Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapja kellett (61 db)

6 hónapja szültem.2 hónapja megjött a menszim, de nem pontosan, elég darabos is volt. Most meg kellett volna már jönni 2 napja, de semmi. Fáj a hasam és nagyon fel vagyok puffadva, de nem érzem hogy meg akarna jönni. Menjek orvoshoz? Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Én 4 hónapja szültem és 10 hetes volt a babám amikor megjött elõször. Több mint 1 hétig tartott akkor elkezdtem a cerazette-t szedni, de abba kellett hagynom és sajnos azóta sem jött meg. Már több, mint 2 hetet késik. Kicsit parázok, még várok egy hetet aztán teszt. Szerintem várjál még 1 hetet, mert szülés után nem biztos, hogy szabályos lesz rögtön a ciklusod. Ha pedig addigra sem jön meg akkor teszt és doki.

Én 4 hónapja szültem és 10 hetes volt a babám amikor megjött elõször. Több mint 1 hétig tartott akkor elkezdtem a cerazette-t szedni, de abba kellett hagynom és sajnos azóta sem jött meg. Már több, mint 2 hetet késik. Kicsit parázok, még várok egy hetet aztán teszt. Szerintem várjál még 1 hetet, mert szülés után nem biztos, hogy szabályos lesz rögtön a ciklusod. Ha pedig addigra sem jön meg akkor teszt és doki.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ! remélem minden rendben lesz nálad is!

2 hónapig szedtem Cypromix fogamzásgátló tablettát, de nem vált be, és 1 hónapos gyógyszerszünetet kellett tartanom. Lejárt a hónap, 5-én kellett volna megjönnie, de semmi. Miért nem akar megjönni?

Terhes nem lehetek, 1× voltam fiúval, azóta már menstruáltam, tesztet is csináltam, és egy kivizsgáláson hasi ultrahangot is csináltak, ami kimutatta volna.

Legjobb válasz: Mennyi idõs vagy ? Lehet hogy még a hormonjaid nem álltak be vagy stresszes volt az utóbbi idõszak. Barátnõmnek (17) is ez volt nem sokkal ezelõtt, neki 2 havija is kimaradt. Elment dokihoz, kivizsgálták és semmit nem találtak nála

Mennyi idõs vagy ? Lehet hogy még a hormonjaid nem álltak be vagy stresszes volt az utóbbi idõszak. Barátnõmnek (17) is ez volt nem sokkal ezelõtt, neki 2 havija is kimaradt. Elment dokihoz, kivizsgálták és semmit nem találtak nála
A kérdező hozzászólása: Én is 17 vagyok. A gyógyszer zavart volna be? Mikor szedtem, a gyógyszerszünetben 14 napig menstruáltam:-(( És most, hogy abbahagytam, még fel lennének borulva a hormonjaim?:-((
Igen, lehetséges Neki elvileg jövõ hónapban fognak gyógyszer felírni azért, hogy rendszeresebb legyen, szóval könnyen el tudom képzelni hogy nálad azért van ez mert abbahagytad.
Szia! Igen, elõfordulhat, h a tabitszedést befejezve kimarad a mensi. Ez azért van, mert a szervezeted eddig kapta azt a hormonmennyiséget, amitõl beállt a mensi. Ezt most megvontad tõle, úgyhogy idõbe telhet, míg újra a régi lesz.
Szia! Nekem is kimaradt a menszim mikor abbahagytam. Nincs semmi gond csak a hormonkimaradás miatt van ez.

Mi ez? 6 hónapja nem szoptatok, (gyógyszert kellett szednem->fejtem->mire szoptathattam volna nem kellett a cici aztán elment a tejem) kb.2 hónapja ha erősen megnyomom jön belőle de csak jelentéktelen mennyiség.

Ma megnyomtam megint és az egyikb?l sötétzöld szín? "tej" jött a másikból pedig nyúlós,s?r? világos barna hát nem tudom mi...

Legjobb válasz: Mihamarabb doki!

Mihamarabb doki!
A kérdező hozzászólása: Gondoljátok, hogy baj van...?? Na akkor keresek dokit.Azt se tudom merre induljak mert akinél szültem az már nincs.. SZTK-t meg nagyon utálom, csak negatív tapasztalatokkal gazdagítottak életem során
Csak arra azért figyelj oda, hogy ne "sima" nõgyógyász nézzen meg, hanem legyen endokrinológus képzettsége! Hidd el fontos! Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Bejelentkeztem nõdokihoz holnapra.Akkor nézzek mást? Van egyébként ötletetek mi lehet?Mire utal?
tegnap 06:00 vagyok. Ha már bejelentkeztél, akkor menj el, de ahhoz mindenképp ragaszkodj, hogy kérjen egy labor vizsgálatot, hogy megnézzék a prolaktin szinted! Ha látod, hogy úgy áll a dolgokhoz, hogy sehogy sem, akkor feltétlen keress mást. (a linkben sajna én vagyok az MR-es) :(
Szedem a gyógyszert 6 hétig, aztán meglátjuk, hogy mi lesz. Merre laksz? Írj privit és akkor meg tudjuk beszélni.
A kérdező hozzászólása: nem tudok privit írni, nem jelenik meg az a funkció...(?)

28-napos szokott lenni a menszim. Ebben a hónapban 7. én kellett volna megjönnie és késett két napot. Első Clostis hónapom volt. A menszi 2. napjától kellett elkezdenem a második havi gyógyszert 5 napig. Akkor most kb mikor lessz peteérésem?

Legjobb válasz: ha csak két napot késett az nem nag ügy. számolj most is ugy hogy kb a 14. napon lesz pé-d, de meg fogod érezni, szurka meg folyás, méhszájad nyitva, és a höd hirtelen leesik, és másnap meg felugri. sztem ha szedsz Clostyt és nagyon vágysz babára, vegyél ovu tesztet az tutira kimutatja. szoritok

ha csak két napot késett az nem nag ügy. számolj most is ugy hogy kb a 14. napon lesz pé-d, de meg fogod érezni, szurka meg folyás, méhszájad nyitva, és a höd hirtelen leesik, és másnap meg felugri. sztem ha szedsz Clostyt és nagyon vágysz babára, vegyél ovu tesztet az tutira kimutatja. szoritok
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem mérem a hõmet.Holnap lenne a 14.nap de az ovu teszten éphogy látni a második csikot.

Gyógyszertárba mentem, mert a szám 2 széle kirepedezett és már ked fájni! 1 hónapja is ez volt, akkor 2 hét kellett mire elmúlt-nem voltam vele sehol) A patikus csajtól kaptam ecsetelőt, mert azt mondta, h ez szájzug gomba. Mit tegyek?

Eddig sohanem volt ilyenem!

Legjobb válasz: Nem vagy aidses! nekem masfel honapig kivoltak repedve a szam szelei,es b-komplex vitamint szedtem ra 2 hetig es elmult! te is probald ki ezt:-)udv 21eves Lany

Nem vagy aidses! nekem masfel honapig kivoltak repedve a szam szelei, es b-komplex vitamint szedtem ra 2 hetig es elmult! te is probald ki ezt:-)udv 21eves Lany
A kérdező hozzászólása: De nekem nagyon csúnya és ilyen barnás..... :( most kicsit pánikolok!
hogylennélmár éces?:D ilyenje mindenkinek van :D legfõképp attól ha megerölteted a szád szélét. és ez nem gomba. ezcsak az h ott a száj szélén, ahol vékony a bõr, az kireped...fõleg ebben a hidegben, mikor amúgyis jobban szárad a száj. plusz aki kevés folyadékot fogyaszt annak gyakrabban van.
A kérdező hozzászólása: Gondolom, hogy a patikus vagy a gyógyszerész azért jobban tudja, mint te! Mivel 1 hónap alatt másodjára jön ki...és immunerõsítõt is kaptam....
oké, akkor gombás vagy...:D tudod, nekemmeg a háziorvosom mondta h ez nem gomba, hanem kirepedt a széle....akkor úgyláccik te gombás vagy, nekem meg csak simán kirepedt.
ja és aids-es is vagy.

Mi volt a határ 2010-ben, ami alatt nem kellett visszafizetni az adót? Létezik, hogy 10 hónap max gyed és 2 hónap t-gyás után vissza kell fizetnem az igénybe vett adójóváírást?

Jövedelem: 1.668.189,-

Legjobb válasz: A jogosultsági hónaphoz neked kell beírni a 10-et vagy 12-t, attól függõen, hogy GYES-re kaptál-e adójóváírást. 32-es sor.

A jogosultsági hónaphoz neked kell beírni a 10-et vagy 12-t, attól függõen, hogy GYES-re kaptál-e adójóváírást. 32-es sor.
A kérdező hozzászólása: oké, köszi!
A jogosultsági hónapjaid a száma 12, mivel mind a 12 hónapban volt bérjövedelmed. Mivel az éves jövedelmed nem éri el a 3188ezer Ft-ot jár a teljes adójóváírás neked. Az 1 668 189 Ft már a szuperbruttó jövedelmed? Ha igen, akkor 15 100 Ft visszajár neked.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is így számoltam (másodjára), csak ami papírt kaptam a mhelyemrõl, a jogosultsági hónapok mellett, lévõ összeg nem jó. Mármint elvileg a progi számolja, de nekik nem az jött ki (?). Húú, remélem érthetõ vagyok. Mindegy, bemegyek aztán megkérdezem, az a legtisztább. Azért köszi!!!
A munkahelyedtõl csak a 10 hónapra jár az adójóváírás, a TB-tõl meg a 2 hónapra.
Látnom kéne az adatokat pontosan, mert úgy jobban tudnék segíteni. De az a biztos, ha megkeresed a munkahelyed (ezek szerint õk a kifizetõk), ha úgy érzed valami nem stimmel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, legrosszabb esetben is "csak" 15100, - forintot kell visszafizetnem. De bemegyek, csak a mikor a kérdéses - ilyenkor hó végén már nem ildomos õket zavarni...
Nem, a 15100 Ft-ot nem neked kell befizetned, hanem te kapod vissza abban az esetben, ha az 1668189 Ft a szuperbruttó jövedelmed.
A kérdező hozzászólása: Igen, az. Köszi! :-)

Én paleolit táplálkozáson voltam 1 évig és most egy kényszer helyzet miatt vissza kellett állnom a hagyományos táplálkozásra, ez kb 2 hónapja történt az első mensesem időben meg jött a mostani meg már 1 hetet késik, befolyásolhatja ezt a táplálkozás?

Mivel szexuális kapcsolatom azóta nem volt így csak erre tudok gondolni,vagy netán változó korba estem 44 éves lehetséges-ez?

Legjobb válasz: Akármelyik okozhatja, még a változó kor is. (De miért kellett a paleolit-ot abbahagynod?)

Akármelyik okozhatja, még a változó kor is. (De miért kellett a paleolit-ot abbahagynod?)
Szerintem is mindkettõ lehet. Mondjuk attól függ, hogy mennyire történt durva változás az étrendedben. Ha nem gyökeres, akkor inkább a változó korra gondolnék.
http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-etelek.htm Nézegesd meg, talán tudsz belõlük valamit otthon készíteni.
Nem tudom az okozza-e, de nekem voltak már pattanásaim, ha lisztes panírban rántott dolgot ettem, meg székrekedésem cukros-lisztes süteménytõl. Pedig csak egy-egy kisiklás volt, óvakodok is minden ilyentõl. Más panaszaid nem voltak a visszaállás után?

Nem rég (kb:2 hónapja) csináltattam egy szemöldök piercinget! Már elvileg rég meg kellett volna gyógyulnia teljesen de a seb még mindíg nagyon piros! És nem tudom hogy miért?

Lehet hogy csak az ékszer anayagát nem bírja a b?röm? (Ugyanaz az ékszer van még bent amivel a szúrást végezték. )

Legjobb válasz: Lehet hogy allergiás vagy arra a fémre, amibõl az az ékszer készült. Ennyi idõ után, már el kellett volna múljon a gyulladás.Fordulj bõrgyógyászhoz.

Lehet hogy allergiás vagy arra a fémre, amibõl az az ékszer készült. Ennyi idõ után, már el kellett volna múljon a gyulladás.Fordulj bõrgyógyászhoz.

Már a 3. antibiotikum kúrát kellett elkezdenem 2 hónap alatt, vélemények?

Most 35 hetes vagyok és kaptam megint rovamycint, egyszer már szedtem meg augmentint is kb 1,5-2 hónapja, de sajna megint beteg vagyok és a homeopátia nem segített, sem a forró mézes tea.

Legjobb válasz: Valóban nem túl szerencsés sok antibiotikumot szedni, de nekem pont a védõnõm mondta, hogy õ maga járt úgy, hogy több adaggal meg kellett ennie torokgyulladás miatt. Szerintem az lenne nagyobb baj, ha nem kezelnék, mert akkor jönne a láz, a tüdõgyuszi, és egyéb finomságok. Biztos nem használ ennyi gyógyszer, de inkább ez, mint a komoly szövõdmények. (26 hetes mami)

Valóban nem túl szerencsés sok antibiotikumot szedni, de nekem pont a védõnõm mondta, hogy õ maga járt úgy, hogy több adaggal meg kellett ennie torokgyulladás miatt. Szerintem az lenne nagyobb baj, ha nem kezelnék, mert akkor jönne a láz, a tüdõgyuszi, és egyéb finomságok. Biztos nem használ ennyi gyógyszer, de inkább ez, mint a komoly szövõdmények. (26 hetes mami)
jujj szegény :( tényleg jobb lenne, hogy nem menne oviba egy ideig :( sajnos nem értek hozzá ezért nem tudom, de az a véleményem, hogy nem jó a babának, viszont egy tartósan magas láznál biztos kevesebbet árt. Én a helyedben biztosan kikérném egy másik doki véleményét! 37h km :)
A kérdező hozzászólása: Ha már kaptam gyógyszert akkor nem lesz tüdõgyulladásom ettõl igaz? Egyébként elértem a nõdokim telefonon és azt mondta szedhetem nyugodtan. Jó lenne már megszülni még a járvány elõtt, márha lesz. Dehát az ördög nem alszik. Eddig én nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, de most meg vagyok ijedve.
Szerintem, ha beszeded a gyógyszert, és valamilyen köptetõt is szedsz, akkor nem tud lerakódni, hogy tüdõgyulladásod legyen. Neked legalább van esélyed a nagy vész elõtt szülni, én benne vagyok a közepébe (26 hetes) Vigyázz magatokra!
A kérdező hozzászólása: Jaj, abban reménykedem nem lesz nagyobb baj, de nem vagyok jól. Mondjuk állítólag ha nagy a gáz akkor már felállni is nehéz, és azért ott még nem tartok, de a hátam fáj. A babát meg már ki tudják szedni, õ már szerintem teljesen életképes, de az biztos, hogy holnap kikérdezem a nõdokimat rendesen.

2 hónapja félbe kellett hagynom a Belara szedését, mert visszerek jöttek elő a lábamon. Azóta 2-szer jött meg, de csak 1-2 napig tartott (ált 6 napig szokott) Normális dolog ez? Mennyi idő még visszaáll a szervezetem? Összesen 2 hétig szedtem csak!

Legjobb válasz: ui.: persze, hogy abbahagyatta veled azonnal a dokid a belarát, hát trombózist is lehet kapni a fogamzásgálóktól, és ha már a visszereket is elõhozta, ki tudja még mit csinál az erekkel..

ui.: persze, hogy abbahagyatta veled azonnal a dokid a belarát, hát trombózist is lehet kapni a fogamzásgálóktól, és ha már a visszereket is elõhozta, ki tudja még mit csinál az erekkel..
Hát szerintem ez a baj, hogy 2 hétig szedted és nem szedted végig a levelet. Szerintem attól megzavarodott a hormonháztartásod.
A doki azt mondta, hogy 2 hét után csak úgy hagyd abba a szedését? Ilyet sem hallottam még... Teljesen összezavartad ezzel a hormonháztartásod, kell még egy pár hónap még teljesen visszaáll a régibe.
A kérdező hozzászólása: Igen, azt mondta, azonnal hagyjam abba, ne is szedjem végig!
nekem is visszeres lett a lábam a belarától, meg még pluszba 4 hónap alatt 12 kiló jött fel rám tõle, és tiszta depis lettem tõle! a te dokid legalább foglalkozott veled, mert az enyém csak azt hajtogatta, hogy várjunk, amíg hozzászokik a szervezetem! (persze, várjunk, mert õ jó kis jutalákot kap ezután a termék után, azért írják fel most sokaknak)azzal etetett, hogy ettõl nem lehet hízni, mert alacsony hormontartalmú. 4 hónap után elmentem egy másik dokihoz, ki volt akadva teljesen, azonnal váltanom kellett, most yasminellét szedek.ez a doki azt mondta, hogy hülyeség, hogy a belara alacsony hormontartalmú, nem új gyógyszer az, csaj újra felkapták.. a lábam még a mai napig fáj néha, a visszerek is megvannak, a kilókból viszont 6 lement semmiféle mozgás nélkül.. sztem te is keress fel egy másik dokit is, kérdezd meg a véleményét, hátha tud valami okosat mondani. sok szerencsét!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!