Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos milyen ruhát (5 db)

Kislányom most lesz 6 hónapos és 2 hét múlva tartjuk a keresztelőt. Milyen ruhát szerezzek be neki? A templomban tuti hideg lesz. Aki hasonló helyzetben volt/van, hogyan oldotta meg?

Legjobb válasz: A templomba egy fehér overál, fehér sapka, alá meg, amiben otthon lesz, fehér body, fehér harisnya, fehér csini ruha!

A templomba egy fehér overál, fehér sapka, alá meg, amiben otthon lesz, fehér body, fehér harisnya, fehér csini ruha!
Hasonló szett volt a kislányomon, mint ez: http://www.kismamaruha.eu/shop_ordered/3712/shop_pic/big/547.. Március végén kereszteltük, hideg volt akkor, a templomban meg pláne. Adtam a nadrág alá egy harisnyát, a felsõ alá pedig egy hosszú ujjú bodyt. Rá az overál (nekünk rózsaszín volt, én nem vettem külön fehéret a keresztelõ miatt). Nem fázott.
A kérdező hozzászólása: Huuuuuuh ez nagyon szép!!!!

2 hónapos babámra milyen ruhát adjak ebben a melegben?

Legjobb válasz: Az enyémen rövid body harisnya és kisruha van. Lassan a harisnyát is elhagyjuk, csak zoknizni nem akarok, ugyh még várok:)) Ja a sapka lemaradt, de csak ha süti a nap a fejét vagy nagyon fuj a szél. 10 hetes amugy

Az enyémen rövid body harisnya és kisruha van. Lassan a harisnyát is elhagyjuk, csak zoknizni nem akarok, ugyh még várok:) ) Ja a sapka lemaradt, de csak ha süti a nap a fejét vagy nagyon fuj a szél. 10 hetes amugy
Rövid ujjú body, kantáros Halász nadrág, zokni
Rövid ujjú body , kisszoknya , zoknicska , vékony pléd a babakocsiba ennyi !

Átöltöztetitek reggel az 1-2 hónapos babátokat? MIlyen ruhában van egész nap?

Mi fürdés után egy rugit adunk a body fölé. Eddig egészen másnap estig ugyanabban volt ( persze ha pisis lett akkor lecseréltem), de elgondolkodtam azon, hogy mi feln?ttek is különbséget teszünk a nappal és éjszaka között, mi is átöltözünk reggel, akkor lehet, hogy a baba is igényelné, megszokná, hogy más napszak van. Persze így kétszer annyi mosnivaló lesz és el sem koszolja fél nap alatt a ruháit. Kíváncsi lennék, kinek mi a véleménye err?l!

Legjobb válasz: Amikor ilyen pici volt, akkor én sem adtam rá nappalra mást. Nem koszolódik be, igazándiból a gyerek meg még nem tudja. Majd amikor már kúszik, mászik, jár akkor adsz majd rá nappalra mást, amiben jól tud mozogni.

Amikor ilyen pici volt, akkor én sem adtam rá nappalra mást. Nem koszolódik be, igazándiból a gyerek meg még nem tudja. Majd amikor már kúszik, mászik, jár akkor adsz majd rá nappalra mást, amiben jól tud mozogni.
én nem nagyon teszek különbséget nappal és éjszaka között, mert a babám nagyon hányós, szóval amit este fürdés után adok rá, jó, ha kibírja másnap délig. Általában 2-3 adag váltásruha fogyik egy nap, így csak akkor öltöztetem át, ha szükséges (lehányta, lekakilta). Így is állandóan mosok. (A), 2 hós kisfiú anyucija
Én minden reggel , át öltöztetem, nagyon élvezem, hogy kis csinos minden nap a 2hós lányom.Mi is át öltözünk nappalra.
Számomra természetes volt, hogy reggel átöltöztetem. A reggeli törlõkendõzés, átöltözés elengedhetetlen része a napnak, most 4, 5 hónapos.
Bennem is felmerült ez a kérdés, amikor hazajöttünk a kórházból.Mivel elsõ baba (7 hetes), fogalmam sem volt, hogy ezt miként "kell", vagy "illik".Úgyhogy én magamtól elkezdtem átöltöztetni reggelente.Néha kimaradt, amikor lustálkodós napot tartottunk és egész nap feküdtünk a nagy ágyon (tejszaporítás céljából), de most már nem hagyom ki sosem, mert azt vettem észre (kb. 1-2 hete), hogy mostanra bizonyos szokások rögzültek a fejében.(Esténként pl. akármilyen álmos, úgy tesz, mint aki vár még valamire.És tényleg vár, méghozzá a pancsira!)
Attól a naptól fogva, hogy hazahoztam a kórházból mindig kap új ruhát reggel. Nekünk ez beletartozik az esti és reggeli szertartásba. Kb. 1, 5 hónapos kora óta tudja, hogy mikor mi következik, tudja, hogy mikor van alvás és mikor van játék idõ. Nem biztos, de szerintem ez is segített benne. Én sem adok rá minden este új pizsamát, a magamét se cserélgetem minden nap.
5 napos kora óta átöltöztetem reggel mikor felébred.Sõt mikor sétálni megyünk akkor is más ruhát kap.Ehhez nem kell feltétlenül hogy bekoszolódjon.Én is átöltözöm többször, hiszen nem egész nap vagyok egy ruhában.8 hós kislány
Én mindennap adtam rá nappali ruhát.Tehát nem hagytam egész nap abban amiben aludt. Ahogy te is írtad: "mi felnõttek is különbséget teszünk a nappal és éjszaka között, mi is átöltözünk reggel" Szerintem meg kell hogy szokja, hogy reggel fel/átöltözik, hogy késõbb ha már nagyobb ne legyen gond az "új szokás". :)
Kisfiam 7 hós lesz lassan. Mai napig body+rugiban alszik. Mióta mászik, adok rá más ruhát, illetve ha elmegyünk, akkor nadrág+pulcsi. De itthon mai napig csak akkor, ha ébredés után történik valami a rugival (kifolyik pisi, kaki, leeszi). Egyébként nem öltöztetem át, mert nem épp a kedvence az öltözködés és még mindig a rugi a legkényelmesebb neki. (A nadrágszára felcsúszik, a zoknit lecsuszatolja, stb)
Én is átöltöztetem reggelenként. Nekem a pamut rugit pizsamás jellegûek, sose adtam rá olyat napközben. Éjjelre ujjatlan body, meg pamut rugi, vagy plüss ami hátul patentos (ez utóbbi eleve pizsama néven fut). Nappalra vagy rendes elöl patentos plüss rugi, vagy nadrág pulcsival.
Pont ugyanígy csináltam kb. 6-8 hetes koráig (most 3 hónapos), és ugyanezeket a kérdéseket én is feltettem magamnak. Így azóta reggelente átöltöztetem, megfésülöm (ha nem kócos, akkor is), hogy megszokja, hogy indul a nap. Én éjszakára egy hosszúujjú bodyt és egy ujjatlan rugdalózót adok rá, általában 2-3 napig ugyanazt. Végülis én se veszek fel mindennap új pizsamát. Napközben rövidujjú body és hosszúujjú rugdalózó van rajta, ebbõl minden nap tisztát adok rá.
Kb. 5 hónapos koráig nappalra rajta hagytam az elõzõ este ráadott rugit + bodyt, az volt neki a legkényelmesebb. Most már azért kúszik, és gyakorolja a mászást is (6 hós), és a térdeknél meg az alkarnál kibolyhosodik minden rugija, ezért strapabíróbb kell nappalra. (B)
Én reggel abba a badyba hagyom, amibe aludt.Pizsi le, rugi fel.A fiam hálózsákban alszik és este, amikor ráadjuk, akkor lehet, hogy ebbõl is tudja, hogy alvásidõ van.Remélem tudtam segíteni.
13.45-ös vagyok, mondjuk nekem a lányom jó nagy baba meg újszülöttnek se volt az a kis törékeny úgyhogy lehet h ezért nem furi ilyen nagyobb babának való szerkóban. ( 2 hósan 6400 gramm volt és 67 cm)
Mi meg csak 7 hetesek vagyunk de ugyan ugy csinaljuk mint ti. En azt hiszem kb. 5 honapos kor utan fogok nappal ra masik ruhat adni es ejjelre marad a rugi. Szerintem csak akkor kell ha mar aktivabban "jatszanak". Most meg nem kell, persze ez csak az en velemenyem.
Igen, nekem is fura volt, így én 2 hós korától a lányomra éjjelre adtam hosszúujjú alvós rugit (ezt nem cserélem mindennap csak 2 naponta persze csak ha tiszta marad ugye)és nappalra meg harisnya vagy kis puha anyagú gatyesz és body meg hosszúujjú felsõke. Meg van egy két ujjatlan rugink, meg kertésznadrág szerû ruhácskája azokat is ráadom nappalra (csak hogy ugye ne kelljen szegényt egésznap igazgatni mert a nyakában van a póló 10 percenként).
Én csak 2 hónapos kora óta öltöztetem át nappal a lányom. Éjszaka vagy rugiban, vagy hálózsákban alszik és persze van body is, reggel pedig body, naci, egy kis pulcsi. Már meguntam a rugikat, így nem vettem nagyobbakat, hanem csak bodykat, felsõket és nacikat.


2 hónapos babámra milyen ruhát adjak 30 fok körüli melegben? (Most utazunk haza Angliából. Itt csak a 18 fokhoz vagyunk szokva)

Legjobb válasz: Egy pamut bady és vékony zokni elég szerintem , ha ezt kevesled akkor egy vékony rugi.

Egy pamut bady és vékony zokni elég szerintem , ha ezt kevesled akkor egy vékony rugi.
Egyetértek a elõttem szólóhoz. Jaj de jó dolga van valakinek. 2 hósan Angliában! :)
30 fok melegben elég egy body. A zoknit szerintem hanyagold. :)
:) ) Inkább mit NE adj rá! Tényleg elég egy ujjatlan, vagy rövidujjú body. Zoknit akkor adj rá, ha hidegnek érzed a kis lábát! Jó utat!
Szia, én pont 9 éve hoztam haza a kisfiamat Angliából, és õ is 2 hónapos volt akkor. Elindultunk "nagykabátban", és a ferihegyi reptér vécéjében vettem le róla mindent, csak egy body maradt. Engem sokkal jobban megviselt a hõmérséklet különbség, mint õt. Pont itt olvastam egy orvos véleményét, hogy a babákat nem viseli meg annyira a meleg, mint gondolnánk. Csak a folyadékpótlásról kell gondoskodnod. Mondjuk anno az egész repülõutat végig a cicin töltötte, úgyhogy biztosan nem volt szomjas. Jó utat!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a jókívánságot! Már nagyon várjuk a meleget és a család látogatást!
A kérdező hozzászólása: Vagy 6, 5 kiló. Nem tudom pontosan.
jó husiban van, két hónaposan 7 kiló!!! :) a súlya alapján én minimum 74-eset javasolnék, de nagyobb is lehet, nõni biztosan fog, összemenni már nem! :)
biztos hogy 2, 2és fél hónaposan 7 kg?:) egyébként igen, min. 74-es, és az sose baj ha "lötyög" rajta egy kicsit, nagyon hamar belenõ! :)
Viszonyításképpen: Az én lányom 7kiló, 4 hós. Bodyból 68-at, rugiból 62-et hord még.
Elõzõ vagyok: 68-asnál kisebbet semmiképpen ne vegyél neki.
Szia! Nyárra tuti kell a 74-es méret!
Hát attól függ, hogy azt akarod e, hogy most jó legyen rá. Az én fiam 2, 5 hós, és majdnem 6, 5 kg. Most hordjuk a 62 ruhákat, de van, ami még kicsit hosszú. Én 68-asnál kisebbet nem vennék a helyedben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!