Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos cicámnak (84 db)

4 napja kaptam egy kb.2 hónapos cicát. Már kiengedhetem egyedül a szabadba, vagy hagyjam a házikójában?

Legjobb válasz: Egyedül szerintem még ne engedd ki, maradjon csak a szobában, pláne hogy még kicsi és kint meg egyre hidegebb lesz. Viszont szoktatni tudod úgy, hogy napi 1-2 órát kimész vele, játszol vele kint és figylesz rá, és utána beviszed. Egy most 2 hónapos cicát még nem engednék ki állandóra, majd csak miután elmúlt a tél.

Egyedül szerintem még ne engedd ki, maradjon csak a szobában, pláne hogy még kicsi és kint meg egyre hidegebb lesz. Viszont szoktatni tudod úgy, hogy napi 1-2 órát kimész vele, játszol vele kint és figylesz rá, és utána beviszed. Egy most 2 hónapos cicát még nem engednék ki állandóra, majd csak miután elmúlt a tél.
nem tarthatod bezárva mindig:) szépen lassan kell szoktatni a kinti élethez. mindigy egy kicsit tovább. de elõször még légy óvatos, nézd mit csinál, ne szökjön meg, meg hát eleinte még félni is fog. aztán ugyis látod rajta hogy magabiztos. akkor már kiengedheted egyedül.
Én ugyanilyen tájban szereztem kismacskát tavaly. Õ azonban olyan volt, hogy amint kiszabadult mászott át a szomszédba, vagy kiszaladt az utcára. Szóval tavaszig csak kb. kétszer mehetett ki nagyon kis idõre, felügyelettel. Csak épp, hogy megnézze milyen a hó. Tavasz óta kiengedtük, és semmivel sem volt bénább, nagyon ügyes és leleményes macskusz, remekül mászik fára, tetõre stb. még egeret, meg madarakat is fogott, szinte rögtön, ahogy elkezdett kijárni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Megfelelõek ezek az ételek egy 2 hónapos cicának?

Napi 3x kap enni, általában kacsanyakat/csirkenyakat vagy csirkefarhátat, heti 1x kis adag májat és ezek mellett pedig mindig van száraztápja. Néha egy-egy "gyorskaját" is kap: gourmet, friskies..stb (persze csak nagyon ritkán). Ezek elegendõ tápanyagot biztosítanak a cicus számára? Illetve mindig megfõzöm ezeket vízben, ezzel kifõhet valami értékes a húsból?

Legjobb válasz:
Nagyon jó etetés a hús, és az is jó hogy néha kap ahogy te írtad "gyorskaját" is! (ez jó, ezt még nem hallottam! :D ) Én is szoktam neki adni farhátat, nyakat nem merek, bár azt hallottam elropogtatják szépen amennyit tudnak belõle! De csontot egyáltalán nem szeretek neki adni, egyébként eléggé kényes, utál rágni, ugyhogy talán meg sem enné! Remélem a farhát csontjait nem adod neki, mert azok között vannak igencsak "szúrós" csontok! Én úgy szoktam hogy húslevest fõzök (mert nagyon szeretem, hét minden napján enném) farhátból, nyakból és májból! A húsokat neki adom, a csontokat némi húst is rajtahagyva vagy a szomszéd kutyának, vagy a kóbor cicáknak adom, nagyon örülnek neki! Viszont ha nem fõzök levest, akkor csak simán vegetás vízben megfõzöm ezeket és kis levet is mindig mellékelek mellé, mert nagyon szereti! A májjal viszont óvatosan, mert A vitamin túladagolást kaphat! Fogalmam sincs mennyi az a mennyiség amennyit kaphat, ezért én nagyon ritkán adok neki! Szóval szerintem nagyon jó etetés ez így! Azt gondolom hogy semmi értékes nem fõlhet ki, ha mégis akkor csak fõljön szépen, inkább minthogy szalmonellát kapjon a cicád! Sajna az én cicám nagyrészt gyorskaját eszik! Viszont a száraz táp is nagyon fontos, ajánlhatom a purina one boltban kapható tápját ha nem akarsz túl drágát, de jobb fajta azért, de ennek árában állatkereskedésben kapsz 1,5 kg purina cat chow tápot ami még jobb minõségû, de nem a legjobb és persze az összes magas hústartalmú prémium táp jó! Legutóbb csak a boltba volt idõm elmenni, és ott a purina one-nak most a sensitive tápját próbáltam ki, ami érzékeny belû és válogatós macskáknak való! Hát eszi mint kisgyerek a cukrot! Pedig nem szárazevõ! Ez ami még fontos lehet, de egyszóval, nagyon jól csinálod, gratulálok. sajna nekem nincs mindig idõm pacsmagolni! Ja és még annyit, hogy fontos szerintem hogy ne csak húst egyen, hiszen ragadozó az igaz, de a természetben sem pl ha egeret fog csak a húsát eszi, hanem szõrét, bõrét, belét (ami kitudja mit tartalmaz) vagy pl ha madarat fog, annak a beleiben várhatóan magvak vannak, és azt is megeszi a cica! Hiába ragadozó, nem jó nekik sem a csak hús! Jól teszed hogy adsz neki nedves tápot, és nem kell olyan ritkán szerintem, heti egyszer simán kaphat, csak ne szokja meg, azokat könnyû megszokni mivel ízfokozó van bennük várhatóan, a cica meg jól rákap, mint az ember a mekire! :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nagyon jó etetés a hús, és az is jó hogy néha kap ahogy te írtad "gyorskaját" is! (ez jó, ezt még nem hallottam! :D ) Én is szoktam neki adni farhátat, nyakat nem merek, bár azt hallottam elropogtatják szépen amennyit tudnak belõle! De csontot egyáltalán nem szeretek neki adni, egyébként eléggé kényes, utál rágni, ugyhogy talán meg sem enné! Remélem a farhát csontjait nem adod neki, mert azok között vannak igencsak "szúrós" csontok! Én úgy szoktam hogy húslevest fõzök (mert nagyon szeretem, hét minden napján enném) farhátból, nyakból és májból! A húsokat neki adom, a csontokat némi húst is rajtahagyva vagy a szomszéd kutyának, vagy a kóbor cicáknak adom, nagyon örülnek neki! Viszont ha nem fõzök levest, akkor csak simán vegetás vízben megfõzöm ezeket és kis levet is mindig mellékelek mellé, mert nagyon szereti! A májjal viszont óvatosan, mert A vitamin túladagolást kaphat! Fogalmam sincs mennyi az a mennyiség amennyit kaphat, ezért én nagyon ritkán adok neki! Szóval szerintem nagyon jó etetés ez így! Azt gondolom hogy semmi értékes nem fõlhet ki, ha mégis akkor csak fõljön szépen, inkább minthogy szalmonellát kapjon a cicád! Sajna az én cicám nagyrészt gyorskaját eszik! Viszont a száraz táp is nagyon fontos, ajánlhatom a purina one boltban kapható tápját ha nem akarsz túl drágát, de jobb fajta azért, de ennek árában állatkereskedésben kapsz 1, 5 kg purina cat chow tápot ami még jobb minõségû, de nem a legjobb és persze az összes magas hústartalmú prémium táp jó! Legutóbb csak a boltba volt idõm elmenni, és ott a purina one-nak most a sensitive tápját próbáltam ki, ami érzékeny belû és válogatós macskáknak való! Hát eszi mint kisgyerek a cukrot! Pedig nem szárazevõ! Ez ami még fontos lehet, de egyszóval, nagyon jól csinálod, gratulálok. sajna nekem nincs mindig idõm pacsmagolni! Ja és még annyit, hogy fontos szerintem hogy ne csak húst egyen, hiszen ragadozó az igaz, de a természetben sem pl ha egeret fog csak a húsát eszi, hanem szõrét, bõrét, belét (ami kitudja mit tartalmaz) vagy pl ha madarat fog, annak a beleiben várhatóan magvak vannak, és azt is megeszi a cica! Hiába ragadozó, nem jó nekik sem a csak hús! Jól teszed hogy adsz neki nedves tápot, és nem kell olyan ritkán szerintem, heti egyszer simán kaphat, csak ne szokja meg, azokat könnyû megszokni mivel ízfokozó van bennük várhatóan, a cica meg jól rákap, mint az ember a mekire! :)
A húst nem kell megfõzni, elég ha leforrázod és úgy adod neki. Ez a csontos húsoknál fõleg veszélyes, mivel a nagy hõ hatására megváltozik a csont szerkezete és szilánkossá törik, ami akár a beleit is felszakítja! Én a nyakat felvágom neki 4-5 darabban és csak úgy ropogtatja :) Semmi baja nem lesz így tõle. A természetben sem fõzi, sütögeti meg neki senki a húsokat. Egyébként nagyon jó így ez a táplálás, én is hasonlóan etetem a cicámat.
Hát ahogy manapság a húsokat kezelik én megfõzném mindenki helyében, nem kötekedni akarok.. ha nem kiváló forrásból pl háztól szerzed akkor inkább fõzd meg..
Azért forrázom le elõtte, hogy elpusztuljanak a bacik. Vagy az is megoldás, hogy fogyasztás elõtt 2 hétig fagyasztóban tárolod.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló köszönöm a részletes választ :D Igazából nem adok neki csontot, mindig leszedem a szín húst neki (nem akarom a véletlenre bízni a csontokat) és így eszi meg. Száraztáp mindig van elõtte, néha a húsos ételbe is rakok pár szemet, hadd ropogtassa a kis éles fogaival. Ha nem fõ ki semmi, akkor jó (nem merek kockáztatni, no meg nem is eszi meg nyersen, már próbálkoztam velem :) ) Köszönöm mindenkinek, ment a zöld pacsi!
vigyázz ne adj túl sokat nehogy cukorbeteg legyen ez a cicáknál is megeshet nem csak az emberekkel! inkáb 2naponta adj húst neki és ne sokat!

Mi a tökéletes eledel a 2 honapos cicám számára? Sokan irtátok hogy a konzervet hanyagolni kéne.

Legjobb válasz: Én csirkenyakat adok neki, egy kicsit tovább tart, mint egy konzervet kinyitni, de szerintem olcsóbb és jobban szereti. Leszedem a husit a csontról természetesen, de láttam kb. 3 hónapos cicát és elrágta az egészet:)

Én csirkenyakat adok neki, egy kicsit tovább tart, mint egy konzervet kinyitni, de szerintem olcsóbb és jobban szereti. Leszedem a husit a csontról természetesen, de láttam kb. 3 hónapos cicát és elrágta az egészet:)
Szerintem vagy vegyél alutasakos (Junior) macskaeledelt, vagy pedig házikosztot adj neki. Ajánlom a tojássárgáját is(alutasakos kajába belekeverve), mert attól fényes lessz a szõre.És csak néha adj neki tojássárgáját.
Én a mai napig a fõzött kajára szavazok. Vegyél rendes csirkehusit, mell vagy olyat, ami sok husi van. Fõzd meg vegetás vízben és vágd apró darabokra. Sokkal egészségesebb egy cicának a hús, mint a konzerv. Az én cicám imádta nagy korában a csirke fejet:)
Nekem van egy cicám és õ is elég fiatalon került hozzám, de én elég ritkán adok neki konzerves kutyvalékokat.A cicák megesznek egy csomó olyan kaját amit te is megeszel.Az én cicám a tésztát szereti és a rízst amit valamilyen szósszal mindig leöntök vagy egy kevés konzerves kajával. Ezeket már kb.2hónapos korában adtam neki szóval bátran adhatod neki. Ja és a tejbe áztatott zsemlét szereti desszertnek a cicám próbáld ki hátha a te cicád is szereti és a száraz macskakaját se feledd ropogtatnivalónak :D
Nekem most egy 1 éves cicám van, akinek annakidején konzervet vettem, de attól sajnos elég sokszor fosott a kisdrágám. Manapság ezért csirkenyakat adok neki. Igaz eleinte kicsit nehezen szokott rá, néha-néha kicsit bele kellett dugni a kis bulsiját a tálba mert nem akarta megenni, otthagyta a maradékot, de már teljesen hozzászokott. =)

2 hónapos cicám nem igazán eszik 5 napja lefogyott és megy a hasa bővebben lent?

Az utcáról mentettem, másik 2 testvérét sajnos csak menhelyesnek tudtuk beadni, végülis nem hagyhattuk ott befogadni meg így is csak eggyet tudtunk befogadni. Édesanyám egyedül nevel engem és a 3 tesómat nagyon szűkösen élünk, így nem tudjuk kifizetni az állatorvost, mivel csak a vizsgálat 6 e és a gyógyítás is olyan 10-20 e Fz-ig terjed, azt mondta az orvos. Mit csináljunk? Adjunk neki szén tablettát hasmenés ellen vagy elaltatás? Kérlek ne kezdjetek el szidni tényleg nem engedhetjük meg magunknak, ami nekem volt megsporolt pénzem azt is oda kellett adnom édesanyámnak, hogy fel a földünket tudjuk gondozni.

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak féreghajtóra lenne szüksége, a bélben lévõ paraziták könnyen okozhatnak hasmenést. Egyébként mit eszik a cica? Mert ha tejet kap, attól is lehet hasmenése. Tulajdonképpen elég sokféle oka lehet. Csak ez az egy doki van a közeletekben? Nincs más, aki olcsóbban megvizsgálná? Csak ránézésért szerintem elég pofátlanság 6000 Ft-ot elkérni. Próbálkozhattok ugyan széntablettával, de az csak a tünetet szünteti meg, a hasmenés okát nem.

Lehet, hogy csak féreghajtóra lenne szüksége, a bélben lévõ paraziták könnyen okozhatnak hasmenést. Egyébként mit eszik a cica? Mert ha tejet kap, attól is lehet hasmenése. Tulajdonképpen elég sokféle oka lehet. Csak ez az egy doki van a közeletekben? Nincs más, aki olcsóbban megvizsgálná? Csak ránézésért szerintem elég pofátlanság 6000 Ft-ot elkérni. Próbálkozhattok ugyan széntablettával, de az csak a tünetet szünteti meg, a hasmenés okát nem.
A kérdező hozzászólása: Nem nincsen egy olyan nagyobbacska faluban lakunk csak 1 doki van....és féreghajtót honnan tudnék szerezni?? Most néztem meg, már ilyen zöldeset fosik :(
Féreghajtót állatorvosnál, állatpatikában vagy állatos boltban lehet venni. Remélem, tényleg csak ez a baj. Figyelj nagyon oda rá, hogy elég vizet igyon, nehogy kiszáradjon.
Hát, ha ekkora a baj, én felkeresném a menhelyet, õk hátha tudnak segíteni. Talán átvállalják az állatorvosi költségeket. Sajnos nem lehet elkerülni ilyen esetben az állatorvost! A cica élete múlhat rajta, s minél késõbb jut orvoshoz, annál tovább szenved.

Le lehet vágni 2 hónapos cicának a körmeit?

Sziasztok!Van egy két hónapos kiscicám, kislány.Borzasztó eleven és játékos.De ugye mindenhez a karmaival ér hozzá és én már tele vagyok karmolásokkal.Nem túl kellemes dolog.Gondoltam hogy levágom a körmeit, ha lehet.De nem tudom hogy kell, meg mivel és hogy mennyit szabad.Valaki tudna segíteni?

Legjobb válasz: Csak a kutya karmában fut ér, a macskáéban nincs. Nem én találtam ki, állatorvos mondta. Azonban a macskának a karom létszükséglet, szüksége van rá kapaszkodásra. Egy macska, ha olyan a természete szinte élete végéig eleven, játékos lesz, a levágott karom meg pár nap alatt újra nõ, gyorsabban, mint az ember körme. De ahogy ügyesedik egyre jobban tudja használni, egyre óvatosabb lesz, a karom meg vastagszik, kevésbé lesz éles. Szóval ha nem nagyon muszáj, inkább ne vágd/vágasd le neki, mert soha nem tanulja meg használni. Ha meg kinti cica, vagy kijár a szabadba, lehet az élete is függhet tõle.

IGEN! Természetesen nem tõbõl, de a karmok végeit le lehet csipkedni, azért hogy ne szedje szét a lakást és ne karmoljon játék közben. 1-2 mm levágható, az még nem is balesetveszélyes (mert ugye karom nélkül nem tud kapaszkodni), fájni meg abszolút nem fáj neki. Az enyémek hagyják.
Csak a kutya karmában fut ér, a macskáéban nincs. Nem én találtam ki, állatorvos mondta. Azonban a macskának a karom létszükséglet, szüksége van rá kapaszkodásra. Egy macska, ha olyan a természete szinte élete végéig eleven, játékos lesz, a levágott karom meg pár nap alatt újra nõ, gyorsabban, mint az ember körme. De ahogy ügyesedik egyre jobban tudja használni, egyre óvatosabb lesz, a karom meg vastagszik, kevésbé lesz éles. Szóval ha nem nagyon muszáj, inkább ne vágd/vágasd le neki, mert soha nem tanulja meg használni. Ha meg kinti cica, vagy kijár a szabadba, lehet az élete is függhet tõle.
ha még csak 2 hónapos akkor könnyen szokik kaparófára.Vegyél egyet és jutalmazd, ha használja-így mindkettõtöknek komfortosabb lesz az együttélés!mellesleg az elõzõkben kommentezõnek igaza van:"Egy ragadozónak a játéka is vérrel jár"ergó ne várd el tõle, hogy teljesen emberszerû legyen, (belátás, óvatosság a játéknál-a vadászatot gyakorolja Rajtad)elvégre Õ egy MACSKA:D
NEM!!!!!! Súlyos fájdalmat okozhatsz neki, és kárt tehetsz benne! Ismerek olyan macskagazdit, aki a karom legeslegvégét szokta lecsippenteni, ez még nem baj, de nagyon kockázatos, hogy eltalálod azt a részt, ami már nem csak szaru. Rajtam is vannak idõrõl idõre karmolások! Egy macskatartó ezt vegye tudomásul! Amúgy lehet tanítani, hogy húzza be! Rászólsz, megfogod a mancsát, elhúzódsz, meg fogja érteni! Amúgy meg alapvetõen tudomásul kell venni, hogy az állat jár bizonyos kellemetlenségekkel, nem alakíthatjuk át Õt teljesen a magunk kényelmrée!!!!!!
Így van, a macskához hozzátartozik a karom. Anélkül nem tud fára se mászni majd, nem tudja megfogni a zsákmányát, teljesen elesett lesz szegény. A macskának az nem olyan mint nekünk a köröm, neki szinte testrész.
Jobb, ha ezt állatorvosra bízod, egyrészt mert a cica nem valószínû, hogy könnyen hagyni fogja magát és közelharc lesz az eredmény. Másrészt alaposan meg kell nézni, hogy meddig vágod, mert a karmában erek futnak és ha abba belevágsz az igen fájdalmas és vérzik.
Már hogyne lenne bene ér, még a madarakéban is van! "Karomügyek A macskák körmét rövidre vághatja körömcsipesszel vagy a macska számára gyártott körömvágó ollóval is. Óvatosan végezze ezt, mert ha túlzásba viszi, vagyis belevág a köröm eleven részébe, az vérzést és fájdalmat okozhat. Ha a macska körme áttetszõ, akkor látható a rózsaszín eleven rész. Ettõl néhány mm-re a köröm hegye felé vágjon. Ha a köröm fekete, akkor nem látható az eleven rész, ilyenkor csak a köröm hegyét vágja le. Erre általában megfelel, ha a körömvágót addig húzza a köröm hegye felé, amíg annak kanyarulatába bele nem akad. Ha ez nem elég, milliméterrõl milliméterre megismételheti a vágást, amíg fel nem tûnik az eleven rész elõtti fehér rész, ami már érzékenyebb. Soha nem árt, ha kéznél tart egy vérzéscsillapítót. Kevesebb fájdalmat okoz és kisebb ellenállásra számíthat, ha óvatosan fogja meg az állat végtagját és igyekszik közben elterelni a macska figyelmét. Ha van segítség, az takarja el a macska szemét. Arra is figyeljen oda, hogy a körömvágó éles legyen, mert ha tompa, akkor több fájdalmat okoz."
NEM!!!!!
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi a válaszokat! Akkor békén hagyom és tûröm tovább az éles karmait :)
A kérdező hozzászólása: JÓJÓ felfogtam :) Nem bántom, amúgy sem tudnám egyedül, fél percig sem marad egy helyben :) Egyébként én sem akartam levágni az egész körmét, tudom, hogy nem szabad. Csak tényleg a legvégébõl, hogy ne legyen annyira tûhegyes. Van kaparófája is, de valahogy rajtam jobban szereti élesíteni a körmeit. Imádom a cicám, a tanács alapján megpróbálom rászoktatni, hogy húzza vissza :) Mégegyszer köszönöm a segítséget!
Mivel még kicsi szerintem az orvos sem ajánlaná , hiszen most tanulja hogy kell használni.Késöbb meg lehet kérni a dokit egy kis manikûrözésre kb 500ft , bár az én dokim fölöslegesnek tartja mert akkor jobban fog nõni

Hogyan szoktassak össze egy 2 éves és egy 2 hónapos cicát?

Legjobb válasz: nekünk sose kellett összeszoktatni...Elhoztuk a kicsit..megszaglászták egymást.És ennyi.A nagy macskát nem is nagyon érdekelte a kicsi.Könnyebb összeszoktatni a macskákat mint a kutyákat.

nekünk sose kellett összeszoktatni...Elhoztuk a kicsit..megszaglászták egymást.És ennyi.A nagy macskát nem is nagyon érdekelte a kicsi.Könnyebb összeszoktatni a macskákat mint a kutyákat.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a mi macskánk nagyon fúj a kicsire...és féltem, hogy valami baja esik.
Csak féltékeny rá, de nem hiszem, hogy bántani fogja.1-2 hét alatt valószínûleg megbarátkoznak.Foglalkozz minél többet a nagyobbal, hogy lássa, nem hanyagolod el az új cica miatt.

Mennyi kaját kell adni egy nap egy 2 hónapos cicának?

Legjobb válasz: A kiscicák nagyon szeretik a hasukat :) ha mondjuk konzerves kaját veszel abból is a juniort én legalábbis úgy csináltam, hogy napi 3szor etettem 2 evõkanálnyit adtam neki. nem szabad azt csinálni, hogy folyamatosan feltöltöd a tálkáját ahogy megette, mert elhízhat.

A kiscicák nagyon szeretik a hasukat :) ha mondjuk konzerves kaját veszel abból is a juniort én legalábbis úgy csináltam, hogy napi 3szor etettem 2 evõkanálnyit adtam neki. nem szabad azt csinálni, hogy folyamatosan feltöltöd a tálkáját ahogy megette, mert elhízhat.
Amennyit igényel. Nem lehet tudni. Nálunk több kis cica van, van amelyik kevesebbet eszik, van amelyik sokkal többet. Ha nem éhes otthagyja. A macskák nem hajlamosak túlzabálni magukat.
Száraz tápot kell neki kinnthagyni, had egyen belõle annyit, amennyit szeretne. A szárazban az a jó, hogy nyugodtan kint lehet hagyni egy-két napig, nem romlik meg. Konzervet is kaphat, de csak csemege gyanánt, a változatosság miatt. Remélem tudtam segíteni. :) Jó cicázást! :D
*kinthagyni

2 hónapos cica megszelídíthető?

Van egy 2 hónapos cicám, tegnap hoztam a gazdájától. Már akkor is nehezen megfogható volt, azóta pedig mindig fúj és morog ha a közelébe megy bárki is, elbújik a fotel alá ágy mögé és csak nyávog!

Legjobb válasz: Lesz belõle jó kiscica, de nem 1-2 nap alatt. Várd ki türelemmel, és majd menni fog magától. Nemsokára rájön, hogy nem akartok neki semmi rosszat. Egyébként a nevére nem fog hallgatni, csak ha õ is úgy gondolja. De olyankor bárminek hívhatod, tudni fogja, hogy róla van szó.

Lesz belõle jó kiscica, de nem 1-2 nap alatt. Várd ki türelemmel, és majd menni fog magától. Nemsokára rájön, hogy nem akartok neki semmi rosszat. Egyébként a nevére nem fog hallgatni, csak ha õ is úgy gondolja. De olyankor bárminek hívhatod, tudni fogja, hogy róla van szó.
Ne akard megfogni, csak legyél a közelében hogy megszokjon téged. Mindig te adjál neki enni és közben modogasd a nevét egyél "nnnn", ne félj "nnnn" stb. Viszont arra számits, hogy a cica nem mindig jönn, ha hivod, csak ha kedve van hozzá. Ahhoz, hogy szelid legyen és megszojon nálad, nem elég néhány nap, ne legyé türelmetlen. Visszaadni nem lenne jó, csak megzavarná, hogy ide-oda hurcolják.
A kérdező hozzászólása: És hogyan könnyíthetném meg a anyától való elszakadást, hogy ne sírjon ennyire?
Türelem, nagy trauma volt neki, hogy kiszakítottátok a jól megszokott környeztébõl. Adj neki idõt, hogy hozzád szokjon. Lehet hogy nem 1-2 nap lesz, de ha szeretettel bánsz vele, odafigyelsz rá, akkor tudni fogja hogy megbízhat benned, és nem lesz ilyen kis goromba! :) Pl. sz én cicám is ilyen volt amikor elhoztuk, de hamar beilleszkedett! :) Nyugi!
Türelem és nyugalom a cica részére, hamar megszokja, hogy jó helyen van:) . Néha próbálj neki egy kis zsinórt huzogatni, de csak óvatosan lassan, ne csinálj hirtelen mozdulatokat. Minél hirtelenebb vagy, annál rosszabb és ezt ne felejtsd el! És ne akard mindenáron édes-aranyos cicává nevelni, majd az lesz, csak nyugalom vele és körülötte. Nemsokára magától fog hozzád menni.:)
nyugi hozzzád fog szokni... ha olyan lesz mint a mi cicánk (igaz hogy kinti cica)akkor le se lehet vakarni magadról mindig ott lesz a lábad alatt!!! de vigyázz rá!!! be fog hamar illeszkedni.. de a többiek már mindent leírtak elõttem
A kérdező hozzászólása: És nem tudjátok véletlenül hogy a cica tényleg akkor érzi otthon magát ha már mosdik? Mintha valahol ezt hallottam volna de nem vagyok benne biztos.
Ha a cica elkezd mosdani, akkor már nem érzi magát nagyon idegesnek. Az, hogy mikortól érzi magát otthon, azt nem lehet igy megállapitani, de ahhoz hosszabb idö - több hét - kell.

Egy 2 hónapos cicának hogyan adjuk be a féreghajtót?

Egy negyed szemnek a felét kéne. Belenyomtam a kajájába de körbe rágja meg kiköpi. A szájába is beleraktam de kiköpte.

Legjobb válasz: Össze kell törni porrá, és ételbe kell belecsempészni, olyanba amit nagyon szeret pl sajtkrém, májkrém, tejföl. de csak egy falatnyi kajába, hogy biztos megegye.

Össze kell törni porrá, és ételbe kell belecsempészni, olyanba amit nagyon szeret pl sajtkrém, májkrém, tejföl. de csak egy falatnyi kajába, hogy biztos megegye.
Vagy összetörve belerakod finomba, vagy egészbe belerakod finomba, vagy egyszerûen lenyomod a torkán! A szájába hiába teszed, nem fogja lenyelni! Nekem sikerült, májkrémmel megette, de mióta egész kell neki azóta doki adja be, mert hiába törtem porrá és tettem a kajába, nem ette meg! Megrázta a lábát és odébbment! Talán próbálkozhatnál te is dokival! :)

2 hónapos cicám nyávog wc-zés közben. Mi ennek az oka?

Néha tüsszög is, de egyébként egészségesnek néz ki, igazi virgonc játékos kiscica.

Legjobb válasz: Vidd el állatorvoshoz! Lehet hogy megevett valamit ami irritálja a bélfalát.

Vidd el állatorvoshoz! Lehet hogy megevett valamit ami irritálja a bélfalát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!