Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapos babám, és minden nap (13 db)

2 hónapos a babám, és minden nap csuklik. Mivel tudok ilyenkor segíteni rajta?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ha ráteszed a melledre, elmúlik nála. De ilyen alapon, cumi(?) is megteszi egy pár percre. Nem akarok butaságokat írni, hátha van, aki jobban tudja nálam...:-))

Én úgy tudom, hogy ha ráteszed a melledre, elmúlik nála. De ilyen alapon, cumi(?) is megteszi egy pár percre. Nem akarok butaságokat írni, hátha van, aki jobban tudja nálam...:-))
a CUMIRA PÁR CSEPP CITROMLEVET CSEPEGTETSZ ÉS ATTÓL ELMÚLIK.NEKEM MINDÍG BEVÁLT A BABÁMNL, 2CSEPP CITROMLÉ
Az én babám 1 hónapos, nekem is mindig csuklik. Nem tudom mit lehet csinálni, de ez normális. Citromlevet ne adj, fõleg, ha szopizik!!!!
Nekem azt mondták, ilyenkor cicire (cumisüvegre) kell rakni egy kicsit, mert ahogy a légzése megváltozik a szopástól, el fog múlni. De az is jó, ha hagyod kicsit sírni :o(
Nekem is miindig azt mondják ittas meg vmivel lehet szopiztatani akát kicsit babateáztatni javaslom:kamilla és édeskömény ezek még a hasfájásra is jók.Legalábbis nálunk eddig jó
Rakd cicire, talán segyt, de állítólag õket még ilyenkor nem zavarja. (Lehet benne valami, az én fiam is sokat csuklott, de sosem sírt miatta, pedig ebben a korban csak így tudta volna jelezni)
Nem tudom, mit lehet tenni, de citromlevet ne adj neki, a doktor nénink azt mondta, hogy légzési görcsöt okozhat a citromlé. Mi kis teát szoktunk neki adni, vagy csak simán hagyjuk, hogy elálljon magától.

2 hónapos babának sok a 130ml egy evésre és napi 6-7-szer? és utána sír mintha kevés lenne és nem bír ki mindig 3 órát!

2 hónapos kisbabám hiába eszik nem simul ki az arca hanem utána is sír még 1-2 percig.Nem tudom éhes maradt e vagy csak mert elfogyott.Sajnos egy két napja a 3 órákat sem bírja ki és keservesen sír.a véd?n? azt mondta múltkor ne emeljem meg már neki mert kitágul a gyomra,meg elhízhat amit kés?bb alig tud majd leadni.ti megemelnétek még?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem is adhatsz neki nyugodtan többet, ha megeszi. Az én babómnak is több kellett mint az "átlagos". Egyáltalán nem kövér:) Amikor már mozognak a babák úgy is leadnak pár dekát. UI: Elöször mi is tanakodtunk a férjemmel,hogy tartsuk magunk mereven az elõírtakhoz. Arra jutottunk,hogy megpróbáljuk,hogy többet adunk neki a tápiból. Utánna rendben volt minden. Volt hogy kibírt akár 4 órát is tápi nélkül, de volt,hogy 2 óra után már éhes volt. Igény szerint próbáld meg etetni a babát és ne vár pont 3 órát. Jó babázást kívánok!

Szia! Szerintem is adhatsz neki nyugodtan többet, ha megeszi. Az én babómnak is több kellett mint az "átlagos". Egyáltalán nem kövér:) Amikor már mozognak a babák úgy is leadnak pár dekát. UI: Elöször mi is tanakodtunk a férjemmel, hogy tartsuk magunk mereven az elõírtakhoz. Arra jutottunk, hogy megpróbáljuk, hogy többet adunk neki a tápiból. Utánna rendben volt minden. Volt hogy kibírt akár 4 órát is tápi nélkül, de volt, hogy 2 óra után már éhes volt. Igény szerint próbáld meg etetni a babát és ne vár pont 3 órát. Jó babázást kívánok!
Nekem két hónaposan simán megette a 150-160-at is.Szerintem anyatejjel nem lehet túletetni.Hagyjad egyen amennyi jól esik neki
A védõnõk mindig mondják a hülyegéget! ha éhes, és elfogadja, adj még neki, majd lefogynak amikor megindulnak. Nincs két egyforma baba, nincs etalon mennyit kéne enni. ha éhes , egyen, én biztos nem éheztetném. A védõnõk annyi baromságot össze tudnak hordani, bólogass neki, aztán csináéld ahogy jónak látod
Az én kislányom 1 hónapos és a 120-at úgy megeszi, hogy meg sem kottyan neki.Ahogy elõttem is írták ha úgy látod éhes adj még neki.Szerintem sem lesz semmi baja tõle.

2 hónapos, tápszeres babám ihat minden nap folyadék pótlásként Mecsek Baby teát? Görcsoldó, és emésztést segítő hatóanyagok vannak benne. Adhatom minden étkezés előtt?

Legjobb válasz: Én nem adnám azt a teát minden étkezés elõtt, max ha hasfájós, akkor viszont tuti adnám. Próbáld sima vizzel,hátha azt megissza.De amúgy nem kell a tápszeres babáknak külön folyadékot pótolni(persze ártani nem ártassz, fõleg ha meleg van) én legalábbis nem nagyon adtam. Üdv:8 hós anya

Én nem adnám azt a teát minden étkezés elõtt, max ha hasfájós, akkor viszont tuti adnám. Próbáld sima vizzel, hátha azt megissza.De amúgy nem kell a tápszeres babáknak külön folyadékot pótolni(persze ártani nem ártassz, fõleg ha meleg van) én legalábbis nem nagyon adtam. Üdv:8 hós anya
Ha nem kakil nagyon sokat tõle, akkor nyugodtan adhatod. Én szintén így adom a teát a kisfiamnak, bár én édesköményt. De azért néha adhatsz neki sima vizet is, biztos megissza, hiszen ezeknek a teáknak sincs sok ízük.
Ihatja minden nap, ha kéri. Inkább két kaja közti idõben kináld, ne közvetlen étkezés elõtt, mert akkor ezzel telitõdik el a poci, nem pedig tápival, vagyis igy kaja helyett adod, nem folyadékpótlásként.


Pár napja mit jelent? A lázmérõ a szélcsõ csodákra képes hidd el:)
Az elsõ idõkben nálunk is minden kaja után volt kaki de már 4 hónapos és már csak reggel van egyszer:-) Ez normális, ahogy növekszik:-)
Azt mondják anyatejes babáknál nem gond, ha akár 5 napig sincs széklet, mert olyan jól hasznosítja az anyatejet. (Mi sajnos tápszeresek vagyunk, de mindenhol ezt olvasni.) Én nem kísérleteznék egyenlõre szélcsõvel és társaival. Ha sokáig nem javul a helyzet beszélj védõnõvel, orvossal. Õk fognak megnyugtatni igazán.
Sziasztok! Valóban nem baj ha a anyatejes babának 5 napig nincs székletük. Utána beszélj az orvossal. De a legjobb módszer az ha langyos kamilla teát adsz neki de nagyon cukrosan (1 dl tea 3-4 teáskanál cukor) Nekem mind a két gyerekemnél bevált.

2 hónapos babám csak akkor alszik nappal ha sétálunk vele és ringatjuk, ha elaludt, akkor meg a terdünkön kell ringatni tovább mig kialussza magát. Hogyan lehetne az ágyába szoktatni, éjszaka mindig ott alszik magától?

Legjobb válasz: én azt csináltam és ez sajnos hetekig tartott, hogy kicsit ringattam, mikor kicsit elbágyadt betettem az ágyba hasra (hason aludt) és püfölgettem óvatosan a pelusát, ez olyan kis ringatásszerû nekik és ettõl elaludt, de kellett hozzá sokszor fél óra is.

én azt csináltam és ez sajnos hetekig tartott, hogy kicsit ringattam, mikor kicsit elbágyadt betettem az ágyba hasra (hason aludt) és püfölgettem óvatosan a pelusát, ez olyan kis ringatásszerû nekik és ettõl elaludt, de kellett hozzá sokszor fél óra is.
Én a Tracy Hogg féle könyvek alapján tanítottam meg egyedül elaludni a fiam. A suttogó mindent megold-ban részletezve is van korra lebontva. Kemény 2 hét volt, de bevált!

2, 5 hónapos babám napirendje nem akar beállni. Nappal össze vissza eszegetünk, mindig máskor alszunk. Mivel anyatejes, és a cumisüveget sem fogadja el nagyon nehéz. Ti hogyan csináltátok a rendszerességet?

Legjobb válasz: A mi napirendünk olyan 2-3 hónapos korára állt be. Sztem a lényeg a következetesség és némi rendszer, persze nem szigorúan a végletekig ragazkodva hozzá, de mégis muszáj egy irányt adni a napnak. Értem ezalatt, hogy én mindig törekedtem a 3 óránkénti szopira, persze volt hogy bejött, volt hogy nem, de nem hagytam abba és kezdtem bele egy másik "módszerbe", mert az õt is összezavarta volna. Minden le fog tisztulni idõvel. Ja, és még fontos az esti fürcsi is. Eleinte nálunk is össze-vissza volt, de aztán mégis sikerült minden nap azonos idõpontban, azonos forgatókönyvel lezongorázni, így tudja mi után mi jön, a fürcsi elõtt játék a nagyágyon, aztán fürcsi, öltözés, pápá apától, az ismerõs ének, szopi és alvás. Most 7 hónapos és tökéletesen mûködõ és kiszámítható napirendje van (na jó, néha még ma is össze borulhat a nap... :))). Türelem;´´) Ezt kb 1 hete írtam egy hasonló kérdésre, remélem nem baj ha most megint bemásoltam :)

A mi napirendünk olyan 2-3 hónapos korára állt be. Sztem a lényeg a következetesség és némi rendszer, persze nem szigorúan a végletekig ragazkodva hozzá, de mégis muszáj egy irányt adni a napnak. Értem ezalatt, hogy én mindig törekedtem a 3 óránkénti szopira, persze volt hogy bejött, volt hogy nem, de nem hagytam abba és kezdtem bele egy másik "módszerbe", mert az õt is összezavarta volna. Minden le fog tisztulni idõvel. Ja, és még fontos az esti fürcsi is. Eleinte nálunk is össze-vissza volt, de aztán mégis sikerült minden nap azonos idõpontban, azonos forgatókönyvel lezongorázni, így tudja mi után mi jön, a fürcsi elõtt játék a nagyágyon, aztán fürcsi, öltözés, pápá apától, az ismerõs ének, szopi és alvás. Most 7 hónapos és tökéletesen mûködõ és kiszámítható napirendje van (na jó, néha még ma is össze borulhat a nap... :) )). Türelem;´´) Ezt kb 1 hete írtam egy hasonló kérdésre, remélem nem baj ha most megint bemásoltam :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, én is próbálkozom, de néha nehéz...Az esti fürdés mindig este 1/2 8, utána eszünk, és alszunk, és csak hajnal 3-kor kel fel enni legközelebb. Csak a nappalok nem mûködnek.
A napirendet én magam is néha képtelen vagyok beállítani a 11 hetes babámnál. Egy ideig rosszul is éreztem magam tõle, mert van, hogy 8kor vagy 10-kor sõt 11kor kelünk. :) Erre folyamatosan törekedni kell, de ez tõled is függ hogy milyen ember vagy. Én mindig utáltam a szabályokat, nem tudtam soha katonás rendszerben élni. A babának fonots a napirend mert állandóságot és így biztonságot jelent számára. Az esti rutint állítottam be elõször: masszázs, fürdetés, öltözés, evés, jó éjt ringatás és kiságy. Ez mostanra mûködik jól. Aztán az evéssel és a kakival is voltak gondok, ez is beállt, mostanra maradt a reggeli kelés amit 8-9re szeretnék tenni és a nappali alvások. Az evéseket 2-3 óránként, igény szerint csinálom. Minden evés után játék (önálló vagy közös) és ha én házimunkázom akkor ott van körülöttem a baba. ja, néha kimarad a séta is, mert repül a nap... szóval ez sztem is idõ kérdése... :) sok sikert!
Az én babám is anyatejes. Nálunk rendszer a reggeli kelés és az esti fürdés körül van. Reggel felébred, utána kis játék, nézelõdés az ágyunkban, aztán evés és már álmos is, alszik 1 fél órát. Este játék, 19.30 körül fürdés, szopi aztán alvás. Illetve még az ebéd utáni séta idõpontja az ami állandó, akár alszik, akár nem. Megyünk. (ált. azért bealszik) :) A napközbeni alvás mindig máskor van, attól függ, hogy mikor lesz álmos. Napközben nincs nálunk sem rendszer.

2 honapos a babamat meg szoptatom es szedek terhesvitamint, ti mennyit szedtek belöle? Minden nap?

Legjobb válasz: Az én babám 4 és fél hónapos éppen ma fogyott el az elevit és azt hiszem már nem veszek többet.Heti 1-2 szedtem.

Az én babám 4 és fél hónapos éppen ma fogyott el az elevit és azt hiszem már nem veszek többet.Heti 1-2 szedtem.
Nekem a védõnéni napi 1-et javasolt, és én szedek még Béres cseppet is mellé.

Baj az ha a babámat úgy etetem, hogy minden nap más ízű kaját eszik? Főleg üveges kajákat kap, és soha nem adok neki 2-3-4 napig ugyan azt. Most 8 hónapos, de mindig is így csináltam

Legjobb válasz: Én sem kostoltatok napokig vele egy félét,én üvegest is és sajátot is adok neki,de nagyon változatosan :)

Én sem kostoltatok napokig vele egy félét, én üvegest is és sajátot is adok neki, de nagyon változatosan :)
Miért lenne baj? Bár azt mondják, hogy a babáknak nem számít a változatosság, de én is megpróbálok minden nap mást adni neki. Sõt, én elõre megtervezek neki egy heti menüsort, és aszerint vásárolok a piacon. Mondjuk én nem adok neki üveges kajcsit rendszeresen, de elõfordul havonta kétszer-háromszor. Az én babám is 8 hónapos:) )
Én is így csinálom és leginkább üvegest kap. Megbízom bennük, bevizsgált mind és nincs pepecs.
én az elején így csináltam, míg üvegeset kapott. minden nap másfajtát evett. aztán mióta nagyobb lett, már egy éves, azóta azt eszi nagyjából amit mi. ha olyan kaja van amit még nem akarok adni neki, akkor fõzök gyorsan valami egyszerût neki. ilyenkor többször van, hogy két napig azt eszi, mert hát neki nehéz úgy fõzni, hogy egyszeri adag legyen belõle. Ennek ellenére próbálok mindig más kaját adni neki, fõként azért, hogy minden ízt, zöldséget megismerjen, és reménykedek, hogy késõbb is szeretni fogja õket:-)
Én max. 2 napig etetem ugyanazt, mégpedig azért alakult ez így nálunk, mert vegyesen adom, saját fõztömet és az üvegeset vegyítem, mert így jobban megeszi. És akkor ez azt jelenti, hogy 2 üveget kell kinyissak és 2 üveg fõzi eltart 2 napig. De utána mindig változtatok. Most fogom bevezetni, hogy abból is adok, amit magunknak csinálok (fõzit nem nagyon szoktam magunknak, mert a férjem nem fõzelékes), akkor esetleg elõ fog fordulni, hogy 2-3 napig lesz egyféle kaja, mert van, hogy kitart. 15 hónapos kislány anyukája.

Mi történne ha 1 héten át minden nap 2 alkalommal legalább almát és banánt vegyítve adnék 5 hónapos babámnak?

Legjobb válasz: Elõször csak egy félét adj, és csak kóstoltass egyszer egy nap. Naponta növelheted az adagot (1 kanál, 3, stb). Következõ héten mehet a másik gyümi. Ha kétfélét adsz és vmelyiket nem szereti nem fogod tudni melyik az, és amúgy elég egy új íz elsõre.

Elõször csak egy félét adj, és csak kóstoltass egyszer egy nap. Naponta növelheted az adagot (1 kanál, 3, stb). Következõ héten mehet a másik gyümi. Ha kétfélét adsz és vmelyiket nem szereti nem fogod tudni melyik az, és amúgy elég egy új íz elsõre.
A kérdező hozzászólása: Az én babám széklete érdekes mert napi 2-3 alkalommal van neki mostanában ha eszik szilárdabbat, és Mivel napi 2 szer adok neki almát- banánnal így napi 2 szer minimum kakil. De tuti hogy a harmadik széklete mindig híg, valószínûleg a tápszer miatt alapból híg.
A babáknak nincsenek olyan igényei, hogy változatosabb kajákat kapjanak. Viszont: mind az alma, mind a banán hasfogó, egy hét után beállna a széklete, mint a beton. Én az elején mindent sütõtökkel kevertem, mert ez az egyetlen nem hasfogó étel, amit az elején lehet adni a piciknek.
A kérdező hozzászólása: Milyen az a gabona pép?
Szia, lehet le leszek pontozva, de én így csináltam/csinálom (leszögezem mindent védõnõvel-orvossal egyeztetve): a babánk sajnos már csak tápszeres 3 hónapos kora óta, most 4, 5 hónapos. Én ár kóstoltattam vele: almát, banánt, körtét, répát, krumplit, sütõtököt. Mi banánnal kezdtük... az éretlenebb banán széklet fogó, ezért kezdtük ezzel mert gondjaink voltak a híg széklettel. Én mindent három napon keresztül adtam apránként és a negyedik napon pedig amennyit szeretett volna enni... Pontosan azért mert már a banános tápszer sem kell neki (sem), de ha almás krumplival megfõzve-turmixolva adok neki, abból 200 gramm is lemenne ha hagynám... És ebbõl adódóan a reggelit és az éjszakai étkezéseket leszámítva én mindig adok Neki valami mást is a tápszeres kívül a napszaknak megfelelõen. Szóval szerintem nem történne semmi, az alma és banán együtt finom... uzsonnára én gabonapéphez szoktam keverni...
A kérdező hozzászólása: A széklete az olyan hogy naponta 2-3 alkalommal is van és hol híg hol kemény. Szerintem ha eszik valami gyümölcsöt akkor keményebb ha pedig csak tápszert iszik akkor híg. Nem lehet hogy ez csikarja? Tápszert már alig akarja megenni sokszor elég neki a 30 ml is. Valamikor meg a 180 ml is megissza. Azt vettem észre néha jobban kívánja a kanalas ételt mint a cumisüvegbõl. Szerintetek ki lehetne vele már próbáltatni a csûcsös poharat?
Semmi nem történik, ha ugyanazt adod neki egy hétig.... gondolom az érdekel, hogy utánna nem fogja-e megutálni, vagy nem csömörlik-e meg tõle... nem fog. Lehet lepontozni nyugodtan, de ha az van otthol, vagy éppen azt eszi szívesen, akkor adj neki azt. Az én kicsimnek is volt 2 hét, amikor csak banánt-banánnal volt hajlandó enni....
5 hónaposan az én babám már simán megevett egy almát tízóraira (egy közepes méretût). Ilyenkor már nem adtam mellé neki tápszert. Miért gondolod hogy fájna a hasa ha ugyanazt enné? szerintem maximum megunná. Ha eddig nem vetted észre, hogy fáj a pocakja, akkor akkor sem fog, ha több napon át ezt eszi. Bár szerintem jobb ha próbálsz kicsit változatosabb lenni.
A kérdező hozzászólása: Már fél közepes almákat eszik meg.
Szerintem nem kell ezt ennyire kimatekozni, lényeg, h fokozatosan vezesd be a kajákat. Amennyit elfogad annyit adj. Nem fog betolni 1 egész almát elsõre:-)
A kérdező hozzászólása: Almát banánnal.
A kérdező hozzászólása: Ha mondjuk megeszik belõle 60 ml-nyi mennyiséget. Pl ha a cumis üvegbe mérnénk ki a mennyiséget persze nem abba adva neki mert elég sûrû. Az sok egy 5 hós babának? Fõleg ha ilyen sokáig kapna 1 fajtát? Almát banánnak.
Amilyen kicsit eszik belõle nem gondolom, h fájna neki. Ki kell tapasztalni, minden baba más.
A kérdező hozzászólása: Már kóstoltattam már vele szereti nem allergiás rá, de nem fájdul meg a hasa ha 1 hétig ugyanazt eszi tápszer mellé?
Hát mivel tápszeres a babánk, nekünk azt mondta a védõnõ, hogy 4 hónapos kortól el kellene kezdeni bevezetni a glutént. A gabona pépet választottam baba és egyéb keksz helyett, mert ez egészségesebb. Mi a Dm-ben kapható Alnatura-sat vettük (kuponnal pár száz forint). Nincs benne cukor, tej. Teljes kiõrlésû búzadarából készült. Ezt több féleképpen el lehet készíteni a baba korához viszonyítva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!