Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos eddig nem (65 db)

A babám tegnap este óta nem kakált, pedig eddig napi 2x-3x. Csak anyatejes, 2 hónapos és nem fáj a hasa. Ez normális?

Legjobb válasz: velem történ olyan hogy a kis fiam nem kakált 3 napig. felhivtam a védönöm és azt mondta hogy ez normális. vannak olyan babák akik egy hétig nem kakálnak. nem kell aggodnod :) brigi_mama

velem történ olyan hogy a kis fiam nem kakált 3 napig. felhivtam a védönöm és azt mondta hogy ez normális. vannak olyan babák akik egy hétig nem kakálnak. nem kell aggodnod :) brigi_mama
Az én lányom 2 hónapos, uez volt az elmúlt 2 napban, nem fájt a hasa és nem kakilt... megijedtem, de mire cselekedtem volna, tojt egy jó nagy adag aranyat :) Biztosan nálatok is ez lesz :)
Anyatejes babáknál még az is belefér állítólag, hogy 2 hétig nincs kaki.
Az én lányom hetek óta csak 5 naponta kakil. Azt mondta a védõnõ, hogy 10 napig még normális, ha anyatejes a bab, de az 5 nap után érdemes neki glicerines kúpot adni, az segíteni fog ill. még elötte érdemes kamilla teával próbálkozni vagy egy kicsit hõmérõvel ingerelni a fenekét (nem mélyen benyomni max 1-2 cm-t és kicsit körkörösen mozgatni) Dia - 6 hós anyuka
Szia! Megnyugtatásképpen mondom, hogy az én 3 hónapos fiam 1 hónapos kora óta kezdetben 2, amjd 3, most már 4-6 naponta kakál. Az elején még hasfájós is volt, most már csak szimplán zavarj aha bent van, de aludni tud tõle. Az elején még fájt neki kinyomni a hatalmas adagot, most már gondol egyet, és bevörösödik, és rotty, hang nélkül. Szintén csak anyatejes. Állítólag ez eltart 4 hónapos koráig, majd meglátjuk. A kúp segít, a hõmérõ szintén, de nem használom egyiket sem, mert hozzászokik, és nem tud majd magától kakilni. A kamillatea nem tudom jó-e, néha iszik, de ettõl függetlenül mi maradtunk a 4 naponta kakilásnál. Ez azt jelenti egyébként, hogy maximálisan beépiti a szervezete a tejedet, és nincs felesleg, ami kijöjjön. Azt figyeld, hogy legyen napi 4-6 pisis (nem büdös, sárga) pelus, és hogy normális ütemben gyarapodjon. Ha ezek megvannak, nincs ok az aggodalomra. Remélem tudtam segíteni. Jó babázást és kitartást a nagy melegben. Egy 3 hónapos kisfiú anyukája.

Másnak mikortól vált anyássá a babája? Nekem 8 hónapos a fiam és kb 2 hete, senkit nem tűr el az esti lefektetési rituálénál, fürcsi, kaja, stb. eddig apával csinálta ezt, de már nála is olyan hisztit vág le, hogy nem vesz levegőt, meg ilyesmi.

szerettünk volna elmenni ketten 2 napra pihenni, de már nem merem itthon hagyni, senkire.

Legjobb válasz: 8 hónapos kortól kezdõdik az ún. szeparációs szorongás. El fog múlni, 1-2 hónap alatt, az a lényeg, hogy most babusgasd, meg ha el kell menned, mindig szólj, hogy vissza is jössz. Akkor megtanul bízni benned. Az én kislányomnál 9 hónaposan kezdõdött. Eddig szépen eljátszott egyedül, de most állandóan jön utánam és sír, hogy vegyem fel. Az apjával nem csinálja, csak velem. Szerintem megható ez a nagy ragaszkodás.

8 hónapos kortól kezdõdik az ún. szeparációs szorongás. El fog múlni, 1-2 hónap alatt, az a lényeg, hogy most babusgasd, meg ha el kell menned, mindig szólj, hogy vissza is jössz. Akkor megtanul bízni benned. Az én kislányomnál 9 hónaposan kezdõdött. Eddig szépen eljátszott egyedül, de most állandóan jön utánam és sír, hogy vegyem fel. Az apjával nem csinálja, csak velem. Szerintem megható ez a nagy ragaszkodás.

2 hónapja késik a menstruációm de még csak holnap megyek nődokihoz mert eddig nem volt tajkártyám. Ha 2 hónapja nincs meg akkor hány hónapos terhes lehetek? Már nem bírok holnapig várni :$

Legjobb válasz: szóval akkor nem vagy szûz... és eddig miért nem volt tajkártyád? amúgy szerintem 2,5-3 hónapos terhes lehetsz, ha az vagy.

szóval akkor nem vagy szûz... és eddig miért nem volt tajkártyád? amúgy szerintem 2, 5-3 hónapos terhes lehetsz, ha az vagy.
A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják. Így ki tudod számolni hogy hány hetes kismami vagy. Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: köszönjük szépen aranyos vagy :) reméljük minden rendben lesz :)
Érdemben nem tudok hozzászólni a témához, de szeretnék nektek sok boldogságot és egészséget kívánni!:) 15/L
A kérdező hozzászólása: fúúú nagyon akarom :) már 3 hónapja terveztük...és próbálkoztunk és végre meglett... :) :) :) szal azt mondjátok 2, 5-3?? jaj de jó hallottam hogy az elsõ 3 hónap a legveszélyesebb..de én nekem nincs se cigi, se pia se kávé semmi olyan ami ártalmas lenne a babának :)
na végre nem egy felelõtlen kamasz. köszönöm. (igen ezért kellett a korod XD) hú remélem akarod a babátés be van tervezve :D
A kérdező hozzászólása: 21 de miért is? ja a párom 27 de szerintem ennek nem sok köze van ahhoz hogy babát várok...vagy igen??????
Szerintem akarta a gyereket. Amugy szerintem olyan 2, 5 hónapos lehetsz.
amúgy hány éves is vagy?
fake
A kérdező hozzászólása: Van baba mert már csináltam 3 tesztet és pozitív lett. Tajkártyám meg nem volt mert ellopták a táskám és abban volt minden iratom.
Nézz körül a lakásban Ennyi késés után, kell ott már lenni egy gyereknek valahol.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma voltam UH-n. 7 hetes vagyok :) Köszönöm a gratulációt:)

2 hónapos kislányom ma kapta meg a kötelezö + a választható oltásait. Ha eddig nem lázasodott be, már nem is fog?

emélem nem fog és megnyugodhatok:) mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: Szia! Ezután az oltás utána, ha aznap este-éjjel nem lesz lázas, akkor utána már nem jellemzõ. A kisfiamnál annyi volt, hogy másnap aluszékonyabb volt, ha fent volt, akkor pedig elég nyûgös volt és nam nem volt étvágya. De 3. napon már semmi baja nem volt. A 4 hónapos oltás után lett éjszaka kis hõemelkedése. Minden jót Nektek! Üdv, 11 hónapos kisfiú anyukája

Szia! Ezután az oltás utána, ha aznap este-éjjel nem lesz lázas, akkor utána már nem jellemzõ. A kisfiamnál annyi volt, hogy másnap aluszékonyabb volt, ha fent volt, akkor pedig elég nyûgös volt és nam nem volt étvágya. De 3. napon már semmi baja nem volt. A 4 hónapos oltás után lett éjszaka kis hõemelkedése. Minden jót Nektek! Üdv, 11 hónapos kisfiú anyukája
Amitõl 1 hét múlva lázasodhat be (pontosabban 7-14 nap múlva), az a 15 hónapos MMR oltás. A 2 hónapos oltás után általában aznap este lázasodnak be a babák, és 1-2 napig tarthat. Szerintem, ha eddig nem lázasodott be, akkor valószínûleg már nem fog (délelõtt kapta?), de azért még ne vegyél rá mérget! Az én kisfiam a 2-3-4 hós oltásoktól mindegyiktõl belázasoditt. Dél körül kapta mindig az oltásokat, és általában este 8 körül lett lázas tõlük.
2. hós oltás után másnap lett lázas a babám, de csak egy délután át tartott, és nem volt magas a láza.
Van ami után egy héttel lázasodik be a gyerek. Szerintem még föl se fogta a szervezete, hogy oltást kapott. 2-3 nap múlva nyugodj inkább meg :)
Szerintem az oltás után 24 órával már nem nagyon lázasodik be. 22 hónapos kisfiú anyukája
Figyeld majd az oltás helyét, az nekünk bepirosodott, kicsit borogattam. + nagyon nyûgös volt másnap, sokat sírt szegényke.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat!:) délután fél3-kor kapta meg. Azóta semmi szokatlant nem tapasztaltam a viselkedésében. Akkor majd csak holnap nyugszom meg ha akkor sem lesz láza :(

2 Hónapos babám kakija krémes állagú. Az nem baj? Eddig voltak benne emésztetlen darabok, de már egyáltalán nem szemcsés. Csak anyatejet eszik.

Legjobb válasz: Az enyémnek még mindig vannak benne darabkák és kezdünk beállni a napi 1 kakira ami folyós. 7-én lesz 2 hónapos

Az enyémnek még mindig vannak benne darabkák és kezdünk beállni a napi 1 kakira ami folyós. 7-én lesz 2 hónapos
Az enyém is szopizik, és 2-3 hónapos koar óta eltûntek a szemcsék, csak néha fordul elõ. Krémes a kaki, és már csak 5-6 nap elteltével van a pelusban. 4 hós anyuka
A kérdező hozzászólása: õ napi 4-5x kakil! az sok? nagyon szépen gyarapodik!

Mostanában szopi után elég sok nyála van 2 hónapos babámnak. Bugyborékol néha a szája! Eddig nem tapasztaltam, mitől van ez?

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom 3 hónapos múlt, nála is akkoriban kezdõdött.Megindult a nyálelválasztás, és mivel nem tud a sok nyállal mit kezdeni, nem tudja mindet lenyelni,így kicsorgatja, illetve kiköpködi. Mára már annyit bugyborékol, hogy szinte állandóan szakálka van rajta, mert nem gyõztem öltöztetni. A védõnõm azt mondta, attól sem kell megijedni, ha az orrába megy,sokszor játszik a torkában is a nyállal, így ez is elõfordulhat. Minden jót Nektek!

Szia! Az én kislányom 3 hónapos múlt, nála is akkoriban kezdõdött.Megindult a nyálelválasztás, és mivel nem tud a sok nyállal mit kezdeni, nem tudja mindet lenyelni, így kicsorgatja, illetve kiköpködi. Mára már annyit bugyborékol, hogy szinte állandóan szakálka van rajta, mert nem gyõztem öltöztetni. A védõnõm azt mondta, attól sem kell megijedni, ha az orrába megy, sokszor játszik a torkában is a nyállal, így ez is elõfordulhat. Minden jót Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Megpróbálkozom mindennel...
miért ne? ha a tápszert ajánlotta, akkor a tejpéppel mi a baja???
A kérdező hozzászólása: Csak annyit mondott rá, h még korai... Mondjuk éjjel azt amúgy sem tudnám adni.
a tejpépet 4 hótól lehet adni. próbáld neki azt uzsira, és estére meg tápszer v cici lefekvés elõtt. 1. voltam.
Nekem eltolta a cicit 8 hósan magától, így kénytelen voltam vmivel pótolni. Szója alapú tápszer ami tejpép ezt adom neki. Ebben ugyanolyan és annyi vitamin van mint a folyékony tápiban csak pépes és imádja! A mi védõnénink ezt ajánlotta. Azért nem szentírás ám amit a védõnõk mondanak! Azért mert a Tiéd ezt mondta de a gyerek nem hajlansó csak a pépet megenni, nyugodtan add neki, Semmi baja nem lesztõle. Annyi a különbség hogy a pépben több a kalória, talán emiatt nem ajánlotta nehogy dundus legyen a baba. Annyit meg úgysem adsz neki, nem azzal tömöd egész nap!
Kisfiam 6, 5 hós kora óta eszik tejpépet reggelire gyümölccsel és este natúr (Milupa HA) és nagyon szereti. Jól eltömíti a kis pocakját és nagyot alszik utána, bár én még szoptatok este pép után és hajnalban is ha kéri. Cumisüveget sosem fogadta el...

Lassan 2 honapos a lanyom, eddig 2-3 orankent szopott, viszont egy hete kb orankent cicire keretszkedik, es eszik is, nem csak cummog rajta. Betudtam novekedesi ugrasnak, de az eltart ennyi ideig?

A masik, hogy napkozben sokkal tobbet van ebren, de ha mondokazok, eneklek neki, azt egy fel ora alatt megunja (elfarad?), de aludni nem akar... Probaltam ilyenkor cicire rakni, de csak ki-be cuppogtatja a mellem, meg tepkedi, ugyhogy ezt nem hagyom, inkabb babusgatom csak, de par perc utan akkor is uvolt... Lehet ez osszefuggesben azzal, hogy enni is gyakrabban ker? Nem volt hasfajos, pisi-kaki van rendesen, normalisan gyarapodik. Valaki tud tanacsot adni, mit csinaljak vele?

Legjobb válasz: Hogy próbálod altatni? Nekünk a növekedési ugrás pár napig tartott, szintén sokat volt cicin, volt h nem is evett, csak cummogott, aztán újra beindult a tejleadó reflex, majd megint semmi és így tovább. Ha kiköpi, szerintem nem éhes, fõleg ha jól is gyarapodik. Szerintem csak fáradt, túlpörög, és amiatt nem tud elaludni. Hog próbálod altatni? Én kipróbáltam a Suttogó féle módszert és mûködött. Besötétítettem a szobát, bepólyáztam, és úgy ringattam, hogy a fheér falat lássa kb, ne legyen semmi inger. Pár perc alatt elaludt. Ha nincs pólya és takaróba is bepólyázhatod. 2 hós fiú anyukája

Hogy próbálod altatni? Nekünk a növekedési ugrás pár napig tartott, szintén sokat volt cicin, volt h nem is evett, csak cummogott, aztán újra beindult a tejleadó reflex, majd megint semmi és így tovább. Ha kiköpi, szerintem nem éhes, fõleg ha jól is gyarapodik. Szerintem csak fáradt, túlpörög, és amiatt nem tud elaludni. Hog próbálod altatni? Én kipróbáltam a Suttogó féle módszert és mûködött. Besötétítettem a szobát, bepólyáztam, és úgy ringattam, hogy a fheér falat lássa kb, ne legyen semmi inger. Pár perc alatt elaludt. Ha nincs pólya és takaróba is bepólyázhatod. 2 hós fiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Szia! Altatni konkretan sehogy nem szoktam, eddig mindig cicin aludt el, es utana tettem le... Ugy probaltam, hogy beraktam a kisagyba, betakartam, elmagyaraztam neki, hogy pihennie kene, de csak uvoltott tovabb, meg kapalozott... Ma mar konnyebb volt, ritkultak a szopizasok is, es meg csak egyszer nyuglodott, de akkor magamra kotottem, es kb fel ora mulva aludt...
A kérdező hozzászólása: Koszi a segitseget, ugy tunik tuljutottunk rajta, es ez ilyen hosszu ugras volt :) Ma mar visszatert a 2-3 orankenti szopizasra, es nem is volt nyugos, csak amikor nagyon almos volt, de akkor sem uvoltott, inkabb csak nyekergett... Hat ezt a lerakom es megmagyarazom dolgot vegso ketsegbeesesemben probaltam, hatha az ingerszegenyseg segit... Sajna besotetiteni nem tudok neki, nincs fuggony a lakasban (durva porallergiam van), rolora meg meg nincs penzunk... Majd 1-2 honap mulva :(

2 hónapos a kislányom és kb.2-3 napja egyre kevesebb a kaki, eddig minden pelenkába volt, most meg max.2-3x van egy kevés. Ez nem baj?

Néha olyan mintha hallanám, hogy nyom, de semmi, pukik is vannak, de csak leveg? jön. Lehet, hogy többet használ el a szervezete? egyébként 100-kat szokott enni 2-3 óránént.

Legjobb válasz: szia! az én fiam is kevesebet kakil mostanában, de azt mondta a védõnõ hogy elõfordulhat az is hogy hetente csak egyszer csinálják, úgyhogy addig amíg õt ez nem zavarja ne izgulj. mi anyatejesek vagyunk...tápszernél nem tudom mi a helyzet:)

szia! az én fiam is kevesebet kakil mostanában, de azt mondta a védõnõ hogy elõfordulhat az is hogy hetente csak egyszer csinálják, úgyhogy addig amíg õt ez nem zavarja ne izgulj. mi anyatejesek vagyunk...tápszernél nem tudom mi a helyzet:)
mármint kevesebbet
Mi is ket hosak vagyunk es ugyanez a helyzet.igaz en tudtam hogy igy lesz mert a vedono elore mondta.szoval teljesen normalis ne aggodj.minden jot
A kérdező hozzászólása: mi is anyatejesek vagyunk, ma meg kicsit zöld volt a délelõtti kaki :-( kicsit idegesít, de utánna olvastam, és majd figyelgetem.

Hány nap mire újra beáll a tejem? 3 hónapos lesz a kislányom és 2 napja többet eszik mint eddig. Nem győzöm tejileg! Annyi van amennyi kell, de most néha azért is küzdeni kell!

Nem szopik, nem tudja rendesen bekapni (nem nyitja ki a száját rendesen) hanem fejem Neki. Eddig nem volt gond, még a mélyh?t?ben is van tej. Sokat fejek és néha próbálkozunk a cicizéssel is...mindig akkor fejek miután eszik s?t még néha többször is. Éjjel is felkeljek (átalussza az éjjelt) Hány nap lesz?

Legjobb válasz: Minden elismerésem a tiéd!!! Sajna így, hogy nem szopik, elég nehéz fenntartani a tejtermelést, mert legjobban a baba tudja ingerelni. Valószínûleg fejlõdési ugrása lehet, azért igényel több tejet. Nálunk ez kb. 2 hét volt, addig éreztem, hogy többször kellett a babámnak szopizni. De elvileg néhány nap, max. 1 hét kéne neki, hogy rendezõdjön, a babám viszont nem olvasta ezeket a dolgokat. Sok sikert és boldog babázást!

Minden elismerésem a tiéd!!! Sajna így, hogy nem szopik, elég nehéz fenntartani a tejtermelést, mert legjobban a baba tudja ingerelni. Valószínûleg fejlõdési ugrása lehet, azért igényel több tejet. Nálunk ez kb. 2 hét volt, addig éreztem, hogy többször kellett a babámnak szopizni. De elvileg néhány nap, max. 1 hét kéne neki, hogy rendezõdjön, a babám viszont nem olvasta ezeket a dolgokat. Sok sikert és boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Igyekszem. Remélem annyi mindig lesz amennyi kell!-mint eddig!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nem hiszem hogy ilyen baja van, eleinte ment neki, de egy idõ után már türelmetlenségbõl és nem tudom mibõl nem akaródzik neki a szopi. Próbáltam összecsípve a szájába adni, csak sírt. Próbáltam bimbóvédõvel, ilyenkor a legtöbb tej kifolyt a szája mellett és késõbb nem lakott jól. Nem tudom mi lesz, igyekszem, aztán meglátjuk. Amíg csak erõltettem a szopit, sokat sírt, nyûgös volt, most hogy fejem Neki, sokat vigyorog, jókedvû és jókat is alszik.
Hát minden elismerésem a tiéd és nagyon ügyes vagy hogy már 3 hós és még mindig fejed neki!! Nekem nem ment a fejés sose. A fiamnál 3 hósan volt egy ilyen ugrás, 10szer is szopott egy nap, aztán 5-6 nap alatt követte a tejmenyniség az igényét és akkor visszaálltunk 6-7 db/nap-ra. Kitartás nektek is!!! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! :) Ma már jobb volt, és még van a hûtõben két adagnyi tej. :) (a mélyhûtõben is van).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!