Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos fiam (158 db)

2 hónapos fiamnak 3 naponta volt széklete. Most 4 hónapos múlt, 2 hete adok neki gyümölcsöket, és most 5 napig nem volt. (6. nap reggelén lett. ) Én úgy tudom naponta kellene lennie. Szerintetek ez normális? Vagy vigyem el orvoshoz?

Nem fájt a hasa,nem volt ny?gös.

Legjobb válasz: Ha elolvasná néhány válaszoló a kérdést...Most 4 hónapos és 2 hete kap. Nem 2 hónapos. Kérdezd meg az orvost, lehet fogja neki az a gyümölcs.

Ha elolvasná néhány válaszoló a kérdést...Most 4 hónapos és 2 hete kap. Nem 2 hónapos. Kérdezd meg az orvost, lehet fogja neki az a gyümölcs.
2. Vagyok, bocsi tényleg elnéztem a kérdést! De lehet szorulása a gyümölcstõl is, amíg meg nem szokja a bélrenszere a szilárdat. Nekünk is így volt, kb 1 hónapig.
A kérdező hozzászólása: Anyatejes.De nekem azt mondták hogy adjak neki gyümölcsöt. :( Akkor most hagyjam abba?
Túl korán kezdted a gyümölcs adását, ha anyatejes :( Ha csak anyatejet kapna, normális lenne, hogy nincs kaki több napon át. Ha kevert táplálású, vagy csak tápszeres, akkor kellene lennie.
2 hónaposnak még ne adj gyümölcsöt! Legkorábban 4 hósan tudják megemészteni, anyatejes babánál 6 hósan is elég kezdeni! Nem tudja megemészetni még a szilárdat ezért lett még ritkábban széklete! Ha CSAK anyatejet kap teljesen normális ha napokig nincs kaki, azt teljess mértékben hsznosul.
Szerintem nem baj, 1 hétig rendben van. Ha nem fáj a hasa, és tényleg nem nyûgi akkor ne aggódj. Bár bevallom én is szoktam, mert a 2 hónapos kisfiam is néha kakisztrájkba kezd, de eddig 2 naponta azért volt neki, még ha az az utolsó pillanatban is. :) A fiad anyatejes?
Én elolvastam a kérdést és változatlanul azt gondolom, hogy ha anyatejes, négy hónapos és két hete kap gyümölcsöt a Baba, akkor túl korán kezdte a Kérdezõ.

2 hónapos fiamat kínozhatja fogzás?

Pár napja állandóan tömi az öklét a szájába és nagyon folyik a nyála sokszor, illetve mindent próbál a szájába tömni, pl. a törülközőt, amikor töröljük vagy a feje alá tett pelenkát. Emellett sokszor amikor alszik teljesen nyugodtan és egyik pillanatról a másikra felsír, de olyan keservesen mintha nyúznák. Ilyenkor nem a hasa fáj, mert a hasfájós sírása teljesen más. Elképzelhető, hogy ilyen hamar foga jön? Vagy mi okozhatja ezeket a tüneteket?

Legjobb válasz: Igen, lehetséges, bár csak ritkán fordul elõ ilyen korán. Mi is megkérdeztük a gyermekorvost, amikor a három hónapos vizsgálatra vittük a kicsit, és õ váltig állította, hogy ilyen korán nem lehetséges, de egy hét múlva már úgy kocogott a fiam két elsõ metszõfoga a kanálon, hogy a harmadik szomszéd is hallotta. Mindenesetre a biztonság kedvéért javasolnám minél elõbb egy orr-fül-gégész szakorvos felkeresését, mert a hirtelen felsírás egy fülfájás/fülgyulladás (amúgy idõnként teljesen láztalan állapot) egyik tünete is lehet, és ha kezeletlen marad, komolyabb következményei is lehetnek.

Igen, lehetséges, bár csak ritkán fordul elõ ilyen korán. Mi is megkérdeztük a gyermekorvost, amikor a három hónapos vizsgálatra vittük a kicsit, és õ váltig állította, hogy ilyen korán nem lehetséges, de egy hét múlva már úgy kocogott a fiam két elsõ metszõfoga a kanálon, hogy a harmadik szomszéd is hallotta. Mindenesetre a biztonság kedvéért javasolnám minél elõbb egy orr-fül-gégész szakorvos felkeresését, mert a hirtelen felsírás egy fülfájás/fülgyulladás (amúgy idõnként teljesen láztalan állapot) egyik tünete is lehet, és ha kezeletlen marad, komolyabb következményei is lehetnek.
Szerintem még kicsit hozzá. Ez olyan élettani sajátosság lehet nála. Nálunk is volt ilyen de persze egyértelmûen nem fogacskától..
Nálunk a családban mindenkinek 3 hónaposan már volt foga.
Az én fiam is, és minden barátnõm babája csinálta ezt két hónaposan, mégis az elsõ fog 6 hónaposan bújt ki. Szerintem is legtöbbször ez életkori sajátosság!
Nagyon ritkán elõfordulhat, de nem valószínû. Az ökölrágás, mindent szájba tömködés életkori sajátosság, minden baba csinálja, nem a fogtól van. A felsírásoknak viszont utána kellene járni, úgy ahogy az elsõ javasolta.
az én kislányom 2 hós kora óta " fogzik " tömi az öklét, ömlik a nyál a szájából neem csak folyik ömlik komolyan..az ínye megvastagodott mostmár látni hogy hol lesznek a fogai mert már it ott fehér. nem szájpenész doki mondta . de ezen már meg sem lepõdtem.. 8 heteseb hasról hátra fordult meg oldalára gagyarászik sinkongat és ahogy olvastam nagyo nem szoktak még ilyet csinálni, a védõnõ nem akarta elhinni és le kellet videóznom, szval simén lehet h jöna foga :) a te babád is szuper baba :) én így hivom az enyém :)

Miért hisztizik a cicin jól szopó 2 hónapos fiam?

Tejem is elég. Azt csinálja mindig,h szopik aztán kis idő múlva elengedi,ki-be húzgálja a bimbót,igy elszórakozik egy darabig,majd elkezd hisztizve sírni.Adom neki a bimbót,de észre se veszi.Fel kell venni megnyugtatni utána újra ügyesen rákap a cicire.miért csinálja? böfiztetem közbe,az nem lehet gond.

Legjobb válasz: Egy 2 hónapos baba még nem tud hisztizni. Lehet, hogy nem jön belõle úgy a tej és azért sír, mert szeretné, hogy jöjjön.

Egy 2 hónapos baba még nem tud hisztizni. Lehet, hogy nem jön belõle úgy a tej és azért sír, mert szeretné, hogy jöjjön.
A kérdező hozzászólása: akkor nyöszörög, nyüglõdik ha így jobban tetszik van elég tejem, hallom is ahogy kortyol
Nekem akkor csinálja a kisfiam, ha már nagyon fáradt. Segíteni szokott az is, ha a màsik mellre rakom, néha az is megnyugtatja, aztán csere vissza.
Elõzõ vagyok; akkor lehet túl erõs a tejleadó reflexed. Ilyenkot kicsit dõlj hàtra, vagy eleve helyezkedj úgy, hogy a babád feje a melleden feküdjön.
Az én babám is most lesz 2 hónapos, és ugyan ezt csinálja. Sajnos cumizavaros. Cicit is úgy szívogatná mint a cumit, és mikor rájön hogy ez nem cumi, kiköpi és nagyon sír.


2 hónapos fiam, mért nyújtózkodi napok óta? Más is tapasztalt ilyet? Mért csinálhatja?

Legjobb válasz: Az én kisfiam is 2 hónapos,és Õ is nyújtózkodik.Erre igazából nemtudom a választ,gondolom mert jól esik Neki,úgy,mint egy felnõttnek,nem? :)

Az én kisfiam is 2 hónapos, és Õ is nyújtózkodik.Erre igazából nemtudom a választ, gondolom mert jól esik Neki, úgy, mint egy felnõttnek, nem? :)
Biztos nõl...:-D
Az én kislányom 2 hónapos õ is nagyon régóta nyújtozkodik. Egyszerûen imádnivaló!!!!!
TE nem szoktál nyújtózkodni? Jól esik neki:-) És egyre édesebben fogja csinálni:-)

A 2 hónapos fiamnak le van nőve a fitymája, mikor húzzák fel neki hogy jó legyen?

Legjobb válasz: Én a hazajövetelünk óta huzogatom,kizárólag fürdéskor.A doktornõ mondta.Most vagyunk 2 hónaposak és egy hetesek.

Én a hazajövetelünk óta huzogatom, kizárólag fürdéskor.A doktornõ mondta.Most vagyunk 2 hónaposak és egy hetesek.

2 hónapos fiam nyaka + combhajlata bepálott. Mit használjak?

Legjobb válasz: Szia! Én nem kenném! Meleg van, a krém meg nem szívódik fel annyira. Nálunk csak a gyógyszertári hintõport ajánlotta a gyermekorvos. És bevált! Még most is hintõporozzuk minden fürdetés után a nyakát(10 hónapos). Szóval én bizony semmiféle kencét nem tennék rá, de nektek lehet, hogy jó.

Szia! Én nem kenném! Meleg van, a krém meg nem szívódik fel annyira. Nálunk csak a gyógyszertári hintõport ajánlotta a gyermekorvos. És bevált! Még most is hintõporozzuk minden fürdetés után a nyakát(10 hónapos). Szóval én bizony semmiféle kencét nem tennék rá, de nektek lehet, hogy jó.
Nivea hintõport, az a legjobb ilyenre, még gyulladáscsökkentõ összetevõt is tartalmaz, ezért ajánlotta egy kozmetikus ismerõs.
Sudocrem én ezt használom és nagyon segít nekem nincs is azóta semmi gond sõt egy jó darabig elmúlik teljesen tõle egy pár hónapig nem is használom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Sudo van itthon. Akkor is jó, ha a felsõ hámréteg picit már lejött? Mikor múlik el? Hányszor kenjem naponta?
Nekünk is volt ilyen el is vittem orvoshoz vele. Elsõ gyerek persze teljesen kétségbe estem. Nem jó rá a hintõ por hiszen nekünk pont attól lett olyan. Nyári baba a lányom tavaly júliusban és augusztusban biztos emlékeztek milyen meleg volt. A hintõpor össze csomósodott a nyakánál és a hónaljánál és nagyon csúnya lett. Nem is javasolták a hintõport, Betadinnal kellett mosogatni, és utána vékonyan!!! bekeni Bactroban kenõccsel ez antibiotikumot tartalmaz és sajnos vény köteles, de jobban járnál ha Te is elvinnéd orvoshoz, mert mint írtad a felsõ hámréteg is sérült úgy látod és ez biztos nagyon tud fájni...
Mi gyógyszertári hintõport használunk, ami a kezdõ csomagban volt.Az án babám elég dundi, és a hurkáknál elõfordúlt hogy kirepedezett.Én úgy tudom , hogy betadint nem szabad használni a jód tartalma miatt.
Lehet úgy tudod és lehet nem szabad de nekem orvos írta fel, gondolom nem azért mert õ nem tudja jól! De ezt le is írtam elõbb...
Gyermekeken a lehetõ legkisebb adagban, a legrövidebb ideig alkalmazandó. Terhesség és szoptatás ideje alatt a povidon-jód használata csak a legindokoltabb esetben történjen és a lehetõ legkisebb mennyiségben, mivel a felszívódott jodid-ion átjut a placentán, és az anyatejbe is kiválasztódik. A povidon-jód az anyatejben nagyobb koncentrációban jelenik meg, mint a szérumban. Használata az embrió vagy az újszülött átmeneti hypothyreosisát okozhatja. Szükség lehet a gyermek pajzsmirigyfunkciójának ellenõrzésére. A gyermekek megóvandók a szer szájba kerülésétõl, ill. lenyelésétõl.
A kérdező hozzászólása: Tegnap elkezdtem Sodocremmel kenni. Meglátjuk...

Miért nem alszik a 2 hónapos fiam a kiságyában?

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy egyszerûen csak a közelségedre vágyik és ezért nem akar az ágyában aludni. Neki még az egy rideg hely. Te egy kellemes meleg, állandóan biztonságot adó hely vagy számára. A kislányommal én azt csináltam, hogy amikor láttam már, hogy elég álmos, jól bebugyoláltam egy takaróba és így altattam el.A végén be a kiságyba. A takaró jól körbe ölelte és amikor felébredt sem volt neki kellemetlen hogy én nem vagyok ott. Próbáld ki. Sok szerencsét 3 hónapos kislány anyukája

Szia! Lehet, hogy egyszerûen csak a közelségedre vágyik és ezért nem akar az ágyában aludni. Neki még az egy rideg hely. Te egy kellemes meleg, állandóan biztonságot adó hely vagy számára. A kislányommal én azt csináltam, hogy amikor láttam már, hogy elég álmos, jól bebugyoláltam egy takaróba és így altattam el.A végén be a kiságyba. A takaró jól körbe ölelte és amikor felébredt sem volt neki kellemetlen hogy én nem vagyok ott. Próbáld ki. Sok szerencsét 3 hónapos kislány anyukája

Érdemes a 2 hónapos fiamat kétszer oltatni tüdőgyulladás ellen? Gyerekorvos ma azt mondta hogy az első nem kötelező!

Jöv? hónapban lehet adni a picinek Tüd?gy.ellen oltást de nem kötelez?!De rá egy hónapra ugyan ugy kap még1et de az már kötelez?.Kérjem a nem kötelez?t is?

Legjobb válasz: Elõzõ vagyok a három hónapos oltás 5 betegség elleni oltóanyagot tartalmaz: torokgyík, merevgörcs, szamárköhögés,járv. gyermekbénulás, gennyes agyhártyagyulladás.

Elõzõ vagyok a három hónapos oltás 5 betegség elleni oltóanyagot tartalmaz: torokgyík, merevgörcs, szamárköhögés, járv. gyermekbénulás, gennyes agyhártyagyulladás.
Én úgy tudom, hogy a srteptococcus elleni (pl.tüdõgyulladás) oltás nem kötelezõ. Csak akkor adják, ha kéred. A 3 hónapos oltás nem tartalmaz tüdõgyuszi elleni vakcinát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget és kedvességedet!

2 hónapos fiam tegnap megkapta a kötelező védőoltását. Hőemelkedése volt, van ma is (37, 7. Germicid kúpon kívül mit lehetne még adni, ami lázcsillapító és nyugtató is?

Meddig lehet még h?emelkedése?

Legjobb válasz: Szerintem a Germiciden kívül nem kell más. Ha a popójában mérted a lázát visszavontál 0,5 -t? AMikor megkapják az oltást, természetes dolog 2-3 napig hogy hõemelkedése van. Ha 38 fölé menne, igazából csak akkor kellene neki a kúp. Ne izgulj, nem lesz baja a babádnak.

Szerintem a Germiciden kívül nem kell más. Ha a popójában mérted a lázát visszavontál 0, 5 -t? AMikor megkapják az oltást, természetes dolog 2-3 napig hogy hõemelkedése van. Ha 38 fölé menne, igazából csak akkor kellene neki a kúp. Ne izgulj, nem lesz baja a babádnak.

2 hónapos fiam még mindig 56-os ruhát hord (néhány 62-es is jó már rá).3 k-mal született, most 4, 5 kg. Mikor növünk bele a 62-es, 68-as ruhákba? Nem kicsi a baba?

Legjobb válasz: Tehát 2 hónap alatt másfél kilót hízott? Szerintem nem kicsi. Ne aggódj!A kislányom 4 és fél hós, és még most is van neki 68as ruhája, ami jó. A ruhák méretezése sem ugyanolyan. Van olyan 74es! Ruha, ami már rég nem jó rá. No para! Minden jót!

Tehát 2 hónap alatt másfél kilót hízott? Szerintem nem kicsi. Ne aggódj!A kislányom 4 és fél hós, és még most is van neki 68as ruhája, ami jó. A ruhák méretezése sem ugyanolyan. Van olyan 74es! Ruha, ami már rég nem jó rá. No para! Minden jót!
Szia a fiam 53cm és 3800g született, és kb 3 hét után voltak jók rá(nem lógtak) az 56os rucik, most is van olyan 56os ami még mindig hosszú(fõleg a C&A ).Most 62cm és 5670 g körül van és kb 2 hete hordunk 62es méretet.
Egyetértek az elõttem szólóval. Az én kisfiamra is jók voltak ennyi idõsen az 56-os ruhák. És azt se felejtsd el, hogy a 3. hónap környékén van egy nagyobb növekedési szakasz a babáknál. Az én kisfiam is 3kg-al született és most 10 hónaposan többnyire 68-74 es méretû ruhákat hord. (nem nagy baba)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!