Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos eddig (131 db)

Nyög és erőlködik a babucim és fogalmam sincs miért. Tápszert kap, 2 hónapos. Eddig rendben volt a tápszer. Kaki is van 2x min. Mit csináljak hasfájásra?

kamilla teát adtam neki, akkor kakilt egy csomót és jobban lett.

Legjobb válasz: Jé, az enyém is uezt csinálja. Õ is két hónapos, és szintén tápszeres (Pregomin). Én is kamillát adok neki, pulsz homeos bogyót, ami úgy néz ki segit. Érdekesnek tartom a nyögdécselést, mert most nincs is szorulása. A válaszokra én is kiváncsi vagyok.

Jé, az enyém is uezt csinálja. Õ is két hónapos, és szintén tápszeres (Pregomin). Én is kamillát adok neki, pulsz homeos bogyót, ami úgy néz ki segit. Érdekesnek tartom a nyögdécselést, mert most nincs is szorulása. A válaszokra én is kiváncsi vagyok.
A kérdező hozzászólása: milumil ami tápszerünk. szorulás nálunk sincs
Édeskömény tea szerintem segítene, az én babám is így csinálta, bár az enyém anyatejes így én iszom meg, de sokkal jobban van azóta!

2 hónaposom eddig 3, 5 óránként mindig felébredt napközben enni. Most már 6! órája alszik, és olyan kis békésen, semmi jele hogy fel akarna ébredni mostanában. Szerintetek felébresszem?

Sorry, tudom, hülye kérdés.. De eddig szinte óram? pontossággal kelt/aludt..

Legjobb válasz: Én csak azért kelteném, mert félõ, hogy éjszaka így nem fog. Nehogy felcserélje az éjszakát a nappal. Gondolom lassan úgyis itt a fürdésidõ nálatok is:)

Én csak azért kelteném, mert félõ, hogy éjszaka így nem fog. Nehogy felcserélje az éjszakát a nappal. Gondolom lassan úgyis itt a fürdésidõ nálatok is:)
lehet õt is megzavarja a front/a szél... Amúgy én is úgy járnék el, ahogy az elsõ hozzászóló!
Nálunk ugyanezt csinálta. 6 órát aludt napközben, beszéltem a védõnõnkkel, azt mondta, ne hagyjam, ébresszem fel 3-3 és fél óra alvás után. Pár nap alatt visszaállt minden.
A kérdező hozzászólása: Igen, igazad van :) Köszi szépen a választ :)
Talán, ha kicsit hangoskodsz magától is felébred. Az enyémet, ha álmos, fáradt nem tudom felébreszteni. Sosem tudtam.

Miért lustulhatott el egyik napról a másikra a 2 hónapos, eddig nagyon szépen szopizó kisfiam?

Eddig 20-30 perc alatt szopizott 160-180 grammot, most meg egy óra alatt 100-at is alig, azt is nagyon lassan, szenvedve. Félek, hogy nem fog gyarapodni megfelel?en.

Legjobb válasz: Szia biztos hogy a fiucska lusta ? Nem lehetséges hogy már nem annyirra táplálo a tej és kevés is? Mert akkor potolni kell tápszerrel is

Szia biztos hogy a fiucska lusta ? Nem lehetséges hogy már nem annyirra táplálo a tej és kevés is? Mert akkor potolni kell tápszerrel is
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi a gyors választ, de nem vagyok biztos abban, hogy a tejcsi kevés, mert amikor megkínálom a másik cicvel, nem fogadja el. :( Sõt, néha úgy tûnik, mintha elfelejtette volna, hogy hogyan kell bekapni a mellbimbóm. Pedig csak játszócumija van, cumisüvegbõl nem kap semmit.
Értelek a növérem volt igy és neki sajnos utána már nem is szopizott a kisfiam kigy lefejte és cumisüvegbõl etette de remélem veletek nem ez lesz
Szia.Mi is így voltunk, e´n vettem bimbóvédöt, (AVENT, ilyen ve´kony szilikon)e´s csodák csodájára beindult a szopizás.Annyi volt a gond, hogy lusta volt a lányom, és ezzel a szilikonnal könnyebben tudta szívni.Azóta rendesen szopizik, minden segédeszköz nélkül. Egy próbát megér. 16hetes kislány anyuka´ja.
Szia én egyelõre nem nyúlnék tápszerhez, mert ha kevesebb lenne a tejed, akkor éppen, hogy mohón szopna, és nem dudlizna órákat. Szerintem egyik napról a másikra pedig nem lesz kevésbé laktató a tejed, mi lenne az oka annak? Hány kilós a baba, mert a 160-180 gramm egy 2 hónaposnak szép teljesítmény!!! A helyedben az LLL-el felvenném a kapcsolatot, biztosan tudnak segíteni. Nálunk a 3. hónap környékén volt ilyen "szenvedés", amikor elkezdett nyálazni a foga miatt, és annyira összenyálazta a mellbimbómat, hogy állandóan kicsúszott a szájából, össze-vissza kapkodta a fejét, és a végére úgy elveszítette a türelmét, hogy ordítani kezdett. Egy pár nap eltelt mire erre rájöttem, és egyszerûen letöröltem egy zsepivel szopás közben. Azóta ez a probléma elmúlt. Létezik szopási sztrájk is, bár azt nem tudom, hogy milyen, mert nálunk nem volt... Azt is olvastam, hogy a füle is fájhat, és az intenzív szopástól még inkább érzékeny, ezért "lustult" el. Remélem megoldódik a probléma!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nagyon szeretném minél tovább szoptatni a Babámat, de sokszor hallottam már, hogy "csak 2-3 hónapig vudtam szoptatni" kezdetõ történeteket. Remélem nálunk nem errõl van szó!
A bimbóvédõ tényleg jó. Az én kicsikém is csak azzal eszik, anélkül nem kell neki a cici, de pl a cumisüveg se. Próbáld ki sztem te is, lehet bejön. Ne add fel semmiképp. Nálunk is volt ilyen idõszak, de túljutottunk rajta. Azóta cicimániás 4 hós múlt. Sok sikert!
A játszócumi is bazavarhat, én megpróbálnám pár napig hanyagolni... egy próbát megér, nem? Ritka, hogy ilyen történik, de lehet, hogy pont ti vagytok abban a kis százalékban sajnos :( Sokat legyél vele összebújva, nagyon gyakran kínáld emg szopival. És felhívhatsz egy tanácsadót is: http://www.lll.hu/telefon


2 Hónapos babám kakija krémes állagú. Az nem baj? Eddig voltak benne emésztetlen darabok, de már egyáltalán nem szemcsés. Csak anyatejet eszik.

Legjobb válasz: Az enyémnek még mindig vannak benne darabkák és kezdünk beállni a napi 1 kakira ami folyós. 7-én lesz 2 hónapos

Az enyémnek még mindig vannak benne darabkák és kezdünk beállni a napi 1 kakira ami folyós. 7-én lesz 2 hónapos
Az enyém is szopizik, és 2-3 hónapos koar óta eltûntek a szemcsék, csak néha fordul elõ. Krémes a kaki, és már csak 5-6 nap elteltével van a pelusban. 4 hós anyuka
A kérdező hozzászólása: õ napi 4-5x kakil! az sok? nagyon szépen gyarapodik!

2 hónapos kislányom ma kapta meg a kötelezö + a választható oltásait. Ha eddig nem lázasodott be, már nem is fog?

emélem nem fog és megnyugodhatok:) mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: Szia! Ezután az oltás utána, ha aznap este-éjjel nem lesz lázas, akkor utána már nem jellemzõ. A kisfiamnál annyi volt, hogy másnap aluszékonyabb volt, ha fent volt, akkor pedig elég nyûgös volt és nam nem volt étvágya. De 3. napon már semmi baja nem volt. A 4 hónapos oltás után lett éjszaka kis hõemelkedése. Minden jót Nektek! Üdv, 11 hónapos kisfiú anyukája

Szia! Ezután az oltás utána, ha aznap este-éjjel nem lesz lázas, akkor utána már nem jellemzõ. A kisfiamnál annyi volt, hogy másnap aluszékonyabb volt, ha fent volt, akkor pedig elég nyûgös volt és nam nem volt étvágya. De 3. napon már semmi baja nem volt. A 4 hónapos oltás után lett éjszaka kis hõemelkedése. Minden jót Nektek! Üdv, 11 hónapos kisfiú anyukája
Amitõl 1 hét múlva lázasodhat be (pontosabban 7-14 nap múlva), az a 15 hónapos MMR oltás. A 2 hónapos oltás után általában aznap este lázasodnak be a babák, és 1-2 napig tarthat. Szerintem, ha eddig nem lázasodott be, akkor valószínûleg már nem fog (délelõtt kapta?), de azért még ne vegyél rá mérget! Az én kisfiam a 2-3-4 hós oltásoktól mindegyiktõl belázasoditt. Dél körül kapta mindig az oltásokat, és általában este 8 körül lett lázas tõlük.
2. hós oltás után másnap lett lázas a babám, de csak egy délután át tartott, és nem volt magas a láza.
Van ami után egy héttel lázasodik be a gyerek. Szerintem még föl se fogta a szervezete, hogy oltást kapott. 2-3 nap múlva nyugodj inkább meg :)
Szerintem az oltás után 24 órával már nem nagyon lázasodik be. 22 hónapos kisfiú anyukája
Figyeld majd az oltás helyét, az nekünk bepirosodott, kicsit borogattam. + nagyon nyûgös volt másnap, sokat sírt szegényke.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat!:) délután fél3-kor kapta meg. Azóta semmi szokatlant nem tapasztaltam a viselkedésében. Akkor majd csak holnap nyugszom meg ha akkor sem lesz láza :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Megpróbálkozom mindennel...
miért ne? ha a tápszert ajánlotta, akkor a tejpéppel mi a baja???
A kérdező hozzászólása: Csak annyit mondott rá, h még korai... Mondjuk éjjel azt amúgy sem tudnám adni.
a tejpépet 4 hótól lehet adni. próbáld neki azt uzsira, és estére meg tápszer v cici lefekvés elõtt. 1. voltam.
Nekem eltolta a cicit 8 hósan magától, így kénytelen voltam vmivel pótolni. Szója alapú tápszer ami tejpép ezt adom neki. Ebben ugyanolyan és annyi vitamin van mint a folyékony tápiban csak pépes és imádja! A mi védõnénink ezt ajánlotta. Azért nem szentírás ám amit a védõnõk mondanak! Azért mert a Tiéd ezt mondta de a gyerek nem hajlansó csak a pépet megenni, nyugodtan add neki, Semmi baja nem lesztõle. Annyi a különbség hogy a pépben több a kalória, talán emiatt nem ajánlotta nehogy dundus legyen a baba. Annyit meg úgysem adsz neki, nem azzal tömöd egész nap!
Kisfiam 6, 5 hós kora óta eszik tejpépet reggelire gyümölccsel és este natúr (Milupa HA) és nagyon szereti. Jól eltömíti a kis pocakját és nagyot alszik utána, bár én még szoptatok este pép után és hajnalban is ha kéri. Cumisüveget sosem fogadta el...

Lassan 2 honapos a lanyom, eddig 2-3 orankent szopott, viszont egy hete kb orankent cicire keretszkedik, es eszik is, nem csak cummog rajta. Betudtam novekedesi ugrasnak, de az eltart ennyi ideig?

A masik, hogy napkozben sokkal tobbet van ebren, de ha mondokazok, eneklek neki, azt egy fel ora alatt megunja (elfarad?), de aludni nem akar... Probaltam ilyenkor cicire rakni, de csak ki-be cuppogtatja a mellem, meg tepkedi, ugyhogy ezt nem hagyom, inkabb babusgatom csak, de par perc utan akkor is uvolt... Lehet ez osszefuggesben azzal, hogy enni is gyakrabban ker? Nem volt hasfajos, pisi-kaki van rendesen, normalisan gyarapodik. Valaki tud tanacsot adni, mit csinaljak vele?

Legjobb válasz: Hogy próbálod altatni? Nekünk a növekedési ugrás pár napig tartott, szintén sokat volt cicin, volt h nem is evett, csak cummogott, aztán újra beindult a tejleadó reflex, majd megint semmi és így tovább. Ha kiköpi, szerintem nem éhes, fõleg ha jól is gyarapodik. Szerintem csak fáradt, túlpörög, és amiatt nem tud elaludni. Hog próbálod altatni? Én kipróbáltam a Suttogó féle módszert és mûködött. Besötétítettem a szobát, bepólyáztam, és úgy ringattam, hogy a fheér falat lássa kb, ne legyen semmi inger. Pár perc alatt elaludt. Ha nincs pólya és takaróba is bepólyázhatod. 2 hós fiú anyukája

Hogy próbálod altatni? Nekünk a növekedési ugrás pár napig tartott, szintén sokat volt cicin, volt h nem is evett, csak cummogott, aztán újra beindult a tejleadó reflex, majd megint semmi és így tovább. Ha kiköpi, szerintem nem éhes, fõleg ha jól is gyarapodik. Szerintem csak fáradt, túlpörög, és amiatt nem tud elaludni. Hog próbálod altatni? Én kipróbáltam a Suttogó féle módszert és mûködött. Besötétítettem a szobát, bepólyáztam, és úgy ringattam, hogy a fheér falat lássa kb, ne legyen semmi inger. Pár perc alatt elaludt. Ha nincs pólya és takaróba is bepólyázhatod. 2 hós fiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Szia! Altatni konkretan sehogy nem szoktam, eddig mindig cicin aludt el, es utana tettem le... Ugy probaltam, hogy beraktam a kisagyba, betakartam, elmagyaraztam neki, hogy pihennie kene, de csak uvoltott tovabb, meg kapalozott... Ma mar konnyebb volt, ritkultak a szopizasok is, es meg csak egyszer nyuglodott, de akkor magamra kotottem, es kb fel ora mulva aludt...
A kérdező hozzászólása: Koszi a segitseget, ugy tunik tuljutottunk rajta, es ez ilyen hosszu ugras volt :) Ma mar visszatert a 2-3 orankenti szopizasra, es nem is volt nyugos, csak amikor nagyon almos volt, de akkor sem uvoltott, inkabb csak nyekergett... Hat ezt a lerakom es megmagyarazom dolgot vegso ketsegbeesesemben probaltam, hatha az ingerszegenyseg segit... Sajna besotetiteni nem tudok neki, nincs fuggony a lakasban (durva porallergiam van), rolora meg meg nincs penzunk... Majd 1-2 honap mulva :(

Mostanában szopi után elég sok nyála van 2 hónapos babámnak. Bugyborékol néha a szája! Eddig nem tapasztaltam, mitől van ez?

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom 3 hónapos múlt, nála is akkoriban kezdõdött.Megindult a nyálelválasztás, és mivel nem tud a sok nyállal mit kezdeni, nem tudja mindet lenyelni,így kicsorgatja, illetve kiköpködi. Mára már annyit bugyborékol, hogy szinte állandóan szakálka van rajta, mert nem gyõztem öltöztetni. A védõnõm azt mondta, attól sem kell megijedni, ha az orrába megy,sokszor játszik a torkában is a nyállal, így ez is elõfordulhat. Minden jót Nektek!

Szia! Az én kislányom 3 hónapos múlt, nála is akkoriban kezdõdött.Megindult a nyálelválasztás, és mivel nem tud a sok nyállal mit kezdeni, nem tudja mindet lenyelni, így kicsorgatja, illetve kiköpködi. Mára már annyit bugyborékol, hogy szinte állandóan szakálka van rajta, mert nem gyõztem öltöztetni. A védõnõm azt mondta, attól sem kell megijedni, ha az orrába megy, sokszor játszik a torkában is a nyállal, így ez is elõfordulhat. Minden jót Nektek!

2 hónapos a kislányom és kb.2-3 napja egyre kevesebb a kaki, eddig minden pelenkába volt, most meg max.2-3x van egy kevés. Ez nem baj?

Néha olyan mintha hallanám, hogy nyom, de semmi, pukik is vannak, de csak leveg? jön. Lehet, hogy többet használ el a szervezete? egyébként 100-kat szokott enni 2-3 óránént.

Legjobb válasz: szia! az én fiam is kevesebet kakil mostanában, de azt mondta a védõnõ hogy elõfordulhat az is hogy hetente csak egyszer csinálják, úgyhogy addig amíg õt ez nem zavarja ne izgulj. mi anyatejesek vagyunk...tápszernél nem tudom mi a helyzet:)

szia! az én fiam is kevesebet kakil mostanában, de azt mondta a védõnõ hogy elõfordulhat az is hogy hetente csak egyszer csinálják, úgyhogy addig amíg õt ez nem zavarja ne izgulj. mi anyatejesek vagyunk...tápszernél nem tudom mi a helyzet:)
mármint kevesebbet
Mi is ket hosak vagyunk es ugyanez a helyzet.igaz en tudtam hogy igy lesz mert a vedono elore mondta.szoval teljesen normalis ne aggodj.minden jot
A kérdező hozzászólása: mi is anyatejesek vagyunk, ma meg kicsit zöld volt a délelõtti kaki :-( kicsit idegesít, de utánna olvastam, és majd figyelgetem.

5 és fél hónapos a kislányom.2 hónapos korától a Milupa AR tápszert kapja. Ez a tápszer eddig bevált, de 2hete nagyon sokat bukik, akár órákkal az etetés után is.1 hónapja kiegészítésként adok neki gyümölcsöt. Mi lehet az oka, hogy ennyit bukik?

Legjobb válasz: Szia! Az én fiam is ezt a tápszert eszi. És õ is megint nagyon sokat bukik mióta mást is kap. Pedig nem volt ilyen gondja amióta ezt a tápszert ette. Én sem értem a dolgot. A védõnõnk azzal magyarázta,hogy ez azért van mert mostmár sokkal többet mozog. De ez engem valahogy nem nyugtat meg. :( Ja az én fiam 6,5 hós.

Szia! Az én fiam is ezt a tápszert eszi. És õ is megint nagyon sokat bukik mióta mást is kap. Pedig nem volt ilyen gondja amióta ezt a tápszert ette. Én sem értem a dolgot. A védõnõnk azzal magyarázta, hogy ez azért van mert mostmár sokkal többet mozog. De ez engem valahogy nem nyugtat meg. :( Ja az én fiam 6, 5 hós.
Az enyém is tápszeres, de kb. három hónapos kora óta nem bukik.Most lesz hat hónapos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!