Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos babánk (88 db)

Akinek 1-2 hónapós babája van, az leírná, hogy hogy alakul a napirendje?

Arra gondolok,hogy: hány órakor kel fel a babája,mikor alszik legközelebb,stb..! ( az esti altatásig)

Legjobb válasz: szia! 2 hónapos a kisfiam,reggel 5-7 között kel,eszik 140-150ml,utána általában visszaalszik 9ig-10ig,naponta kb 5szö-6szor eszik attól függ átalszik-e egy evést,meg mennyire éhes,evések között nem mindig alszik,sokat nézelõdik nevetgél,este 8-9 között van fürdés,utána vacsi,alvás,de van hogy csak egy óra múlva alszik el.9tõl vagy 10tõl át alussza az éjszakát 5-7ig.szopizik de egy hete kell pótolnom is,mert nem elég a tej.nem mindennap sétálunk,de ha igen akkor délelõtt,és sokat alszik az udvaron babakocsiba.

szia! 2 hónapos a kisfiam, reggel 5-7 között kel, eszik 140-150ml, utána általában visszaalszik 9ig-10ig, naponta kb 5szö-6szor eszik attól függ átalszik-e egy evést, meg mennyire éhes, evések között nem mindig alszik, sokat nézelõdik nevetgél, este 8-9 között van fürdés, utána vacsi, alvás, de van hogy csak egy óra múlva alszik el.9tõl vagy 10tõl át alussza az éjszakát 5-7ig.szopizik de egy hete kell pótolnom is, mert nem elég a tej.nem mindennap sétálunk, de ha igen akkor délelõtt, és sokat alszik az udvaron babakocsiba.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! az én lányom 6hetes, és még nem igazán állt be a napirend. irigyellek, hogy átalussza már az éjszakát. én a fürdetést sem bírom 8ig kihúzni, mert már olyan nyûgös fél7körül, hogy kénytelen vagyok fürdetni, aztán altatni.
Nálunk változó még mindig, nagyjából van napirend, de hajlamos felrúgni. :) 2 hónap 1 hetes a leányzó, általában 8-9 körül fürdés, utána alvás. 3-4 körül kel elõször, de van amikor korábban. Aztán 6-7-ig alszik vissza, de van amikor a 4 órási kelés után 7-ig kínlódás van, mert nem tud elaludni sehogy se, vagy csak rövid idõre. Aztán 8 körül séta, ha nem rossz nagyon az idõ, akkor megint nagy alvás van. Napközben kb. 2, 5-3 óránként eszik, de ma pl. pont felrúgta, korábban is kelt, és 2-2, 5 óránként kért enni. Szóval nálunk fogjuk rá van egy nagyjából napi ritmus, de még sokszor felrúgja, vagy átalakítja. :)
A kérdező hozzászólása: nem kötekedés képpen kérdezem, de miért jó 9-10 körül fürdetni? én inkább a korábbi fürdetés híve vagyok, és azt szeretem ha 9re már alszik(de az sem baj ha korábban) mert így még marad idõnk egymásra a férjemmel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat, ugy látom nagyon szerencsések vagytok, hogy ilyen jó alvó babáitok van
Késõi fürdetõ vagyok. Mi már 9-kor is hullák vagyunk, úgyhogy mindegy. Inkább napközben aktivizáljuk magunkat. Valahogy így alakult az elsõ napokban, és így jó, mert volt már (igaz ritkán), hogy nem kelt fel egyáltalán éjjel. Az azért nagy öröm! Úgyhogy nem erõltetem. Majd késõbb, ha szoktatni kell, hogy idõben ágyba kerüljön, mert holnap óvoda, akkor majd fokozatosan elõrébb hozom valahogy 7-8 órára.
Nálunk a kajálásától függ. Mivel kb. 2, 5-3 óránként éhezik meg, ha mondjuk 7-kor eszik, akkor nem érdemes 8-kor fürdetni, lévén fél 9-kor nem lesz még éhes, nem eszik rendesen, hamar ébred éjjel. Annak pedig megint nincs értelme, ha már fél 7-kor fürdetjük, mert akkor éjszaka éjfélkor már minimum kelni fog, plusz mivel még nincs elég sötét, nem alszik el könnyen. E téren õ szabja meg mikor fürdik, nem mi. :) Egyébként, ha korábban fürdik, akkor hajnalban is korábban kell kelni hozzá, és mivel van amikor hasfájás miatt már nem alszik vissza...én ritkán kockáztatok, hogy korán fürdetem, aztán mi még tv-zünk, meg együtt vagyunk, mert iszonyat fárasztó mondjuk lefeküdni 10-kor és 2-3-kor felkelni etetni, és utána ringatni másfél órát, majd 5-6 körül megint kelni, egy órás kemény alvás után. Ha 10-kor alszik el, akkor mi is lefekszünk és kb. 4-ig bírja.

2 hónapos babánk ha egyáltalán nem lakik jól! Mit tegyek?

A harmadik fajta tápszert próbáljuk jelenleg de sajnos ett?l sem lakik jól.megeszik belöle 210 ml és 2 óra mulva ugyanúgy felkel éjjel is meg nappal is enni.Nem tudom hogy mit tegyek.Már az orvosunk is csak fogja a fejét.Segítsetek mit tegyek??

Legjobb válasz: Sajnos ötletem nekem sincs. Ha már a doki sem tud segíteni... És mekkora a baba? Mennyit eszik egy nap? Nem hízik így túlságosan? A doki mit mond? Vagy esetleg nem kis súllyal született és ezt akarja behozni? Amúgy azért is érdekel, mert az én fiam is 2 hónapos, õ is tápis és most akarunk váltani Milumil HA startról Milumil 1-re. Nálunk is volt ilyen periódus, hogy sûrûn és sokat evett, de ez kb 1 hétig tartott, 6 hetes korában. És akkor széklete is rengeteg volt. Ti milyen tápszereket próbáltatok? Mi 2700g-mal jöttünk haza a kórházból és most 4560g. És ti?

Sajnos ötletem nekem sincs. Ha már a doki sem tud segíteni... És mekkora a baba? Mennyit eszik egy nap? Nem hízik így túlságosan? A doki mit mond? Vagy esetleg nem kis súllyal született és ezt akarja behozni? Amúgy azért is érdekel, mert az én fiam is 2 hónapos, õ is tápis és most akarunk váltani Milumil HA startról Milumil 1-re. Nálunk is volt ilyen periódus, hogy sûrûn és sokat evett, de ez kb 1 hétig tartott, 6 hetes korában. És akkor széklete is rengeteg volt. Ti milyen tápszereket próbáltatok? Mi 2700g-mal jöttünk haza a kórházból és most 4560g. És ti?
Szia! Nem kekeckedésbõl, de biztos, hogy éhes? Mert szegénykének, ha a hasa fáj, attól õ még úgyanúgy elfogadja a tápszert és hát ha nem ürül ki akkor azért ébred meg, mert fájdogál neki. Próbáltad teáztatni, simizni a pociját? Nem a puki van beszorúlva?
beszorulva :D
Lehet, hogy pont azért sír, mert túl sokat eszik!
A kérdező hozzászólása: Az 1 válaszolónak.Mi a 2770 nel születtünk és 2660 nal jöttünk haza.Kezdtük a humanababy fitt 1 el.aztán a milupa milumil AR rel folytattuk és most a mildibé 1 natúrt esszük.Namármost normális esetben 130 körül kellene ennie de az én lányom 220at eszik belõle.és napközben van olyan hogy ezt másfél óránként teszi.Széklete van mindig.Most egy ideig fájt a hasunk is de már pár napja az is elmult.Egyébként jó kedélyû baba.Már alig várom hogy három hónapos legyen és megpótolhassam a tápszert neki!hát naggyából ennyi.Sok boldogságot kívánok a babához.Ha esetleg tudok valamiben segíteni írj nyugodtan.Nekem õ már a második gyerkõcöm.
Szia, elsõ vagyok. Nekem is a második baba. Émn is alig várom már a hozzátáplálást, mert az elsõ babával olyan szerencsés voltam, hogy 1 hónapos korától átaludta az éjszakákat. Hát ezt vártam a fiamtól is, de õ még mindig felkel. Ezért is váltunk tápszert, hátha az táplálóbb lenne. Egyébként ha van bõven széklete akkor szerintem csak gyors az emésztése a babádnak. Gondolom, ha elér majd egy korának megfelelõ súlyt, akkor visszább vesz ebbõl a nagy étvágyból. Jó babázást!

Kinek mit tud 2 honapos babaja? Hang iranyaba nez? Hason fekve tartja a fejet(meddig)? Kovet benneteket szemevel? stb.

Legjobb válasz: Szia mi ma vagyunk 2 hónaposak.Hang irányába néz figyel mosolyog nevet gagyarászik,követ a szemével ha mozgok körülötte.Hason emeli a fejét de csak kis ideig, viszont forgatja jobbra balra, ha kézben van egyáltalán nem kell fogni a buksiját.Ha fekszik és felhuzom magamhoz néha akkor is magtartja a fejét és rá is "áll" a lábára.Szóval mindent csinál ami a szakirodalomban olvasható egy ennyi idõs gyerekrõl. minden jót.

Szia mi ma vagyunk 2 hónaposak.Hang irányába néz figyel mosolyog nevet gagyarászik, követ a szemével ha mozgok körülötte.Hason emeli a fejét de csak kis ideig, viszont forgatja jobbra balra, ha kézben van egyáltalán nem kell fogni a buksiját.Ha fekszik és felhuzom magamhoz néha akkor is magtartja a fejét és rá is "áll" a lábára.Szóval mindent csinál ami a szakirodalomban olvasható egy ennyi idõs gyerekrõl. minden jót.


Kinek, hogy alszik este 2 honapos babaja?

az en babam 3 -4 orankent eszik ejszaka nehez vissza altatni es ha vissza is alszik ugy 15 percenkent felebred nyuszorogni aztan alszik tovabb ,de ez igy megy egesz este

Legjobb válasz: kivel alszik a gyerkoc? az enyem 7 hetes, fel9-tol alszik kb 2-3-ig, aztan visszaalszik es 6-7 kozott ebred. azt vettem eszre hogy O a batyjaval ellentetben, a a sajat helyen szeret aludni, viszonylagos csendben, ha koztunk alszik, vagy hallja az Apja horkolasat, mar nem alszik olyan melyen! ilyenkor szokott negyed orankent nyusszogve felkelni

kivel alszik a gyerkoc? az enyem 7 hetes, fel9-tol alszik kb 2-3-ig, aztan visszaalszik es 6-7 kozott ebred. azt vettem eszre hogy O a batyjaval ellentetben, a a sajat helyen szeret aludni, viszonylagos csendben, ha koztunk alszik, vagy hallja az Apja horkolasat, mar nem alszik olyan melyen! ilyenkor szokott negyed orankent nyusszogve felkelni
A kérdező hozzászólása: kisagyaba alszik le van veve az oldala es hozza van tolva az agyunkhoz, talan meg a rezgoszekben alszik a legjobban .de nem altathatom mindig ott.egesz este simogatom .forditgatom egyik oldalorol a masikra hogy ne kezdjen el sirni .igy mindig vissza alszik de eleg faraszto.
es sir vagy "csak" nyusszog? nem tudjatok kulon szobaban altatni?

Itt csak olyan Anyukák vannak akinek már 1-2 hónapos babája végigalussza az éjszakát?

Mert az enyém 11 hónaposan 6x8x ébred,és sírhatnékom van mikor ezt olvasom!Csak én vagyok ilyen szerencsétlen?vagy vannak sosrtársaim?Akik hónapok,évek óta nem aludtak egyszer sem?

Legjobb válasz: nem hinném,mert én is itt vagyok:)kb 2 éves koról rendezõdtek a dolgok,de van hogy most is kel.3 éves

nem hinném, mert én is itt vagyok:) kb 2 éves koról rendezõdtek a dolgok, de van hogy most is kel.3 éves
6, 5 hónapos és 2 éjszakát aludt még csak át. 4 hós koráig egyzser ébredt, utána 2-3 alkalommal, a napokban kijött a foga 5-6 kelés is volt. Vagyunk szerintem páran:(
Nekem 5hós, 1szer 2szer , még felkel enni!
jesszus, 8x kel? :O hát én tuti kibuknék! miért kel? ha éhes megeteted? cicizik még? adsz neki éjszaka vizet?
Megértelek, én is kivagyok az alvásmegvonástól, nemhiába bevált vallatási módszer.. Beszéltél már errõl a gyerekorvossal? Mert ez a 6-8 ébredés nagyon sok. Nem száraz a levegõ? Fura, hogy ennyit iszik.
A kérdező hozzászólása: Már a cukrát is megnézettem, de semmi!!!!!
15 hós fiam 2x aludta át az éjszakát, minimum 1x kel, ha beteg/fogzik, pl tegnapelõtt kb egész hajnalban fél óránként fenn volt.
14.30-as vagyok.... Az kimaradt, hogy nálunk volt olyan, hogy egyszer megszámoltam, mikor nagyon sokszor ébredt, hogy hányszor is kel fel, mert mondom ilyen nincs.....és szerinted hányszor kelt fel??? Na hányszor??? :D 16-szor!!!! :) Szóval nyugi! :D Elaludtunk, néztem elõtte az órát, majd 10 perc múlva újra felébredt... Gondolom ennek most biztos nagyon örültél, hogy ezt leírtam.. :) Na megyek...és kitartás neked! :)
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok!Nagyon köszönöm!Zsákban alszik Õ is!Jól mgitatom lefekvés elõtt!És igen, mindig uyganabban az idõben kel!Most megébresztjük elõtte fél órával, de csak az a vége hogy onnantól mégnagyobb az összevisszaság!:((((Át szoktuk hozni magunkhoz, hogy közénk fekszik, de ugyanúgy csinálja tovább, annyi a különbség, hogy apa sem alszik, és nekem nem kell állva kínlódnom vele, mert felül sokat!És vissza kel fektetni:( valahogy nem így képzeltem ezt az egészet, nagyon el vagyok kenõdve.30 kilót fogytam mióta megvan, pedig nem fogyóztam, csak már élni sincs kedvem.Mert mire vége a nappali mûszaknak, kezdõdik az éjszakai!!!MINDEN ÁLDOTT ESTE!!!NINCS KIVÉTEL!
A kérdező hozzászólása: Ja és próbáltam kiságyastól is áthozni, de ugyanaz volt!:(((
Szia 16 honapos lesz a lanyom 14.en es egyetlen egy ataludott ejszakaval dicvsekedhetem.Akkor is jol beparaztam reggel, hogy biztos elromlott a legzesfigyelo es azert nem hallottm meg, hogy sir, vagy esetleg baj van..
Engem is bosszant, hogy mások babája jól alszik, dehát ez van. Nekünk vannak jobb napjaink, de még 6 óránál többet 1 huzamban sosem aludt, azt is ritkán. 10 hós. Általában 3 óránként kel, de van, hogy 2 óránként, és volt, hogy óránként. :( Napközben is csak 4x fél órát alszik.
1, 5 éves és ébred, szopizik és alszik tovább.szóval nem vagy egyedül.
A kérdező hozzászólása: ÓÓÓÓ!De szerencsés vagy!Az én lányom nem szolgálja ki magát, ha ébren van akkor sem, nemhogy félálomban?!!!
A kérdező hozzászólása: Külön szobában van születése óta!!!De ha nem megyek akkor ordít!!!szülõkkel lakunk, akik dolgoznak és nem tehetem meg hogy mindenki éjszakázzon velünk, mert ordít a gyerek!!!:(((Meg képes reggeli is ordítani!
Kisfiam 16 hónapos még 1 éjszakát sem aludt át, min. 3X ébred.....
Hát, én nem panaszkodhatom. A babám 7 hónapos múlt, születésétõl 1* vagy 2* kelt éjszakánként. 5 hónapos korában volt, hogy néhány hétig kelt 5*-8* egy éjszaka. Na, attól hulla voltam. Az 1-2 ébredéshez már hozzá szoktam. Amikor hallom, hogy mocorog (külön szobában alszik), akkor átmegyek, cicire teszem, kb. fél óra alatt végez, aztán durmol tovább. Végülis én sem alszom 7 hónapja, de szerintem az én helyzetem nem annyira vészes! Kitartás Nektek!!!!!
A kérdező hozzászólása: Kezdek megnyugodni:DDDDD Azt hittem , hogy én vagyok béna!!!! Rengeteget éjszakázok!!!!És nagyon-nagyon szeretnék csak egyet aludni úgy igazán:) ))))De majd eljön annak is az ideje :) ))
Nyugi, kisfiam 20 hónapos korától aludta át. Addig 1-2x szopizott éjjel. Nem akartam elvenni tõle, vizet nem fogadta el. 20 hós korában meg le állt magától, azóta jó a víz is neki. Most 28 hónapos, de még ébred mert szomjas, kéri a vizet. Fõleg most, mert dög meleg van. Úgyhogy kitartás...
A kérdező hozzászólása: Ki is vagyok bukva:) )), de mit csináljak???Nem szopizik már.Nem éhes , nem azért kel!!!Megpróbáltam már mindent de semmi nem használ:(((Nem is fogzik.Fel is öltöztettem, le is vetkõztettem.Hónapok alatt volt idõm kísérletezni!Volt hopgy annyira kész voltam, hogy este "leszedáltam":(((Szégyellem magam, de adtam neki egy germicid c-t, és nem hiszitek el de ugyanúgy kelt!!!!!!Nappal 2x1 órát alszik , és egész nap molyol!!!!Tesz vesz játszik!
A kérdező hozzászólása: ja és igen vizet kap!!!De nem hiszitek el, hogy megiszik egy éjszaka alatt akár közel fél litert is!!!!:(((És ha nem adom neki akkor ordít!!!
Külön szobába kell tenni. A lányom 1x kelt fel újszülött korától 5 hónapos koráig. A 6. hónaptól átraktuk külön szobába. Megszokásból még felkelt, de nem mentem át egyszer sem. Lehet, kegyetlenül hangzik, nekem is nehéz volt megállnom, de kitartottam és meglett az eredménye. Este 7-töl reggel 6-ig alszik. Én azt vallom, hogy ilyen korban már nem kell rögtön ugrani hozzá. Nem fog éhen halni, reggel meg úgyis eszik. Maximum rendszert tanul és te sem leszel nagyon fáradt.
minden este lefekvéskor berakom a cumisüvegét a kiságy sarkába. eleinte meg is mutattam neki. 10 hónapos kora óta ha szomjas, tök csöndben iszik és alszik tovább. mindenféleképpen próbáld ki, 8x felkelni embertelen :(
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Nektek hogy írtatok!!!!

Van másnak is akinek nehezen alszik el a 2 hónapos babája?

2-3hete egyre nehezebben alszanak el az ikreim. Szinte két személy kell hozzá mert ha az egyik mellett vagyok a másik sír és így felváltva.

Rossz anya vagyok, ha nem foglalkozok egész nap (amikor ébren van) a 2 hónapos babánkkal?

Szoktam vele játszani, mesélni, énekelni, tornáztatni, de van, amikor csak úgy el van egyedül, és én tévézek, vagy netezek? Ti mennyit és hogyan foglalkoztok a babátokkal? Kérlek, ne ítéljetek el, de olyan kis tudatlannak érzem magam. :(

Legjobb válasz: örülj neki ha elnézeget, ne maceráld. Ha igényli, csak akkor foglalkozzál vele. Az enyém sajnos nagyon igényelte a foglalkozást, a másik meg, a kicsi ennyi idõsen vagy aludt, vagy ordított.

örülj neki ha elnézeget, ne maceráld. Ha igényli, csak akkor foglalkozzál vele. Az enyém sajnos nagyon igényelte a foglalkozást, a másik meg, a kicsi ennyi idõsen vagy aludt, vagy ordított.
Verd ki ezt a butaságot a fejedbõl, hogy rossz anya lennél, mert egyáltalán nem vagy, ez a normális, amikor el van magában, akkor nincs szüksége semmire :) Ha nem érezné jól magát úgy, akkor jelezné :) Az én babám 3 hónapos és én is van, hogy netezek, vagy mosogatok, fõzök, bármit csinálok abban a 20-30 percben amit egyedül eljátszik, nézelõdik :) Kell neki is az, hogy egyedül legyen, és pont, hogy ettõl is fejlõdik. Ne aggódj semmit sem csinálsz rosszul :)
Szerintem semmi rossz nincs benne. Ha eljátszik, elnézeget akkor neki erre van szüksége. Miközben nézeget egyre több mindent fedez fel magától is. Nem sokára úgy is eljön a különféle korszak. Elõször majd hisztis lesz, ha nem veszed ölbe, aztán azért ha ölbeveszed aztán újra azért ha nem:D Aztán mindenért az ujjadnál fogva odarángat, hogy nézd meg. Na akkor már nem lesz választásod mész-e vagy sem:D Igazából az a dolog, hoyg a gyereknek legyen napirendje stb is nem arról szól, hogy a gyerek egyen X-szer és aludjon X-szer és percre pontosan ekkor ezt és ezt csinálja ahogyan az átlag magyar ember. Hanem arról, hogy a babához alkalmazkodjunk! tapasztaljuk ki, hogy mennyi idõ telik el egy etetésnél amikor pont megfelelõ neki újra kínálni, hogy mikor mennyi ideig legyen a legaktívabb a napja ahhoz, hogy ne legyen túl fáradt még az elalváshoz is.:) Ez pedig minden csecsemõnél más. Én is hagytam, hogy magának játszon, de valamiért elég elvarázsolt voltam ebben az idõszakban ezért én még olyankor is csak bámultam õt:D Mikor játszott a babytornázón is rengeteget énekeltem neki és vártam, hogy valami újat csináljon. Meg folyton videóztam meg fényképeztem:D Szóval tv helyett õt néztem akkor is. De ha egyedül feküdt és néhány méterre voltam sem kaptam ölbe. Figyeltem mit csinál és ennyi. Nem éreztem rossz anyának magamat amiatt mert nem kapkodom ki az ágyából. Volt benne rengeteg forgó-zenélõ-mozgó játék meg babatükör meg minden rárögzítve a rácsra vagy a falra. Nem láttam rajta, hogy unatkozna és szüksége lenne arra, hogy gagyorásszak neki, jól el volt. Kicsit rosszul esett amikor 11 hónaposan megindult és nem engedte hogy kézenfogva segítsek neki. Mindig ellökte a kezemet. 1 éves korára már rendesen szaladt és a kis belréti dobogónkon is megtanult közlekedni. Aztán mikor már nagyon stabilan szaladt hirtelen az lett a trendi, ha kézen fogva megyünk. tehát egyszerûen ezek a dolgok a babáktól függenek. Hiába akarsz ott lenni és részt venni minden percben, van amit maga fedez fel. Amikor pedig szüksége van rád azt jelzi. Te max annyit tehetsz, hogy figyeled õt. Ennél többet nem, de ha helyette tv-t nézel sem teszel kevesebbet a gyerekedért amennyiben õ biztonságban van.
Dehogyis, egyáltalán nem baj, ha megszokja, hogy néha el legyen egy kicsit egyedül is, ez késõbb még bõven jól jöhet. És szerintem iszonyat aranyosak, mikor csak úgy fekszenek és fedezik fel a világot maguk körül, és nézegetik a kezüket, vagy ami épp a kezükbe kerül, és néha rugkapálnak egyet közben.:)
Én is ezt csináltam, de nekem a háziorvos mondta, hogy hagyjam a gyereket nyugodtan ellenni. Ha folyton vele vagy most, megszokja, és 3 évesen is folyton a gatyaszáradban lesz, és a következõ 6-7 évben fõzni se fogsz tudni. Így járt a szomszédom. Nem rossz, éppen jó anya vagy. :)
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam! :) Igen, tényleg nagyon cuki, amikor percekig nézi a szekrény oldalát, vagy a karnist. Párommal mindig mosolygunk, hogy mi a fenét lát ott, ami annyira leköti. :) A színes játékok nem tetszenek annyira neki, mint egy egyszerû bútor.
A kérdező hozzászólása: Azért aggódom, mert attól félek, hogy így nem fejlõdik rendesen. Ha nem magyarázok neki mindig, ha nem játszok vele, akkor nem fogja megismerni a dolgokat. Vagy rosszul gondolom?
Gyereke válogatja, hogy a nézelõdés mennyire köti le. Lesz majd még bõven olyan korszak, amikor állandóan résen kell lenned :) Most ha akarsz, gyönyörködhetsz benne, de egyáltalán nem muszáj állandóan asszisztálni: ha biztonságban elvan, nyugodtan használd ki az idõd.
Igény szerint:) . EZt jegyezd meg, nagyon fontos "jelszó" a gyereknevelésben, fõleg az elsõ idõkben:) . Ha igényli, foglalkozz vele, ha nem, ne légy a popójában:) . Szólni fog ha igénye támadna a szórakoztatásra vagy a Hozzád bújásra:) !
Nem vagy rossz anya, dehogy. Bár egy két hónapos gyerek még nagyon sokat alszik, én kihasználnám az idõt amikor dumálhatok neki. :) Alig vártam, hogy kinyissa a kis szemét. :) Foglalkozhatsz mással is késõbb is, csak mindig legyen szem elõtt a kicsi, ez nagyon fontos!

Baj, hogy a 2 hónapos babánknak egész kúpot adtunk?

Ma kapott oltást és 37,8 a h?je, amib?l ugye le kell vonni 0,5-öt.

Legjobb válasz: 6 kg alatt fél kúp kell csak, felette már mehet az egész. 38 foktól van csak láza (vagyis ahhoz 38,5 fokot kell mérni) azalatt felesleges kúpot adni. Amúgy baja nem lesz tõle, hogy most véletlenül egy egész kúpot kapott.

6 kg alatt fél kúp kell csak, felette már mehet az egész. 38 foktól van csak láza (vagyis ahhoz 38, 5 fokot kell mérni) azalatt felesleges kúpot adni. Amúgy baja nem lesz tõle, hogy most véletlenül egy egész kúpot kapott.
Nem igazán értem, felteszel egy kérdést és a legtöbb válaszoló egyetértésben ír neked egy választ. Vagyis, hogy nem kell lázat csillapítani 38 fok felett illetve lehet, hogy sok az az egész kúp. Te meg kioktatsz mindenkit, hogy többeknek ajánlják a kúpot stb. Tiszta sor van egy elképzelésed a dologról csak akkor azt nem értem, hogy egyáltalán minek kérdeztél? mert látom, ha nem olyan választ kapsz amit szeretnél akkor támadsz. Egyébként ha 37.3 neked forrónak és soknak tûnik akkor szerencsére még nem volt a kisbabádnak 39.5 fokos láza...na akkor forró a homloka rendesen. Egyébként meg jobbulást a kisbabádnak! (a mi dokink pl nagyon ellenzi a germicid kúpot szerinte nagyon sok a mellékhatása, õ inkább a nurofent vagy algoflex bébit illetve panadol baby-t ajánlja)
kicsit azért az az egész kúp nagy, én mindig lefarikcsáltam. Én azért nem is adtam neki egészet mert én se örültem volna ha valaki egy vastagabb tárgyat felnyomna a seggembe.
4. válaszoló vagyok. Én a kérdés kiemelését nem értem... Ez egy hete történt, rég aktualitását vesztette. Vagy mégsem? Elbizonytalanított valami? Vagy arra vársz, hátha valaki megerõsíti a kreált elméletedet? Tényleg érdekelne, hogy miért emelted ki!
Utolsóval egyetértek. Nemhogy egészet, még felet se kellett volna adni. A hõemelkedés nem egyenlõ a lázzal, nem véletlenül a LÁZAT kell csillapítani. Tudod azért volt egy KIS hõemelkedése, mert oltást kapott, ez teljesen természetes reakciója a szervezetnek, azt jelzi, hogy nekiállt leküzdeni az immunrendszere a kórokozót. Ugyanis a kórokozók elleni elsõ, igen hatásos fegyver a hõmérséklet emelése, mert nagyon intoleránsak a magasabb hõmérsékletre. Erre te adtál egy jó nagypofont az immunrendszerének, azonnal lenyomtad a hõt egy nagy adag teljesen felesleges orvossággal - igazából hiába magyarázol mindent elölrõl hátra, hátulról elõre, attól még hülyeség volt adni. És ha 6kg alatt nem javasolt az egész kúp, akkor 5, 55-nél sem az, hiszen az is 6 alatt van. Azért volt nyugtalan a babád, mert az immunrendszerének sokkal többet kellett kínlódnia, hála neked. Legközelebb majd ne csinálj ilyet.
Nekem a doki azt mondta hogy oltás után ahogy hazaérün adjak neki Germicid-C kupot!6 kg alatt felet 6 kg fölött egészet! Most épp beteg elvittük dokihoz aki a lelkünkre kötötte 38, 5 alatt ne kupozgassam agyon a gyereket! Csak fölötte kell lázat csillapítani!
A kérdező hozzászólása: Lehet azért volt nyugtalan, mert túladagoltad. ---- Akkor inkább aludt volna, merthogy nyugtató is van benne. Azt írja itt valaki, hogy 6 kg felett lehet adni egészet, hát a mi babánk 5, 55 kg, tehát nagyon nem adagolhattuk túl. A másik meg, hogy egyszer kilõtte a popsijából nagywécézés közbe, meg az alja letöredezett kibontáskor, úgyhogy veszített a teljességébõl....
38.5 alatt tényleg nem kell kúpot adni, mert azért magas a hõje, mivel küzd a bacikkal a szervezete. Ha ezt lecsökkented, akkor nem tud rendesen megküzdeni vele. Lehet azért volt nyugtalan, mert túladagoltad. Orvos nem mondta, hogy mikor mennyi kúpot kell adni?
A kérdező hozzászólása: Itt többeknek azt ajánlják, hogy éjjelre kapjon fél kúpot. Nem aludt tõle jó nagyot, sõt! Éjjel nem szokott azért fölkelni, hogy egyen, de most megtette! 3 körül kelt, elõtte este 11-kor evett. És nyugtalan is volt, cumi nélkül nem maradt nyugton, amit mindig kilõtt, utána sírás. Rengeteget fenn voltam. Az injekció után aludt, amíg haza nem értünk, utána meg SEMMIT!!!! Tiszta éber volt! Nála fordítva mûködnek a dolgok??? Ja, és 37 szokott lenni a hõmérséklete popsiban, tehát 0, 8-al emelkedett a hõje! És forró is volt a feje.
Ha Germicid-C, akkor jó nagyot fog aludni!!! Jó adag nyugtató is van benne. Konkrétan dupla dózist adtál a semmire...
Nálunk felet írt a doki a kúpra, plusz 37, 3nál miért adtál egyáltalán kúpot, nem is lázas, az oltást borogasd, és max egy kis hûtõfürdõ de az se kell... Hõemelkedése se volt nagyon a kicsinek...
A korábbi válaszaidból azért nem egészen ez jött le, de végül is mindegy. Szerencse, hogy nem lett gond és ez a lényeg. A magyar telekomnál van valami webdoktoros elõfizetés havi párszáz forintél. A napokban kerestek meg engem, hogy szeretnék-e elõfizetni rá, mert ott napi 24 órában orvosok válaszolnak az aggódó szülõk kérdésére. Akkor én nem láttam értelmét a dolognak, de minden gonoszkodás nélkül írom, hogy neked lehet, hogy elõ kellene rá fizetned. Hasznosabb lenne õket megkérdezni, ha aggódsz, hogy baj lehet a babáddal (vagy a dokidat) mint pár unatkozó kedves vagy kevésbé kedves vadidegent. Ha komolyan aggódsz, hogy baj lehet és itt azt mondják, hogy semmi para akkor megnyugodsz és nem jársz utána? Számomra ez olyan szinten hihetetlen! Ha aggódom a gyerekem egészségéért akkor felhívom a dokimat vagy megkeresek egy gyógyszerészt vagy felhívom az ügyeletet, de hogy a gyakori kérdésen várjam a választ....

Azóta gyakran felsír a babám. Lehet, hogy én hibáztam, amiért 2 hónapos babánkat elvittük pár órára egy családi látogatásra?

El?tte való nap kapta meg a kötelez? szurit, semmi baja nem volt. Ezért gondoltuk, hogy egy családi látogatásnak teszünk eleget,ahol szintén volt egy nagyobb baba.De mivel többen felvették és kézr?l kézre adták,lehet hogy még ahhoz kicsi és nem tudjuk miért, de azóta alig lehet megvigasztalni,alváskor is egyszer-egyszer felvisit. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Nem a látogatás viselte meg, hanem az oltás. Kisfiam minden oltás után több, mint egy hétig felvisított álmában... Már itt is olvastam többször ugyanerrõl a problémáról.

Szia! Nem a látogatás viselte meg, hanem az oltás. Kisfiam minden oltás után több, mint egy hétig felvisított álmában... Már itt is olvastam többször ugyanerrõl a problémáról.
Nem, lehet, hogy csúnya van? :D
A kérdező hozzászólása: Tessék? Nem értem a kerdest
nem volt félõs 2 hónaposan. most 8 hónapos, csak akkor sír, ha más veszi fel.
Félõs ennyi idõsen nekem se volt, max. csak nézett komolyan az illetõre és az istennek se mosolygott. Most 6 és fél hónapos, az nagyon zavarja, ha idegen fogja szemtõl-szembe. Úgyhogy ezt már mondom is mindenkinek, múltkor éppen a ritkán látott nagymamája "rohanta le", persze ordítás lett a vége.
Nekem nagyon sírós volt ebbe az idõszakba. Akárki felvette még volt, hogy apánál is keservesen elkezdett sírni, csak akkor nyugodott meg, ha én dúdoláztam a fülébe. Borzasztó korszak volt, de át kellett élni és 2 hónap alatt megoldódott a probléma. Szerintem a látással lehet összefüggésbe, mert még nem lát tisztán és az illatokra alapoz, és akinek nincs anya illata attól fél. Én ezzel magyaráztam.
A kérdező hozzászólása: Mar kezdek berezelni, hogy valami nincs rendben a babaval. Messze meg a szeparacios szorongas.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!