Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos kiskanálnyi alma (2 db)

Nem kell elkezdeni alisztet, fõleg egy anyatejes babánál. Nem kell 4 hónaposan kekszet adni neki!
Ne adj még neki, a picurodnak legjobb az anyatej! Örülj, hogy szopiztok!:-)
Inkább reszeld meg az almát, és tegyél bele kekszet.Ebben a korban már el KELL kezdeni a lisztes ételek adását.A tejpép valójában tejbegríz.Fele tej, fele vizben fõzd meg hígra pici cukorral a grízt.Elõször természetesen csak kóstoltass vele mindent., És csak kanállal.Ha valamit nem eszik meg, vagy bármi gond van ( hasmenés, kiütés), akkor egy-két hét múlva próbálkozz vele újra.Ha lehet, ne tápszert meg kész ételeket adj neki, A természetes ételek, vitaminok egészségesebbek.Minél elõbb rászokik az ételekre, annál kevesebb bajod lesz vele 7-8 hónaposan.Természetesen a szopásról ne mondj le.Nem kell a legújabb divat után menni, én sem mentem egyik gyerekemnél sem.MIndegyik egészséges még ma is.
Attól függ, mi a célod. Szerintem korán kóstoltatni könnyebb, ha érdekli a babát, és izlik neki. Ha meg nem, úgyis abbahagyod. De ha évekig akarod szoptatni, és félsz, hogy túlságosan rákap a nem anyatejre, akkor várj a javasolt 6 hónapos korig. Én nem akartam sokáig szoptatni, a tejem is apadt el, úgyhogy 4 hónapos korától álltunk át folyamatosan, és 4.5 hónaposan már 3 étkezést ki is váltottunk, azóta sem hiányolja a tejet, és imád enni. 6 hónaposan meg már muszáj kóstoltatni, kiegésziteni, hogy elég és sokféle tápanyag jusson a szervezetébe. De én a helyedben simán kóstoltatnék, olyan aranyosak, amikor izlik nekik :)
elõzõ A lányom 7 hónapos, nyáron adtam neki teát (granulátumosat), mivel nagyon meleg volt, aztán nyarlni is voltunk és a vizet nem itta. Akkor megitta, amióta nincs meleg, nem issza. Tejpépet fagyasztott anyatejbõl szoktam csinálni, amíg van, hozzárakok rizspelyhet, grízt. Õ csak 6 hónaposan kezdett mást kapni. Nem célom korán abbahagyni aszoptatás, sem elválasztani, úgyhogy nem sietek. Fiam is 21 hónapig szopott, sajna 6 hónaptól reggel és este, mert túl korán elkezdtem hozzátáplálni, így visszagondolva feleslegesen.
A kérdező hozzászólása: A tejem nagyon híg lett 2 hete, mit javasoltok?

2 hónapos babával kiskanálnyi alma levét, répa levét kóstoltathatok már? Tápszeres a babám. Mennyi folyadékot kell kb. meginnia 1 nap?

Legjobb válasz: Ilyen pici babának aki ráadásul tápszeres a tápszeren és vizen kívül semmit nem szabad adni. Max. teát, de én azt ellenzem. Nincs védõnõd? És gyerekdoki? Tõlük is kérdezd meg, de én úgy tudom, hogy nem szabad, mert az õ bélrendszerük még fejletlen. Ráadásul pont a két hónap környékén van egy intenzív bélnövekedés náluk, tehát csak ártanál vele. Az hogy mennyit igyon, egyen, az babafüggõ. Az én babám is tápszeres és négy óránként eszik négy hetes kora óta. 130-160 ml között, de van hogy csak 100-at. És én két etetés között szoktam neki adni babavizet. Kirázólag babavizet semmi mást.

Ilyen pici babának aki ráadásul tápszeres a tápszeren és vizen kívül semmit nem szabad adni. Max. teát, de én azt ellenzem. Nincs védõnõd? És gyerekdoki? Tõlük is kérdezd meg, de én úgy tudom, hogy nem szabad, mert az õ bélrendszerük még fejletlen. Ráadásul pont a két hónap környékén van egy intenzív bélnövekedés náluk, tehát csak ártanál vele. Az hogy mennyit igyon, egyen, az babafüggõ. Az én babám is tápszeres és négy óránként eszik négy hetes kora óta. 130-160 ml között, de van hogy csak 100-at. És én két etetés között szoktam neki adni babavizet. Kirázólag babavizet semmi mást.
A kisbabáknak fél éves korukig nem szabad semmit sem adni tápszeren vagy anyatejen kívül!!!! Tápszeres babáknál van egy kis engedmény, 5 hónapos kora körül már megkóstoltathatod vele az almát, a répát, és elkészítheted az elsõ fõzeléket, amit krumpliból csinálj. De utánna mindig várj 1-2 napot, hogy mit reagál rá a bõre, milyen a széklete.... egy bébiszitter
Szerintem semmi képpen se adj neki! Nem is értem hogy hogy jutott ez az eszedbe. Csak vizet adj neki azt is kb. ebbe a nagy melegbe egy-másfél decit! Jó babázást!
4 hónapos kor után már nyugodtan lehet hozzátáplálni. DE szerintem várd meg azért a három hónapos kort, nekem anyatejes a babám, de mostmár kezdem a hozzátáplálást, három hónaposan. A kéthónaposat kicsit korainak érzem, de hallotam már ilyet (itt, ezen a fórumon, egy hónapja olvastam). Az meg csak a "legújabb kutatások" gyümölcse, hogy nem kell hozzátáplálni, mert "elrontod" a gyereket.
3 hónapos kortól már nyugodtan próbálkozhatsz ízlelgetéssel. Ez a 6 hónapos határidõ szerintem is csak egy divathullám...
Az én babám 3 hónapos de már 3 hete adok neki turmixolva barackot almát répát a húslevesbõl úgyhogy szerintem nyugottan adhatsz neki
Adhatsz neki nyugodtan, régen is így csinálták. De tényleg csak picit. Mondjuk napi egy-két kiskanál levet. Ha nem okoz gondot, akkor két hét utnán már a reszelt almát is próbálhaod, majd három hónaposan a fõzeléket. Én így csináltam, most 10 hónapos a fiam, és nincs olyan étel, amit nem szeret, nagyon szépen fejlõdik, és az egy marhaság, hogy ettõl lesz allergiás. Régen is így adták, de én még olyan embert nem láttam, aki az almára lenne allergiás.
Az én nagylányom 14éves mikor õ volt pici 2 hónapos korban keztük a hozzá táplálást még bébiételek is voltak 2hónaptól.Most a picikém 11hetes és bizony engem is elbizonytalanított ez a mostani nézet.Úgy döntöttem hogy pár kanál gyümölcsöt fogok neki adni hamarossan, de van olyan ismerõsöm is aki 3 hónapos babáját tehéntejjel eteti.Eldönteni hogy adsz-e neki vagy sem azt neked kell, mert errõl a témáról sokat lehetne vitázni.
Szerintem nyugodtan adhatsz neki pár kanál csümölcsöt. Nekem 9 hetes a babám és 2hete eszik 4-5kanál barackot délelõtt.A 11 éves fiamat 6. héttõl etettem akkor még volt 2hós bébiétel és semmire nem allergiás és nem beteg.A kislányomnak 2.héttõl hipp teát itatok úgy mint anno a fiammal semmi baja pedig arra is az van írva, hogy csak 4.hónaptól adható.Egyébként mi kb 240et iszunk 1 nap de minden gyerek más.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!