Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos lányom (130 db)

Beadassam 2 hónapos lányomnak a pneumococcus elleni védőoltást?

Kicsit félek t?le, hiszen ez nem olyan régi véd?oltás, és ha annyira jó lenne, akkor miért nem teszik kötelez?vé?

Legjobb válasz: Igen, mindenképp! Amikor nagyobbik lányom még cask pár hónapos volt, akkoriban még nem ajánlották fel ezt az oltást. Az ellenségemnek sem kívánom, amit szegénnyel végig kellett csinálnom, amikor 2 éves kora után bölcsibe került: egyik légúti betegségbõl a másikba esett(korábban kb. 2-szer volt csak beteg, akkor is 3 nap alatt meggyógyult), folyamatosan kapta az antibiotikumokat, 1 hónap alatt 3 kg-t fogyott, a híresen jó étvágya azóta sem tért vissza, pedig már 4 éves. Telenként a mai napig küzdünk a felsõlégúti megbetegedésekkel, ahogy nõ, úgy egyre rosszabbul viseli. :( Unokatesóm kisfia mindössze 4 hónappal idõsebb a lányomnál, õ már kapta a pneumochoccus elleni oltást, szintén bölcsibe járt és megúszták 1-2 betegséggel. Kisebbik lányom most 7 hónapos, õ is megkapta az oltást, ha nem lett volna ingyen, akkor inkább fizettem volna érte, de szerintem mindenképp megéri beadatni.

Igen, mindenképp! Amikor nagyobbik lányom még cask pár hónapos volt, akkoriban még nem ajánlották fel ezt az oltást. Az ellenségemnek sem kívánom, amit szegénnyel végig kellett csinálnom, amikor 2 éves kora után bölcsibe került: egyik légúti betegségbõl a másikba esett(korábban kb. 2-szer volt csak beteg, akkor is 3 nap alatt meggyógyult), folyamatosan kapta az antibiotikumokat, 1 hónap alatt 3 kg-t fogyott, a híresen jó étvágya azóta sem tért vissza, pedig már 4 éves. Telenként a mai napig küzdünk a felsõlégúti megbetegedésekkel, ahogy nõ, úgy egyre rosszabbul viseli. :( Unokatesóm kisfia mindössze 4 hónappal idõsebb a lányomnál, õ már kapta a pneumochoccus elleni oltást, szintén bölcsibe járt és megúszták 1-2 betegséggel. Kisebbik lányom most 7 hónapos, õ is megkapta az oltást, ha nem lett volna ingyen, akkor inkább fizettem volna érte, de szerintem mindenképp megéri beadatni.
Szia! Ezt csak te döntheted el! Én is érdeklõdtem ezen az oldalon, hogy milyen nem kötelezõ oltást adassak be, teljesen megoszlanak a vélemények. Én beadattam, sõt most voltunk a 3 hónapos szurin és az agyhártyagyull. ellenit is. A rota vírus és a bárányhimlõ ellenit viszont nem. Én így tartom jónak, de biztosan sokan vitatkoznának velem is. Van aki még a kötelezõket sem szívesen adatja be. Miért nem teszik kötelezõvé? Erre nem tudok válaszolni, gondolom ennek is megvan a maga bürokratikus háttere. Lehet, hogy pár év múlva már az lesz. Addig gyûjtik a tapasztalatokat.
Igen, ezt a szülõnek kell tudni. De miután semmi konkrét felvilágosítást az ember nem kap, a megérzéseire kell hagyatkoznia. Nálunk az orvos is szépen kierülte a kérdést, mikor tõle kértem tanácsot. Engem nem az érdekel, hogy bepirosodik-e a helye... Aztán következõ alkalommal a védõnõvel beszélgettem, és kifejeztem aggodalmam ezzel az oltással kapcsolatban. Persze én is mondtam, h ha elkap valami csúnya kórt, majd utólag bosszankodhatok, miért nem adattuk be, de most valahogy nem visz rá a lélek. Akkor õ azt javasolta, hogy ha egyenlõre nem tervezzük, hogy 2 évesen bölcsibe megy, mert esetleg lesz kistesó, akkor nyugodtan hagyjuk. Ha meg addig mégis úgy alakul, akkor még 2 éves kor elõtt ez úgyis kiderül, és akkor még mindig be lehet pótolni. Persze, te döntesz, de talán ez is egy szempont a választásodhoz.

Kifúratnád 2 hónapos lányod fülét?

Legjobb válasz: Nem mertem,már 18 hónapos és már nem is tervezem.Majd, ha nagyobb lesz és akar fülbevalót, majd megcsináltatja.Nekem több helyen is piercingem van, sõt van tetoválásom is, de mikor a lányomat kellett oltásra vinni olyan rosszul lettem, hogy le kellett ülnöm.Nem bírom elviselni, ha fájdalmat okoznak a gyerekemnek

Nem mertem, már 18 hónapos és már nem is tervezem.Majd, ha nagyobb lesz és akar fülbevalót, majd megcsináltatja.Nekem több helyen is piercingem van, sõt van tetoválásom is, de mikor a lányomat kellett oltásra vinni olyan rosszul lettem, hogy le kellett ülnöm.Nem bírom elviselni, ha fájdalmat okoznak a gyerekemnek
Én nem lövettem ki 7 hónapos kislányom fülét, és nem is tervezem.
Ki. Meg is tettem, még csak fel sem ébredt rá. :-)
Elsõ vagyok, egész pontosan lövettem neki.
Mi is elég korán csináltattuk meg, tulajdonképpen észre sem vette. Szerintem is jobb túl esni rajta minél hamarabb. Már ha ti is úgy akarjátok.
Ha akarod, akkor minél elõbb csináltasd meg. Most még pici, jól fogja viselni és nem fog rá emlékezni. Lányomnak már pár naposan kilövettük a kórházban.
Szerintem érdemes minnél hamarabb megcsináltatni, amíg még nem lesz olyan ügyes, hogy piszkálni tudja.Ha szeretnél fülit neki, akkor felesleges halogatni. Mi nem csináltunk túl nagy faksznit belõle, egy ékszerboltba lövettük ki neki kb. 4-6hetesen. Volt egy kis sírás, de nem tartott tovább 3percnél, Õ is csak megijedt a csattanástól. Azóta sem piszkálja, pedig már 6hónapos. Szerintem hajrá!!!
Nem! Nálunk már a kórházban körbejártak, nekem ismeretlen volt az eljárás (egy másfél éves fiam volt akkor) és annyira felháborított, hogy elzavartam a nõvért. Nem lövetem ki, nem lyukasztom ki a fülét, jézus, dehogy. Látva az eddigi válaszokat nem leszek népszerû, sebaj. Nekem felér a csonkítással, fáj vagy nem fáj. Majd ha nagy lesz, eldöntheti maga, hogy akar-e lyukat a fülén. Nekem van lyuk a fülemen, igaz sosem használtam, de a lányomat nem lyukasztom ki sehol. Majd õ, ha akarja.
Kislányom 2 hetes volt, fél percig sírt utána vigyorgott. Van olyan kórház ahol már 1-2-3 naposan is megcsinálják. Ettõl nem nagyobb a fájdalma. Nyugi, sokan túlélték. :) Szép napot!
pont 2 hónaposan tettem meg, azóta sem bánom, azt hiszi, a füle része, ritkán piszkálja. Barátnõm 9hós koráig várt, ki is tépte a kislány. Ha meg szeretnéd tenni, most ideális.
Azokat szeretném megnyugtatni, akik pici korában nem vitték, nagyobb korában meg nem merik. Mi két évesen vittük a lányt, nagyon akarta már, ÉS MEG SEM NYIKKANT!!! A kicsi az röftön fél évesen kapott. Az hogy ki fúratnád e nemtom mit jelent, lövetni lövetném, azon kivüls emmi mást, tûvel lyukasztást sem!
6 hetesen lövettük ki, a csattanástól ijedt meg, de fájni nem fájt neki. El sem tudnám képzelni õt fülbevaló nélkül, nagyon nõcis kislány amúgy is:) Nálunk ez nem volt kérdés. Én már a kórházban kilövettem volna neki, de a doktornõ pont nem volt ott mikor szültem, aki ezt is megcsinálja. Bár kislányom az oltásokat sem érzi meg, eddig egyszer sem sírt ha injekciót kapott, csak pislogott:)
Jobb elõbb, mint késõbb. Késõbb már nehezebb lesz.
Igen pont 2 hónapos volt. A csattanástól (lövés) megijedt kicsit de ennyi:)
Már a kórházból fülbevalóval jöttünk haza . Szóval igen, ha már lány legyen fülbevalója.

Front van ma? A 2 hónapos lányom egész nap alszik, csak enni kel fel.

Tegnap kapta a 2 hós oltást, de nem volt eddig probléma.Összefüggésben lehet, vagy beteg lesz?

Legjobb válasz: Összefüggésben lehet az oltással. A mi kislányunkat se viselte meg az oltás. Úgy értem, hogy nem volt lázas, de utána 3-4 napig észrevehetõen többet aludt! Hétfõn kapja a 4 hónapos oltást, szóval úgy készülök, hogy kedden nagytakarítás! :-)))

Összefüggésben lehet az oltással. A mi kislányunkat se viselte meg az oltás. Úgy értem, hogy nem volt lázas, de utána 3-4 napig észrevehetõen többet aludt! Hétfõn kapja a 4 hónapos oltást, szóval úgy készülök, hogy kedden nagytakarítás! :-)))
Szia! Lehet a front, de lehet az oltás is. Az én kisfiam is sokat aludt ma, igaz õ beteg is, de tegnap pl. nem aludt ennyit.
Mi jövõ héten megyünk 2 hós oltásra, és a védõnõ azt mondta, hogy másnap vagy egész napos alvásra, vagy egész napos nyügire számítsak az oltás után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, remélem éjszaka is aludni fog.
Szia! Igen melegfront van, nekem ma egész nap jósló fájásaim vannak.

2 honapos lányom tegnap kapta meg a kötelező oltást meg még az agyhátrtya ellenit, de ma egyszerűen nem birok vele. Lehet a tegnapi oltásoktol nyűgös és siros még ma?

Legjobb válasz: Az én lányom a 4 hós oltás után volt ilyen, és másnap reggelre lett hõemelkedése, 37,8. Lehet hogy attól olyan.

Az én lányom a 4 hós oltás után volt ilyen, és másnap reggelre lett hõemelkedése, 37, 8. Lehet hogy attól olyan.

Valami ötlet-tanács miért kiütéses 2 hónapos lányom?

kb. másfél hete nézte meg a háziorvosunk,és azt mondta,hogy én ehettem valamit ami miatt kiütéses lett a kicsi arca, majd elmúlik. De van hogy egyik nap tûnik el belõle másnapra pedig rengeteg apró piros pötty lesz, de csak az arcán. Mitõl lehet? ill. mit lehet tenni hogy elmúljon?

Legjobb válasz: Mondjuk az orvos biztos felismerte volna ha az, de azért megkérdem, biztos nem melegkiütés?

Mondjuk az orvos biztos felismerte volna ha az, de azért megkérdem, biztos nem melegkiütés?
A kérdező hozzászólása: A héten beviszem...inkább feleslegesen minthogy valami gond legyen

Anyám rámtámadt úgy, hogy a 2 hónapos lányom a kezembe volt. A rendőrségnek ezt bizonyítani nem tudtam bár az ütések látszanak. Annyiban hagyni nem akarom. Mit tudok tenni?

A párommal már intézzük az albérletet.

Legjobb válasz: Leirásod alapján ugy tünik, te szépen jámborul sétáltál a kislányoddal, egyszer csak aljas modon lesböl letámadott egy elmebeteg anya. Se szo, se beszéd, nekedesett, ütött, vágott benneteket. Igy volt??????

Leirásod alapján ugy tünik, te szépen jámborul sétáltál a kislányoddal, egyszer csak aljas modon lesböl letámadott egy elmebeteg anya. Se szo, se beszéd, nekedesett, ütött, vágott benneteket. Igy volt??????
Le leszek pontozva de ezért sem kell a szülõk nyakára szülni. Ha a gyerekhez felnõttek vagytok akkor a külön élethez is.
Hogy hogy nem tudtad bizonyítani? Gondolom nem volt ott senki más... Szörnyû, hogy milyen emberek vannak.. én nem várnám ki amíg összejön az albérlet, hanem addig valakihez átpakolnék, ismerõs, rokon vagy bárki... A rendõrségen pedig igenis feljelentést tennék!!!! Nehogy már megússza, hát ez felháborító komolyan mondom..
tehetsz, de nem tudod bizonyítani, látlelet van?
A kérdező hozzászólása: Csak az öcsém volt itthon õ hallott mindent de nem látott mert a galérián volt.12 éves. Õ is szegény nem bírja már de meg sem mer szòlalni a terror miatt. A karomról már múlik a folt. Érdemes feljelentést tenni? Eltudok vele érni valamit? Azt legalább, hogy az orvos megvizsgálja az anyám elméjét jó lenne. A kislányomért meg még ölnék is! Nem érdekel, hogy az anyám. :(
1. vagyok! Igenis érsz vele valamit, mert ha feljelented, lehet, hogy most már nem tudnak vele mit tenni, (bár jó lenne ha szereznél látleletet, de nem tudom tudsz-e még), és nem történik semmi, de ennek nyoma lesz! Gondolom félted az öcsédet is, így ha elköltözöl jobb lesz ha odafigyelsz rá!!! Ha esetleg vele is történne hasonló a jövõben, akkor is kell feljelentést tenni!!! És akkor már látszani fog, hogy ez nem az elsõ eset volt!!!
Gyámügy, családsegítõ egyesületek, NEtedd alapítvány és sok más, ahová fordulhatsz, sokkal szakszerûbb és hatékonyabb segítséget kapsz, mint itt.
fényképezd le a foltot
És az, hogy nem kell a szülõk "nyakára szülni" ok arra, hogy az anyuka megüsse a lányát? Pláne ha az unoka is a kezében volt. Akkor paterolja ki õket otthonról, de ne verekedjen már. Civilizált társadalomban ilyen hogy fordulhat elõ?
Ivartalanítsátok!
Ha tisztában vagy vele, hogy domináns, akkor miért nem a probléma gyökerével foglalkozol? Meg kell törni a dominanciáját, és követõvé kell tenni. Egyébként is meg kéne tenni, új kutya nélkül is.
2 hónapos kölyök kutyát nem dominál így egy normális felnõtt kutya... Nagyon komoly sorrend béli probléma van az idõsebb kutyátokkal aki így, felétek jelzi a dominanciáját.. Tisztázni kéne a rangsort elsõre. A cerberos kutyasuli internetes oldalán találtok egy hosszab leírást errõl, de az valószínû nem lesz elég.. Úgyhogy mindenképpen egy tükör suli vagy a cerberos kutyaiskola az amit tanácsolni tudnék..
hàt ha a fiù ivartalanìtva van akkor nincs baj. ha a csládban közületek õ van a rangsor legalján. a két kutya között is el kell hogy döljön h ki az ''erõsebb, , . ha ezt csinálja a kicsivel ez a domináciò jel. a mi kutyáink közül pl kezdetben a lány volt a domináns és nem értettük h miért akarja megerõszakolni a másik amúgy fiú kutyát.aztán egyik ismerõsünk mondta h nyuhodjunk meg mert csak jelzi h õ a domináns. de mind2 ivartalanítva van.
Sürgõsen állítsátok le a felnõtt kutyát, mert a kiskutya élete végéig félni fog a többi kutyától, ha folyamatosan piszkálja, bántja a másik. Ha meglátjátok, hogy ezt csinálja a kan kutya, akkor lenyomod a földre, 2 percig ott tartod, majd kirakod a szobából fél órára. Nagyon hamar rájön, hogy ez így neki nem túl jó, lényeg, hogy következetesnek kell lenni. A rangsort is helyre kellene állítani, illetve egy ivartalanítás sem ártana mindkét kutyának(a szukát majd pár hónap múlva).
Ne folyamatosan szóljatok.Csak egyszer.De határozottan.Ha meg tovább folytatja, repüljön lefele a kiskutyáról.Nem bírtok egy 3 kilós kutyával?Szerintem nem dominancia, hanem valami idegbaj....Ismerek borzasztó domináns rotit, boxert, dobi keveréket.Nekem is egy nagyon domináns jellemû Afrikai Oroszlánkutyám van.De még soha nem láttam egyiket sem, hogy kölyökkutyát(3-5 hónap) próbálna dominálni.Szaglászás után otthagyják, max. egy morgás, ha azok nagyon zaklatják.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! A kiskutya is dominál, folyamatosan ugrál a hátára és egyáltalán nem fél tõle. Szerintem mivel a kislány kutya tegnap érkezett, ezért most folyik a dominancia harc. A nagykutya Cerberos engedelmességi vizsgát tett, tervezem, hogy az ünnepek után vagy a két ünnep között idehívok egy Cerberos kiképzõt, hogy mutassa meg, mit kell csinálni Velük. A nagy azt hittem, hogy agresszív lesz a kicsivel, de nagyon jól viselkedik, teljesen odavan a kicsiért.
"odavan a kicsiért" :) mindenféle értelemben

A 2 hónapos lányom nagyon hasfájós. A masszázs segítene? és hogyan tudnám masszírozni a pociját hogy kijöjjön a gáz?

Legjobb válasz: A lábát nyomkodd finoman felfelé a hasához, körözhetsz is vele. Emellett fektesd sokat hasra, simogasd a hátát körkörösen. Espumisan vagy infacol csepp is jó.

A lábát nyomkodd finoman felfelé a hasához, körözhetsz is vele. Emellett fektesd sokat hasra, simogasd a hátát körkörösen. Espumisan vagy infacol csepp is jó.
Mi felváltva a két lábát toltuk fel a pocijához.Gyengéd, de határozott mozdulatokkal.Rengeteget pukizott tõle..Sok sikert!Kitartást!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm. eddig mindig etetés után fájt a legtöbbet a hasa. mindig hason altatjuk el:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm. remélem beválik :)
Honnan tudod, hogy gomba? Orvos mondta? És azt is, hogy kend be a lila ecsetelõvel? Szerintem inkább vidd el orvoshoz, ne kísérletezgess!
A kérdező hozzászólása: Orvos mondta, 3 hete õ is ezzel ecsetelte le...a 70% elmúlt, egy kicsi maradt.Azt kentem most be...
Vidd vissza orvoshoz!
Szerintem is vidd vissza az orvoshoz, nézze meg, és mondja meg mivel kezeld.

2 hónapos lányom úgy tűnik megfázott. Mit tegyek ilyenkor?

Köhög, tüsszög, folyik az orra, láza nincs. A popsijában 37,2 a h?mérséklete. Mit kell ilyenkor tennem?

Legjobb válasz: Szerintem, kevés az esélye, hogy itt gyerekorvost találj. Vidd el dokihoz! Õ biztosan megmondja mit tegyél. Addig is, öltöztesd meleg ruhába, orrát tisztítsd, mérd a hõmérsékletét!

Szerintem, kevés az esélye, hogy itt gyerekorvost találj. Vidd el dokihoz! Õ biztosan megmondja mit tegyél. Addig is, öltöztesd meleg ruhába, orrát tisztítsd, mérd a hõmérsékletét!
9:33-as vagyok. Tengervizes orrspray és orrszívás. Ennyit javasolt a doki.
Orrszívás, elõtte valamilyen semleges-hatóanyagot nem tartalmazó, általában tengervizes-orrsprayt fújj be. Utána Nasivin sanft orrcsepp, újszülött kortól adható. 2X1/2 ampulla Calcimusc szájon át(csökkenti a nyálkahártya duzzanatot), Fenistil csepp 3Xahány kiló annyi csepp (csökkenti a váladék termelõdését, ettõl egy kicsit elálmosodhat). De ha van lehetõséged mutasd meg orvosnak, ha belázasodik akkor + kúp és azonnal orvos.
Lehet, hogy még lázzal nem jelez a szervezete, de muszáj orvosnak látnia, ha bármi komolyabb van, akkor azt õ (remélhetõleg) észreveszi. Én fiamnak popsiban 37.8 volt csak, vagyis 37.3, csak hõemelkedés, mégis torokgyulladása volt 4 hónaposan.
Az én fiam is most lett beteg, igaz õ már fél éves. A doki calcimuscot írt fel neki, napi kétszer 2 ml-t kell tenni 50 ml vízbe. Aztán stérimarral fújni az orrát, utána szívni. Ezután én csöpögtettem nasivinnel is, és kapta a cebion cseppeket (szintén a doki mondta). Õ már fél éves, ezért a hátát kenhettem baby luuf balzsammal, az nagyon jó, de azt Te még ne használd.
OFF. Nem kötekedni akarok, csak kíváncsiskodom. Ha nincs gyerekorvosotok, ki adta be neki az eddigi oltásokat? Esetleg hívd ki a védõnõt, õ is tud segíteni.
Én ma viszem a lányomat dokihoz. Nála még csak pici orrfolyás van és tüsszögés. Majd megírom, mit mondott.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy itt nincs gyerekorvos, de (mint ahogy sokan elõttem is írták) tapasztalatokat szerettem volna kérni. Nincs gyerekorvosunk.
Tisztítsd az orrát, hasznélj orrsprayt (sterimare) és vidd el dokihoz. Esetleg irass fel neki calciumusc injekciót.
Mi már másodszor kaptuk el ugyanezt a náthás nyavalyát, szóval már tapasztalt vagyok. Sterimar Baby tengervizes orrspray + orrszívó porszívó, naponta 3-szor Nasivin sanft orcsepp és Cebion cseppek (ez C vitamin).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!