Találatok a következő kifejezésre: 2 felnőtt cicámhoz (4 db)

Van egy felnőtt cicám már vagy 2-3 éves. Rászoktak a kutyakonzervre és azon kívül mást nem esznek meg csak ha nagyon muszáj. Mennyiszer és mennyit adjak neki egy nap?

sürg?s lenne!!!!

Legjobb válasz: olyan nincs hogy mást nem eszik meg,ha éhes lesz úgyis megeszi a macskatápot is! Kutyáknak is rossz a macskakaja,ez fordítva is igaz teljesen más az összetétele,nem véletlenül nem ugyanazzal etetik a 2 fajt. Sürgõs az lenne hogy leszoktasd errõl mielõtt tönkremegy a bélflórája a cicádnak.

olyan nincs hogy mást nem eszik meg, ha éhes lesz úgyis megeszi a macskatápot is! Kutyáknak is rossz a macskakaja, ez fordítva is igaz teljesen más az összetétele, nem véletlenül nem ugyanazzal etetik a 2 fajt. Sürgõs az lenne hogy leszoktasd errõl mielõtt tönkremegy a bélflórája a cicádnak.
SÜRGÕSEN szüntesd be a kutyakaja etetését. A cicának sok olyan anyagra van szüksége, amit a kutyatápok nem tartalmaznak, mert a cica szervezete ezeket nem képes maga elõállítani (pl. taurin, aminek hiánya végzetes lehet). Bármilyen macskatáp jobb nekik, mint a legjobb kutyatáp. Ka kevés a pénzed, akkor vegyél nagy csomagolásban középkategóriás cicatápot. Ezeket 10 kilós csomagolásban megkapod már 11000 forint körül, ami elég jó ár. Vagy vegyél neki 7 kilós Acanát ugyanennyiért, az már szuperprémium minõség. Mindig legyen mellette friss víz. Mindig. Olyan meg nincs, hogy nem eszi meg a macskatápot. Nem láttam még macskát úgy éhen halni, hogy elõtte ott volt a macskakaja.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz: ne adj neki, tilos!Tényleg fontos különbségek vannak a kétféle tápokban! Eleinte vegyél jó macskakonzervet (nem darling, whiskas, kitekat...)és rakj rá esetleg egy kicsit a kutyásból.. De legjobb, ha drasztikus leszel: Tedd le a macskakaját, ha nem eszi, 10 perc után vedd fel, majd a következõ etetéskor újra. Közben lehet elöl száraztáp egész nap, csak tudd, hogy evett-e belõle. És- gondolom a kutya kajájára buktak rá, etesd elkülönítve a cicát és a kutyát, ill spricceld le a cicát, ha oda akar menni a kutya ételéhez (virágspriccelõ).És a jó minõségû macskatáp összességében olcsóbban jön ki, mert kevesebb kell belõle és egészségesebb lesz a cica.

2 felnőtt lány cicámhoz kisfiú vagy még egy lány cicát kéne választanom harmadiknak?

Nem tudom, hogy melyikkel jönnének ki jobban. köszi

Legjobb válasz: ha nem akarsz szaporulatot, akkor inkább lány, és szerintem a lány macskák jobban kijönnek egymással.

ha nem akarsz szaporulatot, akkor inkább lány, és szerintem a lány macskák jobban kijönnek egymással.
Mindegy hogy milyet választasz, mindegyikkel el lesz. Viszont ha nem akarsz kiscicákat akkor inkább maradj a lánynál.

Lesz egy felnőtt talált kb 2 éves cicám. Mi ilyenkor a teendő?

Még eleninte bent lesz a házban.Mikor fog megszokni minket? Amikor kieengedjük messzire megy el a háztól?Tapasztalatokat és sok hasznos tanácsot elfogadok,hogy mit hasznos macsek érkezésekor beszerezni.

Legjobb válasz: A legfontosabb az alomtálca, alomzsák, alom, valamint itató- és etetõtál. Hasznos lehet a kaparófa, bár az enyémnek kettõ is van, egyáltalán nem kaparászik, a bútorokhoz sem nyúl. Azért egy olcsóbbat mégis érdemes lehet beszerezni. Fekhellyel is hasonló a helyzet: van amelyik imádja, más sosem fekszik bele. Én szállítóboxot vettem, levehetõ az ajtaja, puha takaróval kibélelve igazi lakosztály a macskának, mégsem fekszik bele, a fotelt jobban szereti. Nyakörvet és pórázt is javasolnék, anélkül nem engedném ki. Ha gyorsan felbátorodik, azért, ha nagyon félõs, megijed, azért. Nehogy elszaladjon. Játékokból is csak olcsóbbakat és kevesebbet vásároltam, mégis bõven elég neki. A kezdetekben biztosan, aztán ha már összeismerkedtetek, jobban megmutatkozik az egyénisége is az igényei. A száraz tápok pedig tovább tartanak, táplálóak, de a konzerveket jobban imádják, s az enyém a házi kosztot is megeszi, nem válogat.

A legfontosabb az alomtálca, alomzsák, alom, valamint itató- és etetõtál. Hasznos lehet a kaparófa, bár az enyémnek kettõ is van, egyáltalán nem kaparászik, a bútorokhoz sem nyúl. Azért egy olcsóbbat mégis érdemes lehet beszerezni. Fekhellyel is hasonló a helyzet: van amelyik imádja, más sosem fekszik bele. Én szállítóboxot vettem, levehetõ az ajtaja, puha takaróval kibélelve igazi lakosztály a macskának, mégsem fekszik bele, a fotelt jobban szereti. Nyakörvet és pórázt is javasolnék, anélkül nem engedném ki. Ha gyorsan felbátorodik, azért, ha nagyon félõs, megijed, azért. Nehogy elszaladjon. Játékokból is csak olcsóbbakat és kevesebbet vásároltam, mégis bõven elég neki. A kezdetekben biztosan, aztán ha már összeismerkedtetek, jobban megmutatkozik az egyénisége is az igényei. A száraz tápok pedig tovább tartanak, táplálóak, de a konzerveket jobban imádják, s az enyém a házi kosztot is megeszi, nem válogat.
Szia, azt hiszem az elõttem szólók nagyon sok mindent leírtak, én annyit tennék hozzá, hogy mindenképp ivartalaníttasd, legyen nõstény vagy akár kandúr!!!
A kérdező hozzászólása: A cica ivartalanított.Köszönöm a sok jó tanácsot, a macsek már itt van velünk, most ismerkedik.:)


Miért nem kakil a cica? Ma 7 hetes a cicám, 2 napja érkezett. Azóta napi 1x végez nagy dolgot (napi 3x minimum kéne), a pisivel nincs gond. Nyávog, mikor piszkít. Felhívtam a volt gazdit, és mondta, h felnőtt kajával etették a kicsit.

Adtam neki junior ételt, abba raktam egy kis olajat, hogy lágy legyen a széklete.De akkor is keményet piszkít és feketét.Kemény a pocija is.Férges,vagy a kaja miatt van?Féreghajtó pasztát csak receptre lehet kapni?Holnap mindenképpen megyünk dokihoz,csak kíváncsi lennék,hogy valaki tapasztalt-e már hasonlót.

Legjobb válasz: vagy kevesett eszik a cica, vagy szorulása van, elõfordulhat bél pangás.

vagy kevesett eszik a cica, vagy szorulása van, elõfordulhat bél pangás.
A kérdező hozzászólása: Eh, bél pangás??Az mi? Ha szorulása van, mit lehet tenni?
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó étvágya van, akkor valószínû a szorulás.
Én egy kis paraffinolajat locsoltam a junior cicakajára, az segített. Egyébként az nem baj, ha naponta csak egyszer produkál, csak ne legyen túl kemény.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!