Találatok a következő kifejezésre: 2 óra hogy a (460 db)

Miért van az, hogy egész nap őrlángon megy a konvektorom (30nm-es lakás 1 konvektor) és csak este kapcsolom be 2 órára, hogy a gyermekem ne fázzon meg fürdésnél és így is 126 köbm fogyott ami majdnem 17000-et jelent forintban?

Legjobb válasz: azért van, mert amikor felkapcsolod, akkor a termelt meleg egy jelentõs része a kihûlt falak fûtésére megy el. az is valószínû, h a nyílászáróid nem szigetelnek eléggé. az sem mindegy, h milyen meleget csinálsz esténként. ha folyamatos 18-20°C-t tartasz a lakásban az bõven elég és komfortosabb is, mint a folyamatos hõingadozás. 4°C-nél nagyobb hõingadozás naponta már ráfizetéses!

azért van, mert amikor felkapcsolod, akkor a termelt meleg egy jelentõs része a kihûlt falak fûtésére megy el. az is valószínû, h a nyílászáróid nem szigetelnek eléggé. az sem mindegy, h milyen meleget csinálsz esténként. ha folyamatos 18-20°C-t tartasz a lakásban az bõven elég és komfortosabb is, mint a folyamatos hõingadozás. 4°C-nél nagyobb hõingadozás naponta már ráfizetéses!
Igen jól írja az elsõ, ez egy buta tanács hogy vegyük le a fûtést nert azzal megtakarítunk!
No meg azt is érdemes figyelembe venni, hogy az õrláng is képes napi 2 köbmétert elégetni, aminek semmi haszna!
A fenti válaszolók jól mondják. Ezen kívül még mi felszoktunk tenni két kuktát vagy két nagy lábost fedõvel a tûzhelyre, tele vízzel, persze takarékon és az nagyon jó meleget ad és nem is kerül annyiba, illetve nem kell annyit fûteni.
Szerintem ez a fogyasztás kb reális. Nálunk ugyan kazán van és nincs õrlángja, de ha minden nap 2 órát menne folyamatosan egy hónapban, akkor 150-180 m3 simán elmenne. Ha õrlángos lenne, akkor 200 fölött is. 126 m3 meg télen egy hét alatt bõven elmegy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat:)
Ott vmi nem stimmel, nekem a bojlerem + 2 konvektorom nem fogyaszt ennyit.

Csemetém 4 hónapos, szépen tartja a napirendet, viszont mostanában fél6kor mindig felébred és lehetetlen visszaaltatni. Mit tegyek, hogy valahogy kihúzzam még 2 órát, hogy fél8kor legyen nála reggel?

Legjobb válasz: az én babám is ugyanilyen és ennyi idös. én játszok vele még éjszaka is hogy kifáradjon mert nem akar vissza aludni. amikor altatni akarom elkezdi a sirást és nem haggya abba. még igy ébren van éjszaka 2 ora hosszákat!!!!

az én babám is ugyanilyen és ennyi idös. én játszok vele még éjszaka is hogy kifáradjon mert nem akar vissza aludni. amikor altatni akarom elkezdi a sirást és nem haggya abba. még igy ébren van éjszaka 2 ora hosszákat!!!!
szia, nekem ugyanezt csinálja a fiam, 4, 5 hónapos, van hogy a 4 órai szopi után fent akar lenni, dumál, én most már magam mellé veszem, és akkor hamarabb visszaalszik, és soha nem játszom vele, mert akkor azért fog felkelni, mert tudja hogy játék van.Igy reggel fél 7 és fél 8 között kel.
mi is így voltunk 2hete, én meguntam és hajnali 5körül ha kelt, akkor magam mellé tettem, addigra apa már elment, igy aludtunk még egész 9ig-10ig
Nálunk is ez volt, aztán 5 hónapos korától átalussza az éjszakát. Pont ahogyan Te szeretnéd. Szerintem várj türelemmel. Meg fog érni a hosszabb alvásra.
attól is függ, hogy mikor teszed le aludni. én úgy emlékszem, hogy amikor ennyi idõs volt a lányom, kb 9-fél 10-kor fektettük le és úgy aludt kb 6-ig, majd hetekkel késõbb már 7-ig, majd 8-ig. viszont késõbb, úgy 7 hónapos korától drasztikusan lecsökkent a nappali alvása, így nem tudott fennmaradni 9-ig, ezért fokozatosan korábban kezdük fürdetni, de ettõl még mindig 7-8 között kelt. most 8, 5 fél hósan ott tartunk, hogy 8-kor már alszik, elõtte fürdés és vacsi, és reggel 7 körül kel, néha hamarabb néha késõbb. szóval én azt javaslom, hogy késõbb fürdessétek, illetve késõbb fektessétek, így elképzelhetõ, hogy késõbb is kel reggel. de az is lehet, hogy vársz pár hetet, és õ is késõbb fog kelni, mert nappal kevesebbet fog aludni.
az én kisfiam 11 hetes de már 3 hete minden éjjel igy van: este fél 7kor fürcsi, aztán cici, és legkésöbb 8kor alszik, éjjel 4kor kel, megetetem kis klámpánál, csendben, nem is nagyon beszélek hozzá, pelus, puszi és visszateszem a kiságyba, lámpa lekapcs és kimegyek, kb10 perc mulva elalszik reggel 7ig. néha nem, de ez van, sztem ne játsz vele, ne dumálj hozz és ne nagyon csinálj fényességet, mert külömnen azt hiszi reggel van.. nekem ez bevállt, egyébként nappal nem tudom letenni, csak rajtam log, nem marad el, igy neke mez fura hogy éjjel igy el van:)
A kérdező hozzászólása: Ma már minden a régi volt :) Lehet csak a hidegfrontot érezte. A 20:44-es válaszoló hasznos volt nagyon, ugyan ezt csinálomk és veszem is észre a változást! 9kor alszik jelenleg, és ma már fél8kor keltünk :) nagyon sok köszönet mindenkinek!

Mi lehet az oka annak, hogy 2 órára eltünt a DVDmeghajtó a sajátgépből? Ezalatt nem is működött, aztán 2 óra mulva visszajött.

Az eseménynaplóban PlugPlayManager 12 esemény.

Legjobb válasz: Szerintem csak kuláznia kellett és szorulása volt. Mindenki úgy érti, ahogy akarja...

Szerintem csak kuláznia kellett és szorulása volt. Mindenki úgy érti, ahogy akarja...


Hogy lehet megadni %-ban? Két esemény történt egy nap alatt, az egyikről tudjuk, hogy 2 órakor. Hány % a valószínűsége, hogy ez az esemény történt korábban?

Legjobb válasz: Szerintem annak, hogy a másik nem hamarabb történt 22(óra)/24(óra) a valószínûsége, és %-ban való megadáshoz meg kéne szorozni 100-zal, vagyis 22/24 * 100%-ra tippelek (=91,67%), de azért remléhetõleg még megerõsít valaki. :-)

Szerintem annak, hogy a másik nem hamarabb történt 22(óra)/24(óra) a valószínûsége, és %-ban való megadáshoz meg kéne szorozni 100-zal, vagyis 22/24 * 100%-ra tippelek (=91, 67%), de azért remléhetõleg még megerõsít valaki. :-)
A kérdező hozzászólása: Én is erre tippelek, csak túl egyszerûnek tûnik. Vagy?
MÁrpedig ha az ismeretlen esemény a nap során egyenletes valószínûséggel törtétnhet bármikor, akkor 8, 33% eséllyel történhet 2 óra elõtt, és 91, 67% eséllyel történhet utána.
És akkor 0% az esélye annak, hogy egyszerre történtek?...
Szerintem is túl egyszerû. Nem így volt a kérdés? "Hogy lehet megadni %-ban? Két esemény történt egy nap alatt, az egyikrõl tudjuk, hogy 2 órakor LA-ben, helyi idõ szerint. Hány % a valószínûsége, hogy ez az esemény korábban történt, mint a másik Tokióban? (A pesti órám szerint, ami dél óta 2 percenként 1 percet késik) :-)
Igazából nem lehet ennyibõl megmondani, ugyanis az események idõpontjának, mint valószínûségi változónak (!!) az eloszlásáról nem tetszett nyilatkozni.

Kisfiam most 10 napos. Egy etetés alkalmával 90-120-at eszik. Most 4 kiló! Nincs ennyi tejem, pótolni kell tápszerrel. Átlagosan 30-50-et tud szopizni és 2 órát van a cicin. Mit csináljak, hogy több legyen?

A kórházban tápszert kellett neki adni,mert egyáltalán nem volt tejem (még el?tej sem).Pedig minden etetés el?tt a cicire tettem.Sokat van cicin,próbálom elhagyni a tápszert de mivel nincs elég tejci,éhes marad és üvölt-ezért muszáj neki tápszert adnom.Emiatt olyan lelkiismeretfudalásom van.Szedek More milk kapszulát és lactoherb teát is iszok 1,5 litert.Lehet hogy lenne még a ciciben tej,de addigra annyira elfárad h már nem szívja ki.Mit tehetek még???

Legjobb válasz: Elõzõ vagyok. Bocs már értem, 120 kéne neki, de csak 50 van. Még azt próbáld meg, hogy váltogatod a melled, egyik 20 percig, másik 20 percig, aztán megint az elsõ 20 percig. Aztán hagyjátok abba, és másfél óra múlva újra.

Elõzõ vagyok. Bocs már értem, 120 kéne neki, de csak 50 van. Még azt próbáld meg, hogy váltogatod a melled, egyik 20 percig, másik 20 percig, aztán megint az elsõ 20 percig. Aztán hagyjátok abba, és másfél óra múlva újra.
Szia! Mi is hasonló cipõben jártunk. Nekem ikreim vannak és a fiú 2800 gr-mal született, a lány 1940-el. A fiamnak is ilyen "nagy" igénye volt és õ is tápszeres pótlást kapott, mert nem volt elég a tejem. Sajnos ma sem elég, így szopik és utánna kap tápszert. Szuperül mûködik! Én is szedtem, amiket leírtál, de õszintén nem tudom, hogy használt-e?! Az állandó fejés viszont annál inkább. Amint tudod és van rá idõd, sztem kezdj el fejni és így több tejed termelõdik. Sok sikert :)
szia, mi is így voltunk, az elsõ hónapban kellett tápszert adnom a tejcsi mellé, aztán szép lassan beállt a tej. Most 5 és fél hónapos és igény szerint szopizik, a tej elég neki, még nem kezdtük a szilárd kaját sem. Szóval csak szopiztass nyugodtan, adj tápit, ha kell, de mindig elõbb a szopi. És próbálj fejni is. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!A fejés még kimaradt..azt is megpróbálom.Úgy kéne csinálni, hogy szopizás után kifejem a maradékot mindkettõbõl?
Nem értem, most 30-50 gr-ot szopik, vagy 90-120-at? A legjobb, ha minél gyakrabban mellre teszed a babát, ha nincs tejed, akár másfél óránként. De 40 percnél tovább ne legyen cicin. Igyál sokat, egyél húslevest, köménymagos rántott levest, barna sört. És nyugodj meg. Ha stresszelsz az is apasztja a tejet. Ha mégsem sikerül szoptatni, az sem a világ vége, a tápszeres babák is gyönyörûen felnõnek. Te megtettél mindent.

Mitől lehet ez? Kb 1 éve vagyunk együtt a barátommal, az első hónapokban még 1-2 óráig birta a szexet, mondván hogy akkor még nem volt szerelmes belém,

jó fél éve, áttértünk arra hogy max 5 perc, viszont már 2 hete még ha hétközben, mert akkor vagyunk együtt koliban, szóval még ha hétközben is együtt vagyunk mindennap,

Legjobb válasz: 1 perc 2 perc 3 perc . 5 4 3 2 1...... Szóval, szerintem 2 lehetõség van: 1-ik: a pasid valami oknál fogva visszacsöppent a tapasztalatlan éretlen kisfiúk világába ami azt is okozhatta hogy túl sok fiúval van össszezárva éjszakánként és ott csak a [email protected]és megy... 2-ik: még mindig oltári jó nõ vagy a számár kúvajól nézel ki és elélvez túl hamar a látvány és az érintések által....ha a 2. válasz a jó akkor mutathatnál egy képet :)

1 perc 2 perc 3 perc . 5 4 3 2 1...... Szóval, szerintem 2 lehetõség van: 1-ik: a pasid valami oknál fogva visszacsöppent a tapasztalatlan éretlen kisfiúk világába ami azt is okozhatta hogy túl sok fiúval van össszezárva éjszakánként és ott csak a [email protected]és megy... 2-ik: még mindig oltári jó nõ vagy a számár kúvajól nézel ki és elélvez túl hamar a látvány és az érintések által....ha a 2. válasz a jó akkor mutathatnál egy képet :)
igen siet és gyors akar lenni. :)
Mákod van, az én pasim mindig is csak fél percig bírta. Neked legalább volt vele egy jó idõszakod... Mást nem tudok mondani. Szerintem egyszerûen az van hogy nem szeret és nem figyel rád eléggé. Hogy miért mondom ezt? Mert én azt gondoltam hogy szegény párom nem tehet róla és hogy egy édes pasas akit emiatt nem dobhatok el magamtól, erre a múltkori bulin fûzögetett egy csajt... Tehát valószínûleg nem értem neki annyit, hogy kicsit koncentráljon és ne engedje el magát.
A kérdező hozzászólása: Azt nem mondanám hogy nem figyel rám, mert sokszor mondja hogy megujjaz elõtte, csak hogy biztos legyen hogy nekem is jó legyen, meg általában mondja után, hogy az a baj hogy túl finom vagyok, de nem tudom, fura ez nekem akkor is... :S
A túl finom szöveget az önkontrollal nem rendelkeõ srácok szokták elsütni... akik már nem fordítanak idõ arra hogy a csajnak is jó legyen... egyszerûen úgy érzi, hogy ksz már az övé vagy, azaz nem kell teperni, az ágyban sem... ezért a pár perces mentek. Leudja amit úgyis tudja hogy jár neki és kész. MOndd el neki hogy ez neked így nem jó.

Lehet hogy kimarad a növekedsi ugrás? Lehet hagynom kéne, csak a cicit? De akkor üvöltene egész nap, mert 30-40 ml vel nem elégszik meg, és kb ennyi van 2 óra alatt a 2 cicmben. (ezt inkább ki szoktam fejni)

Eddig mindíg tudtam ha volt, héten 12 hetes a babám, és még nem jelentkeztek a tünetek. ugyanúgy kér enni, igaz pótolni kell délután, lehet hogy azért nem kéri s?r?bben a cicit, mert megkapja a "maga kis adagját"?Már két hete tapasztaltam hogy nem elég a tejem délután, és ezért pótolok, mindíg annyit hogy a napi adagja kb meglegyen. Véd?n?m tanácsolta, hogy figyeljem így: 5,2 kg X 150= 780, ennek ellenére ha nem pótoltam akkor 550-600 között tudott szopizni, most ezt egészítem ki 700 körülre.

Legjobb válasz: Jaj, ezt a 150-es szorzót nekem is mondogatták, de a lányom ennek a kicsivel több, mint felét ette. (csak anyatej, szopott), és nagyon keveset hízott mindig. De neki elég volt annyi, én nem pótoltam. A fejéssel kevesebb jön le, mint amennyit kiszívnak. A lényeg, hogy jól lakjon, ne számolgass.

Jaj, ezt a 150-es szorzót nekem is mondogatták, de a lányom ennek a kicsivel több, mint felét ette. (csak anyatej, szopott), és nagyon keveset hízott mindig. De neki elég volt annyi, én nem pótoltam. A fejéssel kevesebb jön le, mint amennyit kiszívnak. A lényeg, hogy jól lakjon, ne számolgass.
Felejsd el méregetést, meg a táblázatokat. És ne pótolj!! Soha nem mértem mennyit ettek gyerekeim, annyiszor, és annyit, amannyit kértek. A kicsi 2 éves és még szopik lehet ha állandóan méregetek stresszelek, már 2 hónaposan elapadt volna.
szerintem se a számokat nézd, hanem a babád! ha kér enni, szoptasd meg. lehet, hogy 2-3 napba fog telni, amíg beindul a több tej, de akkor be tudja állítani magának a szükséges mennyiséget. az, hogy fejésnél 30-40ml jön, az más ügy. a fejõgép nem indítja meg úgy a tejleadást, mint a babád közelsége, szopizása. sõt, van olyan is, hogy gyakorlatilag nem tud semmit fejni az anyuka, a baba mégis kiszopizza a kellõ mennyiséget! ha úgy érzed, hogy kevés neki a tej, 2 óránként tedd mellre, igyál sokat és pihenj sokat! ezzel teszel meg a legtöbbet a babádért!
Nekem sem szopizik annyit a babám, mint amennyi elõ van írva. Sõt jóval kevesebbet, és mégis majdnem 1 kg-t hízik minden hónapban.
HA elégedett és jól érzi magát és gyarapszik a súlya, ne pótolj! Ez a tápszeres babáknak van kitalálva, nem a tejeseknek. Nálunk pl eleinte sokkal többet evett, mint "kellett volna", most meg már kevesebbet. Minden attól függ, mennyire tápláló a tejed... :) Örülj neki, hogy az, mert ezek szerint az!
sok sikert! az biztos, hogy a szopi alatt is termelõdik tej, szóval sosem teljesen üres. akkor minél hosszabban kéne szoptatni, és gyakrabban próbáld. pár nap alatt be kell állnia. ha bizonytalan vagy, kérj segítséget szopi tanácsadótól: http://www.lll.hu/telefon
Jaa és hány óránként eszik? Nem tudod 2 óránál jobban kitolni?
A kérdező hozzászólása: általában így eszik: 7 körül, 10 körül, 14 körül, 17 körül, és este 20 körül.AZ ébredéstõl függ, mert van hogy fél hétkor kezdünk, és van hogy csak 8 kor eszik. Szóval több mint 2 óra tellik el a szopik között, régebben amikor még nem volt ez az õrület, akkor 30 percet is szopizott, de akkor sem cumizott sokáig a cicin, valahogy neki erre nincs igénye. mindkét mllbõl etetem már , és van hogy 4-6 cicibõl kap.mostanában 10.15 perc alatt kiszopizza ami van benne, reggel egyedül amikor 200 körül szopik akkor 25 percbe tellik, aztán nem kell neki.
Akkor viszont tényleg pótolj. Hogy szoptatsz? Váltott mellbõl? Visszateszed az elsõre? Hogy adod neki a pótlást? Nehogy cumizavar legyen a vége...
A kérdező hozzászólása: ok. köszönöm a válaszokat. De mit csináljak ha megszoptatom és üvölt hogy éhes, szó szerint Kékül a feje, tehát nem elégedett, próbáltam hoyg visszateszem és ha kell egy órtát szoptatnám, de nem kell neki ha üres. két órát de még egyet sem szeretnék vele így tölteni, mert nagyon sajnálom ha sír. mit csináljak hagyjam sírni, muszály pótlást adnom ilyenkor. Azt csináltam az elején, hogy cici, és ha nem volt elég neki akkor fagyasztóból tej, de van hogy 30-at szopizik , és tényleg üres a cicim, akkor hagyjam éhesen sírni? Nem a számoknak élek, de muszály most mérnem mert idegesít hogy nincs tejem , és figyelem hogy esetleg nõ e a mennyiség, sok mindennel próbálkozom.az sem egyszerû üvöltõ gyerekkel a vállamon pótlást adni, ill készíteni. ezért van hogy inkább fejek, és így nem hergeli fel magát a kevés tejtõl, hanem azt pótlásként megkapja legközelebb
A kérdező hozzászólása: a pótlást cumisüvegbõl kapja, eddig még nem volt gond, remélem így is marad.azért cumisüveg, mert kiskanállal ilyen mennyiséget lehetetlen adni, a pohár nálunk nem vált be, a fele a nyakában volt.:(
Ez vagy szoftver, vagy hardware probléma. Rakd újra a wint. Ha ez se segít, akkor videókártya nem jön ki valamivel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!