Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos babánk és (28 db)

Hogyne lehetne!!!!!! Nagyon nagy baj lehet ebbõl.
Tegnap volt pont egy mûsor a babákról.Doki ennyit mondott:Ha néha megkíván a kismama egy pohár sört, bort hát igya meg.Ha megkérdezi ihat-e két pohárral, a válasz nem.Ha megkérdezi ihat-e minden nap egy pohárral, a válasz nem.
Meg lehet inni a sört is, a bort is terhesség alatt, de nem naponta literszámra. Öt sörnyi alkoholt a szervezet nagyon hosszú idõ alatt bont le, és akkor jön a következõ löket következõ nap. Mikor ajánlják a sör vagy borfogyasztást terhesség alatt nem úgy gondolták, hogy napi öt sör (ami két és fél liter) vagy egy üveg bor...
Szörnyû. Szegény baba. Ennél még egy abortusz is jobb lenne, már bocsánat. De a kimenetele ugyanaz, de legalább gyorsan. Ezt biztos nem fogja birni a baba. Én is ittam bort is, sört is alkalmanként. de szigorúan betartottam, hogy borból 1 deci, sörbõl 2, töménybõl 1-1, 5 cent. Amikor terhességem elõtt azt mondtam magamról, hogy "gondjaim vannak az alkohollal", az 3 sört jelentett. De még nem terhesen sem 5-öt...! Dohányozni is dohányoztam az 5. hétig, amíg meg nem tudtam, hogy terhes vagyok. Addig nem ártott. De utána hihetetlenül, fõleg az elsõ 3 hónapban!
Még egy vmi eszembe jutott. Valahol olvastam, h az alkoholista anyák babái is hasonlóak lesznek , mint pl. a drogos anyáké. Ott is a csecsemõk elég szép hányada elvonási tünetekkel születik (!) és szabályos elvonókúrát kell alkalmazniuk az újszülöttnél, mert remeg meg feszült, rángatódzik...stb. (!). Na, talán ez a legmegdöbbentõbb.
http://szentkoronaradio.com/belfold/2008_09_15_sulyosabb-bet.. Olvasd, olvassátok el. Ha õ nem akkor te és ezt mond el neki is. Amennyiben a védõnõnek szólsz abban az esetben lehet , hogy a barátságotok fog rámenni....jól gondold át.
Én szólnék a védõnõnek.Hátha monda vagy mutat neki olyat ami elrettenti de kétlem....
Ismerõs nõ is ivott ill. dohányzott. A baba koraszülött lett, gépeken volt. Megállapították, h vak lesz, siket és néma. Így pár hónap után romlott az állapota és inkább lekapcsoltatták a gépekrõl. Hát végülis "csak" ennyi a veszélye. De ha neki ez többet ér egy emberi életnél....
Nézz utána neten h milyen következményei lehetnek és világosítsd fel!
Minél többet iszik és cigizik annál esélyesebb a: koraszülés (nem 36. hétrõl írok, persze), méhlepény ellátottságának drasztikus lecsökkenése, méhlepényleválás, kis-súlyú, fejletlen baba, és kutatások bizonyítják, h alkoholista anyák gyermekei között több a deviáns, magtartásproblémás vagy szellemileg visszamaradt gyerek. Hát csak ennyi.
A kérdező hozzászólása: Mégis mit kellene tennem? Nem fog rám hallgatni. Vagy szóljak a védõnõnek?
Nem feltétlenül jelenti azt hogy baja lesz ettõl a babának. Nekem van pár ismerõsöm aki ivott, cigizett babavárás közben és makk egészséges gyerekei vannak.:S Ahogy az sem feltétlenül igaz, hogy ha ezeket nem csinálod akkor egészséges baba lesz. ui.: a sört meg a bort a barátnõmnek javasolta alkalmanként a doki. Az nem igaz, hogy egyáltalán nem lehet. De nem így ilyen mértékben:)
Ha nem lenne ebbõl baj, akkor egy kismama sem hagyná abba a cigizést vagy az ivást, amikor megtudja h terhes.
én mindig szkeptikus vagyok, az "én is ittam/cigiztem és semmi baja" verzióval (tudom, itt nem írta senki), mert sok probléma (diszlexia, magatartászavar, stb) nem egy-két évesen jön ki. Ha valakinek 8 évesen is minden rendben a gyerekével, na ott mondom, hogy nem lett semmi baja a cigizõ/ivós anyukától. Az alkohollal az a baj, hogy átjut a placentán és amíg egy felnõtt nõnek van X mennyiségû alkohol-dehidrogenáz enzimje, ami lebontja az alkoholt a szervezetében (mondjuk a nõ 60 kg-jára jut ennyi enzim) addig a babának ugyanezt a mennyiségû liter alkoholt egy kicsi testsúllyal, töredék ennyi enzimmel kellene megtennie.:(

Kinek mennyit szopizik 2 hónapos babája egy nap és hányszor?

Legjobb válasz: A kislányom nyolc hetes és napi nyolcszor eszik. Változó, hogy mennyit, meg már nem is mérem, csak idõnként. 80 gramm a legkevesebb, inkább 120-160-at eszik. Amíg kánikula volt,addig többször is evet,de kevesebbet, mert szomjas volt.

A kislányom nyolc hetes és napi nyolcszor eszik. Változó, hogy mennyit, meg már nem is mérem, csak idõnként. 80 gramm a legkevesebb, inkább 120-160-at eszik. Amíg kánikula volt, addig többször is evet, de kevesebbet, mert szomjas volt.
Holnapután lesz 2 hónapos. Hetek óta ötször szopik egy nap, kb. 4 óránként, éjjel alszik. Az elsõ 2 alkalommal 200-at szopik, utána már kevesebbet, 130-150 g-ot. A nap végére összesen 800-830 g jön ki általában. Az elmúlt napokban a kánikula miatt volt, hogy hatszor-hétszer szopott ugyanennyit. 3700-zal született, 3440-nel hoztuk haza, most 5500. Te babád?
A kérdező hozzászólása: A kérdés feltevõje vagyok.Én el vagyok keseredve mert 6*szopizik 21-3ig alszik de akkor én keltem és alkalmanként 40-50-et ha éhesebb max.90-et , soha nem szopizott még többet , csak az elsõ 3 hétben.most10 hetes és 5700 gr.heti 60-80 gr-ot gyarapszik pedig tej lenne bõven.(4350-el született)
Nyugi ha éhes lenne szólni hidd el. A te babád ilyen típusú. Bár nem mérem/mértem hogy mennyit szopizik az én babám, de biztos vagyok benne hogy méltatlankodna ha nem lenne neki elég. "2 éves és 2 hónapos lányok anyukája"
De miért kelted fel éjszaka? Neki ez így jó.
Szia! Kislányom moyt 8 hetes. 150eket eszik/evés, 7szer és 9tõ 3ig alszik éjjel. én nem keltem fel, mert magától is jelzi ha éhes, ez ált 3kor van. Most hogy ilyen idõ van (nem túl meleg)kevesebbszer eszik, és van hogy 6órát is alszik délután hogy nem kér enni. Amúgy 4450gr-al született, 4150el jöttünk haza, 1hósan 5150gr volt, most voltunk mérésen és 8hetesen 6050gr. Szerintem se keltsd fel éjjel, ha éhes úgyis nyüszög, jelzi magától, örülj neki hogy te is tudsz kicsit pihenni, ne szoktatsd rá a rosszra, mert soha nem fogja átaludni majd az éjszakát, ha tudja hami lesz..(nekem is furi hogy 6órát is alszik mostanában napközben, és azon görcsöltem felkeltsem e, nem e éhes, de rájöttem még az ilyen kis emberke, sem felejt el enni, mert ha korog a poci úgyis szóváteszi):-)))
Szia. Az én babám ugyan 3 és fél hós, de még mindig elõfordul, hogy 50-60 ml-t eszik egyszerre. Ja, és 110-120 a max. de ez nem minden nap fordul elõ. Ezt csak azért írom le, hogy azon ne aggódj mennyit eszik, a súlya a lényeg.Ha a doktornénitek/bácsitok és a védõnõ meg van vele elégedve, akkor minden rendben van! Az én babám a mai napig nem eszi meg a testsúlykilónként 150grammot. Egy darabig aggódtam rajta, már nem foglalkozok vele. Tudja õ, hogy mennyi kell neki.

Kinek hogy aludt éjszaka a 2 és fél hónapos babája?

Nekem 2 óránként felkel szopizni ! Mikor fogja átaludni az éjszakát? Valaki azt mondja hogy ennyi id?sen máe átkéne hogy aludja az éjszakát.

Legjobb válasz: Minden baba más. Nekem olyan ismerõsöm is van akinek egyáltalán nem alszik éjszaka a babája és olyan is akinek óránként ébred ill. olyan is aki 2 éves már és 2 óránként ébred mint a tied. Nekem egy szavam se lehet mert este 8-tól 12-ig alszik, utána 3-3,5 óránként kér enni mint nappal. Mi most 11 hetesek vagyunk és kb. 8 hetes korától van így. De egyébként van akinek születésétõl kezdve alszik a babája 6-8 órákat éjszaka. .

Minden baba más. Nekem olyan ismerõsöm is van akinek egyáltalán nem alszik éjszaka a babája és olyan is akinek óránként ébred ill. olyan is aki 2 éves már és 2 óránként ébred mint a tied. Nekem egy szavam se lehet mert este 8-tól 12-ig alszik, utána 3-3, 5 óránként kér enni mint nappal. Mi most 11 hetesek vagyunk és kb. 8 hetes korától van így. De egyébként van akinek születésétõl kezdve alszik a babája 6-8 órákat éjszaka. .
Az enyém ma 2hós, és evett este 7-körül, majd éjjel 1 kor, aztán fél 4 körül, majd 6 elõtt ébresztõt csinált, evett is egy kicsit. Utána reggel 8 után és most még alszik kint a kertebn, én meg eddig napoztam :-)) De van amikor csak 2x kel éjjel. Van akinek átaludja, van akinek nem, úgy emlékszem a fiam ennyni idõsen is felkelt többször enni éjszaka.
A fiam 9 hónapos. Két hónaposan olyan este 8 körül fürdés után szopi volt, letettem aludni, kb. éjfél-egy órakor felébredt, evett és aludt olyan reggel 4-5-ig. Aztán késõbb az éjféli kitolódott hajnal 3-ra, és a reggeli 8-ra... utána meg már este 8-tõl aludt reggel 5+6-ig.Ez - néhány éjszakás kivétellel- most is így van. De ahány baba, annyi az igazság. A barátnõm kislánya olyan szigorúan tartotta a 3 óránkénti étkezést, mint akinek a pocijában kakukkos óra van:-))) Egy másik ismerõsömé meg nappal szundikált éjjel meg ügyeletet tartott. Szerintem ne erõltess semmit, majd alakul. Pici még õ. Kitartást neked, mert így fárasztó lehet ám.

2 hónapos a babánk és 6 kg. Nem sok az?

napi 6-7x eszik, hol tápszert hol tejet szopizik. átlag 100 grammot eszik de van, hogy 150-et is megeszik.

Legjobb válasz: De sok . Nem mondta a védõnõ? A babának az a normális, ha 6 hónapos korára megduplázza a születési súlyát. ezt a 3-4 kg közti születésû babákra mondják. A nagyanyám bábaasszony volt pont most kérdeztem, hogy a barátnõm 4 hós babája 7 kilóés azt mondta az nagyon sok, pedig a babán nem látszik. Jobb ha a védõnõnél érdeklõdsz.

De sok . Nem mondta a védõnõ? A babának az a normális, ha 6 hónapos korára megduplázza a születési súlyát. ezt a 3-4 kg közti születésû babákra mondják. A nagyanyám bábaasszony volt pont most kérdeztem, hogy a barátnõm 4 hós babája 7 kilóés azt mondta az nagyon sok, pedig a babán nem látszik. Jobb ha a védõnõnél érdeklõdsz.
Az én kicsi fiam 7 hetes és 5600 gr. 3050-nel született. Csak anyatejet kap, teát, vizet nem is próbáltunk. Szerintem nincsen gond a súlyával. A babócák annyit esznek, amennyire szükségük van, nem? Szóval ne aggódj, nem vagy egyedül az ilyen gyprs gyarapodással! :-)
Szia' Ne törõd a rosszindulatú válaszolókkal és felejtsd el amit írtak!!! Szoptasd és etesd ugyanúgy mint eddig és annyit adj neki amennyit kíván. És ne aggódj, ez a súly teljesen normális! Minden baba más, ahogy minden ember is más. Az én fiam 3360 g-al jött haza a kórházból, szombaton volt 6 hetes és 5100 g. Az elsõ hetekben szinte egész nap cicin volt, most kezd beállni, de akkor és annyit adok neki, amikor és amennyit csak kér. Hiszen most még csak ez az egy kívánsága van, még jó hogy kielégítem! Szépen fejlõdik és egészséges, és ez a lényeg!!!
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyosak vagytok akik pozitív válaszokat küldtetek :) Megnyugodtam és mindenkinek jó egészséget és jó babázást kívánok. :)
hat az enyem vigasz lesz szamodra szerintem.6hetes a babokam 3490el szuletett 51centivel, 3510-el jottunk haza, 5hetes kontrolon 5kg par deka volt.Nem kover!Gyonyoru!Orulok hogy rendesen eszik szepen fejlodik.Es ne aggodj majd mikor elkezdenek jarni lehet veluk mozogni, annak idejen meg sportra beiratni, figyelni a taplalkozasra.Ja!Anyatejesek vagyunk, ha ehes termeszetesen megetetem!Es az orvos is azt mondta szepen fejlodik.Nem otthon elek itt nincs szerintem annyi kover ember, egeszsegesen elnek, itt fogyasztjak EU-ban a legtobb bio elelmiszert, megis tetszett a babam a dokinak.Ne aggodj!Szerintem rajossz ha majd aggodni kell.Orulj a babokadnak hogy szepen eszik!Jo babazast!
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Ne aggódj, úgysem tudod szabályozni. Ha enni kér, akkor eszik, nem tudod úgysem diétára fogni. Annyit eszik, amennyit érez, hogy kell neki. Majd lemozogja. Egyébként véleményem szerint ugyanúgy minden baba másképp fejlõdik, mint az anyaméhben. Ott is örökké összehasonlítgattuk más babákkal a méreteket, de nincs értelme. A lényeg, hogy egészséges legyen! Az én lányom 2830-cal született 2530-ra ment le a kórházban és most 2 hónaposan 4500 gramm körül van. Ha azt veszem ez sem kevés a minimumához képest. Jó babázást!
Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy rosszul tudja. Nem 6, hanem 3 hónapos korára kell, hogy megduplázza a súlyát!
Egyátalán nem sok! Az én kislányom 2 hónaposan 6200gramm volt. Az öcsém meg 8hetesen volt 7200gramm. Majd lelassít KICSIT a hízással a 6hónap körül/után. Ne izgulj ez a súly teljesen normális. Légy rá büszke, mert nagyon szépen gyarapszik!!!
Te kérdezted!!!egyáltalán nem akartalak megbántani!!egyébként ez a génektöl is függ!!!az én babám nem vékony, teljesen jó súlyban van!!!!!!
Szia! Az én kislányom 4 hónapos, 3450 kg-val, 52 cm-el született. Szopizik és néha kap tápszert, naponta 6-7-szer eszik akkor is 200 - 250 mlt-t. Most 8, 33 kg, és 66 cm. A Te picidnek sincsenek súlyos gondjai. Azt, hogy mit mond a védõnõ FELEJTS EL! Nekem is azt ajánlotta, hogy diétáztassam!! Hogyan? A vizet, teát kiköpi és ha nem kap cicit, ordit! Annyit szoptasd a picurt, amennyit kér. Most fejlõdik mindene. Az a lényeg, hogy a baba jó kedvû, kiegyensúlyozott, vidám legyen! Üdv.
Szerintem se sok. Az én babám 3650 grammal született és most õ is két hós és majdnem 6 kiló és 60 cm. Azt mondta az orvos, hogy teljesen normális.
Az 5. válaszolónak üzenem, hogy ez nem az a fórum ami arról szól, hogyan bántsuk meg a másikat! A kérdezõ egy aggódó anyuka, aki jótanácsot szeretett volna kérni, nem hinném, hogy arra lenne szüksége, hogy rajta köszörülje valaki a nyelvét. A kérdezõnek pedig azt üzenem, hogy ne aggódjon, az én lányom havi 1 kilót hízik, 4 hónaposan 7 kiló (szintén nem alultáplált :) ), mindenki legalább 6-7 hónposnak nézi, de ez egyáltalán nem zavarja sem õt, sem engem. Boldog, kiegyensúlyozott, mosolygós baba!
A kérdező hozzászólása: na ettõl féltem. ebbõl milyen baja lehet? ne adjak neki annyiszor amikor kéri? mit csináljak?
Szerintem nem sok. Az en kicsi fiam pontosan ugyanennyi sullyal szuletett, mint a te babad, es most 6 kilos es a vedono szerint nem sok, csak a koranak megfelelo atlagos ertek felso tartomanyaban van. Az anyatejes babak nem tudnak elhizni, es kesobb lassulni fog a hizas merteke. NE izgulj. :)
Ugyan mar nem olyan koros mint ahogy az elottem levo leirta. Kerdezem mit csinalsz vele, dietara fogod? Majd lemozogja ha elkezd maszni vagy jarni. Az en fiam is 2 hosan 6kg volt ma 5 honapos es 9.5kg es most veszem eszre hogy mar nem olyan nagy az etvagya mint regebben. Ne izgulj tudja a babad hogy mennyi kell neki annyit eszik amennyi jol esik tuletetni nem tudod! Ha aggodsz kerdezd meg a baba orvost vagy csinaltass verkepet neki (cukor miatt)de hidd el nincs es nem is lesz semmi baja. Az a lenyeg hogy van etvagya! Boldog babazast!
Elozo valaszolo vagyok es az elso valaszolot akartam irni.:)
Az Én babám 6 hós és 6240g, azt monda az orvosunk és a védõnõk, végre egy nem kövér kisbaba!
Szerintem se sok, ez annyira babfüggõ, ne aggódj ezen. Lehet késõbb majd lassabb ütemben fog gyarapodni. Az én kisbabám 3310-el született, 3290-el hoztuk ki és most 4500 (1 hónapos). Most még az a legfontosabb, hogy fejlõdjön. Ha van rendesen pisi, kaki, akkor minden rendben. Szeret enni a babád és eszerint van is mit :) Ennek csak örülni lehet:)
A kérdező hozzászólása: 5. válaszra: NEM KÖVÉR A BABÁNK. NEM KELL LENÉZNI ÉS FELVÁGNI, HOGY A TIED SOVÁNYABB!!!
Szépen gyarapszik, örülj neki! Ez még egyáltalán nem sok. Lehet 1 hó múlva megváltozik az étvágya, akkor majd örülni fogsz, hogy most ennyit tud enni.
Szerintem se aggódj, egyen annyit amennyi jól esik neki.Ha keveset hizna akkor meg az lenne a baj.Az én kisfiam 3hós 5620gr.Soványabb az átlagnál.Én ez miatt sem aggódom jo a kedve sokat ficánkol az a lényeg.Tudják õk nekik mennyi az elég.Felnött korban sem egyformák az emberek.
A kérdező hozzászólása: hála Istennek, hogy az én babám is jó súlyban van a válaszokbõl itélve valamint a védõnõ és a gyermekorvos szerint..... van étvágya, van mit ennie :)
A fiam 3 hónaposan duplázta, fél évesen triplázta a születési súlyát!
Utolsó vagyok, azt nem írtad hány centi, lehet hogy hosszú és azért ekkora a súlya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! 61 cm a babám most, de nem kövér, nagyon kis formás baba! Igen, talán majd a hozzátáplálás korábban való elkezdése lesz a megoldás rá. Egyébként már most azt veszem nála észre, hogy nem kér "extra" adagokat, sõt, van, hogy kevesebbet is, mint egy "normál" adag. Én is azt hallottam mindenkitõl (védõnõ, ismerõsök, orvosi asszisztens), hogy nem lehet túletetni a babát, mert annyit kér, mennyire szüksége van.
2-es vagyok. Megnéztem a kiskönyvet, így alakult a hízása: 2 hónaposan-6220 gr és 63.5 cm 4 hónaposan-8080 gr és 67 cm 5 hónaposan- 8520 gr és 70 cm 8 hónaposan-9170 gr és 72 cm 9 hónaposan-9790 gr és 75.5 cm 11 hónaposan- 9700 gr nem nõtt magasságra 12 hónaposan-9980 gr és 80 cm Láthatod, hogy õ is sokat nyomott 2 hós korában, de õ eleve majdnem 4 kg-val született, a Te babád kevesebbel, szépen gyarapszik, majd elkezd mozogni, nyúlni és leáll ez a gyorsütemû hízás.
61 cm-hez ez nem sok szerintem az én kislányom pl csak 56 cm szintén két hónapos.
Hát nem értem azokat az anyukákat akik azt mondják, hogy csökkensd az adagját meg ne adj neki annyit. Inkább torkaszakadtából üvöltsön az a gyerek, Egyen annyit amennyit kér! Majd lemozogja. Mennyit eszik egyszerre? Nekem is sokat hízott a babám. 4520 graam és 54 centivel született és 5 hetesen 5900 gramm és 58 centi volt( nem kövér baba) most 8 hetes jövõhéten megyünk ujra védõnõhöz. Ennyit kér nincs mit tenni.
A kérdező hozzászólása: Így van, nem tudom csökkenteni az adagját, mert akkor sír. És nem hiszem, hogy azért, mert "kitágult a gyomra"!! Egyébként átlagban 120-130ml-t eszik meg egyszerre, azaz van, hogy csak 100 millit, de van, hogy 150-et is.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2.-dik! Köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad nekem! :) Igen, látom, hogy a te babád is szépen gyarapodott, de aztán lelassult. Szerintem majd nálunk is így lesz, csak elsõ baba és kicsit aggódtam. Bár mindenki azt mondja, hogy nem kell, tudja a picur, hogy mennyire van szüksége. :)
Szia! Ne ijedj meg attól sem, ha nem lassul a gyarapodása. (Orvos is vagyok, bár még csak gyerekgyógyász rezidens). Kislányom anyatejes volt, 3160g-mal született. 6 hetesen 5 kg, 3 hósan 7 kg volt - ekkor kezdtük a gyümölcsöt, pont a súlya miatt ("fél éves súlyának is megfelel"). 6 hósan majdnem 10, 1 évesen 12 kg volt, most töltötte a 2 évet, 16 kg. A mozgásfejlõdését úszással "segítettük", nem maradt el semmivel egyáltalán - szaladgál sokat, tanul lépcsõzni-motorozni-ugrálni (tudom, van, akinek ez hamarabb megy, de õ meg már szoba- és ágytiszta erõltetés nélkül, és a betûk is régóta érdeklik, rengeteget ismer már) Õ így fejlõdött - a te babáddal sem lesz semmi gond! Ja, és kislányom kevés sütit kap, viszont az összes zöldséget-gyümölcsöt (még a csírát is:) ) nagyon szereti, és nyilván nincsenek etetési problémáink :)
Hogy lehet ilyen hülyeségeket írni, hogy kitágul a gyomra meg hogy tömve van, ha egyszer éhes te éheztetnéd inkább? Add neki nyugodtan, majd le fog csökkeni a hízás ahogy nõ egyre kevesebbet fog hízni, hidd el nem lesz baja. :)
nekem is 6.800 gramm a fiam, de õ 4 hónapos. Csak anyatejes. Nekünk is azt mondta a doktornõ, hogy majd lemozogja. Az anyatejes babákkal nincs mit tenni... Lehet nálad is az lesz a megoldás, hogy 3 hónaposan el kell kezdeni a hozzátáplálást!
Ti bolondok vagytok? Mi az hogy csökkentse? Mégis hogy? És eddig is sokat adott? Meg kitágul a gyomra! Ne oltsátok már szegény anyukát, van elég baja, ti meg itt vészmadárkodtok!!!! Kapott x tejet, utána kellett neki tápi. Evett y mennyiséget, és még kell neki. Akkor ne adjon, mert nagyon hízni fog? Add neki, amennyit kér! Beszélj a védõnõvel arról, hogy mikor kezd el a hozzátáplálást. Én hasonló okok miatt 3 hónaposan kezdetem el. Egy ki tea, egy kis gyümölcs, és toltam kifelé az étkezéseket!!!
Kisfiam 3870-el született, õ csak anyatejes volt. Az elsõ 5 hónapban mindig 1000-1500 gramm között hízott, aztán lassan csökkent a hízása. Most 15 hónapos, 11 kg és 86 cm.
Azért ez nem normális, hogy 2 hónaposan már majdnem 7 kiló. Ez rengeteg.Ez nem tesz jót a babádnak, ezt ugye tudod? Orvos mit szól hozzá?
3900 grammal született a fiam, 3 hónaposan 7, 5 kg volt. Õ tápszeres volt. Utolsó! Mégis mit csináljon a 2 hónapossal, fogyóztassa? Majd lelassul ez a hízás.
Nem, nem kell fogyóztatni, azt nem lehet.De talán nem kellett volna anyatejjel és tápszerrel is tömni egyszerre, mert így már kitágult a gyomra, és ezt az adagot szokta meg. Persze hogy ordít, ha kevesebbet kap, mert éhes marad. Sajnos ez már el lett rontva....
A kérdező hozzászólása: Az orvos azt mondta, hogy nem lehet diétára fogni, õ ilyen baba. Illetve, hogy amikor majd elkezd mozogni, nem fog ennyit gyarapodni. Csak akkor adok neki, amikor kéri, ha nem elég neki az egyszeri mennyiség, akkor nagyon sír, kell pótolnom neki.
A kérdező hozzászólása: Nem tömtem soha! Sajnos nem elég a tejem (már a kezdetektõl fogva), ezért kellett pótolnom, az õ igénye szerint. A baba jelzi, hogy mikor elég neki!
"...nem kellett volna anyatejjel és tápszerrel is tömni egyszerre..". Ez butaság. Ha nem elég a teje, mégis mit adott volna neki, ha nem tápszert?
Nem biztos, hogy az éhség miatt sírt az a gyerek. Sõt, ha ennyire kövér már most, akkor szinte biztos, hogy túl van etetve. Ez rettentõ sok, szerintem csökkentsd a tápszer adagot.
Szia. Nekem is 4520 grammal és 54 centivel született a kislányom mint a 17- esnek. Én is sokat aggódtak hogy nagyon hízik, de nincs mit tenni majd lemozogja. 3 hónapos és 8! kg. Jövõ héten szerintem elkezdjük a hozzátáplálást. Amúgy hogy lehet olyat mondani hogy ne adj neki te is addig eszel míg el nem múlik az éhséged

2 hónapos kisbabám csak hason szeret aludni. Ha hanyatt teszem le kb.2 perc és felébred. Van köztetek olyan akinek a babája csak hason alszik és ilyen picike még? Nagyon félek a bölcsőhaháltól!

Legjobb válasz: Az enyém az elsõ itthon töltött éjszakától kezdve csak és kizárólag hason aludt. Volt légzésfigyelõnk. Egyébként 2,5 éves, és még él. :) A bölcsõhalál nem csak a hason alvó babákat fenyegeti...

Az enyém az elsõ itthon töltött éjszakától kezdve csak és kizárólag hason aludt. Volt légzésfigyelõnk. Egyébként 2, 5 éves, és még él. :) A bölcsõhalál nem csak a hason alvó babákat fenyegeti...
Az én fiam is nagyon rosszul aludt háton, órákig altattam, ha elaludt végre félóra múlva ébredt, alig aludtunk valamit. Kb. õ is 2 hónapos volt, mikor egyszer leraktam a hasára, és szinte egybõl elaludt, ráadásul majdnem egyhuzamban végigaludta az éjszakát. Én meg tiszta ideg voltam, pont a bölcsõhalál miatt. Egész éjjel majdnemhogy virrasztottam mellette, hogy veszi e a levegõt, mert annyira féltettem a bölcsõhaláltól. De másnap kölcsönöztem egy légzésfigyelõt, féléves koráig használtuk, és olyan jókat aludtunk és alszunk azóta is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Most nagyon megnyugodtam és azt hiszem holnap beszerzek egy légzésfigyelõt!
az én kislányom 9 hetes és az elsõ héten az oldalán aludt, de azóta csakis hason fekve tud aludni. Ha hanyatt fekszik akkor pár perc múlva "felriad". Hason fekve pedig végigalussza az éjszakát is. azért nem árt a légzésfigyelõ szerintem, mi használjuk, de csak éjszaka.
Az én kislányom 4, 5 hónapos és elsõ perctõl kezdve szinte csak hason hajlandó aludni (1-2 hetesen néha az oldalán is hajlandó volt aludni de nem sokáig). Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a bölcsõhalál nem ezen múlik, igazából senki sem tudja az okát, és csak találgatnak mi növelheti az esélyét, de nem azon múlik hogy hogy altatom a babát... Tehát én hagytam had aludjon hason, egyébként az én véleményem az hogy még mindíg jobb mintha háton aludna, mert így ha álmában bukik akkor az kifolyik a szájából, egy háton fekvõ babánál ez nincs így (én majdnem megfulladtam kisbabaként mert háton buktam, szerencse hogy anyukám felriadt és kikapott a kiságyból). Azért ha van légzésfigyelõtök akkor azt kapcsold be, én sokkal nyugodtabban alszom amióta van a kiságyban.
a bolcsohalal nem csak a hason alvo babakat erinti. a 2 honapos baba mar tartja fejet.
Az én lányom 3hónapos lesz és pár hetes kora óta csak hason tud elaludni.
kisfiam csak hason tudott aludni, még akkor is hason aludt amikor már forgott 4 hónaposan ide-oda, most 11, 5 hónapos nagyrészt csak hason alszik, a bölcsõhalál általában fizikai problémából adódik nem attól függ, hogyan alszik, nekem azt mondta anno a doki annyi ruha legyen rajta ami épp elég, hogy ne fülledjen be, és legyen levegõ a szobába, kisfiam április végén született, és nyáron nagyon meleg volt ekkor mondta
1. két hetesen, 2. elejétõl fogva hason aludt, én 3 gyerekes anyukától kaptam a tippet, de nem is nagyon tudtam volna mást csinálni hogy nyugi legyen. Azt látom hogy aki az elsõ gyereknél még erõlteti is a háton alvást, a másodikkal már nem szenved :)
Ugyan már nagyobbak a gyerekeim, de õk csak háton aludtak. Viszont, én csak hason aludtam születésemtõl fogva és itt vagyok 34 évesen. Anyukám mesélte, hogy én csak hason aludtam, háton utáltam lenni, és a sors fintora, hogy nagyobb gyerekként és felnõttként csak háton alszok, hason utálok:) Ha nagyon félsz a bölcsõhaláltól, szerezz be légzésfigyelõt.
én fiam kb ennyi idõs volt, amikor, pont a sok ébredés miatt letettem hasra, és onantól aludt este 8-hajnal 4 ig.Akkor evett, és még aludt 8 ig. Mai napig szeret hason aludni, 2 éves lesz lassan. Nekem volt légzésfigyelõm, így nyugodt voltam.
Az én kisfiam szintén kezdetektõl hason alszik, sokat bukott és féltem, hogy visszanyeli, így nem sokat gondolkoztam, hogy hason vagy nem hason. Vettünk egy légzésfigyelõt, de bevallom, kb 7 alkalommal kapcsoltam be. Egyébként nem kifejezetten hason halnak meg a babák bölcsõhalál miatt, iagz, hogy kockázati tényezõ, de ha belegondolsz a bölcsõhalál legnagyobb kockázati tényezõje a csecsemõkor maga. Nem szabad rákoncentrálni erre. Én sajnos hallottam már NEM hason alvó baba haláláról, volt aki babakocsiban a levegõn, szintén nem hason altatva aludt el örökre. Szóval ezer és ezer rizikó faktora van. Nem tudod mindet kiküszöbölni. Ha megnyugtat szerezz be egy légzésfigyelõt haladéktalanul.
Kisebbik 4, 5 hónapos, elejétõl fogva hason alszik, a nagyobbik is, még mai napig is, pedig már 6 éves.

Jogosan zavar vagy csak eltúlzom az anyósom viselkedését? Egyfolytában puszilgatja a babánk arcát, kezét és engem ez zavar. Oké, hogy most már 2 hónapos a baba, de ezt csinálta már az elején is.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem jogos. Az én anyósom is ezt csinálta és én finoman megmagyaráztam neki, hogy ne nagyon fogdozza a gyerek kezét, mert folyton tömi a szájába. Anyósom meg elõtte persze nem mosott kezet. Ne óvom még a széltõl is a gyereket, de õ elõtte a macskáit, a kutyáját símogatta, meg a tyukokat etette. Azért ez túlzás. Lehet kicsit megbántódott, de még most is rászólok, ha észre veszem.Pedig mi már 4 hónaposak vagyunk.

Szia! Szerintem jogos. Az én anyósom is ezt csinálta és én finoman megmagyaráztam neki, hogy ne nagyon fogdozza a gyerek kezét, mert folyton tömi a szájába. Anyósom meg elõtte persze nem mosott kezet. Ne óvom még a széltõl is a gyereket, de õ elõtte a macskáit, a kutyáját símogatta, meg a tyukokat etette. Azért ez túlzás. Lehet kicsit megbántódott, de még most is rászólok, ha észre veszem.Pedig mi már 4 hónaposak vagyunk.
Teljesen egyetértek veled, én sem tudnám elviselni. Fõleg meg úgy, hogy tudom elõtte nem mos kezet, és tényleg valami jószágot fogdosott. (csirkeõrült). Úgyhogy a szobába nem jöhet majd be a csirkés szerkójába, nemhogy a gyerek közelébe. Meg külömben is minek egy pici gyereket állandóan puszilgatni? Lehet szegényt jobban idegesíti, mintha békén hagyná. Ez az én véleményem, és szerintem nem túlzod el. 36 hetes pocis
Te is megpuszilod a babád, nem? És belehal? Nem! Anyósod beteg? Nem? Akkor abba sem fog belehalni a baba, ha megpuszilja... Nem tudom lehet én lakok fura környéken, de errefele szokás kezet mosni a baba elõtt és meg is teszi mindenki. Idegenek meg kizárólag a lábát simizik meg, és mondják is, hogy a kezét nem fogom meg, mert a szájába veszi... Szóval én nem féltem a gyerekem, nem mellesleg kell neki immunrendszer is! Bár úgyis meg leszek kövezve..én így gondolom
Hmm...Szerintem egy kicsit eltulzod, de ez mindenkinek egyéni paritásától függ.Engem nem zavar annyira, ha valaki puszigatja a csládból, de azért pl haragszom, ha idegenek akarják tapernyászni.
Lehet, hogy nem túlzod el, de a babád apukáját õ nevelte fel. Érted? :)

4 honapos babankat ejjel 2 utan 2-3 oran keresztul 5 percenkent kell bufiztetni, es bufizik is 5 percenkent mi lehet az oka? 2 hete ez megy.

szoptatok, es gyorsan folyo a tejem, lehet ez a gond, pedig kinyomok egy kis tejet minden etetes elott, hogy ne legyen olyan sok..

Legjobb válasz: Próbáld meg etetés közben is böfiztetni, ha hagyja. Én 5 percig etettem, utána böfizett, aztán megint 5 perc evés, böfi. Õ nehezen tudott ha tele volt a hasa, és sokat bukott, azért böfiztettem evés közben is, ez bevált. Hátha nektek is segít!

Próbáld meg etetés közben is böfiztetni, ha hagyja. Én 5 percig etettem, utána böfizett, aztán megint 5 perc evés, böfi. Õ nehezen tudott ha tele volt a hasa, és sokat bukott, azért böfiztettem evés közben is, ez bevált. Hátha nektek is segít!

Kinek mennyit alszik a 2 és fél hónapos babája? Éjszaka? Nappal? Hányszor szpoiztattok?

Legjobb válasz: Nekem kislányom van.2,5 hós. Éjszaka,úgy este 9-10-tõl alszik(csak ekkor hajlandó elaludni),hajnal 3-4 körül ébred,cicizik,és alszik tovább reggel 7-8 ig. Nappal délelõtt alszik ugy fél-1 órát. Délután meg kb. ugy kettõt.És ennyi. :D Igén szerint eszik.Olyan 6-8 szor. A tied?

Nekem kislányom van.2, 5 hós. Éjszaka, úgy este 9-10-tõl alszik(csak ekkor hajlandó elaludni), hajnal 3-4 körül ébred, cicizik, és alszik tovább reggel 7-8 ig. Nappal délelõtt alszik ugy fél-1 órát. Délután meg kb. ugy kettõt.És ennyi. :D Igén szerint eszik.Olyan 6-8 szor. A tied?
Reggel 7-8 körül ébred.Szopizik, aztán tisztába teszem, átöltöztetem, játszunk. Olyan 10-11 körül elalszik kb. fél-1 órára. Aztán ébred, megint tisztába teszem, szopizik, játszunk ilyenek.Olyan 2-3-4 (mikor, hogy) alszik, olyan 2 órát. De nem mindig, ma például nem aludt délután csak 2x fél órát!!Apa érkezik haza olyan 5 körül, akkor õ játszik vele 7ig.7tõl fürdés, aztán szopi, de ilynekor nem mindig alszik el.Ha el is alszik csak fél-1 órára. Rendes alvás olyan 9-10 körül szokott lenni, hajnal 3-4ig. Akkor ébred, szopizik, és alszik 7-8 ig... Nálatok?
A kérdező hozzászólása: Nàlatok hogyan telik egy nap?
Nekünk is elsõ, én 25 vagyok.
A kérdező hozzászólása: Elsõ igen és 30 vagyok
Elsõ baba?Hány éves vagy?
Én mindig felébresztem fürdésre!
A kérdező hozzászólása: 8 fél kilenc.De most nagyon bealudt.Te ébreszted ilyenkor?Vagy várjak amíg felébred?
7tõl, épp most végeztünk, szopizik most. Nálatok?
A kérdező hozzászólása: Én Budapesten január 14-én. Náltok mikor van a fürdetés?
Debrecenbe szültem.Január 11.-én Te??
A kérdező hozzászólása: Elég hasonlóak a babáink:) Te hol szültél?És mikor?
A kérdező hozzászólása: Az enyém kisfiú.Ö is igény szerint eszik de úgy 3 óránként igényli:) Este 9 fél 10-tõl alszik 3 fél 4-ig. Majd reggel 6 fél 7-kor kel.Összevissza alszik napközben. Van hogy szinte semmit van hogy 1 másfél órát is.Ha alszik akkor délelõtt egyszer és délután egyszer. Viszont ha kint vagyunk a kertben délután simán elalszik 2 órát is a levegõn.
A kérdező hozzászólása: Mi is 7 körül kelünk. Peluscsere kajci aztàn a nagyàgyban jàtszunk egy fél óràt. Utànna eljàtszik én teszek veszek. Bealszik. Ha felkel megint pelus kaja jâtèk. Ebéd utàn sèta. Délutàn semmi hàzimunka csak a baba. Kivéve ha alszik de az vàltozò.

Valakinél volt olyan, hogy 2. hónapos oltásnál a babája egész nap szinte csak sírt és nyűgős volt? Ez ugye másnapra elmúlik?

Legjobb válasz: Persze, ez nálunk is így volt, söt egyesek lázasok is lehetnek, de 1-2 nap alatt rendbejönnek. Most folyamatosan ott kell neked lenned vele hogy nyugtatgasd.

Persze, ez nálunk is így volt, söt egyesek lázasok is lehetnek, de 1-2 nap alatt rendbejönnek. Most folyamatosan ott kell neked lenned vele hogy nyugtatgasd.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!