Találatok a következő kifejezésre: 2 hónapja abba a fogamzásgátlót yadine (2 db)

2 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót (yadine) , még nem jött meg. Babát szeretnénk, nagyon el vagyok keseredve, mert aggódok hogy sokat kell várni rá. Mennyit még?

Legjobb válasz: Mindenkinél más.Én is a yadine-t szedtem és 9-10hónapja próbálkozunk és eddig még semmi.Persze ez nem azt jelenti,hogy neked is ennyi ídõ lenne.Jó tanácsot sajnos nem tudok úgy hogy kitartás!

Mindenkinél más.Én is a yadine-t szedtem és 9-10hónapja próbálkozunk és eddig még semmi.Persze ez nem azt jelenti, hogy neked is ennyi ídõ lenne.Jó tanácsot sajnos nem tudok úgy hogy kitartás!
hasonló cipõben járok én is. a gyógyszer abba hagyása után megjött 40 napra, de azóta a 62 napnál tartok. igaz csak 2 hete próbálkozunk a babával és tesztet még nem néztem, mert korai lenne. én most még várok egy hetet a teszttel, de ha negatív én is orvoshoz fordulok, hisz ez nem normális, és ezt tanácsolom neked is. bár a gyógyszer után akár 6 hónap is kell hogy helyre álljon a szervezet, és a hormonális mûködés. az izgalom pedig nagy úr. az én esküvõm elõtt 1 hónap alatt 3szor jött meg 8-3 és egy napra.De semmi probléma nem állt a háttérben az izgalmamon kívül. kitartás, és most próbálj a lagzidra koncentrálni, hátha a figyelmed egy kicsit elterelõdik.
A kérdező hozzászólása: szerintem azért a szívfájdalmam mert lehet hogy féltékeny vagyok (most körülöttem tele vannak bébivel) tudom hogy ez hülyeség, de hát...
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak:Nem volt még kellemetlen tapasztalatom, csak olvastam mindenfélét itt az oldalon is hogy mennyi mindenki van hasonló helyzetben nade most van más mióta abbahagytam a fogamzásgátlót tök sima volt az arcom pattanás nélküli tegnap reggel óta tele vagyor ragyával lehet ez elõjel?(hogy megjön mégis)azért szurkolok én ezzel a mensivel ennyire mertha megjön a próbálkozás már végre esélyes lesz(lesz peteérés)
szia, csak csatlakozni tudok az elõttem szólóhoz.mármint hogy keress fel egy orvost menzi ügyben.és hogy-bár tudom hogy nehéz, ne görcsölj rá a gyerek témára.én is évekig szedtem fogamzásgátlót aztán amikor a gyerekprogram elkezdõdött és abbahagytam a tablettát, iszonyú volt az elsõ menzim.négykézláb máztam az ágytól a fürdõig.aztán próbálkoztunk egy éven át és semmi.az összes gyógyteát, pózt, megoldást kipróbáltuk- és semmi.aztán kitaláltuk hogy ha gyerek nincs, legalább lagzink legyen.és annyira el voltunk foglalva a szervezéssel-és nem agyaltunk a gyerek-témán hogy végül 6 hetes terhesen mentem férjhez.neked is hasonló jókat kívánok.
A 2. válaszoló vagyok. Nagy valószínûséggel közrejátszik az esküvõ miatti izgalom is. Mégis azt tanácsolom, hogy ha van idõd, akkor nézz el még most dokihoz. Már csak amiatt is, mert amikor én abbahagytam a fogamzásgátlót, akkor az elsõ menstruációm kegyetlen volt, hirtelen vérzéssel, és leírhatatlan fájdalommal járt, még el is ájultam (igaz, nekem nem két hónappal rá jött meg elõször, hanem pár nappal). Elõtte nem volt hasonló problémám és mint kiderült nem is volt bajom, csak a hormonháztartásomban akkora volt a változás, hogy ilyen tüneteket produkált a testem. (Egyáltalán nem azt mondom, hogy nálad is hasonló lesz, mert nekem is csak egy alkalommal volt ilyen, pedig többször tartottam már szünetet a hormonális fogamzásgátlásban.) De még gondolni is rossz arra, hogy mi történne, ha esetleg épp az esküvõd napján, vagy elõtte érkezne meg a mensid hasonló fájdalmak kíséretében... Épp emiatt beszélj a dokival, mert lehet, hogy addigra már meg is lesz oldva ez a problémád! :-) A baba miatti izgalmadat megértem, a keserûségedet nem. Magunkból kiindulva tudom, hogy bennünk is akkor volt a legnagyobb a vágy és a fellángolás, amikor eldöntöttük, hogy babát szeretnénk és ráálltunk a témára. Akkor szinte le sem lehetett lõni bennünket, más beszédtémánk se nagyon volt. Majd eljött az az idõszak, amikor már nem gondoltunk rá annyit, mégpedig annak köszönhetõen, hogy teltek a hónapok, nem jött össze, kicsit keserûek voltunk és végül úgy döntöttünk, hogy nem görcsölünk róla, rábízzuk a természetre és majd jön a baba, ha jönni akar. Csak éltük az életünket és szerettük egymást. Nah, tudni kell, hogy az ezt követõ mensim már nem jött meg, összejött a babó. Valószínûleg az segített, hogy már nem görcsöltünk miatta annyit. Az elkeseredettségedet pedig azért nem értem, mert nálunk az néhány hónapos probálkozás után jelentkezett csak (hiszen mi azt gondoltuk, hogy nekünk persze egybõl össze fog jönni), az elsõ idõszakban nagyon optimisták és boldogok voltunk. Talán volt már eddig is problémád ezzel? Próbálkoztál már máskor is és nem sikerült, vagy van valamilyen rossz tapasztalatod, ami alapján levonod azt a következtetést, hogy sokat kell rá várni? (A mensi csúszásodon kívül.)
A kérdező hozzászólása: aranyosak vagytok, de komolyan. hogy kell nem erre gondolni?
A kérdező hozzászólása: Úgy értettem hogy azóta nem menstruáltam. arra gondoltam hogy esküvõm 3 hét múlva lesz és sok teher rajtam lehet ez is baj, de ha meglátok egy gyereket már fáj a szívem
Az alatt, hogy nem jött meg arra gondolsz, hogy a fogamzásgátló abbahagyása óta egyáltalán nem menstruáltál, vagy az aktuális mensid nem jött még meg? Ha az elõbbirõl van szó, akkor keress fel egy orvost, mert a fog.gátlót bármikor is hagyod abba néhány napon belül megvonásos vérzésnek kell jelentkeznie. Ha ez még nem történt meg, akkor hormonális problémád lehet, nagy eséllyel még peteérésed sincs, hiszen annak velejárója a mensi (peteérés után a pete kilökódik, ha nem termékenyült meg). Ha a második verzióra gondolsz, akkor viszont ne aggódj! Két hónap még nem a világ, de ha 12 hónapot kell várni, akkor sincs még gond. És ne görcsölj emiatt!
A kérdező hozzászólása: elmegyek orvoshoz még a héten vagy csüt-ön vagy pént-en mert tényleg szívás lenne ha az esküvõm reggelén úgy ébrednék szóval érted... meg állítólag a doki be tudja állítani a mensit és sz-ted mi van azzal ha tele vagyok ragyával? lehet elõjel?

A kérdésem hogy mennyi idő alatt tisztul ki a szervezetem a fogamzásgátló szedésének abbahagyása után? Yadine nevezetű gyógyszert szedtem majd 5 évig.2 hónapja hagytam abba mert a párommal babát szeretnénk.

Legjobb válasz: szerintem már kiürült..ezek a mai bogyók már nem tartalmaznak olyan dózisú hormnonokat..ezért is van az, hogy ha elfelejtessz egyet bevenni, vagy hánysz..stb, már "elmehet" a hatása,és teherbe eshetsz mellete is.. szerintem már elkezdhettek élesben próbálkozni, de ha az megnyugtat akkor beszélj egy nõgyogyival is! sok sikert! mielõbbi pocaklakót! :-)

szerintem már kiürült..ezek a mai bogyók már nem tartalmaznak olyan dózisú hormnonokat..ezért is van az, hogy ha elfelejtessz egyet bevenni, vagy hánysz..stb, már "elmehet" a hatása, és teherbe eshetsz mellete is.. szerintem már elkezdhettek élesben próbálkozni, de ha az megnyugtat akkor beszélj egy nõgyogyival is! sok sikert! mielõbbi pocaklakót! :-)
3 hónap kell, míg kitisztul a szervezetbõl. Nekem mindkét gyerekvállalás elõtt ezt mondta a nõgyógyászom.
Gyorsan kiürül, szinte azonnal. Az már más kérdés, mikorra "tér észhez" a hormonháztartásod. Az én dokim is 3 hónap szünetet javasolt. Azt mondta, tegyem le a tabit és kezdjek helyette terhesvitamint szedni, annak is kb. 3 hónap kell, hogy feltöltõdjön a szervezeted. Ezután lehet próbálkozni. Mi 6 hónapnál járunk, de még mindig nem állt helyre a ciklusom (6 év Jadine és Belara). Van akinek egybõl helyreáll és sikerül is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!