Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos minden étkezés (6 db)

2 hónapos, tápszeres babám ihat minden nap folyadék pótlásként Mecsek Baby teát? Görcsoldó, és emésztést segítő hatóanyagok vannak benne. Adhatom minden étkezés előtt?

Legjobb válasz: Én nem adnám azt a teát minden étkezés elõtt, max ha hasfájós, akkor viszont tuti adnám. Próbáld sima vizzel,hátha azt megissza.De amúgy nem kell a tápszeres babáknak külön folyadékot pótolni(persze ártani nem ártassz, fõleg ha meleg van) én legalábbis nem nagyon adtam. Üdv:8 hós anya

Én nem adnám azt a teát minden étkezés elõtt, max ha hasfájós, akkor viszont tuti adnám. Próbáld sima vizzel, hátha azt megissza.De amúgy nem kell a tápszeres babáknak külön folyadékot pótolni(persze ártani nem ártassz, fõleg ha meleg van) én legalábbis nem nagyon adtam. Üdv:8 hós anya
Ha nem kakil nagyon sokat tõle, akkor nyugodtan adhatod. Én szintén így adom a teát a kisfiamnak, bár én édesköményt. De azért néha adhatsz neki sima vizet is, biztos megissza, hiszen ezeknek a teáknak sincs sok ízük.
Ihatja minden nap, ha kéri. Inkább két kaja közti idõben kináld, ne közvetlen étkezés elõtt, mert akkor ezzel telitõdik el a poci, nem pedig tápival, vagyis igy kaja helyett adod, nem folyadékpótlásként.

Normális egy 4 hónapos babánál, hogy minden étkezés után 20 percet fél órát van ébren, utána elalszik (kb 2 órát alszik)?

Délután 5-kor is eszik,de utána csak ritkán alszik.Még este fél 9-kor kap enni, 9-t?l reggel 6-ig szunyál.

Legjobb válasz: Nem, ez az ideális, ne aggódj, minden oké.

Nem, ez az ideális, ne aggódj, minden oké.
Képzeld el én is pont ezen gondolkodtam most, mert az 5 hónapos babám is állandóan alszik napok óta. Evés után fél órával kéri a cumit és már alszik is 2 órákat. Engem nem zavar ha nem megy az éjjeli alvás rovására.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)

Hogy oldjam meg? Közel 2 hónapos a kisfiam, de étkezések még mindig egy merő káosz.

üvölt, hogy éhes, elkezd enni, de kis id? múlva bealszik, de úgy, hogy sehogy sem tudom felkelteni, még büfizéssel sem. De ha lerakom, hogy aludjon, akkor nem sokkal kés?bb, 5-10 perc múlva felébred, mert még éhes. De így az etetések iszonyúan elhúzódnak. Nagyon nagy étvágya van, jóval többet enne, mint a kora szerint kellene, ezért sokszor ki kell egészítenem, mert nincs elég tejem. De ha cumisüvegb?l adom neki, akkor ugyan így elalszik közben és csak több részletben eszi meg. :(

Legjobb válasz: Piszkáld a tarkóját vagy a füle mögött hátha úgy felébred.

Piszkáld a tarkóját vagy a füle mögött hátha úgy felébred.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. :) Próbáltam én már mindent, hogy felkeltsem, de hiába. Látszólag, pillanatnyilag jóllakik. Újra meg újra próbálom beállítani, keményen, következetesebben tartani a minimális idõket két etetés között, de hiába. És ne mondja senki, hogy vízzel tele lehet tömni, mi sem lakunk jól vele... Hiába adom neki, issza, de semmit nem ér. A gyerekorvos azt mondta, lehet azért megy a hasa szegénykémnek, mert túl sûrûn eszik. Tudom én, de nem az a baj, hogy sokat eszik, hanem, hogy nem lakik jól és ezért sûrûn.
Upsz, helyesbítek: a másfél óra az emésztésre volt írva. Mindegy, attól még áll, amit írtam. :) Ez viszont így van, az anyatej kb. 2 óra alatt ürül ki teljesen a pocakból, ami miatt szintén irreális elvárás lenne a gyakorlatban sajnos igen elterjedz 3-4 óránkénti kötött etetés. Nanáhogy üvoltve kérnék már a cicit, mikor bõven üres a pocak! Szumszum, szinte minden mondatba bele tudnék kötni.. úgy tûnik, néhol már az alapinformációknál hiány van, úgyhogy inkább azt javaslom, hogy keressetek rá az igény szerinti szoptatásra (pl. La Leche Liga, http://www.lll.hu). Minden le lesz írva, amit tudni érdemes és ami abban segíthet, hogy ti is sokáig szoptató anyukák legyetek. :)
Szia Próbáld meg a talpát masszírozni cumizás közben. (Az enyém ettõl nem aludt el) Vagy a pofiját finoman egy kicsit megcsipkedni.
Az elõttem válaszolóhoz pár megjegyzés: Amint olvasom, õ hajlik az idõhöz kötött szopira, ami semmiképp nem az üdvös módszer, már ha sokáig szeretnél szoptatni. Amiért nem jó: a picik a saját belsõ késztetéseiknek megfelelõen mûködnek, tehát õk tudják, mikor éhesek; mi anyaként elsõsorban szükségletkielégítõk vagyunk, nem rabtartók, akik megszabjuk nekik, mit mikor lehet vagy sem; értelemszerûen nem is lennének még képesek felfogni, megérteni és megszokni az általunk diktált tempót (legalábbis úgy, hogy a saját maguk által ösztönösen diktált szopi-rend ne sérüljön!); az idõhöz kötéssel nem fog kialakulni a szükséges kereslet-kínálat egyensúly, ami miatt nem lesz elég tej és pótolnod kell majd; és elindulsz az idõ elõtti elválasztás útján. A rendhez szoktatás, ami ma olyan gyakori elvárás (tényleg ennyire fontos?!), nem ebben a korban kell, hogy kezdõdjön, hiszen a babák idegrendszere még messze nem képes ilyen szintû gondolkodásra; bõven ráér ez majd 1 éves kor körül/után, amikor már nagyobb esély van rá, hogy alkalmazkodni is tud az elvárásainkhoz. Ez csak pár ok volt, de írok még, ha szükséges. A régi + új tej = pocakfájás ismét egy példa a rossz közhiedelemre. Ezt nem a gyakori szoptatás okozza!!!, hanem az, ha valaki úgy szoptat gyakran, hogy a baba csak az elõtejet szívja ki, a hátsót nem (pl. túl korai mellváltásnál). Ilyenkor az elõtej magas tejfehérjetartalma túlzottan megterheli a pocakot, ami tényleg okozhat görcsöket. A megoldás tehát nem az, ha ritkítjuk a szopikat (ami ráadásul visszavetheti a tejtermelést), hanem hogy gyakran szoptatunk, de figyelünk arra, hogy a pici jól kiszopizza a mellet, kiürüljön a hátsótej is. És még ide: a mell nem másfél óránként telítõdik, hanem a két szopi között csak raktározódik benne a tej, az evési mennyiség 80 %-a a szoptatás KÖZBEN termelõdik meg. Ezért nem lehet pl. spórolni sem a tejjel, hogy tartogatjuk majd az esti szopira. Ami még meg sincs termelve, azt nem rakhatjuk el. :) Az etetések közti teáztatás pedig szintén a szopi ellensége lehet, még nagy melegben is. De errõl van több topik is sztorikkal és indoklásokkal, úgyhogy errõl itt most nem írnék. 17 hónapja szoptató anyuka
A kérdező hozzászólása: Igen, próbálnám megtalálni az aranyközép utat az igény szerinti etetés és az napirend szerinti között. ÉN sem értek amugy egyet a kötött 4 órás evéssel, de egy kevés rendszert nem árta bevezetni, mindenkinek jót tenne. Köszi :)
MI is így voltunk az elején, kb 4-hétig. Én sem tudtam felkelteni semmivel. Nagyon nehéz volt, de én hagytam hadd csinálja úgy ahogy szeretné, meg nem bírtam volna elviselni ha sír. Ráadásul én be is pánikoltam, mert akkor még nem olvasgattam errõl, és nem tudtam h ez természetes, más is van így, és azt hittem h baj, hogy mi így eszünk, volt h egész nap cicin volt. Nekik megnyugvás is a cici, meg a kaja, aztán hamarosan változni fog ám, a kisfiam 7 hetes és nem mondom h mindig tartja a 3-4 órát, van h 2 óra múlva éhes, de már nem alszik be a cicin, és nem szopizik órákig.


2 hónapos babám minden étkezés után bukik. Kezdek aggódni miatta. Mit tegyek?

Csak anyatejes, és van úgy, hogy 20 perc múlva bukja ki az ételt, és sokat. Van, h többször is egymás után.

Legjobb válasz: Ha nagy mennyiség jön vissza szerintem mutasd meg orvosnak minél hamarabb nehogy kiszáradjon ilyen melegben.

Ha nagy mennyiség jön vissza szerintem mutasd meg orvosnak minél hamarabb nehogy kiszáradjon ilyen melegben.
Énis voltam így, a pár napos babámnál. Nálam az vált be, hogy étkezés alatt is megböfiztetem 2-3 alkalommal, és úgy teszem le, azóta nem bukik. Üvegre ne szokj át, mert utána nem kell neki a cici. És ne elõtte fejj, az elõtej kell neki, fõleg ilyen melegben. Szopás után fejd le, ami megmarad, és maszírozd a melled. De ha sokat bukik, tényleg mutasd meg dokinak is.
Szia! A biztonság kedvéért beszéld meg az orvossal, ha legközelebb találkoztok. Én azt gondolom, ha szépen gyarapszik, nincs nagy gond, csak valószínûleg mohó, ill. túl gyors a tejleadó reflexed. Az én babám is sokat bukott, de kinövik. Nem tanácsolnám a cumisüveget, hiszen azzal sokkal több gondod van, fejni, melegíteni stb. A cicibõl mindig ihatóan érkezik a tej. Hidd el, változni fog.
A 2. válaszoló vagyok. Akkor valószínû, hogy a mohósága miatt van. Hogyha gyorsan eszünk észre sem vesszük, hogy jól laktunk. Cumisüvegbõl semmiképpen ne add neki, mer máshogy jön belõle a tej, mint a mellbõl. Vagyis könnyebben jön belõle, valószínû hogy félrenyelné. Inkább fejd le az elejét, hogy dolgozzon egy kicsit rajta.
Próbáld meg majdnem függõlegesen tartva etetni, és etetés után kb fél óráig függõlegesen tartani.(nem kell ringatni, ütögetni a hátát, max megsimogatni gyengéden. Nekem ez vált be, mert kaja után büfizett utána letettem és annyira mozgolódott, emelgette a lábát, hogy kijött minden. Attól is lehet hogyha sokszor eteted és sokat eszik. Azért nem ártana szólni errõl a dokinak mert tud rá írni zselésítõ anyagot, vagy szükség esetén elküldi vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: 3-4 óránként eszik egyébként.
A kérdező hozzászólása: Egyébként szépen fejlõdik, többet is hízott egy hónap alatt 1kgnál. Rövid ideig szopizik, (5-6 percig) arra gondolok, hogy ömlik a tej a szájába, és nem gyõzi nyelni. Mert van, hogy nem is szopik, csak nyel. Fejjek le és adjam cumiból? Vagy lefejjem az elõtejet? De nem mindig van így. Vagyis nem mindig ½ömlik½... heeeelp
A kérdező hozzászólása: nálam az étkezés alatti többszori büfi sajnos nem vált be :( Most is bukott, hagytam pihenni evés után egy fél órát, majd sétáltunk egyet az udvaron és rögtön bukott egy evõkanálnyit, majd 2-3szor olyan kávéskanálnyit. 6 percig evett elõtte. Köszönöm az eddigi válaszokat, mindegyikbõl tanultam. Van ez a buktatós tea..vagy mianeve, nem tudom, ami bukás ellen van. Próbáljam meg? Használja valaki, aki hasonlóban jár, járt? köszönöm
szia! mi igaz tápszeresek vagyunk de nálnk is vot ilyen probléma.nálunk az orvos szentjánoskenyérfamag-kivonatot it ki.azóta helyreállt a dolog.evés elõtt kell adni a babának adott mennyiséget
Szia! Szerintem ne idegeskedj! Az én pici lányom születése óta változó idõszakokban bukja vissza a tejet. Csak szopizik. Most 16 hetesek vagyunk. Olyankor is büfizik még, olyan túró szerûségeket, vagy csak olyan savó szerû valamit, amikor éppen enni készülünk. Pl. két óra elteltével, amikor oldalra feküdve játszik akkor is jön belõle ez a "túlevés", pedig evés után normálisan büfiztetve van. Szóval, nyugi!! Ami kell neki bent marad, ami nem kell kijön. Jó egészséget! Üdv. 16 hetes picilány anyukája
Adj neki egy kis fõtt krumplit, lágyra keverd a fõzõvizével!
Nyugondtan benyomhazsz még neki uzsira, tizoraira 1-2 rendes kaját is.Mármint gyümi, zöldség hasonlók.
Ekkora babának még minimum 5, de inkább 6 étkezés kell! Az a doki egy érdekes fajta lehet...
A kérdező hozzászólása: köszi a tippet.jo ötletnek tünik.almát kap, csak du.Répával is probálkoztam, de még nem nagyn megy neki. azt mikor adjam neki? déli kaja elõtt vagy közben? honnan tudjam mennyit kell neki adni? és mennyi tejet adjak még utána?
21:35- ös vagyok. Gondolom kb 7- kor kel, rögtön tápi 210 víz + 7 kanál tápi, 10- kor 180 víz +6 kanál tápi, 14- kor 210+7 tápi, fél hatkor 180+7 tápi, hogy mikor lefekszik 8-9 között tudjon egy nagy adaggal beszlopizni:) valahogy így. Az sem lenne baj, ha csak 180- asból inna napi ötször, de ha többet kíván, had igya. Lassan a gyümiket is kéne kezdened délelõttönként.
A kérdező hozzászólása: köszi a jotanácsokat! jo babázást nektek is!:)
A kérdező hozzászólása: de 210-hez 7, épp ma kezdtem neki 220- vizzel csinálni...
A kérdező hozzászólása: nekem a doki azt mondta, hogy 5 étkezésnél több ne legyen.... a négyre maga állt rá.. hogy váltsak neki étkezési szokást? mennyit és mennyiszer adjak neki? ötször, kb mennyit?
Ugy oszd el a napotokat, hogy öt etetés beleférjen. Kevés neki a négy. Amugy igy a tápi, ahogy adod, vizezve van, nem 210 ml vizhez adunk 7 kanállal? Nem eszik sokat, neki ennyi kell. Négy hósan van egy kis fejlõdési ugrás, fél évesen meg majd visszább fog venni. Szerintem azért esznek ilyen korukban többet, mert tankolnak , készitik a testüket a forgásra, kúszásra majd mászásra.
Szerintem a napi 4-szeri étkezés kevés.Az én lányom 4 hónaposan még 6-szor evett ugyanekkora adagot.Két étkezés között már adhatsz neki gyümölcsöt...
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a válaszokat! p :)

Tápszeres, 2-3 hónapos babátoknak naponta hányszor és egy-egy étkezésre mennyi tápszert adtok? Mindig megeszi-e teljesen?

Írjátok le hány hetes légyszíves! És a súlyát is hozzá, plusz fiú vagy lány-e!

Legjobb válasz: szia, nekem elmúlt 2hónapos a kislányom. eddig a 120ml-t megette, este volt hogy 150-160ml-t. már túl van az 5kg-on. Már a 150-et mindig meg kéne ennie, de csütörtökön megkapta a védõoltást, és azóta van hogy 100-at eszik csak meg. Egy nap 5x-6x eszik. De nem baj ha néha kevesebbet eszik, úgyis annyit eszik, amennyi kell neki. Annyi, hogy nekem anyatejet is kap, mert még van,de csak 20-50ml. Emellé kap tápszert is.

szia, nekem elmúlt 2hónapos a kislányom. eddig a 120ml-t megette, este volt hogy 150-160ml-t. már túl van az 5kg-on. Már a 150-et mindig meg kéne ennie, de csütörtökön megkapta a védõoltást, és azóta van hogy 100-at eszik csak meg. Egy nap 5x-6x eszik. De nem baj ha néha kevesebbet eszik, úgyis annyit eszik, amennyi kell neki. Annyi, hogy nekem anyatejet is kap, mert még van, de csak 20-50ml. Emellé kap tápszert is.
pont ma 3 hónapos kisfiam naponta max 6szor eszik, van hogy 12ml, van hogy 150ml, este és reggel eszik egy 60ml tejecskét hozzá, több sajnos nincs, délelõtt szokott kani egy kicsi almát, vagy barackot, délután meg fele tápszer fele tejpép, nem mindig eszi meg a tápszert 6 kiló körül van 3 napja nem mértem
utolsó vagyok 120 ml, nem 12, és éjjel nem eszik semmit 9tõl 6-7ig alszik


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!