Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapja külön, van 1 (2 db)

2 hónapja vagyunk külön, van 1 gyerekük, de rendszeresen látogatja a kicsit. Õ most mással van, de nagyon hiányzik és szeretném vissza kapni. Nem a gyerek miatt. Mit csináljak?

Legjobb válasz: szia. hát ha mást szeret,akkor nincs mit tenni.ha érezne irántad valamit,akkor valoszinuleg visszamenne hozzád,hisz ott a gyerek is,ami egy fontos kapocs.de ha még ennek ellenére sem szeretné veled folytatni,akkor szerintem semmi értelme. Ha meg rádobben egyszer,hogy téged akar,akkor ugyis kozeledni fog. Ne menj utána,ne kérd ot arra,hogy kezdjétek ujbol,mert ez csak neked fájna.Tudod,semmis em torténik ok nélkul.és valoszinu, a sors akarta,hogy ne legyetek egyutt,mert valami jobb fog ezután kovetkezni.kitartást neked!

szia. hát ha mást szeret, akkor nincs mit tenni.ha érezne irántad valamit, akkor valoszinuleg visszamenne hozzád, hisz ott a gyerek is, ami egy fontos kapocs.de ha még ennek ellenére sem szeretné veled folytatni, akkor szerintem semmi értelme. Ha meg rádobben egyszer, hogy téged akar, akkor ugyis kozeledni fog. Ne menj utána, ne kérd ot arra, hogy kezdjétek ujbol, mert ez csak neked fájna.Tudod, semmis em torténik ok nélkul.és valoszinu, a sors akarta, hogy ne legyetek egyutt, mert valami jobb fog ezután kovetkezni.kitartást neked!
Várj türelemmel.Még friss a szakítás, friss a kapcsolata.Haggy idõt a dolgoknak és kiforrják magukat.Ne mutasd, hogy hiányzik, ne érzékenyülj el elõtte akár milyen nehéz.A férfiaknak az kell amit nem kaphatnak meg:-).Ha a tiéd, visszakapod, ha sose volt a tiéd ne bánd, kezdj új életet.

Nekem van 2 szuka kutyám és mostanáig nem volt semmi gond de kb 1 hónapja nem lehet magukra hagyni őket mert szinte azonnal egymásnak esnek éjszakára külön vannak zárva de napközben is csinálják valamikor?

a kérdés az lenne hogy mivel lehet leszokatni a marakodásról?

Legjobb válasz: Nem most lettek éppen felnõttek, vagy nem tüzelnek? Milyen a fajtájuk? Amúgy a legfõbb titok hogy te legyél a fõnök. Én 3 ivarérett szukát tartok együtt de szavuk sincs mert uralom a helyzetet... :) Szóva nézz körül ott, hátha nem vagy teljesen a toppon falkavezérésg szempontjából.

Nem most lettek éppen felnõttek, vagy nem tüzelnek? Milyen a fajtájuk? Amúgy a legfõbb titok hogy te legyél a fõnök. Én 3 ivarérett szukát tartok együtt de szavuk sincs mert uralom a helyzetet... :) Szóva nézz körül ott, hátha nem vagy teljesen a toppon falkavezérésg szempontjából.
Én Akita szukát és rotti szukát tartok eggyütt. Feltétlenül tudniuk kell, hogy ki a fõnõk! Minden megmozdulást a szavaddal meg kell elõzni. Ha eggyütt vannak kint a kutyák legyél velük te is. Gondolkodj kutya ként és az elsõ rosszul nézésre azonnal reagálj. Én mindig azt mondom nekik, hogy SZÉPEN. határozottan és megnyugtatóan. Most is kint vannak az akita kanommal és hármasban játszanak.Ja roti 3 akita 2 éves.
dominancia és rangsor a falkán belül .( 2 kutya már falka , tehát megküzdenek ) eddig az idõsebb kutya lehetett a vezér, de most a fiatalabbik válik vezérré . elõbb-utóbb eldöntik.
Szerintem egyszer hagyni kéne h lerendeznék aztán már nem valószínû h verekednének. Ismerõsõmnek két kannál volt ez, õ se hagyta soha h lerendezzék. Csak õkmár olyan szinten verekedtek, h fülszakadás, hegek stb... Aztán egyszer elment otthonról és véletlenül nem zárta el õket, a kutyák lerendezték. És lám már szerették is egymást. Olvasd el Jan Fennel Kutyapszichológia c. könyvét, és szerintem az ivartalanítás mindkét kutyánál sokat segítene a helyzeten.
próbáld meg azt, hogy abban a pillanatban, amikor erõsködik a kutya a másikkal egy üres üdítõs palackkal odasózol neki akár a fejére. Nem kell erõsen, elég ha megijed a hangtól. egy idõ után megtanulja, hogy ha balhézik, akkor jön a rettenetes valami és inkább abbahagyja. Van olyan kutyaiskola, ahol a kanokat így tarják távol egymástól. Ha morog valamelyik, hozzávágnak egy vagy több üres mûanyag kannát, egybõl csönd van.
A szukák nem olyanok mint a kanok hogy egyszer elintézik és kész. Hanem állandóan versengenek, és elég keményen össze tudnak verekedni. Azt tanácsolom nézz körül az oldalon, a neten, könyvek között és kezd el nevelni mindkettõt! Külön-külön! Hogy tudják te vagy a fõnök! Ha ez megvan akkor ne szólj bele az õ harcukba, de figyeld meg hogy melyik a fõnök és mindig azt támogasd (tehát ha összekapás után rádnéz a rangidõs akkor neki mond hogy jól van a másiknak meg az ellenkezõjét)! A kutyáknál nincs egyenlõ törõdés, aki följebb van az kap többet, sõt gyakran a legalul lévõn vezetik le mérgüket, tehát a falkavezér nem ugyanúgy foglalkozik mindenkivel. Mindig a feljebb lévõnek adj elõbb enni, õ mehessen ki elõbb az ajtón, õt simogasd elõbb, persze a legeslegelsõ te vagy. Nálan bevált. Pedig az egyik 8 éves, tehát már öregebbnek mondható, de nem mernek vele packázni, pedig szerintem már erõsebbek és gyorsabbak is. De ez abból is látszik hogy egymást bármikor elkezdik játékból fojtogatni, de a legidõsebbet sem játék közben sem sehol nem merik leverni a lábáról. A fiatalabb most lép a felnõttkorba, érthetõen viselkedik, de jobb lett volna kiskorától nevelni. Az elsõ voltam.
azonos nemûeknél sztem ez elég gyakori... jobb esetben eldöntik pár ütközet után h ki a fõnök, aztán kész. de ez nem biztos h bekövetkezik.
A kutyáknál ez teljesen normális . Én csak azt tudom mondani hogy mindegyiket ugyanúgy szeresd , és tudom hogy hülyén fog hangozni de ne simogasd õket egymás elõtt mert féltékenyek lesznek egymásra, és még akkor is verekedni fognak érted amikor egyikhez sem érsz hozzá .Hogy ha nagy méretû kutyád van akkor valamit nagyon sürgõsen lépj, mert akár meg is ölhetik egymást , bár ez a kan kutyákra jellemzõbb. Ha ez számít nekem már itthon van "pár" kutyám számot had ne mondjak ... :D
Fogd meg a nyakbõrét és rázd meg. Tudtommal a szuka így csinál rendet a kölykei közt. Én egyébként megvertem mikor nem engedelmeskedett. A kutya okos állat, egyszer elég volt, azóta én vagyok a fõnök és kész.
Nekem is van 2 domináns szukám, idõnként harccal eldöntik ki a rangsorban az elsõ és utána békességben élnek egymás mellett míg rájuk nem jön a dili. Ez természetes dolog náluk, nem kell hagyni hogy vérre menjen a játék, elvégre Te vagy a falkavezér, neked kell ezt felügyelni.
3 ivaros és egy ivartalanított szukám van. Az ivartalanított a legidõsebb, rangsorban legmagasabban álló. Az õ pozícióját nem kérdõjelezik meg sosem, de a fiatalabbak néha összecsapnak. De egy szó és vége a balhénak, mégiscsak én vagyok a fõnök. Az lehet a baj hogy nem vagy falkavezér és nem hallgatnak rád. Elsõ szóra szét kellene hogy ugorjanak. Az ivartalanítás egyébként lehet hogyy tényleg segítene. Remélem megoldódik!
nekem is 2 szukám van, bár az egyik ivartalanított, a másik meg most fogzik, és mégis összekapnak. mindig a fiatalabbik kezdi, és már 2X elég csúnyán összekaptak. az egyiknél szinte átlyukadt a fiatal kutyám füle, a másodiknál kiesett a foga... XD mindkét esetben volt vér, és úgy csaptam közéjük, hogy megdobáltam õket hógolyóval... aztán mindkettõjüket jól elvertem, de csak mértékkel. megfogtam a grabancukat, és ütöttem a feneküket... ez általában beválik. :)
http://www.cerberoskutyaiskola.hu Ingyenesek a rehab-szoci foglalkozások, ha tudod, vidd el õket, segíteni fognak az ottani kiképzõk.
Mindenképp ivartalaníttasd õket, nemcsak ezért, hanem egészségügyi okokból is. Keress egy jó kutyakiképzõt, mert jól látod, komoly a probléma, amibõl tényleg nagy baj lehet.
Rosszat tudok csak mondani. A szukák, ha nem jönnek ki egymással, az egy életre szól. A kanok simán átadják a hatalmat az erõsebbnek, de a lányom nem mondanak le a falkabéli helyükrõl. Nekem is volt egy szukám, aki át akarta venni a rangidõs posztot, ezért folyton nekiment az anyakutyának. (Nem az õ anyja volt) Egy évig különzártuk õket, aztán a fiatalabbikat kénytelen voltam elajándékozni, mert a végén már mindenkinek nekiment. Ivartalanítás talán segít, lehet hogy a kezdeményezõ nem fog ragaszkodni utána a poszthoz, de lehet, hogy az anyja adja fel. Bármelyik eset már megoldás. Majd írd meg, hogy van-e eredmény.
A kérdező hozzászólása: csak az a gond hogy ez már 1 hónapja tart és már napközbe se akarom egyedül hagyni õket habár az nem számít hogy ott vagyok vagy nem mert nem halgatnak alig tudom szétszedni õket mostanáig nem volt velük semmi gond most meg 1 hónapja elszabadult a pokol egész véresre harapják egymást pedig anya és lánya nem tudom miért csinálják ezt és a fiatal kezdi 1X már majdnem megölte a másikat úgy össze harapta ha nem kapom fel az ölembe az 1-iket amikor elkednek támadni egymásra akkor egymásnak ugornak
A kérdező hozzászólása: az 1-ik 3 éves a másik 2 és a fiatal a kezdeményezõ a verekedésben és az akarja uralni a területet az észrevételeim szerint és hiába szólok rá rám se figyel szerintem a fegyelmezéssel is lesz a gond mert nem halgat egyáltalán esetleg elfogadnák pár tanácsot hogy tanítsam meg neki hogy nem õ az úr a háznál
Kedves 00.05! Az, hogy a fiatalok néha összekapnak, nem vészes. De ha nem lehet õket már egyáltalán összeengedni, az nem az a kategória, hogy egyszerre találtak egy kergetnivaló bogarat. Nekem 6 szuka közül csak 1 volt, aki a fõnöknek ment neki állandóan. És nem azért, mert nem év vagyok a fõnök. Errõl vita nem merülhet fel nálunk. De azon kívül, hogy az embercsalád egyértelmûen a rangsor tetején van, a kutyák maguk között is kialakítják a rangsort. Csak annyit akartam ezzel mondani, hogy nem biztos, hogy a kérdezõ nem jól nevelte és nem tekintik fõnöknek. Ettõl függetlenül lehet rangsorvita a kutyák között.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!