Találatok a következő kifejezésre: 2 anyacicám az (3 db)

2 anyacicám van, az egyik tegnap, a másik pedig ma fialt, kb 1 órája fejezte be! Első fialásuk, testvérek. Kb 1 méterre fialtak egymástól és most áthordta az egyik a másikhoz a kicsiket és együt szoptatják a 6 picit Nem lehet ez gond?

Mire kimentem megnézni mi van velük, a két anya egy helyre vonult, a ma fialó áthordta a másik anyágoz a cicáit és most együtt szoptatják a 6 kicsit! Járhat valami negatív következménnyel, okozhat e ez problémát a kés?bbiekben. Illetve ez normális? :-) Miel?bbi válaszotokat köszönöm!

Legjobb válasz: Hát nem vagyok szakértõ, de én nem hiszem, hogy ez bármi problémát okozna, fõleg, ha jól kijön egymással a két anyacica. Hiszen akár árván maradt cicákat is szokott szoptatni "béranya", tehát abból sem lehet gond, ha "összecserélõdnek" a nagy kavarodásban. Szerintem ez tök aranyos!

Hát nem vagyok szakértõ, de én nem hiszem, hogy ez bármi problémát okozna, fõleg, ha jól kijön egymással a két anyacica. Hiszen akár árván maradt cicákat is szokott szoptatni "béranya", tehát abból sem lehet gond, ha "összecserélõdnek" a nagy kavarodásban. Szerintem ez tök aranyos!
A kérdező hozzászólása: köszi, nagyon cukik tényleg. Az a baj, hogy a kisebikk dobozba húzódtak be mind a 8an és azt nem tudom, hogy lehetne õket áltköltöztetni, nagyobb helyre!??
A cicák önmaguk választják ki a "fészek" helyét, nem nagyon tudsz beleszólni. Szerintem egyszerûen hagyd ott a nagyobb dobozt is a közelben, ha úgy érzik, hogy kicsi a mostani, akkor maguktól átköltöztetik a családot. A piciket egyelõre semmiképp se fogd meg, mert esetleg megzavarhatja az anyacicákat.
Nálunk is volt már ilyen. Két lánycicám - egyébként anya és lánya - szintén egy nap különbséggel ellettek és õk si "összeköltöztek". Így egyikük mindig nyugodtan mehetett kajálni, sétálni, vagy amihez kedve volt, mert a kiscicák teljes biztonságban voltak a másikkal. Az élelmesebb cicusok ki is használták, ha mindkét anya ott volt. Szopiztak kicsit az egyiktõl, kicsit a másiktól... Semmi bajuk nem lett, egészséges, szép macskákká fejlõdtek.
Ez így természetes. Matriarchátusban élnek a macskák, amíg az egyik vadászott a másik szoptatta a kicsiket. Legalábbis amíga domesztikálódás meg nem történt. Egyátalán nem szokatlan jelenség :)

2 3 hetes cicám van és nem tudom, hogy lehet-e az anyacicára bolhanyakorvet rakni? Másik az lenne, hogy nem baj ha 17 naposan esznek egy pár szem száraztápot?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy gond lenne, hogy az anyacicán van nyakörv. Láttam már olyat hogy rajta volt, bár személy szerint én még egy kicsit várnék vele. A pici cicáknak meg még nem nagyon adnék szárazat. Ha igen akkor is 1 hónapos koruktól és tejbe áztatva. Kenyér és más jellegû dolgokat még nem szabad, mert csak árt nekik.

Nem hiszem, hogy gond lenne, hogy az anyacicán van nyakörv. Láttam már olyat hogy rajta volt, bár személy szerint én még egy kicsit várnék vele. A pici cicáknak meg még nem nagyon adnék szárazat. Ha igen akkor is 1 hónapos koruktól és tejbe áztatva. Kenyér és más jellegû dolgokat még nem szabad, mert csak árt nekik.
én semmilyen macsekra nem raknék nyakörvet! a mi cicánk felakasztotta magát vele! :(
A kérdező hozzászólása: Azért egyszer mi megpróbáljuk bár nem nagyon nyugodt. Remélem nem utoljára.

Az anyacica miért vitte el a kicsit azután h 2 napot itt volt amikor megszületett?

A cicám az elmúlt napokban szült és a kiscica utána 2 napig itt ült az anyukájával egy dobozban aztán a 3. nap reggelén azt vettük észre,hogy nincs ott a kiscica de az anyukája itt volt,viszont azt gondoljuk,hogy felvitte a tet?re mert állandóan onnan ugrál le.

Legjobb válasz: Túl sokat nézegettétek, piszkáltátok, simogattátok. Ott biztonságban érzi magát és a kölykét

Túl sokat nézegettétek, piszkáltátok, simogattátok. Ott biztonságban érzi magát és a kölykét
Nézzétek meg a tetõn akkor!
A kérdező hozzászólása: Nézegetni nézegettük de nem simogattuk meg ahogy láttuk az anyját se zavarta de a kicsihez hozzá se nyúltunk.Amúgy rohanok a tetõrexd
Szerintem is, ott érzi biztonságban. Évekkel ezelõtt az enyém éjjel, szülés elõtt felébresztett. Végig simogattam a hasát, 4 kiscica lett. Azután mindig behordta õket az ágytakaró alá, hiába tettem vissza õket a dobozba. Készítettem is egy KRESZ táblát, rájuk ne üljenek. :D
A kérdező hozzászólása: Ez aranyos:) na jólvan akkor majd elõhozza valamikor..köszönöm a válaszokat!:)
A cicamama oda viszi a kölykeit, ahol biztonságban tudja, ez az állati ösztön. Amíg õ jónak látja, védi a kicsinyeit annak ellenére, hogy ti nem bántjátok. Amikor úgy érzi, akkor meg fogja mutatni nektek is, de addig "eldugja". Olyan aranyos ez a gondoskodás!!!!
Az anyamacska mindig költözteti a kismacskákat. Ösztön.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!