Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos fiam és (63 db)

2 hónapos fiamnak 3 naponta volt széklete. Most 4 hónapos múlt, 2 hete adok neki gyümölcsöket, és most 5 napig nem volt. (6. nap reggelén lett. ) Én úgy tudom naponta kellene lennie. Szerintetek ez normális? Vagy vigyem el orvoshoz?

Nem fájt a hasa,nem volt ny?gös.

Legjobb válasz: Ha elolvasná néhány válaszoló a kérdést...Most 4 hónapos és 2 hete kap. Nem 2 hónapos. Kérdezd meg az orvost, lehet fogja neki az a gyümölcs.

Ha elolvasná néhány válaszoló a kérdést...Most 4 hónapos és 2 hete kap. Nem 2 hónapos. Kérdezd meg az orvost, lehet fogja neki az a gyümölcs.
2. Vagyok, bocsi tényleg elnéztem a kérdést! De lehet szorulása a gyümölcstõl is, amíg meg nem szokja a bélrenszere a szilárdat. Nekünk is így volt, kb 1 hónapig.
A kérdező hozzászólása: Anyatejes.De nekem azt mondták hogy adjak neki gyümölcsöt. :( Akkor most hagyjam abba?
Túl korán kezdted a gyümölcs adását, ha anyatejes :( Ha csak anyatejet kapna, normális lenne, hogy nincs kaki több napon át. Ha kevert táplálású, vagy csak tápszeres, akkor kellene lennie.
2 hónaposnak még ne adj gyümölcsöt! Legkorábban 4 hósan tudják megemészteni, anyatejes babánál 6 hósan is elég kezdeni! Nem tudja megemészetni még a szilárdat ezért lett még ritkábban széklete! Ha CSAK anyatejet kap teljesen normális ha napokig nincs kaki, azt teljess mértékben hsznosul.
Szerintem nem baj, 1 hétig rendben van. Ha nem fáj a hasa, és tényleg nem nyûgi akkor ne aggódj. Bár bevallom én is szoktam, mert a 2 hónapos kisfiam is néha kakisztrájkba kezd, de eddig 2 naponta azért volt neki, még ha az az utolsó pillanatban is. :) A fiad anyatejes?
Én elolvastam a kérdést és változatlanul azt gondolom, hogy ha anyatejes, négy hónapos és két hete kap gyümölcsöt a Baba, akkor túl korán kezdte a Kérdezõ.

2 hónapos fiam még mindig 56-os ruhát hord (néhány 62-es is jó már rá).3 k-mal született, most 4, 5 kg. Mikor növünk bele a 62-es, 68-as ruhákba? Nem kicsi a baba?

Legjobb válasz: Tehát 2 hónap alatt másfél kilót hízott? Szerintem nem kicsi. Ne aggódj!A kislányom 4 és fél hós, és még most is van neki 68as ruhája, ami jó. A ruhák méretezése sem ugyanolyan. Van olyan 74es! Ruha, ami már rég nem jó rá. No para! Minden jót!

Tehát 2 hónap alatt másfél kilót hízott? Szerintem nem kicsi. Ne aggódj!A kislányom 4 és fél hós, és még most is van neki 68as ruhája, ami jó. A ruhák méretezése sem ugyanolyan. Van olyan 74es! Ruha, ami már rég nem jó rá. No para! Minden jót!
Szia a fiam 53cm és 3800g született, és kb 3 hét után voltak jók rá(nem lógtak) az 56os rucik, most is van olyan 56os ami még mindig hosszú(fõleg a C&A ).Most 62cm és 5670 g körül van és kb 2 hete hordunk 62es méretet.
Egyetértek az elõttem szólóval. Az én kisfiamra is jók voltak ennyi idõsen az 56-os ruhák. És azt se felejtsd el, hogy a 3. hónap környékén van egy nagyobb növekedési szakasz a babáknál. Az én kisfiam is 3kg-al született és most 10 hónaposan többnyire 68-74 es méretû ruhákat hord. (nem nagy baba)

2 hónapos fiam tegnap megkapta a kötelező védőoltását. Hőemelkedése volt, van ma is (37, 7. Germicid kúpon kívül mit lehetne még adni, ami lázcsillapító és nyugtató is?

Meddig lehet még h?emelkedése?

Legjobb válasz: Szerintem a Germiciden kívül nem kell más. Ha a popójában mérted a lázát visszavontál 0,5 -t? AMikor megkapják az oltást, természetes dolog 2-3 napig hogy hõemelkedése van. Ha 38 fölé menne, igazából csak akkor kellene neki a kúp. Ne izgulj, nem lesz baja a babádnak.

Szerintem a Germiciden kívül nem kell más. Ha a popójában mérted a lázát visszavontál 0, 5 -t? AMikor megkapják az oltást, természetes dolog 2-3 napig hogy hõemelkedése van. Ha 38 fölé menne, igazából csak akkor kellene neki a kúp. Ne izgulj, nem lesz baja a babádnak.


2 hónapos fiam napok óta a kezén nyammog és nyáladzik, miért?

Legjobb válasz: Lehet éhes, lehet, hogy ezzel nyugtatja magát és lehet, hogy a foga jön. Mármint nem most jön a foga, kb. 4 hós korban már jöhet, de addig is készülõdik az ínyében és viszkethet vagy valamilyen érzés lehet neki.

Lehet éhes, lehet, hogy ezzel nyugtatja magát és lehet, hogy a foga jön. Mármint nem most jön a foga, kb. 4 hós korban már jöhet, de addig is készülõdik az ínyében és viszkethet vagy valamilyen érzés lehet neki.
Annyit hozzátennék az elsöhöz, hogy simán jöhet 2 hónaposan is a foga!
vagy most fedezte fel hogy van keze:) :) komolyan
Szerintem is inkább most fedezte fel a kezét és élvezni, hogy folyamatosan kéznél van egy játék :) . Nekem is 2 hónaposan kezdte a kisfiam, mi is azt hittük, hogy a foga jön ilyen korán, de most 6 hónapos, és még mindig semmi...
Minden baba ezt csinálja.

2 hónapos fiam nem akar aludni se nappal, se éjszaka. Kb. fél óra alvással letudja, de akkor is nehezen altatom el. Kap folsavat a vérszegénységére, és olvastam mellékhatásként az alvászavart. Lehet ez a baj vagy az esős idő tesz be neki?

Legjobb válasz: Én se bírtam a folsavat,pedig terhesként kellett volna szedjem,de nem bírtam.Attól még egészséges lett a gyermekem.Lehet vashiánya lett,amúgy az esõs idõ álmosit...

Én se bírtam a folsavat, pedig terhesként kellett volna szedjem, de nem bírtam.Attól még egészséges lett a gyermekem.Lehet vashiánya lett, amúgy az esõs idõ álmosit...
A kérdező hozzászólása: Vasat is kap, meg E vitamint.
Ha hordozókendõben van, akkor sem alszik el?
A kérdező hozzászólása: Nem, ott sem.

Gyeden vagyok itthon a 17 hónapos fiammal és júliusba születik meg a második kisfiam. Folyamatos a munkaviszonyom a munkahelyemen, vagyis nem lett megszakítva. Mit igényelhetek utánnuk? 2 családit és 1 gyedet vagy ez, hogy müködik.

Az oepnél leráztak hogy ök nem adnak felfilágosítást.Telefonon beszéltem velük.

Legjobb válasz: Én úgy tudom,ha megszületik a második baba,akkor ugyan úgy kezdõdik minden elõlrõl mint az elsõnél.168 napig kapod a GYÁS-t,addigra mire lejár, a nagyobbik után már nem jár a GYED,így a kicsi után fogod csak kapni.Tehát 2családi pótlék,1 GYÁS

Én úgy tudom, ha megszületik a második baba, akkor ugyan úgy kezdõdik minden elõlrõl mint az elsõnél.168 napig kapod a GYÁS-t, addigra mire lejár, a nagyobbik után már nem jár a GYED, így a kicsi után fogod csak kapni.Tehát 2családi pótlék, 1 GYÁS
Pont úgy, ahogy írtad, 2 családi + gyed, illetve tgyás is!
Két családit kapsz, a másiknál Választhatsz: a nagyobb két éves koráig kéred az õutána számolt mostani gyedet, utána igényled a kicsi után járót (máshogy fogják állítólag számolni május után születettekre a gyedet, kevesebb lesz) vagy amint megszületik a kicsi, utána igényleg a TGYás-t és a gyedet. Nézz utána melyik lenne neked anyagilag jobb. A munkahelyeden biztosan segítenek, fõleg ha kifizetõhely.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat.

2 hónapos fiam nem szeret hason feküdni és most már csak egy oldalra fordítja a fejét. Mit csináljak vele?

Legjobb válasz: A legtöbb ilyen korú baba nem szeret hason lenni. Az enyém 3 hósan is ordít hason kb.20mp után. Próbálgasd. Szerintem ha egyébként fordítja a fejét a másik irányba is nincs semmi baja.

A legtöbb ilyen korú baba nem szeret hason lenni. Az enyém 3 hósan is ordít hason kb.20mp után. Próbálgasd. Szerintem ha egyébként fordítja a fejét a másik irányba is nincs semmi baja.
Szerintem semmit ne csinálj vele. Mi sem szerettünk hason lenni, addig amíg hasra nem fordult. Na akkor is volt üvöltés fél perc után, de napról napra többet bírt hason lenni. Most 5 hónapos és már fél óra-órát is elvan hason, játszik. Én soha nem tettem hasra, ha õ nem akarta, most mégis élvezi.
Hmm... Nálunk is ez volt, csak egy oldalra fordította a fejét + nem hasalt. Elvittük dévény tornászhoz, kötött izmok, torna. Már emeli szépen a fejét, könyököl is és nem sír. 1 hónapja járunk, heti egyszer, az elején kétszer, 4 hónaposak vagyunk.
Nálunk is ez volt. Nekünk a védõnõ azt tanácsota h. ha nem akarom késõbb tornázni vigyem álandóan(a kötött nyakizma miatt), akkor fektessem hasra és próbáljam a másik irányba fordítani a fejét. Persze fokozatosan. Vagy ha ez még nem megy akkor amikor büfisztetsz akkor irányísd a másik oldalra a fejét. Nagyon megszenvettünk vele. De megérte mert már forgatja az 5hós babám a fejét. Türelem. Menni fog!

Merröl merre szoktak elöször fordulni a babák (hasrol hátra vagy hátrol hasra), mennyi idösen? Mitöl lehet hogy a 3 honapos fiam 2*megfordult hátrol hasra és töször nem tudja megcsinálni pedig probálja?

Legjobb válasz: Az én lányom hasról fordult elõször hátra, mert nem nagyon szeretett hason feküdni, így kénytelen volt... 3 hónaposan még nem késtetek le semmirõl, van olyan baba, aki 5-6 hónaposan kezd csak el forogni, ráadásul azt mondják, a fiúk lustábbak. Velünk is megtörtént, hogy 3 hónapos kora elõtt egyszer sikerült átfordulnia hátról hasra, és utána hónapokig meg sem próbálta.

Az én lányom hasról fordult elõször hátra, mert nem nagyon szeretett hason feküdni, így kénytelen volt... 3 hónaposan még nem késtetek le semmirõl, van olyan baba, aki 5-6 hónaposan kezd csak el forogni, ráadásul azt mondják, a fiúk lustábbak. Velünk is megtörtént, hogy 3 hónapos kora elõtt egyszer sikerült átfordulnia hátról hasra, és utána hónapokig meg sem próbálta.
szia az én fiamat a hasára raktam és õ onnan tudott átfordulni elõször a hátára.visszafele már nehezebb volt.1-2 hónap eltelt a két forgás közt.

5 hetes terhes vagyok, viszont van egy 2 éves és 9 hónapos fiam. Ilyenkor táppénzre menjek vagy maradjak gyeden? Melyik megoldás a legjobb? Mi alapján számolják a táppénzt?

Legjobb válasz: Nem teljesen értem, hogy vagy gyeden? 2 gyereked van, akik közül a kisebbik 9 hónapos?! Akkor egyértelmûen a gyeddel jársz jobban. Ha 2 éves 9 hónapos a kisfiad, akkor már gyes-en vagy. Ebben az esetben azzal jársz jobban, ha kiveszed a szabadságod ami az elmúlt három évben felgyûlt (ugye ez csak akkor van, ha megmaradt a munkaviszonyod), mert akkor a teljes fizetésed kapod, majd jöhet a táppénz, ami a fizetésed 50%-a (ha jól tudom idéntõl már csak ennyi jár).

Nem teljesen értem, hogy vagy gyeden? 2 gyereked van, akik közül a kisebbik 9 hónapos?! Akkor egyértelmûen a gyeddel jársz jobban. Ha 2 éves 9 hónapos a kisfiad, akkor már gyes-en vagy. Ebben az esetben azzal jársz jobban, ha kiveszed a szabadságod ami az elmúlt három évben felgyûlt (ugye ez csak akkor van, ha megmaradt a munkaviszonyod), mert akkor a teljes fizetésed kapod, majd jöhet a táppénz, ami a fizetésed 50%-a (ha jól tudom idéntõl már csak ennyi jár).
Nekem is egy kicsit zavaros, de a lényeget leírta az elsõ válaszoló. Annyiban azonban kicsit pontosítanám: a szabi nem 3 év alatt gyûlik, hanem ha 2011. aug. 1 elõtt kezdted a gyededet, akkor kb. 1, 5 év szabija, ha utána kezdted, akkor csak kb. 1 év szabija gyûlt össze. A másik: vesz. terhességgel fognak táppénzre venni, ebben az esetben nincs betegszabi, hanem egybõl a 60%-os táppénzzel kezdesz. Ami még van: a szabikat úgy tudod kivenni, hogy ha visszavesz állományba a munkáltató, ennek megvan a maga menete, hogyan teheted meg, az nem járható út, hogy ma közlöd a munkáltatóddal, hogy holnaptól a szabijaidat töltöd. Ha 6 hónapot meghaladó a fiz. nélküli szabid, akkor a bejelentést követõ 60 nap elteltével kezdheted a szabis idõszakot. A táppénzt mindig az igénylést megelõzõ év jövedelme alapján határozzák meg: ha itt nincs 180 napnyi jövedelem, akkor a minimálbér után kapod. Ha viszont azért nincs 180 napnyi jövedelem, mert táppénzt/tgyást/gyedet kaptál, akkor a korábbi ellátás alapjául szolgáló jövedelem lesz az alapja. Ha te táppénzen vagy, akkor apa v. nagyszülõ mehet gyesre bizonyos feltételek mellett.
A kérdező hozzászólása: Bocsi.1 fiam van aki júniusban lesz 3 éves.
A kérdező hozzászólása: Gyesen vagyok nem gyeden.
Akkor nov. elejére leszel kiírva. Ilyenkor a tgyásnál a 2011-es évet nézik. Mivel itt nem volt 180 bérezett nap, ezért a max. ellátás a minimálbér kétszerese után kaphatod, ha a szerzõdésed szerinti bér ennél kevesebb, akkor az után. A gyedet viszont 2013-ban igényled, amikor a 2012-es évet nézik. És itt nem mindegy, hogy miért nincs 180 bérezett nap. Ha táppénzt/tgyást kapsz, akkor a korábbi ellátás alapja lesz az új ellátás alapja. Ha viszont gyest kaptál zömében, akkor minimálbér után fogod kapni a gyedet. Már csak ezért is érdemes mielõbb elmenni táppénzre. További elõnyök táppénz alatt gyûjtöd a szabikat, a gyesnél több, plusz apa vagy nagyszülõ elmehet gyesre (különbözõ feltételek vannak).

1 hónaposan lesz valami oltása a fiamnak? Vagy csak státusz felmérés és majd az oltás 2 hónaposan lesz majd?

Legjobb válasz: még nem lesz, 2 hónaposan fogja kapni az elsõ kötelezõt, meg kérheted az elsõ választhatót (pneumococcus) ami ingyenes, illetve ha akarsz rotát, akkor azt is kaphat (az elsõt), de a rota az szájon át adós, folyadék , nem szuri :)

még nem lesz, 2 hónaposan fogja kapni az elsõ kötelezõt, meg kérheted az elsõ választhatót (pneumococcus) ami ingyenes, illetve ha akarsz rotát, akkor azt is kaphat (az elsõt), de a rota az szájon át adós, folyadék , nem szuri :)
2, 3, 4, 15, 18 hòsan vannak a kötelezõk
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm. Akkor a lányommal ugyan ez végig jártuk akkor jól emlékeztem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!