Találatok a következő kifejezésre: 2 óra hogy (654 db)

Csemetém 4 hónapos, szépen tartja a napirendet, viszont mostanában fél6kor mindig felébred és lehetetlen visszaaltatni. Mit tegyek, hogy valahogy kihúzzam még 2 órát, hogy fél8kor legyen nála reggel?

Legjobb válasz: az én babám is ugyanilyen és ennyi idös. én játszok vele még éjszaka is hogy kifáradjon mert nem akar vissza aludni. amikor altatni akarom elkezdi a sirást és nem haggya abba. még igy ébren van éjszaka 2 ora hosszákat!!!!

az én babám is ugyanilyen és ennyi idös. én játszok vele még éjszaka is hogy kifáradjon mert nem akar vissza aludni. amikor altatni akarom elkezdi a sirást és nem haggya abba. még igy ébren van éjszaka 2 ora hosszákat!!!!
szia, nekem ugyanezt csinálja a fiam, 4, 5 hónapos, van hogy a 4 órai szopi után fent akar lenni, dumál, én most már magam mellé veszem, és akkor hamarabb visszaalszik, és soha nem játszom vele, mert akkor azért fog felkelni, mert tudja hogy játék van.Igy reggel fél 7 és fél 8 között kel.
mi is így voltunk 2hete, én meguntam és hajnali 5körül ha kelt, akkor magam mellé tettem, addigra apa már elment, igy aludtunk még egész 9ig-10ig
Nálunk is ez volt, aztán 5 hónapos korától átalussza az éjszakát. Pont ahogyan Te szeretnéd. Szerintem várj türelemmel. Meg fog érni a hosszabb alvásra.
attól is függ, hogy mikor teszed le aludni. én úgy emlékszem, hogy amikor ennyi idõs volt a lányom, kb 9-fél 10-kor fektettük le és úgy aludt kb 6-ig, majd hetekkel késõbb már 7-ig, majd 8-ig. viszont késõbb, úgy 7 hónapos korától drasztikusan lecsökkent a nappali alvása, így nem tudott fennmaradni 9-ig, ezért fokozatosan korábban kezdük fürdetni, de ettõl még mindig 7-8 között kelt. most 8, 5 fél hósan ott tartunk, hogy 8-kor már alszik, elõtte fürdés és vacsi, és reggel 7 körül kel, néha hamarabb néha késõbb. szóval én azt javaslom, hogy késõbb fürdessétek, illetve késõbb fektessétek, így elképzelhetõ, hogy késõbb is kel reggel. de az is lehet, hogy vársz pár hetet, és õ is késõbb fog kelni, mert nappal kevesebbet fog aludni.
az én kisfiam 11 hetes de már 3 hete minden éjjel igy van: este fél 7kor fürcsi, aztán cici, és legkésöbb 8kor alszik, éjjel 4kor kel, megetetem kis klámpánál, csendben, nem is nagyon beszélek hozzá, pelus, puszi és visszateszem a kiságyba, lámpa lekapcs és kimegyek, kb10 perc mulva elalszik reggel 7ig. néha nem, de ez van, sztem ne játsz vele, ne dumálj hozz és ne nagyon csinálj fényességet, mert külömnen azt hiszi reggel van.. nekem ez bevállt, egyébként nappal nem tudom letenni, csak rajtam log, nem marad el, igy neke mez fura hogy éjjel igy el van:)
A kérdező hozzászólása: Ma már minden a régi volt :) Lehet csak a hidegfrontot érezte. A 20:44-es válaszoló hasznos volt nagyon, ugyan ezt csinálomk és veszem is észre a változást! 9kor alszik jelenleg, és ma már fél8kor keltünk :) nagyon sok köszönet mindenkinek!

Miért van az, hogy egész nap őrlángon megy a konvektorom (30nm-es lakás 1 konvektor) és csak este kapcsolom be 2 órára, hogy a gyermekem ne fázzon meg fürdésnél és így is 126 köbm fogyott ami majdnem 17000-et jelent forintban?

Legjobb válasz: azért van, mert amikor felkapcsolod, akkor a termelt meleg egy jelentõs része a kihûlt falak fûtésére megy el. az is valószínû, h a nyílászáróid nem szigetelnek eléggé. az sem mindegy, h milyen meleget csinálsz esténként. ha folyamatos 18-20°C-t tartasz a lakásban az bõven elég és komfortosabb is, mint a folyamatos hõingadozás. 4°C-nél nagyobb hõingadozás naponta már ráfizetéses!

azért van, mert amikor felkapcsolod, akkor a termelt meleg egy jelentõs része a kihûlt falak fûtésére megy el. az is valószínû, h a nyílászáróid nem szigetelnek eléggé. az sem mindegy, h milyen meleget csinálsz esténként. ha folyamatos 18-20°C-t tartasz a lakásban az bõven elég és komfortosabb is, mint a folyamatos hõingadozás. 4°C-nél nagyobb hõingadozás naponta már ráfizetéses!
Igen jól írja az elsõ, ez egy buta tanács hogy vegyük le a fûtést nert azzal megtakarítunk!
No meg azt is érdemes figyelembe venni, hogy az õrláng is képes napi 2 köbmétert elégetni, aminek semmi haszna!
A fenti válaszolók jól mondják. Ezen kívül még mi felszoktunk tenni két kuktát vagy két nagy lábost fedõvel a tûzhelyre, tele vízzel, persze takarékon és az nagyon jó meleget ad és nem is kerül annyiba, illetve nem kell annyit fûteni.
Szerintem ez a fogyasztás kb reális. Nálunk ugyan kazán van és nincs õrlángja, de ha minden nap 2 órát menne folyamatosan egy hónapban, akkor 150-180 m3 simán elmenne. Ha õrlángos lenne, akkor 200 fölött is. 126 m3 meg télen egy hét alatt bõven elmegy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat:)
Ott vmi nem stimmel, nekem a bojlerem + 2 konvektorom nem fogyaszt ennyit.


Hogy lehetek beteg? Van még 2 órám hogy beteg legyek PLS FONOTS!

mát itthon vagyok de semmi bajom nincs.!!

Legjobb válasz: Amit nem tud cáfolni: hasmenés, szédülés, fejfájás, heves szívdobogás, ami már elmúlt.

Amit nem tud cáfolni: hasmenés, szédülés, fejfájás, heves szívdobogás, ami már elmúlt.
nehogy megõrülj már, és beteggé tedd magad! elég az h fáj a fejed mert front van és kész !
A kérdező hozzászólása: az szar. =/
kb nálam is hasonló a helyzet:S
A kérdező hozzászólása: mert nem tudtam tanulni mivel pénteken kultúrális bemutató volt és szerepeltem szombatom meg roronomhoz mentünk fel pestre (keszhelyen lakok) vasárnapon a délelõtt elment takarítással aztán dálután nem tudtam megtanulni 20 oldalt.=/
kül te mért nem mentél suliba?
A kérdező hozzászólása: ahj. =/
Sajnos nemtudom:S
A kérdező hozzászólása: és azt hogy lehet megcsinálni hogy pirosnak tünjön a tokrom? hogy elhiggye az orvos?
Majd elküld a házidoki
Akkor inkább szemészhez menj, mielõtt megvakulsz.
Az nekem se, de most a szememt szájvízzel öblítettem ki, és úgylátszik kezd hatni, bár ugy fáj, h csak na..
A kérdező hozzászólása: az ilyen sós kávék meg vizek nem jöttek be. krétám meg nincs itthon-.- :S
Én is hasonló cipõben járok, de én sós kávét próbálok iszogatni, de nem nagyon akar bejönni.:S Próbáld meg tusfürdõvel a szemedet kidörgölni, és olyan piros lesz minthe be lenne gyulladva.
A krétás dolog egy baromság. Nem tudom, ki találta ki, de sose leszel tõle lázas. Semmilyen folyadékot ne öntsetek a szemetekbe és ne is nyeljetek le, mert akár meg is halhattok! Ha az hazudod az orvosnak, hogy fáj a fejed meg a torkod, az bõven elég. Torkot pedig úgy lehet pirosítani, hogy megiszol az orvoshoz menetel közben egy jó hideg szénsavas üdítõt, lehetõleg kólát, elõtte pedig elrágcsálsz egy fél citromot. A sav ugyanis kimarja a torkod... Ja, és ha azt hazudod, hogy megy a hasad, székletmintát fog kérni. Szóval csak okosan!?) És ne felejtsétek, soha ne igyatok egyetek semmit, ami nem élelmiszer!!!!

Milyen korúak azok akik azt írják ezen az oldalon, hogy délelőtt leviszik 1-2 órára a kutyát, délután sétálnak vele 2-3 órát, és napközben van 1 óra játék/tanítás nekik?

Nem azért, csak én a huszas éveim közepén, munka, nyelvtanulás és a háztartásba való besegítés mellett nem tudom elképzelni napi min. 4 órát kint legyek a kutyával. Nincs elhanyagolva mondjuk ennek ellenére sem. Ezért kérdezem, hogy melyik korosztály írhatja ezt valamint hogy kerti vagy benti a kutya? Mert egy benti kutyát még megértem hogy sokat kell sétáltatni.

Legjobb válasz: Én 27 éves lány vagyok, ok, ciki de még a szüleimmel élek:) Reggel fél 6 kor leviszem fél órára, aztán a szüleim 11-12 óra körül fél órára. Aztán én 17 órakor érek haza, akkor másfél-2 órára, majd este 10kor még 10-15 percre.

Én 27 éves lány vagyok, ok, ciki de még a szüleimmel élek:) Reggel fél 6 kor leviszem fél órára, aztán a szüleim 11-12 óra körül fél órára. Aztán én 17 órakor érek haza, akkor másfél-2 órára, majd este 10kor még 10-15 percre.
Én 21 vagyok, egyetemista, hétfõn és szerdán 2-kor indulok, akkor le tudom vinni õket reggel, délután és este, mikor hazaérek. Kedd-csütörtök egész nap suli, reggel leviszem õket, délután a barátom, este pedig megint én. A többi napom szabad, akkor van, hogy elmegyünk valahova, ahova rendszerint visszük a kutyákat is.
én 20 éves vagyok munkanélküli, tanfolyamra járok és el van kényeztetve persze így a blökim, egésznap szinte vele vagyok mert viszem magammal tanfolyamra is.:)
20as korosztály szintén. Reggel másfél órával korábban kelek, napközbeni tanítás hétvégén van, hétköznap beépül a sétába, de rövid 5-10perces gyakorlások, tanulás van ezen kívül is, persze munkaidõn kívül. Reggel 30-60percet megyünk, este 2-3órákat. Háztartást szinte egyedül vezetem, emellett dolgozom, a kutya meg kinti-benti, közép/nagy termetû, aktív fajta.
Az kimaradt, hogy akikkel szoktunk menni sétálni, köztük van 20as korosztálytól kezdve a 60asig mindenki, benti, kinti és kinti-benti kutyákkal, gyerekkel-unokával, nyugdíjas, dolgozó, tanuló. Szóval tényleg vegyesen mindenki és köztük sokan szintén reggel-este sétáltatják a kutyát. Összességében azoknak a kutyáknak akikkel mi összejárunk a napi 3óra séta megvan és ezen kívül velük is foglalkoznak még otthon +ban.
én is 27 vagyok, azonban én éjszaka dolgozok.... így nappal ráérek teljesen ilyesmire. két bullunk van párommal.
teljesen vegyes, korosztálytól független-ezeket az embereket felelõs kutyatartónak lehet nevezni, akik lehet korán kellnek, mert a kutya érdekeit is figyelembe veszik, sõt saját érdekeiket is alkalmanként a háttérbe szorítják, csak azért, hogy normális kutyájuk legyen....minden kutyának szüksége van a kiadós sétákra, nevelésre, törõdésre, játékra, egészségügyi ellátásra függetlenül attól, hogy kertben vagy lakásban tartják!
Sõt! Képzeld vannak olyan emberek akik képesek kiállításra, ügyességi versenyekre is járni! Csak azért mondom, mert az még ezerszer több idõ mint egy átlag kutyás sétáltatása. És emellett dolgoznak, gyereket nevelnek esetleg, tanulnak, stb. Probléma? Mindenki másra fordít idõt.

Miért van az, hogy nekem órákat, kb.5-6 órát vesz igénybe 2 tantárgyból megtanulnom, amit meg kell? Ismerek olyanokat, akiknek ugyanez csak 1-2 óráig tart és mégis jó jegyet kap. Nekem miért ilyen nehezen maradnak meg a dolgok a fejemben?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy nem érdekel az, amit tanulsz? A töri, fizika, nekem is kb. 2,5-2,5 órába telik, viszont pl. ugyanennyi biosz megvan 10, max. 30 perc alatt. Szerintem csak akkor aggódj, ha olyat is ennyi idõbe telik megtanulnod, ami érdekel.

Nem lehet, hogy nem érdekel az, amit tanulsz? A töri, fizika, nekem is kb. 2, 5-2, 5 órába telik, viszont pl. ugyanennyi biosz megvan 10, max. 30 perc alatt. Szerintem csak akkor aggódj, ha olyat is ennyi idõbe telik megtanulnod, ami érdekel.
Ajánlanék neked egy módszert, másoknál bevált, nem veszitesz semmit, ha megpróbálod! Tehát, mivel nincs mindig kéznél valaki, kinevezel valamit (egy képet a falon, egy lámpát, az egyik sarkot, mindegy, lényeg hogy egy vonalban legyen veled, amikor tanulsz), õ lesz a Tök Hülye, igen igy fogják hivni. Átolvasod az anyagrészt egyster-kétszer, és amikor úgy érzed, hogy megvan a lényeg, akkor elkezded megmagyarázni a Tök Hülyének. Ha elakadsz, belepillantasz, ha már nem kell belenézni, kiállhatsz akár az egész iskola elé is elõadást tartani. Fontos, hogy komolyan vedd, és hangosan magyarázz a Tök Hülyének. Hidd el, hatásos! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nem érdekel, amit tanulok. Ami érdekel azt semennyi idõ alatt képes vagyok megjegyezni. De ami nem érdekel, hogy lehet a leggyorsabban, legeredményesebben megtanulni?

Miért hiszi 2 órával korábban, hogy reggel van?

Sziasztok, kislányom most lesz 5 hónapos, kb. 3 hete a szokásos reggel 8 óra helyett 6 órakor kezdi meg a napját a játékkal. Szinte születésétől átaludta az éjszakát éjjel csak cumit kért. Most azonban vagy 5kor vagy 6kor enni kér és 6 óra körül kezdődik a reggeli játék 2 órát, majd jön a délelőtti alvás...stb. Légyszi segítsetek! Mit csinálok rosszul? Előre is köszönöm mindenkinek! :)

Legjobb válasz: Nyugi! Nekünk is csúszott mi pár nap múlva töltjük az 5 hónapot. Ez azért van, mert megváltozott a kaja szükséglet. Hamarabb lesz éhesebb. Ha tápszeres akkor próbáld meg a következõ adagot megetetni vele. Ha megeszi akkor van esély rá, hogy pont behozod az elveszített 2 órát. Nekem 1 órával ígyis hamarabb kel és átált a 4 órai 5x etetésre...ígyis 8 órát alszik, amiért összeteszem a két kezemet. Igaz 10kor fekszik én pedig még nagyon nem...de hiába kel 6kor utána még reggel 10ig aludni is fog. Eddig 3 óránként evett. Tehát volt különbség. de 4 óra íde vagy oda...neki kel jóllakottnak lennie. Mikor gyermeket vállaltam nem hittem volna, hogy lesz olyan szerencsém, hogy bármennyit is alhatok (sok riogatós sztory). Szóval ígyis hálát adok az égnek. Tapasztald ki újra, hogy mikor óhajt enni és mennyit és tervezd át a napirendet.

Nyugi! Nekünk is csúszott mi pár nap múlva töltjük az 5 hónapot. Ez azért van, mert megváltozott a kaja szükséglet. Hamarabb lesz éhesebb. Ha tápszeres akkor próbáld meg a következõ adagot megetetni vele. Ha megeszi akkor van esély rá, hogy pont behozod az elveszített 2 órát. Nekem 1 órával ígyis hamarabb kel és átált a 4 órai 5x etetésre...ígyis 8 órát alszik, amiért összeteszem a két kezemet. Igaz 10kor fekszik én pedig még nagyon nem...de hiába kel 6kor utána még reggel 10ig aludni is fog. Eddig 3 óránként evett. Tehát volt különbség. de 4 óra íde vagy oda...neki kel jóllakottnak lennie. Mikor gyermeket vállaltam nem hittem volna, hogy lesz olyan szerencsém, hogy bármennyit is alhatok (sok riogatós sztory). Szóval ígyis hálát adok az égnek. Tapasztald ki újra, hogy mikor óhajt enni és mennyit és tervezd át a napirendet.
Szerintem semmit nem csinálsz rosszul!Változnak a szokásai és ez még sok mindenben így lesz.Lehet csak az idõ miatt lehet mozgásfejlõdési ugrás lehet a foga miatt.Ha szerencséd van akkor majd magától visszaáll a régi kerékvágásba.
A kérdező hozzászólása: Én is a kajára gondolok már, mert rengeteg mindent kipróbáltam eddig csak a sûrûbb etetést nem. Tápszeres baba, úgyhogy megkezdtem a hozzátáplálást is, de csak gyümi délelõtt. Akkor most megpróbálom a plusz mennyiségû kakát remélem igazad lesz! :) persze tudom h még így is szerencsés vagyok és persze szívesen felkelek hozzá, csak tudom h ez a 2 órával korábban kelés valamiért van és az én feladatom ezt orvosolni! Nagyon köszönöm a megnyugtató vàlaszokat!! Jó babázást!
Nem rajtad múlik, 7 hósomnál többször is voltak ilyen pár hetes idõszakok. Próbálj meg örülni hogy nem 4-kor kezdi:) De ami bevált az az hogy akármilyen ébernek is tûnik, vigyorog, indulna el, visszarakom evés után és odaülök mellé, akár a szemem is becsukom, és 90%-ban visszaalszik egy kis nézelõdés után. Mindig azt hiszem hogy most aztán tuti nem fog aludni, de mégis...5 hósan még ott sem kellett ülnöm, csak kimentem és egy kis gagyarászás után elaludt. Ill. akkor nem csinálta ezt, mikor 3-4 körül felkelt enni, akkor ugye nem volt éhes fél 6-kor. Ha nagyon nem bírod, keltsd fel akkor enni, bár nem tudom ez mennyivel jobb. Én gondolkodtam rajta, de szerencsére nincs rá szükség.
Esetleg kipróbálhatnád az álometetést. Én a kisfiam 4-tõl 7 hónapos koráig alkalmaztam. Mindig este 11-kor kapott tápszert (kb. fél-3/4 adagot evett meg), fel sem ébredt rá, és gyönyörûen végigaludta az éjszakát reggel 7-8-ig. Ennyi idõsen kb. 4 óránként evett napközben (féléves korában kezdtem a hozzátáplálást).
A kérdező hozzászólása: Na igen, amikor elkezd jókedvûen gagyarászni, akkor én mindig kiveszem õt és elkezdek vele játszani, de ezek után egy próbát megér, hogy mit csinál, ha magára hagyom. De ezen az álometetés dolgon is gondolkoztam már, mert végül is a "kellõ adagjánál" kevesebbet eszik meg, napi 4X150 ml-t. Simán el tudom képzelni, hogy hiányzik neki az a plusz egy adag, pláne így, hogy most már napközben sokkal többet mozog, átfordul...stb. Nagyon hálás vagyok nektek ezekért a jó válaszokért. Új vagyok még itt és nem hittem volna, hogy ennyi segítséget kapok, mert eddig akiket kérdeztem sajnos semmi hasznosat nem tudtak mondani.

Hogyan vehetném rá, hogy a kiságyban aludjon? A babakocsiban mindig mosolyogva ébredt, kiságyban ha a nagy tortúra után el is alszik ( kb 2 óra múlva) sírva ébred.

Kisfiunk 13 és fél hónapos. Képtelen a kiságyban elaludni. Nyári baba, így kezdett?l fogva a babakocsiban intézte a napközbeni alvásait. Még mindig 2-szer alszik, délel?tt és délután is egyszer. Sajnos csakis kint. A babakocsiban kb. 10 perc és elalszik. Háromnegyed vagy egy órát kb. Aztán du. 4 óra körül is alszik egyet. Ez így jó is lenne, ha mindez a kiságyban történne. Két napja próbálkozom, err?l leszoktatni, de reménytelen a helyzet. (Tudom, ezt már rég meg kellett volna tenni,de valahogy a jó id? miatt mindig megszántam, mért legyen bent, mikor kint süt a nap. Régebben is próbálkoztunk már a leszoktatással, de mindig kudarcba fulladt a dolog, ahogy most is.) Szóval képtelen elaludni az ágyban. Ordít, toporzékol, aztán megnyugszik, nézel?dik, forgolódik, mindig azt hiszem, hogy nemsokára elalszik aztán mégsem, valahogy magához tér, felébred, a szemét még véletlenül sem csukja be. Ha kimegyek a szobából még jobban üvölt. 2 órán keresztül altattam mindkét nap, így aludt el holtfáradtan. Harmadik nap megpróbáltam úgy, ahogy este is cumisüveg szopipárna, simogatás. Így háromnegyed óra alatt elaludt, de másnap már ez sem m?ködött.

Legjobb válasz: ismerõs a helyzet: nekem is babakocsiban aludt, míg ki nem nõtte. és beraktam a kiságyba és hagytam sírni( nyugodtan pontozzatok le hogy gonosz voltam. na beraktam és egy órá hagytam sírni, nagyon nehéz volt, de elaludt fél órára. következõ nap már csak háromnegyed órát sírt és egy órát aludt. ez ment egy hétig. nagyon nehéz volt, de beszokott! most egy percig nyöszörög és valamikor 2,5 óra után keltem fel. próbáld meg, hogy csak egyszer altatod el ebéd után. hátha hamarabb elalszik. nehéz volt, de most nekem is könyebb. ja és beteszem a kiságyba, mondom neki, hogy jó éjszakát és kijövök, majd rácsukom az ajtót, csak így aluszik el.! Kitartás és sok sikert!

ismerõs a helyzet: nekem is babakocsiban aludt, míg ki nem nõtte. és beraktam a kiságyba és hagytam sírni( nyugodtan pontozzatok le hogy gonosz voltam. na beraktam és egy órá hagytam sírni, nagyon nehéz volt, de elaludt fél órára. következõ nap már csak háromnegyed órát sírt és egy órát aludt. ez ment egy hétig. nagyon nehéz volt, de beszokott! most egy percig nyöszörög és valamikor 2, 5 óra után keltem fel. próbáld meg, hogy csak egyszer altatod el ebéd után. hátha hamarabb elalszik. nehéz volt, de most nekem is könyebb. ja és beteszem a kiságyba, mondom neki, hogy jó éjszakát és kijövök, majd rácsukom az ajtót, csak így aluszik el.! Kitartás és sok sikert!
Én nem pontoztalak le, egyetértek veled. Bizony én is hagytam sírni, Õ nem babakocsiban aludt, mindig a kiságyban, de volt egy idõszak, mikor sztrájkolt. Hagytam sírni, ugyanis ha kivettem, 10 perc múlva megint nyûgös volt, hisztizett, pirosak voltak a szemei. Az is gyerekkínzás volt szerintem, hagyni nyûglõdni. És a napi egy altatás is jó tanács, nálunk is bevált. Most 10-délig alszik, délután pedig már nem. Nem tudtam rászoktatni a délutáni alvásra, délelõtt akar aludni:) Az éjszakát átalussza, este nyolctól reggel hétig.

4 hetes a babám. Nem sok az, hogy napi 2-3 órát kint alszik az erkélyen + 2 órát még sétálunk délután?

Legjobb válasz: tök jó, dehogy sok! nalunk is hasonló, bar en csak az ablakot nyitom ki, mert nincs erkelyunk, de delelott-delutan 2-2 ora seta

tök jó, dehogy sok! nalunk is hasonló, bar en csak az ablakot nyitom ki, mert nincs erkelyunk, de delelott-delutan 2-2 ora seta
és akkor mikor eszik a babátok? séta közben?
A kérdező hozzászólása: eszik, majd utána kiteszem az erkélyre, alszik 2-3 órát, majd eszik és utána lemegyünk sétálni. mert ez így gáz?!
Miért lenne gáz? Az én kislányom is csak kint alszik 2 hetes kora óta a teraszon. Eleinte õ is evett, aludt..néha õ is 2-3 órát. Gyönyörûen fejlõdött. Ez a legjobb a babáknak. Egyébként õ aug. végén született, de télen is minden nap kint volt. Most 7 hónapos, máig kint alszik. Így jókat szunyál, de ha bent teszem le, akkor már 20-30 perc múlva felébred. Jót tesz neki a levegõ, ne izgulj.
A kérdező hozzászólása: a 11:56-os kérdezõ miatt írtam, h gáz-e ahogy csinálom?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!