Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos fiam és 1 (16 db)

Gyeden vagyok itthon a 17 hónapos fiammal és júliusba születik meg a második kisfiam. Folyamatos a munkaviszonyom a munkahelyemen, vagyis nem lett megszakítva. Mit igényelhetek utánnuk? 2 családit és 1 gyedet vagy ez, hogy müködik.

Az oepnél leráztak hogy ök nem adnak felfilágosítást.Telefonon beszéltem velük.

Legjobb válasz: Én úgy tudom,ha megszületik a második baba,akkor ugyan úgy kezdõdik minden elõlrõl mint az elsõnél.168 napig kapod a GYÁS-t,addigra mire lejár, a nagyobbik után már nem jár a GYED,így a kicsi után fogod csak kapni.Tehát 2családi pótlék,1 GYÁS

Én úgy tudom, ha megszületik a második baba, akkor ugyan úgy kezdõdik minden elõlrõl mint az elsõnél.168 napig kapod a GYÁS-t, addigra mire lejár, a nagyobbik után már nem jár a GYED, így a kicsi után fogod csak kapni.Tehát 2családi pótlék, 1 GYÁS
Pont úgy, ahogy írtad, 2 családi + gyed, illetve tgyás is!
Két családit kapsz, a másiknál Választhatsz: a nagyobb két éves koráig kéred az õutána számolt mostani gyedet, utána igényled a kicsi után járót (máshogy fogják állítólag számolni május után születettekre a gyedet, kevesebb lesz) vagy amint megszületik a kicsi, utána igényleg a TGYás-t és a gyedet. Nézz utána melyik lenne neked anyagilag jobb. A munkahelyeden biztosan segítenek, fõleg ha kifizetõhely.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat.
Az is lehet, hogy a barnázás a peteéréstõl van. Nemrég szültél, lehet, hogy most ilyenkor van pé-ed. Ez sem lehetetlen.
egyetértek az elõttem szólóval.

1 hónaposan lesz valami oltása a fiamnak? Vagy csak státusz felmérés és majd az oltás 2 hónaposan lesz majd?

Legjobb válasz: még nem lesz, 2 hónaposan fogja kapni az elsõ kötelezõt, meg kérheted az elsõ választhatót (pneumococcus) ami ingyenes, illetve ha akarsz rotát, akkor azt is kaphat (az elsõt), de a rota az szájon át adós, folyadék , nem szuri :)

még nem lesz, 2 hónaposan fogja kapni az elsõ kötelezõt, meg kérheted az elsõ választhatót (pneumococcus) ami ingyenes, illetve ha akarsz rotát, akkor azt is kaphat (az elsõt), de a rota az szájon át adós, folyadék , nem szuri :)
2, 3, 4, 15, 18 hòsan vannak a kötelezõk
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm. Akkor a lányommal ugyan ez végig jártuk akkor jól emlékeztem.

11 hónapos fiam 1, 5 hete éjjel felébred (1-2 körül) és kb.1, 5-2 órán keresztül üvölt. Mit tudnék vele csinálni?

Próbáltam ringatni és letenni (felvesz-letesz módszer), az ágyában simogatni, ekkor elalszik ugyan, de 10 perc után újra ordít. Adtam neki Panadolt, Viburcolt akkor sem volt jobb. Segítsetek, kezdek kimerülni.

Legjobb válasz: Ki kéne találni miért üvölt, ami nem egyszerû, még egy beszélni tudó babánál sem, nemhogy egy 1 1hónaposnál. Ha adsz neki enni, mert lehet reflux és a gyomorsav bántja. Nem lehet száraz a levegõ és nagyon fájhat a torka, hogy kiszárad, próbálj párásítani, akár egy nedves törölközõvel. Ha játszanál vele, mert mondjuk rosszat álmodott és felzaklatta és fél visszaaludni? És akkor kis idõ alatt megnyugodna és akkor aludna. De hátha lesz valakinek jobb ötlete.

Ki kéne találni miért üvölt, ami nem egyszerû, még egy beszélni tudó babánál sem, nemhogy egy 1 1hónaposnál. Ha adsz neki enni, mert lehet reflux és a gyomorsav bántja. Nem lehet száraz a levegõ és nagyon fájhat a torka, hogy kiszárad, próbálj párásítani, akár egy nedves törölközõvel. Ha játszanál vele, mert mondjuk rosszat álmodott és felzaklatta és fél visszaaludni? És akkor kis idõ alatt megnyugodna és akkor aludna. De hátha lesz valakinek jobb ötlete.
Valószínûleg fogzás, fõleg, ha sikítva ébred... A borostyánnyakláncot dícsérik, homeopátia: camomilla 5 ch .3*5 golyó, vízben feloldva. Sajnos a fogzás steril gyulladással, hõemelkedéssel is járhat, gyakori, nemritkán napi 6-8 széklettel, felgyorsul az anyagcsere, fõleg éjjel, az íny áttörése pedig nagyon fájdalmas. A csecsemõk frontérzékenyek is, ne feledjük.
Jól lakik este? Talán adj neki tápláló vacsorát. Lehet, hogy éhes, azért ébred fel. Ebben az esetben a simogatás nem segít. A felvesz-letesz módszer pedig csak ront a helyzeten. Mire elaludna esetleg, felzavarod. Te sem tudnál aludni, ha állandóan felzavarnának.
adj neki sedatif pc-t
A kérdező hozzászólása: A levegõ nem száraz (50-60%-os a páratartalom a szobájában), éhesnek biztos nem éhes, mert a cici sem kell neki. Már próbáltam kis hangulatfényt kapcsolni, mikor felkel, de nem segített. A különös az, ha elõtte, mondjuk 11 és éjfél között felkel, adok neki egy kis vizet és vissza is tudom tenni az ágyába, de ezek után kel 1-2 között és jön a mûsor. Próbáltam a szobájában lévõ ágyra fektetni és mellé feküdni, de nem segít, ha meg is nyugszik, nem tud elaludni forgolódik, majd újra sír. Kifogytam az ötletekbõl.
A kérdező hozzászólása: Egyébként én is a fogzásra gyanakszom, de már abban sem vagyok biztos, hogy az váltja ki. :-(
Tapogasd meg az ínyét lehet jõn a foga, erre a dentinox fogzás könnyítõ gél jó, de a csepp változata nem ér semmit.még a ringatás is nyugtaná lehet, sok sikert majd írj h fogzik-e
A kérdező hozzászólása: Az igazság az, hogy be van dagadva az ínye, de már jó pár hete. A Dentinox gélt használjuk, de csak egy pillanatig hatásos. Az elmúlt éjjel kicsit könnyebben tudtam megnyugtatni, de még mindig sokat fel-felsír.
14:02 vagyok. a dentinok 15percig hat addig kell elaltatni.mi is most fogzunk valamennyit segit.
Nem olvasta a tankönyveket. :) )
A lányomnak is össze-vissza jönnek. Szerintem ritka az a gyerek, aki a nagykönyv szerint fogzik. :)
Semmi gond, csak rakoncátlanok a fogacskái, a fiamnak egyszerre jött ki a két középsõ metszõje alul, aztán felül a két szélsõ metszõje, szóval sokáig olyan volt, mint egy kis vámpír. Szinte nem is volt olyan foga, amelyik a nagykönyv szerinti sorrend alapján bújt volna ki. Most 2 éves, 20 foga van, már bújik a 21-ik, és a maradék három is mocorog. Akármilyen sorrendben is jönnek ki a végén minden gyerkõcnek 24 foga lesz.

A fiam anyatejes, meg potlásként adok neki tápszert, milumil ha1-et, és 1 nap kb.2 szer van kakija.2, 5 honapos. Akkor igy nem alergiás a tápra? Kell ennyi kaki?

Legjobb válasz: A HA-s tápszernek pont az a lényege, hogy allergénmentes. Nyugi, minden rendben van a leírtak alapján.

A HA-s tápszernek pont az a lényege, hogy allergénmentes. Nyugi, minden rendben van a leírtak alapján.
Enyém is anyatejes, és ezt adom neki pótlésképpen. van, hogy 1 nap nincs is kakija, utána meg van. Azt mondták, hogy ez nem gond. 8 hetes a kisfiam.

Ti babátok milyen súlyú és hosszú volt a 2 hónapos mérekezésen? Fiam 1600 gr-ot hízott 1 hónap alatt. Nem sok az? 60 cm és 5600 gr.

Legjobb válasz: Egy hónap alatt 1600 gramm? Hát, az egy kicsit soknak tûnik. Nem írtad el, nem a születési súlyához képest hízott 1600 grammot?

Egy hónap alatt 1600 gramm? Hát, az egy kicsit soknak tûnik. Nem írtad el, nem a születési súlyához képest hízott 1600 grammot?
szia!!az én kislányom 4050 grammal és 51 cm-rel született, 2 hónaposan 6500 gramm és 60 centi volt.Csak anyatejet kap.most 3 hónapos, 7000 grammos, és 63 centis.nekem is soknak tûnik ez a súlygyarapodás, ami a babádnál van, de mit mondott a védõnõ??nekem azt mondta, hogy 500-800 gramm ideális 1 hó alatt.üdv.tamy
Anyatejes lány születéskor: 3360 g és 49 cm 9 hetesen: 4940 g és 59 cm Nekem átlagban 800 g-ot hízott ennyi idõsen havonta, aztán egy kicsivel többet. Most már 400-500 g-okat, de már 8 hós. Ha a védõnõ és orvos nem mondott semmit, akkor nem baj, ha annyit hízott. Több mint a nagykönyv szerinti, de hát melyik baba olvassa azokat a könyveket?!
Az én lányom születési súlya: 3130g volt, 1 hós mérésen már 4450g-ot mértek. Megjegyezték, hogy jó sokat gyarapodott, de nem problémáztak rajta. Hetente mérjük itthon is, és átlagban 300-350 g-ot gyarapszik hetente.
8 hetesen 6000 gramm, 61 cm, 3900 grammal és 52 cm-rel született.
Kisfiam 3450g/54cm-rel született. 1 hónaposan 4120/58, 3 hónaposan 7440/65, 5 volt. A 2 hónapos adatokra nem emlékszem, mert az nem került be a kiskönyvbe. Amúgy õ most is óriási baba; vannak ilyen típusú gyerekek. :)
Anyatejes baba szerintem nem tud elhízni. nekem 4140 gr / 60 cm-rel született, most 8 hetesen 5600 gramm volt. A védõnõ azt mondta, hogy a fele is elég lett volna, de ennek is örülünk. :-) Mindenki más ütemben gyarapszik.
Szia! Az én kisfiam 2630 grammal és 52 cm-el született, az egy hónapos méredzkedésen 3890 gramm és 54 cm volt, a két hónaposon 4850 gramm és 59 cm. Jövõhéten megyünk a 3 hónapos méredzkedésre, kíváncsi leszek! :)
Ja a nyálkás széklet gáz, aszorulással szerintem nem függ össze.a2író voltam megint
szia lehet vmi fertõzés vidd dokihoz...
Ne aggódj, adjál neki 2dl cukros kamilla teát, de ha hajlama van rá vigyázni kell az étrenddel és sok folyadék.
Nekünk is zöld a székletünk de ez normális !Tápisak vagyunk ! a hõemelkedésrõl csak annyit nekünk szinte mindig 37 körül van!! De ez a piciknél még normális!! üdv egy 4és fél hós babuci anyucija
Szió! Az én kislányom(anyatejes) is 6 hónapos és nekünk is gond van a széklettel nemrégen kezdtük a hozzátáplálást is.Én azt hittem az étrendtõl van de sok anyukát kérdeztem mi lehet és azt mondták, hogy a fogzástól megváltozik a széklete(sok nyálat nyelnek, benáthásodhatnak és az új táplálék is közrejátszik.).Szóval szerintem ez lehet, de azért beszélj a védõnõddel és a baba dokinak is említsd meg. Boldog babázást! 6 hónapos kislány anyukája

Most 9 hónapos a fiam és 2 hónapja elhagyott az apja! 1 idősebb nőért. Mit tegyek hogy elfelejtsem őt?

Legjobb válasz: Amit mindenki másnak tanácsolnak a felejtésre. Neveld a gyereked, foglalkozz mással, találj hobbit ha van idõd, gondold át a dolgot, ne fojtsd el, ne utálkozz, stb.

Amit mindenki másnak tanácsolnak a felejtésre. Neveld a gyereked, foglalkozz mással, találj hobbit ha van idõd, gondold át a dolgot, ne fojtsd el, ne utálkozz, stb.
Szia! Én egyedül nevelem, lassan 9 hónapos az én picim is.ha gondolod, írj privit, szívesen meghallgatlak, s talán már tudlak valamivel bíztatni is.
Õszintén drukkolok, hogy túl tudd rajta tenni magad! Egyetértek az elõttem szólóval, hogy meg sem érdemli ez az ember, hogy rá gondolj, pláne nem h. szeresd. Dehát ez nyilván nem így mûködik. Sajnos én sem tudok jobbat, minthogy játsz minél többet a babáddal és próbáld elterelni a saját figyelmedet a pasiról. Kitartás!
1. vagyok. ha nem is vagytok házasok, de nevére vette a fiadat, akkor köteles gyerektartást fizetni. ezt akár az állam is behajtja neked.
szard le. ha vki elhagy 1 7 hónapos babával, az azt sem érdemli meg, h lehányd. nehogy már siránkozz utána. légy erõs!!!
Az ilyen dolgok mélységesen fel tudnak háborítani.Az az ember egy felelõtlen tuskó! Már bocsánat amiért ezt írom. Próbáld minél hamarabb túltenni magad rajta, hiszen a gyerekednek így még nagyobb szüksége lesz rád! Próbálj egyenlõre csak rá koncentrálni, így amellett hogy az õ biztonságérzetét megteremted (a történtek után) a te figyelmed is elterelõdik. Minden esetre a gyermek elõtt próbálj erõs lenni, hogy ne érezze rajtad hogy baj van, mert az neki sem tesz jót.
És ha vissza akarja magát könyörögni, ne engedd neki! Aki egyszer megteszi, hogy elmegy az ismét megfogja tenni. Babázz sokat, élvezd ki minden pillanatát. Csináljatok sok közös programot.
Szio mindenkinek aki irt igaza van!! De a gyerektartás kötelezõ, pláne ha házasok lennétek de ha nem és elismerte az apaságot akkor is kötelezõ fizetni!! Járj utána!! Egy egydeülállo anyukát jobban támogatnak!!Sok erõt Üdv egy 16 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Az a baj hogy még gyerektartást sem fizet nekem!
Szia!A gyermekednek TE vagy az egyedüli támasza!!!Próbáld a gondolataidat elterelni!Menj be az önkormányzathoz egy rakás segélyt tudnak ilyenkor adni!!!!Használj ki minden lehetõsséget!!Ha szomoru is vagy ne mutasd ki se a fiad se a volt párod elött ha találkoztok!!Én a férjem 4 x engedtem vissza!Utólag azt mondom hülye voltam de a lelkem igy nyugodott meg!Az én fiam 3 hós volt mikor elköltözött az apja!!!Kitartás és sok erõ NEKED!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!