Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapja fogamzásgátlót Lindynette 20. Ma (2 db)

2 hónapja szedek fogamzásgátlót (Lindynette 20). Ma kell beszednem a második levél utolsó szemét. Csakhogy ma reggel elkezdtem vérezni (csak nagyon picit). Ez normális az első néhány hónapban? Beszedjem ma még az utolsó szemet?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem vedd be. Elõfordul vérezgetés, emiatt ne aggódj. De ez csak az elején jellemzõ a késõbbiekben már nem szabad jelentkeznie. (pár hónap)

Szia! Szerintem vedd be. Elõfordul vérezgetés, emiatt ne aggódj. De ez csak az elején jellemzõ a késõbbiekben már nem szabad jelentkeznie. (pár hónap)

Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek 2 hónapja. Ma este telt le a 2. levél, te tegnap figyelmetlenségem miatt kihagytam egy bogyót. Mi a teendő?

Holnap vegyem be az elmaradt szemet? vagy úgy nincs meg az egy hét szünet és az nem jó?

Legjobb válasz: Semmiképp se vedd be! Menj el a gyógyszertárba és ott dobd ki a kukába, majd menj el a nõgyógyászodhoz és írass fel egy új receptet!

Semmiképp se vedd be! Menj el a gyógyszertárba és ott dobd ki a kukába, majd menj el a nõgyógyászodhoz és írass fel egy új receptet!
A kérdező hozzászólása: Van még egy harmadik levelem, és a receptem is megírattam :) Kell figyelnünk a védekezésre? köszönöm a segítséged.
Ezt írja a betegtájékoztatója: 12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Ilyen esetben ne pótolja az elfelejtett drazsé(k) bevételét, hanem folytassa a drazsé szedését a megszokott módon. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. Ha a jelenlegi csomagban kevesebb, mint 7 drazsé van, akkor a következõ csomagban lévõ drazsék szedését gyógyszermentes idõszak közbeiktatása nélkül kezdje meg. Menstruációszerû vérzés csak a második csomagban lévõ drazsék bevételét követõen fog jelentkezni, addig azonban kisebb ú.n. köztivérzés elõfordulhat. Tehát nem kell megtartanod a szünetet, mert ha jól értem, a 20. szemet nem vetted be, és azt írja a tájékoztató, ha 7-nél kevesebb szem van benne, akkor folytatni kell egy köv. levéllel!!Emellett nem árt, ha 7 napig még óvszerrel is védekeztek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!