Találatok a következő kifejezésre: 2 hónaja a (2 db)

2 hónaja szedem a clostit ittam a cickafarfű teát és most kezdtem el inni a palástfüvet, mérem a hőmet is és tegnap 36, 3 volt ma meg már 36, 7 elvileg tegnap előtt volt peteérésem. Ez már jó jel a babásodáshoz?

Már 3 éve próbálkozunk de ilyet még nem tapasztaltam.2 hónaja szedem a clostit ittam a cickafarf? teát és most kezdtem el inni a palástfüvet, mérem a h?met is és tegnap 36,3 volt ma meg már 36,7 elvileg tegnap el?tt volt peteérésem.Ez már jonak mondható.Eddig is mértem a h?met de ilyen magasra még soha nem ugrott.

Legjobb válasz: Ez tényleg jó hõ, meg is ugrott, minden stimmel! Jó jel, remélem együtt voltatok tegnapelõtt és tegnap, esetleg ma is!? Drukkolok!

Ez tényleg jó hõ, meg is ugrott, minden stimmel! Jó jel, remélem együtt voltatok tegnapelõtt és tegnap, esetleg ma is!? Drukkolok!

Védönőm javasolta, hogy a terhességem utolsó hónajában már ne szedjem az elevitet, ne legyen a baba óriás és erős csontozatú, szerintem ez hülyeség. Nem szedtem kb 2 hétig és a vérképemben vashiány mutatkozott, újra szedem, helyesen?

Legjobb válasz: A doki mit mond? Csak mert én végig szedtem, és nem lett nagy babám. Az elevit az anyának vitamin, nem a baba szervezetébe megy közvetlenül. a baba tõled veszi el, ami neki kell.

Szia! Elõzõ terhességem alatt végig szedtem az elevitet (sõt, szoptatás alatt is még kb. 2 hónapig), és nem lett óriási babám. Kerek 3000 g-mal és 54 cm-rel született. Röviden ennyi. Üdv!
Én szedtem, a babám(két héttel elõbb született)3090 gramm volt, a szobatársam nem szedte, az elsõ baba 4900 gramm, a második 4200 gramm volt...na, ebbõl levonhatod a következtetéseket.
A doki mit mond? Csak mert én végig szedtem, és nem lett nagy babám. Az elevit az anyának vitamin, nem a baba szervezetébe megy közvetlenül. a baba tõled veszi el, ami neki kell.
A kérdező hozzászólása: sajnos a dokimmal még nem tudtam errõl beszélni három hétig szabin volt, elvileg holnap találkozom vele, de már újra szedem, és szerintem rossz ötlet volt abbahagyni arra a két hétre is :-(
így van ez egy tévhit, hogy a terhesvitamintól születnek nagy babák :)
Az én védõnõmmel is voltak problémák. Pl:a dokim 15 kg-os hízásnál enyhe diétát javasolt, mert szte nem tesz jót, ha 30 kg-t hízik az ember. A védõnõm erre azt mondta, hogy ó, ne is törõdjek vele, mert õ 25 kgot hízott. a dokim kicsit kiakadt ezen. Azt mondta, ennyi erõvel a védõnõ feülírja, amit õ mond? Szal érdekes némelyik. voltak még dolgai. Sztem 2 hét alatt nem lesz 6kg a babód. :)
Nekem a dokim azt javasolta, hogy kb. kétnaponta szedjem az elevitet, így is tettem, és a lányom 3420 gram lett. Szerintem szedd nyugodtan.
Hát nekem a doki szó szerint ezt mondta, hogy "az elevit és gravida túl nagy magzatokat produkál". És hogy szedjem inkább a femibiont. De igy is 3950 grammos kislegényem született. :)
3680 és 3420 g nem nagy? Nekem az anyukám azt mondta én 2850 g és 51 cm voltam és én nagy babának számítottam. Vagy lehet, hogy én értettem félre? Lehet, hogy csak anyukám testéhez képest voltam nagy? Vagy lehet, hogy akkoriban még kisebb babák születtek mert nem volt terhes vitamin? Igaz ez nem kapcsolódik a kérdéshez, de légyszi írjátok már meg, hogy mit gondoltok! Amúgy 5. hónapban vagyok az elsõ babámmal, eddig gravidát szedtem, de rosszul voltam tõle, így áttértem az elevitre. Úgy gondolom inkább legyen nagyobb és egészséges a babám, mint hogy kicsi és beteges.
Manapság a 4kg fölötti babák számítanak nagynak. Szerintem a nagyság nem a terhesvitamintól, hanem a genetikától függ... Én végig szedtem az Elevitet, még most is, szoptatás alatt.
A kérdező hozzászólása: vagyis óriás :-)
Valóban, manapság a 3000-3500 grammal kibújt baba súlya a normális. Orvosilag ezt azzal magyarázzák, hogy a kismamák jobban odafigyelnek magunkra, nem végeznek nehéz fizikai munkát(míg nagyanyáink kapáltak, stb.), és vitamint szednek (na, nem fújja fel õket, csak kell a normál fejlõdéshez). Én azt mondom, hogy manapság szükség is van a vitaminokra, fõleg a téli idõszakokban, pláne a kismamáknak. Akkor honnan lesz elég vitamin bennünk, ha nem a bogyóból? Merthogy a kényszerérett déligyümölcsökben nem valami sok lehet... Persze ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
Nekem az orvosom azt mondta, hogy tévhit, hogy a terhesvitamin hizlalná a gyereket.
Nekem védõnõ azt mondta. hogy a 3. hónap után ne szedjem, a doki meg azt hogy a terhesség végéig. Télen voltam terhes, a vitaminpótlás nem árt. Én szedtem a Gravidát végig, a lányom 3550gr-al született.
Én is szedtem az Elevitet. 62 kg-ról 70-re hiztam, azaz 8 kg-t. A babám a 40.hétre született 3450 kg, 52 cm-rel. Jelenleg 11 hónapos 12-13 kg, de 80 cm. Egyedül ül, mászik, ha fogom a kicsi kezét, akkor már 2-3 lépést is jár. Most olyan 64 kg vagyok, 168 cm, de azt hozzáteszem, hogy aktiv sportoló voltam. Vagyis kb. 1-2 hónap és újra elkezdem az edzéseket.
Én semmit nem szedtem az elõzõ terhességem alatt és így is 4450g lett a fiam az elsõnél szedtem és akkor meg 3300g lett a lányom.Szerintem sincsen összefüggés.
Elõzõ terhességemnél nem nem szedtem sokáig a terhesvitamint (materna), merta doki azt mondta, hogy túl nagy gyerekek lesznek tõle. A fiam így is 4, 5 kiló lett :-) Most elõször szedtem az Elevitet, de nem jöt be, majd Gravidára váltottam, de most 36 hetesen már nem szedek semmilyet.
Én is szedtem végig bár az orvos, védõnõ is azt mondta, hogy ne tegyem.Nem lett oriás baba 3680gr52cm.
A kérdező hozzászólása: egyébként most vagyok 38. hetes
A ferjem es sajat csaladombol kiindulva 30-40-50 evvel ezelott sem a 2000-2500 grammos babak voltak az altalanosak. Legalabbis mi negyen vagyunk testverek, en szulettem a legkevesebb sullyal, ami 3550 gramm volt, a noverem hasonloval, a ket batyam negy kilo kornyeken volt, egyik alatta picivel, masik felette. A ferjem, aki szinten nem mai gyermek ugyancsak negy kilo felett volt. Es anyaink nem szedtek terhesvitamint. Nagymamam ugy emlikszik, hogy edesanyam is harom es fel kilo kornyeken szuletett 1950-ben, abban viszont biztos, hogy 1958-ban a masodik babaja, aki betegseg miatt mar a 32. het kornyeken megszuletett mar akkor 2300 gramm volt, tehat o sem lett volna harom kilo alatti baba, ha sikerul vegig kihordani (sajnos csak nyolc napot elt, akkor abban a korhazban nem tudtak meg mit kezdeni egy ennyire koran szuletett babaval). Marpedig az egy dolog, hogy nagyanyam mai napig nem tudja, hogy mi az a terhesvitamin, de parasztasszony leven mindket terhesseget kokemenyen vegigdolgozta a foldeken. En a magzatvedot mar harom honappal teherbeeses elott szedtem, majd vegig az egesz terhesseg alatt, szoptatasnal is. A fiam 3660 grammal es 55 centivel szuletett, tehat nem orias baba, sot, ha a csaladi statisztikat nezzuk, akkor a fiuk nalunk mind ettol nagyobb sullyal szulettek magzatvedo nelkul. Orulok annak, hogy mostanaban ezek szerint valtozott valamennyit a velemeny a magzatvedokrol, a hozzaszolasokbol ugy latom, hogy tobb szol mellette, mint ellene. Amikor en voltam terhes, akkor tiz kismamabol nyolc kokemenyen verte a billentyuzetet a magzatvedo ellen, mert azt hallottak az orvostol, vedonotol, szomszedasszonytol, hogy orias babajuk lesz. Es en voltam durvan leszolva es lebaszarintva, ha barhol elmondtam, hogy en erre nem adok es bizony vegig szedem. Egyebkent szerintem elsosorban genetikatol fugg, hogy ki mekkora babat szul. En indiai kornyeken elek, itt szuletett a fiam es terhesgondozason vegig meresztettek a kismamak a varoban a szemuket mar amikor harminc hetes terhes voltam, mert ekkora pocakot ok ritkan latnak es megvoltak rola gyozodve, hogy mindjart szulok. A babamat is hatalmasnak tartottak a korhazban, mert azon a kornyeken az indiai kisbabak altalaban 3000 gramm kornyeken, inkabb alatta es 45 centivel szulettek, ez szamit ott atlagosnak. A kisfiamra kesobb merlegelesen es ellenorzesen is kb ugy neztek, mint ram, oriasnak tartottak, mint engem is, ugyanis en no letemre 178 centi vagyok, ami ott nagyon durva magassagnak szamit, altalaban egy fej kulonbseg van koztem es az indiai nok kozott. Ha mi is ekkorak vagyunk, akkor miert varnank el, hogy a babank kis sullyal szulessen?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!