Találatok a következő kifejezésre: 2 hét megyek (209 db)

2 hetre megyunk szabadsagra, a piros feju aranyhalam kibirja 2 hetig kaja nelkul?

Legjobb válasz: Ha egészséges, akkor ki kell bírnia, de azért ez már sok egy kicsit. Náluk a holiday kaja nem megoldás, mert halálra zabálják magukat. Nem tudsz megkérni valakit, hogy néha megetesse? Mekkora helyen van amúgy? És ugye nem egyedül?

Ha egészséges, akkor ki kell bírnia, de azért ez már sok egy kicsit. Náluk a holiday kaja nem megoldás, mert halálra zabálják magukat. Nem tudsz megkérni valakit, hogy néha megetesse? Mekkora helyen van amúgy? És ugye nem egyedül?
A kérdező hozzászólása: egyedul van egy kisakvariumba, az baj?szerezzek be neki partnert?
Baj, mert ha nem is rajhalak, erõsen szociálisak, minimum hármat érdemes tartani belõlük. Viszont a nagyobb baj a kicsi akvárium, õk minimum 150 literben tarthatóak. Egy darabnak átmenetileg egy 50 literes is megfelel, de ha ennél kisebb helyen van, akkor nem valószínû, hogy túléli a 2 hetet. A koplalás és a nem megfelelõ tartási körülmények együttesen már könnyen végezhetnek vele. Találj valami megoldást!
én etetem õket ha gondolod..lcd tv-t ékszert pénzt tartotok otthon?

2 hétre megyek a hónap végén Budapestre, 14. kerületbe. Parkolást hogyan oldhatom meg, h a lakás előtt parkolhassak, de ne kelljen annyit kiadni?

Két hét, napi 3ooo ft, sok lenne. Valami egyéb megoldás?

Legjobb válasz: Ha a lakás elõtt akarsz parkolni és ott fizenti kell, akkor máshogy nem. De vannak õrzött parkolók, oda kérhetsz helyet két hétre is, de ez nem feltétlenül van a lakás elõtt.

Ha a lakás elõtt akarsz parkolni és ott fizenti kell, akkor máshogy nem. De vannak õrzött parkolók, oda kérhetsz helyet két hétre is, de ez nem feltétlenül van a lakás elõtt.
A fenti linken semmi nincs jelölve a XIV. kerületre (feltéve, hogy a 3-as válaszra gondolsz). De már az elején mondtam, hogy nézz a környéken õrzött parkolót, 2 hétre azzal jársz a legjobban.
A kérdező hozzászólása: Hát csak tudom, ha kaptam büntetést (piros csomagot). Ha nem lenne fizetõs, akkor nem kaptam volna, nem így van? ;) De, látom, hogy kötekedõs, okoskodós vagy. Nem az volt a kérdésem, hogyan írják helyesen a kerületeket, hanem a parkolás. Úgy hogy megköszönném, ha erre fokuszálnál, ha írsz, de inkább ne is írj többé. És fentebb egyik kedves válaszoló küldött is egy linket, hogy melyik kerületekben fizetõs, és ha megnézted volna, akkor látnád, hogy ennek a kerületnek is egy része fizetõs, és én pont ott voltam, oda megyek.
Örülök, hogy jobban tudod! "Hát, nem parkolhatom olyan messze." Ezt valahogy nem értem, igaz te a kérdésben a 14. kerületet említetted én meg a XIV. kerületrõl írtam, de az egy és ugyanaz! Annyi, hogy a kerületeket római számokkal szoktuk írni. Azt is elmesélhetnéd, hogy a "14." kerület melyik részén kellett neked fizetned az egyébként ingyenes parkolásért!
A kérdező hozzászólása: Dehogynem, voltam nemrég néhány napra és kellett fizetni a lakások elõtt. De, kiszámoltam, hogy többet ér ha a büntetést fizetem és úgy legalább nem kell figyelnem, h mikor jár le. Meg jól is jártam, m rajta hagytam a kocsin a csomagot, és másnap nem kaptam még egyet, csak harmadnap. De, becsületes módon szeretném megoldani.
Nyugi van, a XIV. kerületben nincs fizetõ övezet.
A kérdező hozzászólása: Karácsony és szilveszter napján azért ott sem kell fizetni, vagy akkor is?
A kérdező hozzászólása: Hát, nem parkolhatom olyan messze. :)
Aki nem hiszi járjon utána: [link]
Persze azzal ne is törõdj, hogy a XIV. kerületben nem kell fizetni a parkolásért! :D
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "A kérdező hozzászólása: Hát csak tudom, ha kaptam büntetést (piros csomagot). Ha nem lenne fizetõs, akkor nem kaptam volna, nem így van? ;)" Szerintem meg vagy nem a XIV. kerületben voltál, vagy nem parkolási pótdíjat kaptál, hanem a közteres bírságolt meg! "De, látom, hogy kötekedõs, okoskodós vagy." Te meg úgy látom, hogy végtelenül buta vagy! "Nem az volt a kérdésem, hogyan írják helyesen a kerületeket, hanem a parkolás. Úgy hogy megköszönném, ha erre fokuszálnál, ha írsz, de inkább ne is írj többé." Inkább az a baj, hogy leállok vitatkozni egy okoskodó buta emberrel! "És fentebb egyik kedves válaszoló küldött is egy linket, hogy melyik kerületekben fizetõs, és ha megnézted volna, akkor látnád, hogy ennek a kerületnek is egy része fizetõs, és én pont ott voltam, oda megyek." Itt a bizonyíték a butaságodra, mert ha nem látnád a linket is én tettem fel, és azon nincs a XIV. kerülteben fizetõ övezet jelölve, mint ahogy nincs is... Na most egyszer okoskodó vagyok, máskor meg kedves válaszoló? :D Persze az utca nevét ahol parkoltál még véletlenül se írnád le ugye?

Feláll a kisfiam az etetőszékben, már 2 hete megy a harc emiatt ha etetem. Leültetem feláll, ez így megy végig. Aztán jön a sírás. Mikorra fog erről leszokni? Mit tudok csinálni vele?

ekötni nem igazán lehet, ma megtettem, azt hittem lebontja az egész emeletet.

Legjobb válasz: Nem lehetne levenni a lábtartót, hogy ne tudjon felállni? Akkor legyél mellette, majd rájön, hogy nem tud felkelni. Ha nem levehetõs a lábtartó, akkor nem tudom én sem mi van.

Nem lehetne levenni a lábtartót, hogy ne tudjon felállni? Akkor legyél mellette, majd rájön, hogy nem tud felkelni. Ha nem levehetõs a lábtartó, akkor nem tudom én sem mi van.
A kérdező hozzászólása: az a gáz, h nem a lábtartónál áll fel, hanem felhúzza a lábát egész a feneke alá és ott áll, ahol elméletileg ülne. de azért köszi:)
Nagyon nem tudsz vele mit csinálni.Az én fiam már 2 hónapja ezt csinálja, minden etetésnél.És ugyanúgy ahogy te írtad, sõt meg is fordul. Van , amikor használ az, hogyha adok egy kanalat a kezébe, a másikkal pedig én etetem. Már 1 éves lesz és hogyha kockázom neki az ételt, akkor egy darabig elvan vele , amíg felcsipegeti.
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor próbálok kitartó maradni:) )
szia most nagyon élvezi, h fel tud állni-pláne, h te bosszankodsz :-) ültesd az öledbe-és egyen egy pár falatot-ne maradjon éhes.majd, ha elmúlik ez a csoda-már nem fogja annyira érdekelni.nálunk aludni nem akart-mikor a kiságyban fel tudott állni.kitartás-lesz ez még jobb is
A kérdező hozzászólása: köszi. azért fura, mert fállni már kb 3 hónapja tud, a székben felállás a nagy sláger:) ) de remélem ez a dili is elmúlik:) )

4 éves gyermekem tej ivása után 3-4 nappal tiszta takony, ha elhagyom elmúlik. Vérvételből nem mutattak ki semmit. Oviba 2 hetet megy 2-t nem. Mit tegyek?

Mit tegyek???Hova forduljak??Segítség!

Legjobb válasz: A tejcukor érzékenység nem ezzel a tünettel, hanem vizes hasmenéssel jár. Ettõl függetlenül, én elvinném õt allergológus szakrendelésre.

A tejcukor érzékenység nem ezzel a tünettel, hanem vizes hasmenéssel jár. Ettõl függetlenül, én elvinném õt allergológus szakrendelésre.
A kérdező hozzászólása: Vagyis, hogy nem hiszi, hogy ez okozná a tüneteket.Vérvételbõl nem mutatható ki, és ezzel lezárja szinte a témát...
A kérdező hozzászólása: De a háziorvos azt mondja, hogy biztos nem az....
Akkor irány a gasztroenterológus!
A kérdező hozzászólása: Nem vizes orrfolyása van, hanem egyszerre "takony".Itthon tudom csak elhagyni az oviban nem, és akkor kezdõdik minden elõlrõl, csak amikor nincs ovi csak akkor tudom kihagyni az étrendjébõl.2 hétig csináltam neki, utána visszaadtam és 3 nap után tök náthás(teszteltem a dolgot többször).
*állandóan folyó orr (nem "ott", de gondolom érthetõ:)
Allergia mindenkinél máshogy mutatkozik.Sajnos nagyon tapasztalt vagyok. Egyik gyerekem tejfehérje allergiás, tünetek: állandóan folyó ott, köhécselés, szorulás, ekcéma. Bõrteszt máris kimutatta a tejfehérje allergiát. Másik gyerekem tejcukor érzékeny: Széklete teljesen tökéletes, viszont a hasa és a feje fájt. A befúvásos teszt két alkalommal határérték kétszeresét mutatta. ehhez kellett egy nagyon jó gasztroenterológus aki kiderítette. Egyébként nekem azt mondta anno, hogy a vérvétel se 100% minden esetben. El kell hagyni a tejet és akkor meglátod teljes bizonyossággal. szerezz egy jó gasztros dokit, mert ha allergiás, jár emelt családi. A tejcukor érzékenységet a vérvétel ki se mutatja!
Az allergia nem így mutatkozik. De az tény, hogyha náthás valaki, akkor nem ajánlott a tejtermék, mert a bacilus nagyon szereti, és jobban tud akkor szaporodni. Inkább ne adj neki. Tudom, hogy nehéz, mert az enyémek is imádják, de ha nátha van, akkor igyekszem kerülni. Való igaz, hogyha adok joghurtot, vagy tejet akkor utána sokkal jobban folyik az orruk.
Tejfehérjére is lehet érzékeny. Nekem fura, hogy 3-4 nappal utána jön ki, nem hamarabb. Szerintem valami más oka lehet. Milyen orrfolyása van? Vizes jellegû? Lehet szénanátha? Ha tényleg mégis a tejre allergiás, akkor adhatsz neki rizstejet, vagy zabtejet helyette.
akkor hagyd el, és várj egy kicsit leeht kinövi idõvel.a fehérjét tudod pótolni neki máshogy is.
A kérdező hozzászólása: Voltunk, de teljesen-minden-negatív!!!
Jegyzeteld, mit eszik, iszik rövid idõvel, max néhány órával a tünetek jelentkezése elõtt. Lehet, hogy valami más okozza.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Annyira nem vészesen görcsölök, de azért érzem, hogy valami más, mint eddig...
Nem vesznek vért a terhesség megállapításához, egyszerûen csak megvizsgál manuálisan, plusz ultrahangot csinálnak.
Ha pozitívat teszteltél, akkor valószínûleg kismama vagy, ezért ha görcsölget a hasad, az még nem baj, de ha már nagyon erõsen görcsöl, akkor irány az orvos, nehogy baj legyen. Ha teszt után 2 héttel mész hozzá, akkor már bõven meg tudja mondani, hogy hány hetes vagy (ultrahanggal) és valószínûleg már a szívhangot is fogjátok hallani! Gratulálok!!
Nyugodj meg, próbálj nem stresszelni, pihenj amennyit tudsz és ne erõltesd meg magad.
Most kérj halasztást, szedd össze a pénzt, aztán majd jövõre folytatod!
én mindig a postán kötöm meg. 480ft naponta. Ha jól emlékszem.
Én ajánlom, hogy azért olyat kössél, amiben benne van az, hogy ha az autóval történik valami, akkor hazaszállítják, elszállítják, szervizeltetik. Néhány éve totálkárosra törtük az autót, önhibánkon kívül, több mint 100ezer ft-ért hozattuk haza. Azóta én csak ilyen biztosítást kötök, az a plusz 3-4ezer Ft megéri!
Az Uniqua a legolcsóbb. Vedd figyelembe az "olcsó húsnak híg a leve" eshetõséget a választásnál!!! Egy tárgy pótolható, de az életetek nem!!
Az Uniqa a legolcsóbb és legjobb ezekben az árkategóriákban.250ft egy nap 1 fõ és szinte mindenre van biztositás.

Magyarországon maradunk és 2 hétre megyünk és lány vagyok. Mit vigyek magammal a nyaralásra?

Legjobb válasz: köszönöm szépen sokat segitettél :) de azért ha valakinek még valami eszébe jutna azt megköszönném :)

A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen sokat segitettél :) de azért ha valakinek még valami eszébe jutna azt megköszönném :)
jó lenne tudni, hogy milyen nyaralásra mentek, pl apartmanba, vagy sátorba stb. lengébb nyári ruhákat, melegítõt, zoknit, szúnyogok/csípés ellen valamit, papucsot, BIKINIT, sportcipõt, sminkcuccot-manikürkészlet:) , hajápoló cuccokat, betétet-tampont, fehérnemût, fogkrémet, fogkefét, tusfürdõt, dezodort stb, esernyõt v. esõkabátot :) , PÉNZT, plédet, fürdõlepedõt, törölközõt, WC-papírt, papírzsepit, gyógyszereket, FÉNYKÉPEZÕT, elemet vagy akksit, telefont-töltõt, NAPTEJET.. elsõre ennyi jutott eszembe. jó nyaralást :)
A kérdező hozzászólása: sátorozni fogunk :)
akkor a sátrat se felejtsétek otthon :D és a szúnyogok ellen valami hatásos cucc sem ártana, lehet kullancs elleni oltás sem lenne rossz ötlet, nem tudom pontosan mi a neve, zseblámpa, könyv, társasjáték, gyufahegyek :) , és soksok szalonna :DD, hálózsák, és kicsit több melegebb ruha. de most már tényleg kifogytam az ötletekbõl :D jó sátrazást :)

4 hetes terhes vagyok és már 2 hete megy a hasam. Mennyire normális ez, vagy nincs összefüggésben a kettő?

Legjobb válasz: Mindenképpen el kell,hogy menj az orvoshoz!Egyáltalán nem normális,ha valakinek ilyen sokáig van hasmenése lehet,hogy valami baci vagy vírus szaladgál benned,persze az is lehet,hogy csak a terhesség hatására reagál így a szervezeted,de nem éri meg játszani magad miatt sem, és persze a baba egészségét sem szabad kockáztatni.:)

Mindenképpen el kell, hogy menj az orvoshoz!Egyáltalán nem normális, ha valakinek ilyen sokáig van hasmenése lehet, hogy valami baci vagy vírus szaladgál benned, persze az is lehet, hogy csak a terhesség hatására reagál így a szervezeted, de nem éri meg játszani magad miatt sem, és persze a baba egészségét sem szabad kockáztatni.:)
szia, én 12 hetes vagyok, és terhességem alatt még egyszer sem volt normális székletem....
Az orvost én is tanácsolom, de lehet hogy csak méregtelenít a szervezeted.

10 hetes pocakos vagyok. Ultrahangra csak 2 hét múlva megyek. Ha elhalt a babám akkor azt észrevenném? Vagy véreznék? Mostanában enyhültek a tünetek és van ami nincs is már.

Legjobb válasz: Minden rendben, nyugodj meg, és örülj hogy múlnak a tüneteid. Lenne görcsöd, vérzésed, ilyenek. Bár persze nagyon ritkán van olyan hogy semmi nem utal rá, de nem szabad erre gondolni. Én a 12. héten voltam utoljára UH-n, most 17 vagyok, és 2 hét múlva megyek legközelebb, nem ultrahangoznak olyan gyakran.

Minden rendben, nyugodj meg, és örülj hogy múlnak a tüneteid. Lenne görcsöd, vérzésed, ilyenek. Bár persze nagyon ritkán van olyan hogy semmi nem utal rá, de nem szabad erre gondolni. Én a 12. héten voltam utoljára UH-n, most 17 vagyok, és 2 hét múlva megyek legközelebb, nem ultrahangoznak olyan gyakran.
Nyugi, a babával minden rendben van. Nem baj, hogy már nincsenek tüneteid, örülj neki. Ha elhalt volna a magzat, az vérzéssel járna és görcsökkel.
Nyugodj meg, nem lesz semmi gond a babáddal. Mindenkinek vannak hasonló kétségei, de inkább élvezd a terhességet. Az, hogy a tüneteid enyhülnek nem baj, nemsoká valószínûleg teljesen el fognak múlni a tünetek, hiszen kifejlõdik a méhlepény, és átveszi a hormonok szerepét. Félidõ környékén pedig elkezd majd mocorogni a babád, és mindennap érezheted majd, hogy jól van.
Ha ez megnyugtat, nekem is pont 10 hetesen csökkentek drasztikusan a kellemetlen tünetek. Egyik-másik még megmaradt egy-két hétig utána is, de sokkal ritkábban jelentkeztek az addigiaknál. Szerintem inkább örülj, hogy ennek az idõszaknak vége. Most majd persze jönnek mások! :) ) De a lényeg, hogy a babának nincsen semmi, de semmi baja.
szia! az, hogy már nincs szívhang, az egyáltalán nem jár görccsel, és vérzéssel, csak az, ha elvetélsz! nem ijesztgetni akarlak! de amúgy minden rendben van, és nem kell rosszra gondolni! nekem is csak 6-9-hétig volt erõs hányinger, hányás, émelygés, és utána egyik napról a másikra vége lett! és nincs semmi baj a babával! nyugi! jó babavárást! szió
A kérdező hozzászólása: köszönöm a megnyugtató válaszokat. Csak egy picit nyugtalan vagyok. De akkor biztos minden rendben van. :)
Nem vennéd észre, mert ilyenkor már nincs vérzés. Amúgy a tünetek hol elmúlnak, hol visszajönnek. Én a 15. héten ijedtem meg, mert akkor éreztem a kicsit, majd 2 hétig semmi. Tiszta idegbajos voltam, UH-ra nem tudtam elmenni. Aztán egyszercsak rúgott egy nagyot! Gondolj arra, hogy nem lehet baj, eddig sem volt baj!
A kérdező hozzászólása: Utoljára 6 hetesen voltam orvosnál, akkor még nem volt szívhang. Jövöhéten kell visszamennem. Azóta már eltelt pár hét és nem tudom hogy ha elhalt volna vagy felszívódott volna (amiket itt olvastam) akkor véreznék-e mindenképp. Hisz ha nincs már bent semmi akkor meg kellene hogy jöjjön nem? A hasam menziszerûen fáj és a derekam és a csípõm is. De szerencsére vérzés nincs. Volt már hogy 10 hetesen missed ab-om volt fél éve.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!