz. 4) A tápokra általában rá van írva az adagolás, de nekem ezzel sohasem volt gondom, az eb mindig annyit evett, amennyire éhes volt.
Ja, és ha nem akarsz mindig tápot adni neki, akkor lehet ám fõzni is a kutyának (vagy megosztani vele a konyhai maradékot - rizs, krumpli, hús, zöldségek...csak olajos és fûszeres dolgokat ne kapjon).
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem babusgatni kell, hanem magad mellé venni legalább az elsõ héten, azonnal orvoshoz vinni, és nem a leggányabb kajával etetni. Ha annyira utána néztél volna hogy a Friskies egy ócska [email protected], annál még a moslék is többet ér. Acana, Orijen, Brit, Eukanuba... Soroljak még jó tápokat? Tenyésztõ ilyet nem ad a kutyájának, újabb szaporítós kutya, várjuk további kérdéseid! "Nem babusgatni kell" Ha babusgatom nem mellettem van????? (babusgatás= simogatás hozzá beszélés) "Leggányabb" kajával etetni , "Friskies egy ócska szar" káronkodás megy de indoklás nem. Egyébként utána néztem de nem tûnt fel semmi ami káros lenne kutyusom számára. Még 1 kérdés mi a különbség szaporítós és tenyész kutya közt??? Ez azért is érdekelne mivel úgy tûnik nekem mintha szívetek szerint meg is ölnétek szaporított-akat
A kérdező hozzászólása: A kutyus 1 kazánházban van kazántól kb 2 méterre. Kutyakosarat kapott , benne 2 gyapjú pokróc abban alszik , és 1 plüss bernáhegyi vigyáz az álmaira. Egyébként napközben sokat járhat be a házba. Csak estére sajnos nem tudom bent tartani mivel 2 hónaposan nem szobatiszta , padlóra piszkít :S amire a többi család tagom "allergiás" de ha mondjuk van valami ötletetek hogy a padlót ki kerülje az nagyon jó lenne. a fajta kutatása közben azt találtam 1 videóban hogy kint és bent is 1aránt tartható.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az 5-ös válaszoló vagyok. Leírtam, hogy miért nem jó a táp és mi vele a baj. Ha ezt nem tudod értelmezni, az elég nagy probléma. Egyébként itt az összetétele: Összetétel: Gabonafélék (4% kukorica), Hús és állati származékok (4% csirke), Növényi fehérjekivonatok, Olajok és zsírok, Növényi eredetû származékok, Különféle cukrok, ásványi anyagok, Zöldségek (0, 5% zöldség). A kutya alapvetõen húsevõ, tehát ha gabona van az elsõ összetevõk között, abból van a legtöbb a tápban, ami nagyon nem jó. Abban tápanyag nincsen, arra jó, hogy a kutya ne haljon éhen, de fejlõdni nem fog tõle normálisan. Hús és állati származék: az állati származékok a csõrt, tollat, patát meg ehhez hasonló vágóhidas maradékokat jelenti, ami azért kicsit sem ideális. Egy normális tápban min. 20-25%-nak kéne lennie a hústartalomnak, ami nem egyenlõ a fehérjetartalommal! Nem mindegy, hogy a fehérje húsból, valami melléktermékbõl vagy növényekbõl van. A tenyésztõ meg a szaporító között az a különbség, hogy a szaporító csak a pénzre megy, nem érdekli, hogy a kutya milyen betegségeket örököl, milyen a genetikája, milyenek a felmenõi. A legócskább táppal eteti, rendszeresen rossz körülmények között tartja az állatait, a szukát, majd a kölyköket nem viszi rendszeresen állatorvoshoz, mert hát az pénzbe kerül. A szerencsétlen szukákat folyamatosan elletik, és szerencsétlenek tönkre vannak menve idõsebb korukra, már ha megélik... Egy normális tenyésztõ odafigyel a fent említett dolgokra és a kutya, az adott fajta nemesítése az elsõ, nem az, hogy mennyi pénzt keres vele.
Leírták fentebb, hogy a Friskies miért szar. Mert tele van minden olcsó cuccal, ami a kutyának nem kell, ahelyett, hogy a szükséges cuccokat tartalmazná. Egy kölyökkutya fejlõdéséhez fontos a jó minõségû táp, amiben az összetevõk megfelelõek, a Friskies, Chappy és társai nem ilyenek. A szaporítással nekem az a fõ bajom, hogy amikor tele vagyunk kutyákkal, akkor még bejönnek a képbe újabb adag kutyák, ki tudja, milyen szülõktõl, milyen betegségeket megörökölve stb, de azért ezen ne ess kétségbe, az én kutyám is egyszerû "kerti kutya" (értsd, a kertben élt egy kan és egy szuka, így hát idõnként kölykeik is lettek). Ettõl függetlenül elviekben jobbnak tartom vagy menhelyrõl befogadni a kutyát, vagy rendes tenyésztõtõl venni, aki komolyan veszi a dolgot, és odafigyel arra, hogy egészséges szülõktõl egészséges kölykök szülessenek. A kazánház hosszútávon teljesen jó hely lesz, ha kint akarjátok tartani, csak most még szerintem túl kicsi ahhoz, hogy kibasszátok egyedül aludni oda. A szobatisztaságot majd megtanulja, ha megtanítjátok (értsd: dícsérni, ha kint végzi, és egy ejnye-bejnyét megemlíteni, ha bent intézi). Egyébként ha felteszel egy ilyen kérdést, akkor ne vedd támadásnak a válaszokat, a kutyások közül sokan úgy érzik, hogy a) mindent tudnak, b) csak annak lehet kutyája, aki már elõre mindent tud a kutyákról. Én a magam részérõl pl. a tápokról akkor kezdtem tanulni, amikor elhoztam az ebet, elmentem a kutyaeledel boltba, körbenéztem, megkérdeztem az eladókat, és Royal Canine-nal kezdtem az etetést.
Itt 12-es, 11-es jól összefoglalt mindent, fõleg a szaporítás és tenyésztés közti különbséget. :)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Végre 1 normális hangvételû komment , nagyon szépen köszönöm mindenkinek az információt. És én kérek elnézést hogy véletlen elkerülte figyelmemet elöttem szólok kommentje. Táp összetétel.... Megfogadom a jó tanácsokat amiket írtatok. Egyébként akitõl vásároltam a kutyámat barátom ismerõse és csak jót hallotam tõle igaz nem törzskönyvezettek a szülõk , de volt alkalmam meg tekinteni kutyámnak a szüleit is teljesen kulturál környezetben voltak tartva mintahogy a kicsinyei is. És szerény véleményem szerint díjnyertes szülõk is nemzhetnek beteg utódokat. Akkor azoknak veszniük kell Egyébként is nagy testû kutyáknál elõfordulhat diszplázia de én nem vagyok szakértõ... Elõttem szólónak pedig minden tiszteletem hogy benne van még emberség és emberi hangnemben is tud beszélni nem csak a kutyák nyelvén beszél... :) tisztelet még a kivételnek. utóirat itt van zeus kutyus a nappaliban
"utóirat itt van zeus kutyus a nappaliban" Üdv neki, és jó éjszakát. :) még egy dolog: örülök, hogy sikerült elmagyaráznunk érthetõen a lényeget, a többieket meg tényleg ne bántásnak vedd, a többség csak a kutyák javát akarja, ami helyes, a stílus meg hát, olyan-amilyen...ez egy netes fórum, a maga fura és durva stílusával. Meg kell szokni, és a tartalmat látni a kommentek "durva külseje" mögött. :)
PErsze, rohangálós nagy séta az kaja elõtt van, kaja után meg gyors pisikaki kör. Kérdezõ, arra vigyázz, hogy hirtelen a magas beltartalmú táp sok lehet neki, ha nincs hozzá szokva az emésztése, ezért fokozatosan, keverve állj át rá.

A babám tegnap este óta nem kakált, pedig eddig napi 2x-3x. Csak anyatejes, 2 hónapos és nem fáj a hasa. Ez normális?

Legjobb válasz: velem történ olyan hogy a kis fiam nem kakált 3 napig. felhivtam a védönöm és azt mondta hogy ez normális. vannak olyan babák akik egy hétig nem kakálnak. nem kell aggodnod :) brigi_mama

velem történ olyan hogy a kis fiam nem kakált 3 napig. felhivtam a védönöm és azt mondta hogy ez normális. vannak olyan babák akik egy hétig nem kakálnak. nem kell aggodnod :) brigi_mama
Az én lányom 2 hónapos, uez volt az elmúlt 2 napban, nem fájt a hasa és nem kakilt... megijedtem, de mire cselekedtem volna, tojt egy jó nagy adag aranyat :) Biztosan nálatok is ez lesz :)
Anyatejes babáknál még az is belefér állítólag, hogy 2 hétig nincs kaki.
Az én lányom hetek óta csak 5 naponta kakil. Azt mondta a védõnõ, hogy 10 napig még normális, ha anyatejes a bab, de az 5 nap után érdemes neki glicerines kúpot adni, az segíteni fog ill. még elötte érdemes kamilla teával próbálkozni vagy egy kicsit hõmérõvel ingerelni a fenekét (nem mélyen benyomni max 1-2 cm-t és kicsit körkörösen mozgatni) Dia - 6 hós anyuka
Szia! Megnyugtatásképpen mondom, hogy az én 3 hónapos fiam 1 hónapos kora óta kezdetben 2, amjd 3, most már 4-6 naponta kakál. Az elején még hasfájós is volt, most már csak szimplán zavarj aha bent van, de aludni tud tõle. Az elején még fájt neki kinyomni a hatalmas adagot, most már gondol egyet, és bevörösödik, és rotty, hang nélkül. Szintén csak anyatejes. Állítólag ez eltart 4 hónapos koráig, majd meglátjuk. A kúp segít, a hõmérõ szintén, de nem használom egyiket sem, mert hozzászokik, és nem tud majd magától kakilni. A kamillatea nem tudom jó-e, néha iszik, de ettõl függetlenül mi maradtunk a 4 naponta kakilásnál. Ez azt jelenti egyébként, hogy maximálisan beépiti a szervezete a tejedet, és nincs felesleg, ami kijöjjön. Azt figyeld, hogy legyen napi 4-6 pisis (nem büdös, sárga) pelus, és hogy normális ütemben gyarapodjon. Ha ezek megvannak, nincs ok az aggodalomra. Remélem tudtam segíteni. Jó babázást és kitartást a nagy melegben. Egy 3 hónapos kisfiú anyukája.


Van egy 2 hónapos xbox360 slim 4gb-os készülékem, ám a tegnapi napon elveszett a profilom, vele együtt az összes mentésem is. Ezután nem engedett új profilt csinálni sem, azt írta hogy a tárhely formatálatlan! Mi lehet a gond?

Leformázás után tudtam profilt csinálni, de ki-be kapcsoláskor ez elveszett újra! Ráadásul néhány bekapcsolásnál süvító hangot ad a gép és nem reagál semmire!

Legjobb válasz: Kevés a 4GB... Vegyél 250GB-t!

Kevés a 4GB... Vegyél 250GB-t!
Lehet extrém ötlet... de esetleg szerviz? Autóval is elõbb megvárod míg irányíthatatlan lesz és karambolozol, csak utána viszed javíttatni? Az elõzõ meg egy idióta.

2 hónapos a kislányom. Születése óta minden nap evés előtt és után mérem. Tegnap egy kicsit megkeveredett a mérleg. Szeretném visszaadni nehogy függővé váljak. Utána honnét tudom, hogy mennyit evett, kell-e még neki?

Legjobb válasz: Ha szopizik akkor onnét h nem kell neki és ha végzett elfordul v kinyomja,és nem sír utána!szoptassad igény szerint!Tehát ha kér akkor adjál neki! Ha tápos akkor meg látod az üvegen h mennyit evett!

Ha szopizik akkor onnét h nem kell neki és ha végzett elfordul v kinyomja, és nem sír utána!szoptassad igény szerint!Tehát ha kér akkor adjál neki! Ha tápos akkor meg látod az üvegen h mennyit evett!
Én is leszoktam :) Ha éhes, akkor sír utána. Én fickóm egész másképp sír ha éhes vagy ha más baja can. Azonnal fel lehet ismerni onnan, hogy semmi mással nem nyugtatható meg, csak etetéssel .)

2 hónapos babám tegnap, nappal egyszer, éjszaka meg kétszer is olyat köhögött, hogy kikaptam az ágybol, mert azt hittem, hogy meg fog fulladni. Mitől lehetett ez?

Arra gondoltam, hogy most tudta egyedül középre tartani a fejét és a nyálával nem tud mit kezdeni.

Legjobb válasz: Nekünk akkor szokta ezt csinálni,hogyha félrenyeli a nyálát.

Nekünk akkor szokta ezt csinálni, hogyha félrenyeli a nyálát.
az én Fiam is köhög de a gyerekdoki azt mondta száraz a lakásban a levegõ.Vettünk egy párásítót(vivamax) és azóta tényleg nem köhög.
azonnal menj vele orvoshoz! 20 hónaposan lehet, h olyan fretõzést kapott el, am nagyon súlyos!!!
Remélem rég elvitted, és gyógyulás felé tert, vagy meggyógyult azóta. Hogy nem lehet azonnal dokihoz vinni? Még lovaskocsival fél nap alatt beérni egy orvoshoz. Nem lakhattok annyira messze..
A kérdező hozzászólása: Kedves okoskodók és mindenkit paráztatók!A márványosság a vírusfertõzések után jelentkezik a testen.Azonnal vidd orvoshoz, mi?A kérdést 19-én írtam, ma 26-a van....errõl ennyit!Köszönöm a "jó" tanácsokat.
Szinte 100%, hogy jön a foga. Ráadásul front van. Kitartás!
Fogacska nem igyekszik kifelé? Ez egy jó kis cikk, hogy ne legyél kétségbe esve: http://www.dokimami.hu/2010/08/29/segitseg-elromlott-a-kisba..
Vegyél Dentinoxot vagy Gingigel Babyt, kenegesd be az ínyét. Viburcol kúp is bevált nekünk. Hûtõrágóka, ha elfogadja, esetleg ez http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/32224?storetype=s.. Ha nagyon fáj szegénynek, akkor Panadol vagy Nurofen. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: már 2 fogacskája kinnt van. néztem az ínyét is nem látok még semmit. az elsö kettöt nem szenvedtük meg igy.... :( a harmadik meg ennyire fájna neki???
mid adtál neki enni? nem evett valami újat? vagy esetleg ossz kombinációt? vagy te nem ettél valami olyat amitõl lehet gyomorpanasza? gyomorrontástól lehetnek ezek a tünetek, a hasmenés meg megmagyarázza az éjszakai ivást. ha meg nem, én is a fogzásra tippelnék, hisz ezeket mind elõhozhatja. nurofent adtál neki? én elég gyógyszer ellenes vagyok, kerülöm ahogy lehet, de ha a gyerekem 2 napja ordít akkor bizony adok neki egy fél adag fájdalomcsillapítót
Egy még eszembe jutott: szoktam adni a kölöknek pro+kid-et, ez egy probiotikum, a patikában ajánlották.
A kérdező hozzászólása: egy újfajta tápszert kapott..... :( nem nem adtam neki gyógyszert, csak akkor adok ha nagyon muszáj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!