Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos kislányom (322 db)

2 hónapos kislányomat nagyon elkapatuk (az egész család) ha nincs kézbe mindig sir! Mit tudok tenni hogy erröl "leszokjon"?

semmit nemtudok csinálni mert 24 orábol 20-at a kezembe van,ahogy lerakom rögtön sir!!!kérlek adjatok tanácsot!!!!

Legjobb válasz: Én ugyanígy voltam a fiammal (3 éves). Nagyon hasfájós volt, így mindig kézben volt. Nekem azt mondták, hogy 3 hónapos koráig nem lehet felkapatni egy babát. Na ez nem igaz, mert nekünk 2.5 hónapos korig tartott a hasfájás, utána viszont már nem tudtam lerakni. Nekem is azt tanácsolták, hogy hagyjam sírni rakjam a kiságyba nem lesz semmi baja. Na erre én képtelen voltam, egyszerûen nem bírtam hallgatni ahogy sír. A mozgásban nagyon le volt maradva fél éves is elmúlt mire hasra fordult, 1 évesen kezdett mászni 13.5 hónapos volt amikor elindult (kézben ugye nehéz lett volna). Na ez volt nekem a megváltás, innentõl kezdve nem kellett cipelnem. Viszont 2 éves sem volt amikor mondatokban beszélt. Rengeteget foglalkoztam vele ez meg is látszik rajta, a korabeli gyerekeket messze lepipálja. Ez vigasztalt mindig, hogy ez a sok fáradozás megérte. Csak akkor volt nehéz, hogy minden anyuka mindent meg tudott csinálni én meg képtelen voltam akkor próbáltam magam utolérni amikor aludt. Hulla fáradt voltam 1 éves koráig. A többi anyuka most engem irigyel hogy milyen okos fiam van.

Én ugyanígy voltam a fiammal (3 éves). Nagyon hasfájós volt, így mindig kézben volt. Nekem azt mondták, hogy 3 hónapos koráig nem lehet felkapatni egy babát. Na ez nem igaz, mert nekünk 2.5 hónapos korig tartott a hasfájás, utána viszont már nem tudtam lerakni. Nekem is azt tanácsolták, hogy hagyjam sírni rakjam a kiságyba nem lesz semmi baja. Na erre én képtelen voltam, egyszerûen nem bírtam hallgatni ahogy sír. A mozgásban nagyon le volt maradva fél éves is elmúlt mire hasra fordult, 1 évesen kezdett mászni 13.5 hónapos volt amikor elindult (kézben ugye nehéz lett volna). Na ez volt nekem a megváltás, innentõl kezdve nem kellett cipelnem. Viszont 2 éves sem volt amikor mondatokban beszélt. Rengeteget foglalkoztam vele ez meg is látszik rajta, a korabeli gyerekeket messze lepipálja. Ez vigasztalt mindig, hogy ez a sok fáradozás megérte. Csak akkor volt nehéz, hogy minden anyuka mindent meg tudott csinálni én meg képtelen voltam akkor próbáltam magam utolérni amikor aludt. Hulla fáradt voltam 1 éves koráig. A többi anyuka most engem irigyel hogy milyen okos fiam van.
A mei-tai-t születéstõl lehet használni, de nem mindegyiket. A kendõkbõl rengeteg anyagú van, van vastagabb és pillekönnyû is. A megkötés gyakorlat kérdése, nagyon hamar megy ha belejön az ember.
Kedves 10:51: egy jól megkötött kendõbõl a gyerek akkor sem eshet ki, ha fejre állsz. Bármit tehetsz, játszhatsz, vécére mehetsz. Kérdezõnek: Igen, a sírni hagyás hatékony, mármint ha pusztán az a cél, hogy a gyerek elhallgasson végre. Elhallgat egy idõ után, mert megtanulja, hogy hiába sír, az anyja nem jön a segytségére, az anyjára nem számíthat. És ez egész életén át el fogja kísérni. Majd csodálkozol, hogy miért nem hozzád fordul a bajaival, meg miért nem tud megbízni felnõttként a házastársában stb. "de ha már hordozokendöbe rakom nem mindegy hogy a kezemben van vagy a kendöbe???" Nem. Mert ha kendõben van, neked marad KÉT SZABAD KEZED, amivel elláthatod a két kiseb gyereket meg a férjedet. Épp ez a lényege a dolognak. "én meg azt tartom hülyeségnek amit irtál az mr-röl és a ct-röl, ma már mindenek van tudományos alapja és mindent megmagyaráznak ilyen baromságokkal..." Végtelenül megnyugtató az a tény, hogy ennyivel okosabb és tapasztaltabb vagy az orvosoknál és a gyerekpszichológusoknál. Az mr és a ct tényleg nagy baromság ám, be kéne tiltani...
Ennyi idõsen nem lehet elkapatni egy gyereket. Normális amit csinál, majd kinövi. Elemi igénye a testközelség. Ha hordozókendõbe kötöd, úgy megnyugszik a kisasszony és neked is lesz két szabad kezed.
A hordozókendõ elég nehéz, már maga az anyaga is. És elég bonyolultnak tartom a rákötést is, biztos én vagyok a béna.... A mei tait pedig nem 3 hónapos kortól lehet? Én 0+ kenguruba tettem a babámat, de nem szívesen hajolnék le benne, mert igencsak ki tud esni belõle.
Pedig sajnos csak úgy lehet, hogy kicsit hallgatjátok sírni, minden nap egy picit többet, és naygon jó a játszószõnyeg, mászóhenger, ugyan még nem mászik, de ha ütögeti, forog és mindig más a kép, ekkora korában ezeket nagyon szerette a kislányom. Kössétek le érdekes látvánnyal, tárgyakkal, nagyon szeretik nézni a függönyt is ám, ha mintás. Kicsit bírd ki, hogy hllgatod, menj oda, adj puszit, hogy tudja, nincs semmi baj, de hogy el kell lennie egyedül.
KÖNYÖRGÖM, ÉRTSD MEG, NINCS EGY VARÁZSMÓDSZER, AMIVEL A GYERMEKED MAJD KEVESEBBET IGÉNYLI A TESTI KÖZELSÉGET!!! EZT PRÓBÁLTUK NEKED ITT MEGÍRNI. VAN, AKI KEVÉSBÉ IGÉNYLI ÉS VAN, AKI JOBBAN. MEGVEHETSZ, AKÁRMILYEN VARÁZSKÖNYVET, AMI MEGOLDÁST KÍNÁL ETETÉSRE, ALTATÁSRA... NEM HISZEM, HOGY MINDEN GYEREKNÉL BEJÖNNE. SOKKAL JOBBAN TENNÉD, HA ÖSZTÖNBÕL NEVELNÉD! AZT PRÓBÁLTUK NEKED MEGÍRNI, MI SI HASONLÓKON MENTÜNK ÁT, NEM VOLTKÖNNYÛ, TÉNY, SOKSZOR A SÍRÁS KERÜLGETTE AZ EMBERT, DE NEM HALT BELE SENKI. ÉN IS SOKSZOR SZÉDÜLTEM A FÁRADTSÁGTÓL ÉS TEHETETLENNEK ÉREZTEM MAGAM. A LÉNYEG, VEDD KÉZBE ÉS BÍRD KI EZT A NÉHÁNY HÓNAPOT. APUKA, NAGYI IS FOGHATJA, NEM KELL MINDENT NEKED CSINÁLNI. HA NEM BÍROD ÉS MESSZE LAKNAK, JÖJJENEK EL NAGYIÉK 1-2 NAPRA BESEGÍTENI. AMÚGY NYUGODTAN LEPONTOZHATSZ, A NAGYBETÛT A TE NAGYBETÛD MIATT VÁLASZTOTTAM. :)
A kérdező hozzászólása: nem pontozok le senkit, és nem is nagyon érdekelnek mások ostobaságai!!!utolso ösztönböl fogom nevelni ugy ahogy eddig tettem, hisz eddig is birtam a két lánnyal!tanácsot vártam nem azt hogy oltogatnak+kioktatnak, és teljesen kiforgatják a szavaimat!!!!
Elsõ vagyok. Látom, szuperül megértettétek, mit írok, köszönöm a lepontozást! én is hordozókendõben hordtam a gyereket, igény szerint szoptatok, sõt velem is aludt egy idõben , kötõdés az van, de borzasztóan örülök, hogy kibírt ekkora korában is naponta 2x-3x 20-25 percet egyedül a világ látványával, ebben semmi cikit nem látok, de járjon mindenki zuhanyozni a gyerekkel a nyakában nyugodtan. Üdv mindenkinek
Utolsó vagyok. Elnézést, lehet, hogy nem voltam egyértelmû, nem azt írtam, hogy eddig rosszul csináltad, hanem hogy ennyi idõsen ez miért nem elkapatás. Tényleg félre lehetett érteni, ne haragudj.
A kérdező hozzászólása: DE KÖNYÖRGÖM AZ ÖSSZES VÁLASZOLONAK!!!!!!EDDIG IS ÖLBE VOLT ÉS EZUTÁN IS OTT LESZ!!!!!!ÉN NEM NEM AKAROM ÖLBE TARTANI CSAK ARRA PROBÁLTAM"SEGITSÉGET"KÉRNI HOGY MI A MODJA ANNAK HOGY NE 20 ORÁT LEGYEN ÖLBE, DE UGY LÁTOM EZ ITT ESÉLYTELEN!!!MÉG A VÉGÉN AZ IS LESZ HOGY "ROSSZ"VAGYOK:(JAJJJJJJ
Engedjétek meg, hogy idézzek Ranschburg Jenõtõl: "Minden szülõ tudja, hogy az éhség, a szomjúság és az alvás biológiai szükséglet, azt azonban már kevesebben, hogy a testi kapcsolat is az! Éppen ezért, amikor a csecsemõ nyugtalan, sír, ölbe kívánkozik - holott nem éhes, nem szomjas, nem beteg -, sok szülõ úgy véli, nem szabad felvenni, mivel kívánsága puszta szeszély, melyet ha kielégít, elkényezteti a gyermekét. Hangsúlyozom, hogy a testi kapcsolat igénye nem szeszély, hanem éppen olyan biológiai szükséglet, mint az éhség.(...) az az anya, aki élete elsõ hat hónapjában nem veszi ölbe a gyermekét, éppen olyan megbocsáthatatlan bûnt követ el ellene, mintha éheztetné." Szerintem nagyon okos ember volt, okosabb, mint Tracy Hogg, én hiszek neki...
Ennyi idõsen hasonló cipõben jártam. Azért ennyire nem volt gázos a helyzet, de reggel olyan 1 órám volt fõzni, rendet rakni...aludni rosszul aludt, fél órákat, nem jelezte, ha álmos, csak sírt. 2 hónapos korában kezdte, hogy du. fél 5-7, 7:30-ig csak ordított. Ha kézben volt akkor is, anyyira álmos volt, hogy már elaludni sem tudott. Ezzel azt akarom mondani, azt hittem, elkapattam. Aztán 4-5 hónapos korában változott a helyzet. Abbahagyta az ordítást, pedig ugyanannyit volt kézben. Szóval én is azt hittem, belebolondulok néha, szenvedtem rendesen, de nme tudtam változtatni, Magától változott a helyzet. Volt, hogy megpróbáltam a sírást, mármint, hogy hagyom. Azt a néhány napot azóta is bánom. Nem lett elkényeztetett a fiam, eljátszik egyedül, a saját szobájában alszik már 1 ideje stb. (18 hónapos)
A kérdező hozzászólása: hát kösy a válaszokat, de ha már hordozokendöbe rakom nem mindegy hogy a kezemben van vagy a kendöbe???utolsó válaszolonak üzenném, hogy ha eddig a háztartásom lett volna az elsö a gyerek a második akkor kérdem én miért irtam ide eleve???hogy napi 20 orát fogom???nem az elsö gyermekem hanem a harmadik de egyikkel sem volt ilyen probléma, tudom hogy minden gyerek más, de ettöl még ott van a másik két lányom, és a férjem akinek ennem kell adnom.én meg azt tartom hülyeségnek amit irtál az mr-röl és a ct-röl, ma már mindenek van tudományos alapja és mindent megmagyaráznak ilyen baromságokkal...ja elsö ironak kösy pont most is igy volt hogy sirt és egy barátnöm tanácsára hagytam sirni hát mit ne mondjak vele sirtam, de elaludt, de nagyon nehéz kibirni hogy nem veszem fel!!!
Kedves Utolsó Nekünk mit javasolsz? 26 hónapos kisfiú, aki követelné, hogy vele foglalkozzunk egyfolytában és az 1 hónapos kishuga. Akit, ha magamra kötök csendben van, de a nagyfiúval nem tudok és nem is biztonságos így játszani. Ilyenkor mi a teendõ? Kicsi ugyancsak visít, ha nincs kézben. A nagy pedig, hogy nem futok utána, hogy nem veszem ölbe, hogy nem focizunk, stb....
Senki sem akart bántani, totál félreértetted a szavainkat, és egybõl támadtál minket.

Kezdjek aggódni? 2 hónapos kislányunk nem tartja meg a fejét hason fekve.

Szombaton lesz 2 hónapos. Születése óta tesszük hasra, de nem szeret úgy lenni, mindig sírás lesz a vége. Az utóbbi 3 hétben naponta többször is hasra tettük, hogy gyakoroljon, de nem tartja meg a fejét, csak fekszik oldalra fordított fejjel. Lábával kapar, fenekét kitolja, de a fejét nem fordítja. (hozzáteszem 3 hetesen simán átfordította a fejét) Hiába zenélek, éneklek, ösztönzöm arra, hogy megmozdítsa a fejét, nem akar. Ha lefekszem háttal az ágyra, és a mellemre teszem hason fekve, nagyon szépen megtartja a fejét. Mit tegyek, hogy megtartsa, és ne utáljon hason feküdni? Kedden megyünk a gyerekorvoshoz, természetesen megemlítem neki, most a Ti tapasztalataitokra lenne szükségem. Köszönöm!

Legjobb válasz: Az én lányom is utált hason lenni,2 hónaposan õ is azt csinálta,mint a te lánykád,csak feküdt vagy sírt. Én is meg voltam rémülve,de most 3 hónapos és már egy 2hete ha nem több kiemeli a mellkasát és nagyon szépen tartja a fejét. Szerintem ne aggódj,majd kialakul.

Az én lányom is utált hason lenni, 2 hónaposan õ is azt csinálta, mint a te lánykád, csak feküdt vagy sírt. Én is meg voltam rémülve, de most 3 hónapos és már egy 2hete ha nem több kiemeli a mellkasát és nagyon szépen tartja a fejét. Szerintem ne aggódj, majd kialakul.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, akkor várok türelmesen. Azzal nyugatom magam, hogy elõbb-utóbb úgy is megemeli...
Szia! Nekem is 2.5 hós a kislányom és ugyanazt csinálja mint a tied. Sír hason, de néha egy kicsit azért muszály hasra tenni. Nagyobbiknál is így volt mindig pár perc hason és egyre többet, napról napra. Aztán megerösödik :) ! 3 hetesen még nem voltak pufókák még kisebbek voltak könnyebb volt tartani, átfordítani a buksit.
A kérdező hozzászólása: Persze, ha sír, akkor is hagyom egy darabig. Csak az a fura, hogy nem csinál szinte semmit, amitõl erõsödhetne a nyakacskája. Lehet, hogy azért is, mert nincs sokat ölben? Csak akkor emelem fel, ha büfi van, vagy átrakom egyik-helyrõl a másikra. Jó, persze, egyszer-kétszer felkapom, de inkább mindig melléfekve beszélgetek vele, és úgy szeretgetem. Ha ölben van úgy is erõsödik a nyaka, nem?
Az én fiam 5 és fél hónapos, de még mindig utál hason lenni! De ha magamra fektetem akkor viszont imádja. A nagykönyv szerint 3 hónaposan kell megtartania a fejét, de ha kicsit késõbb csinálja az se nagy baj, mert nem minden baba egyforma!
Lányom holnap lesz 3 hónapos.Õ hason alszik.Ha hasra teszem, hogy emelje a fejét és mellkasát, nem csinál semmit csak pihenget.Forditjaa fejét rendesen és ülve tartja mindig, de hason fekve nem emeli magát.Elmáászik az ágyban meg ha a keze a hasa alatt van, vissza fordul a hátára és oldalról is, de oldalra se fordul és hasra se.
Az én babámra azt mondták a dokik, hogy enyhén hipotón. Kádban úszást szerettem volna csinálni vele (a nagytesóval is csináltuk). Amikor kijött az oktató nem is kezdte el vele, mert nem tartotta rendesen a fejét, hanem kb 3-4 alkalommal jött ki és gyógytorna feladatokat mutatott. Párnappal 8 hónapos kora elõtt már felállt. Szóval jócskán behoztuk a lemaradásunkat :) Sokat kell hintáztatni. Akár pokrócba (takaróba) fektetve, karban hintáztatva, stb. Meg persze van még jó pár feladat.

2 hónapos kislányom eddig átaludta az éjszakát este 9-től reggel 7-ig. Ma éjjel 3:15-kor feébredt. Ilyenkor megetessem vagy mit csináljak vele?

Az éjjel megetettem, de nem sokat evett!

Legjobb válasz: Szia! Nálunk pont ugyanez volt ma. 2 hete átalussza az éjszakát a kislányunk, este 10-tõl reggel 8-ig, de ma éjjel 2kor felkelt. Vártam egy picit hátha visszaalszik, de csak nyöszörgött, igy gondoltam éhes. Kimentem a konyhába keverni egy adag tápot, mire visszamentem aludt. Szerintem adj neki kaját, ha nem kéri úgysem fogadja el. Nappal mennyit alszik és eszik a babád?

Szia! Nálunk pont ugyanez volt ma. 2 hete átalussza az éjszakát a kislányunk, este 10-tõl reggel 8-ig, de ma éjjel 2kor felkelt. Vártam egy picit hátha visszaalszik, de csak nyöszörgött, igy gondoltam éhes. Kimentem a konyhába keverni egy adag tápot, mire visszamentem aludt. Szerintem adj neki kaját, ha nem kéri úgysem fogadja el. Nappal mennyit alszik és eszik a babád?
ugyanez! 8 hetes lányom 3 hetze 10-tõl 8-ig alszik, de ma éjjel semmit nem aludt! Délután 5-tõl volt ébren reggel 6-ig! Közben 2x fél órát aludt, nyûgös volt, nem nagyon akart enni. 6 óta alszik. Többen mondták, hogy biztos a telihold. Lehet benne valami, visszanéztem, 4 hete ugyanezt csinálta teliholdkor!
lehet nálatok csak ennyi volt. Én ilyenkor azért megpróbálnám megetetni. elõzõ voltam
Nálunk akkor csinált ilyet, amikor vendégek voltak, és kimaradt a délutáni alvása. Felkelt a délelõtti alvásból 2-kor, kajált, jöttek a vendégek, nyúzták, körbe ugrálták, és így kimaradt egy alvás. Jött a fürci, kaja és nem aludt el csak hajnal 3-kor!!! Azóta betartjuk az alvásokat. Elsõ voltam


Megkaphatja a 2 hónapos kislányom a kötelező oltást? A múlt héten elhalasztották mert egy picit folyt az orra, most is folyik neki egy kicsit még de már köhög is minimálisan.

Az orvos cebion cseppet irt neki semmi mást de nem igazán veszek észre változást.Ma megkaphatja az oltást ?Mert ez már túl sok késés lenne nem?

Legjobb válasz: Gondolom,hogy meg.. Mi nekünk ma 2 hónapos a babánk,és csak kilencedikére kaptunk idõpontot. Biztos tudják az orvosok,hogy mikor mit lehet beadni.

Gondolom, hogy meg.. Mi nekünk ma 2 hónapos a babánk, és csak kilencedikére kaptunk idõpontot. Biztos tudják az orvosok, hogy mikor mit lehet beadni.

Ma 2 hónapos kislányom alvás közben 3szor is keservesen fel sírt. Nem látok rajta semmit. Mi baja lehet?

Legjobb válasz: Valószínû, hogy rosszat álmodott. Az én szintén 2 hónapos babim is szokott ilyet. Vagy esetleg belenyilallt a görcs a pocijába.

Valószínû, hogy rosszat álmodott. Az én szintén 2 hónapos babim is szokott ilyet. Vagy esetleg belenyilallt a görcs a pocijába.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Olyan keservesen sírt föl kaptam de ki sem nyitotta a szemét még mindig alszik.
Ilyet az enyém is szokott csinálni a mai napig, pedig már 7 hónapos. Nálunk az vált be, hogy rögtön felkapom és a kezemben visszaalszik, illetve fel sem ébred teljesen. Már jó régóta nem vagyunk hasfájósak, úgyhogy én a rossz álomra gyanakszom.
nálunk ilyenkor mindig egy fájdalmas puki a bûnös...
Nálunk is volt ilyen, sõt még néha most is van, de én nem kaptam ki.Ált.fel sem ébredt, ha kikaptam volna, viszont igen.
Ja, 6.5 hónapos
A kérdező hozzászólása: Sajnos éjszaka is volt többször fel sírt. És szinte fel sem ébred. Ugrottam ki az ágyból, még a takarót is vittem :-) felkaptam. Jó fáradtak vagyunk a párommal.
Sziasztok. Hat, ha sirva ebred vagy ha felsir akkor enis mindig felveszem, mert sokkal hamarabb megnyugszik, es ha egy boki vagy puki a bunos, akkor hamarabb elhatirjuk, mint fekve. Ha pedig ugy latod, hogy ebredeskor sir fel, akkor nalunk bevalik a felveves es a hozzabeszeles. Jo babazast, ne busuljatok, lesz meg ilyen ejszaka, de elfelejtitek. Esetleg masnap ejjel apuci alugyon a masik szobaba, ha lehet, hogy ha kell emloba menjen, kicsit pihenje ki magat. Te alugyal napkozbe amikor a babi alszik.

2 hónapos kislányomat nem engedem az anyósomhoz. A lakásban 4 macskát tart. Az ágyában alszanak, folyamatosan dédelgeti és mindenfelé a macskaszőröket látni. Imádom az állatokat, de nem a lakásban és nem a 2 hónapos gyermekem közelében. Véleményetek?

Legjobb válasz: Szerintem igazad van. Lakásba macska nem való. Az az udvarra való. A lakásban mindenfelé hullik a szõrük, és büdösek is. Ráadásul betegségeket is terjeszthetnek, úgyhogy én sem engedném oda a gyerekeimet.

Igazad van.Sajnos a barátnõm a macskák által terjesztett betegségek miatt vetélt el.Mivel szereti azt a mcskát kapott valami gyógyszert és a macskát is beoltatta valamivel ami segített ezen.A szõr hullik.Nem csak a macskaszõr, de a haj is rossz.A picim keze mindig tele van a hajammal, ami össze van kötve, de most sajnos hullik a terhesség után.Mindenhol találni belõle.A macskaszõr utálatosabb.2hónapos kisfiú anyukája.
Szerintem igazad van. Lakásba macska nem való. Az az udvarra való. A lakásban mindenfelé hullik a szõrük, és büdösek is. Ráadásul betegségeket is terjeszthetnek, úgyhogy én sem engedném oda a gyerekeimet.
Hát én imádom az állatokat, de egy csecsemõ még mindennel szemben védtelen. Arról nem is beszélve, hogy mindent a szájába vesz. Nincs immunítása a macskaszõrre, mert gondolom te nem tartasz macskát otthon. Úgyhogy ne engedd és kész. Ha kíváncsi rá az anyósod fáradjon el hozzátok és szigorúan mosson kezet, sõt én még a ruhájára is ráterítenék valamit mielõtt kézbe veszi a gyereket, hiszen a ruhája is csupa macskaszõr. Amúgy nekünk csincsillánk van akit imádok, de teljesen el van különítve a lakásban, és kizárólag a ketrecében tartózkodik. Én csak este veszem ki megszeretgetni amikor a babámat már lerakom aludni. Majd ezután letusolok és a ruhám természetesen megy a szennyesbe. Lehet úgy is állatbarát valaki, hogy közben betartja az alapvetõ higiéniai szabályokat fõleg ha egy csecsemõ is él a családban.
Szerintem a macska igen is veszélyes! Ez nem a sterilitásról szól! A húgom felnõtt fejjel kapott el a macskától valami vírust ami miatt fél évig nyirokcsomó duzzanattal és rákgyanúval kezelgették, vizsgálgatták össze vissza mire kiderült mi a baj, csontsovánnyá fogyott, pedig egyetlen cicája van és az is nagyon szépen gondozva, tisztán tartva. Egy kisgyereknél súlyos bajokat okozhat szerintem!
Sztem tökéletesen igazad van.Egy ilyen pici baba nagyon érzékeny, allergia simán kialakulhat a sok szõr miatt, na és igen , a fertõzés.Itt nem arról van szó hogy kicsit piszkos lesz a keze egy kisgyereknek, hanem egy csecsemõrõl van szó.
Igazad van, az én lányomnál is így alakult ki a macskaszõrallergia. Ezt anyósom nem akarja elismerni, hogy õmiatta van ez. Én utoljára a Karácsonyt voltam ott felköszönteni és amit láttam az az volt, hogy a szõnyegen fél centi macskaszõr állt. A lányom gyakran járt oda. Sokáig nem tudtuk mijért köhög ennyire. Tavasszal mindenféle kivizsgálásokra vittük. Itt derült ki az allergia. Állandó gyógyszeres kezelés alatt áll a gyerekem. Az anyósom azóta sem hajlandó betartani az alapvetõ "szabályokat". Itt arra gondolok, ha jön nem öltözik át elõtte, hanem macskaszõrös a ruhája. Nekünk az orvos azt mondta, hogy ha nem vigyázunk asztma is lehet belõle. Tehát ha én ezt tudtam volna 5 évvel ezelõtt biztos, hogy nem jutottunk volna ide. Egyébként én nagyon szeretem a macskákat, mindig volt macskám gyerekkoromban, de kertes házban éltem.
Hiába pontozgattok, akkor is kialakulhat allergia, sokan nem tudják miért folyik a csecsemõ orra, pedig az állatszõr sokszor bajt okoz.Nem baj, az a lényeg a kérdezõ jól döntött.
Én nem féltem ennyire a gyerekemet. Egy kis macskaszõrtõl nem lesz semmi baja. Nem tudod megkérni anyósodat, hogy amíg ott vagytok addig ne engedje be a macskákat, és természetesen mosson is kezet ha a babához ér? Remélem most a többiek nem azzal jönnek majd, hogy ilyen meg olyan betegséget elkap a macskáktól meg piszkos meg miegymás... ennyire nem kell sterilnek lenni.
Hát én mindkét oldalon állok...a alkásban tényleg ne legyen macska ahol gyerek van....de számtalan gyerekorvos állítja, hogy ha a gyerek piciként (persze nem újszülöttként) találkozik a macskaszõrrel, akkor nehezebben alakul ki allergia. ÉS valószínûleg igaza van, mert a falvakban egész nyáron réten szaladgáló gyerekek közt nem igen van pollenallergiás...a városban meg... De azt, hogy lakásban 4macska és együtt aludjon vele.. :S Nekem is van cicám is gyerekem is...de gyerek bent, macska kint vagy ha jó idõ van akkor gyerek is kint macska is kint aztán hagy kergesse. :)
Ez nem normális és nem is egéséges. lehet macska a házba, de ha a szõnyegen áll a szõr, meg hogy a mama szõrõs ruhákban jár gondolom, hogy nincs nagy rend a lakásba. próbáld elmagyarázni neki, hogy ez a cicáknak sem jó õk is szenvednek tõle. ajánlóm, hogy a sprektrumon menö gyûjtõgetõk címü dok.sorozatnak mutasd meg azt a részét amelyben ilyen hölgyet mutatnak be, de több része is van. ha valóban megszeretnéd oldani és van idõd keres rá a neten és gyûjtsd össze ezeket a részeket.nekem a szomszédommal volt ez. elsõnek semmi gond nem volt a 6 macskával javarészt az udvaron voltak. aztán az egyiket elütõtték és a maradék 5-öt bevitte a házba s nem engedte kiõket. elég jóban voltunk, de miután mondtam neki, hogy ez neki és a cicáknak se jó. aztán elkezdtem nézni ezt a mûsort, amikor a legdurvább ilyen macskás rész volt, küldtem neki egy smst, hogy gyorsan kapcsoljon a spektrumra.a mûsor után átjött hozzám és megköszönte, hogy felnyitottam a szemét
Velünk is ez volt. Most már 3 hónapos és kb 1 hete napközben is alszik 1-2 órát.
Ezzel mi is pont így voltunk 3 hónapos koráig. Az enyém csak akkor aludt, ha kimentünk sétálni. Talán próbáld meg azt. Én is napi 2-3 órát sétáltam, jó testmozgás is.
Enyém is 2 hónapos, csak séta alkalmával alszik, de akkor is csak ha mozgunk, tehát nincs olyan, hogy beteszem a kocsiba, én meg ülök... Mindenki azt mondja, hogy 3 hónapos korában ez megváltozik... Addig kitartás mindkettõnknek...
Lányom ujszülött kora óta nem alszik max 1-2 alkalommmal fél órát., és ezzel többen vgyunk így, ha itt utánaolvasol. Ebben semm kóros, ilyenek a kicsik-már amelyik. Lányom 3, 5 hós, most kezd beállni egy rend, már alszik naponta 3-4 alkalommal fél órát, de nem többet:-) Éjjel viszont alszik 21-tól regglel 7-ig. ...

2 hónapos kislányom ma kapta meg a kötelezö + a választható oltásait. Ha eddig nem lázasodott be, már nem is fog?

emélem nem fog és megnyugodhatok:) mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: Szia! Ezután az oltás utána, ha aznap este-éjjel nem lesz lázas, akkor utána már nem jellemzõ. A kisfiamnál annyi volt, hogy másnap aluszékonyabb volt, ha fent volt, akkor pedig elég nyûgös volt és nam nem volt étvágya. De 3. napon már semmi baja nem volt. A 4 hónapos oltás után lett éjszaka kis hõemelkedése. Minden jót Nektek! Üdv, 11 hónapos kisfiú anyukája

Szia! Ezután az oltás utána, ha aznap este-éjjel nem lesz lázas, akkor utána már nem jellemzõ. A kisfiamnál annyi volt, hogy másnap aluszékonyabb volt, ha fent volt, akkor pedig elég nyûgös volt és nam nem volt étvágya. De 3. napon már semmi baja nem volt. A 4 hónapos oltás után lett éjszaka kis hõemelkedése. Minden jót Nektek! Üdv, 11 hónapos kisfiú anyukája
Amitõl 1 hét múlva lázasodhat be (pontosabban 7-14 nap múlva), az a 15 hónapos MMR oltás. A 2 hónapos oltás után általában aznap este lázasodnak be a babák, és 1-2 napig tarthat. Szerintem, ha eddig nem lázasodott be, akkor valószínûleg már nem fog (délelõtt kapta?), de azért még ne vegyél rá mérget! Az én kisfiam a 2-3-4 hós oltásoktól mindegyiktõl belázasoditt. Dél körül kapta mindig az oltásokat, és általában este 8 körül lett lázas tõlük.
2. hós oltás után másnap lett lázas a babám, de csak egy délután át tartott, és nem volt magas a láza.
Van ami után egy héttel lázasodik be a gyerek. Szerintem még föl se fogta a szervezete, hogy oltást kapott. 2-3 nap múlva nyugodj inkább meg :)
Szerintem az oltás után 24 órával már nem nagyon lázasodik be. 22 hónapos kisfiú anyukája
Figyeld majd az oltás helyét, az nekünk bepirosodott, kicsit borogattam. + nagyon nyûgös volt másnap, sokat sírt szegényke.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat!:) délután fél3-kor kapta meg. Azóta semmi szokatlant nem tapasztaltam a viselkedésében. Akkor majd csak holnap nyugszom meg ha akkor sem lesz láza :(

Mit tegyek, ha 2 hónapos kislányom nem kakil?

Eleinte mindig volt kaki. Aztán egyszer csak elkezdett nem kakilni. :( Múltkor az ötödik napon adtam neki cukros kamillateát, az egy órán belül kihozta neki az 5 napi adagot. De olvastam, hogy nem jó sokat kamilláztatni, mert hosszú távon szárítja a bélnyálkahártyát és ront a kaki dolgon. Ma is adtam neki (még nem tudtam ezt róla), de nincs kaki, pedig megivott 2 dl-t ma összesen. Mit tegyek, hogy kakiljon? 2 hónapos, hozzátáplálás még kizárva, mivel segíthetnék rajta? Anyatejes amúgy.

Legjobb válasz: A kislányom anyatejes volt, 5 naponta volt széklete. Hõmérõzni akartam, de a gyerekorvos lebeszélt róla! Minél kevesebb a széklet, annál több anyatejet dolgoz fel a szervezete! Szóval, jó minõségû a tejed! Szerintem se itass vele semmit, csak ha szorulása van!

A kislányom anyatejes volt, 5 naponta volt széklete. Hõmérõzni akartam, de a gyerekorvos lebeszélt róla! Minél kevesebb a széklet, annál több anyatejet dolgoz fel a szervezete! Szóval, jó minõségû a tejed! Szerintem se itass vele semmit, csak ha szorulása van!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egy probléma van nálam, hogy én nem ehetek cukrot, mézet, nádcukrot....stb. :( Tehát még csak ezt sem tudom bevetni! Szélcsövet próbálta valaki? Most több anyukától hallottam, hogy bevált nekik. Nem csak puki jött ki, hanem amikor óvatosan kifele húzták, a kaki is. Ma 6 napja hogy nem kakilt. Szomszédomnak mondjuk azt mondták, hogy a is normális anyatejeseknél, ha 7-8 naponta van csak kaki. Ma már azért fájdogált evés közben a poci... Pukik jönnek, pisi rengeteg...
Az én 3hónaposom is ågy van, pedig n napi egy tábla milkát megeszek. Neki sem volt kaki, 4 naponta kupoztam. Kt hete iszok bravo kajszit, azta olyanokat kakkant :) Próbáld ki.
Igen ahogy a többiek mondják, az anyatejes babuk van hogy 5 naponta kakilnak! Ha nem rossza közérzete és nem (bocs hogy így írom de nekünk szinte így volt (tápszeres)) pukkan szinte szét a kis feje mikor kakilni akar akkor nincs gond! Jó minõségû a tejed ezek szerint! Bár nekem is így lett volna :( Szóval ne aggódj :)
Ha nincs vele probléma, nem sír, nem görcsöl a hasa, nem fáj neki akkor én nem itatnám semmivel. Had kakiljon ahogy akar. Nincs az kõbe vésve hány naponta kell produkálni, az anyatej amúgy is nagyon jól emészthetõ. Ha görcsöl tõle a hasa akkor tényleg a szélcsõ a legjobb megoldás, mi is használjuk csak mi a gázok miatt mert hasfájós a babám.
Ja azt elfelejtettem írni 9 hetes a drágám.:)
Szia, az én kisfiamnál pont egy hete volt, hogy a 12 napig nem volt kaki, már mindent kipróbáltam én is, cukros kamillatea, tornáztatás, hasmasszázs, glicerines kúp de semmi nem hozott eredményt így én ettem egy napig jó sok édességet, sütit, (egy adag gesztenyepürét, szaloncukrot 4-5 szemet, meg vmi csokit)na ez meghozta másnapra az eredményt :D .Egyébként nekünk ezt a dokinéni javasolta, mert az én fiam is csak anyatejes és mi az édes dolgokkal tudunk nekik ebben segíteni.Mert a tejcsi laktóztartalma mozgatja meg a beleiket.remélem tudtam segíteni.Azóta mindennap eszem vmi édességet, így minden másnap van kakija már.:)
Nálunk is ugyanez volt a helyzet, de nekünk csak a szélcsõ segített (orvosi javaslatra), mert nagyon fel is puffadt a kisfiam. Viszont ha a te babád nem puffad fel, akkor az elõttem válaszolónak adok igazat, mert csak arról lehet szó, hogy a szervezete teljes mértékben "felhasználja" az anyatejet.
Próbáld ki a szélcsövet. Nálunk bevált és ehhez nem lehet hozzászokni. Emellett egyél olyan dolgokat amik hajtanak.
A kérdező hozzászólása: Ja, bocsi, a szélcsöves választ most vettem észre. Lehet, hogy hozatok a férjemmel vész esetére...

Hogyan foglalhatom le 2 hónapos kislányomat?

Kaja után fél-1 órávál elkezd üv?lteni. Játszok én vele, de egy id? után megunja és sír. Van olyan játék vagy valami, amivel lekötöm a figyelmét?

Legjobb válasz: 5 hetes a kislányom, ugyanilyen gondjaim vannak. Pelenkázás után elnézelõdik a pelenkázón, aztán a kisányában, utána jön a játszószõnyeg, majd a babahinta, ha ezt is unja, akkor sétálok vele a lakásban, dumálok neki, ilyenkor már ásítozik, de ha nagyon sîrdogál, cicire teszem és elalszik. Mintha napról napra többet lenne el magában, örülök neki, hogy picit leköti magát.

5 hetes a kislányom, ugyanilyen gondjaim vannak. Pelenkázás után elnézelõdik a pelenkázón, aztán a kisányában, utána jön a játszószõnyeg, majd a babahinta, ha ezt is unja, akkor sétálok vele a lakásban, dumálok neki, ilyenkor már ásítozik, de ha nagyon sîrdogál, cicire teszem és elalszik. Mintha napról napra többet lenne el magában, örülök neki, hogy picit leköti magát.
Énekelj neki, tornáztasd gyengéden az ágyon fekve. Van olyan tornagyakorlat, hogy leülsz a földre, a babát pedig hassal a sípcsontodra fekteted, és úgy emeled fel a lábad, te pedig dõlsz hátra közben. Nálunk ez nagyon bejött. Apukával ketten tudjátok a babát egy lepedõre/takaróra, megfogjátok a lepedõ/takaró két végét, és gurítgatjátok benne a babát óvatosan, nálunk ez is nagy siker volt. A ringatás és a táncolás is tetszett a mi babánknak. Van egy Babamóka c. könyv, abban nagyon sok jópofa ötlet van egész 1 éves korig, hogy mivel lehet szórakoztatni egy csöppséget.
2 hónapos ? nem kéne neki üvölteni ott van valami probléma a picurral!
én mesét olvasok szoptatás alatt . a nagyobb tesó is hallgatja teszek be mesejátékot, gyerekdalokat fõleg ha dolgom van. személyesen mint játék ? fõleg simogatom mondókázunk szóval testi ingerek simogatások esnek jól neki. v. felakasztok valami szineset azt tudja nézni.
A fejvédõ volt nagy kedvence a lányomnak. Sokáig nézegette, grimaszolt neki. Õ csatazajba cseppent a tesó miatt, nagyon bébis dolgok nem jöttek úgy elõ, mint az elsõszülötteknél. Amikor csak a kicsivel voltam, vagy szoptatás idõ volt, és ciróka maróka volt, meg a napjáról duruzsoltam neki, vagy még-már aludt a nagy, és pici simogatás, csörgõzés, színes dolgok mutatása, beszélgetés.
mi nagyon sokat táncoltunk mindenféle zenére:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!