Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapja külön, van (6 db)

Van egy 6 éves lányom, aki születése óta velem alszik, és 2 hónapja költöztem össze a jelenlegi párommal, és nem tudja elfogadni, mert azt mondja ekkora lánynak külön kell már aludnia, ez milyatt mindennapossak a vitáink, mit csináljak?

Lincs hangulat van itthol,ti mit tennétek a helyemben,mert nem akarok kett?jük közt választani!

Legjobb válasz: 6 éves gyereknek a saját ágyában a helye....igaza van a párodnak.

6 éves gyereknek a saját ágyában a helye....igaza van a párodnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok hasznos választ!Megfogadom a tanácsaitokat!Szép napot mindenkinek!
Szia! Az jutott még eszembe - írtam már tegnap, hogy hogyan próbáld az ágyába szoktatni - hogy talán beválna, ha kapna valami kisállatot, aki vele alszik. Ha meg tudsz barátkozni a kutya/cica gondolatával, az a legjobb (az én lányom is imád a kutyával aludni, ott alszik az eb az ágy végénél a kosarában), de ha erre nincs lehetõségetek, kaphat egy degut vagy tengerimalacot vagy ami tetszik neki, annak a ketrecét tartsátok a szobájában, így nem lesz egyedül. Rengeteget számíthat! Kicsit úgy érezheti, hogy most õ a nagylány, aki vigyáz éjjel is a "kicsi, védtelen állatkára". Talán beválik. És hagyj neki valami halvány fényû lámpát égve éjszakára.
Sajnálom, ami az apukájával történt, de te azt írtad, hogy születése óta alszik veled. Tehát már akkor is ez volt a rendszer. Mindegy, mostmár felesleges azon kattogni, hogy mit kellett VOLNA csinálni, de így már jobb lenne, ha a korának megfelelõen a saját helyén aludna.
A kérdező hozzászólása: Azért voltam vele ilyen engedékeny, hogy velem aludjon, mert sokat sírt az apukája után akit 3 éve vesztettünk el, meghalt, és én pótolom neki az apát is, és féltem megtagadni, hogy velem aludjon, mert akkort úgy gondoltam, hogy szívtelen anya lennék!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és azt hiszem igazatok van, próbálom átszoktatni külön ágyba de éjjel töbször felkel még , és keres, úgy próbálom, hogy oda fekszek méllé, és mikort elalszik át megyek a páromhoz, de így is 2-3-rom alkalommal átjön értem, nem gondoltam végig a dolgokat és most nagyon nehéz, és sajnálom mikor sír értem, abban bízom, hogy hamar túl leszünk ezen a dolgon!
Ezt már 6 éve elrontottad!!
Milyatt??? Úristen, mik vannak... Egyébként egy 6 éves gyerek tényleg aludjon a saját ágyában.
Te korábban nem gondoltál arra, hogy majd egyszer lesz új párod, aki nyilván veled akar aludni, és nem a gyerekkel? Az én fiam még csak három éves lesz, viszont eddig megvolt az a szokása, hogy az éjszaka közepén átsétál az én ágyamba és ott alszik tovább. Mivel jómagam is egyedülálló vagyok, felmerült bennem, hogy ha egyszer lesz új párom, aki értelemszerûen fog majd olykor itt aludni, akkor ez gondot okozhat, nem lehet minden ilyen alkalommal másra bízni a gyereket, hiszen ha komoly a kapcsolat, úgyis együtt fogunk majd élni. Viszont azt sem akartam, hogy a gyerek azt érezze, kitúrják a helyérõl. Ezért el is kezdtem leszoktatni, így, hogy még senki nincs a láthatáron, jobb ezt most. Mostmár az éjszakák többségét a saját ágyában alussza végig. A párodnak tökéletesen igaza van, mondjuk tény, hogy nevelni a te dolgod, neked kell dönteni, csak aztán könnyen meglehet, hogy ha te ehhez ragaszkodsz, akkor a párod meg azt mondja, hogy neki ez így nem megy. És ez érthetõ is lenne.
Elõzõ vagyok, bocsi a hibákért, valami gond van a bill-el.
Ezt azelõtt kellett volna megoldani, mielõtt összeköltöztetek. Egy hatéves kislánynak nem feltétlenül egészséges együtt aludni egy vadidegn férfival, a szexuális életetek meg végképp nem rá tartozik. Jól elszúrtad, ha most kirakod a kicsit, az jogosan gyûlöli meg az új betolakodót, ugyanakkor tényleg alhatna már egyedül... Talán az a megoldás, hogy egylõr te mégy át aludni a kislányhoz és szépen, fokozatosan te mégy vissza a hálószobába. Elõször vele alszol gész éjjel, aztán hajnal felé már átmégy a párodhoz, késõbb megvárod, míg a lányod elalszik és utána kiosonsz, végül eljuttok odáig, hogy már egyedül is el fog aludni. De ez hosszú menet lesz.
Véleményem szerint nem egészséges, hogy ennyi ideig veled aludt. A párodat maximálisan meg lehet érteni, hiszen õ veled akarja megosztani az ágyat, és nem veled ÉS a lányoddal. Ezen felül egyéb kellemetlenségeket is okozhat a lányod jelenléte (ha este szeretkeznétek, hogy oldjátok meg?)... Plusz a lányod egészséges fejlõdésének sem tenne jót a hármasban alvás.
Tökéletesen igaza van a párodnak... 6 éves korban már nem a te ágyadban a helye...
Utolsó szerintem ne egy állatot rontsunk már el a gyerek miatt! A kutyának is nevelésre van szüksége, falkavezérre, és hogy tudja hol a helye és nem arra hogy ágyban aludjon! A macska meg úgyis odamegy ahova akar! Meg különben is akkor meg ebbõl az lenne hogy majd ha õ lesz nagy akkor a pasija fog veszekedni vele mert nem akar egy állattal aludni! Ha valami pótszerre szoktatod sosem lesz jó neki!

Nekem van 2 szuka kutyám és mostanáig nem volt semmi gond de kb 1 hónapja nem lehet magukra hagyni őket mert szinte azonnal egymásnak esnek éjszakára külön vannak zárva de napközben is csinálják valamikor?

a kérdés az lenne hogy mivel lehet leszokatni a marakodásról?

Legjobb válasz: Nem most lettek éppen felnõttek, vagy nem tüzelnek? Milyen a fajtájuk? Amúgy a legfõbb titok hogy te legyél a fõnök. Én 3 ivarérett szukát tartok együtt de szavuk sincs mert uralom a helyzetet... :) Szóva nézz körül ott, hátha nem vagy teljesen a toppon falkavezérésg szempontjából.

Nem most lettek éppen felnõttek, vagy nem tüzelnek? Milyen a fajtájuk? Amúgy a legfõbb titok hogy te legyél a fõnök. Én 3 ivarérett szukát tartok együtt de szavuk sincs mert uralom a helyzetet... :) Szóva nézz körül ott, hátha nem vagy teljesen a toppon falkavezérésg szempontjából.
Én Akita szukát és rotti szukát tartok eggyütt. Feltétlenül tudniuk kell, hogy ki a fõnõk! Minden megmozdulást a szavaddal meg kell elõzni. Ha eggyütt vannak kint a kutyák legyél velük te is. Gondolkodj kutya ként és az elsõ rosszul nézésre azonnal reagálj. Én mindig azt mondom nekik, hogy SZÉPEN. határozottan és megnyugtatóan. Most is kint vannak az akita kanommal és hármasban játszanak.Ja roti 3 akita 2 éves.
dominancia és rangsor a falkán belül .( 2 kutya már falka , tehát megküzdenek ) eddig az idõsebb kutya lehetett a vezér, de most a fiatalabbik válik vezérré . elõbb-utóbb eldöntik.
Szerintem egyszer hagyni kéne h lerendeznék aztán már nem valószínû h verekednének. Ismerõsõmnek két kannál volt ez, õ se hagyta soha h lerendezzék. Csak õkmár olyan szinten verekedtek, h fülszakadás, hegek stb... Aztán egyszer elment otthonról és véletlenül nem zárta el õket, a kutyák lerendezték. És lám már szerették is egymást. Olvasd el Jan Fennel Kutyapszichológia c. könyvét, és szerintem az ivartalanítás mindkét kutyánál sokat segítene a helyzeten.
próbáld meg azt, hogy abban a pillanatban, amikor erõsködik a kutya a másikkal egy üres üdítõs palackkal odasózol neki akár a fejére. Nem kell erõsen, elég ha megijed a hangtól. egy idõ után megtanulja, hogy ha balhézik, akkor jön a rettenetes valami és inkább abbahagyja. Van olyan kutyaiskola, ahol a kanokat így tarják távol egymástól. Ha morog valamelyik, hozzávágnak egy vagy több üres mûanyag kannát, egybõl csönd van.
A szukák nem olyanok mint a kanok hogy egyszer elintézik és kész. Hanem állandóan versengenek, és elég keményen össze tudnak verekedni. Azt tanácsolom nézz körül az oldalon, a neten, könyvek között és kezd el nevelni mindkettõt! Külön-külön! Hogy tudják te vagy a fõnök! Ha ez megvan akkor ne szólj bele az õ harcukba, de figyeld meg hogy melyik a fõnök és mindig azt támogasd (tehát ha összekapás után rádnéz a rangidõs akkor neki mond hogy jól van a másiknak meg az ellenkezõjét)! A kutyáknál nincs egyenlõ törõdés, aki följebb van az kap többet, sõt gyakran a legalul lévõn vezetik le mérgüket, tehát a falkavezér nem ugyanúgy foglalkozik mindenkivel. Mindig a feljebb lévõnek adj elõbb enni, õ mehessen ki elõbb az ajtón, õt simogasd elõbb, persze a legeslegelsõ te vagy. Nálan bevált. Pedig az egyik 8 éves, tehát már öregebbnek mondható, de nem mernek vele packázni, pedig szerintem már erõsebbek és gyorsabbak is. De ez abból is látszik hogy egymást bármikor elkezdik játékból fojtogatni, de a legidõsebbet sem játék közben sem sehol nem merik leverni a lábáról. A fiatalabb most lép a felnõttkorba, érthetõen viselkedik, de jobb lett volna kiskorától nevelni. Az elsõ voltam.
azonos nemûeknél sztem ez elég gyakori... jobb esetben eldöntik pár ütközet után h ki a fõnök, aztán kész. de ez nem biztos h bekövetkezik.
A kutyáknál ez teljesen normális . Én csak azt tudom mondani hogy mindegyiket ugyanúgy szeresd , és tudom hogy hülyén fog hangozni de ne simogasd õket egymás elõtt mert féltékenyek lesznek egymásra, és még akkor is verekedni fognak érted amikor egyikhez sem érsz hozzá .Hogy ha nagy méretû kutyád van akkor valamit nagyon sürgõsen lépj, mert akár meg is ölhetik egymást , bár ez a kan kutyákra jellemzõbb. Ha ez számít nekem már itthon van "pár" kutyám számot had ne mondjak ... :D
Fogd meg a nyakbõrét és rázd meg. Tudtommal a szuka így csinál rendet a kölykei közt. Én egyébként megvertem mikor nem engedelmeskedett. A kutya okos állat, egyszer elég volt, azóta én vagyok a fõnök és kész.
Nekem is van 2 domináns szukám, idõnként harccal eldöntik ki a rangsorban az elsõ és utána békességben élnek egymás mellett míg rájuk nem jön a dili. Ez természetes dolog náluk, nem kell hagyni hogy vérre menjen a játék, elvégre Te vagy a falkavezér, neked kell ezt felügyelni.
3 ivaros és egy ivartalanított szukám van. Az ivartalanított a legidõsebb, rangsorban legmagasabban álló. Az õ pozícióját nem kérdõjelezik meg sosem, de a fiatalabbak néha összecsapnak. De egy szó és vége a balhénak, mégiscsak én vagyok a fõnök. Az lehet a baj hogy nem vagy falkavezér és nem hallgatnak rád. Elsõ szóra szét kellene hogy ugorjanak. Az ivartalanítás egyébként lehet hogyy tényleg segítene. Remélem megoldódik!
nekem is 2 szukám van, bár az egyik ivartalanított, a másik meg most fogzik, és mégis összekapnak. mindig a fiatalabbik kezdi, és már 2X elég csúnyán összekaptak. az egyiknél szinte átlyukadt a fiatal kutyám füle, a másodiknál kiesett a foga... XD mindkét esetben volt vér, és úgy csaptam közéjük, hogy megdobáltam õket hógolyóval... aztán mindkettõjüket jól elvertem, de csak mértékkel. megfogtam a grabancukat, és ütöttem a feneküket... ez általában beválik. :)
http://www.cerberoskutyaiskola.hu Ingyenesek a rehab-szoci foglalkozások, ha tudod, vidd el õket, segíteni fognak az ottani kiképzõk.
Mindenképp ivartalaníttasd õket, nemcsak ezért, hanem egészségügyi okokból is. Keress egy jó kutyakiképzõt, mert jól látod, komoly a probléma, amibõl tényleg nagy baj lehet.
Rosszat tudok csak mondani. A szukák, ha nem jönnek ki egymással, az egy életre szól. A kanok simán átadják a hatalmat az erõsebbnek, de a lányom nem mondanak le a falkabéli helyükrõl. Nekem is volt egy szukám, aki át akarta venni a rangidõs posztot, ezért folyton nekiment az anyakutyának. (Nem az õ anyja volt) Egy évig különzártuk õket, aztán a fiatalabbikat kénytelen voltam elajándékozni, mert a végén már mindenkinek nekiment. Ivartalanítás talán segít, lehet hogy a kezdeményezõ nem fog ragaszkodni utána a poszthoz, de lehet, hogy az anyja adja fel. Bármelyik eset már megoldás. Majd írd meg, hogy van-e eredmény.
A kérdező hozzászólása: csak az a gond hogy ez már 1 hónapja tart és már napközbe se akarom egyedül hagyni õket habár az nem számít hogy ott vagyok vagy nem mert nem halgatnak alig tudom szétszedni õket mostanáig nem volt velük semmi gond most meg 1 hónapja elszabadult a pokol egész véresre harapják egymást pedig anya és lánya nem tudom miért csinálják ezt és a fiatal kezdi 1X már majdnem megölte a másikat úgy össze harapta ha nem kapom fel az ölembe az 1-iket amikor elkednek támadni egymásra akkor egymásnak ugornak
A kérdező hozzászólása: az 1-ik 3 éves a másik 2 és a fiatal a kezdeményezõ a verekedésben és az akarja uralni a területet az észrevételeim szerint és hiába szólok rá rám se figyel szerintem a fegyelmezéssel is lesz a gond mert nem halgat egyáltalán esetleg elfogadnák pár tanácsot hogy tanítsam meg neki hogy nem õ az úr a háznál
Kedves 00.05! Az, hogy a fiatalok néha összekapnak, nem vészes. De ha nem lehet õket már egyáltalán összeengedni, az nem az a kategória, hogy egyszerre találtak egy kergetnivaló bogarat. Nekem 6 szuka közül csak 1 volt, aki a fõnöknek ment neki állandóan. És nem azért, mert nem év vagyok a fõnök. Errõl vita nem merülhet fel nálunk. De azon kívül, hogy az embercsalád egyértelmûen a rangsor tetején van, a kutyák maguk között is kialakítják a rangsort. Csak annyit akartam ezzel mondani, hogy nem biztos, hogy a kérdezõ nem jól nevelte és nem tekintik fõnöknek. Ettõl függetlenül lehet rangsorvita a kutyák között.

Férjemmel pár hónapja külön élünk és van egy 17 hónapos kisfiúnk, akit van, hogy hetekig nem látogat és most így 2 hét nem látogatás után bejelentette, hogy szombatra elviszi a fiúnkat! Ezt megteheti?

Én ennek nagyon nem örülök, m szerintem nem így m?ködik, h havonta vagy 2-3 hetente eszébe jut a gyereke és akkor elviszi 1 napra! Ráadásul lenne programom a fiammal, ahova nem vihetem el a fiamat, m a férjem ezen teljesen kiakadt! Van joga elvinni? Hamarosan talán elválunk!

Legjobb válasz: Nem tudom biztosan, de ugy emlékszem, hogy három év alatt nem.

Nem tudom biztosan, de ugy emlékszem, hogy három év alatt nem.
Mivel még nem váltatok el, ezért nem rendeztétek a láthatást sem, így elvileg elviheti, úgy mint amikor még együtt éltetek. Egyébként általában 2 hetente 1-2 napot szoktak ítélni. És nyáron, a szünetben 2 hetet. (Ha nincs megegyezésetek) 3 éves kor alatt éjszakát nem, de egész napos programot megítélnek. Szerintem üljetek le és egyezetek meg, nem hiszem, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha a bíróság döntését kéne végrehajtanotok. Biztos találtok egy kompromisszumot, ami mindkettõtöknek megfelel.
Szerintem gond nélkül elviheti. Egyébként valóban, a láthatásra sem szoktak sokkal több idõt meghatározni, persze ez rajtatok múlik, csak úgy mondom. Értem a problémádat, de mégiscsak a gyerek apjáról van szó. És tekintve, hogy állandóan Veled van, egy kicsit nevetséges indok az, hogy most szombatra pont programot terveztél. Elmondásod szerint heteid vannak amikor bármely más napra átrakhatod. Ráadásul teljesen idõben szólt Neked, erre szavad nem lehet. Joga van látni a gyerekét, és ami még fontosabb, a gyerekednek is joga van az apjával lenni. Komolyan értem a problémádat, de ne hangold a gyereket az apja ellen, vigye csak amikor akarja, fog még Neki nagyon hiányozni az apja.
Mivel hivatalosan nem vagytok elválva, elviheti. A bírósági gyakorlat szerint, 3 éves kor alatt az anyja nélkül nem mehet sehová. Azon felül 2 hetente, szombat 10-tõl vasárnap 18-ig. Nyári szünetben 3 hét, meg lehet beszélni, hogy havonta 1-1-1 hetet legyen. A téli, tavaszi, õszi szünet fele is az apát illeti meg. Ezen felül a páros ünnepek második napja is az apáé. Sõt! Mivel jogilag házasok vagytok, nincs még gyermekelhelyezés, az apa is olyan jogokkal rendelkezik, mint te. Tehát akár vele is élhetne. A bíróság ítélete ellen, bármelyik fél 2 év múlva felebezhet csak.


2 hónapja vagyunk külön, van 1 gyerekük, de rendszeresen látogatja a kicsit. Õ most mással van, de nagyon hiányzik és szeretném vissza kapni. Nem a gyerek miatt. Mit csináljak?

Legjobb válasz: szia. hát ha mást szeret,akkor nincs mit tenni.ha érezne irántad valamit,akkor valoszinuleg visszamenne hozzád,hisz ott a gyerek is,ami egy fontos kapocs.de ha még ennek ellenére sem szeretné veled folytatni,akkor szerintem semmi értelme. Ha meg rádobben egyszer,hogy téged akar,akkor ugyis kozeledni fog. Ne menj utána,ne kérd ot arra,hogy kezdjétek ujbol,mert ez csak neked fájna.Tudod,semmis em torténik ok nélkul.és valoszinu, a sors akarta,hogy ne legyetek egyutt,mert valami jobb fog ezután kovetkezni.kitartást neked!

szia. hát ha mást szeret, akkor nincs mit tenni.ha érezne irántad valamit, akkor valoszinuleg visszamenne hozzád, hisz ott a gyerek is, ami egy fontos kapocs.de ha még ennek ellenére sem szeretné veled folytatni, akkor szerintem semmi értelme. Ha meg rádobben egyszer, hogy téged akar, akkor ugyis kozeledni fog. Ne menj utána, ne kérd ot arra, hogy kezdjétek ujbol, mert ez csak neked fájna.Tudod, semmis em torténik ok nélkul.és valoszinu, a sors akarta, hogy ne legyetek egyutt, mert valami jobb fog ezután kovetkezni.kitartást neked!
Várj türelemmel.Még friss a szakítás, friss a kapcsolata.Haggy idõt a dolgoknak és kiforrják magukat.Ne mutasd, hogy hiányzik, ne érzékenyülj el elõtte akár milyen nehéz.A férfiaknak az kell amit nem kaphatnak meg:-).Ha a tiéd, visszakapod, ha sose volt a tiéd ne bánd, kezdj új életet.
Honnan veszed, hogy hullámzó, ha egyszer minden nap hív, keres?
elõször azt hittem, pénzrõl beszélsz, kigúvadt a szemem. hagyd MAGÁBAN gondolkozni. komolyan. ne válaszolj. majd ha eldöntötte, hogy akar, akkor keressen. a langyi igen is meg nem is-nek nincs értelme.
A kérdező hozzászólása: A párom nagyon érzelmes férfi, én viszont sajnos nem vagyok az a bùjòs, stb. Ez többnyire hiànyzott neki a kapcsolatbòl. Emellett persze nagyon sok jò tulajdonsàgom van, amit szeret bennem.Ez az ami miatt hullámzó, nem tudja, hogy ez vàltozhat e, tudok e ezen változtatni.
Szerintem nem érdemes erõltetni azt ami nem megy, nekem is ugyanezért lett vége egy pár hónapos kapcsolatomnak nemrég, csak ott a lány volt nekem túl mimóza, túl érzelmes, érzékeny. Nem passzol össze mindenki mindenkivel és ez így van jól. 27F
Tudsz változtatni, csak akarni kell :)
Nem ultrahangoznak, csak ha valami probléma (pl. ciszta..)gyanuja merült fel.
A kérdező hozzászólása: de ha megkérem hogy csináljon ultrahangot, nem kérnek plusz pénzt ugye?
Az én dokim nem kér.
miért akarsz ultrahangot? egyszer talán nem kér pénzt, de minden vizsgálatnál nem fog ultrahangot csinálni, mert felesleges.
Ha magánrendelésre mégy szerintem az ultrahangért kérni fog plusz pénzt. SZTK-ban meg nem nagyon szeretnek indokolatlanul ultrahangot is csinálni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!