Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos pár napja egy (10 db)

2 hónapos babám pár napja egy étkezéskor már mindkét mellemből eszik. Eddig egy étkezéskor elég volt az egyik és következő evésnél kapott a másikból. Ez most azt jelenti, hogy, kevesebb a tejem? Nem szeretném ha elapadna. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: A melled alkalmazkodott a baba étvágyához, az igényelt mennyiséghez és már nem termelsz "felesleget". Ez általában a 3., 4. hónapban következik be, a mell puhább lesz, olyan mint "lánykorunkban" formára és nagyságra is. Már nem duzzad és nem csorog az ágyba, és ez így normális, SZÓ SINCS elapadásról. Rakd rá egymás után mindkét mellre, ha igényli! Ha rendesen iszol, nem vágsz fát szoptatás elõtt:-)), és a baba is gyarapszik, van kakis-pisis pelus, jó a kedve, akkor minden OK. Ha megnyugtat, igyál szoptatós teát /nekem a dió, a pici sör és a homeopátia is segített/. Más semmit nem kell tenned, bízz a természetben, nagyon nyomós ok kell ahhoz, hogy valaki, akinél a szoptatás rendesen beindult, egyszer csak elapadjon.

A melled alkalmazkodott a baba étvágyához, az igényelt mennyiséghez és már nem termelsz "felesleget". Ez általában a 3., 4. hónapban következik be, a mell puhább lesz, olyan mint "lánykorunkban" formára és nagyságra is. Már nem duzzad és nem csorog az ágyba, és ez így normális, SZÓ SINCS elapadásról. Rakd rá egymás után mindkét mellre, ha igényli! Ha rendesen iszol, nem vágsz fát szoptatás elõtt:-)), és a baba is gyarapszik, van kakis-pisis pelus, jó a kedve, akkor minden OK. Ha megnyugtat, igyál szoptatós teát /nekem a dió, a pici sör és a homeopátia is segített/. Más semmit nem kell tenned, bízz a természetben, nagyon nyomós ok kell ahhoz, hogy valaki, akinél a szoptatás rendesen beindult, egyszer csak elapadjon.

A 4 és 1/2 hónapos kisfiam az egyik fülét a matrachoz dörzsölve vakarja amikor fekszik. Pár napja csinálja, mi lehet ez?

Nem fáj neki ha hozzáérek, nem piros a füle körül.

Legjobb válasz: Mindíg csinálja, amikor fekszik? vagy csak ha fáradt? az én kisfickóm, akkor babrálja a fülét, ha izgatott v. fáradt...Ha sûrûn csinálja érdemes lenne orvosnak megmutatni, lehet h vmi ingerli belül..nem fáj neki , lehet h csak csikizi. Érdemes lenne belekokkantani szakembernek, ez Téged is megnyugtatna.

Mindíg csinálja, amikor fekszik? vagy csak ha fáradt? az én kisfickóm, akkor babrálja a fülét, ha izgatott v. fáradt...Ha sûrûn csinálja érdemes lenne orvosnak megmutatni, lehet h vmi ingerli belül..nem fáj neki , lehet h csak csikizi. Érdemes lenne belekokkantani szakembernek, ez Téged is megnyugtatna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Mutasd meg orvosnak, mert ez gyulladás lesz. Belül olyan, mintha viszketne neki, és próbálná a drágád megvakarni, de nem tudja. De ne nyúlj a fülébe, mert akkor rosszabb lesz neki. Sajnos kicsi korom óta fülgyulladós vagyok, ezért tudom. Esetleg orsprayt fújsz az orrába, lehet az orrjárat eltömödése okozza a tünetet. Sokszor emiatt gyullad be a fül is, ha mélyen eldugul az orrjárat.Fújd be neki és jól porszívózd ki. Ha nem javul, akkor orvos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Hétfõn elmegyünk az orvoshoz mindenképpen!
Írd majd meg a fejleményeket!:) második válaszoló
A kérdező hozzászólása: Voltunk orvosnál, azt mondta hogy mivel nem lát pirosságot, duzzanatot, és nyomásra sem érzékeny nincs semmi teendõ. Valószínû valami belül csiklandozhatta a fülét ezért dörzsölte a matrachoz.

Sos? Baj lehet hogy pár napja 80-100-vagy néha 130-at eszik a 2 honapos manom? Kb naponta 5x vagy 6x-eszik? Mit tehetek hogy többet egyen? Jokedvü és nevet ha felvan

Legjobb válasz: Bár nem írod, hogy szopik-e a babád vagy tápszert kap. De: ha szopik, akkor teljesen normális, hogy esetleg kevesebbet eszik, mint régebben, hisz az anyatej összetétele, tápanyagtartalma idõvel változik. Képzeld, ha nem így lenne! Akkor fél évesen egy evésre benyomna 1 litert? Ugye ez nonszensz :) Mivel a tej összetétele változik, így most egészen más, mint volt 1-2 hónapja vagy lesz 4hónap múlva. Épp ezért soha ne azt nézd, mennyit evett, hanem, hogy õ jól érzi-e magát a bõrében.. Ha szopi után nyugodt, alszik, nézelõdik, minimum 2 órát kibír 2 evés között, hetente legalább 12 dekát hízik (amíg meg nem duplázza a születési súlyát, utána ez kevesebb lesz!), elég pisis-kakis pelusa van, akkor minden rendben. Bízd a babára, mennyi elég neki, nyugi, ha éhes lenne, jelezné :). Ne mérd minden evés után, mert csak bezazulsz :)

Bár nem írod, hogy szopik-e a babád vagy tápszert kap. De: ha szopik, akkor teljesen normális, hogy esetleg kevesebbet eszik, mint régebben, hisz az anyatej összetétele, tápanyagtartalma idõvel változik. Képzeld, ha nem így lenne! Akkor fél évesen egy evésre benyomna 1 litert? Ugye ez nonszensz :) Mivel a tej összetétele változik, így most egészen más, mint volt 1-2 hónapja vagy lesz 4hónap múlva. Épp ezért soha ne azt nézd, mennyit evett, hanem, hogy õ jól érzi-e magát a bõrében.. Ha szopi után nyugodt, alszik, nézelõdik, minimum 2 órát kibír 2 evés között, hetente legalább 12 dekát hízik (amíg meg nem duplázza a születési súlyát, utána ez kevesebb lesz!), elég pisis-kakis pelusa van, akkor minden rendben. Bízd a babára, mennyi elég neki, nyugi, ha éhes lenne, jelezné :) . Ne mérd minden evés után, mert csak bezazulsz :)
Az én fiam 2 hónaposan 60-80 ml-et evett, rítka volt a 110-120. S 6x evett egy nap. Õk ilyenek. Nekem szépen fejlõdött, s fejlõdik a mai napig. 2 hónapot betöltötte, nem is mértem többet. Ha jókedvû, s van pisi, kakis pelus, akkor nincs gond. Fõleg ha szépen hízik. Azóta 4 hónapos a kisfiam, s a gy.orvos születése óta dícséri, milyen szépen fejlõdik.
Az én babám 4 hónapos, és napközben 100-120 ml.t eszik, este 150-170-et. Ne aggódj, õ tudja, mennyi kell neki, ha éhes, úgyis többet fog enni.

Van egy 2 hónapos kiskutyám. Kb 2 hete van nálunk, és pár napja elkezdett ránk morogni amikor felvesszük és néha meg is akar minket harapni, és nem olyan játékos ugatás. Van amikor akkor is morog ránk amikor megsimogatjuk. Miért csinálhatja ezt?

Legjobb válasz: Vagy fáj valamije,ha ez kizárható,akkor egyszerûen már most elkezdte kiskakasnak érezni magát a szemétdombon:) És ha van kedve,hozzá nyúlhattok,ha nincs nem. Errõl gyorsan szoktassátok le,ha morog oldalba bököd és eréylesen rászólsz.

Vagy fáj valamije, ha ez kizárható, akkor egyszerûen már most elkezdte kiskakasnak érezni magát a szemétdombon:) És ha van kedve, hozzá nyúlhattok, ha nincs nem. Errõl gyorsan szoktassátok le, ha morog oldalba bököd és eréylesen rászólsz.
Na, azért nem kellett volna 2 hónapos kora elõtt elhozni. Ilyenkor nagyon sok kommunikációs dolgot tanulna az anyukájától, testvéreitõl. Picit cibáld meg a nyakánál a bõrt, le kell szoktatni róla minél elöbb.

37, 9 az márláz egy 9 honapos babánál, mit tegyek? A fiam höje ennyi volt, és pár napja kicsit kevesebbet eszik más tünet talán még anyi hogy kevesebbet alszik mint szokott a napi 3-4 ora helyet 1-2 orát. Menjünk orvoshoz?

Legjobb válasz: Igen,ez mar laz. Ne varj tovabb a hutessel. Azert alszik annyit, mert lazas. Nem lehet, hogy jon a foga? Mindenesetre beszelj az orvossal.

Igen, ez mar laz. Ne varj tovabb a hutessel. Azert alszik annyit, mert lazas. Nem lehet, hogy jon a foga? Mindenesetre beszelj az orvossal.
Egy ismerosom a kisfia 38, 5-nel mar lazgorcsot kapott. En nem varnek tovabb a hutessel. Minket is megvisel, ha lazasak vagyunk, nemhogy egy 9 honapos gyereket!
várj még a lázzal hátha föl-le megy !mert most kb. határ eset. Nem jönn a foga mert nekünk pont így volt egy fél napig kétszer kúpoztam 38.6 nál. De este már nem volt hõje. Másnapra ki bujt a foga csûcske .
én föl hívtam és elhívott nem talált semmit rá fogta a torkára és ahogy írtam áttört a fog.
37, 5-37, 9-ig hõemelkedés 38-tól lázról beszélünk. 38, 5 felett én csillapítani szoktam. Alatta semmiképpen, mert hadd dolgozzon a szervezet bacik ellen! ilyenkor óránként mérem h ne szökjön feljebb.. van h magától visszamegy 37, 5 alá.
lehet csak melege van mert nálunk is van hogy sokat " ugrál" és pont olyan mintha höemelkedése lenne most nekem is a tápszer fele napok ota meg marad 8 hónapos.
A kérdező hozzászólása: akkor menjek orvoshoz vagy ne?
A kérdező hozzászólása: nekünk már 7fogunk kint van és ilyen még nem volt, jo lenne ha csak enyi lenne!

2 és fél hónapos babám egy pár napja ordít fürdetés közben, pedig eddig imádott fürdeni. Mit tehetnék?

Próbáltam nappal fürdetni de az sem jött be.

Legjobb válasz: ilyen idõsen az én fiam is ezt csinálta.kipróbáltam mindent,kevés vizet,sok vizet,meleget,hûvösebbet.semmi nem volt jó.aztán egy idõ múlva elmúlt.mondjuk õ megijedt egy felé kiteregetett nadrágtól.most 4 és félhónapos és kezdi a pancsolást.el fog múlni.én ilyenkor nagyon gyorsan fürdettem,és ki a kádból.

ilyen idõsen az én fiam is ezt csinálta.kipróbáltam mindent, kevés vizet, sok vizet, meleget, hûvösebbet.semmi nem volt jó.aztán egy idõ múlva elmúlt.mondjuk õ megijedt egy felé kiteregetett nadrágtól.most 4 és félhónapos és kezdi a pancsolást.el fog múlni.én ilyenkor nagyon gyorsan fürdettem, és ki a kádból.
Egy idõre függeszd fel a fürdést. Ilyen esetnél én mindig a kézmosót használtam fürdõkád helyett. Ott is tökéletesen tisztára lehet mosni egy ilyen kis pindurkát. Aztán mondjuk egy hét múlva vedd elõ ismét a kádat... Hátha... :) egy háromgyerekes
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsokat.megpróbálom.

2 hónapos babám 3 óránként eszik, de pár napja alig 70-et, azt is egy óra alatt? Folyt.

Pár perc után nézeget, vagy bealszik, ha felveszem persze sír, hogy még éhes. Kb.10 perc után pedig elkezd annyira ordítani, hogy leveg?t sem vesz, közben rugdalózik. Volt így valaki? Lehet összefüggés, hogy 1 hete megjött a menzeszem?

Legjobb válasz: Ugyanez a probléma nálunk is, kislányom 5 óránként eszik, és alig tudok belepréselni vagy 80ml-t. Bealszik közben, nézelõdik, és nekünk is 1 óra telik el a szopizással. Eddig 3-4 óránként evett 150-200ml, 10 perc alatt, most kétségbe vagyok esve, miért van ez most így. Kérdeztem a védõnõt, azt mondta az idõ miatt is lehet ha frontérzékeny, meg mostmár nem is fog olyan sûrûn enni, már nincs olyan kánikula, nem szomjas. De akkor is, olyan nagy változás ez, féltem, de mindneki azt mondja, hogy nincs baj, tehát nyugi!De tudom, könnyû ezt mondani!

Ugyanez a probléma nálunk is, kislányom 5 óránként eszik, és alig tudok belepréselni vagy 80ml-t. Bealszik közben, nézelõdik, és nekünk is 1 óra telik el a szopizással. Eddig 3-4 óránként evett 150-200ml, 10 perc alatt, most kétségbe vagyok esve, miért van ez most így. Kérdeztem a védõnõt, azt mondta az idõ miatt is lehet ha frontérzékeny, meg mostmár nem is fog olyan sûrûn enni, már nincs olyan kánikula, nem szomjas. De akkor is, olyan nagy változás ez, féltem, de mindneki azt mondja, hogy nincs baj, tehát nyugi!De tudom, könnyû ezt mondani!
Nálunk is volt ilyen idõszak 2 hónap körül, de egy hét után elmúlt:) )Kitartás!!
A kérdező hozzászólása: De miért ordít közben????
nálunk ugyanez ez a helyzet az én babám 6 hetes...az enyém és ordít közben is...soha nem csinált ilyet.eddig megszopizott negyed óra alatt 100 miliket most meg egy óra a 60.nen lehet közben felkelteni ha elalszik, a mellem meg leszakad mert hiába fejem úugy nem jön.nem tudom miért de olyan panaszaim vannak mintha meg akarna jönni el is kezdtem megint vérezni.nem tudom ettõl van e de kivagyok már.kitartás
2 hónapos a babám és kb 6 hetes koráig nálunk is ez volt.Valószínû a pocija fájhat..Tudom mondani könnyû de ne hagyd bealudni, törekedj arra, hogy akárhogyis de jól lakjon.Ha mégse, próbáljátok átvészelni a sírást egy következõ hamiig mert ha hosszasan eszik nagyobb megszakításokkal(10-15p) az olyan mintha folyamatosan enne ezért nem úgy emészt, ahogy kell.(a húzásokkal egy idõ után eléred majd, hogy annyit egyen amennyivel jól is lakik).Nehéz de kitartás!!
Hasfájás, tuti.Amikor eékezd enni a kisbaba, beindul az emésztõrendszere.Amit még a tudósok sem tudnak biztosan, de azt gynítják, hogy még egy picit fejletlen az gyomruk, és ilyenkor a benyelt levegõvel nem nagyon tudnak mit kezdeni.Az felhalmozódik, és a beleket bántja.Próbáljátok meg az Infacolt.Ez a sok kicsi légbuborékot nagyokká alakítja, és olyanokat fog pukizni, mint még soha:) ))
Elsõ válaszoló vagyok, mi már 3 hetes kora óta használunk infacolt, jó is, nem úgy fáj a poci, de emellett még mindig lassan és keveset eszik Zsófikám mostanság:(
A kérdező hozzászólása: Rendszeresen használtuk az infacolt, majd espumisant, a gripe watert...nem használt egyik sem, de nekem ez a fajta ordítás nem olyan, mint amit hasfájásnál megszoktam. Azért gyanítom a menstruációt ...
Szia! Én 15 hó koráig szoptattam!Ha harapott, meghúztam a haját:) Soha nem volt bajom!
Nekem is fájt amikor a lányomnak ennyi idõsen kijöttek a fogai.Õ még mókából rá is harapott!Pár napig ha ráharapott, rögtön elvettem tõle, és nem adtam vissza, ezután én is meglepõdtem, mert nem csinálta többet.

A mult héten jött meg de csak egy pár csepp volt.1-2 napig tartot. Azota hányingerem van émelygek. Van egy 1 hónapos kislányom. Csináltam tesztet és negatív lett. Lehetek ettől függetlenül terhes?

Legjobb válasz: Védekeztetek rendesen? Ha nem, akkor lehetsz terhes, de szerintem ha a babád még csak egy hónapos, tehát nem túl régen szültél, akkor a hányinger nem egy esetleges terhesség miatt lehet.

Védekeztetek rendesen? Ha nem, akkor lehetsz terhes, de szerintem ha a babád még csak egy hónapos, tehát nem túl régen szültél, akkor a hányinger nem egy esetleges terhesség miatt lehet.
Már bocs, de kérdezhetek valamit? Császárral szültél vagy rendesen. Mert ha rendesen elvileg 6 hétig nem is lehet szexelni. Viszont az még nem telt le nálad. Nem rosszindulatból kérdezem. Amúgy nem igen eshettél teherbe még, de elõfordulhat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!