Találatok a következő kifejezésre: 2 hét után ha visszamegyek (1 db)

2 hét táppénz után ha visszamegyek mennyi ideig élvezek védetséget amig nem mondhatnak fel nekem nem betegszabin voltam, hanem rendes betegállományban?

ha esetleg felmondhatnak akkor csak rendkivülivel és mien indokok lehetnek rendkivüli felmondáshoz?

Legjobb válasz: Szia! Sziasztok! Nálam tudják hogy beteg állományban vagyok nekem sajnos azért kellett betegácsiba mennem mert szabin voltam egy hétig és pénteken jött a telefon ha hétfõn bemegyek melozni akkor kifognak rúgni. Indokot nem tudok hogy miért hissz mi csapatban dolgozunk senkinek nincs problémája a másikkal se a munkákban nincs probléma. 99.34%-os teljesitménnyel dolgozik a csapat ( logisztika). Viszont van egy koleganõm aki szintén betegácsiban van és õt is ki akarják rugni amint vissza jött táppénzrõl az emailban is az szerepelt hogy engem hétfõn mikor megyek dolgozni a koleganõmet pedig amikor visszajött táppénzrõl utánna 2 hét vagy 1 hónap mulva kell kirugni felsõbb utasitás. És nem tudom hogy mit csináljak. Nekem tényleg van indokom itthon maradni sõt most szeretnénk gyereket is vállalni mivel nekünk van egy gyermekünk aki halmozottan sérült és volt rá példa hogy miatta nem tudtam menni dolgozni és akkor is annyit mondtak a munkahelyemen hogy és nincs apja vagy nagyanyja vigyázzon rá az vigye orvoshoz az. Lehet hogy ez az ok nem tudom. Aki tud segitsen!!! Mit csináljak??

A kérdező hozzászólása: Szia! Sziasztok! Nálam tudják hogy beteg állományban vagyok nekem sajnos azért kellett betegácsiba mennem mert szabin voltam egy hétig és pénteken jött a telefon ha hétfõn bemegyek melozni akkor kifognak rúgni. Indokot nem tudok hogy miért hissz mi csapatban dolgozunk senkinek nincs problémája a másikkal se a munkákban nincs probléma. 99.34%-os teljesitménnyel dolgozik a csapat ( logisztika). Viszont van egy koleganõm aki szintén betegácsiban van és õt is ki akarják rugni amint vissza jött táppénzrõl az emailban is az szerepelt hogy engem hétfõn mikor megyek dolgozni a koleganõmet pedig amikor visszajött táppénzrõl utánna 2 hét vagy 1 hónap mulva kell kirugni felsõbb utasitás. És nem tudom hogy mit csináljak. Nekem tényleg van indokom itthon maradni sõt most szeretnénk gyereket is vállalni mivel nekünk van egy gyermekünk aki halmozottan sérült és volt rá példa hogy miatta nem tudtam menni dolgozni és akkor is annyit mondtak a munkahelyemen hogy és nincs apja vagy nagyanyja vigyázzon rá az vigye orvoshoz az. Lehet hogy ez az ok nem tudom. Aki tud segitsen!!! Mit csináljak??
Úgy tudom nincs védettséged ha már visszamentél melózni, DE: ha ilyen szemét a melóhelyed keress mást ami emberségesebb, lehet picit kevesebbet fizet de nem rug ki ha véletlenül problémád adódna. A munkaügyi jogászt se ártana megkérdezni, pláne ha e-mailed van róla hogy direkt emiatt rugnának ki mert otthon voltál. :( Sok sikert!!! Kitartás!!!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit csinal az ugyesz? Pontosan mi a feladata, kikkel dolgozik, mi kell ahhoz h valaki ugyesz legyen?

3

Megvannak még az önkormányzatoknál az "alaptörvény asztalai"?

1

Miért nem szeretik az emberek a kommunistákat?

A rendszerváltás előtt - ahogy olvastam róla - sokkal jobb volt. Volt munkahely, meg jobb volt az élet. Most azért nagyobb sz*ban vagyunk... szóval csak azt nem értem, hogy miért utálják annyira a kommunistákat.

9

Szerepel benne? Meddig szerepelhet benne?

Ha egy fiatalkorú előzetes letartóztatásba kerül vagy házi őrizetbe kerül vagy lakhelyelhagyási tilalmat rendel el a bíróság vagy jogerős ítélet születik ellene.

1. Az előzetes letartóztatás ideje, a házi őrizet ideje, a lakhelyelhagyási tilalom ideje szerepelni fog-e az erkölcsi bizonyítványába?
2. Ha igen. Mennyi ideig?

3. Ha egy fiatalkorút jogerősen elítél a bíróság az meddig szerepel majd az erkölcsi bizonyítványában?
4. A felfüggesztett szabadságvesztés vagy a próba időre bocsájtás mellett elítélt fiatalkorú erkölcsi bizonyítványában meddig fog szerepelni a dolog?

5. Mitől függ, hogy mennyi ideig láthatóak ezen adatok az erkölcsi bizonyítványában?

1

Mik a hétvégi munkavégzés jelenlegi szabályai?

Azért kérdem, mert ahol én dolgozom (egy vidéki könyvesboltban), ott minden hétvégén az egyik nap (tehát szombaton vagy vasárnap) be kell mennem dolgozni. Általában úgy néz ez ki, hogy az egyik héten szombaton kell bemennem (és akkor a vasárnap szabad), a következő hétvégén pedig fordítva.

Teljes hétvégét szabadnapoknak sosem kapok, és sosem kell mindkét hétvégi nap dolgoznom. Ezek szerint ez a jelenlegi szabály?
Tudtok erről valami infót?

Köszönöm szépen

1

Önvédelmi (gáz) sprayt hordhatok magammal az utcán?

Hali,
Ha hordhatok akkor rejtve kell lennie vagy ha berakom egy tokba és úgy a derékszíjra akkor az úgy jó, nem baj ha meglátják a tokot?
Normális válaszokat, Köszönöm!

7

Lehetne majd még a közeljövőben lépni valamit?

Sziasztok, 1éve történt apám halála ami úgy történt, hogy egy keveset ivott ezt a vérteszt is megállapította.
Ment hazafelé egy kivilágított úton nem a járdán, hanem az út szélén és jött egy "rendőr" arra felé és elütötte édesapámat aki rögtön szörnyethalt a balesetben.
És az ügyet a rendőr nyerte meg.
Ilyenkor az ügy lezártával meddig lehet újra perelni vagy lehetséges valamit még lépni mert ügyvéd nem követett el mindent.

5

Ha a graffitizés tilos akkor ez is? (lent)

Volt ma a tv-ben, hogy graffitizésért 1 év börtönbűntetés jár. Pár hete viszont láttam, hogy az utcánkban (faluban élek) krétával rá van írva az aszfaltra, hogy; "I szív" és odarajzolt egy péniszt. Ami annyit jelent, hogy "szeretm a péniszt". Na az ilyen krétázás tilos? Még most is ott van gondolom valami speckó kréta lehetett. Kisgyerekek is szoktak krétáznj az utcán de nem hiszem, hogy ők írták volna. Szóval ha graffitizni tilos közterületen akkor krétával trágár dolgokat, írni, rajzolni is tilos közterületen?

11

A gyerekek a menzán nem kapnak megfelelő élelmet - Melyik szervnél lehetne feljelenteni az önkormányzatot és az ételkészítő vállalkozót?

Anyukám konyhalányként dolgozik a falubeli iskola konyháján, a kisebbik testvérem meg most harmadikos. A gyerekek nem kapnak normálisan húsfélét, nem jön ki a fejadag, a porció maga édeskevés, repetára nincsen keret. Az ételt egy vállalkozó hozza, akinek muszáj spórolnia a főzésen, ugyanis az önkormányzatunk NEM UTALJA ÁT időben a gyerekektől beszedett kajapénzt, az önkormányzat még a júniusi beszedett díjjal is tartozik a vállalkozónak.

Néhány gyomorforgató példa:
1. csibefasírt van, a mirelit bolti, amiben több a szója, mint a hús, fehérje meg alig
2. a tejföl vízzel van felhígítva
3. nagyon gyakori a pörköltszerűség vagy tokány, amelyben alig-alig van hús, a nagy része keményítős szaft, a többi meg parizercsík (abból is a legpocsékabb fajta)
4. A főzelékeben alig van zöldség.
5. Nem adnak a gyerekeknek gyümölcsöt.
6. A napi eltett tesztkaja (amit az ÁNTSZ-nek kell elrakni, ha esetleg jönnének) a vállalkozó azon ételéből kerül ki, amit az éttermébe főz (ebben több a hús, zöldség például).
7. A gyerekeknek egy hatcentis uborkának a negyede jár savanyúság gyanánt... Nincs betartva az előírt adag.
8. A levesekben se hús, se zöldség, csak sós víz és tészta az egész némi fűszerrel megbolondítva.

Hát hogyan fejlődjenek ezek a kölykök így?

5

Közalkalmazottak esetén leépítéskor számít e, hogy hány gyereke van az illetőnek és hány éve dolgozik ott?

Csoportos leépítés várható egy Dunántúli Egyetemi Klinikán...

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!