Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos tegnap (52 db)

Westie kiskutya (2 hónapos) tegnap este sokat evett jó minőségű tápból, ma székrekedése van és minden percben vizel mi a baja?

Legjobb válasz: Vidd orvoshoz! Az a biztos. Itt, ennyi infóval, senki nem tud neked segíteni érdemben.

Vidd orvoshoz! Az a biztos. Itt, ennyi infóval, senki nem tud neked segíteni érdemben.
Szia milyen tápot vettetek neki? A tápoknál figyelni kell, hogy kölyök táp legyen, és a kg-hoz igazított mennyiséget adjad neki! És ami a legfontosabb, kifejezetten csak a fajtához való tápot vegyed neki! Jut eszembe egy 2 hónapos Westinek TILOS MÉG SZÁRAZ TÁPOT ADNI!, hiszen foga sincsen még nagyon, és ez lesz az eredménye, mivel még nem tud rendesen emészteni, így egy kis kölyök macska konzervet adjatok neki, de ne sokat! Valamint ha súlyos lesz, akkor beöntést fognak alkalmazni a kiskutyán! Remélem semmi baja nem lesz, de ha nem értesz a kutyákhoz, akkor minek kellett neked? Én is elõször mindennek utána néztem! Na mindegy a te döntésed, és imátkozz, hogy semmi baja ne legyen! Sok Sikert!
Kettes irjál még valami okosságot kérlek. Nem kell kölyöknek macska knzerv, meg fajta táp sem. Viszont nem árt ha beáztatod neki, az adagolásra pedig figyelj nagyon. Kivételesen szerintem adj neki tejet, kefírt ami meghajtja. De még jobb lenne ha orvoshoz vinnéd.
jeszusom 2-es ne írj már hülyeséget, látszik, hogy lövésed sincs a kutyatartásról, de még a kutya fejlõdésérõl sincs!! Egyáltalán tisztában vagy egy kutya pontosan hogy nézz ki? Szerinted nincs foga 2 hónaposan és macska konzervvel kell etetni, vmit nagyon benéztél -.- Kérdezõnek: Adj neki egy kis olajat vagy tejet majd az meghajta! Viszont ha az olaj/tej sem segít akkor vidd el orvoshoz! Milyen tápot kap? Beáztatod neki?
A kérdező hozzászólása: Na.... Van foga és junior select goldot kap ! apró szemû meg tudja rágni ezt ajánlották neki nem áztatjuk be. Kapott tejet , meghajtotta jobban van de még mindig sokat vizel de nem 1 percenként. Holnap visszük orvoshoz biztos ami biztos.Értünk a kutyákhoz de ilyet nem tapasztaltunk még hogy percenként vizel a kutya és alig ivott :/
A kérdező hozzászólása: Ja és nem csirkehúsos :D

Tegnap kapta meg kislányom a 2 hónapos oltást. Ma kivihetem sétálni?

Nem volt lázas,egész nap aludt.Ma már nevetgél,jókedv?.Kivihetem így?Olyan jó id? van.

Legjobb válasz: Ez csak természetes! Ilyen szép idõben nem is szabad benn tartani a babát! A friss levegõre egy betegnek is szüksége van. Mi tegnap a 3 hónapos oltást kaptuk, és megyünk mi is majd sétálni!

Ez csak természetes! Ilyen szép idõben nem is szabad benn tartani a babát! A friss levegõre egy betegnek is szüksége van. Mi tegnap a 3 hónapos oltást kaptuk, és megyünk mi is majd sétálni!
Persze, hogy kiviheted:) Mi kedden kaptuk meg a 3 hónapos oltást, volt egy kis sírás, de azért nem olyan mint a 2 hónaposnál (akkor 2-t kapott) Nem lázasodott be egyiknél sem, ahogy hazaértünk egybõl adtam neki egy fél Germicid kúpot. Egész nap jókedvû volt, nem is látszott rajta, hogy szurit kapott. Mi még aznap sétáltunk :)
Nyugodtan kiviheted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Már hiányzik a levegõ. :-D
mi is tegnap kaptuk meg a 2 hósat, és ráadásul 2-t mert a prevenárt is most kapta.nagyon hõsiesen viselte.nem lázasodott be, igy ma reggel már ki is vittem egy kicsit. nálatok hogy zajlott az éjjszaka?sokaktól hallottam h végigaludta a gyerek az éjszakát, de az én fiam 2szer is felkelt enni.pedig reménykedtem h végre lesz egy nyugodt éjszakám, de nem igy volt

3 hónapos babámnál az orvos megállapította 1 hónapja, hogy puhább a koponyacsontja. Emeltük a Vigantolt napi 2 cseppre. Tegnap megállapította, hogy még mindig puhább neki. Kinek volt már hasonló tapasztalata?

Kutacsok már záródnak, legalábbis a nagy kutacs már kisebb.

Legjobb válasz: 2 hónapos a babám de már az 1 hónapos vizsgálaton emelte a Vigantolt.Nekünk 3-4 cseppre.Most a második havi vizsgálaton még mindíg azt mondta egyik nap 3 másik nap 4 cseppet adjak.Én nem aggódok mert egyenlõre nem láttam a dokin hogy ez nagy gond lenne.

2 hónapos a babám de már az 1 hónapos vizsgálaton emelte a Vigantolt.Nekünk 3-4 cseppre.Most a második havi vizsgálaton még mindíg azt mondta egyik nap 3 másik nap 4 cseppet adjak.Én nem aggódok mert egyenlõre nem láttam a dokin hogy ez nagy gond lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Megnyugtattál :) Szép estét!

Tegnap 2 hónapos babám megkapta a kötelező oltását, de nem lázasodott be, még megtörténhet?

Tegnap du. 4-kor kapta, kapott ott rögtön kúpot is, nem volt lázas, de ma már biztos nem lázasodik be??? Ráadásul kett? oltást is kapott.

Legjobb válasz: Most már nem valószínü, bár azt mondják 2-3 napig elõfordul. Azért még ma meg holnap mérd a lázát abból baj nem lehet. 6 hónapos baba anyuja

Most már nem valószínü, bár azt mondják 2-3 napig elõfordul. Azért még ma meg holnap mérd a lázát abból baj nem lehet. 6 hónapos baba anyuja
mi sem lázasodtunk be, ill a kisfiam. Kétszer fél kúpot adtam neki és megelõztük. utána meg másnap reggel. sztem már nem fog belázasodni, ha mégis...kúp!
Nem valószínû, hogy már belázasodik, de ha mégis, akkor fürdesd picit hidegebb vízben és ha az se segít, akkor kúp. Az én fiam a kötelezõktõl nem lázasodott be sosem, pedig kúpot se adtam neki... A lábát viszont érdemes borogatni, hogy ne fájjon neki!

2 honapos lányom tegnap kapta meg a kötelező oltást meg még az agyhátrtya ellenit, de ma egyszerűen nem birok vele. Lehet a tegnapi oltásoktol nyűgös és siros még ma?

Legjobb válasz: Az én lányom a 4 hós oltás után volt ilyen, és másnap reggelre lett hõemelkedése, 37,8. Lehet hogy attól olyan.

Az én lányom a 4 hós oltás után volt ilyen, és másnap reggelre lett hõemelkedése, 37, 8. Lehet hogy attól olyan.

Tegnap kaptam meg 2 hónapos német boxer kutyámat, a tenyésztőtől kaptam kb 1 kg Friskis Junior tápot. Mennyit ehet 1 étkezéskor és napi hány alkalommal?

Még az is érdekelne hogy miért remeg. Környezet változás miatt? Kb 15 fokos helyiségben van tartva.

Legjobb válasz: A tenyésztõ volt képes Friskiest adni? Nem kaphat szegény eb normális tápot? a 15 fok elég neki, de egy két hónapos kutyának nagy stressz a környzetváltozás, nem engeditek be legalább az elsõ egy-két éjszakára?

A tenyésztõ volt képes Friskiest adni? Nem kaphat szegény eb normális tápot? a 15 fok elég neki, de egy két hónapos kutyának nagy stressz a környzetváltozás, nem engeditek be legalább az elsõ egy-két éjszakára?
Ha te mindent ennyire görcsösen és szó szerint veszel, ha ennyire nem vagy képes értelmezni a dolgokat és tovább gondolni, akkor hagyjuk. Reméljük a te kutyád nem lesz beteg, ideggyenge, agresszív, és nem pusztul el 2-3 éves korában. A szaporítónak remélem jó sokat fizettél, karácsony elõtt gondolom jól jött neki a lóvé, meg persze hadd hozzon le szegény még 10-20 almot, hisz olyan jó a vérvonal, mindenki ácsingózik a kutyáiért.
Csak reménykedni lehet, h megúszod probléma nélkül. A boxer nagyon felkapott fajta lett, elég nagy számban szaporítják, ráadásul beteges is a fajta. Ha nem figyelnek oda, h csak egészségügyi szûrésekkel rendelkezõ és mentes egyedeket párosítsanak, akkor szinte borítékolható a baj :( Nem csak dp lehet a gond, hanem szív, epilepszia, rák és még sok minden más. Elég sok boxert ismerek, nem találkoztam még olyannal, aki szaporítótól van és nincs semmi eü gondja. Remélem tényleg, h neked mákod lesz.
szobatisztaságra hogyan nevelitek? féléves koráig legyen bent veletek. Kan amúgy a kölyök? :)
A kérdező hozzászólása: kan a kutyus , szoba tisztaságra úgy próbáljuk ha be piszkít a házba akkor fel takarítjuk a vég termékét és oda hívjuk, etetés ivás után fél-1 órával kimegyünk vele. de ha van jobb módszeretek azt szívessen meg fogadom és köszönöm.
A kérdező hozzászólása: ki visszük az udvarra a vég termék és oda hívjuk az elõbb ezt rosszul írtam
Nem fogja a kettõt összekötni.Próbáld rajtakapni, amikor még szimatol vagy már éppen a dolgát végzi és vidd ki.Ha kint végzi el, nagy dícséret neki, vagy valami finom falat.Éredés után, evés után ki kell vinni rögtön, vagy nagyon figyelni, mert akkor végzik el a dolgukat leggyakrabban.
A végterméket ne hurcoljátok sehova. A kicsit minden evés, ivás, alvás, játék után ki kell vinni oda ahova szeretnétek ha végezné a dolgát, ha sikerül nagy dicséret, üdvrivalgás stb. Ha mégis besikeredik (befog eleinte) szó nélkül feltakarítjátok ecetes vízzel (domestos felejtõs, ammónia van benne ami a vizelet egyik alkotóeleme) Utólag ne szidjátok, és isten ments, hogy az orrát beledörgöljétek meg hasonló baromságok. Ha éppen az orrotok elõtt kezdi el, csak akkor lehet szidni, én ilyenkor fel is kaptam és kiszaladtam vele az udvarra.
A kaja, amit kap tényleg gyenge minõségû és inkább több, mint kevesebb gazdának nincs problémája a szaporított kutyájával.reméld, hogy téged elkerül, mert inged gatyád rámegy a kezelésére.Csak megjegyzem, hogy szintén jó helyrõl vásárolt kutyára, most költenek vagyonokat ismerõsök és lehet altatás lesz a vége, mert nem gyógyítható.Ott sem szûrték a szülõket, az egyébként örökletes betegségre.
A kérdező hozzászólása: proplan puppy táp jó neki????
Ismerõsöm több mint 40 éve tenyészt boxert, aranykoszorús mestertenyésztõ, sok gyõztes kutyát felnevelt. Eleve úgy ad ki kölköt, hogy törzskönyvvel, fullra oltva, féreghajtva, szerzõdéssel. Ismeri a vérvonalakat és tudja, melyikre mi a jellemzõ, akár betegségek is. A boxer a dp-n kívül hajlamos szívproblémákra, epilepsziára, veseproblémákra, bõrproblémákra. Még a tenyésztõnél is elõfordulhat, de szaporítónál százszor inkább.Attól, hogy ismerõstõl vettél és jó körülmények között tartja a kutyáit, még szaporító.Mivel biztos hogy nem kaptál garanciát tartalmazó szerzõdést, mit csinálsz, ha olyan öröklött problémája van, amire akár százezres nagyságrendû összeget költhetsz?Annyiból vehettél volna normális helyrõl is kutyát. Vagy ha a 2 éves kutyádat majd le kell altatni veseelégtelenség miatt?Ilyen boxert is ismertem, szintén "jó helyrõl"volt szaporítótól.
Pro Plan is tele van gabonával, csak a reklámja jó.Amit a Nestlé gyárt tápot, azzal alapból bizalmatlan lehetsz. Fentebb írták a Brit tápokat, olcsóbbak és jobbak.Megrendelheted pl.itt, én innen szoktam.5 ezer ft felett ingyenes a kiszállítás az egész országba: [link] Egyébként a tenyésztõ ismerõsöm is évekig a Pro Plant etette, de a végén mindegyik kutyája allergiás lett.Lehet hogy az összetételén változtattak valamit. Tápot váltott és egyik kutyájának sincs azóta baja.
A kérdező hozzászólása: Sajnos a környéken ahol élek nem találtam brits tápot , netrõl pedig nem szeretnék rendelni , sajnos volt pár rossz tapasztalatom internetes rendeléssel kapcsolatban... viszont royal canin-t találtam 1580/kg , de valamiért pro plant ajánlották és dicsérték tápszer boltban.
Hmm, nekem mindenki azt tanácsolta, hogy kaja ELÕTT sétáljon a kutya, hogy ne tele hassal fusson, és kapjon bélcsavarodást. Nem tudom, hol az igazság. :)
1500-ért nagyon drága a royal, nálunk még a piacon kimérõsben is 1200/kg (neten nagy kiszerelésben kb 700-800 ft kilónként) Jó áron pedig csak neten tudod beszerezni ezeket a tápokat, nekem soha semmi gondom nem volt még, pedig amit csak tehetek (nem csak tápot)én már netrõl rendelem, akár külföldrõl.
A kérdező hozzászólása: vagyishogy szaporítótol származik 1 kutya akkor 100%-ban displaziás lessz? továbbá ha az dember szaporítótol vesz akkor elkönyvelhetõ h menhelyen köt ki 2-5 %-ka?
Van háromféle kutya. Egyik a menhelyi/sintértelepes, akit megkapsz ingyen. Másik a tenyésztõ kutyája, a TENYÉSZTÕÉ, akiért, ja ki kell perkálni a 100-150 ezret vagy többet alaphangon, de nem lesz dp-s, nem rontja a fajtáját, szerzõdést kapsz hozzá... Soroljam? A harmadik meg szaporító, a haver, a nagyi, a szomszéd bácsi aki gyártja a kutyákat, lehet jó körülmények között de mindenképpen tönkreteszi a fajtát a hozzá nem értésével, adja a szûretlen beteg kutyákat a jóhiszemû embereknek akik azt hiszik azért mert ismerik az eladót az garancia. Hát nem. Ha dp-s lesz a kutyád ki fogja perkálni a mûtét árát? Te. Egy tenyésztõnél? Mondjuk nem lesz dp-s. EZÉRT nem veszünk szaporított kutyát. És valóban, a véleményem az, hogy az ilyen kutyáknak nem kell megszületniük. A tiéd nálad van oké, de nyakamat rá hogy az alom 7-8 kölykébõl 2-3 menhelyen köt ki az elkövetkezõ öt évben.
Az én boxerem 4 hónapos, és 95%-ban szobatiszta, az az 5% meg az, amikor hosszabb idõre hagyom egyedül otthon, mint ameddig tartani tudja vagy ha nagyon-nagyon játszik, és hirtelen már nem tudja tartani. Én nagyon nem javaslom, hogy a kutya a család életterén kívül cseperedjen a elgfogékonyabb korszakában. Mikor tudja megtanulni az együttélés szabályait, az alapokat, ha most elszalasztjátok?
Valószínûleg azért remeg mert fél (vagy fázik ha kiraktad ilyen hidegben). Friskies tápot én semmiképpen nem ajánlanám, fõleg ha már fajtiszta kutyát vettetek. Szerintem elég max egy csészényi, de jobb lenne tudni az etetési útmutatót, neten talán fent van valahol.
Pff..nagy tenyésztõ lehet ha friskiest adott, nyakamat teszem rá hogy szaporítótól hoztad. Szerencsétlent elszakítod az anyjától 0 immunrendszerrel 15 fokos helységbe. Ez olyan mint egy 1 éves kisbabát bezárnál egy pincébe.. Elõször is vegyél normális tápot (brit, taste of wild, select gold, orijen, eukunauba stb.), holnap elsõ dolgod legyen állatorvoshoz vinni ki tudja be van e oltva normálisan, meg hát ha olyan helyrõl van lehet nem is egészséges. Aztán vidd be a lakásba, és majd tavasszal legyen csak kint, ez a 3 hónap tél pont megfelelõ lesz a kiszoktatáshoz majd késõbb, napi 1 fárasztó séta minimum ha már megvan minden oltása, féreghajtása. És olvass rengeteget a fajtáról, nevelésrõl, nézegess kutyás mûsorokat. Ha soknak tûnik inkább keress neki másik gazdit aki normálisan tudja tartani hozzá illõ módon.
A kérdező hozzászólása: Sajnos az oldalon is ujj vagyok így címszót korlátoznom kellet. Tegnap elõtt kaptuk 2 éjszakát velünk töltött szegénykém. Oltást már kapott farka le van vágva féreghajtva is volt jövõ 7-en jutok vele állat orvoshoz. Olvasok is elég sokat kutyákról, elég sokat törõdöm is vele babusgatom etetem napi 4 szer 2-maréknyi táppal de konkrétumot étkezési adagról nem találtam semmit , apropó mi a baj Friskis Junior-al????
Az a baj vele, hogy csupa gabona és adalékanyag (színezék, tartósítószer és mindenféle hülyeség amire a kutyának semmi szüksége). Vegyél neki egy jobb tápot. Nem sokkal drágábban pl. ott van a Brit Premium. Válaszd a Puppy vagy Junior változatot (nem tudom ebbõl pontosan milyen van), mindenesetre ez ezerszer jobb, mint a Friskies. Ja és a Darling, Chappi, Pedigree meg ehhez hasonló tápok ugyanúgy nem jók. Amúgy a 15 fok szerintem kicsit kevés egy rövid szõrû kiskutyának. Lehet az én kutyáim vannak elkapatva, de még a cane corsom is fázik hosszabb távon ilyen hõmérsékleten, pedig csupa izom nagy kutya. Imád a kandalló elõtt feküdni. Én biztosan bevinném a kicsit, akár az elõszobába. Milyen fekhelye van amúgy? Valahova be tud "kuckózni"?
Nem babusgatni kell, hanem magad mellé venni legalább az elsõ héten, azonnal orvoshoz vinni, és nem a leggányabb kajával etetni. Ha annyira utána néztél volna hogy a Friskies egy ócska [email protected], annál még a moslék is többet ér. Acana, Orijen, Brit, Eukanuba... Soroljak még jó tápokat? Tenyésztõ ilyet nem ad a kutyájának, újabb szaporítós kutya, várjuk további kérdéseid!
Itt egyes. 1) Nekünk a Brit Care vált be legjobban. Nem is a legdrágább, az eb szereti, és az emésztése is normálisan mûködik vele. 2) Nekem nem lenne szívem egy ilyen kis kutyát kint tartani, jobb lenne, ha veletek lehetne a házban egy jó darabig. 3) Ha tartósan remeg, akkor tessék elvinni az állatorvoshoz. 4) A tápokra általában rá van írva az adagolás, de nekem ezzel sohasem volt gondom, az eb mindig annyit evett, amennyire éhes volt.
Ja, és ha nem akarsz mindig tápot adni neki, akkor lehet ám fõzni is a kutyának (vagy megosztani vele a konyhai maradékot - rizs, krumpli, hús, zöldségek...csak olajos és fûszeres dolgokat ne kapjon).
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem babusgatni kell, hanem magad mellé venni legalább az elsõ héten, azonnal orvoshoz vinni, és nem a leggányabb kajával etetni. Ha annyira utána néztél volna hogy a Friskies egy ócska [email protected], annál még a moslék is többet ér. Acana, Orijen, Brit, Eukanuba... Soroljak még jó tápokat? Tenyésztõ ilyet nem ad a kutyájának, újabb szaporítós kutya, várjuk további kérdéseid! "Nem babusgatni kell" Ha babusgatom nem mellettem van????? (babusgatás= simogatás hozzá beszélés) "Leggányabb" kajával etetni , "Friskies egy ócska szar" káronkodás megy de indoklás nem. Egyébként utána néztem de nem tûnt fel semmi ami káros lenne kutyusom számára. Még 1 kérdés mi a különbség szaporítós és tenyész kutya közt??? Ez azért is érdekelne mivel úgy tûnik nekem mintha szívetek szerint meg is ölnétek szaporított-akat
A kérdező hozzászólása: A kutyus 1 kazánházban van kazántól kb 2 méterre. Kutyakosarat kapott , benne 2 gyapjú pokróc abban alszik , és 1 plüss bernáhegyi vigyáz az álmaira. Egyébként napközben sokat járhat be a házba. Csak estére sajnos nem tudom bent tartani mivel 2 hónaposan nem szobatiszta , padlóra piszkít :S amire a többi család tagom "allergiás" de ha mondjuk van valami ötletetek hogy a padlót ki kerülje az nagyon jó lenne. a fajta kutatása közben azt találtam 1 videóban hogy kint és bent is 1aránt tartható.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az 5-ös válaszoló vagyok. Leírtam, hogy miért nem jó a táp és mi vele a baj. Ha ezt nem tudod értelmezni, az elég nagy probléma. Egyébként itt az összetétele: Összetétel: Gabonafélék (4% kukorica), Hús és állati származékok (4% csirke), Növényi fehérjekivonatok, Olajok és zsírok, Növényi eredetû származékok, Különféle cukrok, ásványi anyagok, Zöldségek (0, 5% zöldség). A kutya alapvetõen húsevõ, tehát ha gabona van az elsõ összetevõk között, abból van a legtöbb a tápban, ami nagyon nem jó. Abban tápanyag nincsen, arra jó, hogy a kutya ne haljon éhen, de fejlõdni nem fog tõle normálisan. Hús és állati származék: az állati származékok a csõrt, tollat, patát meg ehhez hasonló vágóhidas maradékokat jelenti, ami azért kicsit sem ideális. Egy normális tápban min. 20-25%-nak kéne lennie a hústartalomnak, ami nem egyenlõ a fehérjetartalommal! Nem mindegy, hogy a fehérje húsból, valami melléktermékbõl vagy növényekbõl van. A tenyésztõ meg a szaporító között az a különbség, hogy a szaporító csak a pénzre megy, nem érdekli, hogy a kutya milyen betegségeket örököl, milyen a genetikája, milyenek a felmenõi. A legócskább táppal eteti, rendszeresen rossz körülmények között tartja az állatait, a szukát, majd a kölyköket nem viszi rendszeresen állatorvoshoz, mert hát az pénzbe kerül. A szerencsétlen szukákat folyamatosan elletik, és szerencsétlenek tönkre vannak menve idõsebb korukra, már ha megélik... Egy normális tenyésztõ odafigyel a fent említett dolgokra és a kutya, az adott fajta nemesítése az elsõ, nem az, hogy mennyi pénzt keres vele.
Leírták fentebb, hogy a Friskies miért szar. Mert tele van minden olcsó cuccal, ami a kutyának nem kell, ahelyett, hogy a szükséges cuccokat tartalmazná. Egy kölyökkutya fejlõdéséhez fontos a jó minõségû táp, amiben az összetevõk megfelelõek, a Friskies, Chappy és társai nem ilyenek. A szaporítással nekem az a fõ bajom, hogy amikor tele vagyunk kutyákkal, akkor még bejönnek a képbe újabb adag kutyák, ki tudja, milyen szülõktõl, milyen betegségeket megörökölve stb, de azért ezen ne ess kétségbe, az én kutyám is egyszerû "kerti kutya" (értsd, a kertben élt egy kan és egy szuka, így hát idõnként kölykeik is lettek). Ettõl függetlenül elviekben jobbnak tartom vagy menhelyrõl befogadni a kutyát, vagy rendes tenyésztõtõl venni, aki komolyan veszi a dolgot, és odafigyel arra, hogy egészséges szülõktõl egészséges kölykök szülessenek. A kazánház hosszútávon teljesen jó hely lesz, ha kint akarjátok tartani, csak most még szerintem túl kicsi ahhoz, hogy kibasszátok egyedül aludni oda. A szobatisztaságot majd megtanulja, ha megtanítjátok (értsd: dícsérni, ha kint végzi, és egy ejnye-bejnyét megemlíteni, ha bent intézi). Egyébként ha felteszel egy ilyen kérdést, akkor ne vedd támadásnak a válaszokat, a kutyások közül sokan úgy érzik, hogy a) mindent tudnak, b) csak annak lehet kutyája, aki már elõre mindent tud a kutyákról. Én a magam részérõl pl. a tápokról akkor kezdtem tanulni, amikor elhoztam az ebet, elmentem a kutyaeledel boltba, körbenéztem, megkérdeztem az eladókat, és Royal Canine-nal kezdtem az etetést.
Itt 12-es, 11-es jól összefoglalt mindent, fõleg a szaporítás és tenyésztés közti különbséget. :)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Végre 1 normális hangvételû komment , nagyon szépen köszönöm mindenkinek az információt. És én kérek elnézést hogy véletlen elkerülte figyelmemet elöttem szólok kommentje. Táp összetétel.... Megfogadom a jó tanácsokat amiket írtatok. Egyébként akitõl vásároltam a kutyámat barátom ismerõse és csak jót hallotam tõle igaz nem törzskönyvezettek a szülõk , de volt alkalmam meg tekinteni kutyámnak a szüleit is teljesen kulturál környezetben voltak tartva mintahogy a kicsinyei is. És szerény véleményem szerint díjnyertes szülõk is nemzhetnek beteg utódokat. Akkor azoknak veszniük kell Egyébként is nagy testû kutyáknál elõfordulhat diszplázia de én nem vagyok szakértõ... Elõttem szólónak pedig minden tiszteletem hogy benne van még emberség és emberi hangnemben is tud beszélni nem csak a kutyák nyelvén beszél... :) tisztelet még a kivételnek. utóirat itt van zeus kutyus a nappaliban
"utóirat itt van zeus kutyus a nappaliban" Üdv neki, és jó éjszakát. :) még egy dolog: örülök, hogy sikerült elmagyaráznunk érthetõen a lényeget, a többieket meg tényleg ne bántásnak vedd, a többség csak a kutyák javát akarja, ami helyes, a stílus meg hát, olyan-amilyen...ez egy netes fórum, a maga fura és durva stílusával. Meg kell szokni, és a tartalmat látni a kommentek "durva külseje" mögött. :)
PErsze, rohangálós nagy séta az kaja elõtt van, kaja után meg gyors pisikaki kör. Kérdezõ, arra vigyázz, hogy hirtelen a magas beltartalmú táp sok lehet neki, ha nincs hozzá szokva az emésztése, ezért fokozatosan, keverve állj át rá.

Tegnap kaptuk meg a 2 hónapos oltást. Este és egész éjszaka 37.3 volt a hőemelkedése, ami reggelre lement 37re. Lehet, hogy estére belázasodik, vagy most már rendben lesz?

Egy kicsit ny?gös, de alszik rendesen.

Legjobb válasz: Szia. Nekünk is igy volt,de ha már lejebb ment 37re,akkor nem lesz láza.De azért mérd meg délután is,hogy biztos oké minden. Üdv.: 5 hónapos kisfiú anyukája

Szia. Nekünk is igy volt, de ha már lejebb ment 37re, akkor nem lesz láza.De azért mérd meg délután is, hogy biztos oké minden. Üdv.: 5 hónapos kisfiú anyukája
én minden fürdetés elõtt mérem neki ilyenkor ha oltást kap. De szerintem a tegnappal átvészeltétek a problémát! Boldog babázást :)

2 hónapos fiam tegnap megkapta a kötelező védőoltását. Hőemelkedése volt, van ma is (37, 7. Germicid kúpon kívül mit lehetne még adni, ami lázcsillapító és nyugtató is?

Meddig lehet még h?emelkedése?

Legjobb válasz: Szerintem a Germiciden kívül nem kell más. Ha a popójában mérted a lázát visszavontál 0,5 -t? AMikor megkapják az oltást, természetes dolog 2-3 napig hogy hõemelkedése van. Ha 38 fölé menne, igazából csak akkor kellene neki a kúp. Ne izgulj, nem lesz baja a babádnak.

Szerintem a Germiciden kívül nem kell más. Ha a popójában mérted a lázát visszavontál 0, 5 -t? AMikor megkapják az oltást, természetes dolog 2-3 napig hogy hõemelkedése van. Ha 38 fölé menne, igazából csak akkor kellene neki a kúp. Ne izgulj, nem lesz baja a babádnak.

Tegnap délután kaptuk meg a 2 hónapos kötelező védőoltást+Prevenárt. Meddig megengedett a hőemelkedés?

Olyan elkeseredett vagyok,mert itt mindenki Manója lazán viselte,mi meg még most is szenvedünk ezzel a fránya h?emelkedéssel.

Legjobb válasz: 3-4 napon belül normálisak a tünetek. Az elsõ ilyen dupla oltásnál az én kisfiamnak is 2 napig hõemelkedése volt. A másodikat már tényleg lazán viselte. :)

3-4 napon belül normálisak a tünetek. Az elsõ ilyen dupla oltásnál az én kisfiamnak is 2 napig hõemelkedése volt. A másodikat már tényleg lazán viselte. :)
jaj a höemelkedés nem gond az orvos be is gurul ha mondanád neki már a 38 láz se nagy baj csak a 39- töl .
az én fiam csúszott a 3. dózissal, 11 és fél hónaposan kapta õket. és még mindig lázas volt, igaz már csak másnap. elõtte így volt: 2 nap láz, 3. nap hõemelkedés.

2 hónapos babám orrát, már több, mint 2 hete reggel, este ki kell orrszívó-porszívóznom. Tegnap óta véres váladékot szívtam ki. Otrivin béby-t használunk szívás előtt és után. Mitől lehet ez? Mit használjak neki? más is tapasztalt már ilyet?

nem folyik az orra, hanem tortyog. nem értjük miért nem múlik el neki?

Legjobb válasz: nekünk is volt ilyen véres, az lehet attól hogy elpattan egy ér, megsérti az orrszívó a nyálkahártyát, stb... mi Sterimarral fújtunk elõtte és Nasivin csepp utána! ezt nekünk a Kórházban mondták (betelefonáltam és ott adtak tanácsot). A NAsivin az orrnyálkahártya duzzanatot csökkenti és ez kell hogy ne legyen bedugulva szegénynek. A Sterimar pedig fiziológiás sóoldat és oldja a váladékot és jobban kitudod szívni az orr mélyebb rétegébõl is és megszûnt nekünk hamar! próbáld ki ezeket! 8 és fél hós kisfiú anyukája

nekünk is volt ilyen véres, az lehet attól hogy elpattan egy ér, megsérti az orrszívó a nyálkahártyát, stb... mi Sterimarral fújtunk elõtte és Nasivin csepp utána! ezt nekünk a Kórházban mondták (betelefonáltam és ott adtak tanácsot). A NAsivin az orrnyálkahártya duzzanatot csökkenti és ez kell hogy ne legyen bedugulva szegénynek. A Sterimar pedig fiziológiás sóoldat és oldja a váladékot és jobban kitudod szívni az orr mélyebb rétegébõl is és megszûnt nekünk hamar! próbáld ki ezeket! 8 és fél hós kisfiú anyukája
ha nagyon vérzik eleredt neki akkor elpattant egy hajszálér és függölegesen tartva eláll egy idõ után a vérzés, legközelebb ovatosabban. ha kicsit vérzik akkor vagy felsértetedd neki picit és attol vérzik ugyanugy ovatosabban szivd legközelebb vagy a cucc kimarta az orrnyálkáját és attol vérezhet arrol nem etehetsz ennyi jah és ennek ellenére szivd sokszor merta pango váladék az orrüregbe középfülgyulladáshoz vezet (családomba fül-orr-gégész van:) onnan tudom ezeket)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!