Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos szoptatom (36 db)

Ha csak szoptatok, mikor menstruálok először majd? Lehet hogy már 2 hónaposan?

Legjobb válasz: Én csak szoptatok, a babám 5 hónapos és még nem mensiztem a szülés óta.

Én csak szoptatok, a babám 5 hónapos és még nem mensiztem a szülés óta.
Nekem megjott 3 honaposan.
szülés után legalább 4 hétig még vérezgettem, aztán 2 hétig semmi és utána megint véreztem..de az már mensi volt.szoval 6 hét után.és szoptatok a mai napig(7 honapos a babám)
Nekem a 4. hónapban jött meg, amikor egy szopi kimaradt, és kevesebb lett a tejem. Szval szopi mellett is megjöhet, elég egy kis tejingadozás, és vége a boldog menzesz-nélküliségnek :-) De ez változó, van akinek 8. hónapban sem jön még meg.
Én 8 hónapja szoptatok és 5 hónaposan már kóstoltattam is, és még semmi. De jó így nagyon. :D Nem hiányzik, nincs vele gond.
6 hónapja szoptatok és még semmi :)
nekem 9.hónapban jött meg odáig szoptattam, utánna meg nem kellett a fiamnak a tej, gondolom megváltozott az ize.

2 honapos a babamat meg szoptatom es szedek terhesvitamint, ti mennyit szedtek belöle? Minden nap?

Legjobb válasz: Az én babám 4 és fél hónapos éppen ma fogyott el az elevit és azt hiszem már nem veszek többet.Heti 1-2 szedtem.

Az én babám 4 és fél hónapos éppen ma fogyott el az elevit és azt hiszem már nem veszek többet.Heti 1-2 szedtem.
Nekem a védõnéni napi 1-et javasolt, és én szedek még Béres cseppet is mellé.

Mirena spirált szeretnék feltetetni, befolyásolja a tejem, ha szoptatok? 2 hónapos a babám

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszod, megfogadom a tanácsod, és megvárom a 6 hónapos kort!:-)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod, megfogadom a tanácsod, és megvárom a 6 hónapos kort!:-)
Szia!Az én babám 3 hónapos és ma teszik föl a Mirenát!Én kérdeztem a dokit(nõ) és azt mondta, hogy nem befolyásolja!
Ez olyan, mint hogy egyetlen autókereskedõ sem fogja neked azt mondani, hogy ne vedd meg tõle az épp kínált autót... Még akkor se, ha egyébként rosszul jársz vele. ;)
10.56-os vagyok!Elõttem szólónak!Lehet, DE a nõgyógyászom gyerekkori barátnõm, neki is van gyereke és szoptatás alatt rakatta fel magának is a Mirenát!Úgyhogy én hiszek neki...
Mindenki maga dönt.

Nem szoptatok 2 hónapos a babám, de még nem jött meg. Ez nem gond?

Legjobb válasz: Én sem szoptattam,az elsõ fiam 6 hós volt mikor elõször megjött,a második fiam meg 4 hónapos volt mikor megjött.A dokim azt mondta ez nem baj.

Én sem szoptattam, az elsõ fiam 6 hós volt mikor elõször megjött, a második fiam meg 4 hónapos volt mikor megjött.A dokim azt mondta ez nem baj.
Nem baj. Nekem is fel ev utan jott meg, nem szoptattam.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!

30eves 170 cm 73kg 2 gyermekem van 3 eves. Es 10 honapos. Szoptatok. Mennyi lenne az udealis testsuly?

Legjobb válasz: Neked majdnem kevés is a 73 kg! Tanyán kapálni, állatokat ellátni nem lehet 40 kilósan!

Neked majdnem kevés is a 73 kg! Tanyán kapálni, állatokat ellátni nem lehet 40 kilósan!
Amíg szoptatsz, addig 73. Ha már nem, akkor kb. 60 +/- 10 kg.
60kg

Anyatejes 2 hónapos babám széklete egy hete zöld, mitől lehet? Nem hasfájós, igény szerint szoptatom.

Ettem spenótot és vasat is szedek de abbahagytam 3 napja.

Legjobb válasz: Egy baba míg fö étkezésként tejet kap (mindegy anyatej vagy tápszer) addig akármikor lehet neki zöd széklete. Nem a te spenotodtol vagy vasadtól függ, az a te székletedet változtatja max meg. A zöld széklet akkor gond ha már nem vagy nagyon kevés tejet kap.

Egy baba míg fö étkezésként tejet kap (mindegy anyatej vagy tápszer) addig akármikor lehet neki zöd széklete. Nem a te spenotodtol vagy vasadtól függ, az a te székletedet változtatja max meg. A zöld széklet akkor gond ha már nem vagy nagyon kevés tejet kap.
A kérdező hozzászólása: eddig 2 kg-ot hízott és min. napi 5x van széklete, akkor nem lehet gond? Csak eddig szép mustársárga volt neki..
Ne aggódj :) Ha két cicibõl kap enni, lehet, hogy túl sokat kapott az elsõ tejbõl (hamar került át a másik cicire). Ha nyugodt, kiegyensúlyozott, szépen fejlõdik, bármilyen a kaki, rendben van :)
vagy attól, hogy csak az elõtejet itta ki, avgy attól hogy keveredett a félig emésztett tej a friss elõtejjel (ha túl hamar szopizott újra.)
A 3-as és a 4-es által írt választ írtam volna én is. De eszembe jutott még valami. Biztosan zöld az a kaki? Nem vicc, vidd ki a napfényre és nézd meg ott. Nekem egy csomószor tûnt zöldnek a lámpa alatt, kinn meg már sárga volt.
Szerintem is sok elõtejet szopizott nekünk is így volt mikor váltott mellbõl kapta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Egyszerre csak egy mellbõl szopizik, bõven van tejem. Van, hogy 2 óránként, van hogy 4-5 vagy 3 óránként eszik.

Megkeveredhet 2 hónapos babám, ha szoptatom és pótlást is kap?

Amikor cumisüvegből etetem sírdogál egy fél percig,mire elkezdi szívni.Nem érzi,hogy ott van?

Legjobb válasz: persze. Az üvegbõl teljesen más technikával kell enni, mint a cicibõl. Sajnos nekem a legidõsebb lányom cumizavaros is lett rövid idõ alatt. Ez azt jelentette, hogy hiába lett volna tejem, teljesen elutasította a cicit, csak az üvegbõl akart enni. Így fejtem mindig, ez elég rossz volt. Azóta azért vannak sokkal jobb üvegek, lehet én ilyet vennék: http://www.medela.hu/index.php/termekeink/etetes/239-calma-a.. ha sok pótlás kell, ha meg kevés, akkor azt inkább pohárból adnám. Én mondjuk nagyon szeretek szoptatni, mert az legkényelmesebb, legegyszerûbb. A két kisebbik gyerekem már nem is kapott üveget, nehogy õket is megzavarja. (elég is volt a tejem szerencsére)

persze. Az üvegbõl teljesen más technikával kell enni, mint a cicibõl. Sajnos nekem a legidõsebb lányom cumizavaros is lett rövid idõ alatt. Ez azt jelentette, hogy hiába lett volna tejem, teljesen elutasította a cicit, csak az üvegbõl akart enni. Így fejtem mindig, ez elég rossz volt. Azóta azért vannak sokkal jobb üvegek, lehet én ilyet vennék: http://www.medela.hu/index.php/termekeink/etetes/239-calma-a.. ha sok pótlás kell, ha meg kevés, akkor azt inkább pohárból adnám. Én mondjuk nagyon szeretek szoptatni, mert az legkényelmesebb, legegyszerûbb. A két kisebbik gyerekem már nem is kapott üveget, nehogy õket is megzavarja. (elég is volt a tejem szerencsére)
Az én babám nem keveredett meg.Egyik napról a másikra nem kérte a pótlást inkább szenvedett a cicin míg jól nem lakott.Cumisüvegbõl még a lefejt anyatejet sem fogadja azóta el.
Igen. Bár pont az a ritkább, hogy az üvegen sír és nem a mellen... De én nem kockáztatnék a helyedben. Megkérdezhetem, miért kell a pótlás?

2 honapos kisfiamat szoptatom es elszeretnek rakni tejet a melyhutobe, miben kell tarolni es meddig jo a melyhutott anyatej?

Legjobb válasz: http://baba-mama.vatera.hu/szoptatas_etetes/egyeb/anyatejtar.. én ilyenben tároltam, mert sokkal olcsóbb mint az avent pohár vagy medela zacskó. azok horror áron vannak újonnan. úgy tudom fél évig lehet mélyhûtõben tárolni.

http://baba-mama.vatera.hu/szoptatas_etetes/egyeb/anyatejtar.. én ilyenben tároltam, mert sokkal olcsóbb mint az avent pohár vagy medela zacskó. azok horror áron vannak újonnan. úgy tudom fél évig lehet mélyhûtõben tárolni.
vagy tesco tejgyûjtõ zacsi.baba cuccoknál találod.kb 1500-2000ft, 40 db és 250ml.dobozában benne van a tárolási lehetõségek

Az természetes, hogy már 2 hónapos a kislányom és még mindig vérzek? Nem szoptatok.

Legjobb válasz: Nekem még a hathetes forduló elõtt megjött a menstruációm. Pont a nõgyógyászati vizsgáltkor. Ciki volt, de ez van. Nagyon véreztem egy hétig, vérzéscsillapítót is kellett szednem. Most eltelt 28 nap és megint megvan.Lehet, hogy neked is ez van, de ha folyamatosan megállás nélkül vérzel, akkor rögtön menj orvoshoz, nehogy bajod legyen. Minden jót nektek.szia

Nekem még a hathetes forduló elõtt megjött a menstruációm. Pont a nõgyógyászati vizsgáltkor. Ciki volt, de ez van. Nagyon véreztem egy hétig, vérzéscsillapítót is kellett szednem. Most eltelt 28 nap és megint megvan.Lehet, hogy neked is ez van, de ha folyamatosan megállás nélkül vérzel, akkor rögtön menj orvoshoz, nehogy bajod legyen. Minden jót nektek.szia
Én kb.3 hónapig véreztem szinte minden nap, ritka volt az a nap amikor nem volt"maszatolás" sem.És azután még 3 hónapig pecsételgetett, valami hormonzavarom vagy mim volt.

Szoptatom a 2 hónapos kislányunkat. Muszáj fogamzásgátlót szednem?

A szülés utáni 3.hétt?l együtt vagyunk a Párommal rendszeresen. Orvos írt fel Cerazette fogamzásgátlót, de nem szeretnék gyógyszert szedni és amúgy is nagyon drága. Az óvszert egyikünk sem szereti. A krémekr?l azt hallottam hogy nem biztonságosak, mint ahogyan a megszakított közösülés sem. Szeretnénk majd másik babát, kb 1 év múlva lenne esedékes az újabb teherbeesés.

Legjobb válasz: Van rá esély, gyakran ezért jön gyorsan a második baba. Mi megszakítással fogunk védekezni, a baba elõtt évekig bejött, nem volt gond. Védekezés nélkül viszont no szex.

Van rá esély, gyakran ezért jön gyorsan a második baba. Mi megszakítással fogunk védekezni, a baba elõtt évekig bejött, nem volt gond. Védekezés nélkül viszont no szex.
Miért drága a cerazette? ha olyat veszel amiben egy dobozban 3 hónapnyi van akkor is 2700.- ra jön ki egy hónap... amig naponta többször szoptatsz még biztos nem leszel várandós inkább csak akkor amikor már naponta csak kétszer szopik. kérdezd meg a nõgyógyászodat hogy mit ajánl.
Az elsõ menszeszt kb 2 héttel megelõzi az elsõ peteérés. Amennyiben nem védekeztek, ennél az elsõ peteérésnél simán teherbe eshetsz, és ha úgy gondolod, hogy túl korán, akkor annak a baba látja kárát, akit esetleg elvetetsz. Az abortusznál sokkal humánusabb (és ha már az anyagiaknál tartunk: olcsóbb) megoldás vállalni a fogamzásgátlás költségeit és esetleges kényelmetlenségét. Nekem 4 hónap szoptatás után megjött. Még most is szoptatok, én sem akarok hormonokat szedni, hormonmentesen védekezünk (hõmérõzés, ovuteszt, megszakítás, a kritikus napokon hüvelykrém is), de ha mégis besikerül a baba, akkor vállaljuk.
elég sok. akkor védekezz így ha felkészültél a következõ babára. Az hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni az már csak egy legenda.
szerintem ne a cikknek higgy hanem a sok kismamának aki szoptatás mellett esett teherbe!!
A kérdező hozzászólása: http://www.lll.hu/node/12 Ezt a cikket olvastam, ezért is "mertem" együtt lenni a Párommal védekezés nélkül. Orvos a gyógyszert javasolta, Cerazette, de egy összegben sok kifizetni azt a majdnem 8 ezer Ft-ot. Köszönöm a válaszokat :)
Én csecsemõkkel foglalkozom és számtalan teherbeesési, terhességi, szülési, szoptatási történetet hallgattam végig már eddig az anyukáktól és nem tanácsos a szoptatásra hagyatkozni ezügyben. Egészséges párnak rendszeres szexuális élet mellett kb 20% esélye van egy adott hónapban a gyermek fogantatására, szoptatás mellett ez mondjuk 15-ig csökken kb...
Nem, nem muszáj szedned. De akkor ne lepõdj meg, ha hamarabb jön a kistesó, mint szerettétek volna! Én legalábbis nem mernék kockáztatni, ugyanis én is több esetrõl hallottam már, ahol anyuka biztos volt abban, hogy szoptatás alatt nem eshet teherbe, és mégis megtörtént. Szerintem a még nem 100%-os krémekkel is kisebb az esélye a teherbeesésnek, mintha nem védekeztek semmivel!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor lépek ezügyben még ma! Köszi tényleg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!