Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapja jött meg, mi baj (16 db)

2 hónapja nem jött meg, mi baj lehet velem?

Már 2 hónapja nem jött meg a menszeszem. Nem stresszelek, a barátommal sem feküdtem le, de akkor mi baj lehet velem? Ha ez számít, elég keményen fogyózok, napi 500 kcal-lal. Lehet emiatt? Nem merek szólni anyámnak, mert elvinne orvoshoz, és félek hogy kiderülne, szinte alig eszem...

Legjobb válasz: Nagyon sürgõsen menj orvoshoz, mielõtt nagyobb lesz a baj. A drasztikus fogyókúrák felborítják a hormonháztartást és csak hónapokig tartó hormonkezeléssel lehet visszaállítani. Szerintem ne titkold el a szüleid elõl, mert nagy lesz az ijedség, ha nem értik, miért lettél rosszul. Nem akarlak tovább riogatni, de így vagy úgy, orvoshoz fogsz kerülni. Ne tedd tönkre magad!

Nagyon sürgõsen menj orvoshoz, mielõtt nagyobb lesz a baj. A drasztikus fogyókúrák felborítják a hormonháztartást és csak hónapokig tartó hormonkezeléssel lehet visszaállítani. Szerintem ne titkold el a szüleid elõl, mert nagy lesz az ijedség, ha nem értik, miért lettél rosszul. Nem akarlak tovább riogatni, de így vagy úgy, orvoshoz fogsz kerülni. Ne tedd tönkre magad!
szia! valószínûleg a fogyókura miatt nem jön meg.felborult a hormonháztartásod is. azért egyél szerintem és inkább tornázz!:)
Napi 500kcal nagyon kevés.Gondolom, hogy szeretnél valamikor gyermeket szülni.Ha igen, akkor ezt sürgösen hagyd abba, mert teljesen tönkre teszed a szervezeted.Ráadásul nagyon rossz ve´ge lehet.!!!Ez az igazság.A szüleid, hogy nem veszik ezt észre??? Legyen eszed, menj orvoshoz minnél elöbb, és kezdjél enni.Nem mondom, hogy sokat, de min.napi 1200 kcal, ha már keveset akarszb enni, és nagyopnsok gyümölcsöt, zöldséget, és sok-so folyadék. Vigyázz magadra.
Az átlag fogyókúra 1000 kalóriás. 600 kalóriás fogyókúrát már csak kórházi felügyelet mellett lehet csinálni. Az 500, az nagyon kevés. Nem írtad a súlyodat, de szerintem vészesen soványka lehetsz. A szervezeted azt hiszi, nagy éhinség van, ezért nem menstruálsz. Mert ugye éhínség alatt terhesnek lenni, szoptatni, egyenlõ az éleveszéllyel. Ceizel mondta egyszer a TV-ben: ilyenkor a test az önfenntartásért küzd, ezért a fajfenntartás szünetel. A baj csak az, hogy életre szólóproblémák alakulhatnak ki. Pl. az izmokat feléli a szervezeted. AYz immunrendszer kikészül. Hatalmas vitaminhiány lép fel, emiatt több hiánybetegség kialakulhat. Nem írtad hány éves vagy, de nagyon fiatalka lehetsz. Nem értem, miért hiszik azt a mai lányok, hogy 50 kiló felett már nincs nõ csak tehén van. A sok lüke divatmodell hatása lehet. Pedig elárulom: 100 kiló felett is van nõ!!
Elõfordul ilyen. Ha jól csináltad a tesztet és negatív, nem lehet baj.
Miért prófétáljunk itt? Te tudod h védekeztetek. Mi nem tudhatjuk mi ment félre és hol, csak ti. Különben én meséljem egy másik lánynak h milyen heberhurgya a nõi test? simán késhet heteket.
Ne félj szerintem, ha a teszt negatívat mutatott nem lehet baj! De lehet jó lenne megnézetned magad ha nem jön meg rövid idõn belül! De igaza van a másik válaszolónak, simán késhet heteket és bármi miatt nemcsak terhességre kell gondolni!

Tobb honapja nincs menstruaciom.2 eve jott meg eloszor, 14 eves vagyok, meg nem voltam fiuval. Mi lehet a baj?

Sose volt pontos a menstruaciom, volt hogy 1 honapban 2x megjott, volt, hogy 3 honapot kesett aztan megjott. Most is tobb honapja nincs, de nem tudom miert.. Anyukam visz nogyogyaszhoz a jovoheten, komolyabb baj van? Olvastam, hogy ha komolyabb baj van az meddoseget is okozhat. Rettegek. :(

Legjobb válasz: Nem kellene még nõgyógyászhoz menned, 17 éves korodig nem baj, ha rendszertelen. Van akinek csak 18-ra áll be.

Nem kellene még nõgyógyászhoz menned, 17 éves korodig nem baj, ha rendszertelen. Van akinek csak 18-ra áll be.
teljesen fölösleges még nõgyógyászhoz mennetek, 17 éves korodig elõfordulhat ilyen!
Ne félj! :) Az elsõ két-három évben még koránt sem biztos, hogy rendszeresbe beáll! Ez rendszertelen, amikor hónapokat késik, meg ilyesmi. De majd idõvel szabályos lesz és beáll. "ha komolyabb baj van az meddoseget is okozhat" A komolyabb baj, és a rendszertelen menstruáció (már ha az eleji-rendszertelenségben szenved az ember) - nem ugyanaz! Szerintem ezt tudhatta volna anyukád, és akkor most nem kellene dokihoz menni. Na, de mindegy. Ha biztosra akartok menni...
Mennyi az a több hónap? Ha 6-nál több, akkor érdemes orvoshoz menni.
Én is így vagyok ahogy te csak 15 évesen. Én is félek picit. Ha mész nõgyógyászhoz majd mondd hogy mi volt.
Tök fölösleges ezzel elmenned, meg fog vizsgálni és hazazavarnak, hogy nyugi! Mindenképpen nõi dokihoz menjetek elsõre, nem annyira kínos elötte meztelenkedni, meg a többi...

A barátommal 1 hónapja feküdtünk le először aztán pedig kb 2 naponta. Használtunk óvszert és egyszer sem volt lyukas.30. -án kellett volna megjönnie és még mindig nem jött meg, mi lehet a baj?

Legjobb válasz: lehet csak késik vagy azért mert most vesztetted el a szüzességed és a hormonok kicsit másképp viselkednek.ha nagyon félsz menj el orvoshoz de szerintem nincs baj:)

lehet csak késik vagy azért mert most vesztetted el a szüzességed és a hormonok kicsit másképp viselkednek.ha nagyon félsz menj el orvoshoz de szerintem nincs baj:)
Az én barátnõmnek is 3 hetet késet mert nagyon aggodott. Nõgyogyászhoz is feliratkozott mert nem hitt a tesztekben. Keddre volt felirva és hétfõ este lett beteg. Ne aggódj:)
ne aggodj:P 1szer gumi nelkul csinaltuk a baratnommel es utana o is nagyon aggodott meg minden es en is es kb 1 teljes hetet kesett...
nyugalom(: tejesen felborul ilyenkor a hormonháztartás. nekem kellet 3-4 hónap miután megin volt az a rendszereség:D és tejesen más lett az egész. más idöközönként jön mint elötte 1nappal több mint elötte és edig az elsö két nap volt a legtöb vérzésem pont pedig 3. 4. nap ugy hogy nyugi(:
A kérdező hozzászólása: Majd veszünk tesztet a barátommal, de még várunk egy kicsit hátha megjön :)
hogy teljesen megnyugodj, vegyél egy tesztet a patikában. Ha terhes vagy, akkor az már kimutatja. De szerintem sem vagy terhes, csak a stressz miatt késik...
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy írtál :)
A kérdező hozzászólása: Hát meglehet..de azért egy pici félelem csak bennem van hogy mi lehet az ok amiért nem jött még meg..
ne félj nem lehet baj!ne idegeskedj mert többet fog késni(elsõ)
Miután óvszert használtatok, felesleges félni.
A kérdező hozzászólása: Hát most még nyugodt vagyok mert szerintem a stressz miatt késik meg lehet közrejátszik az is hogy most vesztettem el..de már van bennem egy kis félelem :S
nekem 1 hetet késett de szerencsére megjött nyugi attól késik hogy msot vesztetted el :)

Már 2 hónapja késik, már 2 és fél éve van, sosem jött idüőben, de ennyit még sosem késett :SS mi baj lehet?

orvoshoz nem szeretnék menni ..a gyere orvos nem mondott semmi érdekeset

Legjobb válasz: Márpedig nem árt, ha elmész orvoshoz, ennyi infó alapján mi sem tudunk semmit. Ha kizárt a terhesség, akkor a szokásos hormonális ingadozások miatti össze-visszaság, ilyenkor gyakran kimarad pár hónapra. Lehet a stressz, idegesség is, vagy hirtelen fogytál. A legegyszerûbb magyarázat persze a terhesség, de ha a gyerekorvos nem mondott semmit, feltételezem, nem errõl van szó (elvégre rákérdezett, vagy nem?). Azonban lehet szervi oka is egy elmaradt peteérésnek. Ha semmi más bajod és amúgy jól érzed magad, terhesség kizárva, akkor ne izgulj, várj még eg hónapot, utána viszont szerintem nézz be egy nõgyógyászhoz, jobb idõben megnézni ezt. Feltételezem, õ sem mond mást, mint én, de mégiscsak látja, mi a helyzet. Elõször is nyugodj meg, ha komoly szervi oka lenne, akkor nem csak elmaradna, hanem fájna, égetne, lenne valami kellemetlen folyás is, esetleg pecsételõ vérzés, alhasi fájdalmak, láz, rosszullét. Csak a hormonjaid buliznak egyet. Ne idegeskedj, tegyél be nyugtató zenéket, pihenj sokat, egyél rendesen (ez nagyon fontos!), sétálj nagyokat a jó levegõn. Ha a következõ hónapban sem jön meg, akkor meg ne izgulj, menj orvoshoz, neki az a dolga, hogy megvizsgáljon, mi lehet a baj. De nincs semmi. Meg fog jönni. :)

Márpedig nem árt, ha elmész orvoshoz, ennyi infó alapján mi sem tudunk semmit. Ha kizárt a terhesség, akkor a szokásos hormonális ingadozások miatti össze-visszaság, ilyenkor gyakran kimarad pár hónapra. Lehet a stressz, idegesség is, vagy hirtelen fogytál. A legegyszerûbb magyarázat persze a terhesség, de ha a gyerekorvos nem mondott semmit, feltételezem, nem errõl van szó (elvégre rákérdezett, vagy nem?). Azonban lehet szervi oka is egy elmaradt peteérésnek. Ha semmi más bajod és amúgy jól érzed magad, terhesség kizárva, akkor ne izgulj, várj még eg hónapot, utána viszont szerintem nézz be egy nõgyógyászhoz, jobb idõben megnézni ezt. Feltételezem, õ sem mond mást, mint én, de mégiscsak látja, mi a helyzet. Elõször is nyugodj meg, ha komoly szervi oka lenne, akkor nem csak elmaradna, hanem fájna, égetne, lenne valami kellemetlen folyás is, esetleg pecsételõ vérzés, alhasi fájdalmak, láz, rosszullét. Csak a hormonjaid buliznak egyet. Ne idegeskedj, tegyél be nyugtató zenéket, pihenj sokat, egyél rendesen (ez nagyon fontos!), sétálj nagyokat a jó levegõn. Ha a következõ hónapban sem jön meg, akkor meg ne izgulj, menj orvoshoz, neki az a dolga, hogy megvizsgáljon, mi lehet a baj. De nincs semmi. Meg fog jönni. :)
Aki azt írja, hogy orvoshoz nem szeretne menni, az minek ír ide? Itt mindenki csak találgatni tud, és így borzasztó nagy felelõtlenség bármit ajánlani. Egyetlen megoldás van erre, ha orvoshoz mész és õ megvizsgál. Õ is csak akkor fogja tudni, hogy van-e valami bajod, és ha igen, akkor mi, és csak így tud gyógymódot ajánlani.

Mi lehet a bajom? 4 hónapja szültem (természetes úton) azóta 2x jött meg, ez volt a 2. Az elsőnél minden rendben volt, most viszont 2 napig megvolt utána 2 napig semmi majd megint. Mostmár 3 napja nincs meg de mensis görcsök nem múlnak.

Legjobb válasz: Szülés után több hónapig is eltarthat, mire rendesen beáll a menstruáció. Az elsõ pár hónapban nekem is össze-vissza jött meg. Szerintem ez belefér. De persze ha aggaszt, kérdezd meg az orvosodat!

Szülés után több hónapig is eltarthat, mire rendesen beáll a menstruáció. Az elsõ pár hónapban nekem is össze-vissza jött meg. Szerintem ez belefér. De persze ha aggaszt, kérdezd meg az orvosodat!
Újra az elsõ válaszoló vagyok, most vettem észre, hogy mensi-görcseid vannak, úgy, hogy már nincs vérzés. Ezzel szerintem érdemes orvoshoz fordulni, mert fertõzés is okozhat alhasi görcsöket, és azt kezelni kell!
Miért javasolt másikat? A régivel mi volt a baj?
A kérdező hozzászólása: Laurina volt a másik, és hogy az olcsóbb, és kevesebb hormontartalmú.
A kérdező hozzászólása: Tudsz nekem segíteni?
Talán elmész az orvoshoz és elmondod neki, hogy wtf van már
Talán nem ártana szünetet tartani, mert az baromira nem normális, ha nincs vérzés.
A kérdező hozzászólása: Na mondom mi a helyzet, voltam dokinál, azt mondta, h nincsen peteérésem, szedjem még 1 hónapig a gyógyszert, ha nem jön meg, abba kell hagynom.
lehet nem vált be a gyógyszer.szokot olyan is lenni azért csinálj egy tesztet biztonság kedvéért és menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Csináltam tesztet negatív lett, de jövõhéten hétfõn meg kell jönnie, kíváncsi leszek, ha nem akkor mi a teendõ? most elkezdtem szedni a Revalid tablettát, az nem baj? még csak tnap óta szedem...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Na megcsináltam a tesztet, de nem tudok rajta kiigazodni. lett egy csíkom, de mivel több részét tettem bele, így a másik csíkba is átment egy halvány rózsaszín , az akkor mi ?
A kérdező hozzászólása: Szerintetetk napközben is meg lehet csinálni a terhességi tesztet vagy ajánlatos reggel?
mig nem pozitiv a teszt ne kalandozz abortusz meg iesmi fele, nem hianyzik a plusz stressz. irj majd hogy mi a hejzet miutan vettel tesztet majd utana valaszolok barmien beavatkozasrol, tobb honapot is praktikaztama nogyogyaszaton batran kerdezhetsz de addig mig nem biztos nem tema
Szerintem nem vagy terhes, sokaktól hallottam már hogy gyógyszernél kimaradt egy vérzéses idõszak. Reméljük neked is ez van. Mindenesetre megértem az aggodalmad, én is paráznék ha nem jönne meg. De nyugi, vegyél tesztet. Nekem múltkor a vizsgák miatti idegeskedés miatt késett két napot, már bebeszéltem magamnak a terhesség tüneteit is, mert nekem is ment a hasam az idegeskedésektõl. úgyhogy én szorítok hogy ne legyen semmi :) azért írd meg hogy mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Én is azért szedem ezt a másik gyógyszert, mert a nõgyógyász írta fel, a hatóanyagok a laurinával megegyezik szóval foggalmam sincsen. Holnap veszek tesztet, mert kb másfél hete nem jött meg, az orvos azt mondta, h szedjem nyugodtan a fogamzásgátlót, vegyek tesztet és ha váratlanul jönne meg akkor soron kivül fogadnak. de szerinted lehetek terhes? mennyi az esélye ? Mert 21 évesen még nem szeretnék gyerköcöt, nincs rá elegendõ anyagi fedezet, h megadhassak neki mindent! Egy abortusz mivel jár ?
az algopirin= metamizol tegat algocalmin, es a masik hanyinger csillapito tabletta sem befolyasolja a fogamzasgatlot viszont ahogy leirtad volt hasmenesed. lehetseges hogy a fogamzasgatlo nem szivodott fel jol. kulonben pl en egy ev fogazasgatlo szedes utan teljesen kimaradt a menzeszem mert nagyon eros volt a tebletta es akkor a csaladtervezo gyengebbet irt fel
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Rendes tõletek, hát igazából, a múlthéten betegeskedtem és szedtem be 2 faja más gyógyszert(algopirint, és coculint)Lehet ez is az oka? hányás hasmenés, hányinger volt, de a virus miatt. mindenképpen fogok venni tesztet is, minél elõbb, meg akkor 2 hét múlva is.hát lassan másfél hete nem volt menszeszem :( Köszönöm nektek!
Már az elõttem lévõk leírták mi a teendõ......de ha esetleg már lesz eredmény, hogy mi miatt késett, akkor remélem megírod nekünk. Amúgy az egyik barátnõmnek is ez volt, de neki csak a tabletta szedése utáni elsõ alkalommal maradt ki.
Tesztelj és utána menj nõgyógyászhoz. Vagy idegeskedhetsz egy hónapig, hogy meg fog e jönni. Mert van olyan ritkán hogy kimarad egy vérzés, de szerintem megnyugtatóbb ha nem várod meg mi lesz belõle.
szia. lenne par kerdesem. mennyi ideje kesik? volt hasmanesed esetleg hanytal? mert ezek miatt lehet hogy nem szivodott fel a tebletta. rendszeresen szedted nem felejtettel ki 1 napot sem? ha tesztet csinalnal a terhesseget csak 2 het utan mutatja ki
A szünet hanyadik napján vagy? Mindenképpen csinálj tesztet! Nem kell feltétlenül terhességre gyanakodni, mert egyszer egyszer elõfordulhat ilyen, viszont sajnos nem zárható ki, úgyhogy mindenképpen tesztelni kell, illetve jó lenne, ha ellátogatnál a nõgyógyászodhoz.
nyugodtan szedheted a Revalidot. ha nem fog megjonni kov alkalommal sem akkor mindenkepp menj el orvoshoz.

Barátnőmnek meg kellett volna jönni találkánk előtt de nem jött meg. Aztán én megujjaztam és már 2 hónapja nem jön meg neki. Mondja hogy fáj neki a hasa de nem vérzik meg semmi. Vajon mi lehet a baj?

Legjobb válasz: A két dolog valószínûleg nem függ össze.Nem tudom, hogy mennyi idõs a barátnõd, de fiatal korban normális, ha kimarad pár hónapot.De mindenképp ajánlatos felkeresni az orvosát.

A két dolog valószínûleg nem függ össze.Nem tudom, hogy mennyi idõs a barátnõd, de fiatal korban normális, ha kimarad pár hónapot.De mindenképp ajánlatos felkeresni az orvosát.
Ha fáj a hasa, menjen orvoshoz, ne várjon vele, ki kell vizsgálni.
kisfiam te lehet hogy apukaleszel!
Terhes a csaj!
nah végülis mi lett?

Mi a baj velem? Már 2 hónapja nem jött meg.

Tehát el?ször jött meg, júliusban, és azóta még semmi kb 7-én kellene megjönnie, de ha most sem jön meg a menstruációm akkor már 3 hónap lenne már baj, nem? Létszi segítsetek!!

Legjobb válasz: Ha most keztél menstruálni akkor ez normális.lesz amikor egy egy hónap kimarad majd szép lassan beáll a rendes kerékvágásba.de azért a naptárba jegyezd fel.

Ha most keztél menstruálni akkor ez normális.lesz amikor egy egy hónap kimarad majd szép lassan beáll a rendes kerékvágásba.de azért a naptárba jegyezd fel.
A nõi ciklus hossza azt hiszem 26 és 35 nap között mondható normálisnak. A három hónap semmiképpen sem az. De mivel még fiatal vagy, lehet hogy nem állt be a hormonrendszered. De ezt csak az orvos tudja megmondani! Mindenképpen vizsgáltasd meg magad!
Lehet stressztõl, alultápláltságtól(ezalatt értem a nem megfelelõ, vitaminszegény táplálkozást v fogyókúrát), de még sok minden bezavarhat-keresd fel az orvosod!
Lehetsz terhes? Élsz nemi életet?!
A kérdező hozzászólása: terhes biztos nem lehetek, de orvoshoz sem akarok elmenni!
:DD ezzel én is igy vok, csak én már 5 hónapnál tartok:S sajnos...
Én is 2 hónapnál vagyok, de én lehettem volna terhes is, hát elmentem az orvoshoz. 2 hét utánajárásomba került, hogy kiderítsék nem vagyok terhes, mert a HCG-ém hol ennyi volt hol annyi. Ezek után már én is azt mondom, hogy el ne menjetek orvoshoz, de mondjuk én legalább már biztos lehetek. Az egyi doki azt mondta teljesen egészséges nõnek is kimaradhat a menzesze 2-3szor, ha egy hónap múlva nem jön meg, akkor kapok valmi ciklusrendezõ gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Értem, csak én már nagyon meg vagyok ijedve, mert most még csak elõszõr jött meg és máris 3 hónapja kimaradt...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!