Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos pár (95 db)

Milyen programokat ajánlanátok hétvégére ebben a hideg időben egy 2 hónapos párnak?

Voltunk már bulizni,haverokkal itt ott, de azokat ? találta ki .(mármint hogy menjünk..)És én is szeretnék mondani valamit,hogy menjünk ide-oda.

Legjobb válasz: Ha van pláza a közelben ott szétnézhettek, beszélgettek, esetleg egy forró csokit megisztok. Lehet filmezni valamelyikõtöknél, vagy moziba menni. Lehet pizzázni, valamilyen étterembe menni. Lehet jégkorizni. Akár valamelyikõtöknél fõzõcskéztek valamit, az is nagyon jó. Esetleg egy egész napot együtt töltötök, a végén pedig ott alszol nála/ott alszik nálad.. Ha leírod, hogy milyen témájú programokat szeretnél még esetleg tudok segíteni..

Ha van pláza a közelben ott szétnézhettek, beszélgettek, esetleg egy forró csokit megisztok. Lehet filmezni valamelyikõtöknél, vagy moziba menni. Lehet pizzázni, valamilyen étterembe menni. Lehet jégkorizni. Akár valamelyikõtöknél fõzõcskéztek valamit, az is nagyon jó. Esetleg egy egész napot együtt töltötök, a végén pedig ott alszol nála/ott alszik nálad.. Ha leírod, hogy milyen témájú programokat szeretnél még esetleg tudok segíteni..
szex
Attól , hogy meg vagy fázva még a kolbászt beteheti a nunidba.
AKKOR MEG FÕLEG!!!! :)
A kérdező hozzászólása: megvagyok fázva :D
Csatlakoznék az elsõ hozzászólóhoz. Ilyen hideg idõben egy 2 hónapos párnap össze kell bújnia, fõleg hogy te most beteg is vagy, képzeld milyen rossz lenne, ha meg is fáznál? Tessék szépen otthon maradni, befûteni, pizzát rendelni és... a többit a fantáziádra bízom. :)
A kérdező hozzászólása: de hétvégére pont meggyógyulok!:)
na bazz beteg is vagy ötleted is, sztem hagyd ezt a program kitalálást, nem kell erõltetni azt ami nem megy :P
A kérdező hozzászólása: hát mindketten 20 felett vagyunk. Pláza sajna nincs a közelben. Meg annyira pénzünk sincs.Ha mennénk is enni, azt õ fizetné, azt meg úgy nem akarom :) fõzés volt a program, csak beteg vagyok sajnos :D úgyhogy én kifogytam az ötletekbõl..
hát ha úgy érzitek h itt az ideje feküdjetek le a jó meleg szobába nem fogtok fázni(: ha esetleg újítást akartok akkor beszéljetek egy másik párral és mehet 4esbe..
szerintem egyértelmü...

Ha veszek egy pár hetes nagyjából 2 hónapos golden retrievert akkor mire kell az elején oda figyelni?

A héten megveszem a goldim és mivel kinti kutya lesz nem tudom, hogy kell kezdetben viselkedni pl: miben aludjon? Mikortól vihetem sétálni? Ehet e már rendes tápot? Nagyjából mennyi id? után múlik el az anyukája hiánya? Mikortól lehet tanítani?

Legjobb válasz: Sétálni akkor viheted amikor megvan minden oltása. Kb 3 hónapos korban. Rendes tápot 3 hetes kortól ehet a kutya. Ajánlom a minõségi kölyökitápokat. Pár nap alatt megszokja az új helyét de van aki azonnal. Tanítani attól a operctól kell hogy hazaérsz. Minden alap dologra, hogy mit szabad mit nem, ki a fõnök, mi a neve stb.

Sétálni akkor viheted amikor megvan minden oltása. Kb 3 hónapos korban. Rendes tápot 3 hetes kortól ehet a kutya. Ajánlom a minõségi kölyökitápokat. Pár nap alatt megszokja az új helyét de van aki azonnal. Tanítani attól a operctól kell hogy hazaérsz. Minden alap dologra, hogy mit szabad mit nem, ki a fõnök, mi a neve stb.
szia! Ezt a videót és a folytatásait (6 rész) mindenképpen nézd meg!!! http://www.youtube.com/watch?v=sf2tw4gWCnY Pedigree-t NE adj a kicsinek, függõ lesz tõle a kutya!!! Sok sikert a picúrhoz :) 25/L, nagy kutyás

2 hónapos terhes vagyok. A párom sajnos nem dolgozik, én igen, ezért arra gondoltam, hogy ha a kicsi két éves lesz akkor én visszamennék dolgozni a párom meg otthon maradna a kicsivel. Mit gondoltok erről? Szerintetek gáz?

Legjobb válasz: Nem gáz!! A párod nem tudna találni magának munkát? A fizud elég arra,h 3-an éljetek? Van 1 éves munkaviszonyod? Csak,h ne gyest kap, ami nagyjából 40e ft a családival. Az 3 embernek kevés. Legalább a gyedet kapjátok meg. :) Gratulálok!

Nem gáz!! A párod nem tudna találni magának munkát? A fizud elég arra, h 3-an éljetek? Van 1 éves munkaviszonyod? Csak, h ne gyest kap, ami nagyjából 40e ft a családival. Az 3 embernek kevés. Legalább a gyedet kapjátok meg. :) Gratulálok!
Nem gáz, választhattok, hogy melyikõtök menjen gyesre kettõtök közül. Ha az apa nem dolgozik, akkor valószínûleg gyest sem kap, ezért ezt mérlegeljétek, de gáznak nem gáz, az apa is ugyanolyan szülõ!
A GYES és Családi pótlék alanyi jogon jár mindenkinek, annak is aki életében még 1 percet sem dolgozott.
De ha ez nem átmeneti állapot, akkor nagyon szûkösen fogtok megélni, ha lesz egy gyerek is.Fõleg ha te otthon maradsz vele 2 éves koráig, mert a gyes, meg a gyed azért nem olyan sok, hogy 3 ember könnyen megéljen.
Az nem gáz, ha az apuka marad otthon a kicsivel. Viszont a párod úgy tervezi, hogy még évekig nem fog dolgozni, vagy hogy van ez, mert az gáz.
Nem gáz. Nekem is volt ismerõsöm akik így csinálták. Elõször az anyuka volt otthon a gyerekkel, majd miután az apa elvesztette az állását õ maradt otthon (fél és 1 éves kora között) Egy hónapot még egyszerre is otthon voltak. Késõbb az apa talált munkát, a kicsi ment bölcsibe.
A kérdező hozzászólása: Semmi közötök hozzá!!!!!!
valami nagy titok lehet akkor. Na mindegy.. a kérdésedre választ kaptál. innentõl kezdve meg azt csináltok amit akarok. Boldog életet kívánok! :) )
Hát ezt már sosem tudjuk meg. Pedig szeretném én is elkapni azt a kórt, hogy a férjem azt mondja, "nem baj drágám, nem tudsz dolgozni, ülj csak itthon" Nekem nem fog ilyet mondani soha...
Engem is érdekelt volna az a kor, hátha nekem sem kéne dolgozni :D De hát így jártunk! Az a lényeg, h vannak a Földön olyan pasik, akiket el kell tartani! És még szülnek is nekik...
Én írtam le mennyibe kerülnek a cuccok, és te marhaságnak nevezed a babaágyat meg a kocsit? Tudod mit kérdezõ, maradj akkor magadra, mi a francnak teszel fel ide kérdéseket ha nem vagy kíváncsi a válaszokra. Konkrétan én semmi rosszat nem írtam neked te pedig leugatsz. Hát, elég aljas ember lehetsz.
Talan ha leirnad, hogy miert nem dolgozik a parod, talan tudnanak a tobbiek alternativakat mondani, ha mar volt ennyi eszetek az anyukad nyakara koltozni. Aruld mar el, mert ugye azert csak adtok a rezsibe, a megelhetest, ill.a tovabbiakat hogy gondoltatok kivitezni? Nyugodtan szallj le a magas lorol, itt mindenki segiteni probal, amit nem erdemelsz meg, mert ilyen titkolozasok kozepette ertelmes valaszt azert elvarsz, igaz? Szegeny gyerek, szegeny anyukad..
Tolókocsiban van? Úgy h fogja ellátni a babát késõbb? Nincs keze, lába, akkor sem tudja ellátni. Börtönben van? Rohadtul nem tudom elképzelni, mi azaz indok, amiért nem dolgozhat egy férfi... kezdem sajnálni
Nem kell hülyeséget venni. Ha véletlen tápszeres lesz a babád, akkor majd meglátod mennyibe jön ki pelenkával együtt. Nekem most beteg a fiam, már 15 ezret elköltöttünk rá, pedig egy normál betegség.
A kérdező hozzászólása: Nem a férjem
Csomó marhaság egy babakocsi, kiságy, cumisüveg? Az egyik válaszoló nem légzésfigyelõt sorolt fel, ami tényleg nem kötelezõ. Gondolkozz már! mondjuk mindegy! pár hónap és rájössz a dolgokra. Még jó, h nem az én életem. A Tiéteket teszed tönkre. Bánom én..
Ha nincs se keze, se lába akkor megértjük.
Ki él meg 80 ezerbõl? Mutass már egy családot. Jó oké, nem lesz hiteletek meg rezsitek (ha ez olyan jó dolog), de nekünk azt levonva is marad 130 körül, mégis b.szódunk egyik hónapról a másikra.. És örülünk mint majom a farkának ha a férjemnek bejön valami mellékes 20-30ezért. De mindegy. Ha nem akar a párod dolgozni, de neked õ kell ez van. Csak ezért írtuk, hogy legalább te ne ülj otthon évekig, neked legyen eszed. De mindegy.
A kérdező hozzászólása: Mert nem dolgozhat és kész! Mit nem lehet ezen megérteni??
A kérdező hozzászólása: Ki mondta, hogy én veszek egy csomó marhaságot???? Használtan is lehet babakocsit és kiságyat venni. És nem kell lenézni!!!!!
Hát te tényleg nem fogsz babakocsit, meg kiságyat venni merthogy nem lesz mibõl... Majd anyád megy a bankba ilyen olyan hitelért hogy ne haljatok éhen. Ami még nagyon fontos egyszerüen nem tudhatod mit fog belöletek kihozni a gyerek nem olyan mint a tv-ben nem önt el a boldogság. 2 évig anyukukánál nyomorogva a baba üvöltése a pelenkaszag nukú pénz az egy szar helyzet, és bizony gyilkolni fogjátok egymást, hogy ki menjen melózni, ki költözön, ki kelljen a gyerekhez.... Nem biztos hogy együt maradtok, hogy egyáltalán alkalmas lesz e a gyerek nevelésre.
Semmi közünk hozzá, akkor nem itt kell kérdezõsködni
De jól kijelentetted, hogy nem a férjed. Azért ha azt mondják rám, hogy feleség vagyok, akkor mosolygok rajta és nem tiltakozok foggal körömmel, hogy márpedig nem vagyok az.
A Te életed! Nézd végig a lehetõségeket, és válaszd ki a Neked legjobbat, a sok hülye véleményt meg magasról...
Tök rendesek vagytok hogy megengeditek neki, hogy fizesse a rezsiteket:) Gondolom övé a haszonélvezet azért lakik benne. Nem tudom mit csinál, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy õ sem keres többet 80nál. 4 ember (köztük kisbaba) 160ból majd meglátod. Úgy hogy a negyediknek nem is az a dolga hogy titeket tartson. Na mindegy. Boldog babavárást! Párodnak pedig sok szerencsét a munkavállaláshoz! Hátha mégiscsak csoda történik és TUD dolgozni 3 éven belül is:)
Ez azért érdekes.Azt mondtad nem kellene rezsit fizetnetek.Szóval a te házad de anyukád fizeti?Ez érdekes.
jah, h anyád örüljön, h ott lakhat.. értelek.. még durvább a helyzet o.O
A kérdező hozzászólása: Azt a házat én örököltem anyám csak ott lakik!
Csak a felfogasunk kulombozik, szomoru, hogy 30 evesen addig se jutsz el, hogy ne anyuka nyakara szulj, es kergeted az illuziokat, hogy 80.000 ft-bol ki fogtok jonni...
Én 34 voltam amikor a gyerek született a férjem meg 45. Amúgy szerintem nem gáz ha õ is marad otthon gyesen. A férjem is szívesen maradna itthon de nem néznék a munkahelyén jó szemmel.
A kérdező hozzászólása: Már nem vagyunk fiatalok én 30 vagyok a párom 43
Ha beteg lenne a parja, leirta volna, inkabb valami buncselekmenyt kovethetett el, amiert ugyan nem varrtak be, de nem akarja bevallani. :) mindenkeppen meresz dolog anyu nyakara gyereket szulni, lehet, ott sem maradnak sokaig.. Fogalma sincs, milyen arak vannak, es biztosan fiatalok nagyon, vagy ennyire sotetek.
írjon le annyit, h "beteg a párom". máris mindenki leáll a csesztetéssel.
A babakocsi miért nem fontos?? Biztos nem próbáltad már, de majd amikor nagyobb a gyerek próbáld meg vinni, akár esetleg hosszútávon is... Ostoba.
tök gáz, hogy nem te maradsz otthon a gyerekkel. Nem hiszem, hogy nem tudnátok azt is megoldani, hogy még az utolsó évet te legyél vele otthon.
Kedves válaszolók, nem lettünk okosabbak! :) így végig olvasva a kérdezõ nagyon emlékeztet a viccben szereplõ agresszív kismalacra...
Nagyon undokok vagytok mind, arra nem is gondoltok, hogy esetleg beteg a párja, azért nem dolgozhat? Meg ajánlgatjátok itt a húszezres pelenkát, mert gondolom textilpelenkát mosni már derogál nektek... Kérdezõ, szerintem ha ez a helyzet, akkor nem kéne 2 évig várnod, hanem akár egy év után is mehetnél dolgozni, a párod meg vigyázna a babára. Az a sok modern vacak, amit mostanában rásóznak a szülõkre, tényleg nagyrészt fölösleges, lásd pl. az eldobhatós pelenkát meg a babakocsit (a hordozó a gyereknek is jobb). Kitartás, menni fog! :)
De mi az oka???? Áruld már el!!
Város, h segítsünk, és te meg titkolózol.Miért nem dolgozhat a párod?? Lehet könnyebb lenne segíteni!!
De figyelj, teljesen mindegy. Otthon lehetsz két évet te, kaphatod a gyedet, utána mehetsz dolgozni és õ kaphatja a gyest. Ez volt a kérdésed Utána remélhetõleg lesz munkája, vagy ismételtek..
:) Most vonul be:) Vicceltem. Nem tudom elképzelni, hogy mitõl tudod, hogy még majdnem 3 év múlva sem lesz állása....
A kérdező hozzászólása: Hogy te milyen okos vagy!!!! Mond már meg ha a párom börtönben lenne akkor hogy lehetnék terhes????
Kicsit jobban tudnánk tanácsot adni, ha mégis rávennéd magad, hogy nagy vonalakban vázold, miért is nem tud dolgozni a párod, csak alkalmilag. Büntetett elõéletû, és még priusza van, vagy beteg?
Én már csak arra tudok gondolni hogy még két évig börtönben van. De nem mert õk is dolgoznak, kapnak pénzt:) Nekem is van olyan vidéki ismerõsöm aki nem kap munkát. Illetve csak pár hónapra veszik fel. De õ megy éjjel-nappal ha kell napszámba, idõsebb néniknek segít pénzért, mert a gyereket etetni kell. Nagyobb városban olyan nincs hogy tudja az ember hogy nem talál évekig állást. Be kell állni bármilyen putris gyárba, vagy feketén valamit elvállalni... Ha szervi problémája van megpróbálhattok valami támogatásért folyamodni. Ha semmi nem jön össze, akkor a baba 3-4 hónapos korában visszamehetsz dolgozni, addig õ megtanulja mit kell csinálni a kicsivel. Úgyis otthon lesz, látja majd
Miért nem kap? :o
A kérdező hozzászólása: Pár évig tuti ez lesz, a párom szeretne dolgozni de munkát sajnos úgysem kap.
A párodnak nincs munkája, és nem is lesz egy darabig. Anyád nyakára szülnél. Szerintem ebben a szituációban a legkevésbé gáz az pont a kérdéseben felvett probléma. Gondold végig, hiszen közel sem biztos, hogy te bírni fogod a munkát a teljes terhesség alatt, ha táppénzre kell menni, az megint egy érvágás. A szülés után nem tudsz majd azonnal visszamenni dolgozni, ott is kiesik minimum 6 hét. Mindenképpen most kell ebbe a szituba gyerek?
A kérdező hozzászólása: Mint már írtam õ még egy jó darabig biztos nem kap munkát.
Az alkalmi munkák+csp+GYES kevés, gondolod, hogy ki tudnátok ebbõl jönni hárman?! Ha maximális GYED-et kapsz, még megérteném, de így nem. Nem gáz egyékbént, de ha még alkalmi sem lesz? Akkor muszáj lesz elmennie a párodnak normláis munkát találni. Elviekben rólatok neki kellene 'gondoskodnia', ...
A kérdező hozzászólása: Anyámnál laknánk, és a párom hátha kapna alkalmi munkákat.
Hát, ha addig kihúzzátok, akkor jó... A párodnak addig is munkát kéne keresnie. Maga az, hogy egy darabig apuka van gyes-en, az nem gáz, mi a párommal már megbeszéltük, hogy ha lesz gyerek, eleinte persze én leszek itthon, amíg baba, de utána ha csak egy mód van rá, fogunk váltani 1-2 évre.
Hát ha max gyedet kapsz akkor sem igazán lehet ebbõl megélni. Ha az elején otthon is akarsz maradni, de fél év után én visszamennék. (hacsak nincs tartalékotok, valaki nem támogat stb, amirõl mi nem tudunk:) )
A kérdező hozzászólása: A párom bizonyos okok miatt nem kap munkát. De ezt nem szeretném részletezni.
Egy gyereket meg egy tartós munka nélkülit viszel anyád nyakára hogy 1 fizuból évekig eltartsa a teljes kompániát.... Eszednél vagy?
A kérdező hozzászólása: Úgy gondolom két évig otthon leszek a kicsivel egy évig az apja és utána mehet oviba.
A kérdező hozzászólása: Majd fog ha lesz rá lehetõsége!
Nekem most egy éves a gyerekem. Babakocsi = espiro magic-ot vettem ez igaz drágább, de könnyû nincs lift a másodikra kell felcipelnem ezért döntöttem mellette, amikor én vettem tavaly nyáron akkor volt azt hiszem 43 ezer (van olcsóbbért is babakocsi, de a súly számított nálam) Kiságy (legegyszerûbbet vettem 10 ezer körül volt az ára, meg bele a matrac volt öt vagy hétezer nem emlékszem már...) Ruhák - fogalmam sincs mennyit költöttünk rá de havi szinten párezerre kijön, ebben a hónapban vettem bodykat (7 darabos auchanos volt 2000 valamennyi, két nadrágot egy sapkát egy pólót - azt hiszem csak ennyit vettem) Hálózsák ami véd is a hideg ellen hétezer körül van. pelenka... na az egy bõ 10-20 ezres tétel / hó Babakaja Cumisüveg Fogalmam sincs mennyibe kerül a gyerek de sokba az biztos... (nem mertem még összeszámolni :D) Na a lényeg a lényeg hogy az a kb. nyolcvanezer nagyon kevés lesz. Kellene a férjnek valamit produkálni. A Neis vac-c az hétezer volt ha jól emlékszem. A hasi és feji ultrahang az 10 ezer volt. Most csak próbálom felidézni mi mennyibe került.
egy babára havonta minimum 50 ezret kell költeni. plusz a váratlan kiadások, mint pl. ha beteg lesz gyógyszerek. Nem kell albit fizetni, hogyha a szüleid ellátnak benneteket étellel, akkor az is megvan oldva.Ha rezsit sem kell fizetnetek az is mázli lesz. Marad 30 ezer kb. amit arra költötök amire akartok. Másik kérdés, h ki mer a szülõ nyakára költözni és szülni. mert én nem tenném meg, és szerintem sokan gondolják ezt így rajtam kívül! De ti tudjátok! Mindenki máshogy élni az életét, hogyha nektek jó szûkölködni.. Még mindig nem értem, h a párod mi okból nem dolgozhat? Írd már meg. Lehet elég indok arra, h senki sem cseszegessen itt..
Ennyibõl 2 felnõtt és egy gyerek kötve hiszem, hogy megél, vagy legfeljebb hatalmas nélkülözések árán.
ezt nem beképzeltségnek hívják, hanem realitásérzéknek...
A kérdező hozzászólása: A beképzeltség nálatok is befigyel!
A kérdező hozzászólása: Más is megél ennyibõl. Nekünk nem lesz hitelünk és az ilyenfajta véleményeteket tartsátok meg!!! A két utolsó válaszolóra gondolok.
Hát szerintem nem fogsz otthon lenni 2 évig, mert rájössz, hogy a 80ezer lófing. Mi 270bõl élünk hárman, és így is agybajt kapunk minden hónap végén, ha meg bejön egy váratlan kiadás ott a sírógörcs kerülget. De erre majd rájössz, ha meglesz a gyerek.
az respekt, ha abból meg fogtok élni... én a 4-szersébõl nem élek nagylábon, de te tudod... elõbb gondolkozni kellene és utána teherbe esni.
A kérdező hozzászólása: Hát kb 68000 forint gyedet fogok kapni plusz a családi ami 13700 forint lesz.
Áruld már el, hogy mi miatt nem dolgozhat a párod? Itt úgysem tudja senki, hogy ki vagy.
Írd már le légyszi, h miért nem dolgozhat a párod? Hátha jobban tudnánk segíteni Neked! :/
Megkérdezhetem hogy mennyi gyedet fogsz kapni? Õ jár közmunkára kapja azt a huszonvalahány ezret mindig? Nem kell válaszolnod, csak érdekel:)
Ha így gondoljátok csináljátok így.
Nem gáz, bár ebben az esetben lehet, hogy eleve apuka maradhatna otthon vele.


Sos? Baj lehet hogy pár napja 80-100-vagy néha 130-at eszik a 2 honapos manom? Kb naponta 5x vagy 6x-eszik? Mit tehetek hogy többet egyen? Jokedvü és nevet ha felvan

Legjobb válasz: Bár nem írod, hogy szopik-e a babád vagy tápszert kap. De: ha szopik, akkor teljesen normális, hogy esetleg kevesebbet eszik, mint régebben, hisz az anyatej összetétele, tápanyagtartalma idõvel változik. Képzeld, ha nem így lenne! Akkor fél évesen egy evésre benyomna 1 litert? Ugye ez nonszensz :) Mivel a tej összetétele változik, így most egészen más, mint volt 1-2 hónapja vagy lesz 4hónap múlva. Épp ezért soha ne azt nézd, mennyit evett, hanem, hogy õ jól érzi-e magát a bõrében.. Ha szopi után nyugodt, alszik, nézelõdik, minimum 2 órát kibír 2 evés között, hetente legalább 12 dekát hízik (amíg meg nem duplázza a születési súlyát, utána ez kevesebb lesz!), elég pisis-kakis pelusa van, akkor minden rendben. Bízd a babára, mennyi elég neki, nyugi, ha éhes lenne, jelezné :). Ne mérd minden evés után, mert csak bezazulsz :)

Bár nem írod, hogy szopik-e a babád vagy tápszert kap. De: ha szopik, akkor teljesen normális, hogy esetleg kevesebbet eszik, mint régebben, hisz az anyatej összetétele, tápanyagtartalma idõvel változik. Képzeld, ha nem így lenne! Akkor fél évesen egy evésre benyomna 1 litert? Ugye ez nonszensz :) Mivel a tej összetétele változik, így most egészen más, mint volt 1-2 hónapja vagy lesz 4hónap múlva. Épp ezért soha ne azt nézd, mennyit evett, hanem, hogy õ jól érzi-e magát a bõrében.. Ha szopi után nyugodt, alszik, nézelõdik, minimum 2 órát kibír 2 evés között, hetente legalább 12 dekát hízik (amíg meg nem duplázza a születési súlyát, utána ez kevesebb lesz!), elég pisis-kakis pelusa van, akkor minden rendben. Bízd a babára, mennyi elég neki, nyugi, ha éhes lenne, jelezné :) . Ne mérd minden evés után, mert csak bezazulsz :)
Az én fiam 2 hónaposan 60-80 ml-et evett, rítka volt a 110-120. S 6x evett egy nap. Õk ilyenek. Nekem szépen fejlõdött, s fejlõdik a mai napig. 2 hónapot betöltötte, nem is mértem többet. Ha jókedvû, s van pisi, kakis pelus, akkor nincs gond. Fõleg ha szépen hízik. Azóta 4 hónapos a kisfiam, s a gy.orvos születése óta dícséri, milyen szépen fejlõdik.
Az én babám 4 hónapos, és napközben 100-120 ml.t eszik, este 150-170-et. Ne aggódj, õ tudja, mennyi kell neki, ha éhes, úgyis többet fog enni.
Pár napja mit jelent? A lázmérõ a szélcsõ csodákra képes hidd el:)
Az elsõ idõkben nálunk is minden kaja után volt kaki de már 4 hónapos és már csak reggel van egyszer:-) Ez normális, ahogy növekszik:-)
Azt mondják anyatejes babáknál nem gond, ha akár 5 napig sincs széklet, mert olyan jól hasznosítja az anyatejet. (Mi sajnos tápszeresek vagyunk, de mindenhol ezt olvasni.) Én nem kísérleteznék egyenlõre szélcsõvel és társaival. Ha sokáig nem javul a helyzet beszélj védõnõvel, orvossal. Õk fognak megnyugtatni igazán.
Sziasztok! Valóban nem baj ha a anyatejes babának 5 napig nincs székletük. Utána beszélj az orvossal. De a legjobb módszer az ha langyos kamilla teát adsz neki de nagyon cukrosan (1 dl tea 3-4 teáskanál cukor) Nekem mind a két gyerekemnél bevált.

Nem értem.11 hónapos lányom 2 hónapos kora óta átaludta az éjszakát. Pár hete felébred éjjel de teljesen. Forgolódik, sírdogál. Nincs tippetek mi lehet?

A fogzást úgymond jól viseli. Mármint 2 éjszaka gyakrabban ébred mikor töri át az ínyét aztán megint jól aludt. Eddig. De már hetek óta tart ez, hogy azt hiszem tök mélyen alszik, kipattan a szeme felül és felébredt teljesen. Egy óra, másfél óra és úgy alszik vissza. Addig nyűglődik, forgolódik. De mitől lehet? Nem bújt ki hetek óta új fog.

Legjobb válasz: Lehet hogy egyszerre több foga jön és jobban megviseli.

Lehet hogy egyszerre több foga jön és jobban megviseli.
Nekem is csinált ilyet a lányom, bár nem minden nap, de azért elõfordult. Én is azt hittem a foga, de nem jött új, a nagy melegben többször csinálta. Most egy éves és abbahagyta. Lehet ez a szeparációs szorongás is, meg annyi minden lehet.... Én mindig erõltettem vissza altatni, mert ha felvettem nem sírt. Ilyenkor járkáltam Vele, amíg nem aludt vissza. De igaza lehet az elsõ válaszolónak, hogy egyszerre több foga is jöhet.... !!
Szia! Nálunk is ez van már 4 hónapja, és kiderült, hogy sok foga jön egyszerre, azóta már kint van neki 2 rágófog is. Szerintem a te babádnak is ez a baja, de hogy megnyugodj, vidd el dokihoz. Enyém 14, 5 ónapos

2 hónapos kislányom pár napja elkezdett nagyon nyáladzani. Mitől lehet ez? Nyilván nem a foga jön még.

Legjobb válasz: Mi is pont két hónaposak vagyunk, és nekünk is nagyon folyik a nyálunk. Lehet attól, hogy megindult a fogzás, persze ez nem azt jelenti, hogy azonnal foga is lesz, eltelhet akár több hónap is.

Mi is pont két hónaposak vagyunk, és nekünk is nagyon folyik a nyálunk. Lehet attól, hogy megindult a fogzás, persze ez nem azt jelenti, hogy azonnal foga is lesz, eltelhet akár több hónap is.
Ilyenkor indul be erõsebben a nyálelválasztás, de a babák nem tudnak a nyállal mit kezdeni, eleinte nem nyelik le automatikusan. Az én gyerekeim is kb. ilyenkor kezdtek nyáladzani és jóval 6 hónapos koruk után jöttek a fogaik (a nagy lányomé 11 hónaposan).
Lehet a foga. Nekünk 2 hónaposan már majdnem kijött (a doktornõ szerint), de 8 hónaposan bújt ki ténylegesen. Mi nagyon sokat szenvedtünk vele. A keresztlányomnak viszont 5 hónaposan már van egy foga, és nem is volt vele nagyon nyûgös, csak nyáladzott.
Megindultak a fogkezdemények, meg a nyálát sm tudja még lenyelni a drága:) nálunk is ez volt, lassan az ökleit is a szájjába fogja tuszkolni:) 5 hósan azért kijött kettõ kis rizsszem:)
Nálunk 2 hónaposan kinn volt az elsõ fogunk!!!

Szerdán leszünk 2 hónaposak a párommal? Van valami ötletetek h mit adjak neki?

egyébként én lány vagyok. a párom 17 éves.Nyitott mindenre. és ha lehetne olyat irjatok ami nem nagyon költséges. elõre is köszönöm:)

Legjobb válasz: ?????? 2 hónapra? minek?

?????? 2 hónapra? minek?
Szerintem 15éves vagy.
Adj neki 2 puszit. Az nem túl költséges, pont csak egy kis kedvesség, ahogy írtad. :) Szerintem is felesleges ajándék a hónapfordulótokra. Ha nagyon ragaszkodtok hozzá, akkor csináljatok aznapra valamit, esetleg menjetek el moziba, szerdán úgyis féláron vannak a mozijegyek. :)
Hónapforduló. Ajvè.... 18 még biztos nem vagy......
Én fõznék neki. De azt én sem értem, hogy minek a hónapforduló? Évforduló okés, de 2 hónapra minek?
A kérdező hozzászólása: köszönöm utolsó:)
A kérdező hozzászólása: Nem nagy ajándékra gondoltam csak valami kedvességre. Amúgy meg nem szoktunk veszekedni. elég pozitív tapasztalatokat szerezhettetek ilyen téren ha így álltok hozzá.
én megmondom, csinálj kaját, mutatok linket, ezt biztos szeretni fogja: http://www.youtube.com/watch?v=3d-qENAaNbM
Mondjuk add azt neki, hogy a következõ veszekedéskor nem szakítotok, így növelitek a kapcsolatok átlagélettartamát és el fognak tûnni a közéletbõl ezek az ostoba hónapfordulók.
A kérdező hozzászólása: a koromat tudom.köszi utolso. És tényleg csak jelképes ajándék mint ahogy 1-2 normalis válaszoló irta h mozi vagy fõzzek neki. Ezeket köszönöm:)

2 hónapos yorki kölyök és 2 pár hetes patkány összeszoktatható még?

Ha nem akkor azért tarthatok mindkettöt úgy hogy nem lesznek kint egyszerre?

Legjobb válasz: Úgy, hogy a patkányok ketrecben vannak és nem fér hozzá a yorki. Ja, és a kutyusra rászólsz, ha ellenségesen viselkedik velük.

Úgy, hogy a patkányok ketrecben vannak és nem fér hozzá a yorki. Ja, és a kutyusra rászólsz, ha ellenségesen viselkedik velük.
Barátnõmnek egy yorki-chihuahua keveréke van, és fél a patkányától:) Szerintem össze lehet õket szoktatni, csak nagyon figyelj oda, nehogy baleset történjen.
Persze, most ez a legjobb kor, csak a yorki lehet kicsit szeleburdi lesz, szóval nagyon óvatosan, türelmesen és kis lépésekkel.

Van egy 2 hónapos kiskutyám. Kb 2 hete van nálunk, és pár napja elkezdett ránk morogni amikor felvesszük és néha meg is akar minket harapni, és nem olyan játékos ugatás. Van amikor akkor is morog ránk amikor megsimogatjuk. Miért csinálhatja ezt?

Legjobb válasz: Vagy fáj valamije,ha ez kizárható,akkor egyszerûen már most elkezdte kiskakasnak érezni magát a szemétdombon:) És ha van kedve,hozzá nyúlhattok,ha nincs nem. Errõl gyorsan szoktassátok le,ha morog oldalba bököd és eréylesen rászólsz.

Vagy fáj valamije, ha ez kizárható, akkor egyszerûen már most elkezdte kiskakasnak érezni magát a szemétdombon:) És ha van kedve, hozzá nyúlhattok, ha nincs nem. Errõl gyorsan szoktassátok le, ha morog oldalba bököd és eréylesen rászólsz.
Na, azért nem kellett volna 2 hónapos kora elõtt elhozni. Ilyenkor nagyon sok kommunikációs dolgot tanulna az anyukájától, testvéreitõl. Picit cibáld meg a nyakánál a bõrt, le kell szoktatni róla minél elöbb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!