Találatok a következő kifejezésre: 2 hét után ha visszamegyek mennyi (1 db)

2 hét táppénz után ha visszamegyek mennyi ideig élvezek védetséget amig nem mondhatnak fel nekem nem betegszabin voltam, hanem rendes betegállományban?

ha esetleg felmondhatnak akkor csak rendkivülivel és mien indokok lehetnek rendkivüli felmondáshoz?

Legjobb válasz: Szia! Sziasztok! Nálam tudják hogy beteg állományban vagyok nekem sajnos azért kellett betegácsiba mennem mert szabin voltam egy hétig és pénteken jött a telefon ha hétfõn bemegyek melozni akkor kifognak rúgni. Indokot nem tudok hogy miért hissz mi csapatban dolgozunk senkinek nincs problémája a másikkal se a munkákban nincs probléma. 99.34%-os teljesitménnyel dolgozik a csapat ( logisztika). Viszont van egy koleganõm aki szintén betegácsiban van és õt is ki akarják rugni amint vissza jött táppénzrõl az emailban is az szerepelt hogy engem hétfõn mikor megyek dolgozni a koleganõmet pedig amikor visszajött táppénzrõl utánna 2 hét vagy 1 hónap mulva kell kirugni felsõbb utasitás. És nem tudom hogy mit csináljak. Nekem tényleg van indokom itthon maradni sõt most szeretnénk gyereket is vállalni mivel nekünk van egy gyermekünk aki halmozottan sérült és volt rá példa hogy miatta nem tudtam menni dolgozni és akkor is annyit mondtak a munkahelyemen hogy és nincs apja vagy nagyanyja vigyázzon rá az vigye orvoshoz az. Lehet hogy ez az ok nem tudom. Aki tud segitsen!!! Mit csináljak??

A kérdező hozzászólása: Szia! Sziasztok! Nálam tudják hogy beteg állományban vagyok nekem sajnos azért kellett betegácsiba mennem mert szabin voltam egy hétig és pénteken jött a telefon ha hétfõn bemegyek melozni akkor kifognak rúgni. Indokot nem tudok hogy miért hissz mi csapatban dolgozunk senkinek nincs problémája a másikkal se a munkákban nincs probléma. 99.34%-os teljesitménnyel dolgozik a csapat ( logisztika). Viszont van egy koleganõm aki szintén betegácsiban van és õt is ki akarják rugni amint vissza jött táppénzrõl az emailban is az szerepelt hogy engem hétfõn mikor megyek dolgozni a koleganõmet pedig amikor visszajött táppénzrõl utánna 2 hét vagy 1 hónap mulva kell kirugni felsõbb utasitás. És nem tudom hogy mit csináljak. Nekem tényleg van indokom itthon maradni sõt most szeretnénk gyereket is vállalni mivel nekünk van egy gyermekünk aki halmozottan sérült és volt rá példa hogy miatta nem tudtam menni dolgozni és akkor is annyit mondtak a munkahelyemen hogy és nincs apja vagy nagyanyja vigyázzon rá az vigye orvoshoz az. Lehet hogy ez az ok nem tudom. Aki tud segitsen!!! Mit csináljak??
Úgy tudom nincs védettséged ha már visszamentél melózni, DE: ha ilyen szemét a melóhelyed keress mást ami emberségesebb, lehet picit kevesebbet fizet de nem rug ki ha véletlenül problémád adódna. A munkaügyi jogászt se ártana megkérdezni, pláne ha e-mailed van róla hogy direkt emiatt rugnának ki mert otthon voltál. :( Sok sikert!!! Kitartás!!!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Büntetlen illetve büntetlen vagy büntetett előéletűnek számít? - Milyen lehet a büntetés mértéke?

9

Felmondhatok így a munkáltatómnál?

Felmondanék a jelenlegi munkahelyemen, de szeretnék eltekinteni a 30 napos felmondási időtől. Megoldható az, hogy 1 hetet ledolgozok belőle, a maradék időre meg kiveszem a megmaradt szabadságomat? Ez 6-7 nap. Ez milyen felmondás? Közös megegyezés, vagy munkavállalói rendes felmondás? Köszönöm a válaszokat!

2

Egy illegális bevándorlót miért nem lehet csak úgy kipaterolni?

Tele az újságok olyan esettel, ahol alkalmazzák rájuk vagy alkalmaznák rájuk a törvény szerinti részt, de erre mindig vannak emberek akik felemelik szavukat!

Spec a franciaországi Leonarda ügy, aki Kosovoból szökött meg. Kirakták, sztrájkoltak érte Fro-ban, most csak a lány visszamehet a szülei nélkül.

Vagy akár az olasz partoknál bevándorlók!
Ott is TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁST akarnak!

Miért?!
Én sem megyek Amerikába, vagy Kanadába papírok nélkül! Odáig megyek, ameddig tudok!

19

Megbüntethetnek, ha a hosszú nevemet lerövidítve írom alá?

Teszem azt Kerekesné Kovács Kornélia helyett csak azt írom, hogy Kerekes Kornélia. (Postai utánvétnél, bankkártyás fizetésnél stb...)

10

Van valamilyen törvény ami tudná büntetni a pornónézést az interneten?

Arra lennék kíváncsi,hogy meg tudják-e büntetni az egyszerű hétköznapi embert aki csak megnézi?

16

Pontosan hogyan is lehet kijutni Amerikába?

azt tudom hogy zöld kártya kell vagy vízum zöld kártyát házassággal lottóval vagy cég alapítással lehet kapni ahogy tudom és ha pl munkát kapok az USA-ban akkor kapok vele zöld kártyát is vagy kapok vízumot a munkához vagy egyátalán hiába kapok munkát nem mehetek oda ?

1

Miért vannak ennyire pitiáner bűnözők?

Üdv! Még nyáron történt az eset, hogy elmentem egy utcai fesztiválra pár haverommal akik hoztak egy haverjukat. Bemutatkozás stb. Késő délután volt nem volt még hangulat a fesztiválon. Gondoltuk elmegyünk venni valami kaját meg üdítőt. (Alkoholt nem fogyasztottunk.) Be is mentünk egy kisboltba én vettem egy üdítőt meg a többi haverom is, a gyerek akit hoztak kivett egymásfél literes üdítőt a hűtőből. Erre bejött a boltba egy felnőtt férfi aki ideges volt mert sokan voltunk bennt erre ott kiabált, hogy aki nem vásáról mennyen ki. Én és a haverjaim fizettünk a gyerek simán kisétált az üdítővel fizetés nélkül. Szerencsére a boltos nem vette észre mert a végén még tettestárs lettem volna. Miért vannak ilyen pitiáner bűnözők, hogy képesek egy űdítőt elcsórni? A gyerek és én és a haverjaim is magyarok vagyunk. 14-15 évesek vagyunk.

3

Ha megszüntetik a Foglalkoztatást helyettesítő Támogatást (közmunka megtagadás) mikor lehet azt újraigényelni?

Nem emlékszem mennyi idő mulva lehet kérni. :)
köszönöm.

4

Jó lenne, ha magyarországon is pl törvénybeütköző lenne, ha mondjuk 16 év alattival nem jöhet össze 16 év feletti?

Mert ha jól tudom USA-ba ezt komolyabban veszik. Itthon meg megy a téma, hogy kis 15-16 éves kislányoknak vagy 20on sok éves palijuk.

20

Elfogadnád hogy halálbüntetés helyett, aki azt érdemelné tényleges életfogytiglant kapjon, ami idő alatt kényszermunkát is kellene végeznie és ne luxusbörtönben legyen elszállásolva?

Sokat olvastam mostanában a halálbüntetésről (könyveket is). Eddig támogattam a halálbüntetést, de most árnyaltabbnak találom már a képet.

A fő kérdés már inkább az, hogy kinek akar a törvény megfelelni. Ha a társadalom azonnali büntetni akaró hajlamának (ösztönének), akkor legyen halálbüntetés, de ha a célja szigorúan az elítélt minél keményebb büntetése, akkor talán az utóbbi a jó, hogy ne haljon meg?

Ha soha nem szabadulhatna (nincs feltételes szabadláb 20-30-40 év múlva) és mellette még kényszermunkát is kellene végeznie. Plusz még nyilván nem a mostani luxusbörtönök egyikében lenne elszállásolva, hanem maximum annyiba kerülhet az ellátása, amennyi értéket munkával megtermel magának. Nyilván ezeket azért mondom, mert ezeken sokszor változtatnak, variálnak, de ha ez a három meglenne "kötelezően" (soha nem szabadulhat, dolgoznia kell és nem élhet luxusban), akkor elfogadnátok, hogy Szita Bence, Marian Cozma, Bándy Kata gyilkosai, vagy az olaszliszkai lincselők, móri mészárosok így éljenek életük végéig biztosan, halál helyett?

Ezen kívül azt találtam -ez talán a lényeg-, hogy az elítéltek maguk is durvábbnak tartják az életfogytot, mint a halálbüntetést.
Több mint háromszáz, életfogytos olasz rab 2007-ben az akkori köztársasági elnöknek küldte aláírásával szignálva a következő levelet: „Elnök Úr! Belefáradtunk abba, hogy minden nap egy kicsit meghalunk. Úgy döntöttünk, egyszer halunk csak meg, és arra kérjük: életfogytiglani börtönbüntetésünket változtassák át halálbüntetéssé. Az életfogytiglani börtön istentelen találmány, olyan kegyetlenség, amely túlmegy minden képzeleten. Ez apró kortyokban fogyasztott halált jelent. Győzelem a halál felett, mert még a halálnál is erősebb.”

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!