Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos mennyire kell (47 db)

2 hónapos oltást kell-e borogatni? Mennyi az esélye, h lázas lesz tőle a pici?

Legjobb válasz: Nálunk semmi gond nem volt,még nyûgösség sem,nem is borogattam.Ha úgy látod,a babád kezd nyûgösebb lenni,beborogathatod,ártani nem ártasz vele. Amúgy esély 50 %,van aki érzékenyebb, de van akinek meg se kottyan.

Nálunk semmi gond nem volt, még nyûgösség sem, nem is borogattam.Ha úgy látod, a babád kezd nyûgösebb lenni, beborogathatod, ártani nem ártasz vele. Amúgy esély 50 %, van aki érzékenyebb, de van akinek meg se kottyan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ, remélem nálunk sem lesz smmi gond:)

2 hónapos kis kutyának milyen oltások kellenek? és mennyibe kerülnek ezek?

Legjobb válasz: 2 darab kombi és 2 db parvo oltás, 2 hetenként felválta, féreghajtással együtt 4 hónapos korában veszettség elleni kb 25e ft mindennel együtt, de orvosa válogatja

2 darab kombi és 2 db parvo oltás, 2 hetenként felválta, féreghajtással együtt 4 hónapos korában veszettség elleni kb 25e ft mindennel együtt, de orvosa válogatja
Gondolom, ha azt kérdezi, mennyibe kerül, akkor nincsenek meg az oltásai. A veszettség ellenivel 12.000 ft-ba került. Én még vettem neki Advantix bolha-és kullancsirtót 2500 ft-ért! Hasznos!A féreghajtást te is megteheted. 200 ft egy db gyógyszer az állatpatikában, és felet kell neki adni, majd 2 hét múlva ismét. Legközelebb 3 hónap múlva.
Kb. 2 hónaposan kell elkezdeni a kötelezõ oltásokat. Ezek többnyire kombinált oltások, illetve azok ismétlései. 2 hetente kell menni, kb. 4-5 alkalommal. Elsõre az hiszem, olyan 5000 Ft körül fizettünk, mert akkor kap féreghajtót is, utána alkalmanként olyan 3000 Ft körül.
Tenyésztõtõl két hónaposan vagy is 8 hetesen hozhatod el a kutyát. Ekkor már meg kell lennie két oltásnak. Hat hetesen kapja a Parvovírus elleni oltást + féreghatást. Utána 8 hetesen pedig szopornyica és májgyulladás ellen. stb. stb. Két hónaposan ennyivel kell rendelkeznie.
Nálunk, vidéken a 3 kötelezõ oltás összesen 9300 ft volt! Látom szivatnak benneteket rendesen ott fentr a városban!
A város egyértelmûen drágább, de hogy kit szívatnak, az már kevésbé egyértelmû. Ugyanis mindössze 1 kötelezõ oltás van (nem 3), és az a veszettség elleni. A másik 4 (!!!) oltás csak melegen ajánlott, sõt eleinte 2 hetente féreghajtás. Ez már összesen 5 oltás és 6 féreghajtás szemben a te 3 oltásoddal, ami sehogy sem jön ki. :)
A kérdező hozzászólása: a kutyát kaptuk csak tehát semmilyen tenyésztõ stb nem volt, így oltása sincs, csak tudjuk h bekell oltatni és szeretnénk tudni h kb mennyi lesz. veszettség ellenit szerintem kihagyom mert ez egy törpe kutya szal ha ez megharap vkit és az megvész hát gratula :D
A veszettség ellni kötelezõ, nem hagyhatod ki. Ha mégis, akkor kb 200.000 forintos büntetésre számíthatsz.
A veszettség elleni azért kötelezõ, mert akármilyen kicsi kutya, megharaphat valakit, és az veszélyes. Ha a többivel nem oltatod be, akkor maximum szegény kutyának lesz baja, és viheted drága pénzért orvoshoz. Szóval egyszerûbb beadatni mindent neki.

Egy 2 hónapos kiskutyának milyen oltások kellenek és kb. mennyibe kerülnek?

Legjobb válasz: A kölyök a tenyésztõnél 6-7 hetesen megkapja az elsõ védõoltását, ami vagy csak a parvovírus ellen véd, vagy kombinált oltás, mely szopornyica, hepatitis és leptospirosis ellen is védettséget ad. Mivel a kicsi immunrendszere nem elég fejlett ezért a kombinált oltást (Nobi-Vac DHPL) 8-9 hetesen, 12-13 hetesen, 9hónaposan, meg kell ismételni. Ezután már elég évente egyszer oltani. A kiskutyákat csak a 3. oltás után egy héttel, lehet elõször kivinni az utcára! Veszettség elleni oltást a kölykök 4 hónapos koráig elõször, majd 6 hónap múlva másodszor kell megkapja az új szabály szerint. Innentõl kezdve már csak évente egyszer kell ezt az oltást beadni.

A kölyök a tenyésztõnél 6-7 hetesen megkapja az elsõ védõoltását, ami vagy csak a parvovírus ellen véd, vagy kombinált oltás, mely szopornyica, hepatitis és leptospirosis ellen is védettséget ad. Mivel a kicsi immunrendszere nem elég fejlett ezért a kombinált oltást (Nobi-Vac DHPL) 8-9 hetesen, 12-13 hetesen, 9hónaposan, meg kell ismételni. Ezután már elég évente egyszer oltani. A kiskutyákat csak a 3. oltás után egy héttel, lehet elõször kivinni az utcára! Veszettség elleni oltást a kölykök 4 hónapos koráig elõször, majd 6 hónap múlva másodszor kell megkapja az új szabály szerint. Innentõl kezdve már csak évente egyszer kell ezt az oltást beadni.
Neked ez hasznos lehet: 7-8 hetes korban: parvovirus elleni oltás 10 hetes korban: kombinált oltás kutyabetegségek ellen (parvo, szopornyica, fertõzõ májgyulladás, leptospirosis) 3 hónaposan: veszettség 4 hónaposan: kombinált oltás ismétlése 6 hónapos korban: veszettség ismétlése 12 hónaposan: kombinált oltás ismétlése Ezután a kutyát évente egyszer kell oltásra hozni: veszettség és kutyabetegségek elleni kombinált vakcinát kap. Egyéb fontos vakcinák: Lyme kór Herpes vírus Kennelköhögés elleni vakcina Macska:
darabja kb 4000 Ft

Tegnap kaptam egy sar pei kutyát 3 honapos mit kell adni neki enni és mi az amit szigoruan tilos? És mennyi oltást kell kapni? Eddig 2 kapot parvot

meg olvasta valami atkárol azt honnan ismerem fel ?

Legjobb válasz: Elõször is vidd el állatorvoshoz. Van oltási könyve? Egy 3 hónapos kutyának, már 3-4 oltáson, 4 féreghajtáson túl kéne lennie! Ennek mind szerepelnie kell az oltási könyvben. Az orvos mindenrõl tájékoztatni fog, az oltásokról, az etetésérõl, hogy ennél a fajtánál mire kell odafigyelned. Kérdezz tõle bátran!

Elõször is vidd el állatorvoshoz. Van oltási könyve? Egy 3 hónapos kutyának, már 3-4 oltáson, 4 féreghajtáson túl kéne lennie! Ennek mind szerepelnie kell az oltási könyvben. Az orvos mindenrõl tájékoztatni fog, az oltásokról, az etetésérõl, hogy ennél a fajtánál mire kell odafigyelned. Kérdezz tõle bátran!
Elsõ vagyok! Új kutya érkezésekor mindenképpen pár napon belül fel kell keresni a dokit, aki ad féreghajtót (ha régen kapott), bolha-kullancs ellen kezeli, és felméri a kutya állapotát, oltási könyve alapján el tudja dönteni mi legyen a köv. lépés. Ezt mindenképpen célszerû beikatni, mert így nem csak akkor találkozik vele a doki, amikor beteg.
A legjobb ha meglátogatod az orvost és megbeszéled vele az oltási programot, valamit tõle kérsz tanácsot a tartást illetõen, mert neki egybõl fel fog tûnni ha valami esetleg nincsen rendben vagy pótolni kell.
Itt egy link a vakcinázási programról: http://allategeszsegugy.pfizer.hu/cms/netalon.xml?data_id=41
szia! nekem az oldalamon van egy elég hosszú szöveg a kutya etetésével kapcsolatosan, kutyakrol.mlap.hu...

Egy 2 hónapos babának általában mennyit kell alkalmanként szopnia?

Kislányom hol 170 ml-t, hol 50 ml-t szopik. Nagyon szépen gyarapodik (5.2kg), félek, hogy olykor-olykor kevesebb a tejem. Mit?l lehetne mindig sok? Sokat iszom (naponta 3-4 litert), de ennek ellenére így van, mit?l?

Legjobb válasz: Az én lányom is ennyit evett alaklmanként, holott a doki szerint elég lett volna kb. 120 ml alkalmanként. Nekem az elsõ 1-2 hónapban havi 1.2 kg-t hízott. Most 6 hónapos, 8 kg és még mindig annyit eszik, pedig nem kap mást (nem fogadja el). Volt idõszak, amikor 220-at is evett. Próbálj minél több fehérjét bevinni a szervezetedbe,hátha attól több tejcsid lesz vagy próbálj ki egy tejserkentõ kapszulát (nekem nagyon bevállt, 48 órán belül érezni a hatást). Neve MORE MILK, a www.boldogmama.hu-n megtalálod! Dia

Az én lányom is ennyit evett alaklmanként, holott a doki szerint elég lett volna kb. 120 ml alkalmanként. Nekem az elsõ 1-2 hónapban havi 1.2 kg-t hízott. Most 6 hónapos, 8 kg és még mindig annyit eszik, pedig nem kap mást (nem fogadja el). Volt idõszak, amikor 220-at is evett. Próbálj minél több fehérjét bevinni a szervezetedbe, hátha attól több tejcsid lesz vagy próbálj ki egy tejserkentõ kapszulát (nekem nagyon bevállt, 48 órán belül érezni a hatást). Neve MORE MILK, a http://www.boldogmama.hu-n megtalálod! Dia

2 hónapos babának naponta mennyit kell levegőn lennie? Picit már érheti a nap?

Minden nap 1 órát sétálunk, de szerintem ez kevés... (?)

Legjobb válasz: Mi is 2 hónaposak vagyunk, de már egy hetes kora óta nagyon sokat vagyunk kint (van úgy, hogy egész nap). És egy kis naptól sem lesz baja.

Mi is 2 hónaposak vagyunk, de már egy hetes kora óta nagyon sokat vagyunk kint (van úgy, hogy egész nap). És egy kis naptól sem lesz baja.
Amikor szép az idõ, legyetek kint minél többet. Hûvösebb idõben se kell a szobában ülni. Használjátok ki, amíg kint lehettek sokat! Télen is ki kell menni, ha épp nincs köd vagy extrém hideg. Akár kint is aludhat a baba, ha jól fel van öltöztetve. A nap érheti, csupán napoztatni nem szabad.
Én az én babám 32. hétre született, 4 hetes volt, amikor hazajöhettünk, hozzászoktattam a levegõhöz és 5 hetesen már több órát sétáltunk kint, azóta 2 hónapos lett, és van, hogyha van, akkor egész nap kint vagyunk vele, és nagyon szereti!
Nemrég múlt három hónapos a kislányunk, napi kétszer van séta kb 6 hetes kora óta. Elõtte is volt, de akkor még kevesebb. Tehát azóta, délelõtt délután fix másfél órát kint vagyunk, van hogy két órát, vagy annál többet is. Persze ez csak addig, amíg tart a jó idõ. Utána is két séta lesz, de kevesebb idõ.
Nem KELL a levegõn lennie. Szerintem sokkal fontosabb hogy sokat szellõztessünk, lehet állandóan nyitva az ablakja, stb. Ismerek olyat aki a "huzat" miatt félt a nyitott ablaktól, állandóan pállott volt a levegõjük, ott biztos kevés az egy óra séta. Ne érts félre, mi is kint vagyunk amennyit bírunk, ha olyan az idõ több órát, de ha nem esik jól, akkor meg semmit. Én a 2 hónaposomat mostanában este 6-7 után szoktam "napoztatni", krémmel nem kenem.

Egy 2 hónapos bernáthegyinek mennyit kell ennie naponta?

Legjobb válasz: Ez attól függ, hogy mit eszik. A tápokra rá van írva az adagolás, de leginkább a tenyésztõt kellene megkérdezni. Bár csodálkoznék, ha használati utasítás nélkül adta volna oda a kutyát. Amúgy szerintem szuper prémium tápból olyan 200 grammot (kb 1 pohár), azután 3 hónaposan 400g, 5hónapos korától már szerintem mehet a felnõtt adag, 600g körüli mennyiség három felé osztva. 6 hónapos korától meg két felé osztva. De mondom, rá van írva a zsákra az adagolás.

Ez attól függ, hogy mit eszik. A tápokra rá van írva az adagolás, de leginkább a tenyésztõt kellene megkérdezni. Bár csodálkoznék, ha használati utasítás nélkül adta volna oda a kutyát. Amúgy szerintem szuper prémium tápból olyan 200 grammot (kb 1 pohár), azután 3 hónaposan 400g, 5hónapos korától már szerintem mehet a felnõtt adag, 600g körüli mennyiség három felé osztva. 6 hónapos korától meg két felé osztva. De mondom, rá van írva a zsákra az adagolás.

1, éves nyugodt, játékos barátságos, kan boxer mellé szeretnék 2 hónapos Cane corsó kant, vagy szukát? Mennyire kell harcra számítanom, azt 1 esetben eldöntik egymás között, vagy a harc mindennapos lesz? Vagy szukát? Szerintetek?

Legjobb válasz: Egy jól szocializált, barátságos kutya nem fog rátámadni egy kölyökre, fõleg akkor nem, ha szuka. Nagyon jól meglesznek egymás mellett, nem hiszem, hogy verekedésre kellene számítani. A szukát viszont 6 hónapos korában mindenképpen ivartalanítani kell.

Egy jól szocializált, barátságos kutya nem fog rátámadni egy kölyökre, fõleg akkor nem, ha szuka. Nagyon jól meglesznek egymás mellett, nem hiszem, hogy verekedésre kellene számítani. A szukát viszont 6 hónapos korában mindenképpen ivartalanítani kell.
Én a helyedben mindenképp szukát választanék, és valamelyik kutyust ivartalanitani kéne, mert ha tüzelési idõ van, a kan megbolondul, ráadásul ha rajta van az inger, és nem fedezhet akár beteg is lehet. (prosztata)ilyenkor szenved a kutya, és Ti is kikészültök.
Én a helyedben a következõt tenném: Mivel kan kutyusod van, ezért szukát vennék mellé. De mire õ megérkezik (ugyanis utána a picivel is foglalkozni kell), addigra a kan boxert ivartalanítanám.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigieket.Ezek szerint senki nem gondolja úgy hogy a kettõ kan megférne egymással? A rivalizálás folyamatos lenne, vagy egyszeri?A boxer fiú abszolút nem vad, nem agresszív.Ha vendég érkezik akkor is csak ugat, de a kapun belépve inkább csak ugrál-játszik. Igazság szerint a szebb termet, és határozottabb fellépés miatt szeretnénk kan ivarú cane-t, és a boxert sem ajándékoznánk el emiatt.
Végülis lehet kant venni mellé, de semmi nem garantálja, hogy majd 2 év múlva nem durvul el köztük az addig játékos, vagy enyhe dominancia harc. Ez lutri. Pont ma mesélte az egyik ismerõsöm, hogy az egyik kan kutyája kikezdte a másikat. Hónapokig semmi probléma sem volt. Mielõtt magához vette a másodikat, többször ismertette õket, minden rendben volt, gyönyörûen játszottak egymással. Aztán a második kutya elkezdte biztonságban érezni magát, és elõjött belõle az én vagyok az erõsebb fiú érzés. Más kanok meg tök jól megvannak egymással egy életen keresztül. Lutri... Én szukát ajánlanék, és 7-8 hónapos korában ivartalaníttatni kell.
Hiába vagy te a falkavezér, utánad is van egy sorrend, amit fel kell, hogy állitsanak maguk között.

Egy 2 hónapos baba átlagban mennyit van fent napközben illetve mennyit kell aludnia?

Legjobb válasz: Lányom , ha jó napja van, akkor max 3 alkalommal alszik fél-egy órát. REggel 8 körül kel, akkor 1-2 órát fent van, és alszik fél-egy órát, Aztán ugyanez kora délután, és késõ délután mégegyszer. 20 körül fürcsi, 21 körül alszik, és egy hajnali 4-6 közti evés után alszik 8-ig... De minden baba más...

Lányom , ha jó napja van, akkor max 3 alkalommal alszik fél-egy órát. REggel 8 körül kel, akkor 1-2 órát fent van, és alszik fél-egy órát, Aztán ugyanez kora délután, és késõ délután mégegyszer. 20 körül fürcsi, 21 körül alszik, és egy hajnali 4-6 közti evés után alszik 8-ig... De minden baba más...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a gyors választ! És mikor fent van, mivel szórakoztatod, mit csináltok, egyedül van el vagy foglalkozni kell vele végig?

Pekingi Palota kutyám van, 2 hónapos lessz 17-én és még nem volt be oltva! Hány hónaposan kell elsőnek be oltani és milyen oltást? Kb mennyi lessz az ára?

Legjobb válasz: Itt egy ajánlott oltási program. Már kéne lennie oltásnak is, és több féreghajtáson át kellett volna esnie. De nem vagy elkésve :) 6 hetes korban Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. 8 hetes korban kutya kombinált oltás. (10 hetes korban Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. 10 hetes korban kutya kombinált oltás. 12 hetes korban veszettség elleni oltás. 6 hónapon belül veszettség elleni oltás ismétlése

Itt egy ajánlott oltási program. Már kéne lennie oltásnak is, és több féreghajtáson át kellett volna esnie. De nem vagy elkésve :) 6 hetes korban Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. 8 hetes korban kutya kombinált oltás. (10 hetes korban Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. 10 hetes korban kutya kombinált oltás. 12 hetes korban veszettség elleni oltás. 6 hónapon belül veszettség elleni oltás ismétlése
Bocsi, kicsit elírtam. Szóval 6 hetes kortól 2 hetente van oltás, felválta parvo és kombi (2-2 kell mindkettõbõl). 3 hónaposan veszettség elleni, 6 hónap múlva ismétlés. Utána évente. Féreghajtót kapjon most, ha nem férges, akkor csak 3 havonta kell ismételni.
tegnap 22:15 Valahol igazad van a 8 hétben. Az orvosok mélységesen hallgatnak arról, nem mindegy, a 6 hetes kiskutya szopik-e még, vagy már önállóan eszik. ha szopik, az anyatejben lévõ immunanyagok átmennek a kölyökbe. Erre oltani nem igazán hasznos. Viszont egyszerûbb az orvosoknak a 6 hetest ajánlani, mert így kényelmesebb. Hogy éppen az az elsõ oltás nem ér sokat, az nem érdekli õket.Legalább is a legtöbbjét.
nem hat hetesen hanem 8 hetesen kell az elsõt adni.
Akiknél én megfordultam mind 8 hetesen kezdi az oltási sort.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!